Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Προβάδισμα για το… Europa η ΤΣΣΚΑ!!

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε 3-2 της Πλζεν και πήρε το προβάδισμα για την 3η θέση στον 4ο όμιλο, που οδηγεί στο Europa League και θα κυνηγήσει το… θαύμα, να μπει ανάμεσα σε Σίτι και Μπάγερν.

Προβάδισμα για το… Europa η ΤΣΣΚΑ
Αν ο αντικειμενικός και ρεαλιστικός στόχος για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Πλζεν, είναι η 3η θέση του 4ου ομίλου, που οδηγεί στο Europa League, τότε οι Μοσχοβίτες είναι αυτοί που πήραν το προβάδισμα.

Η ΤΣΣΚΑ, αν και αγωνίστηκε στην Αγία Πετρούπολη, λόγω ακαταλληλότητας του χλοοτάπητα του γηπέδου της, επικράτησε 3-2 την τσέχικης ομάδας για την 2η αγωνιστική και κρατάει στα… χέρια της τη συνέχειά της στην Ευρώπη. Πλέον οι Μοσχοβίτες θα κυνηγήσουν το… θαύμα, μήπως και καταφέρουν να μπουν ανάμεσα σε Σίτι και Μπάγερν και πάρουν την πρόκριση στους «16».

Κάτι το γεγονός ότι η ομάδα τον τελευταίο καιρό πηγαίνει από το… κακό στο… χειρότερο το τελευταίο διάστημα. Κάτι του ότι αν και ομάδα της Μόσχας αναγκάστηκε να παίξει 700 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της, αγωνιζόμενη στην Αγία Πετρούπολη, η ΤΣΣΚΑ μπήκε… θολωμένη στον αγώνα. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Πλζεν, η οποία άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό με τον Ραϊτοράλ. Ωστόσο, δεν το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, καθώς οι Τσέχοι μέχρι το 15’ έχασαν ευκαιρίες για το 2-0. Αυτό δεν έγινε και μετά το πρώτο τέταρτο κάποιος πάτησε ένα… κουμπί στους Μοσχοβίτες και άρχισαν να παίζουν μπάλα. Στο 19’ ισοφάρισαν με τον Τόσιτς να βάζει τέλος στα 398 λεπτά δίχως γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 29’ ο Χόντα με καταπληκτικό πλασέ έδωσε προβάδισμα στην ΤΣΣΚΑ, κάνοντας το 2-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου δεν είχε καμία σχέση με αυτή του πρώτου, με τους Μοσχοβίτες να προσπαθούν να διατηρήσουν το προβάδισμά τους, αλλά και να μπορέσουν να πετύχουν ένα ακόμα τέρμα. Οι Τσέχοι αν και ήθελαν δεν μπορούσαν να φτιάξουν φάσεις για ένα τέρμα. Στο 78’ η ΤΣΣΚΑ έφτασε στο 3-1 με ανέλπιστο τρόπο τραγικό, καθώς ο τερματοφύλακας της Πλεν, ο Κόζατσικ, σε γύρισμα του Ρέζνικ δεν υπολόγισε σωστά και η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια, με τους Μοσχοβίτες να «καθαρίζουν» την υπόθεση νίκη. Ωστόσο, τα… δώρα από τους τερματοφύλακες δεν σταμάτησαν και αυτή τη φορά ο Ακινφέεφ έκανε λάθος έξοδο και ο Μπάκος στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ακινφέεφ, Ιγκνασέβιτς, Μπερεζούτσκι, Ναμπάκιν, Σένικοφ, Γουέρνμπλουμ, Χόντα, Ζούμπερ (64’ Γκονζάλες), Ελμ (73’ Μιλάνοφ), Τόσιτς, Μούσα

Βικτώρια Πλζεν: Κόζατσικ, Χούμπνικ, Ρέζνικ, Προχάτσκα, Ραϊτοράλ, Χοράβα (76’ Ντούρις), Χόρβαθ, Πετρζέλα, Κόβαρικ (70’ Τεκλ), Κολάρ, Μπάκος

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Βικτώρια Πλζεν 3-2
(19’ Τόσιτς, 29’ Χόντα, 78’ αυτ. Ρέζνικ- 4’ Ραϊτοράλ, 90+1’ Μπάκος)

Μάντσεστερ Σίτι-Μπάγερν Μονάχου (21:45)

Βαθμολογία 4ος Όμιλος

1 Μπάγερν Μονάχου 1 (3-0) 3
2 Μάντσεστερ Σίτι 1 (3-0) 3
3 ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2 (3-5) 3
4 Βικτώρια Πλζεν 2 (2-6) 0

Η επόμενη (3η) αγωνιστική 23/10

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μάντσεστερ Σίτι (19:00)

Μπάγερν Μονάχου-Βικτώρια Πλζεν (21:45)Πηγή: sport-fm.gr

Προβληματισμός με Μπενζεμά στη Ρεάλ!!

Ο Κάρλο Αντσελότι συνεχίζει να εμπιστεύεται τον Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος φορ της Ρεάλ Μαδρίτης δεν τον δικαιώνει και οι... μουρμούρες δίνουν και παίρνουν.

Προβληματισμός με Μπενζεμά στη Ρεάλ
Με την αποχώρηση του Γκονζάλο Ιγκουαΐν, ο Καρίμ Μπενζεμά πήρε αυτόματα την φανέλα βασικού της Ρεάλ Μαδρίτης... σπίτι του. Ωστόσο, για την ώρα δεν δικαιώνει τον Κάρλο Αντσελότι για την εμπιστοσύνη που του δείχνει, η «βασίλισσα» αντιμετωπίζει σε πολλά ματς επιθετικό πρόβλημα και ευθύνη σε αυτό έχει (και) ο Γάλλος επιθετικός.

Αν εξαιρέσουμε τα δύο τέρματα που πέτυχε στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ με την Γαλατάσαραϊ (6-1), στο πρωτάθλημα η συγκομιδή του είναι απογοητευτική και πάντα βάσει του χρόνου συμμετοχής του.

Έχει ξεκινήσει ως βασικός και στα επτά παιχνίδια της Πριμέρα Ντιβιζιόν, στα τέσσερα έχει αντικατασταθεί (πάντα μετά το 70’) και έχει βρει δίχτυα μόλις δύο φορές. Και μάλιστα στις δύο πρώτες αγωνιστικές, απέναντι σε Μπέτις και Γρανάδα, όντας «άσφαιρος» στα υπόλοιπα πέντε.

Κι όλα αυτά την ώρα που ο Ιταλός τεχνικός δεν δείχνει να πιστεύει στα άλλα δύο «πιτσιρίκια» που έχει για την γραμμή κρούσης, αφού από την πρεμιέρα μέχρι και σήμερα ο Μοράτα έχει αγωνιστεί 60 λεπτά και ο Χεσέ 23.

Σύμφωνα με τους Ισπανούς, ο Αντσελότι φέρεται να ζήτησε ενίσχυση στην επιθετική γραμμή της ομάδας του τον Ιανουάριο. Και δικαιολογημένα, γιατί αν συνεχίσει στο ίδιο... στυλ ο Μπενζεμά, τότε ο τεχνικός της Ρεάλ... θα το φάει το κεφάλι του, ενώ δεδομένα δεν μπορεί να βγει η σεζόν με την αναποτελεσματικότητα του Γάλλου. Και ήδη τα πρώτα σημάδια έχουν κάνει την εμφάνισή τους, αφού οι Μαδριλένοι είναι στο -5 από την κορυφή, έχοντας πάρει και αρκετές αγχωτικές νίκες.Πηγή: sport-fm.gr

Στα ημιτελικά η Οστάνδη!!

Στην ημιτελική φάση των προκριματικών της Euroleague προκρίθηκε η Οστάνδη η οποία επικράτησε της Χίμκι με 90-79.

Στα ημιτελικά η Οστάνδη
Την έκπληξη έκανε η Οστάνδη η οποία νίκησε την Χίμκι με 90-79, στο Βίλνιους, παίρνοντας το εισιτήριο για την ημιτελική φάση των προκριματικών της Euroleague.

Οι Βέλγοι περιμένουν πλέον να μάθουν τον αντίπαλο τους στην τετράδα που θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης Νίμπουρκ-Μπάνβιτς.

Όσο για το ματς; Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν για 30 λεπτά, όμως η Οστάνδη «πυροβολώντας» από τα 6,75μ. στην τελευταία περίοδο και με καλά ποσοστά από τη γραμμή των ελευθέρων βολών κατάφερε να τρέξει επιμέρους 30-20 και να πάρει σημαντική νίκη που τη φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στους ομίλους της Euroleague.

Ο Ράινα Τόμπσον κορυφαίος για τους νικητές.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 40-39, 59-60, 79-90

Το πρόγραμμα των προκριματικών:

Τρίτη 1 Οκτωβρίου
Βαρέζε – Όλντενμπουργκ 74-79
Λιέτουβος Ρίτας – Ρίγα 80-71

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου
Χίμκι – Οστάνδη 79-90
Νίμπουρκ – Μπάνβιτ 20:30

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου
Όλντενμπουργκ- Λιέτουβος Ρίτας 18:00
Nικητές της Τετάρτης 20:30

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου
Νικητές της Πέμπτης 20:30 Πηγή: sport-fm.gr

Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ! (pics)

1380264_10151892856894752_106904115_n
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης παρουσίασε τα πλάνα του για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στο Δημοτικό συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφιας.
Το γήπεδο στις μακέτες φαίνεται εντυπωσιακό, με έντονο το στοιχείο του Βυζαντίου και η εξωτερική όψη του γηπέδου θυμίζει την Αγία Σοφία, όπως είχε προαναγγείλει ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης.
Πάρτε μια ιδέα από το νέο γήπεδο:





Πηγή: arenafm.gr

«Μόνο ένας τρελός θα αναλάμβανε…»

tsaroyxas
Ο πρώην πρόεδρος του Άρη, Νίκος Τσαρούχας, μίλησε στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 και συνέστησε ψυχραιμία και στήριξη στην νέα διοίκηση.
Για την κακή πορεία του Άρη:
«Τέτοια βαθμολογική ανεπάρκεια δεν υπήρξε ποτέ. Η ιστορία λέει ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και το τέλος δεν θέλω να το πιστεύω ότι θα είναι πολύ δυσοίωνο. Είμαστε και λίγο άτυχοι. Πάντως, η δυναμική της ομάδας δεν είναι η δυναμική των παλιών ομάδων του Άρη, αλλά και η διοίκηση δεν έχει τις δυνατότητες να ενισχύσει την ομάδα λόγω των περιορισμών στις μεταγραφές».
Για τον Ηλιάδη:
«Ο Ηλιάδης επιφορτίστηκε μία κατάσταση που μόνο ένας τρελός θα μπορούσε. Κάνει προσπάθειες για το καλύτερο και δεν νομίζω κανείς που ασχολείται με τα κοινά ενός τόσο μεγάλου συλλόγου ξεκινάει με δόλο και αποτυχία. Στην κατάσταση την οποία βρέθηκε ο Άρης στην περίοδο Ηλιάδη δεν θα την αναλάμβανε ένας που να το έψαχνε. Μετά το άρθρο 44 ο Άρης είχε δημιουργήσει μία πορεία διαφορετική αλλά μπήκε σε εντελώς χειρότερη. Αυτό οφείλεται σε λάθη των προηγούμενων παραγόντων και αυτών που δεν είχαν λάβει υπόψη την σοβαρότητα της αποστολής που αναλάμβαναν. Και μία μεγάλη μερίδα οπαδών. Ορισμένοι οπαδοί συνετέλεσαν σε αυτή την πορεία.  Με τις παρεμβάσεις και με τον τρόπο τους δημιούργησαν δυσκολίες αλλά και αναποφασιστικότητα ορισμένων καλών παικτών να ενταθούν στον σύλλογο μας.  Αυτό είναι πασιφανές. Επηρέαζαν και παράγοντες που θα μπορούσαν  να βοηθήσουν και οικονομικά και προσωπικά. Εγώ νομίζω ότι συγκεκριμένοι παράγοντες  ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν».
Τι θα συνιστούσε στον κόσμο και στην διοίκηση Ηλιάδη:
«Πρώτα από όλα ψυχραιμία γύρω μέσα και έξω από το γήπεδο. Υπομονή και βεβαίως στήριξη στον Ηλιάδη γιατί αυτός τραβάει το κουπί και στήριξη για το καλύτερο δυνατόν. Οπότε όταν υποπέσει σε ένα λάθος αυτό να μην είναι επώδυνο και να ξεπερνιέται με την στήριξη. Εμένα οι δυνάμεις μου είναι αυτές που είχα και παλιά και την αγάπη μου για τον σύλλογο δεν μπορεί να την βγάλει κανείς» για να συνεχίσει:
«Η ομάδα έχει ορισμένες δυνατότητες αλλά είναι και άτυχη. Δεν μπορεί να σκοράρει. Φτάνουμε στην μικρή περιοχή και κάνουμε πασούλες. Φύγε κακό από τα πόδια μου».
Μετά αναφέρθηκε σε μία παλιά αναμέτρηση του Άρη με τον Ολυμπιακό που διεξήχθη στην Νέα Φιλαδέλφεια και οι «κιτρινόμαυροι» νίκησαν με 2-1:
«Τον Λόντσαρ τον θαυμάζω και ως παίκτη και ως προπονητή. Εκείνη την εποχή ήταν αποφασιστικός. Ήταν την εποχή που ήμασταν τιμωρημένοι και πήγαμε να παίξουμε παιχνίδι εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό. Και τους  λέω το εκτός έδρας παιχνίδι να το παίξουμε στην Αθήνα στην Νέα Φιλαδέλφεια. Οι Αεκτζήδες τότε κόψανε τα δίχτυα σκάψανε το χορτάρι γιατί θεωρούσαν ότι ο Άρης πούλησε το παιχνίδι. Παρά τις επιμονές εγώ κατέβηκα και είπα ότι ο Άρης παίζει ή στην Νέα Φιλαδέλφεια ή στο Χαριλάου. Τελικά παίξαμε εκεί και νικήσαμε 2-1 τον Ολυμπιακό. Την προηγουμένη με κυνηγούσαμε 1000 Αεκ τζήδες και την επόμενη μέρα με σήκωναν στον αέρα. Το σκεπτικό ήταν ότι θα έχουμε τους παραολυμπιακούς όλους. Τους αντί-Ολυμπιακούς δηλαδή. Και θα πάρουμε και λεφτά. Μας είχε κάνει πρόταση ό πρόεδρος του Ολυμπιακού να το παίξουμε στο Καραϊσκάκη με οροφή 30,000,000 εισπράξεις. Του λέω μας τιμάει η πρόταση αλλά ελάτε στην θέση μου τι θα κάνατε.  Αλλά είχαμε και ομάδα τότε».
Για τον Ιβάν που έπαιζε στον Άρη:
«Είχα τις αντιρρήσεις μου στον Ιβάν. Όταν τελικά ήμασταν στο ξενοδοχείο και συγκεντρώθηκαν από έξω οι φίλαθλοι για να δουν τα νέα αποκτήματα είχαμε έναν καλαθοσφαιριστή ο οποίος ήταν 2,14 και βγαίνει και ο Ιβάν στο 1,40. Και αρχίζουν να γελάνε οι άλλοι από κάτω. Πάει σφήνα μέσα και λέει πάνω πίσω στην Βραζιλία. Προσεβλήθην προφανώς. Τελικά με πολλούς κόπους κατέβηκε κάτω. Εγώ στο τραπέζι στα γραφεία έβλεπα ότι τα πόδια του δεν έφταναν να πατήσουν κάτω όταν κάθισε στην καρέκλα και το παπούτσι του ήταν 36 νούμερο. Μάλιστα μας έκανε και τον δύσκολο στις διαπραγματεύσεις. Τελικά ψάξαμε του βρήκαμε φανέλα να παίξει γιατί αντιμετωπίζαμε την ΑΕΚ. Καθόμασταν με τον Μελισσανίδη δίπλα-δίπλα και μου λέει τον πουλάς; Κάτσε ρε του λέω ακόμη δεν τον είδαμε. Αυτό το λέω για πω την αντίληψη και την οξυδέρκεια του Μελισσανίδη. Εγώ στα αποδυτήρια μετά τον αγώνα πήγα του ζήτησα συγγνώμη. Είχε πάει  ο Κούης και ο Λάκης Ιωαννίδης για να δουν έναν άλλο παίκτη που ήταν κόντρα με την ομάδα που έπαιζε ο Ιβάν και λέει άσε αυτόν θα πάρουμε. Ο Ιβάν τότε είχε στοιχήσει 17,000,000».
Τέλος ανέφερε στέλνοντας το δικό του μήνυμα σε κόσμο και διοίκηση:
«Να παρακαλέσω τους διοικούντες όχι απογοήτευση και μεγαλύτερη προσπάθεια, και στους φιλάθλους συμπαράσταση γιατί η ομάδα έχει νεαρά παλικάρια. Που και εμπειρία δεν έχουν και οι δυνατότητες δεν είναι όσο κάποιον έμπειρων. Από την αρχή έχουμε καταληφθεί από μία ανησυχία δικαιολογημένη, αλλά δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις».
Πηγή: arenafm.gr

«Όπου παίζει ο ΠΑΟΚ είμαι μαζί του»

robjacobs
Ο Ρομπ Γιάκομπς πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, μίλησε στον Arena 89,4 και αναφέρθηκε στις μνήμες του από τον «δικέφαλο». Ακόμη ανέλυσε την Αλκμάαρ και χαρακτήρισε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ ως τους πιο ισχυρούς στην Ευρώπη
Ξεκινώντας είπε:
«Είμαι χαρούμενος όταν μιλάω για τον ΠΑΟΚ. Πέρασα ωραία παίξαμε και στο ΟΥΕΦΑ και ο Στέφενς και ο Τον Λοκχοφ είναι φίλοι μου. Τον Λοκχοφ τον είχα παίκτη όταν ήμουν προπονητής στην Φέγενορντ».
Ξαναήρθε στην Ελλάδα από τότε;
«Από τότε που έφυγα δεν ξαναήρθα. Μόνο μία φορά στα τέλη της δεκαετίας του 80. Δύο χρόνια μετά στο αγώνα με την Μαλίν όπου με χειροκροτούσε ο κόσμος και ο Θωμάς Βουλινός με συνάντησε και με φίλησε. Σκοπεύω να έρθω σύντομα και ελπίζω να νικήσει την Αλκμάαρ και να έρθω να δω τον επόμενο αγώνα».
Αν έχει φίλους στην Ελλάδα:
«Έχω πάρα πολλούς φίλους. Ο Κώστας Γραμματόπουλος που ήταν φιλικός και με βοήθησε με την οικογένεια μου. Ο Μπάμπης Μιχαηλίδης και ο Γιώργος Τουρσουνίδης που με πήρε τηλέφωνο πριν από δύο χρόνια. Είχε κάνει μαζί μου ντεμπούτο όταν ήταν 17 χρονών».
Η άποψη του για τον Λόκχοφ και τον Στέφενς:
«Ο Λόκχοφ είναι και πολύ καλός προπονητής. Βέβαια ο Στεφενς είναι διάσημος στην Ολλανδία και την Γερμανία. Χρειάζονται τύχη αν και την έχουν ήδη γιατί παίζουν στο ΟΥΕΦΑ. Ο Λοκχοφ είναι φιλικός και έξυπνος ενώ ο Στεφενς είναι δυνατός και θέλει να παίζει πειθαρχημένο ποδόσφαιρο».
Τι κάνει τώρα:
«Όλη μου η ζωή είναι το ποδόσφαιρο. Είμαι τρελός. Σε λίγο γίνομαι 70 χρονών και μοιάζω για 50 πως είναι δυνατόν; Τώρα είμαι προπονητής σε ερασιτεχνική ομάδα. Την έχει  ένας πλούσιος φίλος μου που μένει στη Αμερική και μου είπε κάνε ότι θέλεις. Και επίσης κάνω αναλύσεις στο τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό του Ρότερνταμ και στην τηλεόραση της Φέγενοορντ».
Για τις μνήμες του από τον ΠΑΟΚ:
«Θυμάμαι πάρα πολλά. Όλα τα ονόματα των παικτών μου. Καραγεωργίου, Σκαρτάδος. Θυμάμαι ότι  αποκλειστήκαμε από την Σεβίλλη πήραμε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα και ήταν απίστευτα τα ματς με τον Ολυμπιακό. Ήταν σαν πόλεμος και ήταν απίστευτη εμπειρία για εμένα».
Για τις μνήμες του από τον κόσμο του ΠΑΟΚ:
«Τους θυμάμαι είναι οι πιο δυνατοί που έχω δει σε όλη την Ευρώπη. Εξακολουθούν και τώρα να είναι ισχυροί και είναι σημαντικό να έχεις τέτοιο κόσμο. Θυμάμαι στην Ισπανία με την Σεβίλλη είχε 3000 κόσμο. Αγαπάνε την ομάδα, βέβαια πολλές φόρες χάνουν αλλά και η Μπαρτσελόνα χάνει που είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Έχουν την σωστή λογική όμως γιατί θέλουν να νικάνε πάντα. Είναι κάτι ιδιαίτερο για εμένα ο ΠΑΟΚ. Το πέρασμα μου ήταν πολύ σημαντικό. Και η σχέση μου με τον κόσμο και με τους παίκτες».
Ποιος είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο;
«Ο Γκουαρντιόλα. Έχει μία επιθετική προσέγγιση με κατοχή της μπάλας. Για τους ποδοσφαιριστές είναι πρώτος  ο Μέσι και με χαώδη διαφορά ακολουθεί ο Ρονάλντο και μετά ο Νεϊμαρ».
Για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΖ:
«Εκεί υπάρχει μία ιδιαίτερη κατάσταση με τη απόλυση του προπονητή. Είναι τεχνική και νέα ομάδα και ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίξει δυνατά και σκληρά. Και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Η ισοπαλία είναι εφικτή όμως δεν πρέπει να χάσει. Η Αλκμάαρ θέλει να παίξει ποδόσφαιρο αλλά δεν έχει κάτι ιδιαίτερο. Κανείς δεν παίζει στην Εθνική. Σίγουρα μπορεί να νικήσει ο ΠΑΟΚ σήμερα».
Ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Αλκμάαρ:
«Ο Μάρτενς ο αρχηγός. Οι υπόλοιποι ξέρουν ποδόσφαιρο αλλά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.. Παίζουν πολύ με τις πλευρές την ευθεία στην άμυνα αλλά ο ΠΑΟΚ έχει γρήγορους παίκτες για να χτυπήσει στην κόντρα. Αν πετύχει πρώτος το γκολ θα νικήσει».
Αν βρεθεί στο γήπεδο για τον αγώνα:
«Θα το δω στην τηλεόραση γιατί έχω προπόνηση με την ομάδα μου και δεν προλαβαίνω. Παίζει η δεύτερη ομάδα της Ελλάδας με την έκτη της Ολλανδίας. Όπου και αν παίζει ο ΠΑΟΚ εγώ θα είμαι μαζί του».
Πηγή: arenafm.gr

Νέα σελίδα στον Ερασιτέχνη Άρη!!

aris
Από σήμερα (2/10) το μεσημέρι, ο ερασιτέχνης Άρης έχει διοίκηση πρωτοδικείου που την όρισε το Ειρηνοδικείο. Το δικαστήριο έδωσε την συγκατάθεση του και αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα η νέα διοίκηση του Α.Σ.
Τα ονόματα που απαρτίζουν το νέο διοικητικό συμβούλιο είναι:  Γιώτας, Χαριτωνίδης, Κώτσης, Κάρλας, Ελευθεριάδης, Κουτσμανής, Γρόλλιος, Αναστασίου, Οικονόμου, Κουζούνιας, Λεκίδης, Σαρηγιαννίδης, Πλαγάκος, Σιδηροηλίας, Κωνσταντινίδης.
Αναπληρωματικά μέλη οι:  Μηνιάδης, Βιδάλης, Κιτσοκώστα, Καβαδία, Δεσύπρης, Κοσμάς.
Παρών στην διαδικασία ήταν και ο πρώην πρόεδρος του ΑΣ Νίκος Παπαδόπουλος ο οποίος συναίνεσε στις διαδικασίες.
Αξίζει να σημειώσουμε πως στις 12 Νοεμβρίου θα γίνει τακτική η διοίκηση Πρωτοδικείου, όπως όρισε το δικαστήριο.
Πηγή: arenafm.gr

«Δεν είναι ώρα για κατηγορίες»

passalis
Ο Πέτρος Πασσαλής, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη μίλησε στο ραδιόφωνο του Arena 89.4 σχετικά με τους «κιτρινόμαυρους».
Για την πίεση που υπάρχει στο ποδοσφαιρικό τμήμα:
«Η πίεση και το άγχος όταν παίζεις ποδόσφαιρο μπορεί να είναι ίδια. Το θέμα είναι πως τα διαχειρίζεσαι. Είχαμε βρεθεί και εμείς σε αρκετές δύσκολες στιγμές αλλά το ζητούμενο πάντα είναι να νιώθεις ότι σε προστατεύει η ομάδα και το περιβάλλον. Ότι, οτιδήποτε και αν συμβεί πάντα θα υπάρχει και η επόμενη μέρα. Θα πρέπει η διαχείριση να γίνει στο σύνολο και να υπάρξει ένας προστατευτικός κλοιός. Αυτό μπορεί να ακούγεται άσχημα σε κάποιους αλλά το ροστερ είναι το συγκεκριμένο. Έχει λίγες δυνατότητες για μεταγραφές τον Δεκέμβριο οπότε όλοι όσοι είναι κοντά στην ομάδα θα πρέπει να το δεχθούν και να αρχίσει να αποφορτίζεται η κατάσταση. Αν κοιτάξουμε τον βαθμολογικό πίνακα οι ομάδες δεν έχουν ξεφύγει. Θα πρέπει να κρατήσουμε κάποια θετικά στοιχεία όπως η παρουσία του Έλσνερ και η επιστροφή του Αγκάνθο, που δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση αλλά υπάρχει χρόνος μπροστά και να μπορέσει ο Άρης να ρολάρει» για να προσθέσει στην συνέχεια:
«Πρώτα από όλα η διοίκηση πρέπει να προστατέψει τις επιλογές της. Η προστασία είναι το πρώτο και το κυριότερο. Έπειτα σίγουρα δεν βοηθάνε τα λαϊκά δικαστήρια. Καταλαβαίνω ότι οι φίλαθλοι  είναι εξοργισμένοι γιατί για δεύτερη χρονιά βλέπουν ότι συνεχίζεται μία κατάσταση αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Ο Άρης κάνει μία προσπάθεια να ενταχθεί στο 99 ώστε να ξημερώσει μία καλύτερη μέρα άλλα και φέτος θα είναι μία χρονιά που ο Άρης θα αγωνιστεί για να διατηρήσει τα κεκτημένα. Και σε αυτήν την προσπάθεια θέλει την στήριξη του κόσμου της διοίκησης και όσον κινούνται γύρω από τον Άρη. Δεν είναι ώρα για να κατηγορούμε την διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές. Το θέμα δεν είναι να κατηγορείς το θέμα είναι να βρεις το πρόβλημα και να το λύσεις».
Για το θέμα που δημιουργείται με τις θλάσεις και τους τραυματισμούς των ποδοσφαιριστών:
«Το μοναδικό που προσφέρει είναι αναστάτωση. Και αυτό που είδα με τον Παναιτωλικό ήταν ότι μέχρι το 70 διεκδίκησε το παιχνίδι αλλά μετά έπαιζε με εννιά και οχτώ παίκτες. Το πώς έφτασε η κατάσταση σε αυτό το σημείο ώστε να υπάρχουν κράμπες πρέπει να απασχολήσει μόνο το προπονητικό τιμ. Άντε και βρέθηκαν οι ευθύνες θα αλλάξει κάτι; Όσοι βρίσκονται στην ομάδα πρέπει να το βρουν την λύση».
Για τις αντιδράσεις του κόσμου και τον Πουλίδο:
«Φυσικά και δεν  πρέπει να αντιδράσεις. Ο κόσμος  πληρώνει για να έρθει  να σε δει και από την στιγμή που δεν είναι ευχαριστημένος σε αποδοκιμάζει. Θεωρώ ότι το θέμα αυτό τελείωσε χωρίς περαιτέρω διαστάσεις γιατί ο Πουλίδο χρειάζεται στα επόμενα παιχνίδια».
Για το πρόβλημα στο γκολ που αντιμετωπίζει ο Άρης:
«Είναι ένα μείγμα ψυχολογίας, ανικανότητας, ατυχίας οπότε δεν μπορείς να βγάλεις μία άποψη. Το θετικό κυρίως με την Ξάνθη είναι ότι δημιούργησε ευκαιρίες. Με τον Παναιτωλικό φάνηκε το άγχος. Όταν παίζει στο Βικελίδης φαίνεται ότι επηρεάζεται οπότε τώρα έχει δύο ευκαιρίες με Βέροια και Πανιώνιο που δεν είναι κάτι ιδιαίτερο να διεκδικήσει το τρίποντο. Ίσως έτσι όπως είναι το ροστερ του Άρη  η πρώτη νίκη να έρθει εκτός έδρας γιατί είναι πιο ελαφριά τα πόδια των παικτών. Στην έδρα σου  με τον κόσμο όταν δεν ξέρεις πως θα διαχειριστείς όλη αυτή την κατάσταση, μπορεί να σε τραβήξει προς τα πίσω».
Στο τέλος είπε:
«Δεν μπορούμε να μιλάμε για άμεση διαφοροποίηση την εικόνας ακόμα και μετά από την πρώτη νίκη. Ο Άρης έχει συγκεκριμένο ρόστερ. Το να αλλάξει το θέαμα σε ένα 30-40% δεν γίνεται .Οι ευκαιρίες είναι καλές και σιγά –σιγά θα μπορέσει να γίνει κάτι καλύτερο. Αλλά το να περιμένουμε μία θεαματική βελτίωση το βλέπω δύσκολο να συμβεί. Έτσι και αλλιώς ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται και η διοίκηση του Άρη θα φανεί σε μία δύσκολη κατάσταση».
Πηγή: arenafm.gr

«Ζούμε για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ»

athinaioy
Ο καλαθοσφαιριστής του Άρη, Γιάννης Αθηναίου, φιλοξενήθηκε στον Arena 89,4 και αναφέρθηκε τόσο στην προετοιμασία της ομάδας όσο και στον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ.
Για το ρεπό που πήραν σήμερα το πρωί (2/10) οι παίκτες:
«Νομίζω ότι και ο κόουτς είδε πως ήμασταν λίγο κουρασμένοι και το δικαιούμασταν. Όλο αυτό τον καιρό έχουμε δουλέψει σκληρά και καλά. Προσπαθούμε να γίνουμε ομάδα μέρα με την μέρα και όταν το καταφέρουμε αυτό θα είμαστε σε καλό επίπεδο. Όλα τα παιδιά είναι πολύ καλά ως χαρακτήρες. Έχουμε δεθεί αρκετά για το πόσο λίγο που είμαστε μαζί. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης στο αγωνιστικό αλλά το να είμαστε μία παρέα το έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό. Αυτό που μένει είναι να βρεθούμε ακόμη περισσότερο στο γήπεδο».
Ποια θα είναι τα στοιχεία που θα διακρίνουν την ομάδα:
«Θα είναι η άμυνα. Όλα θα ξεκινάνε από εκεί. Θέλουμε να είμαστε δυνατοί εκεί και μπροστά να τρέξουμε όσο μπορούμε. Ακόμη σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης που δεν σταματούν και μέσα στην χρονιά. Αφομοιώνουμε την φιλοσοφία και αυτά που ζητάει ο προπονητής και αυτό θα βγει και στο γήπεδο.
Για την συνάντηση των παικτών με τον Γκάλη:
«Αυτό είναι κάτι που είναι πρωτόγνωρο για τον καθένα. Βλέπεις την ιστορία κοιτάς το ταβάνι, τα λάβαρα και καταλαβαίνεις ότι αυτή την φανέλα την έχει φορέσει αυτός ο παίκτης. Όταν τον συναντάς από κοντά σου προκαλεί ανατριχίλα. Δεν είχαμε ξανασυναντηθεί από κοντά και νιώθεις αυτό το ρίγος.  Όταν σκέφτεσαι ποιος έχει φορέσει αυτή την φανέλα το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι  να βοηθήσεις όσο μπορείς για να προχωρήσει αυτή η ομάδα».
Για τον αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ:
«Το περιμένω πως και πως. Δεν έχω ζήσει κάτι τέτοιο. Υπάρχουν ντέρμπι που έχω δει αλλά όχι σε τέτοιο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Όλα τα  παιδιά περιμένουν αυτό το  παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι για να αντεπεξέλθουμε».
Αν έχουν παρακολουθήσει καθόλου τον ΠΑΟΚ:
«Δεν τον έχουμε δει σαν ομάδα. Λίγο εγώ κατάφερα να δω το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στην Δράμα» για να προσθέσει:
«Όποια ομάδα δεν καταφέρει να προκριθεί δεν σημαίνει ότι είναι το πραγματικό της πρόσωπο. Είναι πολύ νωρίς και όποιος είναι πιο έτοιμος την δεδομένη στιγμή θα πάρει την πρόκριση»
Ενώ για τα νέα παιδιά:
«Θεωρώ ότι μπαίνοντας κατευθείαν στα βαθιά σε μία ομάδα όπως ο Άρης και έναν προπονητή όπως ο Αγγέλου δεν έχουν παρά να αφομοιώνουν όσα ακούνε για να βελτιώνονται»
Πηγή: arenafm.gr

«Σχεδιασμένη μόνο για τον ΠΑΟΚ»

paok
Ο Βαγγέλης Σαμαράς, υπεύθυνος της εταιρίας PEAK SPORT, που σχεδίασε την νέα μπλούζα του μπασκετικού ΠΑΟΚ, μίλησε στον Arena 89,4 και αναφέρθηκε σε αυτό  το γεγονός.
Αναλυτικά:
«Για πρώτη φορά σχεδιάστηκε μία φανέλα που είναι ειδική για τον ΠΑΟΚ στα πρότυπα του ΝΒΑ, κατόπιν  συνεννόησης με την ΚΑΕ.  Η ριγέ είναι η βασική και η δεύτερη είναι η λευκή.  Η επιλογή έγινε μετά από συνεργασία  με την διοίκηση και μαζί με την PEAK σχεδιάσαμε κάτι εξειδικευμένο που δεν υπήρχε μέχρι τώρα. Είναι μία ωραία στολή και στον σχεδιασμό όσο και στο υλικό» και πρόσθεσε για την έδρα της εταιρίας:
«Η PEAK ξεκίνησε στην Ιταλία μετά συνέχισε στην Αμερική και τώρα το μεγαλύτερο κομμάτι είναι στην Κίνα. Έχει μία παρουσία στην Ελλάδα αλλά τα δύο τρία τελευταία χρόνια έχει μεγάλη άνθηση. Η έδρα είναι στην Θεσσαλονίκη. Υπάρχει ένα υποκατάστημα στο Κιλκίς και προσφάτως ανακοινώνουμε την μπουτίκ στο παλατάκι του ΠΑΟΚ όπου θα διατίθενται όλη η μεγάλη γκάμα προϊόντων του ΠΑΟΚ» ενώ στην συνέχεια ξεκαθάρισε ότι η συγκεκριμένη στολή θα είναι αποκλειστικά για το ανδρικό και όχι για τις ακαδημίες:
«Η ριγέ στολή έχει σχεδιαστεί για την ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ . Και από την ανταπόκριση και τα σχόλια ακούμε ότι αυτή η στολή είναι εξαιρετική και είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ αλλά για καμία άλλη ομάδα στην Ελλάδα» τέλος ανέφερε σχετικά με την μπουτίκ:
«Η μπουτίκ μέχρι την Παρασκευή καλός εχόντων των πραγμάτων θα μπορεί να λειτουργεί 100%. Στο παιχνίδι με τον Άρη ευελπιστούμε ότι θα είμαστε έτοιμοι»
Πηγή: arenafm.gr

Αναζήτηση και στο… βάθος φιλικό!

bane
Συνεχίζεται η αναζήτηση του “ψηλού” που θα κλείσει το ρόστερ του ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν, ενώ η ομάδα προετοιμάζεται για το φιλικό της Παρασκευής κόντρα στα Τρίκαλα.
Λίγες μέρες πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι του “δικεφάλου” κόντρα στον Άρη για το Κύπελλο, η ομάδα έκλεισε ακόμα ένα φιλικό με αντίπαλο τα Τρίκαλα στο κλειστό γήπεδο της Καλαμαριάς. Το ματς θα γίνει την Παρασκευή 4/10 στις 4 το μεσημέρι και θα είναι κεκλεισμένων των θυρών. Μάλιστα, θα γίνει πέντε μέρες πριν την αναμέτρηση με τον Άρη, άρα μπορεί να χαρακτηριστεί και ως πρόβα τζενεράλε για τους “ασπρόμαυρους”.
Την ίδια μέρα (4/10) ο Μπάνε Πρέλεβιτς θα αναχωρήσει για την Ισπανία για την κλήρωση των ομίλων του Eurocup που θα γίνει το Σάββατο (5/10).
Όπως όλα δείχνουν, ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει τις επίσημες υποχρεώσεις του χωρίς δεύτερο σέντερ, αφού ο Νίκος Καλλές δεν θα βρίσκεται στον κατάλληλο βαθμό ετοιμότητας, ενώ βρίσκεται και σε αναζήτηση ομάδας ώστε να φύγει από το “δικέφαλο”. Η αναζήτηση για ένα “ψηλό” συνεχίζεται, χωρίς κάποια σημαντική εξέλιξη, με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν επικίνδυνα και τις λύσεις μέρα με τη μέρα να μειώνονται.
Ακόμα και αν αποκτηθεί τις επόμενες μέρες κάποιος παίκτης, θα χρειαστεί ειδικό πρόγραμμα ώστε να βρεθεί στην επιθυμητή κατάσταση και να προσαρμοστεί στην ομάδα και αυτό αναμένεται να είναι το “αγκάθι” του ΠΑΟΚ στα πρώτα επίσημα παιχνίδια του, καθώς δεν μπορεί να βγει μια σειρά αγώνων με ένα “καθαρόαιμο” σέντερ (Μπόγρη).
Πηγή: arenafm.gr

Στην Αθήνα ο Στεφανίδης!!

Στην Αθήνα βρίσκεται από σήμερα ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Άρη Πάνος Στεφανίδης, για επαγγελματικές του υποχρεώσεις, αλλά παράλληλα θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή και με τα στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης και το αρμόδιο τμήμα εμπορίου που ασχολείται με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίων των ανώνυμων εταιριών.

Ήδη υπάρχει ανοιχτή γραμμή με τα στελέχη του Υπουργείου, με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Όπως διαβεβαιώνουν στα μέλη του φορέα, «η αύξηση έχει ήδη ανοίξει από τις 5 Ιουλίου, χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα στην παρούσα φάση η δημοσίευση στο ΦΕΚ. Όταν θα έχει δρομολογηθεί και το τελευταίο τυπικό μέρος και έχει διευθετηθεί η τελευταία λεπτομέρεια, θα υπάρχει σαφής διατύπωση ότι η ΑΜΚ “τρέχει” από την παραπάνω ημερομηνία…». Πηγή: metrosport.gr

Κούγιας στο Metropolis: «Εκδότες εφημερίδων συνεργάζονταν με το κύκλωμα των στημένων»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο Αλέξης Κούγιας για την δίκη για τα στημένα παιχνίδια.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για τα σχόλια του Τύπου για την χθεσινή του κατάθεση στη δίκη: «Είναι εκ του πονηρού τα πρωτοσέλιδα, οι εφημερίδες που τα έβαλαν εδώ και χρόνια στέκονται απέναντί μου και δίπλα στα βρώμικα κυκλώματα. Έγινε παρερμηνεία των όσων είπα, ίσως γιατί κάποιοι μπορεί να έχουν έλλειψη γνώσεων. Από την άλλη, υπάρχουν εκδότες εφημερίδων της Αθήνας που έχουν στενή σχέση με το κύκλωμα των στημένων αγώνων. Τα ήξεραν και συνεργαζόταν. Οι καταθέσεις μου πάνω σε αυτό το θέμα είναι στα δικαστήρια».

Για τον Βασίλη Γκαγκάτση: «Ήταν συνεχιστής της καταστροφικής συμπεριφοράς Μητρόπουλου και είχε σχέση με τα κυκλώματα. Είναι ικανός άνθρωπος και έχει γνώσεις. Το θέμα είναι πώς χρησιμοποιείς τις ικανότητες που έχεις. Ανήκει εδώ και χρόνια στο πολύ στενό περιβάλλον του Ολυμπιακού. Όταν υπήρχε διοικητική ανυπαρξία στον ΠΑΟΚ προσπάθησε μέσω Γκαγκάτση προς το να μπει στο παρασκήνιο και καλά έκανε. Όταν δεν έχεις χρήματα προσπαθείς με πορδές να βάψεις αβγά. Όταν είσαι ανεξάρτητος είσαι περήφανος. Δεν τον ψέγει κανείς που είναι στον Πανηλειακό. Απλά σε σοκάρει επειδή είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ που σήκωσε το Euro και παντοδυναμία του κατέληξε να είναι διευθυντής στον Πανηλειακό».

Για τα όσα είπε για τον Μάκη Ψωμιάδη: «Όταν λες ότι είναι στημένα αυτά τα ματς της Καβάλας πως είναι δυνατόν να αθώωσα τον Ψωμιάδη; Είπα αυτά που γνώριζα ότι είναι καλός οικογενειάρχης και επιχειρηματίας, και είπα ότι έχει σχέση με την εκκλησία. Γιατί να μην τα πω; Τί σημαίνει; Ότι όποιος αγαπά την εκκλησία δεν κάνει ποινικά αδικήματα;»

Για τα όσα είπε για τον Κώστα Ριαβόγλου και τον Αγροτικό Αστέρα: «Το έζησα και εγώ ο ίδιος όταν πήγα να παίξω με την Παναχαϊκή στον Αγροτικό Αστέρα και με περίμεναν φουσκωτοί. Επί δύο χρόνια έπαιζε κεκλεισμένων των θυρών, επειδή δεν είχε φορολογική ενημερότητα. Πώς έπαιζε στο πρωτάθλημα; Ο μόνος λόγος που την άφηναν είναι για να παίρνει μέρος στα στημένα».

Για την εκτίμησή του αν μπορεί ανάλογα φαινόμενα να συνέβαιναν και σε ανώτερο επίπεδο: «Κατά την κρίση μου θα μπορούσε και στις ομάδες που πρωταγωνιστούν να υπάρχουν στημένα παιχνίδια».Πηγή: metrosport.gr

«Να πάμε τον ΠΑΟΚ στο επόμενο επίπεδο»

Απογοητευμένος από το γεγονός πως λόγω τιμωρίας δεν θα καθίσει στον πάγκο του ΠΑΟΚ κόντρα στην Άλκμααρ δήλωσε ο Χουμπ Στέφενς, ο οποίος πρόσθεσε πως στόχος όλων είναι να ανέβει επίπεδο η ομάδα.

«Να πάμε τον ΠΑΟΚ στο επόμενο επίπεδο»
Αναλυτικά όσα είπε:

«Η Αλκμααρ παίζει πολύ τεχνικό ποδόσφαιρο. Την είδαμε και στον αγώνα με την Αϊντχόφεν που ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι και νίκησε. Από ό,τι ξέρω δεν έχει αλλάξει τίποτα στην Αλκμααρ. Ο καινούργιος τεχνικός δεν έχει αλλάξει κάτι στην προπόνηση. Με τη Σαχτιάρ ήταν ένας δύσκολος αγώνας αλλά δεν ξέρω πόσο θα παίξει ρόλο αύριο, ότι κέρδισαν οι δύο ομάδες στον προηγούμενο αγώνα».

Για την κρίση στην Ελλάδα και αν υπάρχει και στον ΠΑΟΚ:
«Δεν το βλέπω έτσι. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ τα πηγαίνει πολύ καλά. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να πάμε τον ΠΑΟΚ σε ένα επόμενο επίπεδο που θα είναι καλύτερο από αυτό που βρίσκεται τώρα. Μίλησα με διάφορους ανθρώπους και μου είπαν αρκετά θετικά. Στην Ελλάδα μετράει πάντα η νίκη. Φυσικά και παντού πρέπει να νικάει κανένας. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες. Στην Ολλανδία, η διαφορά είναι ότι θα πρέπει να είναι κάτι όμορφο».

Για το ποιο είναι το καλό αποτέλεσμα αύριο:
«Θα εξαρτηθεί. Δεν ξέρω πώς θα πάει ο αγώνας».

Για τους Τζαβέλλα και Νίνη:
Δεν έχω αποφασίσει ακόμα για αύριο και δεν ξέρω αν είναι στην ενδεκάδα. Τα παιδιά αυτά παίζουν δύο ή τρεις αγώνες την εβδομάδα και στο προηγούμενο παιχνίδι αποφασίσαμε να τους προπονήσουμε από το να βάλουμε να παίξουν. Το ρίσκο για να χτυπήσουν είναι πολύ μεγάλο και δεν το διακινδυνεύουμε».

Για τον τρόπο που θα εμφανιστεί η ομάδα χωρίς αυτόν στον πάγκο:
«Διάλεξα δύο βοηθούς. Έναν Ολλανδό και έναν Έλληνα που θα μου συμπαρασταθούν στον αγώνα αύριο και πιστεύω θα τα πάμε πολύ καλά. Στην εξέδρα δε μπορώ να κάνω τίποτα. Σήμερα το πρωί διάβασα στην εφημερίδα, ότι ένας προπονητής είπε κάτι σε ένα δημοσιογράφο, αλλά εγώ είπα κάτι στη φυσούνα. Η διαφορά είναι μεγάλη. Δεν το έκανα δημόσια, δεν το έκανα σε εφημερίδα, το έκανα στα αποδυτήρια και το είπα στα ολλανδικά. Αν το μεταφράσεις όμως στα αγγλικά μπορεί να το καταλάβει κάπως αλλιώς ο άλλος. Και είμαι πολύ απογοητευμένος. Περιμένω ακόμα την αντίδραση. Δεν περιμένω βέβαια τίποτα γιατί δε θέλω να τιμωρηθούν άλλοι περισσότερο από εμένα, αλλά δε νομίζω ότι είναι λογικό αυτό που έγινε. Δεν ξέρω τι έχει διαβάσει η UEFA στην έκθεση του διαιτητή και που βασίζει την απόφαση της. Είμαι απογοητευμένος από την απόφαση της UEFA, αλλά περισσότερο από τον διαιτητή που του είπα κάτι στα ολλανδικά, το μετέφρασε στα αγγλικά και μπορεί να βγήκε ένα πολύ διαφορετικό νόημα».

Για το τι σημαίνει για τους παίκτες η απουσία προπονητή:
«Λείπει φυσικά, το δεδομένο αυτό. Το συζητήσαμε όμως πριν τον αγώνα για το τι θα γίνει και έχουμε σχεδιάσει πριν τον αγώνα τι θα γίνει».

«Προσοχή στις αντεπιθέσεις του ΠΑΟΚ»

Επιθετικά θα αγωνιστεί η Άλκμααρ κόντρα στον ΠΑΟΚ όπως τόνισε ο υπηρεσιακός τεχνικός της ολλανδικής ομάδας, Μάρτιν Χάαρ, που πρόσθεσε πως θα πρέπει οι παίκτες του να προσέξουν τις αντεπιθέσεις.

«Προσοχή στις αντεπιθέσεις του ΠΑΟΚ»
Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα των δύο ομάδων του Europa League, ο Μάρτιν Χάαρ ξεκαθάρισε πως παρά την αλλαγή προπονητή, η Άλκμααρ δεν πρόκειται να αλλάξει και τον τρόπο παιχνιδιού της.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον τραυματισμό του Μάρκους Χένρικσεν είπε: «Ο τραυματισμός του δείχνει σοβαρός, όμως θα περιμένουμε για να δούμε αν τελικά θα διαγράψουμε το όνομά του από τη λίστα των διαθέσιμων».

Για την αποχώρηση του Φέρμπεεκ, τόνισε: «Έχουμε συμφωνήσει εσωτερικά ότι δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις για τον πρώην προπονητή. Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που μετρά. Ότι το πιο σημαντική από όλους είναι η ομάδα».

Για το αν θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού: «Όχι δεν θα το κάνουμε, δεν θα αλλάξουμε το στυλ παιχνιδιού μας. Η Άλκμααρ πάντα προσεγγίζει επιθετικά τα παιχνίδια, δεν παίζει όμως τυφλά επίθεση. Αν είναι απαραίτητο, θα χρονοτριβήσουμε».

Για τον ΠΑΟΚ υποστήριξε: «Την ομάδα την παρακολούθησε ο Αλεξ Πάστορ. Περιμένουμε ότι οι Έλληνες θα παίξουν αμυντικά, όμως οι αντεπιθέσεις τους είναι επικίνδυνες».

Για τη δική του παρουσία στον πάγκο και το αν είναι νευρικός: «Όχι. Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι κάτι ξεχωριστό. Κυρίως, νιώθω την υγιή ένταση του ανταγωνισμού που έχω με κάθε αντίπαλο. Σαν ποδοσφαιριστής επειδή είσαι απασχολημένος το ξεπερνάς σε λίγα λεπτά. Σαν προπονητής είναι κάτι άλλο».

Η ολλανδική… έκπληξη στον Στοχ!

Στην Ολλανδία βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης η αποστολή του ΠΑΟΚ εν όψει του αυριανού αγώνα με την Άλκμααρ. Γυναίκα η πιλότος της πτήσης. Ευχάριστη «υποδοχή» για Στοχ!

Η ολλανδική… έκπληξη στον Στοχ
Αντίστροφα μετρούν στον ΠΑΟΚ για την αυριανή αναμέτρηση με την Άλκμααρ για την δεύτερη αγωνιστική του Europa League.

Οι παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» προσγειώθηκαν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στο Άμστερνταμ, όπου από εκεί θα αναχωρήσουν για το οδικώς για το Αλκμαάρ για να καταλύσουν στο ξενοδοχείο.

Εκεί θα ξεκουραστούν, θα δειπνήσουν και το απόγευμα θα προπονηθούν στο γήπεδο της ολλανδικής ομάδας για το αυριανό ματς.

Στο ίδιο ξενοδοχείο με την «ασπρόμαυρη» αποστολή θα μείνουν και οι διοικούντες την ΠΑΕ, ενώ οι εκπρόσωποι Τύπου και οι άνδρες ασφαλείας του συλλόγου θα διανυχτερεύσουν στο Άμστερνταμ.

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Μίροσλαβ Στοχ κατά την άφιξη της αποστολής στην Ολλανδία, αφού ένας Σλοβάκος φορούσε φανέλα της εθνικής τους ομάδας και του παίκτη του ΠΑΟΚ.

Ο φίλαθλος του ζήτησε ένα αυτόγραφο και να φωτογραφηθεί μαζί του, κάτι που φυσικά δεν αρνήθηκε ο διεθνής άσος.

Ο 60χρονος τεχνικός θα παρατάξει με σύστημα 4-2-3-1τον «Δικέφαλο του Βορρά», τοποθετώντας κάτω από τα δοκάρια τον Χακόμπο, ο οποίος θα έχει τους Κατσουράνη και Βίτορ μπροστά του, ενώ στα άκρα της άμυνας θα είναι ο Τζαβέλλας και ο Κίτσιου.

Ως «κόφτες» θα αγωνιστούν ο Τζιόλης και ο Λάζαρ.

Στοχ, Λούκας και Νίνης θα αποτελέσουν την τριάδα στα χαφ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Αθανασιάδη.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γλύκος, Γιακουμής, Κωνσταντινίδης, Λίνο, Λόπεθ, Λόρενς, Ολίσε, Γεωργιάδης, Νέτσιντ και Σαλπιγγίδης.

Στη Θεσσαλονίκη θα μείνουν οι Σκόνδρας, Κατσικάς, Σπυρόπουλος, Γιακουμής, Τζανδάρης και Κάτσε, ο οποίος περιμένει να μάθει την οριστική απόφαση της διοίκησης για την υπόθεσή του, και οι Γκαρσία, Βούκιτς.

Το ροτέισον στην αποστολή γίνεται εν όψει και του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, όπου θα προσπαθήσει να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα ο ΠΑΟΚ μετά την ισοπαλία με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Ο Χουμπ Στέφενς είναι προγραμματισμένο να μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου στις 6 το απόγευμα και μία ώρα αργότερα θα γίνει η τελευταία προπόνηση των Θεσσαλονικέων στο «AFAS Stadium».

Από την πλευρά της, η ΑΖ θα προπονηθεί στις 12.00, ενώ η συνέντευξη Τύπου είναι προγραμματισμένη για τις 14:30. Πηγή: sport-fm.gr

«Μου άρεσε η ιδέα του ΠΑΟΚ»

Δηλώσεις στο επίσημο σάιτ της UEFA έκαναν Στέφενς και Κατσουράνης εν όψει του ματς με την Άλκμααρ, με τον Ολλανδό κόουτς να υποστηρίζει πως τον γοήτευσε η προοπτική να δουλέψει στον ΠΑΟΚ.

«Μου άρεσε η ιδέα του ΠΑΟΚ»
Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να εργαστεί στον ΠΑΟΚ εξήγησε ο Χουμπ Στέφενς, μιλώντας στην UEFA εν όψει του αυριανού αγώνα με την Άλκμααρ. Δηλώσεις, όμως, έκανε και ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιλογή του Ολλανδού τεχνικού να τον χρησιμοποιεί ως κεντρικό αμυντικό.

«Με γοήτευσε η πιθανότητα να δουλέψω στον ΠΑΟΚ και για αυτό συμφώνησα το καλοκαίρι. Έχω δουλέψει στην Ολλανδία, στη Γερμανία για χρόνια και έψαχνα μία νέα πρόκληση. Ήθελα να δω πως είναι τα πράγματα στην Νότια Ευρώπη. Όταν ο ΠΑΟΚ έδειξε ενδιαφέρον μου άρεσε η ιδέα και κάπως έτσι πήγα», δήλωσε ο Στέφενς για τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε να δουλέψει στον ΠΑΟΚ.

Από την πλευρά του, ο Κώστα Κατσουράνης μίλησε για τον προπονητή του: «Είναι ένας Ολλανδος προπονητής με μεγάλη εμπειρία και προσπαθεί να την περάσει στην ομάδα. Θέλει πειθαρχία στην ομάδα και προσπαθεί να μας κάνει όλους να πιστέψουμε στους εαυτούς μας. Εχει πει ότι όλοι θα έχουν όλοι την ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους και πως όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι σημαντικοί για την επιτυχία της ομάδας».

Στη συνέχεια, ήταν η σειρά του 60χρονου τεχνικού να μιλήσει για τον διεθνή άσο και την επιλογή του να τον χρησιμοποιεί ως στόπερ: : «Ως κεντρικός αμυντικός μπορεί να οργανώσει καλύτερα το παιχνίδια από πίσω. Την έχω παίξει αυτή τη θέση και γνωρίζω ότι είναι σημαντικό να βοηθάς στην οργάνωση της ομάδας σου».

Ο «Κατσούρ» είπε πως: «Από τη θέση του κεντρικού αμυντικού έχεις τη δυνατότητα να βλέπεις όλο το γήπεδο μπροστά σου. Χρειάζεται να συνεργάζεσαι καλά με τους συμπαίκτες σου. Βέβαια, είναι ωραίο και το να παίζεις μπροστά και να σκοράρεις καμιά φορά, αλλά είναι σημαντική θέση αυτή του αμυντικού. Ως κεντρικός αμυντικός πρέπει να συνεργάζεσαι με την υπόλοιπη άμυνα και να κινείστε μαζί σαν ένα σώμα. Πρέπει να σκέφτεσαι γρήγορα, να ξέρεις που είναι οι συμπαίκτες σου κάθε στιγμή και που είναι οι αντίπαλοι. Θα πρέπει να κοιτάζεις περισσότερο τον αντίπαλο από τη μπάλα. Οι καλύτεροι αμυντικοί τα συνδυάζουν και τα δύο μαζί είναι».

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή τους, ο Κατσουράνης έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο της ομάδας: «Κάθε παίκτης μπορεί να νιώσει τον ενθουσιασμό του κόσμου και προσπαθεί να δεχθεί θετικά την δίψα που υπάρχει για το αποτέλεσμα. Πρέπει να κυνηγάς κάθε μπαλιά για να τους έχει μαζί σου από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα».

Οδηγίες από την Aστυνομία στους οπαδούς του ΠΑΟΚ!

Μήνυμα των ολλανδικών αστυνομικών αρχών, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ΠΑΟΚ, για την ασφαλή μετακίνηση των οπαδών του στην αναμέτρηση απέναντι στην Αλκμαάρ.

Οδηγίες από την Aστυνομία στους οπαδούς του ΠΑΟΚ
Οδηγίες για την ασφαλέστερη φιλοξενία και μετακίνηση των οπαδών του ΠΑΟΚ, που θα βρεθούν στο γήπεδο της Αλκμαάρ για την αναμέτρηση της 2η αγωνιστικής των ομίλων του Europa League, δημοσίευσε η ολλανδική αστυνομία μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑΕ.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης, ο «δικέφαλος του Βορρά» ενημερώνει και για το πλήρες πρόγραμμα της ομάδας επί ολλανδικού εδάφους.

Αναλυτικά:

«Για την Ολλανδία αναχωρεί στις 10.00 πρωί της Τετάρτης (02/10) ο ΠΑΟΚ προκειμένου να αντιμετωπίσει την Αλκμααρ για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Η αποστολή του Δικεφάλου αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Αμστερνταμ στις 13:00 κι από εκεί να μεταβεί οδικώς για την πόλη του Αλκμααρ. Για τις 18:00 (ώρα Ελλάδας) είναι προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου του Χουμπ Στέφενς, ενώ η προπόνηση της ομάδας στο AFAS Stadium, έδρα της ΑΖ, θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 και θα είναι ανοικτή για τους εκπροσώπους του Τύπου για τα πρώτα 15’. Η προπόνηση της Αλκμααρ θα πραγματοποιηθεί στις 12.00, ενώ η συνέντευξη Τύπου της ολλανδικής ομάδας είναι προγραμματισμένη για τις 14:30.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης της Πέμπτης, η αποστολή του ΠΑΟΚ θα διανυκτερεύσει στο Αλκμααρ και θα πετάξει για Θεσσαλονίκη την Παρασκευή (04/09) στις 15:00.

Εισιτήρια και πληροφορίες

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ που θα ταξιδέψουν στην Ολλανδία και θέλουν να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση θα μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια την Τετάρτη (17:00 – 21:00) και την ημέρα του αγώνα (10:00 – 14:00) από το ξενοδοχείο Grand Hotel Alkmaar με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους.
Οι ολλανδικές αρχές, παράλληλα, ενημερώνουν τους φίλους του ΠΑΟΚ που θα επισκεφτούν το γήπεδο «AFAS Stadium» (Stadionweg 1, 1812 Alkmaar), ότι οδικώς η είσοδος με αυτοκίνητο γίνεται από την πλατεία Kooimeerplein P2. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν εισιτήριο. Για τους πεζούς η είσοδος είναι από το τούνελ δίπλα στην κύρια είσοδο παράλληλα στο P1.

Η ολλανδική αστυνομία υπενθυμίζει ότι προχωράει σε συλλήψεις ακόμη και για πταίσματα όπως είναι η κατοχή πυροτεχνημάτων, αλλά και η περίπτωση μέθης. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα όπου καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο. Για σοβαρότερα παραπτώματα, οι παραβάτες ενδέχεται να παραμείνουν υπό κράτηση για αρκετές ημέρες.

Οι ολλανδικές αρχές προειδοποιούν τους φίλους του ΠΑΟΚ να μην αγοράζουν εισιτήρια από τη «μαύρη αγορά», καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για πλαστογραφημένα εισιτήρια.

Για εκείνους που θα διαμείνουν στο Αμστερνταμ, πληροφορίες για την μετακίνησή τους από και προς το γειτονικό Αλκμααρ μπορεί να βρεθούν στην ιστοσελίδα www.ns.nl/en/travellers/home . Η απόσταση του γηπέδου από τον σταθμό τρένων υπολογίζεται στα 40 λεπτά με τα πόδια και από το Waagplein όπου βρίσκεται το εμπορικό κέντρο του Αλκμααρ στα 15 λεπτά με τα πόδια».

Θα αρπάξει την ευκαιρία;

Ο Χρήστος Σούτος γράφει στο sport-fm.gr για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ.

Θα αρπάξει την ευκαιρία;
Δεύτερη πράξη σήμερα για τον Ολυμπιακό στο φετινό Champions League. Μετά την πρεμιέρα στο Φάληρο, πριν από περίπου δεκαπέντε μέρες και την ήττα από την πολυδιαφημισμένη Παρί του Ζλάταν και του Καβάνι, από την οποία οφείλει να κρατήσει το πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, ταξιδεύει στις Βρυξέλλες για να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη, παραδοσιακά, δύναμη του βελγικού ποδοσφαίρου, την Άντερλεχτ.

Μπορεί το ποδόσφαιρο στη χώρα του Ρούμπενς τελευταία, σε επίπεδο εθνικών ομάδων κατά βάση, να παρουσιάζει άνθηση εξαιτίας μιας εξαιρετικής γενιάς ποδοσφαιριστών που βγάζουν το ψωμί τους στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, εντούτοις οι ομάδες της σε διεθνές συλλογικό επίπεδο μάλλον έχουν ακόμα πολύ έδαφος να καλύψουν.

Στο Constant Vanden Stock, το οποίο οφείλει το όνομα του στο μεγαλύτερο, ίσως, διοικητικό παράγοντα στην ιστορία της Άντερλεχτ, ο Ολυμπιακός καλείται να αποδείξει την εμφανή ανωτερότητα του έναντι των γηπεδούχων. Ομάδα πολύ πιο έμπειρη σε τέτοιου είδους παιχνίδια και καταστάσεις το σύνολο του Μίτσελ πρέπει να βγάλει στο χορτάρι την ποιότητα του και τον ποδοσφαιρικό του εγωισμό για να φύγει με θετικό πρόσημο από την πρωτεύουσα της ενωμένης Ευρώπης.

Απέναντι του μια ομάδα πολύ νεανική, με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως ο τερματοφύλακας Προτό, ο αμυντικός Ζιλέ και ο Ολλανδός μέσος Ντε Ζέου, που όμως βρίσκεται σε δυσμένεια μετά την κριτική που έχει ασκήσει στον προπονητή του, άπειρη αλλά με ενθουσιασμό και άγνοια κινδύνου που της δίνει φτερά η έδρα της, μια από τις πιο δύσκολες στην Ευρώπη.

Η σημερινή αναμέτρηση θα δείξει, σε πολύ μεγάλο βαθμό, αν και βρισκόμαστε μόλις στην δεύτερη αγωνιστική, που θα βαδίσει φέτος ο πρωταθλητής ομάδας στην κορυφαία διοργάνωση. Νίκη τον βάζει γερά στο παιχνίδι της δεύτερης θέσης. Ισοπαλία τον κρατά μέσα στη μάχη για τους 16 και του δίνει σαφές προβάδισμα έναντι των Βέλγων για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League και άρα συνέχεια στην ευρωπαϊκή περιπέτεια. Σε περίπτωση ήττας θεωρώ ότι το αποτέλεσμα αυτό τον αφήνει οριστικά εκτός νυμφώνος για το Champions League και του διατηρεί κάποιες πιθανότητες για το τελευταίο εισιτήριο από τον όμιλο το εύρος των οποίων εξαρτάται από το μέγεθος της ήττας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προσέξει πολύ τα άκρα του. Όλη η δύναμη των γηπεδούχων βρίσκεται στην αντοχή που έχουν οι μικροί παίκτες τους που αγωνίζονται στις πλευρές. Από εκεί επιλέγουν κατά κύριο λόγο να επιτίθενται προσπαθώντας να δημιουργήσουν ανισορροπία στην άμυνα του αντιπάλου. Ιδιαίτερη προσοχή θέλει και ο τρόπος που επιλέγει ο John van den Brom, προπονητής των Βέλγων, να παρατάσσει την ομάδα του από τη μέση και μπροστά. Τρεις επιθετικοί που αλλάζουν διαρκώς θέσεις και πλευρές. Μίτροβιτς, Σουάρεζ και Μπρούνο μπορεί να μην είναι πολύ γνωστοί αλλά δεν σημαίνει πως δεν είναι και επικίνδυνοι.

Άλλωστε η Άντερλεχτ είναι σε μεταβατική περίοδο μετά και την αποχώρηση των αστεριών της το καλοκαίρι, όπως οι Γιοβάνοβιτς και Μποκανί. Χτίζει νέα ομάδα με παίκτες εξελίξιμους που αν βρεθούν στη μέρα τους και ο αντίπαλος είναι νωθρός και χαλαρός μπορούν να τον πληγώσουν άσχημα. Προσοχή και στα στημένα, λόγω ύψους, όπου οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ πήραν βαθμό κάτω του μετρίου στο πρώτο ματς δεχόμενοι τρία ίδια γκολ. Καλή επιτυχία το βράδυ λοιπόν γιατί πέρα από συλλογικές προτιμήσεις το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει τρομερή ανάγκη τους βαθμούς για να μην βρεθεί προ εκπλήξεως από την επόμενη κιόλας σεζόν.

Υ.Γ : Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες ο Μίτσελ προσανατολίζεται σε φουλ επιθετικό σχήμα για το βράδυ. Μεγάλο το ρίσκο με δεδομένο πως σε ματς γρήγορου ρυθμού καμία ελληνική ομάδα δεν έχει τύχη έστω και αν ο σημερινός αντίπαλος δεν είναι δα και μεγαθήριο.

Προσωπικά θεωρώ λάθος την μη χρησιμοποίηση του Χολέμπας στο αριστερό " φτερό" του Ολυμπιακού, γιατί πέρα από την επιθετική του ικανότητα μπορεί να βοηθήσει και ανασταλτικά κάτι που ούτε ο Βάις ούτε ο Ολαϊτάν μπορούν να κάνουν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον παράγοντα ψυχολογία ειδικά για τους γηπεδούχους. Μετά από μια περίοδο άσχημων αποτελεσμάτων και με έντονα τα σημάδια της εσωστρέφειας αν οι ερυθρόλευκοι προηγηθούν θα κάνουν το έργο τους ευκολότερο.Πηγή: sport-fm.gr

Πάντος: «Αν ελέγξει τον ρυθμό…»

Στα… πόδια του Ολυμπιακού είναι το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Άντερλεχτ, σύμφωνα με τον Τάσο Πάντο. Ο παλαίμαχος άσος μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Πάντος: «Αν ελέγξει τον ρυθμό…»
Σημαντικό ναι, οριακό όχι, θεωρεί το παιχνίδι με την Άντερλεχτ, ο Τάσος Πάντος. Ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 για το παιχνίδι με τους Βέλγους και τόνισε πως αν καταφέρει να ελέγξει τον ρυθμό της αναμέτρησης, έχει περισσότερες πιθανότητες να φύγει από το γήπεδο με το τρίποντο.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τον Βασίλη Σαμπράκο:

Αρχικά τόνισε: «Είναι γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν έχει φτάσει στο 100% των δυνατοτήτων του. Έχει καινούργιους παίκτες και χρειάζεται χρόνος. Τα πρώτα δείγματα δεν ήταν ιδιαίτερα καλά, αλλά στο τέλος για κάποιο διάστημα είχαν καλύτερα στοιχεία.

Είναι ακόμα αρχή για την ομάδα του Ολυμπιακού, να μπορούν να έχουν σταθερή απόδοση. Ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να βρεθούν οι παίκτες μέσα στο γήπεδο. Αυτό θα γίνει σιγά σιγά. Σήμερα είναι ένα σημαντικό παιχνίδι που ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δείξει μια βελτίωση και να πάρει τη νίκη».

Ερωτηθείς για το αν το παιχνίδι με την Άντερλεχτ, είναι οριακό, είπε: «Το Τσάμπιονς Λιγκ, αγωνίζονται οι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Είναι ένα παιχνίδι εκτός έδρας. Είναι σημαντικό αλλά όχι οριακό. Τα παιχνίδια με την Μπενφίκα θα έχουν μεγαλύτερη σημασία γιατί με αυτή θα κοντραριστεί για την πρόκριση. Ξέρουν πως σήμερα είναι δύσκολο ματς. Ρόλο θα παίξει το πώς θα διαχειριστεί ο Ολυμπιακός το παιχνίδι. Στο ματς με την Παρί δεν είχε ενέργεια σε όλο το παιχνίδι. Σήμερα, θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένος και να έχει καλύτερη διαχείριση στην ενέργειά του».

Για την εικόνα των Βέλγων: «Η Άντερλεχτ δεν είναι σαν αυτή των τελευταίων χρόνων. Πιστεύω πως αν ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να «τρέξει» σε όλο το παιχνίδι θα ήταν καλό να το κάνει και να πνίξει την αντίπαλό του. Από πριν δεν μπορούμε να προδικάσουμε ένα παιχνίδι, αλλά θεωρώ πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να επιβάλει τον ρυθμό του. Έχει τις δυνατότητες να το κάνει. Αν ελέγξει τον ρυθμό θα βγει κερδισμένος».

Για την διαφορά του ελληνικού πρωταθλήματος με το Τσάμπιονς Λιγκ: «Το πρωτάθλημά μας δεν είναι ανταγωνιστικό. Αυτό είναι δύσκολο για τους ποδοσφαιριστές, να μπορούν να αλλάξουν ταχύτητα. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να έχει δύο πρόσωπα. Ελπίζω να το βγάλει σήμερα, το καλό και να πάρει το παιχνίδι».

Τέλος, για το ποιος παίκτης μπορεί να κρίνει το ματς: «Κάθε ομάδα έχει παίκτες κλειδιά. Κανένας δεν μπορεί, όμως, να μπει πάνω από την ομάδα. Όλοι πρέπει να δώσουν τα πάντα για να έρθει ένα θετικό αποτέλεσμα».

«Ανάσα» για Ντεν Χάαγκ!!

Ξέφυγε από την τελευταία θέση της Eredivisie η Ντεν Χάαγκ.

«Ανάσα» για Ντεν Χάαγκ
Η ομάδα της Χάγης επικράτησε 2-1 της Φίτεσε στην έδρα της, σε εξ΄ αναβολής αγώνα της έκτης αγωνιστικής του ολλανδικού πρωταθλητής και βρέθηκε στη θέση των πλέι άουτ, ατενίζοντας με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον της στην κατηγορία.

Αντίθετα, οι «κιτρινόμαυροι» του Αρνεμ έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν στην κορυφή της βαθμολογίας, παραμένοντας σε τροχιά πλέι οφ για την έξοδο στο Europa League.

Το ματς δε διεκδικεί «δάφνες» ποιότητας και οι νικητές σκόραραν με τους Κράμερ στο 7’ και Γκερτ στο 70’, ενώ για τους φιλοξενούμενους ισοφάρισε προσωρινά ο Πρόπερ στο 65’. Πηγή: sport-fm.gr

Νιμανί ο «τελειωμένος»

Κοντά στην πόρτα της εξόδου του ΟΦΗ, ο Φρεντερίκ Νιμανί, ο οποίος εδώ και καιρό αποτελεί «ξένο» σώμα για την ομάδα του Ηρακλείου.

Νιμανί ο «τελειωμένος»
«Ξένο» σώμα αποτελεί από τον ΟΦΗ, ο Φρεντερίκ Νιμανί, ο οποίος υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα και θα κάνει προπονήσεις μόνος του.

Ο Γάλλος επιθετικός ήρθε το καλοκαίρι, όμως δεν έπεισε τον Παύλο Δερμιτζάκη πως αξίζει να έχει μια θέση στο αρχικό σχήμα, γι’ αυτό το λόγο έχει αγωνιστεί μόνο δύο φορές στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Έτσι, μετά το παράπτωμά του θα προπονηθεί μόνος του για μία εβδομάδα, ενώ η αντίστροφη μέτρηση για να αποχωρήσει, έχει ξεκινήσει.Πηγή: sport-fm.gr

Ίωση ο Αγάνθο!

Πρόβλημα προέκυψε στον Άρη με τον Νταβίντ Αγάνθο ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση.

Ίωση ο Αγάνθο
Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα στον Άρη αφού ο Νταβίντ Αγάνθο θα λείψει από τις προπονήσεις των επόμενων ημερών εξ αιτίας μια ίωσης.

Ο Ισπανός επιθετικός δύσκολα πλέον προλαβαίνει το επόμενο ματς με τον Πανιώνιο, ενώ πρόβλημα προέκυψε και με τον Νίκο Τσουμάνη, ο οποίος χτύπησε στο μετατάρσιο λίγο πριν το τέλος της προπόνησης και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Πάντως, δεν εκφράζεται ιδιαίτερη ανησυχία για την κατάστασή του.

Το… ιατρικό δελτίο των «κιτρίνων» ολοκληρώνεται με τους τραυματίες Μιχάλη Κύργια και Άντι Ρένια που συνέχισαν το ατομικό πρόγραμμά τους, ενώ ο Βασίλης Τριανταφυλλάκος έκανε θεραπεία. Πηγή: sport-fm.gr

Δασκαλάκης και Μπεργκ τα βραβεία!!

Στον Σήφη Δασκαλάκη και τον Μάρκους Μπεργκ κατέληξαν τα βραβεία του MVP και του καλύτερου γκολ της 6ης αγωνιστικής, αντίστοιχα.

Δασκαλάκης και Μπεργκ τα βραβεία
Ο Σήφης Δασκαλάκης έγινε ο δεύτερος τερματοφύλακας τη φετινή σεζόν, ύστερα από τον Αντώνη Γιωργαλλίδη του Πλατανιά, που παραλαμβάνει το βραβείο του MVP για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Από την πλευρά του, ο Μάρκους Μπεργκ έγινε ο πρώτος παίκτης του Παναθηναϊκού που κερδίζει φέτος ένα βραβείο στο πρωτάθλημα.

Η ανακοίνωση

Η Super League ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) και η NOVA, ανακοινώνουν τα αποτελέσματα των υπηρεσιών MVP και Best Goal για την 6η αγωνιστική της Super League ΟΠΑΠ:

• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP

Σήφης Δασκαλάκης (ΟΦΗ) 68,60%
Τάσος Λαγός (Παναθηναϊκός) 23,15%
Χαβιέ Σαβιόλα (Ολυμπιακός) 08,25%

• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal

Μάρκους Μπεργκ (Παναθηναϊκός) 48,69%
Πάμπλο Ντε Μπλάσις (Αστ. Τρίπολης) 35,83%
Εμμάνουελ Κονέ (Λεβαδειακός) 15,48%

Ενοχλημένος ο Λεμονής!!

Δυσαρεστημένος από τα σενάρια που τον θέλουν να βρίσκεται κοντά στην απομάκρυνση από τον Λεβαδειακό παρουσιάζεται ο Τάκης Λεμονής.

Ενοχλημένος ο Λεμονής
Ιδιαίτερα ενοχλημένος για τα όσα ακούγονται για το μέλλον του στον Λεβαδειακό εμφανίζεται ο Τάκης Λεμονής.

Μάλιστα, ο έμπειρος τεχνικός παρουσιάζεται δυσαρεστημένος και με την στάση του Γιάννη Κομπότη, ύστερα από την ήττα με σκορ 4-2 στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο πρόεδρος του συλλόγου μίλησε με σκληρά γλώσσα για την εικόνα της ομάδας του στο ματς της Ριζούπολης, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον κ. Λεμονή.

Πλέον, η αναμέτρηση με την Καλλονή έχει ιδιαίτερη σημασία για τους Βοιωτούς, καθώς η νίκη είναι «μονόδρομος». Πηγή: sport-fm.gr

«Θα πάρουν κανονικά τα χρήματά τους»

Απαρέγκλιτα τηρούνται οι δόσεις του Άρθρου 99, σύμφωνα με όσα τονίζει ο Δημήτρης Ηλιάδης και προλαβαίνει τα σενάρια που αφορούν τον Άρη.

«Θα πάρουν κανονικά τα χρήματά τους»
«Φρένο» στους… καλοθελητές που υποστηρίζουν ότι ο Άρης δεν πληρώνει τις πρώτες δόσεις των συμφωνιών που έχει συνάψει με τους πρώην παίκτες στα πλαίσια του άρθρου 99 (η αίτηση εκδικάζεται στις 25 Οκτωβρίου) βάζει ο Δημήτρης Ηλιάδης.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της «κίτρινης» ΠΑΕ ξεκαθάρισε ότι έως την Παρασκευή θα έχουν τακτοποιηθεί οι δόσεις σε Φατί, Καστίγιο και Ντίκο, που έχουν καθυστερήσει για… μία μέρα.

«Είναι απίστευτο αυτό το οποίο συμβαίνει. Οι δόσεις πληρώθηκαν κανονικά στις 30 Αυγούστου. Τώρα έχουμε τις δόσεις του Σεπτεμβρίου και ήδη σήμερα δρομολογήθηκε το θέμα και στο επόμενο 48ωρο οι παίκτες και προπονητές θα πάρουν κανονικά τα χρήματά τους.

Τηρούμε απαρέγκλιτα τις δόσεις για το 99 και θεωρώ ότι πλέον είναι ξεκάθαρο στον καθένα για ποιο λόγο προέκυψε σήμερα (σ.σ.: χθες), με προφανείς στόχους εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων», τονίζει ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου.

Μαζί με τους τρεις παίκτες θα καταβληθούν και οι δόσεις που αφορούν τους Κατσαβάκη και Ιάκομπ, ενώ η διοίκηση Ηλιάδη ήταν απόλυτα συνεπής στην πρώτη δόση προς τον Μιχάλη Σηφάκη που αφορούσε ένα μεγάλο ποσό και η οποία έπρεπε να πληρωθεί στις 30/9 καθώς και σε αυτή προς τον Κώστα Μενδρινό με την απαραίτητη υποσημείωση ότι επρόκειτο για εκχωρήσεις από το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Πηγή: sport-fm.gr

Στόικα ο «εκλεκτός»

Στο πρόσωπο του Στέφαν Στόικα φαίνεται πως βρήκε ο Γιώργος Αρβανιτίδης τον διάδοχο του Τον Κάανεν στον πάγκο της Βέροιας.

Στόικα ο «εκλεκτός»
Προπονητής της Βέροιας θα πρέπει να θεωρείται ο Στέφαν Στόικα.

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης βρίσκετια σε συζητήσει με τον Σέρβο τεχνικό και παλαίμαχο άσο της ομάδας για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της «βασίλισσας του Βορρά».

Ο Ρουμάνος τεχνικός είχε φορέσει τη φανέλα της Βέροιας ως ποδοσφαιριστής από το 1996 έως το 1999 και από το 2000 έως το 2001.

Ο Στόικα έχει περάσει ξανά από τον πάγκο του ημαθιώτικου συλλόγου, τη χρονιά 2003-2004.

Τη σεζόν που πέρασε βρισκόταν στη Μολδαβία και είχε τα ηνία της Μιλσάμι, η οποία τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος.

Όσον αφορά τώρα τον προσεχή αγώνα με τον Ολυμπιακό, στον πάγκο της Βέροιας θα κάθεται ο Στέφανος Γαϊτάνος.Πηγή: sport-fm.gr

«Δένει» Ζέκα-Λαγό!

Συζητήσεις με τους Ζέκα και Λαγό για την πρόωρη επέκταση των συμβολαίων τους θα κάνουν προσεχώς στον Παναθηναϊκό. Επιστροφή Μαρινάκη στο ματς με ΠΑΟΚ.

«Δένει» Ζέκα-Λαγό
Δύο πολύτιμους για το φετινό Παναθηναϊκό παίκτες θέλει να κρατήσει για αρκετό καιρό ακόμη στις τάξεις της ομάδας η διοίκηση της ΠΑΕ. Ο λόγος για τον Ζέκα και τον Τάσο Λαγό, που φέτος έχουν επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Ήδη έχει υπάρξει επαφή με τον ατζέντη του Πορτογάλου άσου και ο Κάρλος Γκονσάλβες αναμένεται στην Αθήνα, πιθανότατα μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ, για να γίνουν οι διαπραγματεύσεις. Ο 25χρονος άσος δεσμεύεται ως το 2015, αλλά πρόθεση των «πράσινων» είναι να τον κρατήσουν για τουλάχιστον δύο επιπλέον χρόνια. Πλέον ο Ζέκα είναι από τους παλαιότερους παίκτες της ομάδας, ενώ έχει κερδίσει την αγάπη του κόσμου και η προσφορά του είναι αναμφισβήτητη.

Όσο για τον Τάσο Λαγό, ο 21χρονος μεσοαμυντικός μένει ελεύθερος το προσεχές καλοκαίρι και στο «τριφύλλι» δεν θέλουν επ ουδενί να τον χάσουν πάνω που τον… βρήκαν. Ο μικρός κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις και δείχνει να κερδίζει με το σπαθί του θέση βασικού από τον Μέντες ντα Σίλβα, που ακόμη δεν έχει πείσει. Στόχος είναι να υπογράψει για τουλάχιστον δύο ακόμη χρόνια.

Επιστροφή με Μαρινάκη

Μετά το χθεσινό ρεπό, σήμερα οι παίκτες του Παναθηναϊκού επιστρέφουν στις επάλξεις αρχίζοντας την προετοιμασία για το ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Σε αυτό το ματς ο Γιάννης Αναστασίου θα υπολογίζει και στις υπηρεσίες του Νίκου Μαρινάκη, που ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον κράτησε εκτός από τα ματς με Εργοτέλη και Αστέρα Τρίπολης. Ο νεαρός μπακ αναμένεται να επιστρέψει στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Τριανταφυλλόπουλου, που θα ξαναπάρει θέση στο κέντρο της άμυνας αντί του Ρισβάνη δίπλα στον Σίλντενφελντ. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν αναμένεται να κάνει πολλές αλλαγές, αφού και η απόδοση του σχήματος στον τελευταίο αγώνα ήταν καλή και χρόνος για ξεκούραση υπήρξε στη διάρκεια της εβδομάδας. Πηγή: sport-fm.gr

Ο Ολυμπιακός στη χώρα της σάμπα!! (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός έπειτα από ένα πολύωρο ταξίδι έφτασε στη Βραζιλία για τους αγώνες του Διηπειρωτικού Κυπέλλου κόντρα στην Πινιέιρος. Δείτε φωτογραφίες και video, αλλά και ποιος υποδέχθηκε την αποστολή.

Ο Ολυμπιακός στη χώρα της σάμπα (pics, vids)
Στιγμές από το πολύωρο ταξίδι του Ολυμπιακού μέχρι το Σάο Πάολο της Βραζιλίας, αλλά και την άφιξή του κατέγραψε το επίσημο κανάλι των «ερυθρολεύκων» στο youtube.

Κάποιοι από τους παίκτες εκμεταλλεύτηκαν το χρόνο για να κοιμηθούν, κάποιο άλλοι παρακολούθησαν ταινίες, ενώ μερικοί το έριξαν στο διάβασμα. Το βέβαιο ήταν πως οι 16 ώρες στο αεροπλάνο μετέτρεψαν τους παίκτες σε… «κοτόπουλα» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γιώργος Πρίντεζης.




Την αποστολή στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο, υποδέχθηκε ένας παλιός γνώριμος τον ελληνικών γηπέδων και πλέον συνεργάτης της FIBA, ο Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ. Μάλιστα υπήρξε και ιδιαίτερη συνομιλία με τον γυμναστή του Ολυμπιακού Αντρέα Γκατζούλη με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στον Γυμναστικό.



Όσο για τη συνέχεια; Οι Πρωτάθλητές Ευρώπης θα προπονηθούν σήμερα από τις 23.00 έως τη 01.00 ώρα Ελλάδας, ενώ για αύριο η προπόνηση είναι προγραμματισμένης στις 18.00 ώρα Ελλάδας. Στις 21.00 έχει θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου.

Δείτε φωτογραφίες του Ολυμπιακού από τη Βραζιλία

inner

inner

inner

inner

inner

inner

Πηγή: sport-fm.gr

«ΑΕΚ, καλωσόρισες στο σπίτι σου»!

Τη λαχτάρα να υποδεχθεί το «δικό της παιδί» δείχνει η Νέα Φιλαδέλφεια! Συμβάλλοντας στην πανηγυρική ατμόσφαιρα για την παρουσίαση των σχεδίων του γηπέδου, ο Δήμος καλωσόρισε την ΑΕΚ στο σπίτι της.

«ΑΕΚ, καλωσόρισες στο σπίτι σου»!
Η σημερινή μέρα είναι μεγάλη για την ΑΕΚ. Η μεγαλύτερη μέχρι την… επόμενη στο θέμα του γηπέδου.

Διότι η «Ένωση» δεν θα δώσει απλώς μια πρώτη γεύση από τα σχέδια του. Θα το κάνει στο σπίτι της. Κι ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας δεν θα μπορούσε να μη δείξει ότι κι εκείνος το βλέπει έτσι.

Πέρα λοιπόν απ’ τις πυρετώδεις διεργασίες για να κυλήσουν όλα υποδειγματικά απόψε, η τοπική αυτοδιοίκηση έδειξε ξεκάθαρα τις προθέσεις της με πανό που κρεμάστηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ενιαίου Λυκείου και αναφέρει: «ΑΕΚ, καλωσόρισες στο σπίτι σου - Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας».

Όσο για τον κόσμο, έχει αρχίσει ήδη να συγκεντρώνεται στον χώρο, με τη δημοτική αρχή να έχει προβλέψει και για τους πολλούς που αναμένεται να μη χωρέσουν στην αίθουσα, τοποθετώντας γιγαντοοθόνη έξω απ’ αυτή. Πηγή: sport-fm.gr

Επιτέλους… προσγειώθηκε ο Ολυμπιακός!

Μετά από ένα μαραθώνιο ταξίδι που διήρκεσε συνολικά περίπου 16 ώρες ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε στο Σάο Πάουλο, όπου θα αντιμετωπίσει την Πινιέιρος Σκάι για το Διηπειρωτικό Κύπελλο.

Επιτέλους… προσγειώθηκε ο Ολυμπιακός
Στον τελικό του προορισμό με αρκετή ταλαιπωρία έφτασε ο Ολυμπιακός. Η αποστολή της ομάδας προσγειώθηκε λίγο μετά τις 11:00 (ώρα Ελλάδος) στο Σάο Πάουλο, όπου θα αντιμετωπίσει στον διπλό τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου την Πινιέιρος Σκάι την Παρασκευή και την Κυριακή.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν αναχωρήσει στις 19:00 την Τρίτη για το Παρίσι κι από εκεί ακολούθησε μία δωδεκάωρης διάρκειας πτήση μέχρι τη Βραζιλία. Ο καθαρός χρόνος πτήσης ήταν 11 ώρες και 11 λεπτά!

Θα ακολουθήσει ξεκούραση και στη συνέχεια θα αρχίσουν οι προπονήσεις, προκειμένου να προσαρμοστεί η ομάδα στην αλλαγή της ώρας και το νέο περιβάλλον μέχρι το πρώτο ματς (ξημερώματα Σαββάτου, στις 2:30).

Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Λο και Μαυροειδή, αλλά και τον Παπαπέτρου που ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα. Αντίθετα με την ομάδα είναι οι Σπανούλης και Μπέγκιτς, που πιθανώς να πάρουν χρόνο συμμετοχής.
Πηγή: sport-fm.gr

Το πρώτο tweet του Γκάλη!

Ο Νίκος Γκάλης απηύθυνε τον πρώτο χαιρετισμό μέσω του νέου του λογαριασμού στο Twitter.

Το πρώτο tweet του Γκάλη
Στον κόσμο των social media μπήκε ο Νίκος Γκάλης. Ο θρύλος του ελληνικού κι όχι μόνο μπάσκετ έχει φτάσει σε λίγες μόνο ώρες σε τετραψήφιο αριθμό «ακολούθων» και συνεχίζει.

«Καλησπέρα σε όλους! Σας ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή! Keep in touch!», ανέφερε ο Νικ στο πρώτο του «τιτίβισμα».


Nick Galis @NickGalis6
Καλησπέρα σε όλους! Σας ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή! Keep in touch!

Πηγή: sport-fm.gr

Γκιστ: «Η φανέλα σημαίνει… τίτλους»

Ο Τζέιμς Γκιστ γνωρίζει πως η φανέλα του Παναθηναϊκού συνεπάγεται υψηλούς στόχους και μιλώντας στη SportDay δηλώνει έτοιμος να ανταποκριθεί μαζί με τους συμπαίκτες του στις μεγάλες προσδοκίες.

Γκιστ: «Η φανέλα σημαίνει… τίτλους»
Πλήρη επίγνωση των απαιτήσεων που συνεπάγονται τα έξι αστέρια στη φανέλα του Παναθηναϊκού έχει ο Τζέιμς Γκιστ, όπως δήλωσε στη SportDay.

Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ μίλησε για τη σεζόν που ξεκινά, τα προβλήματα των τραυματισμών, τη συνεργασία με τον Μάικ Μπατίστ, αλλά και το ταξίδι στην Κίνα.

Αναλυτικά, ο Τζέιμς Γκιστ μίλησε για:

-την ανανέωση του συμβολαίου του: «Τα πάντα είναι ιδανικά, οπότε δεν είχα να σκεφτώ κάτι διαφορετικό».

-τους στόχους του Παναθηναϊκού: «Πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Σαφέστατα όταν φοράς αυτή τη φανέλα, γνωρίζεις ότι οι στόχοι είναι πάντα οι τίτλοι, αλλά το θέμα είναι στην πράξη γιατί τίποτα δεν θα είναι εύκολο.. Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε όλοι τον ίδιο στόχο πέραν των προσωπικών. Να έχουμε στο μυαλό μας μόνο τη νίκη. Όλοι πιστεύουμε στον εαυτό μας και στις ικανότητες της ομάδας και βάζουμε νέους στόχους. Παράδειγμα, όταν φτάσαμε μια ανάσα από την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Λονδίνου, είπαμε ας το αφήσουμε πίσω και να βάλουμε στόχο το πρωτάθλημα. Δουλέψαμε πολύ για αυτό και το κάναμε πραγματικότητα. Σημασία έχει να υπάρχει πίστη και κυρίως να μην τα παρατάμε ποτέ, όπως πέρυσι».

-το ντέρμπι της πρεμιέρας στην Α1: «Είναι σημαντικό, καθώς κατά πάσα πιθανότητα θα κριθεί η πρωτιά, αλλά δεν γίνεται να βάλουμε όλη μας την πίεση σε ένα μόνο παιχνίδι. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, δεν θα διαμορφώσει την πορεία μιας σεζόν. Όσο και αν ακούγεται περίεργο το επόμενο σημαντικό παιχνίδι είναι αυτό κόντρα στην... Αστάνα (σ.σ.: σήμερα στις 19:00) διότι θέλουμε να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε».

-τα προβλήματα τραυματισμών: «Για αυτό έχουμε πολλούς παίκτες στην ομάδα. Αν κάποιος έχει πρόβλημα, κάποιος θα δώσει τη λύση. Η χρονιά δεν θα είναι τέλεια. Θα υπάρχουν παίκτες που θα τραυματιστούν και που θα έχουν κουραστεί, αλλά πρέπει να μάθουμε να ζούμε κάτω από αυτές τις συνθήκες».

-τη συνεργασία με τον Μπατίστ: «Τι να πεις… Έχει πολλή εμπειρία. Διαθέτει πολλές αγωνιστικές εικόνες. Έχει καρδιά πρωταθλητή. Μας βοηθάει με αυτά που μας λέει είτε στα αποδυτήρια, είτε στο παρκέ. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος και ο Παναθηναϊκός είναι πολύ τυχερός που ο Μάικ επέστρεψε πίσω, όπως και εγώ φυσικά που τον έχω συμπαίκτη».

-τη δουλειά των ψηλών: «Θέλουμε να είμαστε οι τύποι που θα αποτελέσουμε το οχυρό για τους αντιπάλους μας. Γενικότερα να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, όπως ριμπάουντ, τάπες, καρφώματα και οτιδήποτε άλλο μας ζητηθεί. Πάνω από όλα να έχουμε σωστή συνεργασία για να έχουμε θετικό πρόσημο στο τέλος».

-το ταξίδι στην Κίνα: «Φοβερή εμπειρία. Δεν το φανταζόμουν ποτέ ότι θα έκανα αυτό το ταξίδι. Είχα την ευκαιρία να δω από κοντά το φημισμένο Σινικό Τείχος και να βγάλω φωτογραφίες, αλλά και να επισκεφθώ το πατρικό του Μπρους Λι, που ήταν από τους ήρωες στα παιδικά μου χρόνια. Το μπάσκετ έχει πολλούς φανατικούς οπαδούς. Ήταν τεράστιο γεγονός για εκείνους ότι πήγαμε εκεί και άλλωστε μην ξεχνάμε ότι εκτός των πολλών επιτυχιών που έχει η ομάδα τόσα χρόνια στην Ευρώπη, απέκτησε και τον πρώτο Κινέζο παίκτη που θα αγωνιστεί στην Ευρώπη. Η αγάπη τους ήταν απίστευτη. Γιατί όχι... να ξαναπάμε στο μέλλον».

«Το ματς της ζωής μου με Ολυμπιακό»

Στην Πινιέιρος Σκάι περιμένουν με… άγριες διαθέσεις τον Ολυμπιακό και θέλουν πολύ να κατακτήσουν το Διηπειρωτικό.

«Το ματς της ζωής μου με Ολυμπιακό»
Αναγνωρίζουν την υπεροχή του Ολυμπιακού σε ύψος και ταλέντο, αλλά δεν πρόκειται να παραδοθούν αμαχητί… Ο λόγος για τα μέλη της Πινιέιρος Σκάι, που περιμένουν πώς και πώς τον διπλό τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου (ξημερώματα Σαββάτου στις 2:30 και Κυριακή στις 17:30).

«Ο αγώνας με τον Ολυμπιακό είναι ο πιο σημαντικός της ζωής μου», δήλωσε ο Αμερικανός Τζο Σμιθ. «Είναι ένα σημαντικό ματς για όλους. Σημαίνει πολλά για το μπάσκετ εδώ. Θέλω όλο τον κόσμο δίπλα μας. Θα πρέπει να παίξουμε πολύ δυνατά και με πάθος», πρόσθεσε και κατέληξε: «Ο Ολυμπιακός υπερέχει σε ύψος, έχει τον Μπέγκιτς, αλλά εμείς είχαμε νικήσει την Αρεσίμπο που είχε τον Πίτερ Τζον Ράμος που είναι 2,22μ.».

Ο προπονητής της ομάδας, Κλαούντιο Μορτάρι, ανέφερε: «Δεν είναι το παν το ύψος. Αυτό που με ανησυχεί είναι οι συνθήκες του αγώνα. Το ύψος είναι μόνο ένα από τα στοιχεία που έχουν οι αντίπαλοι. Δεν μας απασχολεί μόνο ο Μπέγκιτς, αλλά όλη η ομάδα του Ολυμπιακού. Το πρόβλημα είναι το τεχνικό κομμάτι. Έχουμε πάρει τις κασέτες από τα τελευταία τους παιχνίδια και τους παρακολουθούμε».

Ο γκαρντ της πρωταθλήτριας Λατινικής Αμερικής, Μπρούνο Μορτάρι, είπε με τη σειρά του: «Μπορεί να είναι καλύτεροι από μας ποιοτικά, αλλά μπορούμε να εξισορροπήσουμε με όπλο τη θέληση και το πάθος μας».Πηγή: sport-fm.gr

Γλίτωσε τον… Μπαρμπόσα ο Ολυμπιακός!

Η Πινιέιρος Σκάι επιχείρησε να εντάξει στο δυναμικό της εν όψει Διηπειρωτικού τον Λεάντρο Μπαρμπόσα, αλλά υπάρχει διαφορά στο οικονομικό. Έτσι μάλλον δεν θα τον βρει μπροστά του ο Ολυμπιακός.

Γλίτωσε τον… Μπαρμπόσα ο Ολυμπιακός
Ένας μπελάς λιγότερος για τον Ολυμπιακό… Η Πινιέιρος Σκάι προσπάθησε να κάνει το «μπαμ» και να αποκτήσει τουλάχιστον για τα δύο παιχνίδι του Διηπειρωτικού Κυπέλλου τον Λεάντρο Μπαρμπόσα, ωστόσο οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν. Σύμφωνα με βραζιλιάνικα ΜΜΕ, ο αδερφός και ατζέντης του ΝΒΑερ γκαρντ έκανε επαφές με την πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής, αλλά τελικά δεν συμφώνησαν στο οικονομικό και δύσκολα θα επιτευχθεί συμφωνία εγκαίρως για να παίξει ο «Λεαντρίνιο» στα παιχνίδια που θα γίνουν τα ξημερώματα του Σαββάτου και το απόγευμα της Κυριακής.

Ο 31χρονος άσος είχε υποστεί προ επτά μηνών ρήξη χιαστών παίζοντας για τους Σέλτικς. Έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, προπονείται κανονικά από τον Αύγουστο, αλλά δεν έχει βρει ομάδα στο ΝΒΑ. Στο παρελθόν έχει περάσει από Σανς, Ράπτορς, Πέισερς και Σέλτικς έχοντας 12 πόντους, 2,4 ασίστ και 2,2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε περισσότερα από 700 ματς στο ΝΒΑ. Το 2007 είχε αναδειχθεί καλύτερος έκτος παίκτης του πρωταθλήματος. Πηγή: sport-fm.gr

Ο Γκάλης στο Twitter!!

Ο Νίκος Γκάλης κάνει άνοιγμα στα social media. Απέκτησε σελίδα στο Twitter κι έπεται το Facebook.

Ο Γκάλης στο Twitter!
Έναν διαφορετικό Νίκο Γκάλη, πιο… ανοιχτό στον κόσμο και περισσότερο εξωστρεφή, φαίνεται πως θα δούμε προσεχώς.

Ο θρύλος του ελληνικού (κι όχι μόνο) μπάσκετ αποφάσισε να μπει στον κόσμο των social media.

Ήδη απέκτησε τη δική του σελίδα στο Twitter και σύντομα αναμένεται και αυτή στο Facebook.

Παρότι ακόμη δεν έχει σπάσει τη σιωπή του και δεν έχει κάνει το πρώτο τιτίβισμα, ήδη (σε λιγότερες από οκτώ ώρες on-line), ο Νικ έχει ξεπεράσει τους 500 «πιστούς» στο Twitter και ο αριθμός αναμένεται να εκτοξευτεί. Πηγή: sport-fm.gr

Τα... άκουσαν από τον πρόεδρο!!

Η ήττα από την Καβάλα στην πρεμιέρα της Football League αποτέλεσε την αιτία της επίσκεψης του προέδρου του Ηρακλή, Κώστα Τσαλίκη, στην προπόνηση της Τρίτης.

Τα... άκουσαν από τον πρόεδρο
Προ των ευθυνών τους έθεσε ο πρόεδρος του Ηρακλή τους παίκτες της ομάδας έπειτα από την ήττα απέναντι στην Καβάλα. Ο ισχυρός άνδρας του «Γηραιού», Κώστας Τσαλίκης, παραβρέθηκε στην προπόνηση της Τρίτης και ζήτησε από σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα εξηγήσεις κυρίως για την εμφάνιση της ομάδας απέναντι στους «αργοναύτες».

Παράλληλα, ο Τσαλίκης τόνισε ότι η αναμέτρηση απέναντι στον Εθνικό Γαζώρου, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, θα έχει χαρακτήρα πρόωρου τελικού προκειμένου να μην βρεθεί ο Ηρακλής με την πλάτη στον τοίχο από νωρίς στον πρωτάθλημα. Πηγή: sport-fm.gr

Επιστροφή... με στυλ!!

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις την στην Football League η Αναγέννηση Καρδίτσας, που στην επιστροφή της στην κατηγορία επικράτησε 2-0 της Ζακύνθου.

Επιστροφή... με στυλ!
Από ‘κει που σταμάτησε πριν τρία χρόνια (όταν κι αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην κατηγορία), ξεκίνησε εκ νέου στην Football League η Αναγέννηση Καρδίτσα, που επικράτησε 2-0 της Ζακύνθου.

Στο ματς που ολοκλήρωσε την πρώτη αγωνιστική στον Βόρειο όμιλο, οι «κιτρινόμαυροι» ήταν ανώτεροι και πήραν δικαίως το τρίποντο απέναντι στους νησιώτες. Ο αρχηγός τους, Σωκράτης Μπουντούρης άνοιξε το σκορ στο 23’ με εκτέλεση φάουλ, διώχνοντας το άγχος της νίκης. Τους τρεις βαθμούς «κλείδωσε» ο Ρόβας στο 64’, με την ομάδα της Ζακύνθου παρά τις σαρωτικές αλλαγές μέσα στο καλοκαίρι να δείχνει πως ακόμα έχει πολύ... δρόμο για να εμφανίσει καλύτερο πρόσωπο.

Αναγέννηση Καρδίτσας: Σιαράβας, Κουκούδης, Δημόπουλος, Κουκούλης, Ρόβας, Καραχάλιος, Μίχος, Γήττας (83’ Πιτέλης), Μπουντούρης (79’ Γεωργακόπουλος), Μουσινάκης, Χλωρός (67’ Κρανιώτης)

Ζάκυνθος: Ξενοδόχωφ, Πετράκος, Νικολόπουλος, Φωτιάς, Νομικός, Πέρλεμαν, Οικονόμου, Σκαθαρούδης (57’ Κοτάτης), Κυριακίδης, Όττα (77’ Κουνσόλο), Γωνιάδης (44’ Τορεσάνι)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

1ος - Νότιος όμιλος

Παρασκευή 27/09

Βύζας Μεγάρων-Πανηλειακός 1-2
(44’ Αρναρέλης - 4’ Κωνσταντινίδης, 31’ Καλαϊτζίδης)

Κυριακή 29/09

Ηρακλής Ψαχνών-Χανιά 2-1
(2’ Ντάνιελ, 70’ πεν. Τριανταφύλλου - 27’ Τσάτσος)

Αχαρναϊκός-Παναιγιάλειος 0-1
(47’ Φλίγκος)

Παναχαϊκή-Αστέρας Μαγούλας 1-1
(87’ Λίτσης - 5’ πεν. Έβερετ)

Δευτέρα 30/09

Επισκοπή-Φωστήρας 3-0
(24’ Σουμπασάκης, 27’ Μανουσάκης, 82’ Δελήμπασης)

Φωκικός-Καλλιθέα 2-2
(43’ Γουόρντεν, 50’ Φράγκος - 71’ Καραλής, 75’ Ατματζίδης)

Ολυμπιακός Βόλου-Γλυφάδα 4-1
(30’ πεν. Ολίσε, 51’ Μπρέσκα, 81’ Κατσίκης, 88’ Γιενκά - 19’ Σμυρλής)

2ος - Βόρειος όμιλος

Κυριακή 29/09

Τύρναβος-Βατανιακός 3-0
(35’ Τσούκαλος, 49’ πεν. Κουρτεσιώτης, 88’ Γεωργίου)

Εθνικός Γαζώρου-Αιγινιακός 1-0
(76’ Σκέριαντς)

Δόξα Δράμας-Νίκη Βόλου 0-2
(15’ Τζιώρας, 54’ Ανιέτε)

Δευτέρα 30/09

Κασσιόπη-Αναγέννηση Γιαννιτσών 1-0
(77’ Γκόμεζ)

Πιερικός-Απόλλων 1926 0-1
(87’ Καπίας)

Καβάλα-Ηρακλής 3-2
(18’ Παπαργυρίου, 44’ Καπνίδης, 74’ Καρλόπουλος - 52’ Ζαχόρα, 87’ Μπριλάκης)

Τετάρτη 02/10

Αναγέννηση Καρδίτσας-Ζάκυνθος 2-0
(23' Μπουντούρης, 64' Ρόβας) Πηγή: sport-fm.gr

Πιλάβιος: «Με απειλούσαν και με πίεζαν...»

Η κατάθεση των μαρτύρων για τα «στημένα» συνεχίζεται με τον Σοφοκλή Πιλάβιο να καταθέτει και τον Μάκη Ψωμιάδη να παρεμβαίνει.
Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος θέλησε και ζήτησε τα πρακτικά από την κατάθεση του Αλέξη Κούγια που έγινε την Τρίτη ώστε να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες. Ο Πιλάβιος είπε στο δικαστήριο πως όλα ξεκίνησαν επειδή ο Λιμάχερ (επικεφαλής του πειθαρχικού οργάνου της UEFΑ) έδωσε συνέντευξη σε ελληνικό ΜΜΕ.
Πιλάβιος: «Μετά από αυτό (συνέντευξη Λιμάχερ) ζήτησα από την UEFA να μας στέλνει ότι στοιχεία έχει και αυτοί άρχισαν να μας στέλνουν. Δεν μπορούσαμε να τα πάμε τα στοιχεία στα πειθαρχικά μας όργανα γιατί δεν είχαμε τον μηχανισμό και τα στέλναμε στον εισαγγελέα.

Για τον Μάκη Ψωμιάδη: «Για τον Μάκη Ψωμιάδη δεν έχω άποψη. Άλλοι παράγοντες έχουν συμπάθειες, άλλοι αντιπάθειες».

«Δεν χρειάζεται ο διαιτητής για να στηθεί ένα ματς. Δεν έχει συμμετοχή. Οι παράγοντες αν θέλουν το φτιάχνουν με τους παίκτες. Εγώ έκανα ενέργειες, πήγα στην UEFA και διαβίβαζα τους φακέλους».

Για τη συνομιλία του με τον Μπέο: «Μιλούσα με όλους τους προέδρους. Όλον τον κόσμο».

Πρόεδρος δικαστηρίου: «Δεν ρωτάω παραπάνω, τις ξέρω τις απαντήσεις».

Εισαγγελέας Βιργινία Σακελλαροπούλου: «Πρέπει να δούμε τι ρόλο παίζει ο μάρτυρας εδώ πέρα". Αφού τους διάβασε τον διάλογο με τον Μπέο που περιλαμβάνεται στη δικαγραφία, είπε προς τον Πιλάβιο: "Εδώ μιλάτε με τον Μπέο τελείως απολογητικά».

Πιλάβιος: «Εγώ ήμουν ο μόνος πρόεδρος που έβαλα λουκέτο στην ΕΠΟ και ζήτησα να αναλάβει η Πολιτεία. Όλοι οι πρόεδροι μου ζητούσαν και κάτι»

Εισαγγελέας: «Εδώ φαίνεται να σας ζητάει και τα ρέστα».

Πιλάβιος: «Ξέρετε πόσα ρέστα μου ζητούσαν; Εγώ έκατσα τέσσερα χρόνια, είπα ευχαριστώ και γύρισα στο γραφείο μου».

Εισαγγελέας: «Σας έπαιρνε και ο Ψωμιάδης;»

Πιλάβιος: «Ο Μπέος με έπαιρνε γιατί ο Μπέος είναι Μπέος. Αν διαβάσετε προσεκτικά τη συνομιλία, θα καταλάβετε ότι τον Μπέο τον ξεφορτώνομαι. Με απειλούσαν και με πίεζαν δεν ξέρετε πόσοι. Από ανθρώπους της νύχτας μέχρι Ρουμάνοι και Βούλγαροι».

Για τον Γιάννη Παπακώστα: «Με εξέπληξε η εμπλοκή Παπακώστα. Τον σέβομαι και σαν προπονητή και σκεφτόμασταν μάλιστα να του δώσουμε μια από τις εθνικές ομάδες».

Για τις απειλές: «Το καλοκαίρι του 2011 με παίρνει ένας δημοσιογράφος και μου λέει μη γυρίσεις πίσω, θέλουν να σε σκοτώσουν. Αυτό είχε σχέση με τις αδειοδοτήσεις των ομάδων. Και εκείνη η απειλή ήταν από μια συγκεκριμένη ομάδα.
Στο γήπεδο του Ηρακλή, μου έγραφαν πανό 'να πάθουν καρκίνο τα παιδιά σου'. Εγώ προσπάθησα να προσφέρω. Έκανα 100 λάθη, αλλά έκανα και 100 σωστά.
Για τους κατηγορούμενους δεν γνωρίζω τίποτα για κανέναν. Ούτε για εγκληματικές οργανώσεις. Δεν έχω παίξει στοίχημα ποτέ μου. Υπήρχε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα από πριν γίνω πρόεδρος στην ΕΠΟ, αλλά δεν είχα αντιληφθεί τι συνέβαινε».

Μάκης Ψωμιάδης: «Είμαι 24 μήνες κρατούμενος και δεν ξέρω το γιατί. Περίμενα πότε θα έρθετε εδώ να καταθέσετε. Το καλοκαίρι του 2011 με απόφαση της αθλητικής δικαιοσύνης αφαιρέθηκαν από την Καβάλα 8 βαθμοί και πάει η Καβάλα στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού και υποβιβάζεται στα ερασιτεχνικά. Μετά από έναν χρόνο έρχεστε εσείς και την επαναφέρετε στο επαγγελματικό πρωτάθλημα και βγαίνετε και δηλώνετε ότι εκείνη η απόφαση του υποβιβασμού πάρθηκε για πολιτικούς λόγους. Είστε κρυστάλλινος και το ξέρω. Πείτε εδώ στο δικαστήριο τι εννοούσατε για τους πολιτικούς λόγους. Διότι αν υποβιβάστηκε η Καβάλα για πολιτικούς λόγους, άρα είμαι κι εγώ εδώ για πολιτικούς λόγους».

Πιλάβιος: «Το καταστατικό της Super League έλεγε πως χρειάζεται πιστοποιητικό από την ΕΕΑ για να παίξεις στο πρωτάθλημα. Η Πολιτεία δεν έδωσε και έτσι υποβιβάστηκε η Καβάλα. Αυτό δεν είναι σωστό και γι αυτό αλλάξαμε το καταστατικό. Και έτσι μπορέσαμε να αποκαταστήσουμε την Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου. Τα περί πολιτικών λόγων δεν θυμάμαι να τα έχω πει».

Ψωμιάδης: «Εσείς με ξέρετε καλά. Είμαι κανένας γκάνγκστερ του ελληνικού ποδοσφαίρου; Με θεωρείτε τίμιο παράγοντα;».

Πιλάβιος: Εγώ από εσάς δεν έχω δεχτεί καμία απειλή και καμία πίεση.

Ψωμιάδης: Σας ρωτάω γιατί μετά το Καβάλα-Αστέρας Τρίπολης, με πήρατε τηλέφωνο και μου είπατε, είστε πολύ τίμιοι. Όλος ο κόσμος βοούσε ότι θα χάσετε.

Πιλάβιος: Ναι πράγματι, το έχω πει αυτό.

Ο μάρτυρας και δικηγόρος Νίκος Μίνης: Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση των στημένων. Είναι πολύ το χρήμα. Ο εκπρόσωπος του ΟΠΑΠ όφειλε να καταθέσει συγκεκριμένα πράγματα. Η ΕΠΟ έκρυβε τους φακέλους της UEFA και τους είχε βάλει στο συρτάρι.

Το δικαστήριο έχει διακόψει...
Πηγή: gazzetta.gr