Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Γρανούζης: «Θα δέσουμε όσο το δυνατό καλύτερα τη σύμβαση»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή "Τρίτο Ημίχρονο" φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Άρη, Γιάννης Γρανούζης μιλώντας για τις επόμενες ενέργειες του επίσημου φορέα του Άρη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Γρανούζης:

Για τις ασφαλιστικές δικλείδες: "Η απόφαση που ελήφθη είναι μία πρόταση, μια εξουσιοδότηση προς την Κοινωνία Μελών Άρη να υπογράψει τη σύμβαση με τον Αθανασιάδη.

Εμείς θα παρουσιάσουμε τους όρους που θα θέσουμε όπως και ο Α.Σ Άρης. Έχουμε επιστήσει την προσοχή μας σε 10 σημεία. Ο Α.Σ θα εξετάσει το πως θα διασφαλίσει τα χρήματα που του αντιστοιχούν.

Εμείς περιμένουμε να μας κατατεθεί η σύμβαση και έχουμε ετοιμάσει ήδη τους όρους. Πρώτον η
εισροή των των χρημάτων θα ζητήσουμε να πραγματοποιείται μέχρι 31-12-2012. Δηλαδή στο πρώτο εξάμηνο και όχι και στο δεύτερο εξάμηνο της χρήσης.

Δεύτερον, τα χρήματα αυτά να πηγαίνουν αποκλειστικά σε παλιές υποχρεώσεις, που έχουν να κάνουν με παλιές οφειλές, δόσεις στην εφορία, και ό,τι απαιτείται για να εξυγιανθεί η ομάδα.

Τρίτον θα πρέπει να υπάρχει έστω και ένα ευρώ κέρδος. Ούτως η άλλως ο προϋπολογισμός θα είναι πλεονασματικός κατά δύο εκατομμύρια. Στόχος είναι η εξυγίανση.

Τέταρτον, βελτίωση της καθαρής θέσης της εταιρίας κάθε έτος και με τη μείωση των παλιών οφειλών κάθε έτος.

Πέμπτον, ένα μέλος της Κοινωνίας Μελών, όχι απαραίτητα από τη διοίκηση της Λέσχης θα συμμετέχει στο συμβουλίου της ΠΑΕ Άρης. Θα υπάρχει καθημερινή εποπτεία".

Για το χαμηλό μπάτζετ που θα έχει η ομάδα τη νέα χρονιά: "Έχει αποδειχτεί στο παρελθόν ότι μπορούν να γίνουν καλές επιλογές με χαμηλό κόστος. Για παράδειγμα θα σας θυμίσω ότι το 2006, η ομάδα είχε μπάτζετ 1,5 εκατομμύριο ευρώ και είχε μια πολύ επιτυχημένη πορεία που συνοδεύτηκε και με έξοδο στην Ευρώπη".

Για την πρόταση μομφής και την αλλαγή στάσης με την τελική έγκριση της πρότασης: "Ο σκοπός που καταθέσαμε την πρόταση μομφής, ήταν ότι αναγκαστήκαμε να το πράξουμε αυτό, γιατί στις δύσκολες στιγμές θεωρήσαμε ότι ο κόσμος του Άρη πρέπει να είναι συσπειρωμένος.

Ο κόσμος του Άρη έπρεπε να μάθει γιατί η χρονιά που πέρασε ήταν αποτυχημένη και αγωνιστικά και οικονομικά. Θεωρήσαμε ότι έπρεπε να γίνει ένα ξεκαθάρισμα".

Για το κριτήριο της επιλογής της πρότασης του Αθανασιάδη: "Κατατέθηκαν τρεις προτάσεις. Ο κόσμος αποφάσισε να πει ναι στην πρόταση Αθανασιάδη. Η επιλογή έγινε μέσω συνδυασμού πραγμάτων. Το αποτέλεσμα αυτό επήλθε μέσα από μια δημοκρατική διαδικασία".

Εάν ο αριθμός που ψήφισε είναι ικανοποιητικός: "Ο νόμος για τα σωματεία και τη γ.σ μιλάει για επαναληπτική απαρτία όσα μέλη και εάν είναι. Στην αρχή ήταν 700 αλλά μετά έγιναν 900. Σίγουρα δεν ήταν αντιπροσωπευτικός ο αριθμός. Θα μπορούσε όποιος ήθελε να έρθει να πληρώσει και να έχει δικαίωμα συμμετοχής. Το εξετάζουμε το θέμα".

Για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου: "Είναι καταγεγραμμένο στην πρόταση του κ. Αθανασιάδη ότι δίνει προτεραιότητα και το δικαίωμα στον ΑΣ και στους παλιούς μετόχους να προχωρήσουν πρώτοι στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Όλες οι ζημιογόνες εταιρίες για να καλύψουν αυτές τις ζημιές προχωρούν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Για κάθε ευρώ που καταθέτει ο κ. Αθανασιάδης θα πρέπει να καταθέτει και η Κοινωνία Μελών το αντίστοιχο αντίτιμο. Έτσι δεν ενισχύεται η άλλη πλευρά".

Για το αν η Κοινωνία Μελών Άρης δεν μπορεί να αντεπεξέλθει: "Τα μέλη θα έχουν υποχρεώσεις. Θέτει τα μέλη προ των ευθυνών. Έχουμε την ευθύνη να ενισχύουμε τον Άρη για να μην αλλάξει η ισορροπία των μετοχών. Τα μέλη το γνωρίζουν. Ειπώθηκε και στη συνέλευση".

Για τη συμμετοχή της εταιρίας Traffic: "Θεωρώ ότι είναι πρόκριμα η συνεργασία με τη συγκεκριμένη εταιρία που είναι παγκοσμίου φήμης. Δεν φθάσαμε στο σημείο να αναλύσουμε το τεχνικό κομμάτι. Το θέμα που μας απασχολεί περισσότερο είναι το θέμα της μετοχικής σύνθεσης και της εισροής χρημάτων".

Για το αν τα πράγματα δεν κυλήσουν ομαλά πως ακυρώνεται αυτή η σύμβαση:
"Όταν λέμε ότι θέτουμε όρους και δεν τηρείται κάποιους από αυτούς τότε ή σύμβαση παύει να ισχύει. Θα υπογραφεί συμφωνητικό. Τρία χρόνια απρόσκοπτη λειτουργία. Να παγώσουμε τις μετοχές. Θα υπάρχουν νομικές ενέργειες για να πάψει αυτή η συμφωνία".

Για την αδειοδότηση: "Νομίζω ότι έχει ανακοινωθεί και από την Επιτροπή ότι αφορά το πλάνο βιωσιμότητας. Θα υπάρξουν νέα στοιχεία στο φάκελο του Άρη και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά".

Για τον εποπτικό έλεγχο και αν έγιναν λάθη: "Εγώ είμαι στην ηγεσία της Λέσχης τα τελευταία τρία χρόνια. Υπήρχαν χρέη και στις προηγούμενες διοικήσεις και δημιουργήθηκαν και άλλα. Δεν είναι ελαφρυντικό για κανέναν. Όταν λέμε τη λέξη έλεγχος ένας μόνο μπορεί να τον κάνει. Ο ορκωτός λογιστής.

Εμείς σαν διοίκηση εγκαινιάσαμε αυτή την κατάσταση. Βάλαμε πέρυσι ορκωτό λογιστή και θα βάλουμε και φέτος. Επίσης είμαστε η μόνη διοίκηση που έχει στείλει εγγράφως συστάσεις στην ΠΑΕ. Αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή δεν δημοσιοποιούνται αυτές οι συστάσεις ότι δεν κάναμε τη δουλειά. Τρεις φορές έχει ελεγχθεί η ΠΑΕ από το ΣΔΟΕ οπότε έχουμε στοιχεία.

Έχουμε κάνει δουλειά στο μέτρο του δυνατού. Σίγουρα έγιναν λάθη Είχαμε προβλέψει για τη ζημιογόνα χρήση για φέτος. Πρέπει όμως να πούμε ότι η Κοινωνία Μελών εξελέγη ένα μήνα μετά και τη ανάληψη της διοίκησης Αθανασιάδη. Όταν αναλάβαμε εμείς είχε οριστεί το μπάτζετ, είχαν γίνει οι μεταγραφές. Εκείνη η χρονιά έκλεισε με ζημία".

Για τις εκλογές στη Κοινωνία Μελών Άρης: "Η θητεία μας είναι σύντομη. Μένουν ακόμα 10 μέρες. Θα προσπαθήσουμε να δέσουμε όσο το δυνατό καλύτερα αυτή τη σύμβαση".


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: