Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ποδοσφαιρική πανδαισία και αδικία…!!

Ξάνθη (που έπαιζε με δέκα από το 30’) και Βέροια πρόσφεραν πλούσιο θέαμα αρνούμενες να φύγουν με τίποτα λιγότερο από τη νίκη από τα Πηγάδια, αλλά τελικά συμβιβάστηκαν με το άδικο και για τις δύο 2-2.

Ποδοσφαιρική πανδαισία και αδικία…
Πολύ ωραίο παιχνίδι στα Πηγάδια, με τους δύο προπονητές Λουτσέσκου και Γκρανέρο να ωθούν στα άκρα μέχρι το 90’ τους παίκτες τους προκειμένου να πάρουν τη νίκη και να μην επαναπάυονται στα κεκτημένα. Με δέκα παίκτες από το 30’ η SKODA λόγω αποβολής του Μπαξεβανίδη, δεν μέτρησε σωστά γκολ του Καπετάνου.

Μέσα σε λίγα λεπτά διαμορφώθηκε το τελικό 2-2, με τη μία ομάδα να απαντά κάθε φορά άμεσα στο γκολ της άλλης. Στο 35’ άνοιξε το σκορ ο Μπεν, ισοφάρισε στο 37’ ο Καπετάνος και οι ρόλοι άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο, αφού προηγήθηκαν στο 56’ οι γηπεδούχοι με τον Γούτα και απάντησαν τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι με τον Καλτσά.

Λίγο πριν το τέλος του ματς αποβλήθηκε και ο Λουτσέσκου που διαμαρτυρήθηκε για μη τήρηση του fair play.

Το ματς

Έπρεπε να έρθει η αποβολή του Μπαξεβανίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα για να συμβούν τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα στα Πηγάδια. Μετά από μισή ώρα αγώνα λοιπόν, οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο και η Βέροια χρειάστηκε μόλις πέντε λεπτά για να κεφαλοποιήσει το πλεονέκτημά της με κεφαλιά του Μπεν. Μένοντας όμως στους πανηγυρισμούς για αυτήν την επιτυχία, οι φιλοξενούμενοι πιάστηκαν στον ύπνο και στο 37’ είδαν το προβάδισμά τους να πηγαίνει περίπατο εξ αιτίας ενός τέρματος ακόμη (και μάλιστα με «ψαράκι» του αναγεννημένου Παντελή Καπετάνου.

Με φρέσκια σε σχέση με το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό ενδεκάδα, η Ξάνθη ήταν καλύτερη και πιο δραστήρια στο γήπεδο, όμως η κόκκινη αναγκαστικά έφερε αλλαγές στην εικόνα του αγώνα και τη διάταξη των δύο ομάδων, με Λουτσέσκου και Γκρανέρο να προχωρούν στην αντικατάσταση των Καπετάνου (με Σολτάνι)και Αμαραντίδη (με Καλί) αντίστοιχα, επιδιώκωντας να βρουν το καλύτερο δυνατό σύστημα για τη διαχείριση του ματς.

Ίσως εξ αιτίας αυτών των αλλαγών, ίσως επειδή απλά αυτό ήταν γραφτό, το παιχνίδι συνέχισε να είναι απρόβλεπτο και καταιγιστικό. Αρνούμενοι να πάρουν τίποτα λιγότερο από τη νίκη οι παίκτες των δύο ομάδων, συνεπικουρούμενοι από τις τακτικές αλλαγές τύπου μπάσκετ που σκαρφίζονταν οι προπονητές τους (που τουλάχιστον ένα μπράβο το αξίζουν για την επιθετική νοοτροπία και προσέγγιση του αγώνα), πρόσφεραν θέαμα και συγκινήσεις.

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο τα γκολ ήρθαν εναλλάξ και… μπαμ-μπαμ! Με διαφορά τριών λεπτών, Γούτας και Καλτσάς έγιναν οι ήρωες των ομάδων τους και διαμόρφωσαν το τελικό 2-2, ένα αποτέλεσμα που σίγουρα αδικεί και τις δύο ομάδες.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

SKODA Ξάνθη
: Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Λουσέρο, Βάλτερ (59’ Βασιλακάκης), Ομπόντο, Παπαστεριανός, Κλέιτον, Γούτας, Καπετάνος (44’ Σολτάνι), Λισγάρας.

Στον πάγκο
: Ζαρόπουλος, Κομεσίδης, Ορφανίδης, Καρυπίδης, Μπέλιτς.

ΒΕΡΟΙΑ
: Καντιμοίρης, Ραούλ Μπράβο, Βέρτζος (64’ Κάμπορα), Μπατιόν, Καλτσάς, Αμαραντίδης (39’ Καλί, 74’ Όστοϊτς), Μπαργκάν, Παυλίδης, Μαλόν, Μπεν.

Στον πάγκο: Τζινάρ, Πέδρο Άρτσε, Γεωργιάδης, Ντουμίτρου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: