Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ανάλυση της 6ης αγωνιστικής!!

Το τριήμερο που πέρασε έγιναν πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια και μάλιστα το θέαμα στα περισσότερα από αυτά ήταν αρκετά καλό. Σημειώθηκαν ωραία τέρματα, ενώ και οι ομάδες αρχίζουν σιγά – σιγά να αποκτούν ταυτότητα και να προσπαθούν να δείξουν τι μπορούν να κάνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός και ο Εργοτέλης πέρασαν με νίκες από τις έδρες των Πανιωνίου και Βέροιας αντίστοιχα. Οι ερυθρόλευκοι χωρίς να εντυπωσιάσουν με την απόδοσή τους έκαναν μια επαγγελματική νίκη έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους Σαβιόλα, Βάις και Σάμαρη. Ο Πανιώνιος σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσε να μπει στο ρυθμό του και έτσι η ήττα ήρθε φυσιολογικά. Ο Εργοτελής έχει βρεί ένα πολύ καλό κορμό και ο προπονητής του κάνει ελάχιστες αλλαγές σε κάθε παιχνίδι, δημιουργώντας έτσι ένα ισχυρό σύνολο που ξέρει τι θέλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δικαίως βρίσκεται τόσο ψηλά στη βαθμολογία. Η Βέροια από την άλλη έχει ακριβώς αυτό το πρόβλημα, με τις πολλές αλλαγές δεν έχει ομοιογένεια, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως πηγαίνει πάλι σε αλλαγή προπονητή.
Την Κυριακή ο Άρης πάλι δεν κατάφερε να κερδίσει και παρέμεινε στον πάτο της βαθμολογίας. Αυτή τη φόρα όμως έδειξε κάποια σημάδια βελτίωσης τόσο στο επιθετικό κομμάτι – του λείπουν τα καλά τελειώματα – όσο και στο αμυντικό, αφού κινδύνεψε λιγότερο από άλλες φορές. Ο Παναιτωλικός παρουσιάστηκε στο παιχνίδι με στόχο να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους κυρίως με τον Καμαρά, αλλά δεν κατάφερε να γίνει ουσιαστικός και να τελειώσει φάσεις.
Στο παιχνίδι του Ό. Φ. Η. με τον Π. Α. Ο. Κ. οι γηπεδούχοι έκαναν ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα – σκόραραν σε αυτό το διάστημα – που καθήλωσε τους φιλοξενούμενους και είχαν και ένα πολύ καλό τελείωμα, όπου δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες χωρίς όμως να καταφέρουν να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα. Ο Π. Α. Ο. Κ. έχασε το πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο έδειξε καλύτερο πρόσωπο προσπαθώντας να γυρίσει το παιχνίδι, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αρνητικό για την ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι πως ο Ό. Φ. Η. του δημιούργησε πολλές ευκαιρίες τόσο από τον άξονα, όσο και από τα πλάγια φανερώνοντας έτσι αρκετές αδυναμίες στην αμυντική τακτική.
Στη Ριζούπολη έγινε το πιο θεαματικό παιχνίδι της αγωνιστικής, όπου μπήκαν τα περισσότερα τέρματα και είχαμε ανατροπές στην διακύμανση του σκορ. Ο Απόλλων κατάφερε να κερδίσει, διότι ο κύριος Βοσνιάδης επέλεξε να ξεκινήσει το παιχνίδι έχοντας στη βασική ενδεκάδα 6 μεταγραφές και όχι 10 όπως σε προηγούμενα παιχνίδια. Η ομάδα έδειξε μια ομοιογένεια, γεγονός που τη βοήθησε να γυρίσει και το παιχνίδι, ο Λεβαδειακός δεν κατάφερε να κρατήσει το σκορ, αφού έδειξε για μια ακόμα πως αντιμετωπίζει πολύ μεγάλο πρόβλημα στο αμυντικό κομμάτι και κυρίως στις αλληλοκαλύψεις.
Στα Γιάννινα ο τοπικός Π. Α. Σ. συνέχισε τα καλά αποτελέσματα που έχει εντός έδρας και μένει να φανεί αν μπορεί να δώσει συνέχεια σε αυτά και εκτός. Τα Γιάννινα έχουν βρει το νέο ηγέτη τους στο πρόσωπο του Τσάβες, ενώ και ο Ίλιτς δείχνει να κρατάει τη φόρμα του από την περσινή σεζόν. Η Ξάνθη θα χρειαστεί κάποιο διάστημα για να αφομοιώσει καινούρια πράγματα, αφού έχει καινούριο προπονητή.
Στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Τρίπολη μια ομάδα υπήρχε μέσα στο γήπεδο κι αυτή ήταν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι είχαν πολύ καλό ρυθμό, καλή κυκλοφορία της μπάλας, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα και δεν έδειξαν να αγχώνονται παρά τη γρήγορη ισοφάριση του Αστέρα. Ο Παναθηναϊκός δείχνει πως αργά, αλλά σταθερά κάνει πρόοδο βοηθούμενος πολύ από τις τελευταίες του προσθήκες ( Πιάνιτς, Φιγκερόα, Σιλντενφελντ). Η Τρίπολη ήταν απογοητευτική και δεν κατάφερε ποτέ να δικαιολογήσει το γεγονός πως έχει αλλάξει επίπεδο. Η αλλαγή προπονητή μπορεί να φέρει κάποιες αλλαγές σε πρόσωπα, όσο και στη τακτική προσέγγιση των παιχνιδιών, αυτό θα φανεί βέβαια στις επόμενες αγωνιστικές.
Στο παιχνίδι του Πλατανιά με τον Πανθρακικό έγιναν πολλές ευκαιρίες από τους γηπεδούχους κυρίως που δεν κατάφεραν να κερδίσουν για μια ακόμα αγωνιστική, έχοντας 5 ισοπαλίες σε 6 παιχνίδια, ενώ ο Πανθρακικός δείχνει πως έχει μια στιβαρή και καλά οργανωμένη ομάδα που θα είναι δύσκολη για κάθε αντίπαλο και είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί την παραμικρή ευκαιρία που θα της παρουσιαστεί μέσα στον αγώνα.
Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας ο Ατρόμητος πιστοποίησε την άνοδο του με μια εύκολη νίκη απέναντι στην Καλλονή που δεν μπόρεσε να απειλήσει σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Η Καλλονή δείχνει πως έχει πρόβλημα στο να μπορέσει να κάνει ευκαιρίες και είναι καλή μόνο όταν βρει κενούς χώρους και όχι εναντίον οργανωμένων αμυνών.
ΜVP της αγωνιστικής ήταν ο Σαβιόλα που παίζοντας πολύ απλά κατάφερε να πετύχει ένα τέρμα και να δώσει μια ασίστ στη νίκη του Ολυμπιακού εναντίον του Πανιωνίου. Καλύτερο γκολ ήταν αυτό του Μπέργκ που έδειξε ένα μέρος από τα πράγματα που έκανε στην Ολλανδία στην αρχή της καριέρας του. Ο Σουηδός, αφού στόπαρε την μπάλα με το στήθος όντας με πλάτη προς την εστία του Αστέρα , την έστρωσε με το δεξί σε πρώτο χρόνο και σε δεύτερο γύρισε και με δυνατό σουτ νίκησε το τερματοφύλακα από δύσκολη θέση.
Πηγή: overlap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: