Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Κούγιας στο Metropolis: «Εκδότες εφημερίδων συνεργάζονταν με το κύκλωμα των στημένων»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο Αλέξης Κούγιας για την δίκη για τα στημένα παιχνίδια.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για τα σχόλια του Τύπου για την χθεσινή του κατάθεση στη δίκη: «Είναι εκ του πονηρού τα πρωτοσέλιδα, οι εφημερίδες που τα έβαλαν εδώ και χρόνια στέκονται απέναντί μου και δίπλα στα βρώμικα κυκλώματα. Έγινε παρερμηνεία των όσων είπα, ίσως γιατί κάποιοι μπορεί να έχουν έλλειψη γνώσεων. Από την άλλη, υπάρχουν εκδότες εφημερίδων της Αθήνας που έχουν στενή σχέση με το κύκλωμα των στημένων αγώνων. Τα ήξεραν και συνεργαζόταν. Οι καταθέσεις μου πάνω σε αυτό το θέμα είναι στα δικαστήρια».

Για τον Βασίλη Γκαγκάτση: «Ήταν συνεχιστής της καταστροφικής συμπεριφοράς Μητρόπουλου και είχε σχέση με τα κυκλώματα. Είναι ικανός άνθρωπος και έχει γνώσεις. Το θέμα είναι πώς χρησιμοποιείς τις ικανότητες που έχεις. Ανήκει εδώ και χρόνια στο πολύ στενό περιβάλλον του Ολυμπιακού. Όταν υπήρχε διοικητική ανυπαρξία στον ΠΑΟΚ προσπάθησε μέσω Γκαγκάτση προς το να μπει στο παρασκήνιο και καλά έκανε. Όταν δεν έχεις χρήματα προσπαθείς με πορδές να βάψεις αβγά. Όταν είσαι ανεξάρτητος είσαι περήφανος. Δεν τον ψέγει κανείς που είναι στον Πανηλειακό. Απλά σε σοκάρει επειδή είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ που σήκωσε το Euro και παντοδυναμία του κατέληξε να είναι διευθυντής στον Πανηλειακό».

Για τα όσα είπε για τον Μάκη Ψωμιάδη: «Όταν λες ότι είναι στημένα αυτά τα ματς της Καβάλας πως είναι δυνατόν να αθώωσα τον Ψωμιάδη; Είπα αυτά που γνώριζα ότι είναι καλός οικογενειάρχης και επιχειρηματίας, και είπα ότι έχει σχέση με την εκκλησία. Γιατί να μην τα πω; Τί σημαίνει; Ότι όποιος αγαπά την εκκλησία δεν κάνει ποινικά αδικήματα;»

Για τα όσα είπε για τον Κώστα Ριαβόγλου και τον Αγροτικό Αστέρα: «Το έζησα και εγώ ο ίδιος όταν πήγα να παίξω με την Παναχαϊκή στον Αγροτικό Αστέρα και με περίμεναν φουσκωτοί. Επί δύο χρόνια έπαιζε κεκλεισμένων των θυρών, επειδή δεν είχε φορολογική ενημερότητα. Πώς έπαιζε στο πρωτάθλημα; Ο μόνος λόγος που την άφηναν είναι για να παίρνει μέρος στα στημένα».

Για την εκτίμησή του αν μπορεί ανάλογα φαινόμενα να συνέβαιναν και σε ανώτερο επίπεδο: «Κατά την κρίση μου θα μπορούσε και στις ομάδες που πρωταγωνιστούν να υπάρχουν στημένα παιχνίδια».Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: