Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Ψυχολογικός …εκβιασμός!

Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας 

Όπως αναφερθήκαμε και χθες στο υστερόγραφο μας, η ΚΕΔ (το γνωστό παραμάγαζο της ΕΠΟ) της οποίας τις διοικήσεις και τις συνθέσεις τις αλλάζει όποτε γουστάρει - και σαν το πουκάμισο του - το μεγάλο αφεντικό (ο…θρυλικός Πακιστανός) για μια ακόμη φορά προκάλεσε με τους διορισμούς των διαιτητών της 8ης αγωνιστικής. Τα «φυτά» της επέλεξαν για τα δύο σημαντικά παιχνίδια, δύο ρέφερι διαφορετικού διαμετρήματος – και χαρακτήρα – αλλά προερχόμενους από τον ίδιο συλλογικό σωλήνα προώθησης και αξιολόγησης και χαρακτηρισμένους ως χειρούργους και διαιτητές των ειδικών αποστολών μιας συγκεκριμένης ομάδας.

Ο περιβόητος Δημητρόπουλος (ο αποκαλούμενος στον χώρο της διαιτησίας και…«Τζακ  ο Αντεροβγάλτης» εξαιτίας των αδίστακτων παρεμβάσεων του σε παιχνίδια του θρύλου) και ο «κατακόκκινος» Αρετόπουλος (μέγας αντιπαοκτσής) είναι το δίδυμο που προκάλεσε αναστάτωση και δημιούργησε πολλά ερωτηματικά. Ο μεν πρώτος «διαλέχτηκε» για να διευκολύνει στα σίγουρα το θρύλο, μην τυχόν και στραβοπατήσει στο Περιστέρι. Και ο δεύτερος για να διευθύνει το ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Παναθηναϊκό, με ένα σκοτεινό και μυστηριώδες σκεπτικό.

Στην περίπτωση του διορισμού του κάποιοι λένε ότι υποκρύπτεται μια απόκρυφη και ύποπτη επιθυμία αυτών που τον επέλεξαν, ή το αληθοφανές αλλά αδιερεύνητο όμως…«άστους να βγάλουν τα μάτια τους».

Τη στιγμή όμως που οι γηπεδούχοι δεν θέλουν να δουν στα μάτια τους τον Αρετόπουλο οι φιλοξενούμενοι, επιστρατεύοντας κάποια αίολα και ξεθωριασμένα επιχειρήματα για τον διορισμό του αιφνιδιάζουν ξεκινώντας μια σφοδρή επιχείρηση αμφισβήτησης επηρεασμού κι εκφοβισμού του η οποία στη συνέχεια εξελίχθηκε και σε έναν οργανωμένο επικοινωνιακό πόλεμο από τα «πράσινα» ΜΜΕ.

Η όλη επιχείρηση ολοφάνερα στοχεύει στην κατατρομοκράτηση του Τρικαλινού ρέφερι. Βέβαια αυτή την τακτική του αρνητικού προϊδεασμού και του ψυχολογικού εκβιασμού των διαιτητών, οι «πράσινοι» την ξεκίνησαν από καιρό και την συνεχίζουν σχεδόν πριν από κάθε αγώνα τους. Και αυτό, γιατί διαπίστωσαν, ότι «πιάνει τόπο».

Την άρχισαν με το πρόσχημα του «ιερού πολέμου» που κήρυξαν στην παράγκα και στον Ολυμπιακό (δικαίως ως ένα σημείο), αλλά τη συνεχίζουν πλέον κουτοπόνηρα όχι μόνο εναντίον του συγκεκριμένου κυκλώματος, αλλά κι εναντίον των συλλόγων που θα βρεθούν μπροστά τους σαν εμπόδιο στους στόχους και στις επιδιώξεις τους. Όπως συμβαίνει στη προκειμένη περίπτωση με τον ΠΑΟΚ οι άνθρωποι του οποίου και συγκεκριμένα ο μεγαλομέτοχος του, τους άπλωσε καλοπροαίρετα το χέρι για μια ειλικρινή φιλία που του πρότειναν.

Ένα χέρι όμως που το δάγκωσαν και μια φιλία που την πέταξαν στα σκουπίδια, με την πρώτη ευκαιρία, όταν τα λαμόγια της ΕΠΟ και τα αντίστοιχα της ΟΥΕΦΑ καθάρισαν εν ψυχρό τον Δικέφαλο από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αφαιρώντας του παράνομα βαθμούς και στερώντας του το δικαίωμα που κέρδισε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Δικαίωμα που πέρασε στην «κατοχή τους» σαν προϊόν κλεπταποδοχής.

Ιερός πόλεμος σήμερα λοιπόν, για ποιον; Για τον Αρετόπουλο!!! Για το διαιτητή που ο ΠΑΟΚ τον βλέπει και σταυροκοπιέται γιατί έχει υποστεί τα πάνδεινα από τις διαιτησίες του. Εμφανέστατα στόχος της πράσινης προπαγάνδας είναι ο εκφοβισμός του τελευταίου  και αυτό θα πρέπει να σημάνει συναγερμό στον ΠΑΟΚ. Οι Αθηναίοι γνωρίζουν πολύ καλά, τι σημαίνει για αυτούς να περάσουν χωρίς βαθμολογικές απώλειες την Κυριακή το βράδυ από την Τούμπα.

Για αυτό και…τα «δίνουν όλα» και μάλιστα χρησιμοποιώντας ακραίους και απαράδεκτους εξωαγωνιστικά τρόπους προκριμένου να πετύχουν τον σκοπό τους. Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν γνωρίζουμε αν είχαμε κάποια συγκεκριμένη αντίδραση από πλευράς του επίσημου ΠΑΟΚ.


Αν όμως κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει και πιθανόν να οφείλεται στην εμπλοκή όλων στην προετοιμασία και στην ομαλή διεξαγωγή του χθεσινού ευρωπαϊκού παιχνιδιού, τότε να ξεκινήσει άμεσα και να έχει δύο φορές μεγαλύτερη σφοδρότητα κι επιθετικότητα από την αντίστοιχη απαράδεκτη προπαγάνδα των Αθηναίων.

Το Κυριακάτικο παιχνίδι θα πρέπει να θωρακιστεί και να προστατευτεί. Είναι ίσως το σημαντικότερο της φετινής  αγωνιστικής περιόδου. Η απάντηση λοιπόν σε οτιδήποτε επιχείρησαν με εξωαγωνιστικές παρεμβάσεις κάποιοι, θα πρέπει να πάρει την απάντηση της η οποία θα πρέπει να είναι αγωνιστική και συντριπτική.

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: