Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Αναστό: «Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ δεν άντεξαν»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα Νίκος Αναστόπουλος φιλοξενήθηκε στον «Sentra 103,3» και την εκπομπή «Θύρα 11» με τον Νίκο Γέμελο.

Μεταξύ άλλων, Ο Ελληνας τεχνικός αναφέρθηκε στο ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, στο αν οι «πράσινοι» κατέκτησαν δίκαια το φετινό πρωτάθλημα, στο Champions League, αλλά και το επικείμενο Mundial.

Επίσης, σε ερώτηση να συγκρίνει τον Λιονέλ Μέσι με τον Ντιέγκο Μαραντόνα, εξέφρασε ξεκάθαρα την προτίμησή του στον «Ντιεγκίτο», λέγοντας με βεβαιότητα πως «...δεν ξαναγβαίνει άλλος Μαραντόνα».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον «Sentra 103,3» ο Αναστόπουλος:

Για την πρόκριση του ΠΑΣ στους «4» του Κυπέλλου:

«Είναι η δεύτερη φορά επί των ημερών μου που ξαναφέρνουμε τον ΠΑΣ στους '4'. Δικαιούμασταν ένα γκολ, αν γινόταν στο πρώτο ημίχρονο το ματς θα είχε διαφορετική εξέλιξη. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, δεν αφήσαμε τον Παναθηναϊκό να επιβάλλει το ρυθμό του. Μόνο το γκολ μας έλειπε, αν και μας λείπει στα περισσότερα ματς, αλλά για μένα σημασία έχει ότι κάνουμε ευκαιρίες και ότι προσπαθούμε. Στο πρώτο παιχνίδι δεν μας κέρδισε ο Παναθηναϊκός, κάναμε ανθρώπινα λάθη. Τα γκολ που δεχτήκαμε έγιναν από λάθη. Σημασία έχει ότι τον κοντράραμε στα ίσια και τουλάχιστον φύγαμε με ψηλά το κεφάλι. Βέβαια μια πρόκριση στον τελικό θα ήταν μεγάλη ιστορία για τον ΠΑΣ αλλά... προσπαθήσαμε».

Για τον αν ο ΠΑΣ μπορεί αν παραμείνει στην κατηγορία:

«Εχουμε αποδείξει και στο παρελθόν ότι είμαστε μια ομάδα, η οποία όπου και αν παίζει παλεύει για τη νίκη. Τώρα τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, τα κουκιά είναι μετρημένα. Για εμάς είναι καθοριστικό το παιχνίδι της Κυριακής γιατί σε περίπτωση νίκης οι πιθανότητες για να παραμείνουμε στην κατηγορία πολύ μεγάλες. Εχουμε τα εφόδια να κερδίσουμε».

Για τους λόγους που οδήγησαν το ΠΑΣ σε αυτή τη θέση:

«Οι λόγοι είναι πολλοί και εξωαγωνιστικοί. Αυτή τη στιγμή δεν είναι το ζητούμενο να κάνουμε ανάλυση, έχουμε δύο παιχνίδια μπροστά μας και μπορούν να ανατραπούν τα πάντα».

Για τον αν ο Παναθηναϊκός κατακτά δίκαια το πρωτάθλημα:

«Κανένας δεν λογαριάζει αν το πήρε δίκαια. Σημασία έχει ότι πήρε το πρωτάθλημα. Σε κάποια σημαντικά παιχνίδια του πρωταθλήματος πήρε τη νίκη που του έδωσαν το πρωτάθλημα. Υπήρχαν ομάδες που δεν μπόρεσαν να αντέξουν -εννοώ τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ-, αντίθετα με τον Παναθηναϊκό».

Αν έχει μείνει ικανοποιημένος από το φετινό πρωτάθλημα:

«Από την ποιότητα όχι από το ενδιαφέρον ναι. Το πρωτάθλημα κρίθηκε τέσσερις αγωνιστικές πριν τελειώσει. Ομως χάρη στα πλέι οφ, η έξοδος στο Τσάμπιονγκ Λινγκ έχει ενδιαφέρον όπως και στην ουρά. Οσον αφορά την ποιότητα και το στόχο ήταν λίγα τα παιχνίδια που παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο και τα ευχαριστήθηκε ο κόσμος».

Για την πρόκριση της Μπάγερν στους «4» του Τσάμπιονγκ Λινγκ:

«Τα τελευταία χρόνια το γερμανικό ποδόσφαιρο περνάει μία κάμψη. Με τον Φαν Χάαλ η ομάδα παρουσιάζει ένα διαφορετικό πρόσωπο από τις προηγούμενες χρονιές. Εχει προσθέσει στοιχεία και χθες στάθηκε τυχερή γιατί αν δεν γινόταν η αποβολή ίσως να ήταν διαφορετική η εξέλιξη. Σημασία έχει ότι η Μπάγερν άντεξε, ενώ έχει τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι με τη Λιόν. Εχει μεγαλύτερη ιστορία η Μπάγερν και έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα όμως η εποχή της φανέλας έχει περάσει.

Για το ότι χαρακτηρίζουν τον Μέσι ως το νέο Μαραντόνα:

«Είχα την τύχη να τον παίξω ως αντίπαλος τον Μαραντόνα. Τέτοιος παίκτης δεν ξαναβγαίνει. Ομως ο Μέσι βαδίζει στα χνάρια του. Το πως αδειάζει τους αντιπάλους και μπαίνει στην περιοχή και το πως πασάρει και ντριμπλάρει μόνο ένας Μαραντόνα μπορεί να το κάνει. Πιστεύω ότι αν κρατηθεί έτσι όπως είναι θα αφήσει εποχή».

Για το πρώτο το ματς ανάμεσα στην Ιντερ και την Αρσεναλ:

«Δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε την Ιντερ και τον Μουρίνιο. Μπορεί να μην παίζουν μεγάλη μπάλα αλλά ο Μουρίνιο ξέρει να παίρνει αποτελέσματα και από τα αποτελέσματα σε θυμάται ο κόσμος. Αντίθετα ο Βενγκέρ παρουσίασε μια Αρσενάλ ξέφρενο αμπέλι».

Για το πως μπορεί η εθνική ομάδα να σταματήσει τον Μέσι:

«Προέχουν άλλα παιχνίδια. Ωραία, σταμάτησες τον Μέσι. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάρεις το παιχνίδι... το ζητούμενο είναι να κάνει τις νίκες στα παιχνίδια που μπορείς. Το παιχνίδι με την Αργεντινή έχει πολλά κίνητρα, αν την πετύχεις τελευταία αγωνιστική και ενώ έχει εξασφαλίσει την πρόκριση μπορεί επειδή θα έχεις μεγαλύτερο πάθος και να το εκμεταλλευτείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: