Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Για σένα… Αρσέν!!

Ανήμερα της συμπλήρωσης 17 χρόνων από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Αρσέν Βενγκέρ, η Άρσεναλ συνέχισε την εκπληκτική της πορεία και στο Τσάμπιονς Λιγκ, 2-0 την Νάπολι για τον 6ο όμιλο.

Για σένα… Αρσέν (video)
Το «Emirates» είχε βάλει από νωρίς τα γιορτινά του και οι οπαδοί της Άρσεναλ ευελπιστούσαν η επέτειος της πρόσληψης του Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο της ομάδας, να συνδυαστεί με τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στον 6ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό και έγινε, καθώς οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν με συνοπτικές διαδικασίες με σκορ 2-0 της Νάπολι και φιγουράρουν μόνοι στη κορυφή με έξι βαθμούς. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ντόρτμουντ έκανε «σεφτέ» στις νίκες, αφού επικράτησε με 3-0 της Μαρσέιγ στο «Μπορούσια Παρκ».

Άρσεναλ-Νάπολι 2-0


Η Άρσεναλ μπήκε από νωρίς δυνατά στο χορτάρι του «Emirates», έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας και πιέζοντας ασφυκτικά τη Νάπολι. Οι ιταλοί δεν μπορούσαν να βρουν χώρους για να κάνουν το παιχνίδι τους και έτσι στην πρώτη καλή-ουσιαστική ευκαιρία που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι, κατάφεραν να προηγηθούν. Το 1-0 έγινε στο 8ο λεπτό από τον Οζίλ, με μονοκόματο σουτ από το ύψος της περιοχής, έπειτα από πολύ όμορφη προσπάθεια των «κανονιέρηδων» από τα δεξιά. Επτά λεπτά αργότερα ο Οζίλ έγινε από εκτελεστής, δημιουργός. Με ασίστ από δεξιά, έβγαλε τον Ζιρού θέση βολής. Ο Γάλλος δεν αστόχησε και διαμόρφωσε το 2-0 που έμελε να είναι και το τελικό σκορ.

Η Νάπολι προσπάθησε να ανεβάσει ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα, αλλά δεν είχε τρόπο να μπει σωστά στην περιοχή του Σέζνι, που πέρασε ίσως από τα πιο… ήσυχα βράδια της καριέρας του. Η Άρσεναλ, που είχε κορυφαίους τους Οζίλ και Ράμσεϊ, στις αντεπιθέσεις θα μπορούσε κάλλιστα να πετύχει και τρίτο τέρμα, αν οι παίκτες της ήταν πιο προσεκτικοί στη τελική προσπάθεια. Με την ήττα της Νάπολι, τελευταία ιταλική ομάδα που νίκησε την Άρσεναλ στο Λονδίνο στη φάση ομίλων της διοργάνωσης παρέμεινε η Ίντερ, από τις 17 Σεπτεμβρίου του 2003!





Ντόρτμουντ-Μαρσέιγ 3-0

Παράσταση για ένα ρόλο ήταν το άλλο παιχνίδι του ομίλου ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Μαρσέιγ, όπου η περυσινή φιναλίστ της διοργάνωσης κατάφερε να πάρει το πρώτο τρίποντο της νέας σεζόν. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 19ο λεπτό ο συνήθης ύποπτος Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που εκμεταλλεύτηκε το σουτ του Ντουρμ, μπήκε στη πορεία της μπάλας και σκόραρε. Η Ντόρτμουντ έχασε αρκετές ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματά της στο πρώτο ημίχρονο, όμως οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το «ρευστό» 1-0.

Χρειάστηκαν μόλις επτά λεπτά από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου για να «καθαρίσει» η υπόθεση νίκη για τη Ντόρτμουντ. Στο 52΄ έπειτα από μακρινή εκτέλεση φάουλ του Ρόις, ο Μανταντά κάνει μεγάλο λάθος και ο Γερμανός χρίστηκε σκόρερ. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε με πέναλτι στο 80΄ ο Λεβαντόφσκι. Αξίζει να σημειωθεί πως με την συμμετοχή του ο Αντρέ Αγιού της Μαρσέιγ έφτασε τις 22 συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ, όσες έχει και ο πατέρας του Αμεντί Πελέ!

Αναλυτικά η (2η)αγωνιστική:

Άρσεναλ-Νάπολι 2-0 (9΄ Οζίλ, 15΄ Ζιρού)

Ντόρτμουντ-Μαρσέιγ 3-0 (19΄ και 80΄ (πεν.) Λεβαντόφσκι, 52΄ Ρόις, )

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:


1. Άρσεναλ 6
2. Νάπολι 3
3. Ντόρτμουντ 3
4. Μαρσέιγ 0

Η επόμενη (3η) αγωνιστική:

Τρίτη (22/10)

Άρσεναλ-Ντόρτμουντ
Μαρσέιγ-Νάπολι Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: