Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

«Δεν είναι ώρα για κατηγορίες»

passalis
Ο Πέτρος Πασσαλής, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη μίλησε στο ραδιόφωνο του Arena 89.4 σχετικά με τους «κιτρινόμαυρους».
Για την πίεση που υπάρχει στο ποδοσφαιρικό τμήμα:
«Η πίεση και το άγχος όταν παίζεις ποδόσφαιρο μπορεί να είναι ίδια. Το θέμα είναι πως τα διαχειρίζεσαι. Είχαμε βρεθεί και εμείς σε αρκετές δύσκολες στιγμές αλλά το ζητούμενο πάντα είναι να νιώθεις ότι σε προστατεύει η ομάδα και το περιβάλλον. Ότι, οτιδήποτε και αν συμβεί πάντα θα υπάρχει και η επόμενη μέρα. Θα πρέπει η διαχείριση να γίνει στο σύνολο και να υπάρξει ένας προστατευτικός κλοιός. Αυτό μπορεί να ακούγεται άσχημα σε κάποιους αλλά το ροστερ είναι το συγκεκριμένο. Έχει λίγες δυνατότητες για μεταγραφές τον Δεκέμβριο οπότε όλοι όσοι είναι κοντά στην ομάδα θα πρέπει να το δεχθούν και να αρχίσει να αποφορτίζεται η κατάσταση. Αν κοιτάξουμε τον βαθμολογικό πίνακα οι ομάδες δεν έχουν ξεφύγει. Θα πρέπει να κρατήσουμε κάποια θετικά στοιχεία όπως η παρουσία του Έλσνερ και η επιστροφή του Αγκάνθο, που δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση αλλά υπάρχει χρόνος μπροστά και να μπορέσει ο Άρης να ρολάρει» για να προσθέσει στην συνέχεια:
«Πρώτα από όλα η διοίκηση πρέπει να προστατέψει τις επιλογές της. Η προστασία είναι το πρώτο και το κυριότερο. Έπειτα σίγουρα δεν βοηθάνε τα λαϊκά δικαστήρια. Καταλαβαίνω ότι οι φίλαθλοι  είναι εξοργισμένοι γιατί για δεύτερη χρονιά βλέπουν ότι συνεχίζεται μία κατάσταση αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Ο Άρης κάνει μία προσπάθεια να ενταχθεί στο 99 ώστε να ξημερώσει μία καλύτερη μέρα άλλα και φέτος θα είναι μία χρονιά που ο Άρης θα αγωνιστεί για να διατηρήσει τα κεκτημένα. Και σε αυτήν την προσπάθεια θέλει την στήριξη του κόσμου της διοίκησης και όσον κινούνται γύρω από τον Άρη. Δεν είναι ώρα για να κατηγορούμε την διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές. Το θέμα δεν είναι να κατηγορείς το θέμα είναι να βρεις το πρόβλημα και να το λύσεις».
Για το θέμα που δημιουργείται με τις θλάσεις και τους τραυματισμούς των ποδοσφαιριστών:
«Το μοναδικό που προσφέρει είναι αναστάτωση. Και αυτό που είδα με τον Παναιτωλικό ήταν ότι μέχρι το 70 διεκδίκησε το παιχνίδι αλλά μετά έπαιζε με εννιά και οχτώ παίκτες. Το πώς έφτασε η κατάσταση σε αυτό το σημείο ώστε να υπάρχουν κράμπες πρέπει να απασχολήσει μόνο το προπονητικό τιμ. Άντε και βρέθηκαν οι ευθύνες θα αλλάξει κάτι; Όσοι βρίσκονται στην ομάδα πρέπει να το βρουν την λύση».
Για τις αντιδράσεις του κόσμου και τον Πουλίδο:
«Φυσικά και δεν  πρέπει να αντιδράσεις. Ο κόσμος  πληρώνει για να έρθει  να σε δει και από την στιγμή που δεν είναι ευχαριστημένος σε αποδοκιμάζει. Θεωρώ ότι το θέμα αυτό τελείωσε χωρίς περαιτέρω διαστάσεις γιατί ο Πουλίδο χρειάζεται στα επόμενα παιχνίδια».
Για το πρόβλημα στο γκολ που αντιμετωπίζει ο Άρης:
«Είναι ένα μείγμα ψυχολογίας, ανικανότητας, ατυχίας οπότε δεν μπορείς να βγάλεις μία άποψη. Το θετικό κυρίως με την Ξάνθη είναι ότι δημιούργησε ευκαιρίες. Με τον Παναιτωλικό φάνηκε το άγχος. Όταν παίζει στο Βικελίδης φαίνεται ότι επηρεάζεται οπότε τώρα έχει δύο ευκαιρίες με Βέροια και Πανιώνιο που δεν είναι κάτι ιδιαίτερο να διεκδικήσει το τρίποντο. Ίσως έτσι όπως είναι το ροστερ του Άρη  η πρώτη νίκη να έρθει εκτός έδρας γιατί είναι πιο ελαφριά τα πόδια των παικτών. Στην έδρα σου  με τον κόσμο όταν δεν ξέρεις πως θα διαχειριστείς όλη αυτή την κατάσταση, μπορεί να σε τραβήξει προς τα πίσω».
Στο τέλος είπε:
«Δεν μπορούμε να μιλάμε για άμεση διαφοροποίηση την εικόνας ακόμα και μετά από την πρώτη νίκη. Ο Άρης έχει συγκεκριμένο ρόστερ. Το να αλλάξει το θέαμα σε ένα 30-40% δεν γίνεται .Οι ευκαιρίες είναι καλές και σιγά –σιγά θα μπορέσει να γίνει κάτι καλύτερο. Αλλά το να περιμένουμε μία θεαματική βελτίωση το βλέπω δύσκολο να συμβεί. Έτσι και αλλιώς ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται και η διοίκηση του Άρη θα φανεί σε μία δύσκολη κατάσταση».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: