Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Αγρίνιο city…!

Όνειρα Ευρώπης κάνει ο Παναιτωλικός, που νίκησε 3-1 τον ΟΦΗ και εδραιώθηκε στην πέμπτη θέση. Δύο γκολ ο Κέβιν, ένα ο Κούσας, ενώ δοκάρι είχε ο Μύγας. Τη γκάφα της αγωνιστικής έκανε ο Στεφανάκος!

Αγρίνιο city…
Κατ’ αρχήν, ξεκινάμε από το γεγονός ότι το παιχνίδι έγινε. Ο ΟΦΗ, έστω και την τελευταία στιγμή, ρύθμισε τις οφειλές που είχε απέναντι σε τρεις πρώην ποδοσφαιριστές του και η Σούπερ Λίγκα «άναψε το πράσινο φως» για την διεξαγωγή της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό.

Έναν Παναιτωλικό, που διατήρησε το αήττητο σερί του για έβδομο παιχνίδι. Με πρωταγωνιστή τον Κέβιν Γκαρσία Μαρτίνες, που πέτυχε δύο γκολ, και τον Γιώργο Κούσα να σκοράρει ενδιάμεσα, η ομάδα του Αγρινίου νίκησε εύκολα με σκορ 3-1 τον ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League. Την γκάφα της αγωνιστικής έκανε ο τερματοφύλακας των νικητών, Μανώλης Στεφανάκος, παρότι το τέρμα των Κρητικών χρεώθηκε ως αυτογκόλ του Κουτρομάνου.

Με τη νίκη αυτή, τα «καναρίνια» εδραιώθηκαν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας (31 βαθμοί), που οδηγεί στα πλέι οφ και μπορούν να ονειρεύονται ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η ομάδα της Κρήτης, που έμεινε στους 20 βαθμούς, ναι μεν ξεπέρασε τον σκόπελο με τις οφειλές προς τους τρεις πρώην ποδοσφαιριστές της και συνεχίζει στο πρωτάθλημα, αλλά θα πρέπει να κάνει μεγάλη προσπάθεια για την παραμονή, αφού το ρόστερ έχει αποψιλωθεί.

To ματς

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο, ο Παναιτωλικός πήρε τα ηνία και έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ με Άλβες (9’) και Κέβιν (10’). Η ομάδα του Αγρινίου πίεσε ασφυκτικά για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και στο 18’ έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία με τον Μύγα, που έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στο δοκάρι του Αγριμάκη. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Κάπελ βρέθηκε απέναντι από την εστία, αλλά σούταρε ψηλά, αναδεικνύοντας σε ένα ακόμη παιχνίδι το μεγάλο πρόβλημα στην τελική προσπάθεια.

Στο ίδιο διάστημα, ο ΟΦΗ ήταν ταμπουρωμένος στο μισό γήπεδο, με τους παίκτες του να προσπαθούν με «νύχια και δόντια» να ανακόψουν τις προσπάθειες των αντιπάλων τους. Για επιθετική πρωτοβουλία, ούτε λόγος… Στο 34’ η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε. Ο Φωτάκης έκανε σέντρα-σουτ από δεξιά, ο Τριποτσέρης έκοψε, η μπάλα στρώθηκε στον Κέβιν, ο οποίος έκανε το 1-0. Μετά το γκολ, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν δειλά-δειλά να βγουν στην επίθεση, χωρίς, όμως, να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο «βγήκε», με τον Παναιτωλικό να προηγείται 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για τον ΟΦΗ, από μια φάση, που δεν… υπάρχει. Σε γύρισμα του Κουτρομάνου από το κέντρο, ο Στεφανάκος προσπάθησε να κάνει κοντρόλ, αλλά η μπάλα πέρασε κάτω από το πόδι και κατέληξε στα δίχτυα, για να γίνει το 1-1. Ίσως η γκάφα της αγωνιστικής. Στο 51’ ο Κούσας αποκατέστησε την τάξη και την… αδικία, καθώς με κεφαλιά, μετά από εκτέλεσε κόρνερ του Φωτάκη, έκανε το 2-1 και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Παναιτωλικό.

Μετά το δεύτερο γκολ, ο ΟΦΗ ανέβηκε πιο ψηλά στην προσπάθεια να ισοφαρίσει, αλλά το «πλήρωσε». Στο 61’, η ομάδα του Αγρινίου βγήκε υποδειγματικά στην αντεπίθεση, με τελικό αποδέκτη τον Κέβιν, ο οποίος με κοντινό πλασέ, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και έκανε το 3-1. Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε και έπρεπε να έρθει το 78’ για να ακουστεί το… αχ! από τους φιλάθλους. Άλβες και Κάπελ βρέθηκαν μπροστά σε κενή εστία, αλλά κατάφεραν να πάρουν… κόρνερ! Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν διαδικαστικά, με τον Παναιτωλικό να φτάνει στη νίκη με 3-1. Απόλυτα δίκαιη η νίκη της ομάδας του Αγρινίου, που θα μπορούσε να φτάσει σε ακόμη μεγαλύτερο σκορ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Κουτρομάνος, Κέβιν (76’ Σκαραμοτσίνο), Κούσας (82’ Μαλεζάς), Μπεχαράνο, Άλβες, Καπέλ, Μαρτίνες, Μύγας (70’ Παπουτσογιαννόπουλος), Εντζεγκέλε, Φωτάκης.

Στον πάγκο έμειναν: Κολοβούρης, Κωνσταντινόπουλος, Μήλιος, Βασιλείου.

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Αγριμάκης, Τριποτσέρης, Μπανούσης (82’ Κάλαϊτζιτς), Μονιάκης, Κουτσιανικούλης (69’ Μανιδάκης), Ροβίθης, Φερνάντεθ, Λαμπρόπουλος, Στάθης, Μαραθιανός, Μακρής.

Στον πάγκο έμειναν: Γιαγκόζης, Δαμιανάκης, Μπολάκης, Φάζος.

Κίτρινες κάρτες: Άλβες, Εντζεγκέλε / Φερνάντες, Κάλαϊτζιτς
Κόκκινες κάρτες:

Διαιτητής: Γεώργιος Κύζας (Δράμας)
Βοηθοί: Κοσμάς Χαρίσης (Γρεβενών) και Δημήτριος Τάτσης (Ηπείρου)
Γήπεδο: Παναιτωλικού *Πηγή: sport-fm.gr*

Ένα και καλό!!

Άρχισε να εκμεταλλεύεται το ευνοϊκό πρόγραμμα ο Παναθηναϊκός! Μετά την πεντάρα με τον Εργοτέλη, οι «πράσινοι» πήραν σβηστά το τρίποντο απέναντι στον Λεβαδειακό (1-0) και διατηρήθηκαν σε τροχιά τίτλου.

Ένα και καλό!
Μπορεί να μην έβαλε πέντε όπως την Κυριακή, μπορεί να μην ήταν το ίδιο απολαυστικός, όμως ο στόχος επετεύχθη!

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε σχετικά εύκολα 1-0 του ακίνδυνου Λεβαδειακού και συνέχισε να εκμεταλλεύεται το πρόγραμμα που έχει μπροστά του, προκειμένου να κάνει την… επίθεση του για τον τίτλο.

«Χρυσός» σκόρερ του τριφυλλιού -που παρέμεινε στο -6 απ’ τον Ολυμπιακό και μείωσε στο -1 απ’ τον ΠΑΟΚ (ματς λιγότερο)- ο ανεβασμένος τελευταία Πέτριτς με ωραία κεφαλιά-ψαράκι, από οριακά θέση οφσάιντ. Δεν δόθηκε πέναλτι στον Μπεργκ στο πρώτο μέρος.

Το ματς:

Να προβεί σε πολλές αλλαγές σε σχέση με την πεντάρα απέναντι στον Εργοτέλη δεν χρειαζόταν. Άλλωστε το… κλισέ λέει πως ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει. Εξ’ ου λοιπόν οι μόνες διαφοροποιήσεις ήταν Τριανταφυλλόπουλος (αντί του τραυματία Μπούρμπου) και Μέντες (αντί του Λαγού). Και ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση να «πνίξει» τον Λεβαδειακό. Με κατοχή στα όρια… μονοτέρματος, με καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά με πρόβλημα στην τελική πάσα. Χουχούμης και Κλωναρίδης απ’ τα άκρα προσπαθούσαν, αλλά οι σέντρες τους δεν έβρισκαν αντίκρισμα.

Κι όλα αυτά με τους Βοιωτούς απλώς… να παρακολουθούν και να μην δείχνουν πως μπορούν να απειλήσουν πραγματικά την εστία του Στιλ. Ενδεικτικό πως η πρώτη τελική τους ήρθε στο 27’, με ένα αδύναμο σουτ του Μάντζιου που δεν ανησύχησε και ουσιαστικά ήρθε ως «απάντηση» στο βολέ του Πέτριτς που λίγο νωρίτερα είχε «βγάλει» ο Σηφάκης. Και τελικά λύθηκε ο γόρδιος δεσμός. Η εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Πράνιτς βρήκε… συνέχεια στην εξίσου όμορφη κεφαλιά-ψαράκι (στην πλάτη της άμυνας και σε οριακή θέση) του Πέτριτς, ο οποίος άφησε… άγαλμα τον Έλληνα γκολκίπερ και έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς. Κι αυτοί θα μπορούσαν ενδεχομένως να είχαν… διπλασιαστεί, αν είχε υποδειχθεί το πέναλτι σε βάρος του Μπεργκ (σε ανατροπή του Κώτσιου στο 40’, που δεν δόθηκε).

Οι πράσινοι είχαν αυτό που ήθελαν. Το υπέρ τους σκορ. Και βλέποντας πως ο Λεβαδειακός ήταν ανήμπορος να αντιδράσει, αρκούνταν σε αυτό. Κάπως έτσι ο ρυθμός έπεσε αισθητά, οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν την μπάλα, αλλά έδειχναν αδυναμία να φτιάξουν πραγματικές φάσεις για την εστία του Σηφάκη. Μέχρι την μεγάλη περιοχή των Βοιωτών υπήρχε κυκλοφορία, αλλά εκεί έλειπε το… κάτι παραπάνω στην τελική πάσα. Εξ’ ου και όλες σχεδόν οι σέντρες… έπεφταν πάνω σε αμυνόμενους.

Τα λεπτά περνούσαν, ο χρόνος κυλούσε εις βάρος των φιλοξενούμενων με το 1-0 να παραμένει, αλλά τον Παναθηναϊκό να μην αγχώνεται. Άλλωστε η εικόνα του αντιπάλου του, δεν μπορούσε να προδικάσει πως θα ‘χουμε «κηδεία» στη Λεωφόρο. Ο Αναστασίου έκανε αλλαγές για να «κλειδώσει» το τρίποντο, με την είσοδο του Καρέλη να δίνει ένα… τσικ ταχύτητα παραπάνω, αλλά μέχρι εκεί. Στο τελευταίο πεντάλεπτο, η ομάδα του Παντελίδη πήγε να βάλει… φωτιά με δύο φάσεις διαρκείας στα καρέ του Στιλ, αλλά όχι… κάτι τρελό. Κάπως έτσι, οι πράσινοι πήραν τους τρεις βαθμούς «σβηστά» με το 1-0 να αποδεικνύεται… ισάξιο με το 5-0 απέναντι στον Εργοτέλη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες (58’ Λαγός), Κλωναρίδης (66’ Ζέκα), Μπεργκ, Ατζαγκούν, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Πέτριτς (75’ Καρέλης)

Στον πάγκο για τους πράσινους: Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Νάνο, Ντίνας

Λεβαδειακός (Παντελίδης): Σηφάκης, Νικολακάκης (81’ Μάγκας), Βούκσεβιτς, Τομάς, Μαχαίρας, Ορτέγκα (72’ Σοτέλο), Γκόμεζ, Μάντζιος, Κώτσιος, Σκέμπης, Μιλιάζες

Στον πάγκο για τους Βοιωτούς: Στρατηλάτης, Τσιντώτας, Γιακουμάκης, Μιλοσάβλιεφ, Παππάς
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ποδοσφαιρική πανδαισία και αδικία…!!

Ξάνθη (που έπαιζε με δέκα από το 30’) και Βέροια πρόσφεραν πλούσιο θέαμα αρνούμενες να φύγουν με τίποτα λιγότερο από τη νίκη από τα Πηγάδια, αλλά τελικά συμβιβάστηκαν με το άδικο και για τις δύο 2-2.

Ποδοσφαιρική πανδαισία και αδικία…
Πολύ ωραίο παιχνίδι στα Πηγάδια, με τους δύο προπονητές Λουτσέσκου και Γκρανέρο να ωθούν στα άκρα μέχρι το 90’ τους παίκτες τους προκειμένου να πάρουν τη νίκη και να μην επαναπάυονται στα κεκτημένα. Με δέκα παίκτες από το 30’ η SKODA λόγω αποβολής του Μπαξεβανίδη, δεν μέτρησε σωστά γκολ του Καπετάνου.

Μέσα σε λίγα λεπτά διαμορφώθηκε το τελικό 2-2, με τη μία ομάδα να απαντά κάθε φορά άμεσα στο γκολ της άλλης. Στο 35’ άνοιξε το σκορ ο Μπεν, ισοφάρισε στο 37’ ο Καπετάνος και οι ρόλοι άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο, αφού προηγήθηκαν στο 56’ οι γηπεδούχοι με τον Γούτα και απάντησαν τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι με τον Καλτσά.

Λίγο πριν το τέλος του ματς αποβλήθηκε και ο Λουτσέσκου που διαμαρτυρήθηκε για μη τήρηση του fair play.

Το ματς

Έπρεπε να έρθει η αποβολή του Μπαξεβανίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα για να συμβούν τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα στα Πηγάδια. Μετά από μισή ώρα αγώνα λοιπόν, οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο και η Βέροια χρειάστηκε μόλις πέντε λεπτά για να κεφαλοποιήσει το πλεονέκτημά της με κεφαλιά του Μπεν. Μένοντας όμως στους πανηγυρισμούς για αυτήν την επιτυχία, οι φιλοξενούμενοι πιάστηκαν στον ύπνο και στο 37’ είδαν το προβάδισμά τους να πηγαίνει περίπατο εξ αιτίας ενός τέρματος ακόμη (και μάλιστα με «ψαράκι» του αναγεννημένου Παντελή Καπετάνου.

Με φρέσκια σε σχέση με το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό ενδεκάδα, η Ξάνθη ήταν καλύτερη και πιο δραστήρια στο γήπεδο, όμως η κόκκινη αναγκαστικά έφερε αλλαγές στην εικόνα του αγώνα και τη διάταξη των δύο ομάδων, με Λουτσέσκου και Γκρανέρο να προχωρούν στην αντικατάσταση των Καπετάνου (με Σολτάνι)και Αμαραντίδη (με Καλί) αντίστοιχα, επιδιώκωντας να βρουν το καλύτερο δυνατό σύστημα για τη διαχείριση του ματς.

Ίσως εξ αιτίας αυτών των αλλαγών, ίσως επειδή απλά αυτό ήταν γραφτό, το παιχνίδι συνέχισε να είναι απρόβλεπτο και καταιγιστικό. Αρνούμενοι να πάρουν τίποτα λιγότερο από τη νίκη οι παίκτες των δύο ομάδων, συνεπικουρούμενοι από τις τακτικές αλλαγές τύπου μπάσκετ που σκαρφίζονταν οι προπονητές τους (που τουλάχιστον ένα μπράβο το αξίζουν για την επιθετική νοοτροπία και προσέγγιση του αγώνα), πρόσφεραν θέαμα και συγκινήσεις.

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο τα γκολ ήρθαν εναλλάξ και… μπαμ-μπαμ! Με διαφορά τριών λεπτών, Γούτας και Καλτσάς έγιναν οι ήρωες των ομάδων τους και διαμόρφωσαν το τελικό 2-2, ένα αποτέλεσμα που σίγουρα αδικεί και τις δύο ομάδες.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

SKODA Ξάνθη
: Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Λουσέρο, Βάλτερ (59’ Βασιλακάκης), Ομπόντο, Παπαστεριανός, Κλέιτον, Γούτας, Καπετάνος (44’ Σολτάνι), Λισγάρας.

Στον πάγκο
: Ζαρόπουλος, Κομεσίδης, Ορφανίδης, Καρυπίδης, Μπέλιτς.

ΒΕΡΟΙΑ
: Καντιμοίρης, Ραούλ Μπράβο, Βέρτζος (64’ Κάμπορα), Μπατιόν, Καλτσάς, Αμαραντίδης (39’ Καλί, 74’ Όστοϊτς), Μπαργκάν, Παυλίδης, Μαλόν, Μπεν.

Στον πάγκο: Τζινάρ, Πέδρο Άρτσε, Γεωργιάδης, Ντουμίτρου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επιστροφή ΠΑΣ-Α!!

Με αργεντίνικη συνταγή, από τους Ρόλε και Μπαράλες, ο Αστέρας νόμιζε πως καθάρισε εύκολα. Ο ΠΑΣ όμως το πάλεψε και με δύο γκολ του Κοροβέση (ευθύνεται ο Θεοδωρόπουλος) πήρε παλικαρίσιο βαθμό, 2-2.

Επιστροφή ΠΑΣ-Α!
Πάλεψε και δικαιώθηκε ο ΠΑΣ στην Τρίπολη. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από τα τέρματα των Ρόλε και Μπαράλες, δεν τα παράτησε και με δύο γκολ του Κοροβέση, στα οποία φέρει ευθύνη ο Θεοδωρόπουλος, κατάφερε να αποφύγει την ήττα, 2-2.

Ιδανικό ξεκίνημα για τους Αρκάδες, που έμοιαζαν πως με τα τέρμα στο 14ο και στο 25ο λεπτό θα κατάφερναν να φτάσουν σε μια εύκολη νίκη. Η απόδοσή τους δεν ήταν ανάλογη στη συνέχεια και σε συνδυασμό με την άνοδο της απόδοση του «Άγιαξ της Ηπείρου», το ματς απέκτησε ενδιαφέρον πριν το δεύτερο ημίχρονο με το γκολ του Έλληνα μεσοεπιθετικού στο 42’. Στο δεύτερο 45λεπτο οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι και κατάφεραν να απαντήσουν στο 77’ και πάλι με τον Κοροβέση. Το ματς έγινε ροντέο στο φινάλε, με τον Αστέρα να έχει δοκάρι στο 83’ με τον Μάσα.

Το ματς:


Νωθρό ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες στο ματς. Ο Αστέρας ως γηπεδούχος προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του και να φτιάξει παιχνίδι. Ο ΠΑΣ του επέτρεψε, αφήνοντας χώρους, καθώς όπως έδειξε θα κυνηγούσε τις αντεπιθέσεις. Τελικά, χωρίς να ιδρώσουν ιδιαίτερα οι παίκτες του Βεργέτη άνοιξαν εύκολα το σκορ, χάρη στο έξυπνο πλασέ του Ρόλε στο 14ο λεπτό. Παρά το γκολ ο ρυθμός στο ματς δεν άλλαξε και οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή.

Η ομάδα του Πετράκη στάθηκε άτυχη, αφού λίγο μετά την πρώτη της αξιόλογη επίσκεψη στην εστία του Θεοδωρόπουλου (22’ με τον Γιάκο) δέχτηκε και δεύτερο τέρμα, λόγω της αμυντικής της αδράνειας που δεν άφησε ανεκμετάλλευτη ο Μπαράλες στο 25ο λεπτό. Μετά το 2-0, ο Αστέρας χαλάρωσε και έδωσε δικαιώματα. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» ανέβασε σταδιακά την απόδοσή του και ξαναμπήκε στο ματς στο τέλος του ημιχρόνου (42’). Ο μέχρι εκείνη την ώρα εξαιρετικός Θεοδωρόπουλος έκανε λάθος έπειτα από σουτ του Τσάβες και έδωσε την ευκαιρία στον Κοροβέση να μειώσει, 2-1.

Όπως ξεκίνησε το παιχνίδι, έτσι συνεχίστηκε και στο δεύτερο 45λεπτο. Ο ρυθμός δε ήταν καλός με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται αρκετά στην δημιουργία παιχνιδιού και τους παίκτες να κάνουν πολλά λάθη στον χώρο του κέντρο. Ο ΠΑΣ κατάφερε να ανεβάσει την απόδοσή του και μπόρεσε να απειλήσει σε αρκετές περιπτώσεις την εστία του Θεοδωρόπουλου.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», οι φιλοξενούμενοι ανέβαζαν ολοένα και περισσότερο την απόδοσή τους, με τον Αστέρα να δείχνει να δυσκολεύεται να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο. Το λάθος έγινε και πάλι για τους Αρκάδες. Ο Θεοδωρόπουλος δεν μπόρεσε να μπλοκάρει σουτ του Κοροβέση έξω από την περιοχή και ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έκανε το 2-2 στο 77’. Το παιχνίδι άνοιξε στο φινάλε. Ο Αστέρας προσπάθησε να πάρει τη νίκη και στάθηκε άτυχος στο 83' όταν το σουτ του Μάσα βρήκε στο δοκάρι, έπειτα από την παρέμβαση του Βελλίδη. Οι γηπεδούχοι πίεσαν όμως δεν τα κατάφεραν, ενώ ο ΠΑΣ ήθελε να κάνει την απόλυτη ανατροπή με αντεπιθέσεις, από τις οποίες όμως έλειψε το καθαρό μυαλό.

Οι συνθέσεις:


Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι (81΄ Πάρα), Τσοκάνης, Γκόϊαν, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Μουνάφο (65’ Τιε Μπι), Γιαννιώτας, Μπαράλες, Ρόλε (81’ Νίκο Φερνάντεθ), Μάσα

Στον πάγκο: Κοσίσκι, Παντελιάδης, Μούκαμ

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Γιάκος (72’ Ίλιτς), Τσουκαλάς, Μανιάς, Τσάβες (72’ Σαπαλίδης), Κοροβέσης (83’ Σκόνδρας)

Στον πάγκο: Σωτηρίου, Αυγενικού, Κρητικός, Ναντάλες

Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης *Πηγή: sport-fm.gr*

Και στο τέλος νικά ο ΠΑΟΚ!!

Την Κυριακή ήταν ο Όντουμ, τώρα ο Δέδας. Με τρίποντο στο φινάλε, ο ΠΑΟΚ νίκησε 78-77 την Καντού στην Πυλαία ανατρέποντας διαφορά 9 πόντων στο τελευταίο τρίλεπτο και βλέπει ακόμη πρόκριση στο Eurocup.

Και στο τέλος νικά ο ΠΑΟΚ
Αρνείται να χάσει και ξέρει να νικά στο τέλος ο ΠΑΟΚ. Αν και βρέθηκε στο -9 απέναντι στην Καντού με τρία λεπτά να απομένουν, κατάφερε να επικρατήσει 78-77 με τρίποντο του Γιώργου Δέδα στα 9,7’’ πριν το τέλος. Κορυφαίος με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ ο Κέβιν Λάνγκφορντ για τον «Δικέφαλο του Βορρά», που έκανε σεφτέ στο Last 32 του Eurocup και ελπίζει ακόμη για την πρόκριση, έχοντας μπροστά του δύο ματς με τη Χίμκι, πρώτα στη Θεσσαλονίκη και μετά στη Μόσχα.

Το ματς

Όντουμ, Σαλούστρος, Κάρτερ, Μαργαρίτης και Βον άρχισαν το ματς για τον ΠΑΟΚ, που όμως εξ αρχής είχε πρόβλημα στο αμυντικό κομμάτι. Έτσι παρότι απάντησε με ένα 10-0 σερί και πρωταγωνιστή τον Σαλούστρο στο καλό ξεκίνημα των φιλοξενούμενων (2-8), οι τελευταίοι με οδηγούς τους Ουίλιαμς και Μπούβα είχαν εξαιρετικά ποσοστά (9/11 δίποντα) και είχαν την πρωτοπορία στο φινάλε της πρώτης περιόδου (20-24). Οι φωνές του Σούλη Μαρκόπουλου βελτίωσαν τα… μετόπισθεν των γηπεδούχων, που μπήκαν με 9-1 στο δεύτερο δεκάλεπτο (29-25) και είχαν τον έλεγχο, χωρίς πάντως να ξεφύγουν με διαφορά μεγαλύτερη των τεσσάρων πόντων. Ο Λάνγκφορντ (11π.) ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος και αποτέλεσε το βασικό λόγο του 38-34 του ημιχρόνου.

Η επιθετική αφύπνιση του καλύτερου σκόρερ της Καντού, Τζόνσον-Όντομ, επέτρεψε στην ιταλική ομάδα να… επιστρέψει στο «τιμόνι» του ματς και να αποκτήσει μια διαφορά τεσσάρων πόντων (42-46). Ένα ξέσπασμα του Τσόχλα, ωστόσο, στο φινάλε της τρίτης περιόδου οδήγησε σε επτά αναπάντητους πόντους (57-54). Οι δύο ομάδες συνέχισαν να ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί μέχρι τα μέσα της τελευταίας περιόδου, όταν οι παίκτες του Σακριπάντι εκμεταλλευόμενοι μια τεχνική ποινή στον Κάρτερ ξέφυγαν με επτά (64-71). Τζόουνς και Ουίλιαμς ήταν ασταμάτητοι φέρνοντας την ομάδα τους στο +9 (67-76) με μόλις τρία λεπτά να απομένουν, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Λάνγκφορντ και Τσόχλας ανανέωσαν τις ελπίδες (72-76), ενώ ο Κάρτερ με γκολ-φάουλ στα 39’’ μείωσε στον πόντο (75-76). Ο Τζόνσον-Όντομ απάντησε με 1/2 βολές από «τραβηγμένο» φάουλ (75-77) αφήνοντας 17,7’’ στους γηπεδούχους και ο Δέδας με «βόμβα» στα 9,7’’ ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή, καθώς ο Σαλούστρος έκλεψε στο τέλος.

Δεκάλεπτα: 20-24, 38-34, 57-54, 78-77

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 18 (6 ριμπ.), Λιάπης, Κάρτερ 9, Κακαρούδης 11, Τσόχλας 11 (7 ασίστ), Δέδας 7, Μαργαρίτης 8, Όντουμ, Βον 6, Μπρέμερ 2, Σαλούστρος 6.

Καντού (Σακριπάντι): Τζόνσον-Όντομ 14, Φελντίν 9, Αμπάς, Λαγκάνα, Τζόουνς 16 (9 ριμπ.), Σερμαντίνι 6 (6 ριμπ.), Χόλις 6 (7 ριμπ.), Μπούβα 7, Τζεντίλε 5, Ουίλιαμς 14. *Πηγή: sport-fm.gr*

To TOP 10 της βραδιάς! (video)

Το ΝΒΑ παρουσίασε τις πιο εντυπωσιακές στιγμές της βραδιάς, με τον ΛεΜπρον Τζέιμς να πρωταγωνιστεί, καθώς έβγαλε πολλές θεαματικές φάσεις κόντρα στους Σανς!
Απολαύστε το TOP 10 του ΝΒΑ:









*Πηγή: superbasket.gr*

Καζάκης: «Περνάει κρίση ο ΠΑΟΚ» (audio)

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Βλάσης Καζάκης. Ο επιθετικός του Αιγινιακού αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας του στο πρωτάθλημα της Football League, δίνοντας, παράλληλα, τις εκτιμήσεις του και για το ματς της πρώην ομάδας του, Καλλονής, με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ματς της Μυτιλήνης: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ. Εκτός του ότι η Καλλονή έχει μια πολύ καλή ομάδα, ο ΠΑΟΚ δεν είναι στα φόρτε και δυσκολεύεται να πιάσει την απόδοση που είχε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Φαίνεται πως περνάει μια κρίση».

Για τις οπαδικές προτιμήσεις των φιλάθλων στη Λέσβο: «Το γνωρίζω πως έχει πολλούς υποστηρικτές ο Ολυμπιακός, αλλά έχει και αρκετούς ΠΑΟΚτσήδες. Άλλωστε, η Λέσβος βρίσκεται στη βόρειο Αιγαίο, είναι κατά κάποιον τρόπο βόρεια Ελλάδα».

Για τον Αιγινιακό: «Περνάμε και εμείς μια αγωνιστική κρίση. Είμαστε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Θέλουμε να συσπειρωθούμε για να κάνουμε την αντεπίθεσή μας και να ανεβούμε βαθμολογικά. Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο και θα προσπαθήσουμε να πάμε καλά την ομάδα. Έχουμε ποιοτικούς  παίκτες και δεν μας αξίζει αυτή η βαθμολογική θέση».

Ακούστε τις δηλώσεις του Βλάση Καζάκη στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

Η απάντηση βρίσκεται στα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ!!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΟΥΖΟΥ
Ναι, αυτός είναι τελικός! Καμία σχέση με τους άλλους. Το διακύβευμα για τον ΠΑΟΚ το βράδυ στην Μυτιλήνη δεν είναι απλά η κατάκτηση η όχι των τριών βαθμών. Είναι βαθύτερο, απλώνεται σε πολλά επίπεδα και θα έχει συνέπειες. Θετικές ή αρνητικές. Μέσος δρόμος δεν υπάρχει. Κόντρα στην Καλλονή ο ΠΑΟΚ πρέπει πάση θυσία να πάρει τη νίκη. Αν δεν τα καταφέρει δρομολογούνται εξελίξεις. Απρόβλεπτες αυτή τη στιγμή, με αποφάσεις που δεν μπορούν να χαρτογραφηθούν, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν. Για τους περισσότερους.

Τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα με αποκορύφωση την ήττα-κάζο από τον Αστέρα στην Τρίπολη, σε συνδυασμό με τις αποκαρδιωτικές εμφανίσεις, έχουν φέρει την ομάδα με την πλάτη στον τοίχο. Η παταγώδης αποτυχία της πρόκρισης στους 16 του κυπέλλου αλλά και η απώλεια της πρώτης θέσης στην βαθμολογία, και τα δύο μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, έχουν φέρει τον Ανστασιάδη και τους παίκτες με την πλάτη στον τοίχο. Ταυτόχρονα δημιούργησαν το ερώτημα: αντέχει ο φετινός ΠΑΟΚ την πορεία πρωταθλητισμού μέχρι το τέλος;

Η απάντηση δεν θα δοθεί μονολεκτικά μέσα από το αποτέλεσμα της σημερινής αναμέτρησης στην Μυτιλήνη. Θα αποτελεί όμως ένα πρώτο πρόκριμα. Αν ο ΠΑΟΚ περάσει αλώβητος από το νησί τότε η ηρεμία επιστρέφει, η ομάδα κερδίζει την χαμένη της αυτοπεποίθηση, ο Αναστασιάδης παραμένει ακλόνητος χωρίς προσωπικές ανασφάλειες, η εμπιστοσύνη του κόσμου ανανεώνεται, το βλέμμα επιστρέφει στο νήμα του πρωταθλήματος τον Μάιο. Είναι το καλύτερο δυνατό σενάριο. Αυτό που εύχονται όλοι. Ή τουλάχιστον εκείνοι που έχουν κουραστεί να είναι στο ίδιο έργο θεατές και θέλουν τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή.

Είναι δυσάρεστο να υποθέσει κανείς το σενάριο στην απευκταία περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά και ο ΠΑΟΚ γνωρίσει την ήττα. Είναι κάτι που δεν θέλει να σκέφτεται κανείς. Ο Αναστασιάδης ήδη χτύπησε την σειρήνα του συναγερμού. Οι παίκτες γνωρίζουν ότι το βράδυ στη Μυτιλήνη θα πρέπει να παίξουν για τους εαυτούς και τον ίδιο. Μαζί έφτασαν τον ΠΑΟΚ στην κορυφή, ενωμένοι είναι υποχρεωμένοι να δώσουν την μάχη της παραμονής στο κόλπο του τίτλου μέχρι το τέλος. Μακάρι το βράδυ να πανηγυρίσουν τη νίκη. Θα είναι η πιο καθαρή απάντηση στην αμφισβήτηση που οι ίδιοι εξέθρεψαν.
*Πηγή: metrosport.gr*

Η διοίκηση απούσα. Ο κόσμος παρών. Η ομάδα;

Περί διοίκησης βέβαια, ούτε λόγος να γίνεται. Η διοίκηση δεν άρθηκε στο ύψος των περιστάσεων για την διαχείριση της αγωνιστικής κρίσης στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Και παρακαλούμε δώστε την δέουσα προσοχή. Περί αγωνιστικής κρίσης ο λόγος, και μόνον. Ουδείς τολμά ακόμη κι υποψία σκέψης να έχει για οποιαδήποτε διαχείριση άλλης κρίσης. Εξάλλου – ο Ιβάν Σαββίδης να είναι καλά - η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν αντιμετωπίζει πλέον, άλλες κρίσεις..Γράφει ο Άρις Νικολάκης

Αλλά και ποιος όμως, από την διοίκηση της να διαχειριστεί αγωνιστική κρίση; Ουδείς βγήκε μπροστά. Ουδείς ανέλαβε πρωτοβουλία. Ουδείς άρθρωσε λόγο. Ουδείς όρθωσε ανάστημα. Και τούτου επειδή ουδείς εμπνέει. Ουδείς τολμά. Ουδείς εκτίθεται. Ουδείς αντιδρά!

Όλοι βολεύονται κατά κανόνα με τις πλάτες του Ιβάν Σαββίδη. Όταν όμως, χρειάζεται τις δικές τους ο Ιβάν Σαββίδης; Δεν βλέπουμε να τις βάζουν! Εάν κι εφ’ όσον τις βάζουν αλλά δεν τις βλέπουμε φυσικά, ζητούμε εκ των προτέρων ταπεινά συγνώμη. Εμείς πάντως, δεν βλέπουμε να τις βάζουν!

Επιτρέψτε μας να εξαιρέσουμε τη Μαρία Γκοντσάρεβα. Η παρουσία της στην διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ διασφαλίζει και την καλύτερη διαχείριση της επένδυσης του «τσάρου». Εξασφαλίζει παράλληλα και το νοικοκυριό στα οικονομικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αυτές τις ευθύνες έδει η μαρία Γκοντσλάρεβα. Αυτούς τους ρόλους της ανέθεσε ο «τσάρος». Σε αμφότερους τους ρόλους η εκ Ρωσίας ορμώμενη «εξ απορρήτων» συνεργάτιδα του Ιβάν Σαββίδη αριστεύει.

Τα άλλα μέλη της διοίκησης τελικά, απλά παρίστανται. Έτσι τουλάχιστον, φαίνεται αυτές τις ημέρες της κρίσης. Δεν ακούσαμε και δεν είδαμε οποιονδήποτε, να πράττει οτιδήποτε για την αποκατάσταση των ισορροπιών. Να αντιδρά σε όσους δρουν επιχειρώντας να φέρουν το τέλος στην Τούμπα πριν το τέλος. Ποια είναι τα μέλη; Ποιος ο ρόλος τους; Ποιες οι ευθύνες τους; Ιδού η απορία.

Η απουσία της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την κρίση είναι μία αιτία, για την οποία αντί να αμβλυνθεί, αυτή οξύνθηκε. Κατά την ταπεινή μας άποψη, τουλάχιστον…

Δεν έγινε αντιληπτή μία … Έστω μια προσπάθεια της διοίκησης, για να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο στήριξης προπονητών και παικτών. Ως εκ τούτου δεν καταβλήθηκε τέτοια προσπάθεια! Ούτε καν επικοινωνιακά. Δεν προβλήθηκε αντίσταση στην πανταχόθεν επίθεση απαξίωσης του ΠΑΟΚ. Λέτε κι ο ΠΑΟΚ δεν είναι 2ος στην βαθμολογία. Λέτε, κι ο Ολυμπιακός δεν έρχεται στις 8 Φεβρουαρίου στην Τούμπα. Λέτε και δεν εξελίσσονται (κάλλιο αργά παρά ποτέ) μεταγραφές. Λέτε και τελείωσε το Πρωτάθλημα.

Αυτή είναι η αλήθεια. Αλήθεια επίσης, είναι πως ο ΠΑΟΚ απαιτεί ενεργό… Μάχιμο ρόλο κι ουχί διακοσμητικό ρόλο της διοίκησης της ΠΑΕ. Χρειάζεται την ενιαία συντεταγμένη πορεία με την ομάδα και τον κόσμο. Γι’ αυτήν ξοδεύει την περιουσία του ο Ιβάν Σαββίδης.

Με απούσα βέβαια, την διοίκηση της ΠΑΕ από το «μέτωπο» ο κόσμος είναι παρών. Αυτός παντού και πάντοτε ήταν παρών. Μάθατε τι έγινε στη Μυτιλήνη; Χαλασμός; Επίδειξη πίστης των φίλων του «δικέφαλου». Ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν κάμπτεται εύκολα. Η υποδοχή στη Λέσβο είναι αποδεικνύει πως η φλόγα καίει ακόμη στην καρδιά του.

Τι απομένει; Η ομάδα; Για να δούμε τι θα δούμε από αυτήν απόψε; Θα φουντώσει την φλόγα ή θα την σβήσει;
*Πηγή: metrosport.gr*

Η Καλλονή με τα «μάτια» της ΠΑΕ ΠΑΟΚ!!

Η σημερινή αντίπαλος του ΠΑΟΚ με τα «μάτια» της ΠΑΕ...

Αναλυτικά:

Πέρυσι αποτέλεσε το…πειραματόζωο της Λίγκας. Πόσο θα άντεχε μια επαρχιακή ομάδα με μόλις 20 ετών ιστορία, με παρθενική εμφάνιση στη μεγάλη κατηγορία, χωρίς τη δυνατότητα να παίζει στην έδρα της αλλά εκατοντάδες… ναυτικά μίλια μακριά, με πολλές αλλαγές στο ρόστερ να σταθεί σε ένα ιδιόμορφο πρωτάθλημα;

Κι όμως η ΑΕΛ Καλλονής απέδειξε ότι ο ενθουσιασμός του νέου σε συνδυασμό με το μεράκι και τη στήριξη των λιγοστών πιστών είναι ικανά να εξασφαλίσουν μια σχετικά άνετη παραμονή με καλό ποδόσφαιρο και κάποιες εντυπωσιακές νίκες. Ο πολύπειρος Γιάννης Μαντζουράκης συνεχίζει στο τιμόνι της ομάδας από τη Μυτιλήνη, με την ομάδα του να δείχνει σταθερότητα και αποτελεσματικότητα.

Η Καλλονή βρίσκεται στη 10η θέση του Πρωταθλήματος, εκμεταλλευόμενη κυρίως την έδρα της και την “σφιχτή” της άμυνα. Στη Μυτιλήνη έχει πετύχει 4 νίκες, 3 ισοπαλίες, ενώ έχει ηττηθεί μόλις μια φορά με 0-5 από τον Ολυμπιακό, ένα αποτέλεσμα που της χάλασε το ρεκόρ της καλύτερης άμυνας του Πρωταθλήματος που κατείχε ως τότε. Συνολικά έχει δεχτεί στο πρωτάθλημα μόλις 13 γκολ, ενώ έχει πετύχει 12.

Σημαντική είναι η συμβολή του Μαλτέζου τερματοφύλακα Άντριου Χογκ, ενώ στην επίθεση ο Χουάνμα είναι ο πρώτος της σκόρερ με 3 γκολ. Πυλώνες της ανάπτυξής της οι…γνωστοί Λεοζίνιο, Μανούσος, ενώ προστέθηκε και ο Σάββας Τσαμπούρης. Στην πολύ σταθερή της άμυνα, σημείο αναφοράς είναι ο Αναστασιάδης, ενώ πολύ καλά αποδίδει και ο Στράτος Βάλιος που έχει αγωνιστεί σε 15 ματς.

Μόλις τρεις φορές έχει συναντηθεί “επίσημα” η ΑΕΛ Καλλονής με τον ΠΑΟΚ στη σύντομη ιστορία της και ο Δικέφαλος έχει πετύχει 2 νίκες, ενώ το πρώτο ματς της σεζόν 2014/15 στην Τούμπα ήρθε ισόπαλο.

Χωρίς προβλήματα θα παραταχθεί απέναντι στον ΠΑΟΚ η γηπεδούχος ομάδα και ο Γιάννης Μαντζουράκης επέλεξε 20 παίκτες για την αποστολή, τους εξής: Χογκ, Δαύκος, Χωριανόπουλος, Αναστασιάδης, Βαλιός, Γιορέντε, Ναβάρο, Πιπίνης, Αντέτζο, Τσαμπούρης, Λεοζίνιο, Μίνγκας, Κειτά, Στεφάνοβιτς, Καλτσάς, Μαρσέλο, Μανούσος, Αγρίτης, Χουάνμα και Καμαρά
*Πηγή: metrosport.gr*

«Υπάρχει αισιοδοξία»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε το πρώην μέλος της διοίκησης του ΠΑΟΚ, o Στέφανος Σαράτσης και μίλησε για το επερχόμενο παιχνίδι του «Δικεφάλου» με την Καλλονή.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για το κλίμα στην ομάδα:
«Διακρίνω μια αισιοδοξία στα παιδιά και πιστεύω πως θα παν καλά τα πράγματα. Είναι κρίσιμο το παιχνίδι, τα παιδιά πιστεύουν στον εαυτό τους και αν παίξουν όπως ξέρουν δεν θα υπάρχει πρόβλημα».
Για τον κόσμο που υποδέχτηκε τους παίκτες του ΠΑΟΚ:
«Είχε αρκετό κόσμο στο αεροδρόμιο. Είναι ένα πολύ φιλικό και όμορφο νησί».
Για το παιχνίδι με την Καλλονή:
«Δεν χάθηκε τίποτα ακόμα. Αν κερδίσουμε το παιχνίδι, είμαστε μέσα στον στόχο. Μετά την ήττα στην Τρίπολη πρέπει να ξεκινήσουμε ξανά από την αρχή».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Να μην ξεχάσουμε τον Άγγελο»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο προπονητής των ακαδημιών του Ολυμπιακού, Τάσος Θέος και μίλησε για τον Άγγελο Τσιπούρα που σαν σήμερα «έφυγε» από την ζωή.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Ο Άγγελος ήταν ένα παιδί που ο κάθε προπονητής ήθελε στην ομάδα του. Μας έχει λείψει το παιδί και είχε πολύ ήθος. Ήταν ένα πολύ αγαπητό παιδί και σε κέρδιζε σε όλα με την συμπεριφορά του. Δεν υπήρχε αγωνιστική όταν είχε γίνει το συμβάν. Μου είχε τηλεφωνήσει κάποιος πατέρας ενός παιδιού και δεν μπορούσα να το συνειδητοποιήσω.  Ο Άγγελος συνέχεια μιλούσε για την ομάδα και ο πατέρας του μου είχε αναφέρει πως ήθελε να γίνει προπονητής. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τον Άγγελο και το τουρνουά που έκανε ο Άρης είναι πολύ σημαντικό. Αν καλούσαν και την ομάδα του Ολυμπιακού θα ερχόμασταν αλλά το πληροφορήθηκα τελευταία στιγμή. Ήταν πολύ καλός παίκτης και συνέχεια τον σκεφτόμαστε με όποιον και να βρεθούμε».
Για τις συνθήκες στον Ολυμπιακό:
Είναι πολύ διαφορετικές οι συνθήκες. Όπου και να είσαι πρέπει να γίνεσαι συνεχώς καλύτερος και να μην μένεις στάσιμος».
Για τις ακαδημίες στην Ελλάδα:
«Οι ακαδημίες είναι το μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Σαν χώρα δεν υστερούμε σε ταλέντο αλλά κάπου κάτι χάνουμε στην πορεία. Θέλει μεγαλύτερη προσοχή από τους προπονητές, τους παράγοντες και γενικότερα από όλους μας».
*Πηγή: arenafm.gr*

Στην Ιταλία για συζητήσεις ο Ετό!!

Στο Μιλάνο για να συζητήσει το ενδεχόμενο μεταγραφής του στην Σαμπντόρια βρίσκεται ο Σάμουελ Ετό, με βάση όσα γράφουν ιταλικά Μέσα.
Η αποχώρηση του Καμερουνέζου επιθετικού από την Έβερτον πρέπει να θεωρείται δεδομένη, με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να αναφέρει πως έχει στα χέρια του δύο προτάσεις τις οποίες θα εξετάσει ώστε να βρει την καλύτερη λύση για όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές.
Έτσι οι Ιταλοί το προχώρησαν ένα βήμα παρακάτω, γράφοντας πως ο 33χρονος έχει ήδη φτάσει στη γειτονική χώρα για να βρεθεί στο πλευρό του ατζέντη του και να πάρει και αυτός μέρος στις συζητήσεις με την Σαμπντόρια για να οριστικοποιηθεί η μετακίνησή του εκεί το συντομότερο δυνατό.
*Πηγή: england365.gr*

Επιστροφή Ενλουντούλου στον Άρη!

Ο Γκαέλ Ενλουντούλου επέστρεψε στον Άρη, καθώς συμφώνησε με τη νέα διοίκηση και από την Πέμπτη αρχίζει προπονήσεις.

Επιστροφή Ενλουντούλου στον Άρη

Ο παίκτης συναντήθηκε με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη και συμφώνησε να επανενταχθεί στις προπονήσεις της ομάδας από την Πέμπτη. Μάλιστα έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες για την έκδοση δελτίου, ώστε να παίξει ακόμη και στο ερχόμενο ματς με την Καβάλα.

Ο Ενλουντούλου, γεννημένος στις 29/4/1992, την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Βουλγαρία με την φανέλα της Λοκομοτίβ Σόφιας (27 συμμετοχές-2 γκολ). Υπήρξε διεθνής με Εθνική ομάδα της Γαλλίας U17 το 2008 και προέρχεται από τις ακαδημίες της Παρί Σεν Ζερμέν. Από εκεί μεταγράφηκε στις «μικρές» ομάδες της Πόρτσμουθ, απ’ όπου και μετακόμισε στην Ελβετία και τη Λωζάνη, ενώ-τέλος-ακολούθησαν οι Τσερνομόρετς και Λοκομοτίβ Σόφιας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κοντά στη Σάντερλαντ ο Ντεφό!!

Μια… ανάσα από την επιστροφή του στην Αγγλία για λογαριασμό της Σάντερλαντ φέρεται να βρίσκεται ο Ζερμέν Ντεφό, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου.

Κοντά στη Σάντερλαντ ο Ντεφό
Τα τυπικά φαίνεται πως έχουν απομείνει για την ολοκλήρωσης της μεταγραφής του Ζερμέν Ντεφό στη Σάντερλαντ, όπως μεταδίδουν σήμερα τα αγγλικά Μέσα Ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, ο διεθνής επιθετικός αναμένεται να υπογράψει με τις «μαυρόγατες» για τα επόμενα 3,5 χρόνια και σύντομα θα τεθεί στη διάθεση του Γουστάβο Πογιέτ.

Η Τορόντο από το MLS, στην οποία ανήκει τώρα ο έμπειρος φορ, φέρεται να δίνει τη συγκατάθεσή της έναντι 18 εκατ. ευρώ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μόνο η φανέλα θύμιζε Άρη...!!

Ίσως τον πιο ντροπιαστικό αποκλεισμό της ιστορίας του γνώρισε ο Άρης, ο οποίος ήταν κάκιστος, ηττήθηκε 1-0 από τον Δωτιέα Αγιάς και έμεινε εκτός Κυπέλλου Γ’ Εθνικής.

Μόνο η φανέλα θύμιζε Άρη...

Μόνο η φανέλα θύμιζε τους «κίτρινους», που απογοήτευσαν, έχασαν με σκορ 1-0 από τον Δωτιέα Αγιάς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και αποκλείστηκαν από την συνέχεια του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής…

Ο Πάουλο Κάμπος προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, οι παίκτες που αγωνίστηκαν το είδαν σαν αγγαρεία και μοιραία το πλήρωσαν.

Στο 49’ ο Τσατσαλίδης άνοιξε το σκορ για την Αγιά που κράτησε χωρίς ζόρι το υπέρ της αποτέλεσμα και προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Εκεί θα κοντραριστεί με τα Τρίκαλα που επικράτησαν 4-2 της Καβάλας.*Πηγή: sport-fm.gr*

Τζανδάρης: «Κάθε ματς, ένας τελικός»

Στην κορυφή του πρωταθλήματος επιθυμεί να επιστρέψει ο ΠΑΟΚ, ύστερα από τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα, όπως δήλωσε ο Φάνης Τζανδάρης, και έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια.

Τζανδάρης: «Κάθε ματς, ένας τελικός»
Ως «τελικό» βλέπουν στον ΠΑΟΚ από εδώ και στο εξής κάθε παιχνίδια, ύστερα από τις τελευταίες άσχημες εμφανίσεις της ομάδας στο πρωτάθλημα, όπως δήλωσε ο Φάνης Τζανδάρης.

Ο νεαρός χαφ του «Δικεφάλου του Βορρά» τόνισε πως πρόθεση των Θεσσαλονικέων είναι να επαναφέρουν την ομάδα εκεί που ήταν πριν από λίγες εβδομάδες, ελπίζοντας στο τέλος να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τζανδάρης στο Novasports

Για το τι έχει αλλάξει και παρουσιάζει κακή εικόνα στα τελευταία ματς ο ΠΑΟΚ:

«Έχουμε χάσει τη φρεσκάδα που είχαμε στα πρώτα παιχνίδια. Βγαίνει η κούραση από τους πολλούς αγώνες. Καταλάβαμε πως δεν μπορούμε να κρατάμε δυο και τρία καρπούζια κάτω από τις μασχάλες. Δεν πρέπει να κοιτάμε τι φταίει, πρέπει να δουλεύουμε συνέχεια. Πρέπει να κοιτάμε τα επόμενα παιχνίδια. Δεν πάει να πει ότι με ένα αρνητικό αποτέλεσμα θα τα παρατήσουμε. Θα δουλέψουμε σκληρά και ελπίζω ότι στο τέλος θα είμαστε εμείς πρωταθλητές».

Για την επόμενη μέρα στον «Δικέφαλο του Βορρά»:

«Εμείς καταφέραμε να φτάσουμε ως εδώ την ομάδα και εμείς οι ίδιοι πρέπει να επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που την είχαμε. Όλοι μαζί θα κάνουμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε από την αρχή της σεζόν μέχρι και τώρα».

Για το κλίμα στα «ασπρόμαυρα» αποδυτήρια:

«Είμαστε πικραμένοι από το τελευταίο αποκλεισμό. Όλοι θέλαμε να κερδίσουμε για να είμαστε πρωταθλητές χειμώνα, αλλά αυτό δεν μας πτοεί. Είμαστε πολύ καλή ομάδα, δουλεύουμε με τον προπονητή σε αυτά που θέλει και ελπίζω όλα να πάνε καλά».

Για την Καλλονή:

«Την έχουμε δει και στο μεταξύ μας παιχνίδι. Είναι μία καλή και επιθετική ομάδα, η οποία είναι καλά συγκεντρωμένη και πάμε για ένα αποτέλεσμα. Πάμε για τη νίκη οπωσδήποτε και κάθε ματς από εδώ και στο εξής είναι ένας τελικός».

Ιγκόρ, ο… εύστοχος!!

Ο ένας ωραίος (Ιγκόρ), ο άλλος μοιραίος (Μαρκόβσκι). Πανθρακικός-Κέρκυρα κέρδισαν από ένα πέναλτι, αλλά μόνο οι γηπεδούχοι σκόραραν και πήραν το «τρίποντο» (1-0), παρότι ολοκλήρωσαν με δέκα παίκτες.

Ιγκόρ, ο… εύστοχος
Τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους μεταξύ του Πανθρακικού και της Κέρκυρας και κυρίως του δευτέρου ήταν όλα τα.. λεφτά στην αναμέτρηση των δύο ομάδων, που άνοιξε την 18η αγωνιστική της Super League. Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη (1-0), χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιγκόρ στο 38’, που κέρδισε ο Κάσες από ανατροπή του Ναγιάρ.

Το ματς

Πολύ φτωχό και… κουραστικό στο μάτι ήταν το παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος οι φάσεις λιγοστές μπροστά από τις δύο εστίες, ενώ και το τέμπο ήταν χαμηλό στο μεγαλύτερο μέρος των πρώτων 45 λεπτών. Ο Πανθρακικός είχε την υπεροχή, αλλά δυσκολευόταν να κάνει φάση της προκοπής. Στην πρώτη που έφτιαξε και η οποία ήταν στο 6’, ο Ρομέου έκανε κάτι σαν σέντρα, κάτι σαν σουτ και η μπάλα έφθασε στον Κάσες, που τη βρήκε, όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει. Ο Τσουμάνης στάθηκε άτυχος, καθώς τραυματίστηκε και πρόλαβε να παίξει μόλις δώδεκα λεπτά και ο Παπαγεωργίου πέρασε στη θέση του.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν σχεδόν ακίνδυνοι στο πρώτο ημίχρονο και στις λίγες ευκαιρίες που έφτιαξαν, έκαναν… άψυχα σουτ, όπως αυτό του Χαβίτο στο 15ο λεπτό. Τα δεδομένα άλλαξαν δραματικά προς το τέλος του πρώτου μέρους. Ύστερα από φάση διαρκείας ο Κάσες έπεσε στο έδαφος, μετά από μαρκάρισμα του Ναγιάρ και ο Κουκουλάκης έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ιγκόρ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σέτκους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κέρκυρα ήταν πιο… ζωηρή και την αισθάνθηκε η αντίπαλη άμυνα. Από το 61’ και μετά ο Γρηγορίου θέλησε να τονώσει επιθετικά την ομάδα του και έβαλε τον νεοαποκτηθέντα Φάμπιο στον αγωνιστικό χώρο. Στο 74’ έδειξε η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει προς την Κέρκυρα, καθώς ήταν η σειρά της να κερδίσει πέναλτι. Στο ίδιο σημείο σχεδόν που είχε πέσει ο Κάσες, βρέθηκε στο έδαφος ο Κοντός, μετά από μαρκάρισμα του Ποτουρίδη, που είδε σωστά την κόκκινη.

Ωστόσο, ο Μαρκόβσκι, έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα, νικήθηκε από τον Αθανασιάδη. Όπως είναι λογικό η Κέρκυρα πίεσε από εκεί και πέρα, καθώς είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα. Όμως, παρά το ότι έκλεισαν τον Πανθρακικό στην εστία του στο τελευταίο τέταρτο δεν μπόρεσε να ισοφαρίσουν και έφυγαν με άδεια χέρια από τον αγωνιστικό χώρο.


Πανθρακικός (Ρόκα): Αθανασιάδης, Μεχία, Μελίσσης, Ρομέου, Κάσες (79' Ρίζος), Εμποού, Ίγκορ, Ντιγκινί, Τσουμάνης (12' Παπαγεωργίου), Λαδάκης (67' Χασομάρης), Ποτουρίδης

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Σέτκους, Παρασκευαΐδης, Ναγιάρ, Ρόχας (46΄' Καϊκούτ), Καρντόσο (81΄Ζορμπάς), Μορκόβσκι, Κρητικός, Κοντος, Χαβίτο (61΄Φάμπιο), Σιόντης, Ντιμιτρόφσκι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού!

Με τους 10 απ' τους 11 που ξεκίνησαν απέναντι στον Εργοτέλη παρατάσσει ο Γιάννης Αναστασίου τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Λεβαδειακό. Ο Τριανταφυλλόπουλος αντί του Μπούρμπου στην αρχική σύνθεση.

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού
Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Στιλ, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Κλωναρίδης, Μπεργκ, Ατζαγκούν, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Πέτριτς

Στον πάγκο για τους πράσινους: Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Λαγός, Ζέκα, Καρέλης, Νάνο, Ντίνας

Η ενδεκάδα του Λεβαδειακού: Σηφάκης, Νικολακάκης, Βούκσεβιτς, Τομάς, Μαχαίρας, Ορτέγκα, Γκόμεζ, Μάντζιος, Κώτσιος, Σκέμπης, Μιλιάζες

Στον πάγκο για τους Βοιωτούς: Στρατηλάτης, Τσιντώτας, Μάγκας, Γιακουμάκης, Σοτέλο, Μιλοσάβλιεφ, Παππάς *Πηγή: sport-fm.gr*

Τριανταφυλλόπουλος: «Καλύτερα από πέρσι»


Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος μίλησε στην ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας και επεσήμανε ότι οι φετινοί στόχοι του Παναθηναϊκού είναι ανώτεροι από τους περσινούς.

Τριανταφυλλόπουλος: «Καλύτερα από πέρσι»

«Ο πήχης φέτος είναι ψηλά, μετά την περσινή πορεία που κάναμε», τόνισε ο άσος του τριφυλλιού και συνέχισε απευθυνόμενος στους οπαδούς της ομάδας…

«Κοιτάμε να τους δίνουμε την χαρά που θέλουν μέσα στο γήπεδο... Να ξέρουν, λοιπόν, ότι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Τριανταφυλλόπουλου στην ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας:

-Ποιος ήταν ο στόχος που θέσατε ως ομάδα στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου;

«Από την αρχή είπαμε ότι ο πήχης φέτος είναι ψηλά, μετά την περυσινή πορεία που κάναμε. Έτσι, θέσαμε ως μίνιμουμ να φτάσουμε στο ίδιο επίπεδο και να πάμε ακόμα πιο ψηλά, αν γίνεται. Με ότι αυτό συνεπάγεται... Και, φυσικά, πάντοτε με καλό ποδόσφαιρο!».

-Έχοντας διανύσει το πρώτο μισό του Πρωταθλήματος, που θεωρείς ότι πήγατε καλά ως ομάδα και τι θα πρέπει να βελτιώσετε στη συνέχεια;

«Κρατάω ότι έχουμε καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή από πέρυσι και είμαστε πιο δημιουργικοί. Από την άλλη, πρέπει να βελτιώσουμε πάρα πολύ κάποιες αδράνειες που έχουμε μερικές φορές σαν ομάδα και μας κοστίζουν βαθμούς και παιχνίδια».

-Ο Παναθηναϊκός είναι από τις ομάδες που αναδεικνύουν και προωθούν ποδοσφαιριστές. Θεωρείς ότι τα τμήματα υποδομής είναι το Α και το Ω για μια υγιή ομάδα;

«Σίγουρα! Πάνω από όλα μετράει αυτό για ένα Σύλλογο και ο Παναθηναϊκός το κάνει αυτό στο… έπακρο. Δουλεύει εξαιρετικά στα τμήματα υποδομής και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε κάθε χρόνο, που βγαίνουν συνεχώς νέοι παίκτες!».

-Ποιόν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός θαυμάζεις και γιατί; Επίσης, ποιόν κορυφαίο επιθετικό θα ήθελες να αντιμετωπίσεις;

«Από μικρό παιδί είδωλό μου ήταν ο Κάρλες Πουγιόλ. Με αυτόν μεγάλωσα και αυτόν θαυμάζω. Αυτός που θα ήθελα να αντιμετωπίσω, τώρα, είναι ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς γιατί τα έχει όλα. Μέσι και Ρονάλντο… δεν μαρκάρονται, τον Ζλάταν ίσως να μπορούσαν να τον… προσεγγίσω λίγο».

-Ποιός είναι ο αγαπημένος σου Έλληνας και ξένος ποδοσφαιριστής;

«Αυτόν που έχω εκτιμήσει πολύ και μπορώ να πω ότι μου κάνει και σαν ήθος και σαν παίκτης είναι ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Είναι σπάνιο να βρεις όλο το πακέτο σε έναν ποδοσφαιριστή. Από τους ξένους, για τον ίδιο λόγο, θα έλεγα τον Κριστόφ Βαζέχα, μια επίσης μεγάλη προσωπικότητα».

-Βλέπουμε ότι αγωνίζεσαι και ως δεξί μπακ αλλά και ως κεντρικός αμυντικός. Σε ποια θέση πιστεύεις ότι αποδίδεις καλύτερα και γιατί;

«Θεωρώ ότι σαν στόπερ μπορώ να αποδώσω καλύτερα και το κυριότερο πιο… άνετα! Εκεί είναι η θέση που έμαθα από μικρός, ενώ και τα χαρακτηριστικά μου θεωρώ ότι ταιριάζουν περισσότερο…».

-Πώς κρίνεις την μέχρι τώρα παρουσία σου στον Παναθηναϊκό και σε ποιον τομέα πιστεύεις ότι πρέπει να βελτιωθείς;

«Στα τρία χρόνια που παίζω στην ομάδα θεωρώ ότι έχω σταδιακή βελτίωση, χρόνο με τον χρόνο, σε πολλά χαρακτηριστικά. Φυσικά, θέλω ακόμα δουλειά σε συγκεκριμένους τομείς, στους οποίους δουλεύω καθημερινά με τους προπονητές μου τόσο στα ματς όσο και στις προπονήσεις».

-Πως αισθάνθηκες όταν σου ανακοινώθηκε ότι θα υπογράψεις το πρώτο σου επαγγελματικό συμβόλαιο;

«Πάμε πολλά χρόνια πίσω… Καταρχάς, ένιωθα σαν να κατακτώ τον πρώτο στόχο που είχα από μικρό παιδί, απ’ όταν πήγα στην Παιανία. Ήμουν φυσικά εξαιρετικά χαρούμενος αλλά ήταν και το έναυσμα για να πάω στον επόμενο στόχο. Να “ανέβω” στην πρώτη ομάδα και να αρχίσω να αγωνίζομαι!».

-Πως περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;

«Συνήθως χαλαρά. Πιο πολύ κάθομαι σπίτι με φίλους... Μετά για κανέναν καφέ, ίσως λίγο σινεμά. Γενικά δεν μου αρέσει η… εξτρίμ διασκέδαση».

-Ποιο είναι το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό σου όνειρο;

«Να κάνω μια καλή καριέρα, αν μπορέσω να παίξω και στο εξωτερικό σε κάποια μεγάλη ομάδα και μετά να γυρίσω στην Ελλάδα για να κλείσω την καριέρα μου στον Παναθηναϊκό!».

-Αν δεν είχες ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, ποιο επάγγελμα θα ακολουθούσες και γιατί;

«Θα διάβαζα για να γίνω περάσω σε κάποια σχολή και να γίνω… στρατιωτικός ή κάτι τέτοιο! Μου αρέσουν η πειθαρχία και οι κανόνες».

-Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο του Παναθηναϊκού;

«Να πω καταρχήν ότι οι οπαδοί μας είναι φανταστικοί! Σε κάθε παιχνίδι αλλά κι εκτός γηπέδου μας δείχνουν την αγάπη τους στο μάξιμουμ. Από εκεί και πέρα, κι εμείς αυτό το νιώθουμε και κοιτάμε να τους δίνουμε την χαρά που θέλουν μέσα στο γήπεδο... Να ξέρουν, λοιπόν, ότι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε!».

Λουτσέσκου: «Δεν πρόκειται για ντέρμπι…»


Στα νικηφόρα αποτελέσματα πρέπει να επιστρέψει η Skoda Ξάνθη κόντρα στη Βέροια, όπως δήλωσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου εν όψει της σημερινής αναμέτρησης.

Λουτσέσκου: «Δεν πρόκειται για ντέρμπι…»
Τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν στη Skoda Ξάνθη την σημερινή αναμέτρηση με τη Βέροια εξήγησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, μιλώντας στο Novasports.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός στο συνδρομητικό κανάλι

Για την ποιότητα του ελληνικού πρωταθλήματος:

«Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ισορροπημένο, με μοναδική εξαίρεση τον Ολυμπιακό που είναι σε διαφορετικό επίπεδο, διαφορετική ατμόσφαιρα, διαφορετική ποιότητα. Βλέποντας τα υπόλοιπα αποτελέσματα και τις υπόλοιπες ομάδες, μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα ισορροπημένο πρωτάθλημα. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδια, ερχόμαστε μόλις δύο ημέρες μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Το σημαντικό για εμάς είναι να γεμίσουμε τις μπαταρίες τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά».

Για το επόμενο παιχνίδι με τη Βέροια:

«Δεν θα έλεγα ότι θα είναι ένα ντέρμπι. Ντέρμπι μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, θα έλεγα ότι είναι ένα παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων που είναι στη μέση του βαθμολογικού πίνακα και θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο. Εμείς σε κάθε περίπτωση θέλουμε τους τρεις βαθμούς».

Για το γεγονός ότι δεν έχει κερδίσει στα τελευταία παιχνίδια η ακριτική ομάδα

«Παίξαμε δύο παιχνίδια δύσκολα, με τον Αστέρα και τον Ολυμπιακό. Δύο παιχνίδια να μετρήσουμε και τις δικές μας τις δυνάμεις. Στον αγώνα με τον Πανθρακικό, που έληξε ισόπαλος, μας έλειψε η τύχη. Το στιλ του παιχνιδιού μας είναι πάρα πολύ καλό και αυτό μας δίνει ώθηση για τη συνέχεια».

Βολές Παναθηναϊκού κατά Λίγκας για τον ΟΦΗ!!

Επίθεση στη Σούπερ Λίγκα εξαπολύει με επιστολή του ο Παναθηναϊκός κατηγορώντας τη για προνομιακή μεταχείριση του ΟΦΗ και αποκλεισμό των «πράσινων» από τις διαδικασίες επικοινωνίας.

Βολές Παναθηναϊκού κατά Λίγκας για τον ΟΦΗ
Στα άκρα με τη Super League ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» έστειλαν επιστολή στη διοργανώτρια αρχή κάνοντας λόγο για παραβίαση των σχετικών προθεσμιών και ευνοϊκή μεταχείριση του ΟΦΗ μετά την απόφαση να μην αποβληθεί η ομάδα του Ηρακλείου από το πρωτάθλημα.

Παράλληλα το «τριφύλλι» ζητεί αποδείξεις για τη νομιμότητα των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν κατηγορώντας τη λίγκα για αποκλεισμό του από την επικοινωνία που προηγήθηκε και τονίζοντας πως επιφυλάσσεται των νομίμων δικαιωμάτων του.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Προς
Super League Ελλάδος Αρ. Πρωτ: 46
Υπόψη
κ. Γ. Μποροβήλου, Προέδρου
Κοινοποίηση
κ. Μ. Αναγώστου, Γενικού Διευθυντή
κ. Γ. Οικονομάκη, Νομικού Συμβούλου

Κύριε Πρόεδρε,

Προ ολίγου λάβαμε fax με το οποίο μας ανακοινώνετε τη διεξαγωγή του αγώνα μεταξύ της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΟΦΗ, επιλέγοντας μάλιστα να προηγηθεί το σχετικό επικοινωνιακό υπόβαθρο, τη στιγμή που κατά την ενημέρωσή μας υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από μέλη στον ορισμό του εν λόγω αγώνα εξαιτίας της μη τηρήσεως της προθεσμίας που είχε ληφθεί κατά πλειοψηφία με σαφείς, ρητές και απαρέγκλιτες δεσμεύσεις κατά τη χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση του ΔΣ. Ταυτόχρονα προέβητε σε επιλεκτική επικοινωνία με κάποια μέλη του ΔΣ του Συνεταιρισμού, αποκλείοντας από την επικοινωνία αυτή εντελώς την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, γεγονός που σηματοδοτεί τη στάση σας απέναντι στον ιστορικότερο σύλλογο και τον τρόπο που επιλέγετε να ασκείτε τα καθήκοντά σας ως Πρόεδρος του Συνεταιρισμού.

Αιτούμεθα να μας χορηγήσετε ΑΜΕΣΑ πλήρη και ακριβή στοιχεία, που να αποδεικνύουν με τον πλέον επίσημο τρόπο την πλήρη εναρμόνιση της αποφάσεώς-ανακοινώσεώς σας για την κανονική διεξαγωγή του αγώνα με τη χθεσινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού.

Και σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ότι έχετε παραβιάσει την απόφαση αυτή, θα πρέπει να μας εξηγήσετε τους λόγους που επιλέξατε την επανάληψη της προνομιακής μεταχείρισης μιας ομάδας, που επί πολλούς μήνες έχει αναστείλει και συνεχίζει να αποφεύγει την εκπλήρωση κάθε υποχρέωσής της προς αθλητές, εφορίες, ασφαλιστικούς οργανισμούς, συμμετέχοντας αντικανονικά στο Πρωτάθλημα εις βάρος των συμφερόντων των υπολοίπων, αλλά και του Ελληνικού Δημοσίου.

Επισημαίνουμε ρητά ότι επιφυλασσόμαστε όλων των δικαιωμάτων μας.

Για την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ

Ευστράτιος Σωπήλης
Β Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
».

Στην Μονή του Αγίου Ραφαήλ ο ΠΑΟΚ!!

Την Μονή του Αγίου Ραφαήλ στη Μυτιλήνη επισκέφθηκε ο Άγγελος Αναστασιάδης μαζί με άλλα μέλη της αποστολής του ΠΑΟΚ που βρίσκονται στο νησί.

Στην Μονή του Αγίου Ραφαήλ ο ΠΑΟΚ

Μαζί του ήταν οι Δημήτρης Παπαδόπουλος, Κώστας Λαγωνίδης, ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ, Ηλίας Γεροντίδης, ο Παντελής Κωνσταντινίδης και οι άμεσοι συνεργάτες του, Λεωνίδας Δημητρακόπουλος και Αποστόλης Τερζής.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μαχλάς: «Μας μπήκε το μαχαίρι στο λαιμό»

Ο Νίκος Μαχλάς μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 δεν διέψευσε τις φήμες πως εκείνος έβαλε τα χρήματα για να τακτοποιηθούν οι οφειλές προς τους παίκτες και να γίνει το παιχνίδι του ΟΦΗ.

Μαχλάς: «Μας μπήκε το μαχαίρι στο λαιμό»

«Σημασία έχει ότι τα καταφέραμε. Μας μπήκε ένα μαχαίρι στο λαιμό. Άδικα για εμένα. Εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε και η ομάδα θα παίξει κανονικά και είμαι πολύ χαρούμενος που τα καταφέραμε», ανέφερε –αρχικά- ο αντιπρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ ο οποίος απάντησε με τον εξής τρόπο όταν ρωτήθηκε ότι οι πληροφορίες τον θέλουν να έχει βάλει εκείνος τα χρήματα…

«Κάπως έτσι είναι αλλά δεν έχει σημασία αυτό. Σημασία έχει ότι η ομάδα με άδικο τρόπο δέχεται πισώπλατα μαχαιριές. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα μένει ζωντανή στο κυνήγι για την παραμονή που κάνει. Η προσπάθεια ήταν τιτάνια. Εύχομαι ό,τι αποφάσεις πήραν για την ΠΑΕ ΟΦΗ να τις πάρουν και για τις άλλες ομάδες. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην ομάδα. Θα δώσουμε και τον εαυτό μας για να υπάρχει η ομάδα και αύριο», ανέφερε.

Τέλος τόνισε για την προσπάθεια που καταβάλει η ομάδα για την παραμονή: «Ναι θα τα καταφέρουμε. Ο Νίκος είναι τεράστιος άνθρωπος και τεράστιος προπονητής και θα τα καταφέρουμε. Μόνο ένας τέτοιος άνθρωπος θα δεχόταν να αναλάβει την ομάδα σε μια τόσο δύσκολη στιγμή».

Κανονικά το ματς του ΟΦΗ!

Ο ΟΦΗ έμεινε ζωντανός! Τακτοποιήθηκαν οι οφειλές προς τους παίκτες και το παιχνίδι της κρητικής ομάδας με τον Παναιτωλικό θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Κανονικά το ματς του ΟΦΗ

Οι οφειλές προς τους Ταυλαρίδη, Γεωργίου, Ρόβα τακτοποιήθηκαν και η κρητική ομάδα συνεχίζει να ελπίζει. Τα αναγκαία έγγραφα έχουν φτάσει στη Λίγκα τα οποία επιβεβαιώνουν την οικονομική διευθέτηση των υποθέσεων.

Δεν είναι μόνο το ότι ο ΟΦΗ θα αγωνιστεί και θα διεκδικήσει ό,τι καλύτερο στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, όσο κυρίως το τι απέφυγε.

Κι αυτό καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα ενεργοποιούνταν οι ποινές που είχαν ζητήσει οι ποδοσφαιριστές, ενώ θα αφαιρούνταν και τρεις βαθμοί.Ταυλαρίδης και Γεωργίου είχαν κάνει ενεργοποίηση για ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών, ενώ ο Ρόβας για τρεις.

Εφτά βαθμοί μείον δηλαδή μαζί με την αφαίρεση των τριών βαθμών από τη Σούπερ Λίγκα για το παιχνίδι, συνολικά δέκα βαθμοί επρόκειτο να αφαιρεθούν από τον ΟΦΗ που θα έπεφτε στους 10 βαθμούς, και θα έπρεπε να κάνει πορεία πρωταθλητισμού στο δεύτερο γύρο με όλα τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει για να παραμείνει κατηγορία.

Η τακτοποίηση του θέματος πήρε διαστάσεις «θρίλερ» καθώς πέρασε από αρκετά «κύματα» και τα συναισθήματα και οι εκτιμήσεις διαδέχονταν η μία την άλλη.

Ο ΟΦΗ έπρεπε να διευθετήσει 6 συνολικά περιπτώσεις.

Η πρώτη τριάδα (Κουρδάκης, Σίσιτς, Βάντο) είχε τις δικές της δυσκολίες που ξεπεράστηκαν όμως νωρίτερα.

Απέμειναν οι γνωστές περιπτώσεις των Ταυλαρίδη, Γεωργίου και Ρόβα που εν τέλει αντιμετωπίστηκαν με την διευθέτηση των οικονομικών οφειλών (περίπου 120.000 ευρώ) και ο ΟΦΗ απέκτησε δικαίωμα στην αγωνιστική του ύπαρξη.

Πηγή: ΣΠΟΡ FM Κρήτης

Αυτούς θέλουν…!

Έχοντας σε πρώτο πλάνο την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ του Άρη, Πάουλο Κάμπος και Δημήτρης Καλαϊτζίδης αποφάσισαν πως πρέπει να αποκτηθούν επιθετικός, στόπερ και τερματοφύλακας.

Αυτούς θέλουν…
Μια φήμη που κυκλοφόρησε από την πρώτη στιγμή που ο Αλεξ Κάλας ανέλαβε την ευθύνη διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος στη Θεσσαλονίκη ανέφερε πως ο Καλαϊτζίδης επρόκειτο να ωθήσει αργά ή γρήγορα στην έξοδο τον προπονητή της ομάδας Πάουλο Κάμπος με το αιτιολογικό πως ήταν επιλογή του Γιώργου Γαλανού.

Άμεσα διαψεύστηκε η φημολογία που ήθελε τον Πάουλο Κάμπος να αποχωρεί αργά ή γρήγορα από τον Άρη, λόγω και την έλευσης του Δημήτρη Καλαϊτζίδη ως υπεύθυνου του ποδοσφαιρικού τμήματος. Τέτοιο θέμα δεν τέθηκε ποτέ και χθες, μάλιστα, υπήρξε πολύωρη συνάντηση ανάμεσα στους δύο άνδρες, με πρώτο θέμα την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ.

Όπως γράφει και η SportDay, εκείνο που προκύπτει είναι πως εκτός των Γεωργιάδη, Σανιά, Ν’ Λουντούλου και του «κλεισμένου» Καλογέρη θα γίνουν ακόμη 2-3 προσθήκες. Αυτό προκάλεσε την ικανοποίηση του Βραζιλιάνου προπονητή, ο οποίος έχει ζητήσει να έχει στη διάθεσή του έτοιμους ποδοσφαιριστές.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν πως πρέπει να αποκτηθούν ένας επιθετικός (μετά την αποχώρηση του Ατματσίδη), ένας στόπερ (δεν είναι ικανοποιημένοι από τον Γιαννίτση) και ένας τερματοφύλακας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν θα γίνει το Εργοτέλης-Πανιώνιος!!

Τελικά ο αγώνας του Εργοτέλη με τον Πανιώνιο δεν θα διεξαχθεί για λόγους ασφαλείας.

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν στον αέρα καθώς χθες αποκολλήθηκαν κομμάτια συνολικού εμβαδού 200 τ.μ. στο σκέπαστρο της θύρας 3.
Πραγματογνώμονας της Super League βρέθηκε στο Παγκρήτιο και αποφασίστηκε για λόγους ασφαλείας να μην γίνει ο αγώνας. Πλέον η διοργανώτρια αρχή θα αποφασίσει νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δοκιμασία στη Μυτιλήνη για τον ΠΑΟΚ!

Μετά το… στραπάτσο στην Τρίπολη, ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται και πάλι σε μια δύσκολη έδρα. Στη Μυτιλήνη απέναντι στην Καλλονή, στο πιο σημαντικό ματς της Σούπερ Λίγκας.

Δοκιμασία στη Μυτιλήνη για τον ΠΑΟΚ

Στο μυαλό όλων στο «Δικέφαλο του Βορρά» δεν είναι –σε καμία περίπτωση- το ενδεχόμενο να χαθούν και άλλοι βαθμοί και να απομακρυνθούν από την κορυφή.

Η SKODA Ξάνθη μετά την ήττα της στα Πηγάδια από τον Ολυμπιακό δίνει άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι. Απέναντί της αυτή τη φορά έχει την Βέροια με πρόθεση να επιστρέψει στις νίκες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Εργοτέλης-Πανιώνιος (15:00, Novasports 2)
Διαιτητής: Κουτσιάυτης

Πανθρακικός-Κέρκυρα (15:00, Novasports 3)
Διαιτητής: Κουκουλάκης

Skoda Ξάνθη-Βέροια (17:15, Novasports 3)
Διαιτητής: Θάνος

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα (17:15, Novasports 4)
Διαιτητής: Στυλιαράς

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός (17:15, Novasports 2)
Διαιτητής: Λιαχούδης

Παναιτωλικός-ΟΦΗ (17:15, Novasports 7)
Διαιτητής: Κύζας

Καλλονή-ΠΑΟΚ (19:30, Novasports 1)
Διαιτητής: Μήτσιος

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2015

Πλατανιάς-Ατρόμητος (19:30, Novasports1)
Διαιτητής: Κομίνης
Νίκη Βόλου-Ολυμπιακός (-)

Η επόμενη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας

Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015
Βέροια – ΟΦΗ (15:00)
Κέρκυρα – Skoda Ξάνθη (17:15)
Πανιώνιος – Παναθηναϊκός (19:30)

Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015
Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης (15:00)
ΠΑΣ Γιάννινα – Πανθρακικός (17:15)
Ατρόμητος – Νίκη Βόλου (Αναβλήθηκε)
ΠΑΟΚ – Πλατανιάς (17:15)
Ολυμπιακός – Παναιτωλικός (19:30)

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015
Εργοτέλης – Καλλονή (19:30)*Πηγή: sport-fm.gr*

«Κλείνει» Γκανέγ ο Εργοτέλης!

Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Εργοτέλη βρίσκεται ο Ισπανός ακραίος φορ, Αντριά Γκρανέγ.

«Κλείνει» Γκανέγ ο Εργοτέλης
Τα τυπικά φαίνεται πως έχουν απομείνει για την απόκτηση του Αντριά Γκρανέγ από τον Εργοτέλη, όπως γράφει σήμερα η SportDay.

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ της εφημερίδας επικαλείται πληροφορίες από την Ισπανία και αναφέρει πως ο Ισπανός εξτρέμ αποχωρεί από την Έρκουλες.

Μάλιστα, ο τεχνικός διευθυντής του ισπανικού συλλόγου αναφέρθηκε στην επικείμενη μεταγραφή του 28χρονου παίκτη: «Ακούσαμε την πρόταση, την επεξεργαστήκαμε, αλλά δεν γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθεί.

Η προσφορά είναι σημαντική, οικονομικά. Για εμάς είναι πολύ εύκολο, εάν θέλει, κανένα πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντάνι Μπαρόσο.

Ο Γκρανέγ ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Βιγιαρεάλ.

Το 2007 μετακόμισε στη Καταρόχα και μετά από ένα χρόνο στη δεύτερη ομάδα της Σαραγόσα,ενώ το 2009 ανέβηκε στην 1η ομάδα. Στη συνέχεια πήγε στην Αλκογιάνο μέχρι το 2011 όταν και μετακόμισε στην Αλμπαθέτε, ενώ την περσινή σεζόν πήρε μεταγραφή για την Έρκουλες. Φέτος, έχει αγωνιστεί σε 16 ματς και έχει πετύχει ένα γκολ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μόνο νίκη, τίποτα άλλο!!

Κρίσιμο για πολλούς μέσα στον ΠΑΟΚ είναι το σημερινό παιχνίδι με την Καλλονή στη Μυτιλήνη, καθώς κρίνεται η παρουσία του Αναστασιάδη και κάποιον παικτών στην ομάδα.

Μόνο νίκη, τίποτα άλλο!
Μονόδρομο αποτελεί για τον ΠΑΟΚ η νίκη στο σημερινό παιχνίδι με την Καλλονή στη Μυτιλήνη για την 18η εμβόλιμη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Ο αποψινός αγώνας είναι ιδιαίτερα κρίσιμος για τον «Δικέφαλο του Βορρά», καθώς κρίνονται άπαντες και έχει αναπτυχθεί μία έντονη φημολογία για το μέλλον του Άγγελου Αναστασιάδη.

Μετά το τέλος του αγώνα στην Τρίπολη ο έμπειρος προπονητής μίλησε στους παίκτες του, στους οποίους εξέφρασε την πίστη ότι μπορούν ακόμα να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Στο καθαρά αγωνιστικό, την «ασπρόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Ιτάνζ, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχεις τους Σκόνδρα, Βίτορ, Κατσικά (ή Παπαγιαννόπουλο) και Ρατς.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Μαντύρο, με εσωτερικούς μέσους τους Γκολάσα και Κάτσε. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Μακ, Σαλπιγγίδης (Περέιρα) και Αθανασιάδη.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γιακουμής, Κίτσιου, Κωνσταντινίδης, Σαββίδης, Κουλούρης, Παπαδόπουλος και Τζανδάρης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Φρέσκος απέναντι στον Λεβαδειακό!

Σε τέσσερις αλλαγές στην 11άδα του Παναθηναϊκού θα προχωρήσει ο Γιάννης Αναστασίου στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.

Φρέσκος απέναντι στον Λεβαδειακό
Αρκετές αλλαγές από τον Γιάννη Αναστασίου στην 11άδα του Παναθηναϊκού για τον σημερινό αγώνα με τον Λεβαδειακό.

Ο προπονητής των πράσινων θέλει να έχει φρεσκάδα η ομάδα του και έτσι σκοπεύει να προχωρήσει σε τέσσερις διαφοροποιήσεις συγκριτικά με τις επιλογές του στο ματς με τον Εργοτέλη.

Ανάσες αναμένεται να πάρουν οι Ταυλαρίδης, Λαγός, Πέτριτς, Χουχούμης, ενώ είναι εκτός ο Μπούρμπος ο οποίος ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό.

Στο αρχικό σχήμα θα πάρουν και πάλι θέση οι Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα, Κουτρουμπής, Νάνο και Μέντες.

Έτσι οι αρχικές επιλογές του Γιάννη Αναστασίου αναμένεται να είναι οι εξής για τον σημερινό αγώνα:

Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντεφελντ, Μέντες, Ζέκα, Πράνιτς, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης, Μπεργκ, ενώ θέση διεκδικεί και ο Καρέλης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Θρίλερ με Σα, πιέζει Αλμέιδα!!

Πληθαίνουν οι ομάδες που ενδιαφέρονται «ζεστά» για την απόκτηση του Ορλάντο Σα, ενώ η ΑΕΚ παράλληλα παρακολουθεί τις εξελίξεις και για την υπόθεση του Ούγκο Αλμέιδα.

Θρίλερ με Σα, πιέζει Αλμέιδα

Τα πράγματα στην πρώτη υπόθεση είναι πιο δύσκολα, καθώς – εκτός από την «Ένωση» - τον Πορτογάλο φορ της Λέγκια Βαρσοβίας έχουν στο μεταγραφικό τους στόχαστρο και άλλες ομάδες. Συγκεκριμένα, στην Πορτογαλία υποστηρίζουν ότι τον 26χρονο φορ θέλουν τουρκικοί σύλλογοι, με τους Πολωνούς να θέλουν ένα ποσό κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ για να δώσουν τον παίκτη.

Παράλληλα, σημειώνονται εξελίξεις και στην υπόθεση του Αλμέιδα, ο οποίος θέλει να αποχωρήσει από την Τσεζένα και ήδη έχουν ξεκινήσει οι σχετικές συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς παρακολουθεί διακριτικά τις εξελίξεις στο θέμα του Πορτογάλου άσου, ο οποίος συνεχίζει να παρουσιάζεται διστακτικός από το γεγονός ότι η ομάδα του Δέλλα παίζει στη Β’ Εθνική, αλλά εκτιμάται ότι θα βρεθεί η «χρυσή τομή» και θα έρθει από τώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, την ίδια ώρα ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ έχει εντείνει τις επαφές με την πλευρά επιθετικού που βρισκόταν στη λίστα κάτω από τους Αλμέιδα και Σα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Μο… σεληνιάστηκε!!

Κάνοντας το παιχνίδι της ζωής του με 52 πόντους, ο Μο Ουίλιαμς οδήγησε τους Τίμπεργουλβς σε νίκη επί των Πέισερς. Δεν έφτανε η επιστροφή Λεμπρόν για «Καβς». Ήττα για Σπερς στην Ουάσινγκτον.

Ο Μο… σεληνιάστηκε
Ανέκαθεν ο Μο Ουίλιαμς ήταν από τους καλούς σκόρερ του ΝΒΑ, αλλά τα ξημερώματα ξεπέρασε κατά πολύ τον εαυτό του. Οι Τίμπεργουλβς πέρασαν με 110-101 από την Ιντιανάπολις βάζοντας τέλος σε ένα σερί 15 ηττών χάρη στον βραχύσωμο γκαρντ που αν και φέτος μετρούσε 11 πόντους ανά αγώνα, είχε αυτή τη φορά 52 πόντους (8/9 βολές, 13/22 δίποντα, 6/11 τρίποντα), επίδοση που αποτελεί ρεκόρ φέτος για το ΝΒΑ, αλλά και στην ιστορία της ομάδας του ξεπερνώντας τους 51 που είχαν παλαιότερα Κέβιν Λοβ και Κόρεϊ Μπρούερ.

Η επιστροφή του Λεμπρόν Τζέιμς μετά από δύο εβδομάδες δεν αρκούσε στους Καβαλίερς, που γνώρισαν έκτη σερί ήττα, 107-100 στο Φίνιξ, παρότι ο «βασιλιάς» είχε 33 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Οι Σανς είχαν τον δικό τους… Λεμπρόν, καθώς ο Μαρκίφ Μόρις έκανε ρεκόρ καριέρας με 35 πόντους και 15/21 σουτ.

Οι Ουίζαρντς νίκησαν τους Σπερς για πρώτη φορά μετά από το 2005 και 17 σερί ήττες, 101-93 στην Ουάσινγκτον. Οι Ουόριορς επικράτησαν άνετα 116-105 στη Γιούτα παραμένοντας η κορυφαία ομάδα στο ΝΒΑ, ενώ ο Χοκς έχουν τον ίδιο «τίτλο» στην Ανατολή περνώντας με 105-87 από τη Φιλαδέλφεια με τριπλ νταμπλ του Αλ Χόρφορντ, 21 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Το Μαϊάμι κράτησε στους 12 πόντους τον Κόμπι Μπράιαντ και μετά τους Κλίπερς νίκησε και τους Λέικερς στο Staples Center (78-75) παρότι έχασε στο πρώτο μέρος με μυϊκό πρόβλημα τον Ντουέιν Ουέιντ, ενώ οι Μάβερικς απέδρασαν με 108-104 στην παράταση από το Σακραμέντο ανατρέποντας διαφορά 10 πόντων στην τέταρτη περίοδο.

Αναλυτικά:

Ιντιάνα Πέισερς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 101-110 Μάιλς 22, Ουότσον 17, Στάκεϊ 13, Γουέστ 12, Σκόλα 11, Χίμπερτ 10-Ουίλιαμς 52, Ουίγκινς 20, Γιανγκ 11, Ντιένγκ 10 (10 ριμπ.).

Φιλαδέλφεια 76ερς-Ατλάντα Χοκς 87-105 Κάρτερ-Ουίλιαμς 20, ΜακΝτάνιελς 14, Γκραντ 13, Ρότεν 10-Χόρφορντ 21 (10 ριμπ., 10 ασίστ), Μπέιζμορ 17, Κόρβερ 15, Σρέντερ 13, Μακ 12.

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Σαν Αντόνιο Σπερς 101-93 Γουόλ 25, Σεραφέν 17, Μπιλ 13, Πιρς 13, Χάμφρις 10, Γκορτάτ 7 (11 ριμπ.), Νενέ 7 (10 ριμπ.)-Πάρκερ 14, Μιλς 12, Ντάνκαν 11 (12 ριμπ.), Σπλίτερ 10, Γκριν 10.

Φίνιξ Σανς-Φιλαδέλφεια 76ερς 107-100 Μαρκίφ Μόρις 35, Ντράγκιτς 18, Λεν 13 (10 ριμπ.), Μπλέντσο 12, Τάκερ 10-Τζέιμς 33, Σμιθ 29, Τόμπσον 10, Μάριον 6 (11 ριμπ.), Λοβ 9, Ίρβινγκ 9.

Γιούτα Τζαζ-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 105-116 Φέιβορς 22 (11 ριμπ.), Χέιγουορντ 17, Γκομπέρ 16 (11 ριμπ.), Μπερκ 15, Καντέρ 13 (10 ριμπ.), Ίνγκλς 12-Κάρι 27 (11 ασίστ), Γκριν 15, Τόμπσον 12, Μπαρνς 12, Σπέιτς 10, Λι 10.

Σακραμέντο Κινγκς-Ντάλας Μάβερικς 104-108 (κ.α. 99-99) Κάζινς 32 (16 ριμπ., 9 ασίστ), Κόλισον 18, Λάντρι 14 (10 ριμπ.), Ουίλιαμς 12 (10 ριμπ.)-Έλις 28 (10 ασίστ), Ρόντο 21, Τσάντλερ 16 (17 ριμπ.), Νοβίτσκι 15, Πάρσονς 13.

Λος Άντζελες Λέικερς-Μαϊάμι Χιτ 75-78 Ντέιβις 12, Χιλ 12, Μπράιαντ 12, Μπλακ 9, Γιανγκ 8-Τσάλμερς 19, Γουάιτσαϊντ 15, Άντερσεν 12, Μπος 8, Ντενγκ 8.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Καμία ανησυχία για το γήπεδο!

Αισιόδοξος για την έκδοση της οικοδομικής άδειας που απαιτείται για να ξεκινήσουν τα έργα για την «Αγια-Σοφιά» παρουσιάζεται ο Δημήτρης Μελισσανίδης, μιλώντας στους στενούς του συνεργάτες.

Καμία ανησυχία για το γήπεδο
Ένα από τα βασικά θέμα των τελευταίων ημερών για την ΑΕΚ – και όχι μόνο – είναι εκείνο που αφορά το νέο γήπεδο της «Ένωσης» στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο και την κοπή της πίτας των Παλαιμάχων ο Δημήτρης Μελισσανίδης έστειλε το μήνυμα ότι θα γίνει κανονικά η «Αγια-Σοφιά».

Ο διοικητικός ηγέτης του συλλόγου έχει καταστήσει σαφές ότι παρά τα εμπόδια που έχουν παρουσιαστεί και τις παρεμβάσεις κάποιων ατών, η ομάδα θα επιστρέψει στη φυσική της έδρας.

Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες ο Μελισσανίδης – μιλώντας με στενούς του συνεργάτες – εμφανιζόταν αισιόδοξος πως θα έχουν άμεσα στα χέρια τους την οικοδομική άδεια, η οποία θα έρθει πολύ νωρίτερα από ό,τι περιμένουν όλοι.

Λόγω εκλογών το θέμα με την υψομετρική μελέτη έχει «παγώσει», αλλά στη «Δικέφαλος 1924» αναμένουν εξελίξεις μετά τις 25 Ιανουαρίου και ο φάκελος του γηπέδου βρίσκεται στο ΔΟΚΚ και η άδεια μπορεί να εκδοθεί και χωρίς την παρέμβαση της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Όπως γράφει η SportDay, ο φάκελος που έχει κατατεθεί δίνει τη δυνατότητα, ώστε να εκδοθεί η οικοδομική άδεια, μια εξέλιξη που φυσικά θα αλλάξει άρδην το κλίμα προβληματισμού που υπάρχει μετά τις προσφυγές που έχουν κατατεθεί τόσο από το Δήμο όσο και από 17 πολίτες.*Πηγή: sport-fm.gr*