Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

«Βόμβες» Καμμένου για Δημήτρη Γιαννακόπουλο!! (video)

«Συγχαρητήρια ελπίζω να κλείσετε αυτή την φορά τετραετία» υποστηρίζει ο υπουργός ότι του έστελνε ο επιχειρηματίας και αργότερα: «Αν δεν σας γκρεμίσω μέχρι τα Χριστούγεννα να μην με λενε Γιαννακόπουλο»

«Βόμβες» Καμμένου για Δημήτρη Γιαννακόπουλο (video)

Αφού κατηγόρησε δημοσιογράφους για συμμετοχή σε συμμορίες και εκτελέσεις συμβολαίων, όπως είπε χαρακτηριστικά, προχώρησε σε ανάγνωση μηνυμάτων sms που του έστελνε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Γιαννακόπουλος, για τον οποίο μάλιστα είπε πως «από το γλείψιμο πέρασε στην επίθεση επειδή δεν του έκαναν τα χατίρια».



Είπε ο κύριος Καμμένος χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Παύλος Γιαννακόπουλος είναι από τους καλύτερους επιχειρηματίες της χώρας. Ο γιος του αποφάσισε να γίνει καναλάρχης. Άρχισε με το newsbomb. Μου έστελνε sms: "Ο Γιώργος θα μπει εξωκοινοβουλευτικός Υπουργός;Δεν πιστεύω να ξαναμπει ο Κοντονής".
Μόλις έγιναν οι εκλογές μου έστειλε άλλο sms. "Αν δεν σας γκρεμίσω μέχρι τα Χριστούγεννα να μην με λένε Γιαννακόπουλο".

Θα πρέπει να μάθουν αυτοί οι κύριοι ότι οι εποχές που ο μπαμπάς τους έπαιρνε τηλέφωνο στο αστυνομικό τμήμα όταν τους έπιαναν με τις κόκες στην τσέπη στα πάρτυ της Μυκόνου τελείωσαν. Το νταβατζηλίκι τελείωσε.
Κύριε Υπουργέ βάλτε μια διάταξη ακόμα. Δεν μπορεί να είναι υποψήφιοι αγοραστές άτομα καταδικασμένοι ή που να διώκονται για συκοφαντική δυσφήμιση».

Όπως είπε ο κύριος Καμμένος, τα sms αποστέλλονταν από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο σε εκείνον και την γυνάικα του, και μερικά από αυτά έλεγαν:

-«Συγχαρητήρια ελπίζω να κλείσετε αυτή την φορά τετραετία. Το newsbomb βγαζει κυβέρνηση».
-«Καλημέρα. Θα μπει ο Γιώργος ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός;»
-«Ο Κοντονής όχι μόνο δεν έκανε τίποτα αλλά ούτε ραντεβού δεν μας έκανε»
-«Εάν δεν σας γκρεμίσω μέχρι τα Χριστούγεννα να μην με λένε Γιαννακόπουλο».

Ολόκληρο το επίμαχο απόσπασμα της ομιλίας Καμμένου από τα πρακτικά της Βουλής:

«Προχωράω παρακάτω, κλείνοντας με αυτό. Ζητώ συγγνώμη, κύριε Πρόεδρε. Τετελεσμένο αδίκημα κακουργηματικής εκβίασης. Ο κ. Παύλος Γιαννακόπουλος είναι ένας έντιμος επιχειρηματίας από τους καλύτερους φαρμακοβιομήχανους της χώρας -δεν μπορεί κανείς να του προσάψει τίποτα- με προσφορά στην Ελλάδα. Ο γιος του αποφάσισε να γίνει καναλάρχης. Άρχισε λοιπόν με το μπλογκ NewsBomb. Τι γράφει το News Bomb, λοιπόν στις 16 Σεπτεμβρίου; «Γι’ αυτό πρέπει να μπουν ξανά στη Βουλή Καμμένος και ΑΝΕΛ». Ύμνους!

Προχωρούν παρακάτω στις 20/9/2015: «Θρίαμβος Τσίπρα-Καμμένου και το Βατερλό των δημοσκόπων». Στις 17 Σεπτεμβρίου: «Καμμένος: Έχουμε πρώτο το καραβάκι που λέγεται Ελλάδα». Προχωρώ παρακάτω, με διθυραμβικά δημοσιεύματα: «Καμμένος: Να μάθει ο λαός ποιοι πολιτικοί είναι πίσω από τη Λίστα Λαγκάρντ», γιατί πρέπει να είναι στη Βουλή κ.λπ. κ.λπ. Τα καταθέτω στη Βουλή.

(Στο σημείο αυτό ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα δημοσιεύματα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Τι ήθελε ο κ. Γιαννακόπουλος; Ο κ. Γιαννακόπουλος ήθελε από εμένα, ως κυβερνητικό εταίρο και Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στέλνοντας SMS στο τηλέφωνο το δικό μου και της γυναίκας μου, να απαιτήσει αυτά που είχε να απαιτήσει. Πρώτη απαίτηση: «Καλημέρα. Θα μπει ο Γιώργος, υποψήφιός μας, στο Υγείας ως εξωκοινοβουλευτικός; Παρακαλώ, πρόσεξε μην μας ξαναβάλουν πουθενά τον Κοντονή»!
(Γέλωτες από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

Δεύτερο SMS, 14.51΄ μετά μεσημβρίας, 21 Σεπτεμβρίου: «Συγχαρητήρια. Ελπίζω αυτή τη φορά να κλείσετε ολόκληρη τετραετία και χωρίς εμπόδια να μπορέσετε να διορθώσετε τα αίσχη των προηγούμενων σαράντα ετών. Καλή δύναμη. Το NewsBomb βγάζει κυβέρνηση».

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης): Κύριε Πρόεδρε, αν έχετε την καλοσύνη, ολοκληρώστε.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Τελειώνω, κύριε Πρόεδρε. Είναι σοβαρό το θέμα. Τελειώνω αμέσως.

Στις 21 του μηνός άλλο SMS: «Καλημέρα. Θα μπει ο Γιώργος πάλι ως εξωκοινοβουλευτικός;» Και λέει πάλι το ίδιο: «να μην μπει ο Κοντονής». Και προχωράει, 24 Σεπτεμβρίου: «Ο Κοντονής όχι μόνο δεν έκανε τίποτα, αλλά ούτε ραντεβού δεν δέχεται να κάνει». Και 24 Σεπτεμβρίου, 20.57΄ μετά μεσημβρίας, στέλνει το εξής SMS: «Εάν δεν σας γκρεμίσω μέχρι τα Χριστούγεννα, να μην με λένε Γιαννακόπουλο».

Το ίδιο σάιτ, το οποίο μας εξυμνούσε, λοιπόν, από τις 24 του μηνός γράφει: «Η ιστορία γράφτηκε από λακέδες», με φωτογραφία δική μου και του Πρωθυπουργού. «Βόμβα Ζωής κατά Καμμένου: Δεν μου έδωσε τα στοιχεία για το εξοπλιστικά», «Ακατάλληλος και επικίνδυνος», το σπίτι της πεθεράς μου, «Ο Καμμένος με υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος χλεύασαν την Επιτροπή Αλήθειας για το χρέος», «Αποκάλυψη: Γιατί ο Μεϊμαράκης έλεγε τον Καμμένο καταδικασμένο», μια απόφαση ελβετικού δικαστηρίου με την οποία έχω δικαιωθεί γιατί ήταν ερήμην, «Πλειστηριασμοί σπιτιών: Εν ψυχρώ αριστερή εκτέλεση από τον Τσίπρα και τον κόκκινο Πάνο», «Μαύρη μέρα για την ελληνική δημοσιογραφία-Υπουργός απείλησε το NewsBomb»

(Στο σημείο αυτό ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα δημοσιεύματα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Αυτός ο κύριος, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, διεκδικεί να πάρει κανάλι, για να κάνει τι; Για να πάρει 223 εκατομμύρια δάνειο, κόβοντας τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως έγινε μέχρι σήμερα, και να απειλεί την πολιτική ζωή του τόπου; Όχι, λοιπόν! Θα πρέπει να μάθουν αυτοί οι κύριοι ότι οι εποχές τελείωσαν που ο μπαμπάς τους έπαιρνε το αστυνομικό τμήμα για να τους αφήσουν ελεύθερους, όταν τους έπιαναν με τις κόκες στην τσέπη στα πάρτι της Μυκόνου.
Θα πρέπει να καταλάβουν ότι το νταβατζηλίκι δεν περνά από τη Βουλή των Ελλήνων! Τελείωσε το νταβατζηλίκι! Πέφτει κάτω είτε ήταν μέχρι τώρα νταβατζήδες με παρελθόν είτε είναι νταβατζήδες που θέλουν να πάρουν στα χέρια τους τον τόπο!
(Χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ)

Κύριε Υπουργέ, οφείλετε να βάλετε, αν θέλετε, μία διάταξη ακόμα. Να πείτε, δηλαδή, ότι άτομα που θέλουν να εμπλακούν στη μετοχική σύνθεση, δεν μπορεί να είναι καταδικασμένοι ή να διώκονται για αδικήματα όπως αυτό της συκοφαντικής δυσφήμισης και της εκβίασης».

Πηγή: protothema.gr

Λαλάνα: «Το απολαμβάνω»


Ο Άνταμ Λαλάνα δήλωσε πως απολαμβάνει τον τρόπο που η Λίβερπουλ αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ, αν και ο Γερμανός τεχνικός μετρά μόλις λίγες μέρες στον πάγκο της ομάδας.

Λαλάνα: «Το απολαμβάνω»

«Πραγματικά απόλαυσα το παιχνίδι του Σαββάτου με την Τότεναμ. Απόλαυσα το να δουλεύω σκληρά, ειδικά όταν το κάνουν και οι 11 παίκτες. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να κερδίζει τη μπάλα στο τελευταίο τρίτο, επειδή δεν είναι μακριά από το τέρμα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο 24χρονος άσος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα καλύτερα του MVP Μπουρούση!! (video)

«Ο βετεράνος Έλληνας σέντερ ήταν ασταμάτητος απέναντι στην παλιά του ομάδα». Με τα λόγια αυτά η Ευρωλίγκα παρουσιάζει τα highlights του Γιάννη Μπουρούση, MVP της 2ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα.

Τα καλύτερα του MVP Μπουρούση (video)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μιλιβόγεβιτς: «Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»

Το δικό του μήνυμα ενόψει της συνέχειας των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού έστειλε ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς μέσω instagram, εκφράζοντας την πίστη του για κάτι καλό.

Μιλιβόγεβιτς: «Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ο Ολυμπιακός είναι σε πολύ καλή κατάσταση στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, καθώς προέρχεται από δύο εκτός έδρας νίκες στην Ευρώπη, επί της Άρσεναλ και της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Αλλά και από δύο τρίποντα με εμφατικό τρόπο σε ισάριθμα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος στα ματς με ΠΑΟΚ εκτός και ΑΕΚ εντός.

Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς, ο οποίος έκανε την περασμένη Τρίτη την πρώτη του εμφάνιση στο φετινό Champions, καθώς στα πρώτα δύο δεν αγωνίστηκε λόγω τιμωρίας και τόνισε μέσω instagram: «Συνεχίζουμε νε ονειρευόμαστε#πίστη#υπερηφάνεια# Ολυμπιακός».

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Luka Milivojevic (@luka_milivojevic05) στις



*Πηγή: sport-fm.gr*

Δώδεκα εγκεφαλικά υπέστη ο Όντομ!!


Εγκεφαλικές βλάβες υπέστη ο Λαμάρ Όντομ μετά τη χρήση ναρκωτικών που έκανε και η οποία τον οδήγησε λίγο πριν το θάνατο.

Δώδεκα εγκεφαλικά υπέστη ο Όντομ!

Τα εγκεφαλογραφήματα που έκανε ο πρώην ΝΒΑερ, ο οποίος πλέον νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, έδειξαν τις βλάβες που υπέστη ο εγκέφαλός του, που δεν είχαν επιπτώσεις σε ζωτικά του όργανα, αλλά επηρέασαν την ικανότητά του στην ομιλία και το περπάτημα.

Ο 35χρονος άσος θα χρειαστεί να υποβληθεί για μήνες σε φυσιοθεραπεία, αλλά ακόμη είναι άγνωστο σε ποιο βαθμό θα αποκατασταθεί η βλάβη στην ομιλία και το περπάτημά του.

Προτεραιότητα για τους θεράποντες γιατρούς είναι τα νεφρά του Όντομ, καθώς λειτουργούν ανεπαρκώς και για το λόγο αυτό υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση, ενώ είναι πιθανό να χρειαστεί μεταμόσχευση.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ματσάρα στη Φλωρεντία!!

Η πρωτοπόρος του ιταλικού πρωταθλήματος, Φιορεντίνα φιλοξενεί τη δεύτερη της βαθμολογίας, Ρόμα στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής. Δοκιμασία στη Σικελία για Ίντερ, με Αταλάντα η πρωταθλήτρια Γιουβέντους.

Ματσάρα στη Φλωρεντία
Μεγάλο ματς περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής της Serie A, καθώς η Φιορεντίνα φιλοξενεί τη Ρόμα, ενώ τις δύο ομάδες που προέρχονται από ευρωπαϊκές υποχρεώσεις χωρίζει ένας βαθμός. Πάντως, τον τελευταίο καιρό δεν δείχνει σε τόσο καλή κατάσταση η ομάδα του Πάολο Σόουζα, καθώς έχει δύο σερί ήττες. Από Νάπολι εντός και Λεχ Πόζναν με το ίδιο σκορ (2-1).

Βασικοί αναμένεται να είναι Βασίλης Τοροσίδης και Κώστας Μανωλάς, ενώ δεν θα αγωνιστούν οι Τότι, Ντε Ρόσι. Παράλληλα, ο Ρούντι Γκαρσιά προβληματίζεται για τον ποιον εκ των Τζέκο, Ζερβίνιο και Σαλάχ δεν θα ξεκινήσει.

Η τρίτη της βαθμολογίας, Ίντερ θα αγωνιστεί εκτός με την Παλέρμο και σε περίπτωση νίκης της και ισοπαλίας στο άλλο ματς στη Φλωρεντία θα επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ματς όχι εύκολο, αλλά που προσφέρεται για να πάρει μπρος έχει μπροστά της η Γιουβέντους, καθώς θα αγωνιστεί εντός με την Αταλάντα, ενώ μεσοβδόμαδα ήρθε 0-0 με την Γκλάντμπαχ.

Το πρόγραμμα της 9ης

Σάββατο (24/10)

Έμπολι-Τζένοα (16:00)
Κάρπι-Μπολόνια (19:00)
Παλέρμο-Ίντερ (21:45)

Κυριακή (25/10)

Σαμπντόρια-Βερόνα (13:30)
Μίλαν-Σασουόλο (16:00)
Γιουβέντους-Αταλάντα (16:00)
Ουντινέζε-Φροζινόνε (16:00)
Φιορεντίνα-Ρόμα (19:00)
Λάτσιο-Τορίνο (19:00)
Κιέβο-Νάπολι (21:45)

Επόμενη αγωνιστική (10η)

Τρίτη (27/10)
Μπολόνια-Ίντερ (21:45)

Τετάρτη (28/10, 21:45)
Μίλαν-Κιέβο
Αταλάντα-Λάτσιο
Φροζινόνε-Κάρπι
Νάπολι-Παλέρμο
Ρόμα-Ουντινέζε
Σασουόλο-Γιουβέντους
Τορίνο-Τζένοα
Βερόνα-Φιορεντίνα

Πέμπτη (29/10)
Σαμπντόρια-Έμπολι (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Καπετάνος: «Νίκη γιατί μείναμε πίσω»

Τρίποντο ψάχνει η Ξάνθη την Κυριακή στο… «ελ θράκικο» κόντρα στον Πανθρακικό, καθώς έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία, όπως δήλωσε ο Παντελής Καπετάνος.

Καπετάνος: «Νίκη γιατί μείναμε πίσω»
Η Ξάνθη έχει σαν στόχο τη νίκη στην Κομοτηνή απέναντι στον Πανθρακικό, όπως δήλωσε ο Παντελής Καπετάνος στην κάμερα της Nova.

«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την ισοπαλία στην Τρίπολη, γιατί αν και πήραμε ένα βαθμό αξίζαμε τους τρεις. Το ματς με τον Πανθρακικό είναι δύσκολο, γιατί και ο αντίπαλος χρειάζεται τους βαθμούς. Όποιος είναι πιο συγκεντρωμένος και πιο δυνατός θα πάρει τη νίκη», τόνισε ο έμπειρος επιθετικός.

Το γεγονός ότι πρόκειται για ντέρμπι της Θράκης δεν επηρεάζει τη σκέψη του. «Για μένα είναι ένα απλό παιχνίδι, ντέρμπι είναι άλλο. Είναι ένα ματς που και οι δύο ομάδες θέλουν τους τρεις βαθμούς για να ανέβουν στη βαθμολογία. Εμείς με τις ισοπαλίες μείναμε αρκετά χαμηλά. Θα πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας για να πάρουμε τη νίκη. Σίγουρα θα γίνει σφιχτό παιχνίδι».

Δείτε τη βίλα του Μάικλ Τζόρνταν και… κλάψτε!! (video)


Η μεσιτική εταιρεία που έβαλε ο Μάικλ Τζόρνταν για να πουλήσει την έπαυλή του στο Σικάγο κυκλοφόρησε ένα βίντεο που παρουσιάζει το παλάτι του «Air». Δείτε το και… κλάψτε.

Δείτε τη βίλα του Μάικλ Τζόρνταν και… κλάψτε (video)

Ο «Air» έχει βγάλει στο σφυρί από το 2012 την εντυπωσιακή έπαυλή του, ωστόσο βλέποντας πως δεν βρίσκει αγοραστή, στράφηκε σε φημισμένο μεσιτικό γραφείο.

Εκείνο δημιούργησε βίντεο για την προώθησή του και αν τα δει κανείς, θα μείνει με το στόμα ανοιχτό από τη χλιδή, αλλά και τις αναφορές στη μεγάλη καριέρα του κορυφαίου παίκτη μπάσκετ όλων των εποχών.

«Μόνο ένας άνθρωπος στον κόσμο θα μπορεί να πει ‘αγόρασα το σπίτι του Μάικλ Τζόρνταν’», αναφέρει το σποτ.

http://www.tmz.com/videos/0_ujtozqhp

http://www.tmz.com/videos/0_q1r25moc


*Πηγή: sport-fm.gr*

Giann-αρος με τα όλα του!!

Κάρφωνε, τάπωνε, μέχρι και ριμπάουντ χωρίς να πηδήξει πήρε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που ήταν απολαυστικός .

Giann-αρος με τα όλα του!
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Παιδική χαρά» η προπόνηση της Ρεάλ!! (video)

Μια πρωτότυπη άσκηση, με τους παίκτες να σχηματίζουν ανθρώπινη αλυσίδα πιασμένοι χέρι-χέρι, έγινε στην προπόνηση της Ρεάλ, που θύμισε για λίγο… παιδική χαρά.

«Παιδική χαρά» η προπόνηση της Ρεάλ (video)













*Πηγή: sport-fm.gr*

Βόμβα: Δύο ποδοσφαιριστές-σταρ στην Αγγλία δηλώνουν γκέι!!


Ρεπορτάζ που αν επιβεβαιωθεί αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων φιλοξενεί η «Mirror», καθώς δύο παίκτες της Premier League (ο ένας διεθνής) σκοπεύουν να αποκαλύψουν ότι είναι γκέι.

Βόμβα: Δύο ποδοσφαιριστές-σταρ στην Αγγλία δηλώνουν γκέι!

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα οι δυο τους έχουν διαμηνύσει στο περιβάλλον τους (στην οικογένεια τους και στους φίλους τους), έχουν τη στήριξη των ομάδων τους και την ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Νησιού.

Εκτός του ότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν παραδεχθεί εν ενεργεία παίκτες της Premier League κάτι παρόμοιο, αυτοί που το έπραξαν και δεν ήταν στην πρώτη γραμμή δεν δικαιώθηκαν για την κίνηση τους. Μάλιστα το 1990 ο πρώην επιθετικός της Νότιγχαμ Φόρεστ, Τζάστιν Φασάνου, ο οποίος ήταν ο πρώτος που παραδέχθηκε δημόσια ότι είναι gay δέχθηκε κακόβουλη έντονη κριτική από συναδέλφους και χλευασμό από οπαδούς με αποτέλεσμα να κρεμαστεί το 1998 σε ηλικία 37 ετών.

inner

Το 2014 ο πρώην Γερμανός μέσος, Τόμας Χίτσλπέργκερ, παραδέχθηκε επίσης δημόσια ότι είναι γκέι, αλλά είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πλασέ-«ζωγραφιά» από Μπενίτες!! (video)

Ο δανεικός από τον Ολυμπιακό Χόρχε Μπενίτες άρχισε την ανατροπή της Κρουζ Αζούλ απέναντι στη Σάντος Λαγκούνα (1-2) ισοφαρίζοντας με όμορφο πλασέ.

Πλασέ-«ζωγραφιά» από Μπενίτες (video)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το Μάντσεστερ… στα δύο!!

Το σούπερ ντέρμπι του Μάντσεστερ ανάμεσα σε Γιουνάιτεντ και Σίτι ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της δέκατης αγωνιστικής της Premier League. Ενδιαφέρον και το Άρσεναλ Έβερτον.

Το Μάντσεστερ… στα δύο
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα στην κορυφή αναμένεται η δέκατη αγωνιστική της Premier League. Δεσπόζει το ντέρμπι του Μάντσεστερ ανάμεσα σε Γιουνάιτεντ και Σίτι, που θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής και βρίσκει τις δύο ομάδες σε απόσταση δύο βαθμών.

Οι πρωτοπόροι «πολίτες», που μετρούν έξι νίκες στα οκτώ τελευταία παιχνίδια με τους «διαβόλους», έχουν πολλές απουσίες, καθώς ο Μανουέλ Πελεγκρίνι δεν υπολογίζει σε Αγκουέρο, Σίλβα, Κλισί, Νασρί και Ντελφ. Γιανγκ και Σο θα λείψουν από την ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ, που έχουν 17 νίκες στα 23 εντός έδρας ματς που έχουν δώσει στο πρωτάθλημα με τον Ολλανδό στον πάγκο.

Η Άρσεναλ, που είναι ισόβαθμη με τη Γιουνάιτεντ και στο -2 από τη Σίτι, φιλοξενεί την Έβερτον βλέποντας… κορυφή. Η ψυχολογία είναι στα ύψη μετά το 2-0 επί της Μπάγερν, αλλά ο Αρσέν Βενγκέρ έχει γεμάτο απουσιολόγιο, με τα ονόματα των Ράμσεϊ, Οσπίνα, Αρτέτα, Γουίλσιρ, Ροσίτσκι και Γουέλμπεκ. Αμφίβολοι για τα «ζαχαρωτά» είναι οι Κλέβερλι και Πίενααρ.

Μετά τις ισοπαλίες απέναντι σε Τότεναμ και Ρούμπιν, ο Γιούργκεν Κλοπ ψάχνει την πρώτη του νίκη ως προπονητής της Λίβερπουλ στον αγώνα με τη Σαουθάμπτον στο «Άνφιλντ», ενώ μάχη γίνεται στο Λονδίνο ανάμεσα στην Γουέστ Χαμ και την Τσέλσι, που θα παραταχθεί χωρίς Ρεμί, Πέδρο και Ιβάνοβιτς.

Αναλυτικά η δέκατη αγωνιστική

Σάββατο 24/10
Άστον Βίλα-Σουόνσι (17.00)
Λέστερ-Κρίσταλ Πάλας (17.00)
Νόριτς-Γουέστ Μπρομ (17.00)
Στόουκ Σίτι-Γουότφορντ (17.00)
Γουέστ Χαμ-Τσέλσι (17.00)
Άρσεναλ-Έβερτον (19.30)

Κυριακή 25/10
Σάντερλαντ-Νιούκαστλ (14.00)
Μπέρνμουθ-Τότεναμ (16.05)
Μαν. Γιουνάιτεντ-Μαν. Σίτι (16.05)
Λίβερπουλ-Σαουθάμπτον (18.15)

Η επόμενη αγωνιστική (11η):

Σάββατο 31/10
Τσέλσι-Λίβερπουλ (14.45)
Κρίσταλ Πάλας-Μαν. Γιουνάιτεντ (17.00)
Μαν. Σίτι-Μαν. Γιουνάιτεντ (17.00)
Νιούκαστλ-Στόουκ Σίτι (17.00)
Σουόνσι-Άρσεναλ (17.00)
Γουότφορντ-Γουέστ Χαμ (17.00)
Γουέστ Μπρομ-Λέστερ (17.00)

Κυριακή 1/11
Έβερτον-Σάντερλαντ (15.30)
Σαουθάμπτον-Μπέρνμουθ (18.00)

Δευτέρα 2/11
Τότεναμ-Άστον Βίλα (22.00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Γεύση νέων Σπερς, επιστροφή με μάσκα για Ρόουζ!!

Οι Σπερς συνέτριψαν 111-86 τους Ρόκετς σε φιλικό δείχνοντας τα δόντια τους εν όψει της σεζόν που αρχίζει. Επιστροφή του μασκοφόρου Ρόουζ και νίκη για Μπουλς επί των Μάβερικς.

Γεύση νέων Σπερς, επιστροφή με μάσκα για Ρόουζ
Οι Σπερς ολοκλήρωσαν την preseason με τη δεύτερη νίκη τους σε έξι φιλικά, αλλά φτάνοντας στο εμφατικό 111-86 επί των Ρόκετς. Ο Ντάνι Γκριν είχε 19 πόντους με 6/7 τρίποντα, ενώ ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ πρόσθεσε άλλους τόσους, την ώρα που για το Χιούστον ο Τζέιμς Χάρντεν άγγιξε το τριπλ-νταμπλ με 17 πόντους, 9 ασίστ και 8 ριμπάουντ, με τον Ντουάιτ Χάουαρντ να μένει εκτός.

Οι Μπουλς νίκησαν 103-102 τους Μάβερικς με τον Ντέρικ Ρόουζ, που είχε υποστεί κάταγμα κάτω από το αριστερό μάτι να επιστρέφει στη δράση με μάσκα έχοντας 8 πόντους σε 10:19. Ο Ταζ Γκίμπσον είχε 16, ενώ Σνελ και Μίροτιτς πρόσθεσαν από 14 πόντους για το Σικάγο, με τον Ντιρκ Νοβίτσκι να έχει 19 πόντους.

Ο Άντονι Ντέιβις πρόσφερε μια ακόμη μεγάλη παράσταση και με 25 πόντους, 13 ριμπάουντ, 5 ασίστ και ισάριθμες τάπες οδήγησε τους Πέλικανς στο 93-90 επί του Μαϊάμι, που πήρε 24 πόντους από τον Τζέραλντ Γκριν και 19 από τον Κρις Μπος.

Οι Πίστονς είχαν εύκολο έργο με 115-87 κόντρα στους Χοκς με 20 πόντους του Στάνλεϊ Τζόνσον, την ώρα που στο Μόντρεαλ οι Ράπτορς; Επιβλήθηκαν 92-82 των Γουίζαρντς με 16 πόντους του ΝτεΜάρ Κάρολ. Σε ένα φτωχό επιθετικά παιχνίδι, οι Σέλτικς νίκησαν 81-65 τους Σίξερς και-τέλος-στο Ορλάντο οι γηπεδούχοι έφτασαν με 18 πόντους του Τομπάιας Χάρις στο 86-76 απέναντι στους Γκρίζλις που δεν είχαν Γκασόλ και Ράντολφ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Υπόκλιση Γκιστ σε Διαμαντίδη και Καλάθη!!


Το ρεκόρ πόντων του οφείλεται ΚΑΙ σε αυτούς. Ο Τζέιμς Γκιστ υποκλίθηκε στα «μυαλά» του Παναθηναϊκού, Διαμαντίδη και Καλάθη.

Υπόκλιση Γκιστ σε Διαμαντίδη και Καλάθη

«Αισθανόμουν καλά κι αυτό μου βγήκε στο παιχνίδι. Αυτό που ήθελα από την αρχή ήταν να δώσω ενέργεια στην ομάδα και δεν με ενδιέφερε πόσους πόντους θα βάλω. Ήθελα απλά να βγω έξω και να παίξω. Αισθάνομαι καλά για τους πόντους που έβαλα, δεν γνώριζα για το ρεκόρ, αλλά μέχρι εκεί. Αυτή η νίκη ήταν σημαντική για την ομάδα, ήταν η πρώτη μας στη φετινή Ευρωλίγκα και νιώθουμε καλά γιατί την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μια σκληρή ήττα. Ήταν πολύ δύσκολο να επιστρέψουμε στους ρυθμούς μας και να πάρουμε τη νίκη, αλλά τα καταφέραμε», δήλωσε στην «Πράσινη» ο Αμερικανός φόργουορντ.

Όσο για τα δύο «μυαλά» της ομάδας, είπε: «Είναι δύο σπουδαίοι πλέι μέικερ, που βγάζουν ενέργεια, μοιράζουν πολλές ασίστ και βοηθούν την ομάδα ουσιαστικά».

Η επόμενη εβδομάδα έχει για τον Παναθηναϊκό το δύσκολο τεστ με την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη, αλλά ο Γκιστ δεν βιάζεται. «Έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι εκτός έδρας για το πρωτάθλημα, με το Ρέθυμνο, κι εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Το ματς με την Μπαρτσελόνα θα είναι σίγουρα δύσκολο, αλλά ακόμη είναι νωρίς. Αυτή τη στιγμή είμαστε καλά, αλλά το θέμα είναι να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα, σε κάθε προπόνηση, σε κάθε παιχνίδι».

Το… ψάχνει!!

Τον χαμένο της εαυτό ψάχνει η ΑΕΚ που αντιμετωπίζει απόψε τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ με τον Στέλιο Μανωλά υπηρεσιακό και πολλά ερωτηματικά για την ενδεκάδα της.

Το… ψάχνει

Ουδείς μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το πώς θα παραταχθεί η ΑΕΚ. Όχι σε επίπεδο προσώπων, αλλά και σε επίπεδο σχήματος, αφού ο υπηρεσιακός προπονητής ανακάτεψε την τράπουλα στις δοκιμές που έγιναν. Πιθανώς να μην υπάρχουν ρηξικέλευθες αλλαγές στη διάταξη της ομάδας, όμως ίσως δούμε ξεχασμένους παίκτες στην ενδεκάδα, όπως τον Άρθο. Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Μπαρόχα, Ντίντακ, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Άρθο (ή Λαμπρόπουλος), Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλος, Πλατέλλας, Μπουονανότε (ή Μπαρμπόσα) και Αραβίδης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ηρεμία, δουλειά και… αποφάσεις!!


Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε για τρίτη φορά σε πέντε επίσημα παιχνίδια βγάζοντας κακό πρόσωπο και στο ματς με την Λαμποράλ και ο Νίκος Ζέρβας γράφει για το δύσκολο μονοπάτι που διαβαίνουν οι «ερυθρόλευκοι».

Ηρεμία, δουλειά και… αποφάσεις

Γράφει από τη Βιτόρια, ο Νίκος Ζέρβας
Η ήττα από την Λαμποράλ του φοβερού και τρομερού, Γιάννη Μπουρούση, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για την βαθμολογική συγκομιδή της ανούσιας, για τις ομάδες υψηλού επιπέδου, πρώτης φάσης. Σημαίνει όμως πολλά για την ψυχολογία, που δέχθηκε άλλο ένα χαστούκι και συνεχίζει να είναι στο ναδίρ. Οι «ερυθρόλευκοι» προβλημάτιζαν μέχρι χθες για την επίθεση, τώρα φαίνεται πως πρέπει να εξετάσουν και την άμυνα. Που ήταν εκτός του τέταρτου δεκαλέπτου, επιπέδου παιδικού πρωταθλήματος, χωρίς όρεξη και θέληση για κάθε κατοχή. Το σήμα κατατεθέν δηλαδή των πρωταθλητών Ελλάδας τα τελευταία χρόνια. Και αν για την αξία, σε βαθμό να «σπάσει» το στοιχειωμένο εδώ και εννέα χρόνια ρεκόρ πόντων στη διοργάνωση, του Μπουρούση δεν τίθεται θέμα, το να χάνεις από τρίποντα του Χάνγκα, προβληματίζει.

Όπως προβληματίζει και ολόκληρο το οικοδόμημα που είναι εμφανές πως είναι ακόμα στα… μπετά. Το να αποδώσει κανείς το γιατί στην κούραση του Ευρωμπάσκετ, στις λίγες ομολογουμένως γεμάτες προπονήσεις και τις αλλαγές στο ρόστερ, έχει ένα νόημα, αλλά δεν αποτελεί πανάκεια. Και άλλοι είχαν Ευρωμπάσκετ και άλλοι είναι κουρασμένοι, αλλά αποδίδουν. Μπορεί στην κρίσιμη στιγμή να… σέρνονται και ο Ολυμπιακός να… πετάει, όμως το θέμα είναι το άμεσο μέλλον και όχι το μακρινό. Στον Πειραιά πρέπει από σήμερα κιόλας να κάτσουν πριν την προπόνηση και να συζητήσουν πολύ. Το κάνουν ήδη, αλλά χρειάζεται περισσότερο. Να ηρεμήσουν, να ηρεμήσουν και να ηρεμήσουν. Όλοι. Η ψυχολογία φτιάχνεται μέσα από τις νίκες, αλλά αυτές για να έρθουν χρειάζεται ψυχραιμία και θετική σκέψη. Πιο πολύ απ’ όλα χρειάζεται δουλειά

Οι παίκτες που αποκτήθηκαν δεν είναι κακοί, ίσα-ίσα. Ο προπονητής πιστεύει σε αυτούς και καλά κάνει, αλλά θα πρέπει να δουλέψει στην ψυχοσύνθεσή τους και στο τι ακριβώς τους ζητάει μέσα στο γήπεδο. Αν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια και δεν δει προκοπή, θα πρέπει να κοιτάξει το συμφέρον του που συμβαδίζει με αυτό της ομάδας. Είναι βέβαιο πως εκείνος γνωρίζει καλύτερα ή αλλιώς αντιλαμβάνεται πιο καθαρά τα «κενά» και τα λάθη απ’ ότι ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι. Είναι δεδομένο πως εφόσον κρίνει πως η πίστωση χρόνου που δικαιούνται όλοι εκπνεύσει, θα επέμβει με προσθήκη, ή αλλαγή. Είναι βέβαιο πως εκείνος θέλει πολύ περισσότερο απ’ τον καθένα να πετύχει. Όπως και η διοίκηση. Αν επιμείνουν χωρίς αποτέλεσμα, θα επωμιστούν τις συνέπειες, αλλά για την ώρα είναι «βαρύ» όσοι τους αποθέωναν να τους λοιδορούν στις πρώτες «στραβές».

Σε αντίθεση με εκείνον, ο έτερος μόνιμος «φταίχτης» στις ήττες, Βασίλης Σπανούλης, έχει συνηθίσει να τα ακούει μέσα στη σεζόν και να γίνεται ήρωας στο τέλος της. Πρέπει και εκείνος όμως να ηρεμήσει και να μην βιάζεται να φτάσει πρόωρα –είναι ανέφικτο για πολλούς λόγους- στα επίπεδα φόρμας που μπορεί. Ο Ολυμπιακός έχει τραβήξει ένα δύσκολο μονοπάτι, που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να πει με απόλυτη σιγουριά κάποιος αν θα τον βγάλει κάπου ή όχι. Αυτή, είναι και η μαγεία του ομαδικού αθλητισμού. Η προσμονή και το άγνωστο της επόμενης ημέρας, του επόμενου αγώνα. Όλοι μαζί πρέπει να βρουν τι φταίει και να το διορθώσουν. Αξίζουν την στήριξη όσων τους αγαπούν πραγματικά και δεν λησμονούν με δύο-τρείς ήττες πόση περηφάνια τους έχουν γεμίσει. Για αυτούς που εξακολουθούν να τους στηρίζουν όμως, οφείλουν και αυτοί να δείξουν βελτίωση, ειδάλλως να πάρουν … αποφάσεις.

Υ.Γ.: Ο Χάντερ επέστρεψε από μηνιαία απουσία και βρισκόταν με… κλειστά τα μάτια στην επίθεση με τους συμπαίκτες του. Έλλειψε πολύ και είναι το τρανό παράδειγμα του πόσο μετράει η «χημεία». Πέρυσι τέτοια εποχή, οι περισσότεροι τον αποκαλούσαν… άμπαλο. Όπως κάνουν τώρα με τους καινούργιους.... Αν δεν ήταν άτσαλος στα τελειώματά του, ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό.

Υ.Γ.1: Βελτιωμένη η επίθεση, εκνευριστική η απροθυμία στην περιφερειακή άμυνα. Το κυριότερο: 20 (!) επιθετικά ριμπάουντ, αλλά μηδαμινή αξιοποίησή τους.

Υ.Γ.2: Κρίμα για την τρομερή εμφάνιση του Λοτζέσκι… *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα τρία πλάνα του Σίλβα για Περιστέρι!

Η απουσία του Ντουρμάζ αναγκάζει τον Μάρκο Σίλβα να ψάχνει λύσεις για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο. Ποιες τα τρία πλάνα του Πορτογάλου για το Περιστέρι.

Τα τρία πλάνα του Σίλβα για Περιστέρι

Στη χθεσινή δοκιμή ο Πορτογάλος προπονητής έδειξε πως σκέφτεται ακριβώς το ίδιο σχήμα με αυτό που παρέταξε στο Ζάγκρεμπ, δηλαδή με τον Πάρντο δεξιά και τον Σεμπά αριστερά. Όμως στη διάρκεια των δοκιμών χρησιμοποίησε αντί του τελευταίου και τον Ερνάνι. Κάποιοι δεν αποκλείουν να χρησιμοποιηθούν μαζί, στο ίδιο σχήμα, Φορτούνης και Τσόρι, μολονότι αυτό δεν έχει δοκιμαστεί ακόμη στην προπόνηση και δεν έχουν παίξει φέτος μαζί. Ο Αργεντινός, πάντως, εφόσον χρησιμοποιηθεί ένα «δεκάρι» δείχνει να έχει τον πρώτο λόγο.

Από εκεί και πέρα, δεδομένης και της απουσίας του επίσης τραυματία Καμπιάσο, ενδιαφέρον έχει να δούμε ποιος θα μπει στην αποστολή. Ως εναλλακτική για τη θέση του κεντρικού χαφ είναι πιθανό να βρίσκονται στη 18άδα ο Τζανδάρης, ακόμη και ο Μπουχαλάκης που είναι πλέον ιατρικά έτοιμος αλλά προέρχεται από δίμηνη απουσία. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αποφασισμένος… σε όλα τα επίπεδα!

Αμείλικτος ο Παναθηναϊκός. Στα δικαστήρια θα σέρνει η ΠΑΕ όσους διαιτητής αλλοιώνουν τα αποτελέσματά της. Όλα για το διπλό στην Τούμπα οι «πράσινοι». Το πλάνο Αναστασίου. Τέλος ο Βονόρτας.

Αποφασισμένος… σε όλα τα επίπεδα

Μακριά από όλα αυτά, αλλά με την ίδια αποφασιστικότητα, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει το ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Γιάννης Αναστασίου φαίνεται πως δεν θα προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Μπεργκ επιστρέφει στο βασικό σχήμα αντί του Πέτριτς και οι υπόλοιπο δέκα, είτε σε 4-4-1-1 είτε σε 4-3-2-1, είναι οι: Στιλ, Μαρινάκης, Νάνο, Τελάντερ, Ταυλαρίδης, Λαγός, Ζέκα, Αμπέντ, Ατζαγκούν, Καρέλης και Μπεργκ. Σήμερα μετά την προπόνηση στις 13:30 θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα πετάξει για Θεσσαλονίκη. Την προπόνηση αναμένεται να παρακολουθήσει και ο Γιάννης Αλαφούζος, που θα αναχωρήσει την Κυριακή για να δει το παιχνίδι από κοντά.

Στο μεταξύ, ο Γιάννης Βονόρτας αποτελεί παρελθόν από το τεχνικό τιμ της ομάδας, όπως ενημερώθηκε χθες, ενώ αν επιθυμεί θα παραμείνει στο τμήμα σκάουτινγκ. Πρόκειται για μια από τις αλλαγές που επίκεινται στο τιμ του «τριφυλλιού».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παπασταθόπουλος: «Μετά το Μουντιάλ κυριάρχησε το “εγώ”»

Ανοιχτά μίλησε για την καταστροφική πορεία της Εθνικής ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, τονίζοντας πως χάθηκαν οι ισορροπίες στη μετά Σάντος εποχή και πως ο Ρανιέρι δεν βοηθήκε από την ΕΠΟ.

Παπασταθόπουλος: «Μετά το Μουντιάλ κυριάρχησε το “εγώ”»
Πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα που αφορούν την Εθνική ομάδα είπε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε. Χάθηκαν οι ισορροπίες μετά το Μουντιάλ, σύμφωνα με τα λεγόμενα του στόπερ της Ντόρτμουντ στην «Αγορά», ο οποίος θεωρεί ότι έχει ελάχιστη ευθύνη ο Κλαούντιο Ρανιέρι για την καταστροφική πορεία της γαλανόλευκης, τονίζοντας ότι δεν είχε την κατάλληλη βοήθεια από την τότε διοίκηση της ΕΠΟ.


Διαβάστε απόσπασμα των όσων δήλωσε

Για τις ηγετικές φυσιογνωμίες που πρέπει να σηκώσουν το βάρος: «Η ομάδα διαθέτει ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα, ικανούς να επωμιστούν και να σηκώσουν το βάρος του ηγέτη. Μόνο που αυτή την περίοδο κάτι τέτοιο ήταν ανέφικτο. Ο ηγέτης ποδοσφαιριστής εμπνέει τους συμπαίκτες και ηγείται της προσπάθειας στoυς αγωνιστικούς χώρους. Εκτός αγωνιστικού χώρου και κυρίως σε θέματα που άπτονται αρνητικών συμπεριφορών, τον ρόλο τον αναλαμβάνουν ο προπονητής και η διοίκηση. Κι εκεί υπήρξε τεράστιο έλλειμμα. Δεν μπορεί ο ηγέτης ποδοσφαιριστής να κινείται πέραν συγκεκριμένων ορίων. Τον ρόλο αυτόν, το βάρος του ηγέτη, μπορώ να τον επωμιστώ, τόσο εγώ, όσο κι ο Βασίλης (σ.σ. Τοροσίδης), χωρίς να αποκλείω το ενδεχόμενο κάποιο από τα υπόλοιπα παιδιά να αναδειχθεί στην πορεία σε ηγετική μορφή».

Για το τι έφταιξε και βρίσκεται σε αυτήν τη κατάσταση η Εθνική: «Δύσκολο να απαντηθεί, καθώς είναι το αποτέλεσμα ενός συνδυασμού διαφόρων καταστάσεων. Η αλλαγή τεχνικής ηγεσίας, η αποχώρηση αρκετών ποδοσφαιριστών, η αλλαγή νοοτροπίας και κυρίως ο τρόπος που προσεγγίζαμε το κάθε παιχνίδι. Σε ό,τι αφορά τον προπονητή, θέλω να πω ότι δεν του καταλογίζω μεγάλο ποσοστό της ευθύνης. Το αντίθετο μάλιστα. Θα έλεγα ότι ο Ρανιέρι ευθύνεται ελάχιστα. Ανέλαβε την Εθνική ομάδα χωρίς να πλαισιωθεί από τους κατάλληλους συνεργάτες. Δεν ενημερώθηκε και δεν είχε ολοκληρωμένη εικόνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν βοηθήθηκε από την τότε διοίκηση της ΕΠΟ. Βάδιζε στα τυφλά, χωρίς πυξίδα, έχοντα εσφαλμένη εικόνα για την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα αν από την πρώτη στιγμή είχε πλαισιωθεί από τους κατάλληλους ανθρώπους, αν είχε στηριχθεί από τη διοίκηση. Η αποχώρηση του Καραγκούνη και το γεγονός ότι αρκετά παιδιά του βασικού κορμού της Εθνικής έψαχναν για ομάδες ή δεν έπαιζαν σε αυτές μας αποδυνάμωσαν. Ουσιαστικά τον Σεπτέμβριο του 2014, αμέσως μετά το Μουντιάλ, ήμασταν μία άλλη ομάδα, με άλλον προπονητή και τελείως διαφορετική νοοτροπία. Ακόμα και οι συνεργάτες του Σάντος είχαν αλλάξει. Ήταν κι αυτό ένα πλήγμα».

Για το τι άλλαξε στην Εθνική μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας: «Την εποχή του Σάντος και του Ρεχάγκελ δουλεύαμε με μεθοδικό τρόπο εντός κι εκτός γηπέδου. Συζητούσαμε κι αναλύαμε τα παιχνίδια με στόχο να φτάσουμε στη νίκη έστω και με μισό μηδέν. Και τα καταφέρναμε. Η μετά-Μουντιάλ εποχή αποδείχθηκε καταστροφική. Ξέρεις, η επιτυχία του Μουντιάλ είχε και τα αρνητικά της. Σε κάποιες περιπτώσεις υπερεκτιμήσαμε τις δυνατότητές μας κι αντιμετωπίσαμε ομάδες με υπεροψία, όπως τα Φερόε, την Ουγγαρία, ακόμα και τη Ρουμανία, την οποία είχαμε αποκλείσει σε στα μπαράζ του Μουντιάλ. Δεν σεβαστήκαμε όσο θα έπρεπε τους αντιπάλους μας και το πληρώσαμε. Πιστέψαμε ότι μόνο με τις φανέλες θα μπορούσαμε να πάρουμε την πρόκριση από έναν, όπως τον αποκαλούσαμε, εύκολο όμιλο. Αποδείχθηκε ότι κάναμε λάθος. Δεν καταφέραμε να προκριθούμε από έναν όμιλο που, πριν από δύο χρόνια με τον Σάντος, θα προκρινόμασταν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα».

Για την αλλαγή νοοτροπίας στην Εθνική: «Την τελευταία περίοδο είχε χαθεί ο αλληλοσεβασμός από τις τάξεις της Εθνικής. Είχε διαταραχθεί το κλίμα και πριν από το Μουντιάλ, με τα γνωστά γεγονότα. Μόνο που τότε, βάζοντας το συμφέρον της Εθνικής ομάδας πάνω απ' όλα, κρύψαμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Δυστυχώς μετά το Μουντιάλ το “εγώ” κυριάρχησε του “εμείς”, με αποτέλεσμα τα προβλήματα που υπήρχαν και πριν, να βγουν στην επιφάνεια. Στη μετά Σάντος εποχή χάθηκαν οι ισορροπίες, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να ισοπεδώσουν την Εθνική ομάδα».

Για το αν υπήρχε έλλειψη ποιότητας: «Δεν νομίζω. Διαθέτουμε την ποιότητα για να σταθούμε σε υψηλό επίπεδο. Σίγουρα δεν μπορούμε να συγκριθούμε με την ομάδα του 2004. Ωστόσο πιστεύω ότι διαθέτουμε το ταλέντο και τα προσόντα για να συγκροτήσουμε ένα σύνολο ανταγωνιστικό και σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Για την αποχώρηση του Καραγκούνη: «Δεν θα ήθελα να το σχολιάσω. Ο Καραγκούνης ήταν για χρόνια ο ηγέτης και η σημαία της Εθνικής ομάδας. Τρέφω απεριόριστη εκτίμηση και σεβασμό στον Γιώργο. Τον θεωρώ αναπόσπαστο κομμάτι της Εθνικής. Δυστυχώς, για λόγους που δεν γνωρίζω, διέκοψε τη συνεργασία του με την ΕΠΟ. Θα ήθελα να είναι μαζί μας». *Πηγή: sport-fm.gr*

Τρομερός ο Giannis!

Οι Μπακς μπορεί να έχασαν από τους Τίμπεργουλβς, αλλά στο τελευταίο τους φιλικό ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε μια… πρόγευση για το τι έρχεται στο πρωτάθλημα που αρχίζει.

Τρομερός ο Giannis

Ο 20χρονος φόργουορντ ήταν απολαυστικός και τελείωσε τον αγώνα με 23 πόντους (7/8 βολές, 8/11 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 3 τάπες και μόλις 2 λάθη σε 33:04. Κρις Μίντλετον και Τζέριντ Μπέιλες με 19 και 18 πόντους αντίστοιχα τον ακολούθησαν.

Ο Άντριου Γουίγκινς με 24 και το νούμερο ένα του ντραφτ, Καρλ Άντονι Τάουνς, με 18 πόντους και 12 ριμπάουντ, ξεχώρισαν από τους «λύκους». *Πηγή: sport-fm.gr*

Top 10 με Γκιστ!! (video)

Το alley-hoop που «έστησαν» Καλάθης και Γκιστ είναι στην τρίτη θέση του Top 10 της εβδομάδας. Το ζογκλερικό του Ρούντι Φερνάντεθ στην κορυφή.

Top 10 με Γκιστ (video)














*Πηγή: sport-fm.gr*

Έχασε τον έναν, περιμένει τον άλλον και η αγωνία για Βίτορ!

Ο Τούντορ έχασε έναν από τους καλύτερους παίκτες του ΠΑΟΚ (Κάτσε), αλλά τουλάχιστον θα έχει σύντομα μια επιστροφή (Τσίμιροτ). Περιμένει Βίτορ για Παναθηναϊκό. Μειωμένο το ενδιαφέρον για τα εισιτήρια.

Έχασε τον έναν, περιμένει τον άλλον και η αγωνία για Βίτορ
Τις λύσεις σε αρκετά αγωνιστικά προβλήματα καλείται να βρει ο Ιγκόρ Τούντορ την ώρα που αδειάζει η κλεψύδρα για το ντέρμπι (25/10, 19:30) του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό. Ο Κροάτης τεχνικός ξεκούρασε κάποιους παίκτες στην αναμέτρηση με την Κράσνονταρ, αφήνοντας τους στον πάγκο, όπως τους Τζιόλη, Τζαβέλλα, ενώ τον Μακ τον έβαλε στο 72ο λεπτό. Με αυτόν τον τρόπο έδειξε ότι γι’ αυτόν είναι πιο σημαντικό το πρωτάθλημα.

Ωστόσο, δεν μπορούσε να υπολογίσει ότι θα του τύχει αναποδιά. Ο Έργκους Κάτσε υπέστη ρωγμώδες κάταγμα στο τέταρτο μετατάρσιο του δεξιού του ποδιού και θα μείνει εκτός για τέσσερις εβδομάδες. Πέραν του αυριανού ντέρμπι, θα χάσει και Αστέρα Τρίπολης, Πανθρακικό και Παναιτωλικό για το πρωτάθλημα, τη δεύτερη αναμέτρηση με την Κράσνονταρ για το Europa League όπως και το ματς με τους «πράσινους» της Κομοτηνής για το Κύπελλο.

Πάντως, σύντομα αναμένεται να έχει μια επιστροφή. Ο Τσίμιροτ, για τον οποίο ο Τούντορ έχει πολύ καλή άποψη, έκανε χθες ατομικό και εκτιμάται ότι σύντομα θα μπει σε κανονικό πρόγραμμα, καθώς δεν νιώθει ενοχλήσεις. Φυσικά, δεν υπολογίζεται για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα, σήμερα θα ξεκαθαρίσει αν ο Μιγκέλ Βίτορ, που έχει μυϊκό τραυματισμό στον θώρακα και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Κράσνονταρ, θα είναι σε θέση να προσφέρει κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το ιατρικό επιτελείο θεωρεί ότι δεν είναι κάτι σοβαρό, ενώ ο παίκτης αν και έδειχνε απογοητευμένος κατά την αποχώρηση του από το γήπεδο μετά το ματς με της Πέμπτης, δείχνει την επιθυμία να αγωνιστεί αύριο.

Μια πιθανή ενδεκάδα και χωρίς να υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει ο Πορτογάλος, είναι Γλύκος στο τέρμα, τριάδα στην άμυνα οι Κόστα-Μαλεζάς-Τζαβέλλας, Λέοβατς, Ροντρίγκες, Τζιόλης-Σαμπό-Πέλκας στο κέντρο και οι Μακ-Μπερμπάτοφ μπροστά.

Αισθητά μειωμένη σε σχέση με αυτή για τα ματς με Ντόρτμουντ και Ολυμπιακό είναι η ζήτηση για τα εισιτήρια. Στα συγκεκριμένα ματς γέμισε το γήπεδο, ενώ κόντρα στους Ρώσους κόπηκαν λιγότερα από 10.000 και φαίνεται ότι θα υπάρχουν αρκετά κενά καθίσματα και κόντρα στον Παναθηναϊκό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κάτι από το παρελθόν!!

Σύμφωνοι, δεν διεκδικούν πρωτάθλημα, αλλά ένα Άρης-ΠΑΟΚ δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης δεσπόζει στην τρίτη αγωνιστική της Basket League.

Κάτι από το παρελθόν
Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όπου κι αν βρίσκονται βαθμολογικά, τα ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ θα έχουν τη δική τους αίγλη. Οι δύο μεγάλοι της Θεσσαλονίκης μονομαχούν στο σπουδαιότερο παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής της Basket League.

Οι «κίτρινοι» έχουν φτερά στα πόδια από τις ευρείες νίκες απέναντι σε Αρκαδικό και Μπουντούτσνοστ και θα παίξουν σε ένα κατάμεστο Nick Galis Hall, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» ψάχνει ακόμη την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα μετά τις ήττες από ΑΕΚ και Κηφισιά. Είναι η 66η φορά στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος που οι δύο ομάδες συναντώνται, με τον ΠΑΟΚ από το 1992 και μετά να έχει 39 νίκες έναντι 26 του Άρη, που όμως υπερέχει με 17-14 εντός έδρας. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν εκατέρωθεν, καθώς και ο Μπάλαμπαν ξεπέρασε το ελαφρύ διάστρεμμα που υπέστη απέναντι στη Ζενίτ.

Στο υπόλοιπο πρόγραμμα, η ΑΕΚ με τους Γουόρεν και Ανοσίκε στην έξοδο, τον Σωτήρη Μανωλόπουλο να πήρε τη θέση του Άγγελου Κορωνιού στο προπονητικό τιμ και πολλή… γκρίνια για τις κακές εμφανίσεις της, υποδέχεται τα επίσης αήττητα στην Basket League Τρίκαλα, χωρίς όμως τον Άτιτς και με αμφίβολο τον εμπύρετο Σάκοτα. Ο Βίλιαλμσον αποχώρησε, αλλά αποκτήθηκε ο Καλλές από τους Θεσσαλούς.

Ο Απόλλων Πατρών χωρίς τον τραυματία Νιφόρα φιλοξενεί τον Κολοσσό με στόχο την πρώτη του νίκη μετά την «κακή» ήττα από τον Κόροιβο. Η Καβάλα αντιμετωπίζει την ομάδα της Αμαλιάδας με στόχο το 2/2 στην έδρα της αλλά χωρίς τον τραυματία Δεμερτζή. Η Κηφισιά μετά τη σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη κι έχοντας αποδεσμεύσει τον Μπρίστολ αναμετράται με το Λαύριο, που μετά από δύο ήττες στο νήμα ψάχνει το πρώτο ροζ φύλλο στην Α1.

Την Κυριακή ο Παναθηναϊκός με αμφίβολο τον Γιάνκοβιτς και σταθερά εκτός τους Παππά και Μποχωρίδη δοκιμάζεται στο Ρέθυμνο, ενώ τη Δευτέρα ο πληγωμένος από τις διαδοχικές ήττες Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον δίχως νίκη Αρκαδικό.

Αναλυτικά η τρίτη αγωνιστική:

Σάββατο 24 Οκτωβρίου
17:00 ΑΕΚ-Τρίκαλα (OTE Sport 4)
17:00 Απόλλων Πατρών-Κολοσσός Ρόδου (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
17:00 Καβάλα-Κόροιβος Αμαλιάδας (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
17:00 Κηφισιά-Λαύριο (Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
21:00 Άρης-ΠΑΟΚ (Novasports 1)

Κυριακή 25 Οκτωβρίου
16:30 Ρέθυμνο-Παναθηναϊκός (Novasports 3)

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου
18:30 Ολυμπιακός-Αρκαδικός (OTE Sport 4)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χάνγκα: «Παίξαμε καλή άμυνα»

Στην άμυνα που έπαιξαν οι παίκτες της Λαμποράλ Κούτσα σε αυτούς του Ολυμπιακού απέδωσε τη νίκη των Βάσκων επί των «ερυθρόλευκων» ο Ανταμ Χάνγκα μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Χάνγκα: «Παίξαμε καλή άμυνα»
Ο Ούγγρος διεθνής γκαρντ των Βάσκων τόνισε πως δεν χαλάρωσαν σε καμία στιγμή κόντρα στο συγκεκριμένο αντίπαλο και χαρακτήρισε «κλειδί» τις εντός έδρας νίκες για τη συνέχεια, ενώ στάθηκε στο σωστό μαρκάρισμα στον Σπανούλη.

Αναλυτικά: «Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι που πήραμε στην παράταση. Δεν μπορείς να χαλαρώσεις με τον Ολυμπιακό ούτε ένα δευτερόλεπτο. Όταν το κάνεις αυτό, μπορείς να χάσεις τα πάντα μέσα σε λίγα λεπτά και, όταν έχουν έναν παίκτη σε καλή μέρα, όπως απόψε, έχεις πολλά προβλήματα.

Αλλά, καταφέραμε να παίξουμε καλή άμυνα και νικήσαμε. Το να κερδίσουμε τα εντός έδρας παιχνίδια μας είναι "κλειδί". Νιώθω υπέροχα που είμαι πάλι σε αυτή την ομάδα, αλλά το πιο σημαντικό απόψε είναι ότι κάναμε σπουδαία δουλειά και καταφέραμε να μπλοκάρουμε τον Σπανούλη».

Ο Λοτζέσκι έχει βάλει και περισσότερους!!

Ο Ματ Λοτζέσκι έκανε ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα με τους 28 πόντους που πέτυχε στην ήττα του Ολυμπιακού από την Λαμποράλ Κούτσα. Όμως έχει σκοράρει και περισσότερο. Το sport-fm.gr έχει τα στοιχεία.

Ο Λοτζέσκι έχει βάλει και περισσότερους

Το απόλυτο ρεκόρ του «Λότζο» έχει ρεκόρ τους 35 πόντους που είχε πετύχει στις 3 Μαρτίου του 2007 στη νίκη του κολεγίου της Χαβάης επί του Boise State. Σε εκείνο το ματς είχε 7/7 τρίποντα, 4/7 δίποντα και 6/6 βολές.

Ένα χρόνο πριν, στις 23 Φεβρουαρίου του 2006, στη νίκη επί του Creighton με 76-60 είχε 33 πόντους με 5/6 τρίποντα, 6/9 δίποντα και 4/4 βολές.

Οι αμέσως μικρότερες επιδόσεις του είχαν σημειωθεί στο Βέλγιο με τη φανέλα της Οστάνδης. Στην ήττα από την Άαλσταρ με 95-84 στις 21 Μαΐου του 2013 είχε 32 πόντους 5/5 βολές, 9/13 δίποντα και 3/7 τρίποντα, στις 3 Σεπτεμβρίου του 2012 στην ήττα με 91-90 από την Πεπίνστερ είχε 31 πόντους με 4/6 βολές, 9/11 δίποντα και 3/6 τρίποντα, ενώ στις 27 Οκτωβρίου του 2012 και τον «περίπατο» με 100-57 επί της Λέουβεν είχε 30 πόντους με 10/10 βολές, 8/9 δίποντα και 1/1 τρίποντο.

Πριν τους χθεσινούς 28 πόντους του, είχε πετύχει άλλους τόσους άλλες δύο φορές. Στις 24 Αυγούστου του 2014 και τη νίκη του Βελγίου επί της Λευκορωσίας με 99-73 για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ, όταν είχε 4/4 βολές, 6/7 δίποντα και 4/7 τρίποντα, αλλά και στις 8 Φεβρουαρίου του 2013, όταν στο 84-77 της Οστάνδης επί της Λιέγης είχε 7/8 βολές, 6/14 δίποντα και 3/3 τρίποντα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δυνατό ορεκτικό για το ντέρμπι!!

«Μάχη» ΑΕΚ-Ηρακλή και ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις σε Μυτιλήνη και Αγρίνιο περιλαμβάνει η πρώτη ημέρα της 8ης αγωνιστικής της Super League.

Δυνατό ορεκτικό για το ντέρμπι
Μπορεί το πρόγραμμα της Κυριακής να έχει δύο πολύ δυνατές αναμετρήσεις (ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, Ατρόμητος-Ολυμπιακός), αλλά και αυτό του Σαββάτου δεν πάει πίσω. Με την αναμέτρηση από τα παλιά, ΑΕΚ-Ηρακλής να ξεχωρίζει. Η Ένωση που προέρχεται από τα βαρύ 4-0 στο Καραϊσκάκη και με τον Στέλιο Μανωλά στον πάγκο στη μετά-Δέλλα εποχή θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες, κόντρα στον «Γηραιό» που επίσης έδωσε ντέρμπι την περασμένη εβδομάδα, καθώς ήρθε 3-3 με τον ΠΑΟΚ στο «Καυτανζόγλειο».

Το κλίμα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν είναι κακό όπως στο αντίπαλο στρατόπεδο, αλλά όχι και το ιδανικό, καθώς έχει «ξεχάσει» τι είναι το «τρίποντο», αφού έχει να νικήσει από τις 22 Αυγούστου όταν και επικράτησε 1-0 της Καλλονής.

Στις άλλες δύο αναμετρήσεις της ημέρας η Καλλονή που έχει δύο συνεχόμενες ήττες (Βέροια εντός, Πανιώνιο εκτός) υποδέχεται τον Λεβαδειακό, ο οποίος έχει κάνει πολύ καλό ξεκίνημα. Ο Παναιτωλικός υποδέχεται τον Πλατανιά, με την ομάδα του Γιώργου Παράσχου να βρίσκεται σε καλή ψυχολογία μετά το 4-0 επί του Πανθρακικού.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

Σάββατο (24/10)
(15:00) Καλλονή-Λεβαδειακός (Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης)-Novasports 1
(17:15) Παναιτωλικός-Πλατανιάς (Αγρίνιο)-Novasports 1
(19:30) ΑΕΚ-Ηρακλής (ΟΑΚΑ)-Novasports 2

Κυριακή (25/10)
(15:00) Ατρόμητος-Ολυμπιακός (Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου)- Novasports 2
(17:15) Πανθρακικός-Skoda Ξάνθη (Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής)- Novasports 6
(17:15) Πανιώνιος-Βέροια (Γήπεδο Νέας Σμύρνης)- Novasports 2
(17:15) ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης (Ζωσιμάδες)- Novasports 4
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (Γήπεδο Τούμπας)- Novasports 1

Η επόμενη αγωνιστική (9η)

Λεβαδιακός-Πανιώνιος
Πλατανιάς-Καλλονή
Βέροια-Ολυμπιακός
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ
Skoda Ξάνθη-Παναιτωλικός
ΠΑΣ Γιάννινα-Πανθρακικός
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ
Ηρακλής-Ατρόμητος *Πηγή: sport-fm.gr*

Προτάθηκε και εξετάζεται ο Πογέτ!!

Το όνομα του Γκουστάβο Πογέτ προστέθηκε στη λίστα με τους υποψήφιους για τον πάγκο της ΑΕΚ, η οποία εξετάζει την περίπτωσή του.
Ο Ουρουγουανός τεχνικός με θητεία σε Μπράιτον (2009-2013) και Σάντερλαντ (2013-15) προτάθηκε στους ανθρώπους της Ένωσης και εκείνοι πρόσθεσαν το όνομά του στη λίστα με τους υποψήφιους για τον πάγκο της ομάδας, αφού φαίνεται πως η περίπτωσή του ικανοποιεί πληρεί αρκετές από τις προϋποθέσεις που έχουν θέσει.
ADVERTISEMENT
Προτού αναλάβει χρέη πρώτου προπονητή στη Μπράιτον, ο Πογέτ είχε το ρόλο του βοηθού σε Σουίντον, Λιντς και Τότεναμ, ενώ το όνομά του στο ποδοσφαιρικό στερέωμα έγινε γνωστό κυρίως από την σημαντική του καριέρα ως ποδοσφαιριστής. Ο 46χρονος πλέον προπονητής, αγωνίστηκε σε Γκρενόμπλ, Ρίβερ Πλέιτ, Σαραγόσα, Τσέλσι και Τότεναμ.
Η τετραετής σχεδόν θητεία του στην Μπράιτον, την οποία ανέλαβε τον Νοέμβρη του 2009 είναι ό,τι καλύτερο έχει να δείξει προπονητικά, αφού την πήρε από την League One και την ανέβασε στην Championship, χάνοντας την άνοδο στα playoffs από την Κρίσταλ Πάλας τον Μάιο του 2013, προτού αποχωρήσει για να αναλάβει τελικά τις Μαυρόγατες τον Οκτώβρη του 2013, έχοντας 86 νίκες, 59 ισοπαλίες και 49 ήττες σε 194 ματς.
Στη Σάντερλαντ τα πράγματα ήταν αρκετά δύσκολα για εκείνον, αφού μέχρι τον Μάρτιο του 2015 μέτρησε μόλις 23 νίκες, 22 ισοπαλίες και 30 ήττες σε 75 παιχνίδια, προτού απολυθεί, αφήνοντάς την μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμου.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Θέλει πολύ καλύτερα. Μπορεί πολύ καλύτερα;

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες επιμένει πως υπάρχει θέμα δομής του ρόστερ και όχι ποιότητας ενώ θυμίζει πως και πέρυσι οι φίλαθλοι ζητούσαν αλλαγές τέτοια εποχή αφού η ομάδα έχανε από την Κηφισιά και στο τέλος πανηγύρισαν Πρωτάθλημα και τελικό Ευρωλίγκας.
Ο Ολυμπιακός κι η Φενέρμπαχτσε έχουν ομάδες της πλάκας και δεν πρόκειται όχι στο Final 4 να πάνε, αλλά δύσκολα θα φτάσουν στα playoffs. Καλό θα ήταν οι διοικήσεις των δύο ομάδων να σκεφτούν ενδεχόμενη απόλυση των προπονητών τους και προφανέστατα να προχωρήσουν σε τουλάχιστον δύο αλλαγές στο ρόστερ.
ADVERTISEMENT
Ο χιουμοριστικός μου πρόλογος (για να προλάβω όσους αναφερθούν σε ειρωνεία) έχει να κάνει φυσικά με το γεγονός ότι καμία ήττα στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας δε στοιχίζει.
Η Φενέρμπαχτσε με 35.000.000 προϋπολογισμό, διασύρθηκε από την Στρασμπούργ, αλλά αυτό δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Όπως δε σημαίνει και για τον Ολυμπιακό, αλλά υπάρχει σαφέστατη ομοιότητα των περιπτώσεων από την πρώτη κιόλας αγωνιστική όπου αμφότερες αγχώθηκαν να νικήσουν εντός έδρας Τσεντεβίτα και Μπάγερν
ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ
Πάμε όμως στον Ολυμπιακό που πραγματικά μας ενδιαφέρει. Σαφέστατα η ομάδα δείχνει να έχει πολλά... θέματα και προβληματίζει με την απόδοσή της. Τρεις ήττες σε πέντε επίσημα παιχνίδια είναι πολύ άσχημο ξεκίνημα και ως προς την ουσία, αλλά κυρίως και ως προς την ψυχολογία.
Στον Πειραιά πλέον καθημερινά θα ζουν υπό άγχος και αμφισβήτηση.
Θα νικούν τους Αρκαδικούς και τις Τσεντεβίτες και θα διαβάζουν «με αυτούς το παίζουν μάγκες και νομίζουν πως κάτι κάνουν».
Δε δέχομαι ως δικαιολογία ότι υπήρχαν παίκτες που ήταν στο Eurobasket ή ότι ακόμη δεν έχουν «βρεθεί» μεταξύ τους. Όχι γιατί δεν είναι αλήθεια. Αλήθεια είναι, αλλά όλες οι ομάδες είχαν παίκτες στο Eurobasket και σε όλες οι διεθνείς μπήκαν αργά.
Δεν καταλαβαίνω γιατί στον Ολυμπιακό να αποτελεί μόνο δικαιολογία...
Επαναλαμβάνω κάτι που τόνισα και στο περασμένο blog. Το σημαντικότερο πρόβλημα της ομάδας είναι η δομή του ρόστερ και όχι η ποιότητά του. Όσοι βρίσκονται στο ρόστερ είναι πολύ καλοί παίκτες, αλλά το θέμα είναι πως «παίζει» να μην ταιριάζουν μεταξύ τους.
Βλέπω συμπαίκτες να... κουτουλάνε, να κόβει ο ένας εκεί που κόβει κι ο άλλος.
Βλέπω η μπάλα να «ζαλίζεται» από το... ντάμπα ντούμπα (ντρίμπλα στην αργκό).
Βλέπω τους ψηλούς να τελειώνουν φάσεις κάτω από το καλάθι σα να έχουν βάλει στοίχημα ποιος θα σπάσει το γυαλί από τη δύναμη που θα πετάξει τη μπάλα.
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ
Χρόνος χρειάζεται και κυρίως ο εγωισμός να μπει κάτω από ένα χαλάκι.
Η μαγκιά είναι να παραδεχθείς ένα λάθος που έχει γίνει και να κοιτάξεις να το διορθώσεις. Με τη δουλειά, με τη συζήτηση, με την αναθεώρηση ρόλων, με προσθήκη, με αφαίρεση με ό,τι νομίζει ο προπονητής. Αν πουν στον Ολυμπιακό «όλα καλά είναι, προχωράμε» τότε δύσκολα θα καταφέρει κάτι η ομάδα φέτος.
Είμαι σίγουρος όμως πως δε θα το πει κανείς.
ΣΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ο Ολυμπιακός υποτίθεται πως βασίζει τα πάντα φέτος στην άμυνά του και δέχθηκε 48 πόντους στο ημίχρονο και 69 στο 30' από την Λαμποράλ του Χάνγκα, του Κοζέρ, του Κανγκούρ και του Τιγί.
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πιο εκνευρισμένος από ποτέ προσπαθούσε να αλλάξει την αμυντική διάθεση των παικτών του, αλλά μάταια.
Ευτυχώς που υπήρχε ο Λοτζέσκι για να μην ανοίξει η διαφορά περισσότερο από τους 13 πόντους που έφτασε. Στην τελευταία περίοδο έπαιξαν επιτέλους άμυνα, πήραν δύο σφυρίγματα και ξαναμπήκαν στη διεκδίκηση της νίκης.
Στην παράταση τη διαφορά την έκανε ο τρόπος που ήρθαν οι πόντοι για κάθε ομάδα. Η Λαμποράλ βρήκε καθαρά σουτ και ευστόχησε, ο Ολυμπιακός αγκομαχούσε να σκοράρει.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Θα επιμείνω πως ακόμη είναι Οκτώβρης και δεν πρέπει να κριθεί κανείς τίποτα από τώρα. Να θυμίσω πως και πέρυσι τέτοια εποχή ο Ολυμπιακός έπαιζε άθλια κι έχανε (Παναθηναϊκός, Κηφισιά) και κατέληξε Πρωταθλητής και φιναλίστ στην Ευρωλίγκα.
Έκραζε ο κοσμάκης όπως και τώρα. Αλλαγές παικτών ζητούσε όπως και τώρα. Τελικό Ευρωλίγκας η ομάδα και 3-0 τους ελληνικούς τελικούς στο τέλος.
Συνεπώς να έχουμε λίγη υπομονή.
Καλό όμως είναι και οι πρωταγωνιστές να μας δείξουν κάτι. Ειδικά οι καινούριο ξένοι. Ο Γιανγκ να μας δείξει πως μπορεί να κάνει κάτι όταν του χαλάσουν το pick 'n' roll. Ο Χάκετ να μη φοβάται να πάρει ενέργεια και να μη σταματά μέσα στη ρακέτα χωρίς να κοιτά το καλάθι και βγάζοντας τη μπάλα έξω. Ο Στρόμπερι επιτέλους να βρει 1-2 μακρινά σουτ. Ακόμη να σκοράρει πίσω από τα 5 μέτρα. Ο Μιλουτίνοφ πως μπορεί να σκοράρει σε... κενό τέρμα.
Ας ξεκινήσουν να δείχνουν κάτι. Οτιδήποτε.
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ
Μπράβο του. Χρησιμοποίησε άριστα το επιπλέον κίνητρο που είχε αντιμετωπίζοντας μία πρώην ομάδα του και κατάφερε να κρατήσει καθαρό το μυαλό του. Δεν πήρε καμία ρεβάνς γιατί πολύ απλά δε σκεφτόταν κάτι τέτοιο. Η ομάδα του ήθελε απλά να νικήσει και τίποτα περισσότερο. Σπουδαία εμφάνιση σε άμυνα κι επίθεση και δικαιωματικά ο Οκτώβρης του ανήκει (με όσα κάνει και στην ισπανική Λίγκα)
ΥΓ: Ο Σπανούλης όταν πρέπει, να είστε σίγουροι ότι θα είναι καλά σωματικά. Με το νέο έτος, μην το ξαναλέμε. Το θέμα είναι να είναι καλά και πνευματικά, κάτι που δεν ίσχυσε στην Βιτόρια.
Δε με νοιάζει η τραβηγμένη επιλογή του στο τέλος (και να έμπαινε δε θα άλλαζα πολλές λέξεις στο blog), κάτι δείχνει όμως που βιάστηκε και έδωσε χρόνο στον αντίπαλο να σουτάρει έστω και από το κέντρο.
ΥΓ 2: Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ο Ολυμπιακός είναι ένα ακόμη «τριάρι». Ο Λοτζέσκι δεν μπορεί να παίξει περισσότερο από 2-3 λεπτά ως γκαρντ. Ο Παπαπέτρου δεν μπορεί να παίξει περισσότερα από 2-3 λεπτά ως «τεσσάρι».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Το... καθήκον της η Γουένσντεϊ!!

Η Σέφιλντ Γουένσντεϊ επικράτησε 2-1 της Ρόδεραμ εκτός έδρας, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής στην Τσάμπιονσιπ.
Το 1-0 έγινε με τέρμα του Λούκας Ζοάο λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους και το 2-0 έγινε τέσσερα λεπτά αργότερα (50') από τον Φερνάντο Φορεστιέρι.
Ο Τομ Θορπ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο έκτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.
Στους 20 βαθμούς ανέβηκαν οι φιλοξενούμενοι, έμειναν στους εννέα με μόλις δύο νίκες φέτος οι γηπεδούχοι.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:
Παρασκευή 23/10 Ρόδεραμ-Σέφιλντ Γουένσντεϊ 1-2
Σάββατο 24/10 Μπλάκμπερν-Μπέρνλι
Φούλαμ-Ρέντινγκ
Μπόλτον-Λιντς
Μπράιτον-Πρέστον
Τσάρλτον-Μπρέντφορντ
Χάντερσφιλντ-Ντέρμπι
Χαλ-Μπέρμιγχαμ
Νότιγχαμ Φόρεστ-Ίπσουϊτς
ΚΠΡ-ΜΚ Ντονς
Γουλβς-Μίντλεσμπρο
Δευτέρα 26/10 Κάρντιφ-Μπρίστολ
*Πηγή: England365.gr*

Θέλει Άρσεναλ/Τσέλσι, αν φύγει από την Μπάγερν, ο Γκουαρντιόλα!!

Στο Λονδίνο θέλει να είναι προπονητής από την επόμενη σεζόν ο Πεπ Γκουαρντιόλα εφόσον δεν ανανεωθεί το συμβόλαιό του από την Μπάγερν Μονάχου, σύμφωνα με την «Daily Mail».
Στο πρόσφατο παρελθόν ο Τύπος στο Νησί συνέδεσε τον πρώην προπονητή της Μπαρτσελόνα με την Μάντσεστερ Σίτι, ενώ δεν ήταν και λίγες οι φήμες που τον ήθελαν να έχει ήδη συμφωνήσει με τους «πολίτες» για να αναλάβει από το καλοκαίρι.
Η «Sportsmail» ωστόσο ισχυρίζεται πως επιθυμία του είναι να εργαστεί στην αγγλική πρωτεύουσα.
Όμως, φροντίζει να τονίσει πως όσον αφορά την Άρσεναλ αυτό είναι δύσκολο λόγω της ιδιαίτερης σχέσης με τον Αρσέν Βενγκέρ (το συμβόλαιό του λήγει το 2018 και καμία από τις δύο πλευρές δεν δείχνει διατεθειμένη να σπάσει την συμφωνία), δίνοντας έτσι περισσότερες -αλλά όχι εξαιρετικές- πιθανότητες στην Τσέλσι εάν ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αποφασίσει να αντικαταστήσει τον Ζοσέ Μουρίνιο.
Όπως και να έχει, στο δημοσίευμα θεωρείται ως δεδομένο πως ο Γκουαρντιόλα θέλει να δουλέψει στην Αγγλία εάν δεν παραμείνει στην Βαυαρία, κάτι που αφήνει όλα τα σενάρια ανοιχτά...
*Πηγή: England365.gr*

Πρόστιμα σε Αγγλία και Σκωτία από την UEFA!!

Η UEFA τιμώρησε με πρόστιμο την Αγγλία και την Σκωτία μετά τα όσα συνέβησαν στις εξέδρες σε παιχνίδια τους για τα προκριματικά του Euro 2016.
Η ένταση που δημιουργήθηκε στις εξέδρες στο Βίλνιους στις 12 Οκτωβρίου ανάμεσα σε Άγγλους και Λιθουανούς οδήγησε την UEFA στο να τιμωρήσει αμφότερες τις ομοσπονδίες με 10.765 λίρες (15.000 ευρώ) και 21.530 λίρες (30.000 ευρώ) αντιστοίχως.
Όσον αφορά την Σκωτία τιμωρήθηκε με πρόστιμο 14.353 λίρες (20.000 ευρώ) για ελλειπή οργάνωση καθώς οι οπαδοί της Πολωνίας κατάφεραν να περάσουν στην εξέδρα φωτοβολίδες τις οποίες και άναψαν στο 2-2 του «Χάμπντεν Παρκ». Μάλιστα, το παιχνίδι είχε καθυστερήσει για λίγο καθώς κάποιος ανεγκέφαλος οπαδός πέταξε μία από αυτές στο χορτάρι.
*Πηγή: England365.gr*