Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Τα φώτα στο Μάντσεστερ!!

Το ντέρμπι του Μάντσεστερ ανάμεσα στη Σίτι και την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπάγερν Μ., ξεχωρίζει στο σημερινό μενού της 2ης αγωνιστικής του Champions League. Δοκιμασία στο Ντόνετσκ για τη Γιουνάιτεντ.

Τα φώτα στο Μάντσεστερ
Σπουδαίες αναμετρήσεις περιλαμβάνει και το σημερινό δεύτερο… πιάτο της δεύτερης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League. Τη μεγαλύτερη… λάμψη έχει αυτή του Μάντσεστερ ανάμεσα στην τοπική Σίτι και την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπάγερν Μονάχου. Η έτερη ομάδα της πόλης, Γιουνάιτεντ δοκιμάζεται στο Ντόνετσκ από τη Σαχτάρ, ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει και το παιχνίδι στο Τορίνο, ανάμεσα στη Γιουβέντους και τη Γαλατασαράι, που θα έχει για πρώτη φορά στον πάγκο τον Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Αναλυτικά:

1ος όμιλος
Στο Ντόνετσκ γίνεται το ντέρμπι κορυφής του ομίλου, αφού τόσο η Σαχτάρ, όσο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκαν με το δεξί στη διοργάνωση. Οι Ουκρανοί θέλουν να διευρύνουν την υπέρ τους παράδοση, που τους θέλει να μην χάνουν εντός έδρας από αγγλικές ομάδες (4-1-0), ενώ οι Άγγλοι θέλουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την τελευταία εντός έδρας ήττα-σοκ από τη Γουέστ Μπρομ για το πρωτάθλημα. Το άλλο παιχνίδι θα γίνει στο Λεβερκούζεν. Η τοπική Μπάγερ, η οποία εντυπωσιάζει μέχρι στιγμής στη Μπουντεσλίγκα, υποδέχεται τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα, παίρνοντας τους πρώτους τρεις βαθμούς στον όμιλο.

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μάντσεστερ Γιουν. (21:45)
Λεβερκούζεν-Ρεάλ Σοσιεδάδ (21:45)

Βαθμολογία
1. Μάντσεστερ Γ. 3β. (4-2)
2. Σαχτάρ 3β. (2-0)
3. Λεβερκούζεν 0β. (2-4)
4. Σοσιεδάδ 0β. (0-2)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική (23/10)
Μάντσεστερ Γιουν.-Ρεάλ Σοσιεδάδ
Λεβερκούζεν-Σαχτάρ Ντόνετσκ

2ος όμιλος
Εδώ, τα φώτα πέφτουν στο Τορίνο. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας Γιουβέντους, μετά την απρόσμενη ισοπαλία με την Κοπεγχάγη στη Δανία, θέλει να πάρει το πρώτο τρίποντο, καθώς η πρόκριση στην επόμενη φάση αποτελεί μονόδρομο. Απέναντι της θα έχει τη Γαλατασαράι, η οποία μετά τον διασυρμό από την Ρεάλ Μαδρίτης στην Κωνσταντινούπολη, θέλει να κάνει μια νέα αρχή, έχοντας νέο προπονητή. Διάδοχος του Φατίχ Τερίμ είναι ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, που θα κάνει ντεμπούτο κόντρα σε ομάδα της πατρίδας του. Στο άλλο ματς του γκρουπ, η Ρεάλ Μαδρίτης, θέλει να αφήσει πίσω την ήττα στο ντέρμπι με τη συμπολίτισσα Ατλέτικο για το πρωτάθλημα και αν παρουσιαστεί σοβαρή, μπορεί να κάνει το δύο στα δύο με αντίπαλο την Κοπεγχάγη και να παραμείνει μόνη στην κορυφή.

Γιουβέντους-Γαλατασαράι (21:45)
Ρεάλ Μαδρίτης-Κοπεγχάγη (21:45)

Βαθμολογία
1. Ρεάλ Μαδρίτης 3β. (6-1)
2. Γιουβέντους 1β. (1-1)
3. Κοπεγχάγη 1β. (1-1)
4. Γαλατασαράι 0β. (1-6)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική (23/10)
Ρεάλ Μαδρίτης-Γιουβέντους
Γαλατασαράι-Κοπεγχάγη

3ος όμιλος
Ελληνικό ενδιαφέρον υπάρχει στον τρίτο όμιλο, λόγω της παρουσίας του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» δοκιμάζονται στις Βρυξέλλες από την Άντερλεχτ και μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Παρί Σεν Ζερμέν, θέλουν να πάρουν πάση θυσία βαθμό ή βαθμούς, ώστε αφενός να αποκτήσουν το πάνω χέρι για την κατάκτηση της τρίτης θέσης, αφετέρου για να παραμείνουν σε τροχιά πρόκρισης. Οι Βέλγοι, που επίσης ηττήθηκαν στην πρεμιέρα, έχουν τον ίδιο στόχο και ποντάρουν στον παράγοντα έδρα. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, που θα γίνει στο Παρίσι, κοντράρονται οι πρωτοπόροι Παρί Σεν Ζερμέν και Μπενφίκα, με τον νικητή, εφόσον υπάρξει τέτοιος, να μένει μόνος στην κορυφή του ομίλου.

Άντερλεχτ-Ολυμπιακός (21:45)
Παρί Σεν Ζερμέν-Μπενφίκα (21:45)

Βαθμολογία
1. Παρί Σεν Ζερμέν 3β. (4-1)
2. Μπενφίκα 3β. (2-0)
3. Άντερλεχτ 0β. (0-2)
4. Ολυμπιακός 0β. (1-4)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική (23/10)
Μπενφίκα-Ολυμπιακός
Άντερλεχτ-Παρί Σεν Ζερμέν

4ος όμιλος
Το σπουδαιότερο παιχνίδι της βραδιάς γίνεται στο Μάντσεστερ, εκεί όπου κοντράρονται οι πρωτοπόροι του 4ου ομίλου. Η τοπική Σίτι υποδέχεται την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπάγερν Μονάχου και θέλει να κάνει ό,τι και πριν δύο χρόνια, όταν και νίκησε 2-0 τους Γερμανούς. Η ψυχολογία δεν είναι στο ζενίθ, μάλλον συμβαίνει το αντίθετο, αφού στο πρωτάθλημα προέρχεται από ήττα από την Άστον Βίλα. Από την πλευρά τους, οι Βαυαροί, που προελαύνουν στη Μπουντεσλίγκα, θέλουν επίσης να ντουμπλάρουν τις νίκες τους και να δώσουν συνέχεια στην περυσινή τους επιτυχία επί αγγλικού εδάφους. Η νίκη επί της Άρσεναλ ήταν η πρώτη μετά από τέσσερις σερί ήττες. Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται στη Μόσχα την Πλζεν και είναι το ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση της νίκης.

Μάντσεστερ Σίτι-Μπάγερν Μονάχου (21:45)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Πλζεν (19:00)

Βαθμολογία
1. Μάντσεστερ Σίτι 3β. (3-0)
2. Μπάγερν Μονάχου 3β. (3-0)
3. Πλζεν 0β. (0-3)
4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0β. (0-3)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική (23/10)
Μπάγερν Μονάχου-Πλζεν
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μάντσεστερ Σίτι Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: