Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Η ώρα του Μίτσελ!!

Ο Ολυμπιακός που άλλαξε εντελώς το περασμένο καλοκαίρι, θα έχει μια ομάδα ικανή να διακριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ του χρόνου. Αν ο όμιλος του Ολυμπιακού φέτος είναι σε κάτι περισσότερο δύσκολος από τους δύο τελευταίους στους οποίους βρέθηκε, είναι γιατί βάζει τον πρωταθλητή στην ανάγκη να κερδίσει υποχρεωτικά τα ματς με την τέταρτη ομάδα του ομίλου, δηλαδή την Αντερλεχτ. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος. Εγώ καιρό τώρα λέω ότι ο Ολυμπιακός που άλλαξε εντελώς το περασμένο καλοκαίρι, θα έχει μια ομάδα ικανή να διακριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ του χρόνου - κι αυτό αν φέτος ρονταριστεί καλά. Αλλά αν είναι σοβαρός για να κερδίσει την Αντερλεχτ, είναι έτοιμος.

Πρόπερσι η τέταρτη του ομίλου του Ολυμπιακού ήταν η Ντόρτμουντ και πέρυσι η Μονπελιέ: για τους υπόλοιπους αντιπάλους του Ολυμπιακού οι νίκες με αυτές τις ομάδες (μέσα έξω) μόνο δεδομένες δεν ήταν. Με την Αντερλεχτ το πράγμα μοιάζει διαφορετικό: και η Παρί και η Μπενφίκα απέναντι στους Βέλγους έχουν τεράστιο αβαντάζ κι αυτό το ξέρουν και οι Βέλγοι που διεκδικούν την τρίτη θέση. Τα ματς με τον Ολυμπιακό θα είναι για αυτoύς δύο τελικοί, που δίνουν εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Ντόρτμουντ και Μονπελιέ είχαν ξεκινήσει με άλλες φιλοδοξίες.

Αλήθεια

Οτιδήποτε έχετε ακούσει για την Αντερλεχτ αυτές τις μέρες είναι αλήθεια. Ναι, η πρωταθλήτρια Βελγίου επιχειρεί φέτος ένα restart καθώς πούλησε το καλοκαίρι κάποιους γνωστούς παίκτες (τον Μποκανί και τον Μπίλια κάπως ακριβά) ή άφησε άλλους σπουδαίους να φύγουν εκτιμώντας ότι έδωσαν ό,τι είχαν (π.χ. τον γνωστό μας Γιοβάνοβιτς). Ναι, είναι αλήθεια, ότι απέκτησε κυρίως μικρούς (όπως τους εικοσάρηδες Σέρβους Μιλιβόγεβιτς και Μίτροβιτς) και ότι ο προπονητής της, ο Ολλανδός Γιον Φαν ντε Μπρομ είναι υποχρεωμένος από τη διοίκηση να αξιοποιήσει κάποιους ταλαντούχους που υπήρχαν εκεί και πήραν προαγωγή στην πρώτη ομάδα, όπως ο 19χρονος μεσοεπιθετικός Πραέ, ο 19χρονος αριστερός μπακ Εν Σακαλά και ο 16χρονος κόφτης – οργανωτής Τιέλμανς. Ναι, είναι αλήθεια ότι οι μεταπτώσεις της ομάδας αυτής είναι τεράστιες (λόγω του νεαρού της ηλικίας πολλών παικτών της). Ολα αυτά ισχύουν, αλλά δεν πρέπει να απασχολήσουν τον Ολυμπιακό, που πρέπει να κοιτάξει να κάνει το παιχνίδι του.

Παρέμβαση
Η Αντερλεχτ θα κάνει ό,τι μπορεί – το θεωρώ δεδομένο. Αυτό που δυσκολεύομαι να φανταστώ είναι τι θα κάνει ο Ολυμπιακός. Για το καλό του, ελπίζω ο Μίτσελ να μην επαναλάβει τίποτα από όσα έχει κάνει μέχρι τώρα στα ευρωπαϊκά ματς που είχε το τιμόνι του, όχι γιατί ήταν λάθος, αλλά γιατί ήταν αυτοκαταστροφικά. Τέτοια ήταν και τα περσινά ματς με τη Λεβάντε και το πρώτο του εφετινό στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Παρί. Με τη Λεβάντε, στην Ισπανία, υπερτιμήθηκε η ικανότητα της άμυνας της ομάδας που βγήκε ψηλά και υπέφερε από τα overlap των Ισπανών στα αριστερά. Στη ρεβάνς η ταυτόχρονη παρουσία Μήτρογλου – Τζεμπούρ μπέρδεψε τα πράγματα, σχεδόν όσο, κόντρα στην Παρί, η απόφαση οπισθοχώρησης στο δεύτερο ημίχρονο. Σε όλα αυτά τα ματς υπήρξαν και τεράστια λάθη των παικτών και ειδικά με τη Λεβάντε και μια εξοργιστική διαιτησία: αλλά κι ο κόουτς δεν έσκισε δείχνοντας μια σύγχιση και μια αδυναμία παρέμβασης που δεν επιτρέπεται να δούμε και στις Βρυξέλλες.
Σχήμα

Ο Μίτσελ έφυγε έχοντας πάρει μαζί του τους πάντες, πλην του τραυματία Μασάντο: με ανησυχεί. Το τι ματς θα κάνει στο Βέλγιο ο Ολυμπιακός έπρεπε ο Μίτσελ να το έχει ήδη στο μυαλό του. Επειτα από έξι ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα, ένα στο Τσάμπιονς Λιγκ κι αρκετά φιλικά, δεν μου φαίνεται πως ακόμα έχει καταλήξει σε ένα βασικό σχήμα. Πιθανότατα αυτό δικαιολογείται από την απόκτηση 18 παικτών το καλοκαίρι, όμως αυτές τις πολλές αλλαγές κι αυτός τις ήθελε: για την ώρα βλέπω περισσότερο μία προσπάθεια να παίζουν όλοι, ώστε να είναι κατά κάποιο τρόπο ευχαριστημένοι, παρά μια ενδεκάδα με σαφέστατα χαρακτηριστικά. Την επίθεση π.χ. ακόμα την ψάχνει και έχοντας δει τα σέντερ μπακ της Αντερλεχτ μου κάνει εντύπωση πως, με βάση τα ρεπορτάζ, μια από τις λίγες βεβαιότητες του Ισπανού είναι ότι δεν θα ξεκινήσει ο Μήτρογλου. Εμ Μπεμπά και Κογιατέ θα τον έτρεμαν.

Αρκουν

Η λογική λέει ότι ο Ντεν Μπρομ θα εμπιστευτεί ξανά τους έμπειρους κόφτες Ντε Ζέου και Ντεσάστ (όπως κόντρα στην Μπενφίκα), και θα επαναφέρει τον Μιλιβόγεβιτς, ένα αργό αλλά ικανό μέσο για να υποστηρίξει τον Μπρούνο και τον Ματίας Σουάρεζ που παίζουν στην επίθεση και είναι οι καλύτεροι παίκτες. Το ματς εξαρτάται κυρίως από την πίεση που θα ασκήσει ο Ολυμπιακός στη μεσαία γραμμή και από την αμυντική του σοβαρότητα: με το Μίτσελ αυτά δεν είναι καθόλου δεδομένα. Ναι, η Αντερλεχτ έχει προβλήματα, αλλά μια χαλαρή άμυνα, σαν εκείνη που είδαμε με τη Λεβάντε και την Παρί, ο Σουάρεζ και ο Μπρούνο αρκούν για να την τιμωρήσουν.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: