Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Προτάθηκε και εξετάζεται ο Πογέτ!!

Το όνομα του Γκουστάβο Πογέτ προστέθηκε στη λίστα με τους υποψήφιους για τον πάγκο της ΑΕΚ, η οποία εξετάζει την περίπτωσή του.
Ο Ουρουγουανός τεχνικός με θητεία σε Μπράιτον (2009-2013) και Σάντερλαντ (2013-15) προτάθηκε στους ανθρώπους της Ένωσης και εκείνοι πρόσθεσαν το όνομά του στη λίστα με τους υποψήφιους για τον πάγκο της ομάδας, αφού φαίνεται πως η περίπτωσή του ικανοποιεί πληρεί αρκετές από τις προϋποθέσεις που έχουν θέσει.
ADVERTISEMENT
Προτού αναλάβει χρέη πρώτου προπονητή στη Μπράιτον, ο Πογέτ είχε το ρόλο του βοηθού σε Σουίντον, Λιντς και Τότεναμ, ενώ το όνομά του στο ποδοσφαιρικό στερέωμα έγινε γνωστό κυρίως από την σημαντική του καριέρα ως ποδοσφαιριστής. Ο 46χρονος πλέον προπονητής, αγωνίστηκε σε Γκρενόμπλ, Ρίβερ Πλέιτ, Σαραγόσα, Τσέλσι και Τότεναμ.
Η τετραετής σχεδόν θητεία του στην Μπράιτον, την οποία ανέλαβε τον Νοέμβρη του 2009 είναι ό,τι καλύτερο έχει να δείξει προπονητικά, αφού την πήρε από την League One και την ανέβασε στην Championship, χάνοντας την άνοδο στα playoffs από την Κρίσταλ Πάλας τον Μάιο του 2013, προτού αποχωρήσει για να αναλάβει τελικά τις Μαυρόγατες τον Οκτώβρη του 2013, έχοντας 86 νίκες, 59 ισοπαλίες και 49 ήττες σε 194 ματς.
Στη Σάντερλαντ τα πράγματα ήταν αρκετά δύσκολα για εκείνον, αφού μέχρι τον Μάρτιο του 2015 μέτρησε μόλις 23 νίκες, 22 ισοπαλίες και 30 ήττες σε 75 παιχνίδια, προτού απολυθεί, αφήνοντάς την μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμου.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: