Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Ποδοσφαιρική «επανάσταση» σε Ρωσία-Ουκρανία;

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/b61c19b40403bfad2c9516f1ac1f5c94_L.jpg?1270745415?1270745415?1270745415Πολλές οι επενδύσεις σε ρωσικό και ουκρανικό ποδόσφαιρο, ωστόσο, μόνο μια ένωση των δυο πρωταθλημάτων θα έφερνε τεράστια ανάπτυξη. Ισχυροί άνδρες το σκέφτονται και αναζητούν τρόπους για την... ποδοσφαιρική επανάσταση.Πολλά τα θετικά σχόλια στην τοποθέτηση του προέδρου της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Εβγκένι Χιγκέρα για ένωση του ρωσικού και του ουκρανικού πρωταθλήματος με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του. Ο πρόεδρος της Σαχτάρ, Ρινάτ Αχμέτοφ συμφώνησε, απλά δεν γνωρίζει τον τρόπο που μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. «Διάβασα αυτή τη δήλωση σχετικά με την ένωση των δυο πρωταθλημάτων. Σε κάθε ματς θα συγκεντρώνονται 50.000 θεατές και έτσι θα γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστικό το ποδόσφαιρο μας. Μπορεί να γίνει το τρίτο καλύτερο στην Ευρώπη. Συμφωνώ με την άποψη αυτή, αλλά δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει αυτό»

Στην κορυφή της Ευρώπης ο Αθηναϊκός


Οι παίκτριες του Αθηναϊκού πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τίτλου Ο Αθηναϊκός είναι ο νέος κάτοχος του τροπαίου στο EuroCup χαρίζοντας στη χώρα μας το πρώτο ευρωπαϊκό κύπελλο στο γυναικείο μπάσκετ. Η ελληνική ομάδα αν και ηττήθηκε στο Βύρωνα από την Ναντέζντα με 57-53, ωστόσο πανηγύρισε καθώς στη Ρωσία είχε νικήσει με οκτώ πόντους (65-57.)

Ο έλεγχος των ριμπάουντ (21 έναντι 15 των Ρωσίδων), κυρίως των επιθετικών (6 έναντι μόλις ενός), επέτρεψε στα κορίτσια του Τζώρτζη Δικαιουλάκου να ελέγξουν τον ρυθμό και να μην αφήσουν τις παίκτριες της Ναντέζντα να ξεφύγουν στο σκορ. Ο Αθηναϊκός βρέθηκε στο 4-0 στα πρώτα λεπτά του αγώνα και ακολουθούσε τις Ρωσίδες, αλλά, όταν συντονίστηκε σε άμυνα και επίθεση, μπόρεσε να ισοφαρίσει σε 9-9 στα 36 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου και να μπει στο δεύτερο με την αναμέτρηση να αρχίζει ουσιαστικά από την αρχή (11-11). Με τρίποντο της Ούιγκινς ο Αθηναϊκός μπόρεσε για πρώτη φορά να ξεφύγει με 3 πόντους (14-11), ενώ, με πρωταγωνίστρια στην επίθεση την Βιζμπαριένε, κρατούσε το προβάδισμα μέχρι και το 14΄ (20-17). Ωστόσο, οι Ρωσίδες αντέδρασαν και, εκμεταλλευόμενες τον επιθετικό πλουραλισμό τους, σημείωσαν επιμέρους σκορ 8-2 και πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +3 (25-22).

Με τη σκυτάλη της πρωτοπορίας του σκορ να αλλάζει πολλές φορές χέρια στην τρίτη περίοδο, η λήξη της οποίας βρήκε τις Ρωσίδες στο +2 (40-38), η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε δυνατό ντέρμπι, με τη Ναντέζντα να προσπαθεί να καλύψει τη διαφορά των -8 πόντων από τη ήττα στον πρώτο τελικό και τον Αθηναϊκό να παλεύει να διατηρηθεί σε τροχιά... τίτλου. Στο κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο, πάντως, μίλησε η εμπειρία της Λύμουρα και της Ουίγκινς, οι οποίες έβαζαν την σφραγίδα τους, κάθε φορά που οι φιλοξενούμενες και συγκεκριμένα η ασταμάτηση Κάρι άγγιζαν την υπέρβαση. Περίπου 4,5 λεπτά πριν από τη λήξη η Κάρι με λέι απ ανέβασε τη διαφορά στο +4 (47-43) και έκανε τις Ρωσίδες να πιστέψουν στην ανατροπή, αλλά η Λύμουρα με τρίποντη «βόμβα» μείωσε στο -1 (47-46). Το επιθετικό κρεσέντο, πάντως, της Κάρι συνεχίστηκε και 1,5 λεπτό πριν το τέλος ενός συγκολονιστικού δεύτερου τελικού ο φωτεινός πίνακας έγραφε το +6 (53-47) υπέρ των φιλοξενούμενων. Εκεί μίλησε η αποφασιστικότητα της Ουίγκινς, η οποία «απάντησε» από τα 6.25, μείωσε στους 3 (53-50) και συνέβαλε, ώστε ο Αθηναϊκός να «αγκαλιάσει» τον τίτλο. Η ελληνική ομάδα «καρδιοχτύπησε», όταν στη συνέχεια η Καλέντζου αστόχησε και στις 2 βολές που κέρδισε από φάουλ της Μπαράνοβα, αλλά στα 11 δευτερόλεπτα, από την ίδια θέση, δεν έχασε την ψυχραιμία της και «έγραψε το τελικό» 57-53.

Τα δεκάλεπτα: 11-11, 22-25, 38-40, 53-57

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καλέντζου 9, Λύμουρα 4 (1), Χατζηνικολάου 4, Βολωνάκη, Σούλις, Πετρονίτε 2, Σαρέγκου, Ουίγκινς 10 (2), Κοσμά 1, Ράιλι 9, Βιζμπαριένε 14.
ΝΑΝΤΕΖΝΤΑ: Μπάρικ 11 (3), Σνίτσινα 5 (1), Οβτσαρένκο 7 (1), Βερεμένκο 12 (1), Μος 2, Κάρι 18, Μπαράνοβα 2.

Euroleague Σύμμαχοι και εχθροί στο Παρίσι

http://www.sport24.gr/ast/cov/op/opadoi_2010_4_8_17_37_39_b.jpgΤο φάιναλ-φορ στο Παρίσι, εκτός από τις κορυφαίες ομάδες της φετινής Ευρωλίγκας, θα φέρει στο Μπερσί και αντιπροσωπείες ορισμένων εκ των πιο ένθερμων οπαδών όλης της Ευρώπης. Και πέραν των τεσσάρων κλαμπ που θα βρεθούν στο παρκέ του Μπερσί, είναι πολύ πιθανό να δούμε και ...παρείσακτους, ή και συμμαχίες που ήδη προετοιμάζονται. Στο πλευρό των οπαδών του Ολυμπιακού, είναι πολύ πιθανό να βρεθούν Σέρβοι του Ερυθρού Αστέρα, οι οποίοι συνδέονται με "αδελφοποίηση". Το ίδιο ισχύει για φίλους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι θα πάνε στο πλευρό της Παρτιζάν, καθώς κι εδώ υπάρχει "αδελφική σχέση". Τα συνθήματα που ακούστηκαν, φέτος, στους αγώνες των δυο ομάδων στη κανονική περίοδο, σε Χάλα Πιονίρ και ΣΕΦ, είχαν ... υπαγορευτεί (με χαρτάκι) από ΠΑΟΚτσήδες (στο Βελιγράδι) και οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα (στο Φάληρο)!

Όπως, όμως, αποκάλυψε ένας από τους "αρχηγούς" της εξέδρας της Παρτιζάν (Partizan Grobari), μιλώντας στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Blic "αδελφοποίηση υπάρχει και με τους οπαδούς της ΤΣΣΚΑ. Η σχέση μας, μάλιστα, βρίσκεται σε βάθος χρόνου. Είμαστε αδέρφια και σεβόμαστε πάρα πολύ ο ένας τον άλλον. Το ίδιο θα συμβεί και στο Παρίσι. Εμείς θα υποστηρίξουμε την ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό με τη Μπαρτσελόνα και το ίδιο περιμένουμε από εκείνους στον αγώνα με τον Ολυμπιακό"

Οι οπαδοί της Παρτιζάν αναζητούν, ακόμη, λεπτομέρειες για το πως θα πάνε στο Παρίσι: "Ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί αρκετά πράγματα. Εν πάση περιπτώσει, όσοι κι αν βρεθούμε στο Παρίσι, θα δώσουμε όλη μας τη δύναμη για να υποστηρίξουμε μια ομάδα που το αξίζει" είπε ο ίδιος οπαδός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πάντως, η γαλλική αστυνομία ετοιμάζεται για ενδελεχείς ελέγχους και παρακολούθηση των οπαδών, καθώς ήδη οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα ανακοίνωσαν σε διάφορα φόρμου στο ιντερνετ ότι ετοιμάζονται και αυτοί για ταξίδι στο Παρίσι, ώστε να συμπαρασταθούν στον Ολυμπιακό!

Στον ημιτελικό, πάντως, οι "ερυθρόλευκοι" οπαδοί αναμένεται να έχουν την υποστήριξη των Καταλανών της Μπαρτσελόνα, με τους οποίους επίσης διατηρούν καλές σχέσεις...

Και ...οπαδοί του ΠΑΟ!

Στο Παρίσι, όμως, αναμένεται να πάνε και οπαδοί του Παναθηναϊκού. Η συντριπτική πλειοψηφία των "πράσινων", που είχε προμηθευτεί εισιτήρια μέσω ιντερνετ τα έχει, ήδη, πουλήσει. Κάποιοι, όμως, τα κράτησαν και θα ταξιδέψουν στην γαλλική πρωτεύουσα.

Το πιο πιθανό, μάλιστα, είναι να κάθονται στην πλευρά των οπαδών της Παρτιζάν, καθώς όπως συνηθίζει η Ευρωλίγκα μετά την παραχώρηση του εισιτηρίου, μέσω της ηλεκτρονικής οδού, στέλνει e-mail ρωτώντας την ομάδα προτίμησης (ώστε να γίνει και ο διαχωρισμός στις εξέδρες). Και προφανώς οι φίλοι του ΠΑΟ, από τις τέσσερις ομάδες του φάιναλ-φορ, προτιμούν να κάθονται με αυτούς της Παρτιζάν, η οποία λόγω Ομπράντοβιτς, Πέκοβιτς, Τέπιτς (και παλιότερα Κέτσμαν-Τομάσεβιτς) διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Παναθηναϊκό.

Όπως ανακοίνωσε η Ευρωλίγκα κάθε ομάδα από τις τέσσερις που μετέχουν στο φάιναλ-φορ, δικαιούται 1.050 εισιτήρια... Πηγη sport24.gr

Μάντσεστερ Γ. Απέκτησε τον Χαβιέ Ερνάντες

http://www.sport24.gr/ast/cov/Ja/JavierHernandez_b.jpgΗ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε πως απέκτησε τον Χαβιέ Ερνάντες από την Τσίβας Γκουανταλαχάρα.Ο 21άχρονος Μεξικανός στράικερ πέρασε με επιτυχία από ιατρικές εξετάσεις μέσα στην εβδομάδα ενώ σήμερα ήρθε η συμφωνία με την Τσίβας.

Ο "Chicharito", όπως τον αποκαλούν στην πατρίδα του (σημαίνει... το μικρό μπιζέλι!), αποτελεί την δεύτερη μεταγραφή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το καλοκαίρι, καθώς έχει αποκτηθεί και ο αμυντικός της Φούλαμ, Κρις Σμόλινγκ.

Με την εθνική Μεξικού έχει ήδη τέσσερα γκολ σε τέσσερις εμφανίσεις σε ισάριθμα φιλικά, ενώ πρέπει να αποκτήσει και άδεια εργασίας, κάτι που θα έχει γίνει μέχρι το καλοκαίρι.

Tα 10 καλύτερα γκολ του Χαβιέ Ερνάντες

Την γλιτώνει ο Σερ Άλεξ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/da6e83b6e8c99e164e156e4e823de121_L.jpg?1270729174?1270729174?1270729174Η επίθεση που... εκτόξευσε προς τους παίκτες της Μπάγερν Μονάχου ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν θα του κοστίσει τελικά κάποια ποινή καθώς η UEFA αποφάσισε να μην τον τιμωρήσει.Ο προπονητής της Μάντσεστερ τα έβαλε με τους ποδοσφαιριστές της Μπάγερν μετά τον αποκλεισμό από την συνέχεια του Τσάμπιονς λεγοντας τους ως... κλασικούς Γερμανούς! Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία είναι πάντα ευαίσθητη σε τέτοιου είδους δηλώσεις, τελικά όμως ανακοίνωσε πως το ζήτημα έχει λήξει και πως δεν υπάρχει περίπτωση να τιμωρήσει τον πολυνίκη τεχνικό!

Συνολικά 32.000 ευρώ πρόστιμο στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ!

http://www.metrosport.gr/wp-content/themes/metro/scripts/timthumb.php?src=/http://www.metrosport.gr/wp-content/uploads/paok-laos2-200x200.jpg&w=200&h=210&zc=1Περισσότερα από 30.000 ευρώ καλείται να πληρώσει σε πρόστιμα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Καταρχήν, τιμωρήθηκε με 5.000 ευρώ για τη συμπεριφορά του προέδρου της, Θόδωρου Ζαγοράκη μετά το ματς με τον Άρη, ενώ το ίδιο ποσό επιβλήθηκε και στον Ζαγοράκη. Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας με 22.000 ευρώ (!!!) για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της. Συνολικά δηλαδή ο Δικέφαλος θα πληρώσει 32.000 ευρώ για το… τίποτα! Ο αγώνας με την ΑΕΚ ήταν μια γιορτή, δε συνέβη το παραμικρό, με το λαό του ΠΑΟΚ να παραδίδει μαθήματα συμπεριφοράς, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του έχανε και έχασε τελικά. Ωστόσο, οι πυρσοί (που ανάβουν στα περισσότερα γήπεδα κάθε εβδομάδα) και κάποια υβριστικά συνθήματα (που ακούγονται κάθε εβδομάδα σε όλα τα γήπεδα), φαίνεται πως συνιστούν τιμωρία με τόσο μεγάλο χρηματικό πρόστιμο μόνο για τον ΠΑΟΚ…Πηγη Μετροσπορ

Τούρτα και... δώρο με νόημα!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/637f6e1bad373889991705c90b26dac0_L.jpg?943912800?943912800?943912800Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε τα 27α γενέθλιά του ο Φρανκ Ριμπερί, ο οποίος έκοψε την τούρτα με αέρα... Τσάμπιονς Λιγκ. Δώρο με νόημα έκαναν τα «αφεντικά» του συλλόγου στον Γάλλο μέσο και πλέον περιμένουν να το... χρησιμοποιήσει. Η πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν το καλύτερο δώρο που πήρε ο Φρανκ Ριμπερί για τα 27α γενέθλιά του. Ωστόσο, δεν ήταν το μοναδικό, αφού τα «αφεντικά» της Μπάγερν του έκαναν ένα συμβολικό δώρο, το οποίο και περιμένουν να υπογράψει «Είναι ένα στυλό», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε πριν ο Ριμπερί το ανοίξει. «Ελπίζουμε ότι πρόκειται να το χρησιμοποιήσει για να υπογράψει νέο συμβόλαιο του» πρόσθεσε ρίχνοντας έτσι το μπαλάκι στον Γάλλο μέσο, ο οποίος μετά το τέλος της κανονικής περιόδου θα πάρει την οριστική του απόφαση.
Ο Ριμπερί χαμογέλασε, έσβησε τα κεριά της τούρτας, όμως απάντηση δεν έδωσε...

"Ιμπρα": "Θέλω κούπα στο Μπερναμπέου"


Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς πανηγυρίζει με τη φανέλα των  "μπλαουγκράνα" Ακόμα πιο "γλυκιά" θα είναι η κατάκτηση του τροπαίου του Τσάμπιονς Λιγκ, αν η Μπαρτσελόνα επαναλάβει τον περυσινό θρίαμβο, δεδομένου ότι ο τελικός της διοργάνωσης διεξάγεται φέτος στο "Μπερναμπέου", έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης. Τη συγκεκριμένη άποψη εξέφρασε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Πριν όμως φτάσουν στον τελικό, οι Καταλανοί πρέπει να αποκλείσουν την Ιντερ, πρώην ομάδα του Σουηδού επιθετικού, ο οποίος δηλώνει αισιόδοξος. "Αυτή η ομάδα γράφει ιστορία και είμαι περήφανος που αποτελώ μέρος της", δήλωσε ο Ιμπραΐμοβιτς στην εφημερίδα "Gazzetta Dello Sport". "Θα είναι φανταστικό να κατακτήσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ στο Μπερναμπέου και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φτάσουμε στον τελικό", συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην αντίπαλο της ομάδας του στον ημιτελικό, ο Σουηδός επισήμανε ότι "η Μπαρτσελόνα και η Ιντερ είναι πολύ διαφορετικές. Στο ισπανικό πρωτάθλημα είναι σημαντικό να κρατάς την μπάλα στην κατοχή σου, ενώ οι Ιταλοί πιστεύουν ότι ένα γκολ είναι αρκετό", κατέληξε.

Βιερίνια και Κουτσιανικούλης τα προβλήματα


Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στον  Αστέρα Τρίπολης Εξακολουθούν να προκύπτουν προβλήματα και εμπόδια στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ ενόψει του αγώνα με την Καβάλα. Η σημερινή προπόνηση, που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Τούμπας, περιείχε ασκήσεις τακτικής.

O Αντελίνο Βιεϊρίνια ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα προληπτικά λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό, όπως και ο Βασίλης Κουτσιανικούλης λόγω ενοχλήσεων στον έσω πλάγιο από χτύπημα που δέχθηκε στη χθεσινή προπόνηση.

Ατομικό πρόγραμμα εξακολουθεί να ακολουθεί ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ. Η προετοιμασία ουσιαστικά ολοκληρώνεται αύριο και το Σάββατο θα ακολουθήσει ένα χαλάρωμα για να οδεύσουμε στην αναμέτρηση της Κυριακής.

Ο Σάντος δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη στον απόλυτο βαθμό ποιους παίκτες θα εμπιστευθεί, αλλά, δεν φαίνεται να έχει πολλές επιλογές.


Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου
Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της συνεκάλεσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με κύριο θέμα συζήτησης ενδεχόμενη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ», Αρ. ΜΑΕ 99130/06Β/86/77, σύμφωνα με το Νόμο 2190/20 «Περί Ανωνύμων Εταιριών» όπως ισχύει και το Καταστατικό της, καλεί τους κ.κ. Μετόχους της Εταιρίας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 12η Απριλίου 2010, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.30 στο κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ (Παλατάκι), Αντώνη Τρίτση 12, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Διερεύνηση δυνατότητας εκλογής αιρετής διοίκησης - εκλογή αιρετής διοίκησης.

2. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών και την έκδοση νέων μετοχών με την επιφύλαξη του άρθρου 13α Κ.Ν. 2190/20 και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων στη νέα αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 παρ. 6 Κ.Ν. 2190/20.

3. Τροποποίηση του άρθρου 7 (μετοχικό κεφάλαιο) του καταστατικού της εταιρείας.

4. Διάφορα θέματα και ανακοινώσεις

Στη Συνέλευση αυτή έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος και να ψηφίσουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με αντιπρόσωπο, όλοι οι Μέτοχοι της Εταιρίας.

Κάθε μετοχή δίνει δικαίωμα μιας ψήφου.

Για να λάβουν μέρος στη Γενική Συνέλευση οι κύριοι Μέτοχοι, πρέπει σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 2190/20 «Περί Ανωνύμων Εταιριών», όπως ισχύει και το Καταστατικό της Εταιρίας να καταθέσουν τις μετοχές τους ή τους προσωρινούς τίτλους τους, πέντε τουλάχιστον ημέρες πριν από την οριζόμενη για τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης στα γραφεία της Εταιρίας στη Θεσσαλονίκη (Μικράς Ασίας- Γήπεδο Τούμπας) ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε αναγνωρισμένη Ελληνική Τραπεζική Εταιρία.

Εντός της ίδιας προθεσμίας πρέπει να κατατεθούν στην Εταιρία και οι σχετικές αποδείξεις κατάθεσης μετοχών καθώς και τα τυχόν νομιμοποιητικά έγγραφα και έγγραφα αντιπροσώπευσης.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ»

Δεινόπαπας: "Αξίζουμε να τερματίσουμε ψηλά"


Οι παίκτες του Αγροτικού Αστέρα πανηγυρίζουν ένα από τα τρία γκολ  που πέτυχαν εις βάρος του Ολυμπιακού Βόλου Με πολύ καλή διάθεση και αισιοδοξία συνεχίστηκε η προετοιμασία του Αγροτικού Αστέρα για την αναμέτρηση κόντρα στον Πιερικό. Στην προπόνηση δεν υπήρχαν ιδιαίτερα προβλήματα, ο Ιντι έκανε την έκπληξη και ακολούθησε μέρος του προγράμματος, ενώ κατά τα άλλα, όλα τα... όπλα βρίσκονται στη φαρέτρα για τον Μάκη Χάβο.

Στο μεταξύ, ο Θάνος Δεινόπαπας, δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ: "Η νίκη κόντρα στην Ηλιούπολη ήταν ζωτικής σημασίας και για την βαθμολογία αλλά και την ψυχολογία μας. Μπορεί να συνεχίζαμε και πάλι αήττητοι, όμως μία νίκη είναι πάντα προτιμότερη από τις απανωτές ισοπαλίες.

Με αυτή την ψυχολογία, προπονούμαστε και τώρα, να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες, νίκες που θα μας κατατάξουν όσο πιο ψηλά γίνεται στον πίνακα της βαθμολογίας, γιατί το αξίζει αυτή η ομάδα που λέγεται Αγροτικός Αστέρας".

Πιλάβιος: "Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο"


Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος στις εξέδρες του Σπύρος  Λούης Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Σοφοκλής Πιλάβιος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, με αφορμή σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή για τους ύποπτους ποδοσφαιρικούς αγώνες ελληνικών πρωταθλημάτων, ανέφερε τα εξής:

"Εκφράζω την έκπληξή μου για το γεγονός ότι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, πριν αναζητήσουν τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ΕΠΟ, φρόντισαν να αφήσουν αιχμές.

Θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι η Αθλητική Δικαιοσύνη δεν έχει τους μηχανισμούς για τη διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος. Διότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, να διατάξει την παρακολούθηση των εμπλεκομένων, να προστατεύσει τους μάρτυρες και ούτω καθεξής.

Επειδή λοιπόν γνώριζα αυτή την αδυναμία, ζήτησα μόνιμη, σταθερή, συνεχή συνεργασία με την πολιτεία για τη θεσμοθέτηση πλαισίου νόμου που θα αντιμετωπίσει τα φαινόμενα των ύποπτων αγώνων για στοιχηματικούς λόγους ως οργανωμένο οικονομικό έγκλημα.

Πέραν όμως όλων αυτών, η ΕΠΟ έχει δείξει την αποφασιστικότητά της για τη θωράκιση του ελληνικού ποδοσφαίρου και την αντιμετώπιση παράνομων δραστηριοτήτων, με συγκεκριμένες προτάσεις. Προτάσεις ξεκάθαρες, ουσιαστικές και καινοτόμες, τις οποίες έχει ήδη καταθέσει στην πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, προκειμένου να εφαρμοστούν και να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό άμεσα και ριζικά.

Εως ότου όμως μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε όλα αυτά, επέλεξα την θεσμική διερεύνηση της υπόθεσης των ύποπτων αγώνων, προκειμένου να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Οι ενέργειές μας, σε συνεργασία με τον ΓΓΑ, είχαν ως αποτέλεσμα την έναρξη διερεύνησης της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο της οποίας πρώτος εγώ, κλήθηκα να ήδη κατέθεσα ως βασικός μάρτυρας.

Για την ιστορία του ζητήματος, θα πρέπει να υπενθυμίσω ότι ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Παναγιώτης Μπιτσαξής πήρε στα χέρια του τον πρώτο φάκελο με τα στοιχεία της UEFA για τους ύποπτους αγώνες στις 27 Νοεμβρίου 2009 και συνεχίστηκε η ενημέρωσή του κάθε φορά που έφταναν στα χέρια μας νέα στοιχεία. Τα τελευταία στοιχεία παραδόθηκαν στις 9 και 11 Μαρτίου 2010 και διαβιβάστηκαν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον ΓΓΑ, για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ολα αυτά είναι σε γνώση της πολιτείας και είμαι βέβαιος ότι οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν πλήρη ενημέρωση και θα δώσουν τις απαντήσεις στη Βουλή κατά τη συζήτηση της ερώτησης".

Η "Αλ Κάιντα" απειλεί το Μουντιάλ!


Αλ Κάιντα... Απομένουν δυόμιση μήνες για την έναρξη του Μουντιάλ και η Αλ Κάιντα έκανε την εμφάνιση της, σκορπώντας τον τρόμο. Ισλαμικό περιοδικό φιλοξενεί προκήρυξη της τρομοκρατικής οργάνωσης, στην οποία αναφέρει ότι θα "χτυπήσει" στον αγώνα των ΗΠΑ με την Αγγλία στις 12 Ιουνίου.

Πολλές εκρήξεις και ένα στάδιο γεμάτο πτώματα σε ζωντανή μετάδοση, είναι αυτά που αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο της προκήρυξης. "Είναι θέλημα του Αλάχ και η Αλ Κάιντα θα είναι παρούσα στην αναμέτρηση. Οσοι έλεγχοι και αν γίνουν με ακτίνες Χ από τους Αμερικάνους, δεν πρόκειται να σταθούν εμπόδιο στην είσοδο των εκρηκτικών στο γήπεδο.

Πόσο εντυπωσιακό θα είναι όταν το στάδιο στο οποίο θα διεξάγεται ο αγώνας μεταξύ των ΗΠΑ και της Αγγλίας, (ο οποίος θα μεταδίδεται ζωντανά σε όλο τον κόσμο, και το γήπεδο θα είναι γεμάτο θεατές) θα συγκλονιστεί από τις εκρήξεις και θα γεμίσει από εκατοντάδες πτώματα.

Κύριε Μπλάτερ οι ετοιμασίες σας δεν θα έχουν αποτέλεσμα"
, είναι μερικά από αυτά που γράφονται, ενώ στο στόχαστρο της τρομοκρατικής οργάνωσης βρίσκονται και η Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία. Σε μία χώρα όπου η εγκληματικότητα είναι στα ύψη, ήρθε να προστεθούν και οι απειλές της Αλ Κάιντα. Πλέον ο φόβος είναι μεγάλος, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει και στην πώληση των εισιτηρίων, η οποία δεν πηγαίνει και πολύ καλά.

Τραυματίστηκε ο Ρονάλντο


Ο Ρονάλντο Γκιάρο με αντίπαλο τον Αγκάλι Ο Ρονάλντο Γκιάρο σε μία διεκδίκηση της μπάλας τραυματίστηκε στην ποδοκνημική και χρειάστηκε να του γίνουν τρία ράμματα. Ο Μιχάλης Σηφάκης ανεβάζει ρυθμούς και λογικά θα είναι απόλυτα έτοιμος την επόμενη εβδομάδα.

Ο Τόνι Κάλβο μπήκε από σήμερα σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης. Αύριο στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται μία πρωινή προπόνηση.

Ο Λαζαρίδης στο προσκήνιο
Νέα μεταγραφολογία αναπτύχθηκε στη Θεσσαλονίκη για τον Λαζαρίδη του Αστέρα Τρίπολης. Οι κίτρινοι βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τον στόπερ από ην Τρίπολη που μένει ελεύθερος και επανέρχεται στο προσκήνιο η φημολογία που τον θέλει να παίζει στο Χαριλάου για την επόμενη σεζόν.

Βανγκέλι: "Είμαστε μια οικογένεια"

Ο Κρίστι Βανγκέλι, φιλοξενήθηκε στον Αρης FM 92,8 και αναφέρθηκε στην επιστροφή στην αγωνιστική δράση για την ομάδα του, μετά από τη διακοπή του πρωταθλήματος: "Είχαμε λίγες μέρες ξεκούραση και τώρα μπαίνουμε και πάλι σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Συγκεντρωνόμαστε στα επόμενα δύο παιχνίδια για το Πρωτάθλημα, γιατί πρόκειται για σημαντικούς αγώνες και θέλουμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που μπορούμε".

Και συνέχισε: "Όλη η ομάδα θα δείξει σοβαρότητα. Μπορεί να έχουμε σιγουρέψει την είσοδό μας στα πλέιοφς, αλλά δεν επαναπαυόμαστε. Θέλουμε να πάρουμε μία καλή θέση στη βαθμολογία και να κόψουμε την ψαλίδα, για να κοιτάξουμε παραπέρα και πιο μπροστά.

Πιστεύω ότι θα δώσουμε τα πάντα σε όλους τους αγώνες, για να πάρουμε τις νίκες. Σίγουρα, θα είναι όλοι δύσκολοι αγώνες, παίζουν όλοι με όλους κι αν στα πλέιοφς πάρουμε τις νίκες στο Χαριλάου, θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα. Τίποτα δεν είναι αδύνατο. Ο Αρης είναι μεγάλη και δυνατή ομάδα και θα πηγαίνει πάντα για να κερδίζει".

Ερωτηθείς για το ποια είναι η άποψή του για σχετικά με τις αλλαγές που έχουν επέλθει στην ομάδα, απάντησε ο 25χρονος: "Η ομάδα έχει μεγάλη ποιότητα και όλοι το ήξεραν αυτό από την αρχή. Δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά με την έλευση του κ. Κούπερ, σιγά-σιγά μπήκε η φιλοσοφία του στην ομάδα και φάνηκε η σκληρή δουλειά. Στο τέλος, χαμογελάσαμε όλοι μας και φάνηκε αυτό που ήξεραν όλοι, ότι είχαμε, δηλαδή, δυνατή ομάδα, απλά μας έλειπαν τα αποτελέσματα, που τελικά ήρθαν. Ακολουθεί δύσκολος μήνας και από αυτόν κρίνεται όλη η χρονιά. Θα πάμε σε έναν Τελικό, τον οποίο θέλουμε να κερδίσουμε, να το σηκώσουμε, αλλά και στα πλέιοφς να πάρουμε μία καλή θέση".

Πιο συγκεκριμένα, για τον Τελικό του Κυπέλλου και την επιθυμία του ίδιου, σχολίασε: "Το θέλουμε πάρα πολύ αυτό το τρόπαιο και δεν το κρύβουμε. Έχουμε ακόμη δύο αγώνες στο Πρωτάθλημα, αλλά το μυαλό μας είναι και στο Κύπελλο, δεν το κρύβουμε αυτό. ελπίζουμε να είμαστε εμείς αυτοί που θα το σηκώσουμε. Το θέλουμε πάρα πολύ.

Προσωπικά, έχω χάσει τρεις τελικούς και δε θέλω να συμβεί αυτό και για τέταρτη. Θέλω να πανηγυρίσω και να είμαι χαρούμενος, όπως και όλος ο κόσμος του ΑΡΗ".
Σχετικά με τον επόμενο αντίπαλο του Αρη, τον Αστέρα Τρίπολης, (11/04, 19:00), δήλωσε: "Ο Αστέρας είναι καλή, δυνατή ομάδα και παίζει καλά στην έδρα του. Παίρνει αποτελέσματα απέναντι και σε καλές ομάδες. Ο Αρης έχει τη δυνατότητα να κερδίσει και όλοι μας έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας. Θα πρέπει να προσέξουμε το ψηλό παιχνίδι και τους γρήγορους παίκτες των αντιπάλων, γιατί ο Αστέρας χρειάζεται τους βαθμούς της νίκης. Πρέπει να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης, γιατί κι εμείς τους χρειαζόμαστε".

Ο Βαγγέλης συμπλήρωσε, στη συνέχεια, για τη συνοχή της ομάδας και το κλίμα των αποδυτηρίων: "Το σημαντικό είναι σε μια ομάδα να μένει το σύνολο ενωμένο, γιατί αυτό κάνει τη διαφορά. Αυτοί που κρατούν την ομάδα είναι τα παιδιά που δεν έχουν χρόνο συμμετοχής. Αυτό είναι που κρατάει το σύνολο ενωμένο. Είμαστε μια οικογένεια στον Αρη κι έτσι θα πηγαίνουμε. Δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό στα αποδυτήρια και μεταξύ μας και ελπίζω να μην υπάρξει τίποτα και στο μέλλον".
Τέλος, για την αλλαγή του χλοοτάπητα στο Κλεάνθης Βικελίδης, συμπλήρωσε ο αμυντικός του Αρη: "Πέρασα και το είδα, αλλά όχι από κοντά. Νομίζω χρειάζονται άλλες δέκα μέρες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Θα είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα παίξουμε σε έναν καινούριο χλοοτάπητα και θα μας δίνει ακόμη περισσότερη δύναμη".

Με χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ λόγω συμπεριφοράς των φιλάθλων της, τιμωρήθηκε η ΠΑΕ Αρης για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Ο αθλητικός δικαστής αθώωσε την ΠΑΕ Αρης για τις καταγγελίες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για προπηλακισμό του τερματοφύλακα Κώστα Χαλκιά από υπαλλήλους Security της ΠΑΕ, καθώς δεν υπήρξε κάτι το επιλήψιμο από μεριάς Αρη. Επίσης, ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε την ΠΑΕ Αρης με 2.000 ευρω για τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.

Στην Ελλάδα το βαρύτιμο τρόπαιο!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η Ελλάδα, για δεύτερη φορά, θα είναι ένας από τους 84 σταθμούς της παγκόσμιας περιοδείας του αυθεντικού Κυπέλλου FIFA WORLD CUP 2010. Το βαρύτιμο τρόπαιο έρχεται στην Αθήνα την Παρασκευή 9/4/2010 και θα παραμείνει σ΄ αυτή για τρεις ημέρες, μετά τη συνεργασία της FIFA, της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της Coca-Cola που διοργανώνει αυτή την πολύμηνη περιοδεία.

Το αεροπλάνο που μεταφέρει το τρόπαιο θα φτάσει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» την Παρασκευή 9/4/2010 και ώρα 11:00. Παρόντες στην μικρή τελετή άφιξης του τροπαίου θα είναι, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης και ο τεχνικός διευθυντής Εθνικών Ομάδων, Τάκης Φύσσας.

Στην αίθουσα VIP ο κ. Κακλαμάνης θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό.

Την ίδια ημέρα στις 13:30 θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στο METROPOLITAN EXPO, κατά τη διάρκεια της οποίας θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο κ. Πιλάβιος, εκπρόσωποι της FIFA και της Coca-Cola. Το τρόπαιο θα αποκαλύψουν στην αρχή της εκδήλωσης ο πρόεδρος της ΕΠΟ και ο διεθνής ποδοσφαιριστής Γιώργος Καραγκούνης.

Το Σάββατο 10 Απριλίου στις 10:00 το Κύπελλο θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», χαρίζοντας στιγμές ξενοιασιάς στους μικρούς ασθενείς, ενώ στη συνέχεια στο ATHENS MALL θα γίνει ένα ανοικτό πάρτι για όλους τους φίλους του τροπαίου.

Με το σύνθημα «Πάμε μαζί στη Παγκόσμια Γιορτή», την Κυριακή 11 Απριλίου 2010 στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ από τις 10:00 έως τις 19:00, σε μια μέρα αφιερωμένη στο ποδόσφαιρο, η Coca-Cola προσκαλεί όλο το φίλαθλο κοινό να ζήσει μοναδικές στιγμές, να δει το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου από κοντά και να φωτογραφηθεί μαζί του, να γνωρίσει τον Ζακούμι, τη μασκότ της διοργάνωσης, να πάρει αυτόγραφο από το θρυλικό Ροζέ Μιλά να παρακολουθήσει σε 3D σινεμά την ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, να παίξει απίθανα ποδοσφαιρικά παιχνίδια και να πάρει τα ωραιότερα δώρα.

Δέχτηκε επίθεση ο Βαγγέλης Μάντζιος


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Βαγγέλης Μάντζιος δέχτηκε επίθεση στην Κύπρο από οπαδούς της Ομόνοιας με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας άσος ήταν σε παραλιακό δρόμο της Λάρνακας με τον συμπαίκτη του στην Ανόρθωση, Βαλεντίνο Σιελή.

Είχαν φύγει από καφετέρια και πήγαιναν στο αυτοκίνητο όταν οι οπαδοί της Ομόνοιας τους σταμάτησαν και τους επιτέθηκαν, χτύπησαν τον Μάντζιο, ο οποίος την... γλίτωσε με ένα σχίσιμο στο φρύδι και έλαβε τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομείο.

Οι οπαδοί απείλησαν τον Μάντζιο να μην παίξει στο ντέρμπι της Ανόρθωσης με το "τριφύλλι" την ερχόμενη Κυριακή, ενώ ο Σιέλης έχει καταγράψει τον αριθμό της πινακίδας των δραστών και αυτοί αναζητούνται.

Ο Καλόπουλος "σφυρίζει" στην Ξάνθη


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

O Μιχάλης Τσινιάρης του συνδέσμου Αθήνας θα διευθύνει την αναμέτρηση του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Παναθηναϊκού με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ για την 29η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα.

Στην Κομοτηνή και την συνάντηση του Πανθρακικού με τον Ολυμπιακό θα "σφυρίξει" ο Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης του συνδέσμου Καβάλας ενώ στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Καβάλα στο γήπεδο της Τούμπας, διαιτητής θα είναι ο Μιχάλης Ντάκος του συνδέσμου Ξάνθης.

Εξάλλου στην Λιβαδειά και το παιχνίδι του Λεβαδειακού με την ΑΕΚ, θα διαιτητεύσει ο Τάσος Κάκος του συνδέσμου Κέρκυρας, στον αγώνα της Ξάνθης με τον Ατρόμητο στα Πηγάδια ο Δημήτρης Καλόπουλος του συνδέσμου Μακεδονίας και σε αυτόν του Εργοτέλη με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο "Παγκρήτιο", ο Γιώργος Σταθόπουλος του συνδέσμου Αχαϊας. Πιο αναλυτικά οι διαιτητές των αγώνων της 29ης αγωνιστικής είναι:

Εργοτέλης-ΠΑΣ Γιάννινα(Γιώργος Σταθόπουλος-Αχαϊας)

ΠΑΟΚ-Καβάλα(Μιχάλης Ντάκος-Ξάνθης)

Παναθηναϊκός-Ηρακλής(Μιχάλης Τσινιάρης-Αθήνας)

Πανιώνιος-Λάρισα(Μιχάλης Κουκουλάκης-Ηρακλείου)

Ξάνθη-Ατρόμητος(Δημήτρης Καλόπουλος-Μακεδονίας)

Λεβαδειακός-ΑΕΚ(Τάσος Κάκος-Κέρκυρας)

Πανθρακικός-Ολυμπιακός(Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης-Καβάλας)

Αστέρας Τρίπολης-Άρης(Κωνσταντίνος Παπασταμάτης-Αθήνας)

Μπουμπένκο: «Δεν μένω με θολό τοπίο...»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Για το μέλλον του στον πάγκο του Ηρακλή, αλλά και το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής (11/4) με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, μίλησε ο Γιόζεφ Μπουμπενκο στη σημερινή (8/4) συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε.

Ο Σλοβάκος τεχνικός τόνισε ότι σε περίπτωση που το «τοπίο» στα διοικητικά των «κυανόλευκων» δεν ξεκαθαρίσει, τότε δεν είναι διατεθειμένος να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία του «γηραιού».

Αρχικά ο Μπουμπένκο μίλησε για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Ετοιμαζόμαστε για το ματς με τον Παναθηναϊκό. Την προηγούμενη εβδομάδα ξεκουράστηκαν λίγο τα παιδιά. Ήταν πολύ σημαντικό να ξεκουραστούν και ψυχολογικά, καθώς τα τελευταία χρόνια σκέφτονται συνέχεια πως θα σωθούν».

Εν συνεχεία, ο Σλοβάκος τεχνικός πρόσθεσε: «Είμαστε σοβαροί στις προπονήσεις και ετοιμαζόμαστε για τον ΠΑΟ. Είναι ένα δύσκολο ματς, περιμένουμε πολύ κόσμο, με τον Παναθηναϊκό να θέλει ένα βαθμό για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε καλοί και ότι παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά και το ότι είμαστε καλά φορμαρισμένοι αυτή τη στιγμή. Και να δείξουμε ότι βελτιωνόμαστε συνέχεια. Θα κυνηγήσουμε την έκπληξη. Τα παιδιά είναι πιο ήρεμα τώρα. Πέρασαν καλά με τις οικογένειές τους το Πάσχα. Έχουν όρεξη για ποδόσφαιρο».

Τέλος, στην ερώτηση να τοποθετηθεί για το μέλλον του στον «κυανόλευκο» πάγκο, είπε: «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάτι καινούριο να πούμε. Πάντως, δε θα ήθελα να μείνω σε μια ομάδα, που τα πράγματα δεν θα είναι ξεκάθαρα».

Εκδικάστηκε η υπόθεση του Παναθηναϊκού


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Εκδικάστηκαν ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκα η υπόθεση του Παναθηναϊκού που είχε κληθεί σε απολογία για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την 27η αγωνιστική.

Η εκδίκαση είχε αναβληθεί την περασμένη εβδομάδα για την Πέμπτη του Πάσχα, κάτι που σημαίνει ότι αν τιμωρηθούν οι "πράσινοι" δεν θα εκτίσουν την ποινή τους στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ αλλά στον πρώτο εντός έδρας αγώνα της νέας σεζόν.

Από την πλευρά του "τριφυλλιού" υποστήριξαν ότι ο τραυματισμός της υπαλλήλου της ιδιωτικής εταιρείας για την ασφάλεια του γηπέδου, τραυματίστηκε ελαφρά ενώ ζητήθηκε και η διακοπή της υπόθεσης προκειμένου να υπάρξει ιατρική γνωμάτευση.

Η Επιτροπή δεν έκανε δεκτό το αίτημα καθώς αναφέρθηκε ότι έχει προγραμματιστεί αποχή των δικηγόρων την επόμενη εβδομάδα ενώ υπάρχουν και προσωπικά δεδομένα.

Όσον αφορά στα επεισόδια εκτός γηπέδου, οι "πράσινοι" έκαναν λόγο για λάθος της αστυνομίας που μετακίνησε δυνάμεις της κατά την ώρα της άφιξης του πούλμαν του Ολυμπιακού και για ξένα στοιχεία με κουκούλες και μολότοφ που προκάλεσαν τα επεισόδια.

Παράλληλα την Πέμπτη εκδικάστηκε και η υπόθεση των επεισοδίων στο ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ για την 26η αγωνιστική. Πλέον το απόγευμα αναμένονται οι αποφάσεις.

Αναστό: «Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ δεν άντεξαν»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα Νίκος Αναστόπουλος φιλοξενήθηκε στον «Sentra 103,3» και την εκπομπή «Θύρα 11» με τον Νίκο Γέμελο.

Μεταξύ άλλων, Ο Ελληνας τεχνικός αναφέρθηκε στο ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, στο αν οι «πράσινοι» κατέκτησαν δίκαια το φετινό πρωτάθλημα, στο Champions League, αλλά και το επικείμενο Mundial.

Επίσης, σε ερώτηση να συγκρίνει τον Λιονέλ Μέσι με τον Ντιέγκο Μαραντόνα, εξέφρασε ξεκάθαρα την προτίμησή του στον «Ντιεγκίτο», λέγοντας με βεβαιότητα πως «...δεν ξαναγβαίνει άλλος Μαραντόνα».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον «Sentra 103,3» ο Αναστόπουλος:

Για την πρόκριση του ΠΑΣ στους «4» του Κυπέλλου:

«Είναι η δεύτερη φορά επί των ημερών μου που ξαναφέρνουμε τον ΠΑΣ στους '4'. Δικαιούμασταν ένα γκολ, αν γινόταν στο πρώτο ημίχρονο το ματς θα είχε διαφορετική εξέλιξη. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, δεν αφήσαμε τον Παναθηναϊκό να επιβάλλει το ρυθμό του. Μόνο το γκολ μας έλειπε, αν και μας λείπει στα περισσότερα ματς, αλλά για μένα σημασία έχει ότι κάνουμε ευκαιρίες και ότι προσπαθούμε. Στο πρώτο παιχνίδι δεν μας κέρδισε ο Παναθηναϊκός, κάναμε ανθρώπινα λάθη. Τα γκολ που δεχτήκαμε έγιναν από λάθη. Σημασία έχει ότι τον κοντράραμε στα ίσια και τουλάχιστον φύγαμε με ψηλά το κεφάλι. Βέβαια μια πρόκριση στον τελικό θα ήταν μεγάλη ιστορία για τον ΠΑΣ αλλά... προσπαθήσαμε».

Για τον αν ο ΠΑΣ μπορεί αν παραμείνει στην κατηγορία:

«Εχουμε αποδείξει και στο παρελθόν ότι είμαστε μια ομάδα, η οποία όπου και αν παίζει παλεύει για τη νίκη. Τώρα τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, τα κουκιά είναι μετρημένα. Για εμάς είναι καθοριστικό το παιχνίδι της Κυριακής γιατί σε περίπτωση νίκης οι πιθανότητες για να παραμείνουμε στην κατηγορία πολύ μεγάλες. Εχουμε τα εφόδια να κερδίσουμε».

Για τους λόγους που οδήγησαν το ΠΑΣ σε αυτή τη θέση:

«Οι λόγοι είναι πολλοί και εξωαγωνιστικοί. Αυτή τη στιγμή δεν είναι το ζητούμενο να κάνουμε ανάλυση, έχουμε δύο παιχνίδια μπροστά μας και μπορούν να ανατραπούν τα πάντα».

Για τον αν ο Παναθηναϊκός κατακτά δίκαια το πρωτάθλημα:

«Κανένας δεν λογαριάζει αν το πήρε δίκαια. Σημασία έχει ότι πήρε το πρωτάθλημα. Σε κάποια σημαντικά παιχνίδια του πρωταθλήματος πήρε τη νίκη που του έδωσαν το πρωτάθλημα. Υπήρχαν ομάδες που δεν μπόρεσαν να αντέξουν -εννοώ τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ-, αντίθετα με τον Παναθηναϊκό».

Αν έχει μείνει ικανοποιημένος από το φετινό πρωτάθλημα:

«Από την ποιότητα όχι από το ενδιαφέρον ναι. Το πρωτάθλημα κρίθηκε τέσσερις αγωνιστικές πριν τελειώσει. Ομως χάρη στα πλέι οφ, η έξοδος στο Τσάμπιονγκ Λινγκ έχει ενδιαφέρον όπως και στην ουρά. Οσον αφορά την ποιότητα και το στόχο ήταν λίγα τα παιχνίδια που παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο και τα ευχαριστήθηκε ο κόσμος».

Για την πρόκριση της Μπάγερν στους «4» του Τσάμπιονγκ Λινγκ:

«Τα τελευταία χρόνια το γερμανικό ποδόσφαιρο περνάει μία κάμψη. Με τον Φαν Χάαλ η ομάδα παρουσιάζει ένα διαφορετικό πρόσωπο από τις προηγούμενες χρονιές. Εχει προσθέσει στοιχεία και χθες στάθηκε τυχερή γιατί αν δεν γινόταν η αποβολή ίσως να ήταν διαφορετική η εξέλιξη. Σημασία έχει ότι η Μπάγερν άντεξε, ενώ έχει τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι με τη Λιόν. Εχει μεγαλύτερη ιστορία η Μπάγερν και έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα όμως η εποχή της φανέλας έχει περάσει.

Για το ότι χαρακτηρίζουν τον Μέσι ως το νέο Μαραντόνα:

«Είχα την τύχη να τον παίξω ως αντίπαλος τον Μαραντόνα. Τέτοιος παίκτης δεν ξαναβγαίνει. Ομως ο Μέσι βαδίζει στα χνάρια του. Το πως αδειάζει τους αντιπάλους και μπαίνει στην περιοχή και το πως πασάρει και ντριμπλάρει μόνο ένας Μαραντόνα μπορεί να το κάνει. Πιστεύω ότι αν κρατηθεί έτσι όπως είναι θα αφήσει εποχή».

Για το πρώτο το ματς ανάμεσα στην Ιντερ και την Αρσεναλ:

«Δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε την Ιντερ και τον Μουρίνιο. Μπορεί να μην παίζουν μεγάλη μπάλα αλλά ο Μουρίνιο ξέρει να παίρνει αποτελέσματα και από τα αποτελέσματα σε θυμάται ο κόσμος. Αντίθετα ο Βενγκέρ παρουσίασε μια Αρσενάλ ξέφρενο αμπέλι».

Για το πως μπορεί η εθνική ομάδα να σταματήσει τον Μέσι:

«Προέχουν άλλα παιχνίδια. Ωραία, σταμάτησες τον Μέσι. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάρεις το παιχνίδι... το ζητούμενο είναι να κάνει τις νίκες στα παιχνίδια που μπορείς. Το παιχνίδι με την Αργεντινή έχει πολλά κίνητρα, αν την πετύχεις τελευταία αγωνιστική και ενώ έχει εξασφαλίσει την πρόκριση μπορεί επειδή θα έχεις μεγαλύτερο πάθος και να το εκμεταλλευτείς».

Μαραντόνα: «Ναι, ο Μέσι είναι ο καλύτερος»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το είδωλό του, τον αποθέωσε! Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα τοποθετήθηκε για πρώτη φορά αναφορικά με το ποιος είναι ο κορυφαίος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής του πλανήτη, λέγοντας ότι πρόκειται για τον Λιονέλ Μέσι, ενώ με μία «ντρίμπλα» απ΄αυτές που έκανε όταν δέσποζε στους αγωνιστικούς χώρους, απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα εάν ο βραχύσωμος συμπατριώτης του είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του αθλήματος.

Βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και χωρίς αμφιβολία είναι ο καλύτερος του κόσμου», είπε για τον Μέσι ο Μαραντόνα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδα του «Metro Radio» και πρόσθεσε: «Για το εάν είναι ο κορυφαίος στην ιστορία θα πρέπει να απαντήσουμε όταν τελειώσει την καριέρα του. Ομως σίγουρα, έχει όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει ο κορυφαίος όλων των εποχών. Θα είμαι πανευτυχής εάν κατακτήσει το Μουντιάλ».

Οσον αφορά στο επικείμενο Μουντιάλ, όπου η Αργεντινή θα αρχίσει τις υποχρεώσεις της στον 2ο όμιλο με την Ελλάδα, την Νιγηρία και την Νότια Κορέα, ο Μαραντόνα, τόνισε: «Οι παίκτες μου έχουν περισσότερο ταλέντο από την ομάδα με την οποία το 1986 πήραμε το κύπελλο και τους έχω εμπιστοσύνη. Θα ρισκάρω στο Μουντιάλ, επειδή πρέπει να γυρίσω με τον τίτλο. Το οφείλω στην πατρίδα μου».

Τέλος, ο «Ντιεγκίτο» αναφέρθηκε και στο αγωνιστικό σύστημα με το οποίο σκέπτεται να παρατάξει την ομάδα του, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Στον τελευταίο αγώνα παίξαμε με 4-1-3-2 και με τους Μασεράνο, Βερόν, Ντε Μαρία, Μέσι και Ιγκουαϊν. Αυτό το σύστημα έχω στο μυαλό μου, αλλά εάν χρειασθεί και ανάλογα με τον αντίπαλο, μπορούμε να παίξουμε με τρεις επιθετικούς».

Κόντης:"Μισά-μισά τα εισιτήρια"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Γιάννης Κόντης μίλησε για την κλήρωση του Τελικού. Δεν παρέλαβε εισιτήρια ο Άρης για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, κ. Γιάννης Κόντης, μίλησε στον ΑΡΗΣ FM 92,80 λίγο μετά την κλήρωση για τον τελικό Κυπέλλου, που έφερε τον Άρη να είναι τυπικά φιλοξενούμενος.

"Η κλήρωση για τον γηπεδούχο αφορά περισσότερο τα αποδυτήρια και σχεδόν κανένα άλλο προνόμιο. Σήμερα πληροφορήθηκα ότι πιθανό, από την πλευρά του Παναθηναϊκού, να μας ζητούσαν να διατηρήσουν τα αποδυτήρια τους. επομένως, δεν υπάρχει και ιδιαίτερη διαφορά".

Για τα εισιτήρια της διοργάνωσης ο κ. Κόντης είπε: "Επιθυμούμε τα εισιτήρια να είναι μισά -μισά, όλα, ακόμη και οι προσκλήσεις. Το ίδιο θέλουμε και οι δύο πλευρές. Τώρα, για τη μετακίνηση, θα αποφασίσει η αστυνομία από πού θα πάνε στην Αθήνα οι οπαδοί μας και από πού θα μπουν, προκειμένου να μην υπάρξει διασταύρωση.

Και οι δύο ομάδες ζητήσαμε για ένα κενό μόνο δύο ή τριών χιλιάδων θεατών, αλλά αυτό εξαρτάται από την αστυνομία. Αν προκύψει κάτι άλλο, εμείς δε θα το δεχτούμε κάτι αμαχητί. Το λιγότερο είκοσι χιλιάδες οπαδοί μας θα κατέβουν στην Αθήνα να συμμετάσχουν σε μια γιορτή, γιατί γιορτή είναι Τελικός του Κυπέλλου. Δεν μπορούμε, λοιπόν, αυτή τη μέρα, να την κάνουμε φιάσκο".

Αναφορικά με το πότε αναμένεται να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες για τα εισιτήρια δήλωσε: "Το αργότερο την Τρίτη, φαντάζομαι πως θα έχουμε νεότερα, γιατί πρέπει να τυπωθούν και τα εισιτήρια. Δεν έχουμε πολύ χρόνο.

Απλώς, θα ήθελα να πω πως δεν πρέπει να υπάρχει αγωνία από τον κόσμο, γιατί υπάρχουν και πολλοί που προσπαθούν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα.

Πάντως, με μεγάλη μου χαρά, είδα πόσο πολύ μας θέλουν και η ομοσπονδία και η άλλη πλευρά και κανείς δεν έκανε συζήτηση για κάτι που θα έθιγε τον ΑΡΗ και τους οπαδούς μας. Μάλιστα, όλοι λένε ότι θα δούμε έναν από τους καλύτερους Τελικούς και ανυπομονούν να δουν αυτό το παιχνίδι. Δε θα ήταν καλός ο τελικός αν έπαιζαν μόνο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός".

"Η ώρα του τελικού εξαρτάται από το κανάλι"

Στην ερώτηση για το αν υπάρχει πιθανή ώρα διεξαγωγής του αγώνα, ο κ. Κόντης είπε: "Η ώρα εξαρτάται από το κανάλι που θα δείξει τον αγώνα. Αν θυμόμαστε από πέρσι, με την παράταση, η ώρα είχε περάσει κατά πολύ τις δώδεκα τα μεσάνυχτα. Επομένως, πιθανό η ώρα να είναι 20.00 με 20.30 περίπου".

Τέλος, για το ενδεχόμενο να ισχύουν τα ονόματα των μεταγραφών που ακούγονται αυτήν την περίοδο, προσέθεσε: "Ονόματα δε συζητάμε σαν ΠΑΕ, αυτή είναι η πολιτική μας. Κατά καιρούς, ακούγονται διάφορα ονόματα, αλλά δεν έχει κανένα νόημα να ασχολούμαστε με όλα αυτά τώρα. Όσο δεν έχουν δουλειά κάποιοι, τόσο θα ασχολούνται με κάτι τέτοια ζητήματα. Κάποιοι ποδοσφαιριστές, όσο θέλουν να έρθουν στον ΑΡΗ, τόσο θα δημιουργούνται τέτοια θέματα. Ας μη γελιόμαστε, όλοι θέλουν να έρθουν στον ΑΡΗ".

Χωρίς κόσμο στην Τρίπολη

Χωρίς οργανωμένους οπαδούς θα βρεθεί στην Τρίπολη ο Άρης, αφού όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ δεν παρέλαβε εισιτήρια.

"Ανακοινώθηκαν τα μέτρα τάξης για τον αγώνα της Κυριακής στην Τρίπολη. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ δεν παρέλαβε εισιτήρια και σύμφωνα με τα μέτρα τάξης τα εισιτήρια θα διατίθενται μόνο σε φιλάθλους του Αστέρα Τρίπολης και σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτραπεί η προσέγγιση φιλάθλων με διακριτικά του ΑΡΗ ή τυχόν άλλης ομάδας πλην της γηπεδούχου. Όλα τα εισιτήρια (συνολικά 6.394) θα διατεθούν με ευθύνη της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης".

Ο Σαμάκ οδεύει προς την Αρσεναλ


Σκόραρε ο Σαμάκ Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις που πραγματοποίησε στο σαμπιονά και στο Τσάμπιονς Λιγκ, προκάλεσαν το ενδιαφέρον ορισμένων από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους και όπως φαίνεται ήρθε η ώρα για να κάνει το άλμα στην καριέρα του.

Ο λόγος για τον Μαρουάν Σαμάκ της Μπορντό, ο οποίος σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπου, θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αρσεναλ. Μάλιστα, το σχετικό δημοσίευμα της «Parisien» αναφέρει ότι ο 26χρονος Μαροκινός μεσοεπιθετικός, θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «κανονιέρηδες» και πως για την οριστικοποίηση της μεταγραφής, απομένει η συμφωνία για τις ετήσιες απολαβές του έμπειρου άσου.

Κόντρα μεταξύ Φέργκιουσον και Φαν Χαλ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Άλεξ Φέργκιουσον και τον Λουίς Φαν Χάλ, μετά την πρόκριση της Μπάγερν επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον τεχνικό των "κόκκινων διαβόλων" να κατηγορεί τον διαιτητή της αναμέτρησης για τον αποβολή του Ράφαελ.

Το σφύριγμα της λήξης του αγώνα της Γιουνάιτεντ με την Μπάγερν, βρήκε τους Βαυαρούς να πανηγυρίζουν την πρόκριση τους στα ημιτελικά της διοργάνωσης μετά από μια δεκαετία, όταν και είχαν αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης.

Με δηλώσεις του ωστόσο ο Άλεξ Φέργκιουσον κατηγόρησε την ομάδα του Φαν Χάλ πως έπαιζε σκληρά τον Γουέιν Ρούνεϊ, γνωρίζοντας πως είναι σε κακή κατάσταση μετά τον τραυματισμό του, ενώ τα έβαλε και με τον διαιτητή για την αποβολή του Ράφαελ.

Αυτό όπως ήταν λογικό προκάλεσε την αντίδραση του Ολλανδού τεχνικού, που είπε πως έχει χαθεί το fair play από την Αγγλία.

"Δεν συμμερίζομαι την άποψη του Φέργκιουσον. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο κάθε παίκτης πρέπει να γνωρίζει πως όταν έχεις μια κίτρινη κάρτα, τότε άλλη μια σημαίνει πως είσαι εκτός παιχνιδιού. Τα δικά μου παιδιά το ήξεραν αυτό και όταν ο διαιτητής τους έβγαλε την κίτρινη κάρτα, πρόσεχαν πολύ στο παιχνίδι τους.

Όσο για το αν θα έπαιρναν την πρόκριση αν έπαιζαν με έντεκα παίκτες; Αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ, γιατί το ματς δεν θα ξαναπαιχτεί. Είναι εύκολο πράγμα όταν χάνεις να λες διάφορα", είπε ο Φαν Χαλ.

Νωρίτερα ο Άλεξ Φέργκισουν είχε δηλώσει: "Δεν υπάρχει αμφιβολία πως με έντεκα παίκτες τα πράγματα θα ήταν αλλιώς. Όμως ο Ράφαελ δεν έχει εμπειρία και όταν έκανε το μαρκάρισμα, όλοι οι παίκτες έπεσαν πάνω στην διαιτητή. Κλασικοί Γερμανοί...", είπε ο Φέργκι.

Σ. ΤΖΕΡΑΡΝΤ: Αγόρασε εστιατόριο!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το δικό του εστιατόριο, πρόκειται να ανοίξει σύντομα, ο Στίβεν Τζέραρντ. Ο αρχηγός της Λίβερπουλ, αγόρασε ένα μερίδιο, από το αγαπημένο του μαγαζί, στο οποίο σύχναζε τα τελευταία χρόνια και σκοπεύει να το επαναλειτουργήσει, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Σάουθπορτ και θα γίνουν οι απαραίτητες μετατροπές, καθώς ο Τζέραρντ θέλει να του δώσει μια Νεοϋορκέζικη αισθητική. Αλλαγές θα γίνουν και στο όνομά του, καθώς από «Warehouse Brasserie», θα μετονομαστεί σε «Warehouse Kitchen & Bar».

«Αν κοιτάξετε στις συνεντεύξεις μου στο παρελθόν, πάντα έλεγα πως αυτό είναι το αγαπημένο μου εστιατόριο. Τρώω σε αυτό το μαγαζί εδώ και πολλά χρόνια γιατί μου αρέσει το φαγητό και η ατμόσφαιρά του. Για αυτό και μου άρεσε η ιδέα να γίνω συνιδιοκτήτης του.

Φυσικά και δεν θέλω να είμαι απλά ο «διάσημος» του εστιατορίου. Δεν είναι ένα μπαρ εδώ, όλα περιστρέφονται γύρω από το καταπληκτικό του φαγητό, την αισθητική του χώρου και θα γίνει ένας χώρος που ο κόσμος θα θέλει να έρχεται. Αυτή είναι η πρώτη μου είσοδος στον τομέα των εστιατορίων και θέλω να τονίσω πως η προτεραιότητες μου είναι και θα είναι, μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

ΚΥΠ.ΕΛΛΑΔΑΣ : Τυπικά γηπεδούχος ο Παναθηναϊκός


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Παναθηναϊκός θα είναι ο τυπικά γηπεδούχος του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 24 Απριλίου στο ΟΑΚΑ, κόντρα στον Αρη, όπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινε σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΕΠΟ.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010: Η Αλ Κάιντα απειλεί


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Άρχισαν… τα όργανα. Σύμφωνα με προκήρυξη που φιλοξενείται σε ισλαμικό περιοδικό και την οποία βγάζει στο φως της δημοσιότητας το αμερικανικό δίκτυο «CBS», η «Αλ Κάιντα» προτίθεται να «χτυπήσει» το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι και στο οποίο θα συμμετάσχει και η Εθνικής Ελλάδας.

Στην προκήρυξη αναφέρεται ξεκάθαρα ότι στόχος των τρομοκρατών είναι το παιχνίδι ανάμεσα στις Αγγλία και τις ΗΠΑ, για τον 3ο όμιλο της διοργάνωσης και το οποίο είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 12 Ιουνίου. Παράλληλα, εκφράζεται η επιθυμία για εκατοντάδες νεκρούς, σύμφωνα με τη θέληση του Αλλάχ.

Η προκήρυξη αναφέρει ότι στο στόχαστρο της οργάνωσης βρίσκονται και η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία.

«Πόσο εντυπωσιακό θα είναι όταν το στάδιο στο οποίο θα διεξάγεται ο αγώνας μεταξύ των ΗΠΑ και της Αγγλίας, (ο οποίος θα μεταδίδεται ζωντανά σε όλο τον κόσμο, και το γήπεδο θα είναι γεμάτο θεατές) θα συγκλονιστεί από τις εκρήξεις και θα γεμίσει από εκατοντάδες πτώματα. Η Αλ Κάιντα θα έχει παρουσία στα ματς. Είναι θέλημα του Αλλάχ...», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η νέα εμφάνιση της Λίβερπουλ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την εμφάνιση της νέας σεζόν παρουσίασε η Λίβερπουλ που θα έχει νέο χορηγό στη φανέλα μετά από 17 χρόνια, αφού δεν θα συνεχίσει τη συνεργασία της με την Κάρλσμπεργκ.

Μπορεί να απομένει ενάμισης μήνας περίπου μέχρι το τέλος της σεζόν, ωστόσο στην Λίβερπουλ φαίνεται πως βιάζονται να δείξουν στους φίλους της ομάδας την νέα εμφάνιση, που θα φοράνε οι ποδοσφαιριστές για την περίοδο 2010-2011.

"Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που επιτέλους λανσάρουμε τρεις νέες εμφανίσεις για τη νέα περίοδο. Το νέο σχέδιο έχει το αυθεντικό κόκκινο χρώμα, συνδυασμένο σε νεανικό σχήμα", δήλωσε ο εμπορικός διευθυντής της Λίβερπουλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κόκκινοι αλλάζουν χορηγό στην φανέλα μετά από 17 ολόκληρα χρόνια, καθώς η συμφωνία με την Κάρλσμπερκ ολοκληρώθηκε και πλέον μπροστά θα αναγράφεται το όνομα επενδυτικού ομίλου.

Τα χρήματα που θα εισπράξει η Λίβερπουλ αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου, καθώς θα αποφέρει στα ταμεία 100 εκ. ευρώ για τέσσερα χρόνια.

Μπενίτεθ:"Δεν είμαστε για παραπάνω"

Επιμέλεια: Δ.Μ.

"Δεν μπορούμε να πάμε παραπάνω αν δεν μπουν λεφτά στην ομάδα", δήλωσε ο Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος είναι φανερά απογοητευμένος για το γεγονός πως ναυάγησε άλλη μια συμφωνία για την εισροή χρημάτων στον σύλλογο.

Φανερά απογοητευμένος από την πορεία της ομάδας του τη φετινή σεζόν, ο Ράφαελ Μπενίτεθ δήλωσε πως θα πρέπει να γίνουν μεγάλες επενδύεις στον σύλλογο, έτσι ώστε να μπορέσει να ξεφύγει από την μετριότητα.

Μάλιστα έκανε φανερό τον εκνευρισμό του, μετά το ναυάγιο των ιδιοκτητών της ομάδας με επενδυτική εταιρία.

"Για έξι μήνες ήμουν πραγματικά πολύ αισιόδοξος, ειδικά με την συγκεκριμένη εταιρία. Τώρα όμως δεν υπάρχει τίποτα. Φυσικά και δεν είναι ευχαριστημένος με το γεγονός, όμως προσπαθώ για το καλύτερο", είπε αρχικά ο Ισπανός τεχνικός.

Στη συνέχεια παραδέχθηκε πως δεν μπορούν αυτοί οι παίκτες να δώσουν κάτι παραπάνω στην ομάδα, αν δεν έρθουν δίπλα τους άλλοι μεγάλης αξίας.

"Δεν νομίζω ότι οι παίκτες μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω. Κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, αλλά αν δεν μπουν χρήματα στην ομάδα, τότε δεν μπορεί να προχωρήσει η ομάδα ένα βήμα παραπάνω.

Βρίσκομαι εδώ έξι χρόνια και προσπαθώ να κρατήσω το επίπεδο ψηλά, όμως δεν μπορώ να κάνω πραγματικότητα αυτό που θέλουν οι φίλοι της ομάδας".

Το απλό είναι και το πιο δύσκολο

http://www.novasports.gr/media/68717.jpg

Είναι η τωρινή Μπαρτσελόνα η πιο τέλεια (ή, έστω, μια από τις πιο τέλειες) ομάδα της ιστορίας;

Θα το κρίνει η ιστορία, όχι εμείς. Αλλωστε ιστορία είναι το σύνολο των ψεμάτων για γεγονότα που ποτέ δεν έγιναν από ανθρώπους που δεν ήταν εκεί, όπως έχει πει ο Τζορτζ Σανταγιάνα.

Αυτό που αν μη τι άλλο ελκύει τον ουδέτερο παρατηρητή είναι το σύστημα, η διάταξη και η ποδοσφαιρική λογική μιας ομάδας που (ακόμη και εμάς, τους ακραιφνείς οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης) μας υποχρεώνει σε χειροκρότημα και standing ovation.

Κυρίως επειδή αποδεικνύει πως στο ποδόσφαιρο του 2010, αν και πολλοί πιστεύαμε πως δεν πρόκειται να δούμε κάτι νέο για τις επόμενες δεκαετίες αν δεν αλλάξουν ριζικά οι κανονισμοί του αθλήματος, βλέπουμε την τελειοποίησή του μέσω της απλούστευσης. Αλλωστε το απλό είναι και το πιο δύσκολο.

Τι είναι το νέο; Πως και οι έντεκα παίκτες που επιλέγει ο Πεπ Γουαρδιόλα δεν είναι στατικοί. Η Βραζιλία του ’70 έπαιζε 4-2-4 επειδή είχε στην ενδεκάδα της επτά «δεκάρια», επτά παίκτες που στις ομάδες τους φορούσαν το «10» επειδή το άξιζαν, επειδή έκαναν παιχνίδι. Στη «σελεσάο» ο καθένας πήρε από ένα ρόλο και μας πρόσφεραν ό,τι πιο τέλειο έχει δει ο πλανήτης από ποδοσφαιρικής πλευράς.

Κι όμως, η αχίλλειος πτέρνα εκείνης της ομάδας ήταν η στατικότητα των παικτών της. Σαράντα χρόνια μετά, σε έναν επαναληπτικό προημιτελικό, η Μπαρτσελόνα έβαλε τέσσερα γκολ στην Αρσεναλ κατεβαίνοντας στο γήπεδο χωρίς καθαρόαιμο φορ! Κάτι ανήκουστο μέχρι και προ ολίγων ετών αλλά άκρως εφικτό, χάρη στο Μέσι και τους συν αυτώ.

Ο Μέσι κόντρα στην Αρσεναλ έχει σκοράρει όντας σε θέση επιθετικού που περιμένει την μπάλα αλλά έχει σκοράρει και όντας αυτός που ξεκίνησε τη φάση σχεδόν στη σέντρα (!), σπάζοντας την μπάλα στα αριστερά, πηγαίνοντας ταχύτατα στο ύψος της περιοχής και από εκεί, με την μπάλα ξανά στα πόδια του, παραλήπτης και, εντέλει, σκόρερ.

Η κίνηση με και χωρίς την μπάλα, σε όλο της το μεγαλείο. Ουδεμία στατικότητα, όπως και οι Πέδρο και Κρκιτς, που αλλάζουν διαρκώς θέσεις είτε κάθετα είτε οριζόντια, ζαλίζοντας τους αμυντικούς του Βενγκέρ.

Πολλοί ψάχνουν τη διαφορά, ειδικά με την Μπαρτσελόνα του Ράικαρντ, στους χαφ και στους Τσάβι και Ινιέστα. Φευ… Ο Τσάβι είναι πολύ πιο δημιουργικός εν συγκρίσει με τότε, το 2006, ενώ ο Ινιέστα δεν έπαιξε καν στο 4-1 επί της Αρσεναλ. Επαιξαν Τσάβι, Μπουσκέτς και Κεϊτά.

Δεν ξέρω αν ο Ράικαρντ είχε ποτέ φανταστεί πως η Μπαρτσελόνα (του) μπορούσε να παίξει και έτσι, όπως η τωρινή. Πιθανώς αλλά ήταν ανέφικτο λόγω της παρουσίας του Ροναλντίνιο και της αδυναμίας του να αλλάζει θέσεις, αλλά και του Ετό που ξέρει να κάνει καλά μόνο ένα πράγματα και το ξέρει καλά: να παίζει στην κορυφή και να σκοράρει.

Τα πλεονεκτήματα του 4-3-3 (ή 4-3-1-2 ή 4-1-2-1-2, στις παραλλαγές του) είναι η αρμονική διάταξη των παικτών σε όλες τις γραμμές του γηπέδου και η αρμονική εφαρμογή της πίεσης. Τα μειονεκτήματα είναι οι μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των παικτών καθώς και η δημιουργία μεγάλου κενού στην αντίθετη πλευρά από αυτήν που εφαρμόζεται η πίεση.

Το 4-3-3 απαιτεί αλληλουχία των γραμμών, τρεξίματα, πολλή κίνηση χωρίς την μπάλα, ώστε να γεμίσουν οι χώροι και επιβάλλει συμμετοχή των ακραίων αμυντικών στην ανάπτυξη, δηλαδή ρίσκο που καλύπτεται όμως από τις γρήγορες επιστροφές.

Σε τρεις ομάδες ως τώρα (Πόρτο, Τσέλσι και Ιντερ) ο Ζοζέ Μουρίνιο καθιέρωσε έναν κορμό παικτών, οι οποίοι σταδιακά αποκτούσαν ένα είδος κοινής σκέψης και επαναλάμβαναν στο γήπεδο κάποια δεδομένα πράγματα. Το απρόβλεπτο που προκύπτει από την ποιότητα του κάθε παίκτη ξεχωριστά, κάνει τη διαφορά.

Στους «4» του εφετινού Champions League το 4-3-3 του Μουρίνιο αντιμετωπίζει το 4-3-3 του Γουαρδιόλα. Λάθος. Θα παίξουν μπάλα τα τρικ του κάθε προπονητή και όχι τα συστήματα και η διάταξή τους.

Ο ευφυής Μουρίνιο θα κάνει δύσκολη τη ζωή του Τσάβι αποσπώντας τον από τον οργανωτικό ρόλο, θα δώσει εντολή στους Ετό, Πάντεφ και Μιλίτο να απλώνονται προκειμένου να απασχολούν τα μπακ των Καταλανών και θα κλείσει τους διαδρόμους στους εξτρέμ της Μπάρτσα, αφήνοντας τον Μέσι ανενόχλητο ως και το ύψος της περιοχής.

Και να τον μαρκάρουν, θα βρει τον τρόπο αλλά μπορεί μόνος του; Δεν το γνωρίζω αλλά θέλω πολύ να το δω, όπως και το τι θα σκεφτεί ο Γουαρδιόλα για να διαλύσει την ισορροπία στο παιχνίδι της Ιντερ και να τρέξει τα δύο παιχνίδια, ειδικά τη ρεβάνς. Επιμελεια Koubanezos

Στοίχημα με το Στέλιο Γελαστό

Καλησπέρα, ρισκάρουμε και σήμερα όπως κάθε μέρα...

292 ΣΙΛΚΕΜΠΟΡΓΚ - ΝΟΡΝΤΖΕΛΑΝΤ Χ 3,30
293 ΒΕΪΛΕ - ΣΟΝΤΕΡΙΣΚΕ 1 2,70
297 ΡΟΖΑΡΙΟ ΣΕΝΤΡΑΛ - ΑΡΧΕΝΤΙΝΟΣ ΤΖ. Χ 3,20
301 ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ - ΑΜΒΟΥΡΓΟ 1 2,50

Άντε και καλή τύχη μάγκες !
Μετά τιμής,
Στέλιος Γελαστός

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ 2 ΕΤΩΝ ΣΤΟΝ ΛΕΚΙ.ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΜΠΟΥΜΠΕΝΚΟ













Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Πολλά ανοιχτά μέτωπα στην ΠΑΕ Ηρακλής σε θέματα οικονομικά και όχι μόνο.Εχθές oι Ανδρέας Παντελή και Αντώνης Ρέμος πλήρωσαν ένα μέρος των οφειλομένων προς τους υπαλλήλους της ΠΑΕ ενώ την Μ.Πέμπτη ένα μέρος των ωφειλομένων πήρανε και οι ποδοσφαιριστές.
Ο κόσμος του Ηρακλή ανησυχεί γιατί βλέπει την ομάδα αυτά τα 4 χρόνια να προσπάθει να ξεφύγει από οικονομικά αδιέξοδα παρά να έχει ηρεμία και συγκεκριμένους στόχους.


ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ
Η νέα χρονιά για τον Ηρακλή παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό καθώς πολλά έξοδα τρέχουν(συμβόλαια-πρώην παίκτες Μπόσνιακ-Τουμα κ.α).Το μεγάλο θέμα είναι και η γενική συνέλευση που θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα στο τέλος του μήνα οπού εκει ο κ.Ρέμος θα αποφασίσει αν δώσει τις μετοχές του στον Ανδρέα Παντελή.Ο προπονητής του Ηρακλή είναι θετικός για να παραμείνει στον πάγκο της ομάδας αρκεί να πάρει τις ανάλογες εγγυήσεις από τους ιθύνοντες της ΠΑΕ,όπως και ο Ματίας Λέκι στον οποίο ετοιμάζεται 2ετη πρόταση συμβολαίου με αυξημένες αποδοχές.Ετσι για ακόμα μια φορά η νέα χρονιά παραμένει ερωτηματικό και αυτό το ερωτηματικό πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει,καθώς το καλοκαίρι είναι πολύ κοντά!


ΣΤΟΧΟΣ Η 6ΔΑ

Στόχος την συγκεκριμένη στιγμή υπάρχει,ποιός;Η εξάδα η οποία δίνει μεγαλύτερα έσοδα για την επόμενη χρονιά.Οσο πιο ψηλά είναι η ομάδα τόσο τα έσοδα θα αυξάνονται.
Οι κυανόλευκοι ετοιμάζονται για το ντέρμπι απέναντι στο ΠΑΟ ο οποίος δεν πίθει με τις εμφανίσεις που κάνει τον τελευταίο ενάμιση μήνα.Ο Ηρακλής θέλει να χτυπήσει στην κόντρα τους πράσινους αφού το κεντρκό τους αμυντικό δίδυμο δεν διανύει και την καλύτερη φόρμα
του.


Συνέντευξη στην ιστοσελίδα, onlinesport.ro έδωσε ο Βικτοράς Γιάκομπ

-Εχεις σκοράρει 10 γκολ σε αυτή τη σεζόν. Πιστεύεις ότι θα φύγεις;
«Νιώθω πολύ καλά στον Ηρακλή και είναι χαρούμενοι και αυτοί μαζί μου. Νιώθω ότι ο κόσμος με αγαπάει και αυτός με κάνει να επιθυμώ να παραμείνω».
-Είπες ότι θέλεις να μείνεις στον Ηρακλή. Τι περιμένεις για την επόμενη σεζόν;
«Αυτή τη στιγμή έχουμε κερδίσει και μαθηματικά την παραμονή. Για να είμαι ειλικρινής όμως δεν ήρθα εδώ για να μάχομαι για την παραμονή. Ηρθα για να συνεισφέρω με τα γκολ μου σε νίκες για τον Ηρακλή και την επόμενη χρονιά θέλω να παλέψω για την Ευρώπη. Ελπίζω την επόμενη χρονιά να είμαστε καλύτεροι, να ξεχάσουμε τα λάθη και να πάμε ψηλότερα».
-Ηταν δύσκολο για σένα μετά που αποχώρησαν ο Προτάσοφ και ο Ντίκα;
«Ο Προτάσοφ ήταν αυτός που με έφερε στον Ηρακλή και τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Για τον Ντίκα, με το ποδόσφαιρο δεν ξέρεις ποτέ τι θα γίνει. Αυτοί έφυγαν αλλά είμαι επαγγελματίας και πάλεψα για μένα».
-Ησουν στο περιστατικό με τους οπαδούς που σταμάτησαν το λεωφορείο σας στον δρόμο. Πώς ένιωσες σε εκείνες τις στιγμές;
«Ηταν απίστευτο αυτό που έγινε. Ηταν κάτι απρόσμενο για μένα και κατάλαβα πόσο πάθος έχουν οι άνθρωποι».
-Θεωρείσαι ο πιο σκληρός παίκτης στην Ελλάδα; Γιατί έχεις πάρει τόσες κάρτες;
"Δεν είναι και τόσο καλή ιδέα να μιλήσουμε για τη διαιτησία. Ξέρω ότι μερικές φορές κάνουν λάθη αλλά τις περισσότερες φορές έχω δίκιο. Όταν κάποιος κάνει λάθος, ΟΚ, να τον τιμωρείς, δεν έχω πρόβλημα. Φαίνεται όμως ότι είναι πολύ εύκολο για τους Ελληνες διαιτητές να μου βγάζουν κίτρινες και κόκκινες κάρτες. Δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό. Θα ξαναπώ ότι παραδέχομαι ότι μερικές φορές είναι σωστές οι τιμωρίες αλλά βλέπω κι άλλους παίκτες να διαμαρτύρονται στους διαιτητές και να μην γίνεται τίποτα. Αντίθετα, σε μένα, μόλις λέω μια λέξη παίρνω κάρτα».
-Εφτασες στα όριά σου;
«Τι μπορώ να πω; Δεν ξέρω. Στο κάτω-κάτω, αυτός είμαι και δεν θα αλλάξω για να ικανοποιήσω τους διαιτητές. Αν όμως αυτή η κατάσταση συνεχιστεί ίσως να μην παίξω στην Ελλάδα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι βόλεϊ, πρέπει να υπάρχει επαφή με τον αντίπαλο. Το ποδόσφαιρο παίζεται από άνδρες».
-Σου συνέβαινε και στη Ρουμανία αυτό;
«Όχι. Αλλά θέλεις να ξέρεις κάτι; Δεν μετανιώνω για τίποτα που κάνω στο γήπεδο. Ισως, μόνο μερικές φορές που παίρνω κόκκινη κάρτα. Τις κάρτες όμως τις παίρνω γιατί θέλω πάντα να κερδίζω».


Ψίθυροι-Ψίθυροι
-Για το αποτέλεσμα θα πάει ο Μπουμπένκο στο ΟΑΚΑ.Λέτε να του χαλάσει την φιέστα;Γιατί δεν τιμωρήθηκε ο ΠΑΟ;

-Ως πότε θα έχουμε εξυγίανση στον Ηρακλή;Ο Παντελή μίλησεγια οικονομία.Νέαεξυγίανση προβλέπουμε;Η κάποιος έχει διαφορετική άποψη;

-Νέα χρονιά με νέες προσδοκίες και στόχους θέλει ο κόσμος.Το Καλοκαίρι είναι πολύ κοντά!

-Νέο συμβόλαιο σε Λέκι με αυξημένες αποδοχές.Πρέπει να κρατηθεί ο ΄΄Κοκαλιάρης΄΄(παρατσούκλι Λέκι για να μην παραξηγηθούμε).Πρέπει ήδη η νέα χρονιά να είχε αρχίσει;

-Η νέα χρονιά απαιτεί ισχυρό σκάουτιγκ με ανθρώπους να ξέρουνε το άθλημα,ενίσχηση στην ΠΑΕ με ανθρώπους με οικονομική επιφάνεια και μεταγραφές ουσίας και όχι εντυπωσιασμού με γεμάτα παιχνίδια στα πόδια τους.

-Αναβλήθη το φιλικό με την ομάδα της Κατερίνης στο μπάσκετ λόγο διαμαρτυρίας των παικτών για τα ωφειλούμενα;Ποιός ευθύνεται γι΄αυτό;Ολοι να αγοράσουμε τα 20ευρα διαρκείας ώστε να ενισχύσουμς το μπάσκετ!!!7 τελικοί μείνανε!

-Κάποιοι στις καλές χρονιές του Ηρακλή στο μπάσκετ 10-10 τα πέρνανε τα δαρκείας τώρα που είναι στις δύσκολες στιγμές;

-Αλλο το θέμα Κατσαμπή άλλο του Ρουμελιώτη!Ποιός προκάλεσε ποιόν;Αυτά ποιός τα κοιτάει;Αλλοι παίζανε τελικό Champions League στο Βόλευ και άλλοι εκείνη την χρονιά που ήταν;αι που παίζανε;Ο Ηρακλής πάλι θα την πληρώσει;Ο κύριος;

Βούγιας: «Θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα»

Βούγιας: «Θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα»

«Τέλος» στα αέναα και ανυπόστατα σενάρια βάζει ο κ. Σπύρος Βούγιας με τη χτεσινή δήλωση-τοποθέτησή του γύρω από τις συνθήκες του μεγάλου τελικού.
Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, μίλησε στο «Μetrosport» για το «επίμαχο θέμα» των ημερών και ξεκαθάρισε ότι «πρόθεση της πολιτείας είναι να γίνει ένας τελικός πραγματική σε συνθήκες γιορτής και σε ένα γεμάτο γήπεδο», βάζοντας στην κυριολεξία τα πράγματα στη θέση τους.
Μετά και από αυτή την εξέλιξη το αίτημα του Άρη πρέπει να είναι ένα και μοναδικό, ότι το βράδυ της 24ης Απριλίου πρέπει να έχει κοντά του περισσότερους από 23.000 ένθερμους υποστηρικτές του, αφού τόσα εισιτήρια δικαιούται και τόσα πρέπει να του δοθούν.

«Δεν υπάρχει τέτοια διάθεση»

Η πρώτη τοποθέτηση του κ. Βούγια ήρθε ως απάντηση για όλα όσα ακούγονται και διαδίδονται για ακραία μέτρα και πρωτόγνωρες -λίγο πολύ-συνθήκες. Μάλιστα, κάποιοι, έχουν προχωρήσει ακόμη περισσότερο βγάζοντας προς τα έξω ακόμη και …νούμερα μια και αναφέρουν ότι οι δύο φιναλίστ δεν θα πάρουν περισσότερα από 10.000 εισιτήρια, αφού θα προτιμηθεί να κρατηθούν πολύ μεγάλες νεκρές ζώνες για τον φόβο των Ιουδαίων.
«Κατ΄ αρχήν όλα αυτά θα αποφασιστούν στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της αστυνομίας και κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη οριστεί, τονίζει ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη. Από ‘κεί και πέρα τώρα η δική μου πολιτική αίσθηση είναι ότι δεν υπάρχει τέτοια διάθεση από την πλευρά μας. Δεν συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για έκτακτα μέτρα. Εμείς, θέλουμε έναν τελικό πραγματική γιορτή και πάνω απ’ όλα ένα γήπεδο γεμάτο. Γιατί να κόψουμε τόσα εισιτήρια που ακούγονται από τη στιγμή που δεν υπάρχει τέτοια προδιάθεση για τυχόν επεισόδια.
Εδώ, μιλάμε για μια διοργάνωση όπου πρέπει να επικρατήσουν συνθήκες γιορτής».

«Θα λάβουμε τα απολύτως αναγκαία μέτρα»

-Άρα, κ. υφυπουργέ μπορούμε να συμπεράνουμε και να το θεωρήσουμε ως ένα βαθμό σίγουρο ότι όλα όσα θα αποφασιστούν θα είναι στο μέτρο του φυσιολογικού, χωρίς την παραμικρή δόση υπερβολής;
«Αυτό για το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω, αφού άλλωστε δεν γνωρίζω κάτι διαφορετικό, είναι ότι δεν υπάρχει καμία προδιάθεση για υπερβολικές αποφάσεις και ξεχωριστά-για την συγκεκριμένη περίπτωση- μέτρα .Θα ληφθούν τα εντελώς απαραίτητα και αναγκαία για να κυλήσουν όλα ομαλά και ήρεμα. Δεν υπάρχει, το ξανατονίζω, κάποια ένδειξη ούτε κάποια ανησυχία ότι μπορεί να συμβούν ακραίες καταστάσεις».
Με δεδομένο επομένως ότι η βούληση της πολιτείας είναι να μην μπουν πρόσθετες απαγορεύσεις ούτε να «πετσοκοπεί» υπερβολικό νούμερο από τα εισιτήρια του τελικού, όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν υπέρ της άποψης ότι θα τηρηθούν οι συνηθισμένες αποστάσεις και θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα χωρίς υπερβολές και ακραίες αποφάσεις, εκτός κι αν συμβεί κάτι διαφορετικό την ύστατη κυριολεκτικά στιγμή.

Στα πλέι οφ οι Μπόμπκατς


O Τζέιμς Ρίτσαρντσον των Σάρλοτ Μπομπκατς Εγραψαν ιστορία οι Μπόμπκατς, καθώς εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ του ΝΒΑ, για πρώτη φορά στην διαδρομή τους στο ΝΒΑ. Η σπουδαία επιτυχία τους γράφτηκε με τη νίκη στη Νέα Ορλεάνη, με 104-103 κόντρα στους Χόρνετς. Στη Μινεάπολις, οι Ουόριορς νίκησαν με 116-107 τους Τίμπεργουλφς και ο Ντον Νέλσον έγινε ο πολυνίκης προπονητής στην ιστορία του ΝΒΑ με 1.333. Μία περισσότερη από τον Λένι Ουίλκενς.

Στο Χιούστον οι Ρόκετς εκμεταλλεύτηκαν την κούραση των Τζαζ από το προηγούμενο βράδυ (νίκησαν στην παράταση την Οκλαχόμα Σίτι) κι έφτασαν στη νίκη με 113-96. Μπρουκς και Μάρτιν πέτυχαν από 28 πόντους και ο Ρικ ’ντελμαν έγινε ο 11ος κόουτς στην ιστορία του ΝΒΑ που φτάνει τις 900 νίκες στην καριέρα του. Από τους ηττημένους, ο Κάρλος Μπόυζερ τελείωσε το ματς με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ, ο Ντίρον Ουίλιαμς είχε 12 πόντους και επτά ασίστ.


Συνοπτικά τα αποτελέσματα
Ιντιάνα-Νέα Υόρκη 113-105
Τορόντο-Βοστόνη 104-115
Ντιτρόιτ-Ατλάντα 90-88
Μαϊάμι-Φιλαδέλφεια 99-95
Μιλγουόκι-Νιού Τζέρσεϊ 108-89
Μινεσότα-Γκόλντεν Στέιτ 107-116
Νέα Ορλεάνη-Σάρλοτ 103-104
Οκλαχόμα-Ντένβερ 94-98
Ορλάντο-Ουάσινγκτον 121-94
Ντάλας-Μέμφις 110-84
Χιούστον-Γιούτα 113-96
ΛΑ Κλίπερς-Πόρτλαντ 85-93
Φοίνιξ-Σαν Αντόνιο 112-101

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ

Βοστώνη 49-29
Τορόντο 38-40
Νέα Υόρκη 28-50
Φιλαδέλφεια 26-52
Νιού Τζέρσεϊ 11-67

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Κλίβελαντ 61-17
Μιλγουόκι 44-34
Σικάγο 37-40
Ιντιάνα 30-48
Ντιτρόιτ 25-53

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ορλάντο 55-23
Ατλάντα 49-29
Μαϊάμι 44-34
Σάρλοτ 42-36
Ουάσινγκτον 24-54

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντένβερ 51-27
Γιούτα 51-28
Πόρτλαντ 48-30
Οκλαχόμα Σίτι 48-30
Μινεσότα 15-63

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
Λ.Α. Λέικερς 55-22
Φοίνιξ 51-27
Λ.Α. Κλίπερς 27-51
Σακραμέντο 24-54
Γκόλντεν Στέιτ 24-54

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντάλας 51-27
Σαν Αντόνιο 48-30
Χιούστον 40-38
Μέμφις 39-39
Νέα Ορλεάνη 35-44

Θέλει το Γιουρόπα Λιγκ ο Ρέινα


Ο Πέπε Ρέινα Αποφασισμένος να ολοκληρώσει τη χρονιά με ένα τρόπαιο δηλώνει ο Πέπε Ρέινα παρά την απογοητευτική πορεία της Λίβερπουλ μέχρι στιγμής. Οι ελπίδες των "κόκκινων" για πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν παραμένουν περιορισμένες, αλλά ο Ρέινα βλέπει ακόμα φως στην Ευρώπη.

Η αγγλική ομάδα υποδέχεται σημερα στο "Ανφιλντ" την Μπενφίκα για τη δεύτερη μεταξύ τους αναμέτρηση στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Γιουρόπα Λιγκ. Στον πρώτο αγώνα έχασε από τους Πορτογάλους με 2-1, αλλά ο Ρέινα επιμένει ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα σώσουν τη σεζόν. "Αυτό είναι το μόνο τρόπαιο που μπορούμε να σηκώσουμε φέτος", δήλωσε ο Ισπανός τερματοφύλακας στην εφημερίδα "Liverpool Echo".

"Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ολοι οι παίκτες θέλουμε να κατακτήσουμε κάτι και αυτή είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Ελπίζω να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα και να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Εύχομαι να μην έχω δουλειά το βράδυ της Πέμπτης, αλλά θα είναι δύσκολο. Με τους οπαδούς στο πλευρό μας όμως, μπορούμε να τα καταφέρουμε", κατέληξε.

Μετά τα πλέι οφ μεταγραφές

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/d80137d6fb04b926c796594c1cd2d56d_L.jpg?1270696196?1270696196?1270696196Η ονοματολογία στον Ολυμπιακό έχει ήδη ξεκινήσει αλλά από τη διοίκηση διαψεύδουν προς το παρόν το παραμικρό αφού το βάρος αυτή την εποχή πέφτει στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Άλλωστε, ακόμα δεν έχει κλείσει οριστικά το θέμα του προπονητή, ενώ ούτε έχει ξεκαθαρίσει η ευρωπαϊκή διοργάνωση στην οποία θα συμμετέχει τη νέα σεζόν ο Ολυμπιακός. Παρόλα αυτά οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν τις ανάγκες τους και σε ποιες θέσει χρειάζονται ενίσχυση. Τέσσερις μέσοι αλλά και ένας τερματοφύλακας είναι οι στόχοι του Ολυμπιακού εν όψει της νέας σεζόν.

Σε ότι αφορά στα ονόματα που ακούγονται από την ΠΑΕ διαβεβαίωναν ότι ο Νάτσο Σκόκο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρείται κλεισμένος και μάλιστα υποστήριζαν ότι είναι πολύ πιθανόν η περίπτωσή του να θυμίσει την αντίστοιχη του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Στα υπόψιν φέρεται να βρίσκεται για τη θέση του τερματοφύλακα και ο Κάσπερ Σμάιχελ, ενώ για τον Γιώργο Τζαβέλλα μετά τον Ολυμπιακό, την περίπτωση του εξετάζουν και ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ.

Στο μεταξύ ένας παίκτης που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τους «ερυθρόλευκους» προτάθηκε πρόσφατα στον Ολυμπιακό. Πρόκειται για τον Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, ο οποίος είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα φύγει το καλοκαίρι ελεύθερος από τη Μπόκα Τζούνιορς. Στον Ολυμπιακό αναζητούν ένα δεκάρι με τα χαρακτηριστικά του Αργεντινού άσου, ωστόσο τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν μετά την ανακοίνωση του νέου προπονητή.

Το Κύπελλο …«πληρώνει»!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/8a6b26d05e5356cd2720926c151f72d5_L.jpg?1270699235?1270699235?1270699235Το ποσό των 650.000 ευρώ θα μοιραστούν οι ποδοσφαιριστές του Άρη, εάν κερδίσουν τον Παναθηναϊκό στον τελικό Κυπέλλου της 24ης Απριλίου. «Φτιαγμένοι» για κούπα μετά από 40 ολόκληρα χρόνια οι «κίτρινοι».Αποφασισμένοι να «χρυσώσουν» τους ποδοσφαιριστές του συλλόγου είναι οι άνθρωποι του Άρη σε περίπτωση κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού η διοίκηση των «κίτρινων» έχει τάξει πριμ ύψους 650.000 ευρώ, αν τελικά η κούπα καταλήξει στον …Πύργο τον Λευκό.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΠΟ επιβραβεύει τον σύλλογο που θα κατακτήσει το Κύπελλο με επιπλέον 200.000 ευρώ, ενώ οι Θεσσαλονικείς έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο Europa League, αλλά αν κατακτήσουν το τρόπαιο, τότε θα παίξουν στα πλέι οφ της διοργάνωσης και θα χρειάζονται μόλις δύο αγώνες για να αγωνιστούν στους ομίλους του θεσμού της UEFA.
Αν τα καταφέρουν, θα εισπράξουν το ποσό του 1,35 εκατ. ευρώ.

Στο αγωνιστικό σκέλος, όλοι οι ποδοσφαιριστές των «κίτρινων» ανυπομονούν να έρθει η 24η Απριλίου, προκειμένου να διεκδικήσουν το Κύπελλο Ελλάδας, την ίδια ώρα που ο τεχνικός του Άρη Έκτορ Κούπερ επιχειρεί να τους «προσγειώσει» στην …Τρίπολη και τον αγώνα με τον Αστέρα.
Ο Μιχάλης Σηφάκης αναμένεται να συνεχίσει το ατομικό του πρόγραμμα μέχρι την Παρασκευή και στη συνέχεια θα αρχίσει να προπονείται και με μπάλα στο πρόγραμμά του κάνοντας ειδικές ασκήσεις.
Ο διεθνής τερματοφύλακας θα απουσιάσει από το κυριακάτικο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη και ο Κούπερ πιθανότατα θα τον χρησιμοποιήσει ξανά στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ώστε να έχει ένα ματς στα πόδια του πριν από τον τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.
Από την πλευρά του, ο Τόνι Κάλβο ακολούθησε χθες ατομικό πρόγραμμα για προληπτικούς λόγους, ενώ είναι τιμωρημένος για τον αγώνα με τους Αρκάδες.

Η Μπέτυ ηρεμεί τον Μπαλοτέλι

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/17d3eec0114a412440a6be11cd8788d6_L.jpg?1270698335?1270698335Μπέτυ Κουράκου και Μάριο Μπαλοτέλι είναι και πάλι μαζί. Ο επιθετικός της Ιντερ επέστρεψε στις υποχρεώσεις των νερατζούρι αλλά και στην αγκαλιά της Ελληνίδας καλλονήςΟ Ιταλός φορ με δηλώσεις που παραχώρησε στο ιταλικό περιοδικό «Novella2000» ζήτησε συγγνώμη από την Ιντερ και τόνισε πως στο πρόσωπο της Μπέτυς Κουράκου βρήκε το ετερό του ήμισυ και έχει ηρεμήσει: «Μόνο μαζί της έχω το κεφάλι μου στη θέση του». Το ζευγάρι είχε χωρίσει τον Νοέμβριο αλλά πλέον ο Μπαλοτέλι ανέφερε πως η 20χρονη Ελληνίδα είναι η επίσημη κοπέλα του. Μάλιστα το Μεγάλο Σάββατο και το γκολ που σημείωσε κόντρα στην Μπολόνια το αφιέρωσε στην Μπέτι και την οικογένειά του

Ειπε........

"Δεν ωφελεί σε τίποτα να μιλάμε για τον ΠΑΟΚ τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Εχω μπροστά μου δύο τίτλους να κατακτήσω με τον Παναθηναϊκό"

Δημήτρης Σαλπιγγίδης

Ψιθυροι

  • Καφεδάκι στο Rich ήπιε το μεσημέρι της Τετάρτης (7/4) ο Ντιόγκο. Ο βραζιλιάνος φεύγοντας αντίκρισε τους Τζόρτζεβιτς και Ζεβλάκοφ, που ήταν σε άλλο τραπέζι, αλλά πέρα από μια... ψυχρή χειραψία δεν είπαν τίποτα περισσότερο.
  • Αθάνατο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δύο λεπτά πριν λήξει το ημίχρονο στους Ζωσιμάδες άνοιξαν τα... ποτιστικά και άρχισαν να βρέχουν το χορτάρι του γηπέδου...
  • Γκάφα από πλευράς Alpha που στην σύνθεση του Παναθηναϊκού στον αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα είχε στην κάρτα των πρασίνων προπονητή τον... Χενκ Τεν Κάτε!
  • Ο παλιός προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάτσεκ Γκμοχ και ο παλαίμαχος άσος του τριφυλλιού και νυν τεχνικός του Απόλλωνα Αθηνών, Νίκος Καρούλιας βρέθηκαν στις εξέδρες της Λεωφόρου, όπου παρακολούθησαν την αναμέτρηση των πρασίνων με τον Εργοτέλη στο πλαίσιο του πρωταθλήματος νέων.

ΙΝΤΕΡ: Αρθροσκόπηση για Σαντόν

Επιτυχημένη ήταν η χειρουργική επέμβαση (αρθροσκόπηση) στην οποία υποβλήθηκε σήμερα ο Νταβίντε Σαντόν. Με τον τρόπο αυτό θα αποκατασταθεί το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στο δεξί γόνατο και που ήταν η αφορμή για να χάσει το μεγαλύτερο μέρος της αγωνιστικής περιόδου. Ο 19χρονος αμυντικός της Ιντερ τραυματίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο σε ματς της εθνικής ελπίδων της Ιταλίας και έμεινε αρκετές εβδομάδες εκτός δράσης. Κλήθηκε, ωστόσο, να βοηθήσει την ομάδα του το περασμένο Σάββατο στη νίκη 3-0 επί της Μπολόνια, λόγω των πολλών απουσιών που είχαν οι «νερατζούρι». Το ακριβές διάστημα αποθεραπείας του δεν ανακοινώθηκε, όμως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα δώσει το «παρών» στο παγκόσμιο κύπελλο με την εθνική Ιταλίας, με την οποία έχει πέντε συμμετοχές.

Καυτή η κερκίδα.....................

Ιδιαίτερα... καυτή η κερκίδα των οπαδών του ΠΑΣ Γιάννινα

Συναγερμός στον Αρη, φοβούνται τιμωρία

http://www.sport.gr/files/news/2010-04-07/1270659600_arispaok_250x.jpgΗ ΠΑΕ Αρης θα καθίσει εκ νέου στο εδώλιο του κατηγορημένου, καθώς αύριο (8/4) θα απολογηθεί στην Πειθαρχική Επιτροπή για τα όσα έλαβαν χώρα στο παραδοσιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ. Η εκδίκαση της υπόθεσης καθυστέρησε λόγω της απεργίας των δικηγόρων και ουσιαστικά έχει σημάνει συναγερμό στις τάξεις του συλλόγου, καθώς πιθανή τιμωρία της έδρας θα είναι ζημιογόνα για τα ταμεία της ΠΑΕ.

Το κατηγορητήριο αναφέρει την υποδοχή που έτυχε η αποστολή του ΠΑΟΚ, αλλά και το επεισόδιο που έλαβε χώρα εντός του γηπέδου μεταξύ του ατόμου της security και του φυσιοθεραπευτή του Δικεφάλου. Σε ότι αφορά το πρώτο, οι επιτελείς του Αρη θα επικαλεστούν και την ανακοίνωση που είχε εκδώσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ βάσει της οποίας επέρριπτε ευθύνες στην Αστυνομία.

Οι κίτρινοι υποστηρίζουν εξάλλου ότι όλα ήταν αποτέλεσμα του κακού σχεδιασμού που είχε κάνει η Αστυνομία στο θέμα της άφιξης της αποστολής της φιλοξενούμενης ομάδας. Σχετικά με το δεύτερο, υποστηρίζουν ότι το θέμα μεγαλοποιήθηκε, καθώς επίσης και πως δεν παρουσιάστηκε στην πραγματική διάστασή του.

Επί της ουσίας, οι Θεσσαλονικείς είναι ήδη υπότροποι και εξέτισαν ποινή μίας αγωνιστικής στον αγώνα με τον Πανθρακικό, ενώ δεν θέλουν να σκέφτονται καν το ενδεχόμενο τιμωρίας. Οι λόγοι σχετίζονται ασφαλώς τόσο με το αγωνιστικό όσο και με το οικονομικό, αφού είναι σαφές ότι οι επιτελείς της διοίκησης έχουν υπολογίσει τα έσοδα από τα εισιτήρια των αγώνων των πλέι οφ. Προσδοκούν εξάλλου να εξασφαλίσουν κι ένα ποσό της τάξεως του ενός εκατομμυρίου ευρώ μέσα από την διάθεση των μίνι διαρκείας. Μέχρι στιγμής, η ανταπόκριση των φιλάθλων του Αρη είναι εντυπωσιακή, αφού έχουν διατεθεί περισσότερα από 3.500 κάρτες. Πηγη sport.gr

Κουνάει μαντίλι και ο Ντενίλσον

http://www.sport24.gr/ast/cov/av/avala_2010_4_5_11_21_8_b.jpgΠαρελθόν από την Καβάλα αναμένεται να αποτελέσουν τις επόμενες ημέρες Ψωμάς και Ντενίλσον, καθώς δεν υπολογίζονται ενόψει της νέας σεζόν. Τον Γενάρη που μας πέρασε οι "Αργοναύτες" έκαναν την έκπληξη αποκτώντας τον Ντενίλσον για έξι μήνες+δυο χρόνια, με τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό ωστόσο να μην έχει αγωνιστεί ούτε σε ένα επίσημο ματς, εξαιτίας της κακής φυσικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται.

Πλέον οι άνθρωποι της Καβάλας δεν έχουν σκοπό να περιμένουν άλλο τον 32χρονο άσο, αφού σε περίπτωση που ανανεωθεί το συμβόλαιο του το καλοκαίρι, θα πρέπει αμείβεται με 400.000 ευρώ. Δεν αποκλείεται ωστόσο αν ο παίκτης δεχθεί μείωση στα χρήματα που έχει να λαμβάνει, να παραμείνει στην ομάδα.

Τελειώνουν Ψωμάς και Ιτάνς

Ο Γάλλος πορτιέρο είναι σίγουρα από τις καλύτερες μεταγραφές στο πρωτάθλημα, όμως το γεγονός πως είναι δανεικός από την Λίβερπουλ και η ρήτρα του είναι ιδιαίτερα υψηλή, δεν επιτρέπει στην διοίκηση της Καβάλας την παραμονή του στην ομάδα.

Τον δρόμο της εξόδου θα ακολουθήσει και ο Μανώλης Ψωμάς, που δεν βρίσκεται στα πλάνα των ανθρώπων του συλλόγου ενόψει της νέας σεζόν.

ΚΑΕ ΠΑΟΚ-Καταγγέλλει το συμβόλαιο του Μιλισάβλιεβιτς

http://www.sport24.gr/ast/cov/mi/mili_2009_12_8_15_18_48_b.jpgΑπό την στιγμή που ο Μπράνκο Μιλισάβλιεβτς δεν έδειξε να είναι θετικός στη λύση του συμβολαίου του με την διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, παρά τις συζητήσεις που συνεχίστηκαν και την Τετάρτη, αναμένεται να υπάρξει καταγγελία του συμβολαίου του στον ΕΣΑΚΕ.Μία κίνηση που αναμένεται να γίνει από πλευράς της διοίκησης ακόμα και την Πέμπτη με την αιτιολογία ότι ο Σέρβος πλέι μέικερ θα πρέπει να μείνει για ακόμη ένα μήνα εκτός δράσης.

Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά θα ανοίξει ο δρόμος της συμμετοχής του Τόμας Ντελινικάιτις που την Τετάρτη (07/04) πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Παράλληλα υπήρξε και σχετική επικοινωνία με την ισπανική ομοσπονδία για την αποστολή του letter of clearance του, αφού μέχρι πρότινος ο διεθνής Λιθουανός γκαρντ αγωνιζόταν στην Μούρθια. Έτσι, δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην έκδοση του δελτίου του.

Αλλαγές στην Τρίπολη από Κούπερ

http://www.sport24.gr/ast/cov/cu/cuper_2010_2_23_21_49_24_b.jpgΤι κι αν τα δύο τελευταία παιχνίδια της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Super League αποτελούν για τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ μία πρώτης τάξης προετοιμασίας για τον τελικό του Κυπέλλου hellas online της 24ης Απριλίου στο ΟΑΚΑ ο Αργεντινός τεχνικός θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αλλαγές την Κυριακή στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα. Παράλληλα όπως τόνισε σε συνέντευξή του ο Νάτσο Γκαρσία απαιτεί από τους ποδοσφαιριστές του την έξοδο στο Champions League της επόμενης περιόδου. Στο αγωνιστικό κομμάτι με μία πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου συνεχίστηκε την Τετάρτη η προετοιμασία της ομάδας του Άρη εν όψει του αγώνα της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης στην πόλη της Πελοποννήσου. Ο Μιχάλης Σηφάκης και ο Τόνι Κάλβο ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, με τον δεύτερο για προληπτικούς λόγους καθώς έτσι κι αλλιώς λόγω τιμωρίας δεν θα αγωνιστεί στον αγώνα της Τρίπολης.

Σχετικά με τον Σηφάκη θα πρέπει να θεωρείται ως δεδομένο ότι ο Κούπερ θα προτιμήσει να τον προφυλάξει εν όψει της συνέχειας και πολύ περισσότερο για τον τελικό του Κυπέλλου της 24ης Απριλίου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Κάτι που σημαίνει στην περίπτωση αυτή ότι κάτω από τα δοκάρια για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος θα βρεθεί ο Μίχαλ Πέσκοβιτς.

Η απουσία του τιμωρημένου λόγω καρτών Κάλβο θα φέρει μία ακόμη αλλαγή σε σχέση με τους γνώριμους βασικούς ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και με τον επίσης τιμωρημένο Κριστιάν Νασούτι. Από την προπόνηση του Άρη της Τετάρτης επίσης αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων ο Στίβι Φρασέρι ενώ για αύριο Πέμπτη στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται μία πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου.

Την ίδια ώρα θα πρέπει να σημειωθεί ότι στον αγωνιστικό χώρο του «Κλεάνθης Βικελίδης» συνεχίστηκε η τοποθέτηση του νέου χλοοτάπητα τύπου FIFA. Μάλιστα αύριο Πέμπτη είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ολοκλήρωση των εργασιών με όλα να κυλούν βάση του προγραμματισμού που έχει οριοθετηθεί.

Όσον αφορά τον Νάτσο Γκαρσία σε συνέντευξή του στον ΑΡΗΣ FM 92,8 σε ερώτηση για την δυνατότητα του Άρη να πετύχει την έξοδο του στο Champions League υπογράμμισε: «Ο στόχος μας είναι αυτός. Είναι και η απαίτηση του προπονητή μας. Ο κ. Κούπερ έχει υψηλές απαιτήσεις από εμάς. Μπορούμε να κερδίσουμε βαθμούς από τα τελευταία παιχνίδια. Έχουμε υψηλό κίνητρο να βγούμε με τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά στα πλέι οφ», είπε και συνέχισε: «Θεωρώ ότι η έλευση του νέου μας προπονητή βοήθησε την ομάδα μας.

Όλοι πια έχουμε υψηλή απαίτηση στις προπονήσεις. Έχουμε πια αγωνιστική ταυτότητα. Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και νιώθουμε σημαντικοί. Θεωρώ ότι όλη η εικόνα που φαίνεται αυτή τη στιγμή από την ομάδα έχει να κάνει με τη δουλειά που κάνουμε στο γήπεδο και όσα μας έμαθε ο προπονητής».

Για την αξία του Κυπέλλου στον Άρη επεσήμανε: «Στο ποδόσφαιρο μετράει το αποτέλεσμα. Αυτό έχει σημασία. Κι εμείς αυτό που κοιτάμε πρωτίστως είναι το αποτέλεσμα. Αυτό που θα κοιτάξουμε είναι να πάρουμε στο Κύπελλο.

Γνωρίζω πολύ καλά πως σκέφτεται ο κόσμος. Ο Άρης είναι στάση ζωής για τους οπαδούς. Τώρα είναι η ευκαιρία να κτίσουμε τον θρίαμβο μαζί με τους οπαδούς μας. Να μην έχουν λοιπόν την παραμικρή αμφιβολία ότι θα παλέψουμε για τον τίτλο και θα τα δώσουμε όλα για να γίνουμε κι εμείς κομμάτι της ιστορίας του Άρη»,
και συμπλήρωσε: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την υποδοχή που μας έκανε ο κόσμος μετά την πρόκριση στον τελικό. Νιώθουμε όπως νιώθετε για το κύπελλο και δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι θα είναι κατακίτρινο το ΟΑΚΑ».

«Ψάχτηκε» για ένσταση ο ΠΑΣ! Χάνει τον τελικό ο Σαριέγκι

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd12/imgv3b_IgPDRl2oPq.jpgΤην πιθανότητα να κερδίσουν την πρόκριση τους επί του Παναθηναϊκού στον τελικό μέσω ένστασης, εξέτασαν στο ημίχρονο του αγώνα στους Ζωσιμάδες οι άνθρωποι του ΠΑΣ Γιάννινα!Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Χριστοβασίλης έθεσε ερώτημα για το αν οι «πράσινοι» τηρούσαν τον κανονισμό των αγώνων Κυπέλλου, σύμφωνα με τον οποίο μια ομάδα της Σούπερ Λίγκα οφείλει να έχει στην 18αδα της, δύο παίκτες κάτω των 21 ετών.

Ο Παναθηναϊκός πάντως δεν κινδυνεύει αφού τόσο ο Νίνης όσο και ο Σιμάο πληρούν τις προϋποθέσεις. Ο πρώτος είναι γεννημένος στις 03/04/1990 και ο δεύτερος στις 23/07/1988. Σύμφωνα με τον κανονισμό, η καταληκτική ημερομηνία για να συμμετέχει ένας παίκτης στην φετινή διοργάνωση είναι να έχει γεννηθεί μετά την 01/01/1988, συνεπώς δεν υφίσταται το παραμικρό θέμα. Άλλωστε, ο Σιμάο είχε συμμετάσχει και στο ματς του ΟΑΚΑ αλλά και σε άλλα παιχνίδια του θεσμού…

Χάνει τον τελικό ο Σαριέγκι

Η κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Γιόσου Σαριέγκι λίγο πριν την λήξη του αγώνα στους Ζωσιμάδες θα του κοστίσει την συμμετοχή στον μεγάλο τελικό. Ο Παναθηναϊκός είχε δικαίωμα να μεταφέρει την ποινή του σε ένα από τα δύο εναπομείναντα ματς πρωταθλήματος αλλά ο Βάσκος είναι ήδη τιμωρημένος για τα ματς με Ηρακλή και ΠΑΣ και θα αναγκαστεί να λείψει και από το μεγάλο ραντεβού της 24ης Απριλίου.

Με δεδομένο πως το συμβόλαιο του με τους «πράσινους» λήγει το καλοκαίρι και δεν έχει ακόμα ανανεωθεί, ίσως το αποψινό ματς με τον ΠΑΣ ήταν το τελευταίο του με την φανέλα του «τριφυλλιού»…

Είδαν και οι υπάλληλοι της ΠΑΕ το χρώμα του χρήματος

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd12/imgv3b_vzIFwc2HJP.jpgΠερίπου 350 χιλ. ευρώ μοιράστηκαν χθες στους τραπεζικούς λογαριασμούς των υπαλλήλων της ΠΑΕ Ηρακλής, χρήματα που δόθηκαν από τους Αντώνη Ρέμο και Ανδρέα Παντελή.Το πρόβλημα που προέκυψε τη Μ. Πέμπτη με το τραπεζικό σύστημα φαίνεται ότι λύθηκε και, πλέον, οι δύο άνδρες εξόφλησαν ένα μέρος των χρημάτων που χρωστάει ο σύλλογος και στους υπαλλήλους του.

Άλλωστε, σύντομα αναμένεται να αρχίσει ο Κύπριος επιχειρηματίας τις συζητήσεις με μέλη της ομάδας που θέλει να παραμείνουν και τη νέα χρονιά (Μπουμπένκο, Λέκι, Φερναντές).

Κίνηση για Ταυλαρίδη!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd12/imgv3b_SIBGX6Owi2.jpgΗ ΑΕΚ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟΝ 30ΧΡΟΝΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο «ΕΚΛΕΚΤΟΣ» ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ.Πολύ ψηλά στη μεταγραφική λίστα της ΑΕΚ φαίνεται ότι βρίσκεται ο Στάθης Ταυλαρίδης.

Μάλιστα, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν πάρει απόφαση να κινηθούν άμεσα για την απόκτηση του 30χρονου κεντρικού αμυντικού, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «SportDay».

Ο Έλληνας στόπερ, άλλωστε, βρίσκεται στο «στόχαστρο» της «Ένωσης» από τον Γενάρη, ενώ στη πρόσφατη συνάντηση Αδαμίδη και Μπάγεβιτς φαίνεται ότι το όνομά του έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων.

Είναι παίκτης που αρέσει στον «Ντούσκο» και το γεγονός ότι μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Σεντ Ετιέν μόνο θετικό στοιχείο αποτελεί για την «κιτρινόμαυρη» διοίκηση.

Γιατί Ταυλαρίδης

Η ΑΕΚ στρέφεται δυναμικά στην περίπτωση Ταυλαρίδη για την άμυνά της για δύο κυρίως λόγους -πέρα του οικονομικού: 1) Επειδή είναι έμπειρος με παραστάσεις υψηλού επιπέδου και 2) διότι εξυπηρετεί το πλάνο της νέας διοίκησης για την ελληνοποίηση του ρόστερ.

Ο Ταυλαρίδης παρουσιάζεται θετικός στον επαναπατρισμό, ωστόσο παραμένει άγνωστο αν η «Ένωση» είναι σε θέση να καλύψει το κασέ του. Γιατί μπορεί να μην απαιτούνται χρήματα για τη μεταγραφή του, όπως προαναφέραμε, αλλά οι ετήσιες απολαβές του αυτή τη στιγμή στη γαλλική ομάδα αγγίζουν τις 850.000 ευρώ.

Στην ΑΕΚ υπάρχει, ωστόσο, η εκτίμηση ότι μπορούν να συμφωνήσουν με τον παίκτη σε ένα ποσό κοντά στα 500 χιλ. ευρώ, προκειμένου να τον ντύσουν στα «κιτρινόμαυρα».

Η καριέρα

Θυμίζουμε ότι Ταυλαρίδης άφησε το ελληνικό πρωτάθλημα και τον Ηρακλή από τα 21 του χρόνια για χάρη της Άρσεναλ, στη συνέχεια πήγε στην Πόρτσμουθ, στη Λιλ και τα τελευταία τρία χρόνια παίζει στη Σεντ Ετιέν.

Φέτος έχει 6 συμμετοχές (5 ως βασικός) στο Σαμπιονά, ενώ πέρυσι μετρούσε 24 παρουσίες στο πρωτάθλημα και 7 στο Γιουρόπα Λιγκ.

Εξάλλου, ο Ταυλαρίδης ήταν στην περίφημη λίστα με τους «killers» του Παναθηναϊκού τον Γενάρη αλλά η μεταγραφή του στο «τριφύλλι» δεν προχώρησε.