Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Κρίσιμη συνάντηση FIBA-Ευρωλίγκας στις 3/11!!

Για τις 3 Νοεμβρίου ορίστηκε η συνάντηση ανάμεσα στη FIBA και την Ευρωλίγκα, που αναμένεται να κρίνει πολλά για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Κρίσιμη συνάντηση FIBA-Ευρωλίγκας στις 3/11
Πολύ σημαντική, πιθανώς και καθοριστική, για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα είναι η συνάντηση που θα έχουν FIBA και Ευρωλίγκα. Το ραντεβού ορίστηκε για τις 3 Νοεμβρίου και σε αυτό θα πάρουν μέρος ο γενικός γραμματέας της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Πάτρικ Μπάουμαν, αλλά και ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας.

Ο πρώτος θα έχει στο πλευρό του ορισμένες μεγάλες ομοσπονδίες της Ευρώπης, ανάμεσά τους και την ελληνική, δεδομένου ότι ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, είναι και πρόεδρος της επιτροπής του νέου καταστατικού χάρτη του παγκόσμιου μπάσκετ, ενώ τον κ. Μπερτομέου πιθανώς να πλαισιώνουν εκπρόσωποι μεγάλων συλλόγων με σταθερή παρουσία στην Ευρωλίγκα.

Η FIBA θα παρουσιάσει το επεξεργασμένο πλάνο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς έχει κάνει εδώ και καιρό γνωστό το σχέδιό της για να δημιουργήσει τη δική της «Ευρωλίγκα» προσφέροντας περισσότερα έσοδα στις ομάδες, δίχως να εμποδίζεται το νέο καθεστώς στις διοργανώσεις των εθνικών ομάδων, που από το 2017 θα περιλαμβάνει προκριματικά μεσούσης της περιόδου στα πρότυπα του ποδοσφαίρου. Η Ευρωλίγκα έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις της για το τελευταίο, έχει αυξήσει φέτος τα μπόνους για τις ομάδες, ενώ βασική της ένσταση είναι πως θέλει οι ίδιες οι ομάδες να έχουν λόγο στη διοργάνωση κι όχι να αποφασίζει μια αρχή για λογαριασμό τους.

Σε κάθε περίπτωση, η συνάντηση της 3ης Νοεμβρίου θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα και θα κρίνει πολλά. Θα φανεί αν η FIBA καταφέρει να πείσει τις ομάδες με το πλάνο της και να τις προσελκύσει στη νέα διοργάνωση ή αν η Ευρωλίγκα θα διατηρήσει τα ηνία. Ο κίνδυνος «σχίσματος», ανάλογου με εκείνο που έγινε το 2000, είναι πιθανός, αλλά είναι δύσκολο να «επιβιώσουν» οι δύο διοργανώσεις χωρίς όλες τις μεγάλες ομάδες στις τάξεις τους.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: