Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

«Αυτοκτονεί» η Μίλαν

Από κει που έδειχνε να έχει το πρωτάθλημα δεδομένο, η Μίλαν γνώρισε την ήττα μέσα στη Σικελία από την Παλέρμο με 1-0 και την Κυριακή δεν αποκλείεται να δει την Ίντερ να μειώνει στους δύο βαθμούς και τη Νάπολι στους τρεις.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Γκόιαν με κοντινό πλασέ έπειτα από στημένη φάση των γηπεδούχων και αδράνεια στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Οι «ροσονέρι» από εκείνο το σημείο και μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης ήταν ανώτεροι, αλλά ο Σιρίγκου βρέθηκε σε εξαιρετική βραδιά και «κατέβασε ρολά» σε προσπάθειες των Πάτο, Κασάνο, Ρομπίνιο και Γκατούζο, αποσπώντας τα χειροκροτήματα όλου του γηπέδου.

Πλέον, με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να απουσιάζει για ακόμα δύο ματς λόγω της τιμωρίας  του και την Ίντερ να φιλοξενεί τη συμπολίτισσα της την επόμενη αγωνιστική, αναμένεται να δούμε ένα πραγματικό ντέρμπι τίτλου, σε περίπτωση πάντα που οι «νερατζούρι» επικρατήσουν της Λέτσε.Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής:

Σάββατο 19/3

Λάτσιο-Τσεζένα 1-0
(2' Ζάρατε)

Παλέρμο-Μίλαν 1-0
(10' Γκόιαν)

Κυριακή 20/3

Φιορεντίνα-Ρόμα (13.30)
Γιουβέντους-Μπρέσια  (16.00)
Ουντινέζε-Κατάνια  (16.00)
Μπάρι-Κίεβο  (16.00)
Μπολόνια-Τζένοα  (16.00)
Ίντερ-Λέτσε  (16.00)
Σαμπντόρια-Πάρμα  (16.00)
Νάπολι Κάλιαρι  (21.45)

Μόνο δύο έβαλε η «Μπάρτσα»…

Είδηση δεν είναι ότι «έκρυψε» και πάλι την μπάλα, ούτε ότι πήρε μία ακόμη νίκη. Είδηση θα ήταν μονάχα αν αυτή η ομάδα έχανε! Οπότε, ας συμβιβαστούμε με κάτι άλλο: Μόνο δύο γκολ έβαλε η Μπαρτσελόνα κόντρα στη Χετάφε (2-1) και, σαν να μην έφτανε αυτό, δέχθηκε και ένα από τους Μαδριλένους στο «Καμπ Νου», στην αναμέτρηση της 29ης αγωνιστικής της Primera Division.

Οι «μπλαουγκράνα» έφτασαν στις 27 συνεχόμενες νίκες, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία τους.

Με μπλουζάκια που έφεραν μηνύματα στήριξης προς τον Αμπιντάλ εμφανίστηκαν οι παίκτες των δύο ομάδων πριν την έναρξη του ματς.

Οι γηπεδούχοι, σαφώς επηρεασμένοι ψυχολογικά από το πρόβλημα υγείας του συμπαίκτη τους δεν ήταν αρκετά συγκεντρωμένοι ώστε να στείλουν την μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα και λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού, η άμυνά τους ολιγώρησε και δέχθηκε γκολ (Μανού 88').

Έτσι, με ένα φανταστικό τέρμα από τον Ντάνι Άλβες στο 17’ κι άλλο ένα από τον Μπόγιαν Κρκιτς στο 50’, πήρε ακόμη ένα «τρίποντο» και αύξησε την απόστασή της στους οκτώ βαθμούς από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία δοκιμάζεται στην έδρα της Ατλέτικο, στο ντέρμπι της πρωτεύουσας της Ισπανίας.

Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα: Βίκτορ Βαλντές, Ντανιέλ Άλβες, Πικέ, Γκαμπριέλ Μιλίτο, Αντριάνο, Μαστσεράνο, Τσάβι, Ινιέστα (81΄ Αφελάι), Μέσι, Βίγια (89΄ Γέφρεν), Μπόγιαν (67΄ Κεϊτά).

Χετάφε: Κοντίνα, Βίκτορ Σάντσεθ, Κάτα Ντίας, Μαρκάνο, Μιγκέλ Τόρες, Μπόρχα Φερνάντεθ, Κασκέρο (60΄Μίκου), Παρέχο (75΄ Παράντα), Μανού ντελ Μοράλ, Αλμπίν, Αριθμέντι (67΄Σαρντινέρο).

Στον Εισαγγελέα δύο συλληφθέντες

Από τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ηρακλή δεν έλειψαν τα έκτροπα, καθώς πριν την έναρξη του αγώνα δημιουργήθηκαν επεισόδια έξω από το κλειστό της Ορεστιάδας. Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν έγκαιρη, έγιναν εννέα συλλήψεις, όμως και τα εννά αυτά άτομα αφέθηκαν τελικά ελεύθερα, καθώς δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον τους.

Αντιθέτως, δύο οπαδοί του Ολυμπιακού, που συνελήφθησαν μετά το παιχνίδι δεν στάθηκαν το ίδιο... τυχεροί. Πιο συγκεκριμένα, δύο φίλοι των «ερυθρόλευκων» μπούκαραν σε μια πιτσαρία της πόλης και επιτέθηκαν σε δύο άτομα, εκ των οποίων ο ένας φορούσε εμφάνιση του Παναθηναϊκού. Οι δύο δράστες συνελήφθησαν και το πρωί της Κυριακής θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα για να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Γκέλα στο 89’ για Ντόρτμουντ

Τη νίκη εδώ και δύο αγωνιστικές αγνοεί η Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία μάλλον έχει επαναπαυθεί για τα καλά μετά τη μεγάλη διαφορά που έχει πάρει, αλλά αν συνεχίσει έτσι, όλα θα μείνουν ανοιχτά μέχρι τέλους. Η Μάιντς ήταν αυτή που συνεχίζει να θέτει υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία των «μπορούσιανς».

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς και συγκεκριμένα στο 8ο λεπτό με σκόρερ των Ματς Χούμελς και από εκείνο το λεπτό επαναπαύθηκαν και δεν σημείωσαν ακόμα ένα τέρμα που θα «έκοβε» τα πόδια των φιλοξενούμενων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αδρανήσουν και στο 89ο λεπτό να δεχθούν το γκολ της ισοφάρισης από τον Σλίσκοβιτς και να αυξήσουν μεν τη διαφορά στους 10 βαθμούς από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν, αλλά τις «ασπιρίνες» να έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.
Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Παρασκευή 18/3

Γκλάντμπαχ-Καϊζερσλάουτερν 0-1
(61΄Μπάιλι αυτ.)

Σάββατο 19/3

Αμβούργο-Κολωνία 6-2
(12΄, 38΄, 43΄Πέτριτς, 32΄Μπεν Χατίρα, 52΄Κασάρ, 58΄Ζε Ρομπέρτο πεν / 50΄Τζατζαλό, 62΄Ποντόλσκι)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Ζανκτ Πάουλι  2-1
(34΄πεν, 77΄Γκέκας / 42΄Τακί)

Φράιμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου  1-2
(17΄Παπίς Σισσέ / 9΄Γκόμεζ, 88΄Ριμπερί)

Ανόβερο-Χόφενχαϊμ  2-0
(38΄Για Κονάν, 53΄Αμντελάουι)

Νυρεμβέργη-Βέρντερ Βρέμης  1-3
(30΄Γκουιντογκάν / 27΄πεν, 90΄πεν Βάγκνερ, 50΄Πιζάρο)

Ντόρτμουντ-Μάιντς 1-1
(8' Χούμελς/ 89' Σλίσκοβιτς)

Κυριακή 13/3

Λεβερκούζεν-Σάλκε 16:30
Στουτγκάρδη-Βόλφσμπουργκ 18:30

Έτοιμες να εμπλακούν στη Λιβύη μάχιμες ελληνικές μονάδες

Την οριστικοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου που συντάσσει το ΝΑΤΟ αναμένουν στο ελληνικό Πεντάγωνο προκειμένου το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας να διατάξει μάχιμες ελληνικές μονάδες να προχωρήσουν στην απαραίτητη δράση εφαρμόζοντας την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η ελληνική κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να διαθέσει στον συνασπισμό των δυνάμεων που θα αναλάβουν να καταστρέψουν τις δυνάμεις του Καντάφι με το αιτιολογικό ότι πρέπει να προστατευθεί ο άμαχος πληθυσμός.

- Τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 (αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες εξηγούν ότι τα ελληνικά μαχητικά δεν θα αναλάβουν βομβαρδισμό στόχων αλλά θα περιοριστούν σε ρόλο αναχαίτισης)

- Ένα ιπτάμενο ραντάρ τύπου ERIEYE, το οποίο θα πετά σε πολύ μεγάλο ύψος δίνοντας εικόνα του θεάτρου των επιχειρήσεων στα μαχητικά αεροσκάφη και στην επιχειρησιακή διοίκηση των συμμαχικών δυνάμεων

- Μία φρεγάτα με οργανικό ελικόπτερο, η οποία κινείται στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Λιβύης εκτελώντας περιπολίες, συμβάλλοντας στην επιβολή του εμπάργκο όπλων ενώ ενδέχεται να της ανατεθεί και η διενέργεια νηοψιών σε ύποπτα πλοία

- Ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης με διαμόρφωση μάχης (combat save and rescue, C/SAR) τύπου Σούπερ Πούμα, το οποίο βρίσκεται σε ετοιμότητα στην Κρήτη


Επίσης η ελληνική κυβέρνηση έχει διαθέσει στις δυνάμεις της Συμμαχίας τρία αεροδρόμια: στη Σούδα, το Ακτιο και την Ανδραβίδα, όπου μπορούν να μετασταθμεύουν συμμαχικά μαχητικά αεροσκάφη, ενώ ενδέχεται και να χρησιμοποιηθούν ως βάσεις από όπου θα επιχειρούν μαχητικά που θα βομβαρδίζουν τις δυνάμεις του Καντάφι στη Λιβύη.

Σε πλήρη ενεργοποίηση είναι και η αμερικανική βάση στο Μαράθι, όπου τις προηγούμενες μέρες είχαν καταπλεύσει για ανεφοδιασμό το ελικοπτεροφόρο «Kearsarge» και το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων «Ponce», στο οποίο εκτιμάται ότι επιβαίνουν περίπου 500 Αμερικανοί πεζοναύτες. Στο κρηπίδωμα Κ-14 της αμερικανικής βάσης στην Κρήτη ελλιμενίστηκαν τις προηγούμενες μέρες ένα αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο, ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό στο οποίο μπορούν να μεταφορτωθούν πύραυλοι cruise, βοηθητικά πλοία αλλά και πετρελαιοφόρα του έκτου στόλου των ΗΠΑ.

Έπειτα από τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας έγινε γνωστό ότι η ελληνική κυβέρνηση έθεσε στη διάθεση της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ μάχιμες στρατιωτικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων τέσσερα αεροσκάφη τύπου F-16.

Ικανοποιώντας σχετικό αίτημα του ΝΑΤΟ, οι υπουργοί Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας και Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσαν την συγκατάθεσή τους για την εμπλοκή τουλάχιστον τεσσάρων ελληνικών μαχητικών που θα αναλάβουν αποστολές πάνω από την Λιβύη. Αρμόδιοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης διευκρίνιζαν ότι τα ελληνικά F-16 δεν θα λάβουν μέρος σε βομβαρδισμούς επιλεγμένων στόχων, αλλά θα ενεργοποιηθούν σε ρόλο αναχαίτισης. Παραλλήλως η Αθήνα, έπειτα από την αξιολόγηση όλων των δεδομένων και την έγκριση του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, διέθεσε στο ΝΑΤΟ ένα ιπτάμενο ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης τύπου Erieye, μια φρεγάτα (με ένα οργανικό ελικόπτερο τύπου Sikorsky) για τον έλεγχο της εφαρμογής του εμπάργκο και τη διενέργεια νηοψιών και δύο ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης τύπου Super Puma.

Σε πλήρη ενεργοποίηση είναι και η αμερικανική βάση στο Μαράθι, όπου τις προηγούμενες μέρες είχαν καταπλεύσει για ανεφοδιασμό το ελικοπτεροφόρο «Kearsarge» και το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων «Ponce», στο οποίο εκτιμάται ότι επιβαίνουν περίπου 500 Αμερικανοί πεζοναύτες. Στο κρηπίδωμα Κ-14 της αμερικανικής βάσης στην Κρήτη ελλιμενίστηκαν τις προηγούμενες μέρες ένα αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο, ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό στο οποίο μπορούν να μεταφορτωθούν πύραυλοι cruise, βοηθητικά πλοία αλλά και πετρελαιοφόρα του έκτου στόλου των ΗΠΑ.

Αιτιολογώντας την απόφαση να διατεθούν μάχιμες δυνάμεις για την εφαρμογή της απόφασης 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι "η Ελλάδα, όπως έχει υποχρέωση, θα σεβαστεί απολύτως και θα εφαρμόσει την απόφαση αυτή του Συμβουλίου Ασφαλείας. Θα κινηθούμε μέσα στο πλαίσιο των διεθνών και περιφερειακών υποχρεώσεών μας. Θα κινηθούμε συνεπώς μέσα στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Οι δυνάμεις μας είναι ούτως ή άλλως παρούσες στην περιοχή για να υποστηρίξουν ανθρωπιστικές επιχειρήσεις εδώ και πάρα πολλές μέρες. Και τώρα, θα συμβάλουμε με όσες δυνατότητες έχουμε προκειμένου να βρεθεί το συντομότερο μία, ει δυνατόν, διπλωματική, πολιτική λύση για να σταματήσει η σφαγή αυτή που γίνεται σε βάρος αμάχων, για να αποκατασταθεί η τάξη, για να υπάρξει μία Λιβύη, η οποία να είναι ανεξάρτητη, εθνικά κυρίαρχη και ακέραιη αλλά που να κινείται σύμφωνα με τις διεθνώς αποδεκτές αντιλήψεις για το τι σημαίνει Δημοκρατία, για το τι σημαίνει κράτος δικαίου".



Βομβαρδισμοί στη Λιβύη με απόφαση της Γαλλίας

Μετά το πράσινο φως που έδωσε η Σύνοδος Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι άρχισαν οι επιχειρήσεις από γαλλικά αεροσκάφη σε εδάφη της Λιβύης, το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι γαλλικές αεροπορικές δυνάμεις έχουν ήδη καταστρέψει αρκετά τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα των κυβερνητικών δυνάμεων στη Βεγγάζη κατά τη σημερινή επέμβασή τους. «Ναι, έχουμε καταστρέψει εναν αριθμό τανκς και τεθωρακισμένων οχημάτων» δήλωσε εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Αμυνας, που ανέφερε ότι δεν ήταν σε θέση να αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό προς το παρόν.Πηγη protothema.gr

Έχασε τον τελικό ο Ηρακλής 1-3 σετ από τον Ολυμπιακό

Ο Ηρακλής πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Γηραιός ηττήθηκε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας από τον Ολυμπιακό με 3-1 σετ, «πληρώνοντας» τα πολλά λάθη των παικτών του.
Στο δημοτικό γυμναστήριο της Ορεστιάδας, ο κόσμος του Ηρακλή κέρδισε τη μάχη της κερκίδας, αλλά οι παίκτες του Μπρουκς δεν βρέθηκαν σε καλή ημέρα, χάνοντας τελικά από τους «ερυθρόλευκους». Ο Ηρακλής κέρδισε σχετικά εύκολα το πρώτο σετ με 25-21, αλλά έχασε εξίσου εύκολα το δεύτερο και το τρίτο σετ με 20-25 και 21-25 αντίστοιχα. Όλοι περίμεναν μια αντίδραση από τον Γηραιό στο 4ο σετ, ωστόσο αντί να συμβεί αυτό, ο Ηρακλής το έχασε πολύ εύκολα με 12-25.
1ο σετ: 4-5, 6-8, 9-8, 13-13, 16-14, 18-15, 20-16, 22-18, 24-20, 25-21.
2ο σετ: 5-5, 14-16, 18-19, 18-23, 20-25.
3ο σετ: 5-5, 7-8, 12-12, 14-16, 19-21, 19-23, 21-24, 21-25.
4ο σετ: 3-7, 5-8, 5-11, 9-13, 11-16, 11-19, 12-22, 12-25.

Και στο βάθος… η Ευρώπη!!

Σημαντική νίκη πήρε η Μαγιόρκα εντός έδρας με 1-0 επί της Σαραγόσα στο ματς που «άνοιξε» την αυλαία της 29ης αγωνιστικής ημέρας της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Οι γηπεδούχοι, άφησαν πίσω τη Ρεάλ Σαραγόσα με την οποία ισοβαθμούσαν στην 9η θέση της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Το «χρυσό» γκολ της νίκης πέτυχε ο ντε Γκούζμαν στο 67΄, αμέσως μετά την αποβολή του Ντόμπλας στο 64΄.   

Με τη νίκη αυτή η Μαγιόρκα απομακρύνθηκε τελείως από τις χαμηλές θέσεις και σκέφτεται ακόμα και την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τέταρτη… προς το παρόν η Λάτσιο!!

Σκοράροντας από πολύ νωρίς και κάνοντας παιχνίδι κατοχής στη συνέχεια, η Λάτσιο κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 της Τσεζένα, σκαρφαλώνοντας στην 4η θέση της βαθμολογίας, με την Ουντινέζε που ακολουθεί, όμως, να έχει ένα ματς λιγότερο.

Οι «λατσιάλι» άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με τον Μάουρο Ζάρατε και από εκείνο το σημείο και έπειτα «έσβησαν» τις μηχανές. Οι φιλοξενούμενοι που χρειάζονταν τους βαθμούς καθώς βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, είχε κάποιες ευκαιρίες, αλλά η αναποτελεσματικότητά της ίσως κριθεί μοιραία στο τέλος της σεζόν…

«Καλύψτε τη ρήτρα του και πάρτε τον»!

Προετοιμασμένη να χάσει τον Σέσκ Φάμπρεγκας το ερχόμενο καλοκαίρι είναι η Άρσεναλ, καθώς όπως αναφέρει η αγγλική έκδοση του Goal.com, οι «κανονιέρηδες» δεν μπορούν να κάνουν κάτι αν κάποια ομάδα καλύψει τη ρήτρα αποδέσμευσης του.

Η Μπαρτσελόνα, η οποία από πέρυσι έχει δημιουργήσει σίριαλ με τον Καταλανό μέσο καταθέτοντας δύο προτάσεις στις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου (29εκ και 33εκ λίρες αντίστοιχα) φέρεται έτοιμη να κάνει την οικονομική υπέρβαση και να καλύψει τα 45 εκατομμύρια λίρες (52 εκ. ευρώ) που απαιτούνται για να τον κάνουν δικό τους.

Το Goal.com UK αναφέρει με αποκλειστικές του πληροφορίες πως οι διοικούντες τους «κανονιρηδες» γνωρίζουν πως αν αυτό συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι οικονομικά και… ψυχολογικά για να καλύψουν το αναμφίβολα μεγάλο κενό του.

Ο ίδιος, έχει κάνει πολλές φορές γνωστή την επιθυμία του να επιστρέψει στην Καταλονία, την οποία άφησε στα 16 του χρόνια και να ενταχθεί εκ νέου στο δυναμικό των «μπλαουγκράνα», οι οποίοι είναι η… αδυναμία του.

«Η Άρσεναλ είναι ένας σύλλογος που δεν έχει πρόβλημα να πουλήσει ακόμα και τους καλύτερους του παίκτες, αλλά κάθε ένας έχει και την τιμή του. Η Μπαρτσελόνα είναι δεδομένο πως θέλει τον Φάμπρεγκας, αλλά οι δύο προτάσεις που έκανε το καλοκαίρι δεν μας κάλυψαν. Αν δώσουν τα χρήματα που απαιτούνται και τα οποία είναι 45εκ. λίρες, τότε θα είμαστε προετοιμασμένοι», δήλωσε άνθρωπος των Λονδρέζων στο Goal.com UK.

ΟΧΙ σε πρόταση της Σίτι για Παστόρε!!!

Αρνητική ήταν η απάντηση της Παλέρμο, στην πρόταση της Μάντσεστερ Σίτι για τον Χαβιέ Παστόρε, όπως αποκάλυψαν άνθρωποι της ιταλικής ομάδας, σύμφωνα με δημοσιεύματα της γειτονικής χώρας.

Συγκεκριμένα, ο Μαουρίσιο Τζαπαρίνι, αποκάλυψε πως ο σύλλογος της Σικελίας, απέρριψε πρόταση της Σίτι για τον Παστόρε ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.

«Είχαμε πρόταση, αλλά την απορρίψαμε, καθώς δεν καλύπτει τις απαιτήσεις του συλλόγου για τον παίκτη. Ακόμα, αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται να χάσουμε τις υπηρεσίες του παίκτη ειδικά αν προκριθούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ» υποστήριξε ο Τζαπαρίνι.  

«Καλύτερη Μίλαν χωρίς Ζλάταν»

Χαρούμενη θα πρέπει να είναι η Μίλαν με την τιμωρία του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, αφού σύμφωνα με τα λόγια του προέδρου της Παλέρμο, Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι, ο Σουηδός αποτελεί «βάρος στην πλάτη» των Ροσονέρι.
Η Μίλαν αντιμετωπίζει στις 21.45 την Παλέρμο στο «Ρέντσο Μπαρμπέρα», ματς στο οποίο ο 29χρονος επιθετικός θα εκτίσει την πρώτη από τις τρεις αγωνισικές της τιμωρίας του μετά το χτύπημα στον Ρόσι της Μπάρι. «Η Μίλαν θα πρέπει να είναι χαρούμενη, αφού η απουσία του θα είναι πλεονέκτημα για αυτούς» ήταν η τοποθέτηση του 69χρονου. «Στα τελευταία παιχνίδια, ο Σουηδός ήταν βάρος στην πλάτη τους» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη προσπάθεια του προέδρου των Ροζανέρι να δυναμιτίσει το κλίμα ενόψει του ματς, καθώς πριν λίγες μέρες είπε ότι ο ιδιοκτήτης της Μίλαν και πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπελρουσκόνι, «ξέρει περισσότερα από ποδόσφαιρο παρά από πολιτική». Οι δύο ομάδες παίζουν μαζί και στα ημιτελικά του Coppa Italia, στις 20 Απριλίου το πρώτο ματς στο Μιλάνο και στις 11 Μαΐου στην Σικελία το δεύτερο.

Αμφίβολος ο Καστίγιο με Πανσερραϊκό!!

Την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Νέρι Καστίγιο στο ματς με τον Πανσερραϊκό.
Αμφίβολος ο Καστίγιο με Πανσερραϊκό
Ο Μεξικανός μεσοεπιθετικός δεν προπονήθηκε λόγω ίωσης, του χορηγήθηκε αντιβίωση και αύριο θα κριθεί η συμμετοχή του στο παιχνίδι.
Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Σηφάκης, Πρίττας, Τσέζαρεκ, Αραβίδης, Αγτζίδης, Μπουγαίδης, ο τιμωρημένος Βανγκέλι και οι Οικονομόπουλος, Κατίδης, και Αγγελούδης.
Την αποστολή αποτελούν οι: Βελλίδης, Χουάνμα, Νέτο, Ρονάλντο , Λαζαρίδης, Τόχα, Μενδρινός, Σακάτα, Παπαζαχαρίας, Κόκε, Μίσελ, Φατί, Μπομπαντίγια, Κουλουχέρης, Οριόλ, Τσεζνάουσκις, Ντανίλο, Κασναφέρης, Πορτίγια και Καστίγιο.

«Ρωτήστε την IAAF»

Ο ΣΕΓΑΣ ήξερε για την υπόθεση που είχε προκύψει με την Πηγή Δεβετζή, αλλά η τιμωρία της είναι θέμα της IAAF, δήλωσε ο Βασίλης Σεβαστής, παραπέμποντας στην παγκόσμια ομοσπονδία…
«Ρωτήστε την IAAF»
«Είναι μία υπόθεση που εκκρεμεί από το Μάιο του 2009. Δεν έχουμε πλήρη εικόνα των δεδομένων και των στοιχείων της υπόθεσης. Επρόκειτο να εισαχθεί στη δικαστική μας επιτροπή, αλλά η IAAF αποφάσισε να προχωρήσει εκείνη την εξέταση της υπόθεσης και την επιβολή της ποινής.
Αφενός εκφράζω τη λύπη μου για το συμβάν και το αποτέλεσμα, ωστόσο ως ομοσπονδία δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες. Αρμόδια για να δώσει απαντήσεις είναι η IAAF», ανέφερε σε δήλωση του ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ.

Έκανε... fatality στον Μπίσλεϊ! (video)

Ο Άντριου Μπάινουμ άκουσε μία φωνούλα στο κεφάλι του να του λέει «FINISH HIM!» κι εκτέλεσε με απόλυτη επιτυχία την εντολή πάνω στον άτυχο Μάικλ Μπίσλεϊ, που αποχώρησε με πόνους.


Δείτε το αντιαθλητικό φάουλ του σέντερ των Λέικερς στo video που ακολουθεί...


«Η ΕΠΟ να κάνει το καθήκον της»

Ανακοίνωση με την οποία καλεί την ΕΠΟ να κάνει το καθήκον της και να αξιολογήσει τις αδειοδοτήσεις των ομάδων βάσει πραγματικών περιστατικών και χωρίς πολιτικές ή άλλες έξωθεν παρεμβάσεις, εξέδωσε η ΠΑΕ Πανιώνιος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ ενδιαφέρεται και ιστορικά πάντα μέσα από την μεγάλη οικογένεια του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ενδιαφερότανε για την καθαρή τέλεση όλων των μορφών αθλητισμού, επαγγελματικών και μη.

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την παρούσα βαθμολογική σημασία του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου ελπίζει ότι μέχρι τέλος οι όποιες τελικές κατατάξεις θα είναι καθαρές και θα αντιπροσωπεύουν αγωνιστική και μόνο δραστηριότητα όλων των ομάδων. Με την λήξη δε του Πρωταθλήματος ευελπιστεί ότι η ΕΠΟ θα εκτελέσει στο ακέραιο το καθήκον της και θα αξιολογήσει τις αδειοδοτήσεις των ομάδων βάσει πραγματικών περιστατικών και χωρίς πολιτικές ή άλλες έξωθεν παρεμβάσεις.

Είναι κοινό στην συνείδηση του φίλαθλου κόσμου του Πανιωνίου ότι υπό την ηγεσία στην ευρύτερη οικογένεια του Πανιωνίου σημερινών διοικητικών παραγόντων της ΠΑΕ η ομάδα παλαιότερα υποβιβάστηκε στην Β' Εθνική ακριβώς επειδή δεν δέχθηκε να μπει σε συνδιαλλαγές του τύπου που όλοι οι φίλαθλοι γνωρίζουν ή και πιστεύουν ότι συμβαίνουν. Ούτε τώρα θα μπούνε ποτέ σε τέτοιες διαδικασίες και μέσα στους αγωνιστικούς χώρους θα διεκδικήσουν πανάξια την παραμονή της ομάδας μας στην μεγάλη κατηγορία.

Το ίδιο περιμένουμε να πράξουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Καλούμε όλες τις ομάδες, από σήμερα μέχρι λήξη του Πρωταθλήματος, να συγκεντρώσουν αποκλειστικά το ενδιαφέρον τους στην μέσα στον αγωνιστικό χωρο διεκδίκηση όλων των αποτελεσμάτων. Καλούμε όλες τις ομάδες να αποφύγουν ανακοινώσεις οι οποίες μπορούν να χαρακτηρισθούνε ότι αποσκοπούνε στον επηρεασμό της καθαρής κρίσης των διαιτητών και την αλλοίωση αποτελεσμάτων. Καλούμε την αποφυγή παροχής εκτάκτων οικονομικών κινήτρων στους ποδοσφαιριστές γιά επίτευξη αποτελεσμάτων με συγκεκριμένες ομάδες, ιδίως όταν γίνονται από αυτές οι οποίες είναι γνωστό ότι έχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα και συνεπώς δεν δικαιολογείται να δείχνουν τέτοια "απλοχεριά" στους παίκτες.

Δηλώνουμε δε ότι εάν περιέλθουν στην αντίληψή μας τέτοιες ή και άλλες ενέργειες οι οποίες να επηρεάζουν την έντιμη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος θα προβούμε στις δέουσες ενέργειες στα αρμόδια αθλητικά δικαιοδοτικά όργανα, στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και όπου αλλού κριθεί σκόπιμο, είτε αφορούν αντίπαλο της δικής μας ομάδας είτε άλλη η οποία να υποπέσει στην αντίληψή μας, για την περαιτέρω έρευνα και απόδοση των πρεπουσών ευθυνών.

ΚΑΘΑΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ".

Ανανέωσε με Τότεναμ ο Μπέιλ!




Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις και παρά το ενδιαφέρον «μεγαθηρίων» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου προς το πρόσωπο του, ο Γκέρεθ Μπέιλ έδωσε τα χέρια με τους διοικούντες την Τότεναμ για νέο συμβόλαιο που θα έχει ισχύ έως το 2015!

Ο 21χρονος αριστερός φουλ μπακ, ο οποίος εντυπωσιάζει τη φετινή σεζόν με τα «σπιρούνια» έβαλε την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο για επιπλέον 3,5 χρόνια από αυτό που αρχικά όριζε η συμφωνία. Τα αγγλικά Μέσα που δέχθηκαν την είδηση ως «κεραυνό εν αιθρία», αναφέρουν πως ο Ουαλός θα έχει καλύτερες οικονομικές απολαβές, μεγαλύτερα μπόνους και φυσικά μεγαλύτερη ρήτρα αποδέσμευσης.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Γκάρεθ ανανέωσε και θα μείνει για πολλά ακόμα χρόνια στο σύλλογο. Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και τον χρειαζόμαστε εδώ. Είναι ένας από τους κορυφαίους αριστερούς οπισθοφύλακες στον κόσμο, αλλά συνεχίζει να δουλεύει σκληρά. Είμαι σίγουρα πως μια μέρα θα είναι ο κορυφαίος στη θέση του», δήλωσε ο Ρέντκναπ για τον Μπέιλ, με τον ίδιο να προσθέτει:

«Ευχαριστιέμαι το ποδόσφαιρο στην Τότεναμ. Είμαστε ένα μεγάλο κλαμπ, το οποίο συνεχώς εξελίσσεται και ξέρω πως μπορούμε να φτάσουμε ακόμα ψηλότερα στο μέλλον. Ξέρω πως στα επόμενα χρόνια θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ένα μεγάλο τίτλο και γι’ αυτό το λόγο υπέγραψα. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βγαίνουμε κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό από μόνο του είναι μεγάλη επιτυχία».

Αυτή η κίνηση των διοικούντων τους βορειο-Λονδρέζους να ανανεώσουν το συμβόλαιο του καλύτερους τους ποδοσφαιριστή, έκοψε τα «φτερά» των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Ρεάλ Μαδρίτης και Ίντερ που ήθελαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους…

ΠΑΟ(Κ) για τετράδα

Πολύ δύσκολη εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ , ο οποίος επικράτησε με 63-62  του Πανελλήνιου  για την  21η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Πλέον με αυτή τη νίκη η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου βρίσκεται  μόνη της στην 3η θέση της βαθμολογίας με 33 βαθμούς, αντίθετα ο Πανελλήνιος βρίσκεται στην 10η θέση με 28 βαθμούς και αν θέλει να μη βρεθεί προ εκπλήξεως θα πρέπει να  βελτιώσει την αγωνιστική του εικόνα.


Το ματς:

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Πανελλήνιος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με δίποντο του Ξανθόπουλος, ωστόσο με ένα επιμέρους σκορ 8-2 ο ΠΑΟΚ κατάφερε   να περάσει μπροστά στο παιχνίδι παίρνοντας μάλιστα και μια διαφορά 8 πόντων από τους «Ολυμπιονίκες» (12-14). Η αντίδραση της ομάδας του Θανάση  Σκουρτόπουλο ήταν άμεση και με επιμέρους σκορ 9-4 και τρίποντο  του Παπαμακάριου μείωσε την διαφορά στους δύο πόντους (14-16). Το 18-16 υπέρ του ΠΑΟΚ διαμόρφωσε ο Στίγκερ.

Στην δεύτερη περίοδο  ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι  και με ένα σερί 6-0 (28-21) η ομάδα της Θεσσαλονίκης  απέκτησε μια διαφορά 7 πόντων. Όμως ο Πανελλήνιος με επιμέρους σκορ 12-2 μείωσε όχι μόνο ισοφάρισε τον «δικέφαλο του βορρά » για πρώτη φόρα στο παιχνίδι, αλλά και πήρε προβάδισμα στο  σκορ με διαφορά 4 πόντων (36-32), ωστόσο το αποτέλεσμα του ημιχρόνου (36-35) διαμόρφωσε ο Γκετσέφσκι με τρίποντο.

Στην τρίτη περίοδο, τα τρία πρώτα λεπτά ήταν «στείρα», καθώς και οι δύο ομάδες ήταν άστοχες σε προσπάθειες έκαναν. Ωστόσο από το 4 λεπτό  μέχρι τη λήξη του δεκαλέπτου ο έλεγχος του αγώνα άνηκε στους γηπεδούχος και με την εκπληκτική τους άμυνα   σε συνδυασμό με  την αστοχία των παικτών του ΠΑΟΚ , η ομάδα του θα Θανάση Σκουρτόπουλου κατάφερε να  μεγαλώσει την διαφορά στους 9 πόντους από τον ΠΑΟΚ(51-48).

Στην τελευταία περίοδο , οι ρόλοι αντιστράφηκαν  και με ένα σερί 15-0 ο ΠΑΟΚ έφερε το παιχνίδι «τούμπα» και πήρε ξανά το προβάδισμα με 60-54, ωστόσο το τρίποντο του Παπαμακάριου στα τελευταία δευτερόλεπτα δεν ήταν αρκετό για να δώσει την νίκη στους «Ολυμπιονίκες» που ηττήθηκαν με 63-62.

Κορυφαίος παίκτης για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Μάρσαλ με 19 πόντους και 2 ασίστ, ενώ από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Παπαμακάριος και Σμιθ με 14 πόντους έκαστος.


Τα δεκάλεπτα: 16-18, 36-35, 51-43, 62-63 

Πανελλήνιος ( Σκουρτόπουλος): Ξανθόπουλος 12 (1), Παπαμακάριος 14 (4), Μπέιλι 9 (1), Καλαϊτζής 7 (2), Κράμπενχοφτ 1, Σμιθ 14 (11 ριμπάουντ), Καραθανάσης, Σκλάβος, Σκεπάνοβιτς, Φράνσις 5, Όστοϊτς 

ΠΑΟΚ ( Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 19 (1), Αράπης, Αποστολίδης 7 (1), Δέδας 2, Ντόζιερ 6 (8 ριμπάουντ), Στίγκερς 7, Γιαννακίδης 10 (2), Καλλές, Γκετσέφσκι 12 (8 ριμπάουντ), Καλαμπάκας, Σαββίδης, Καζάκος 

«Έκλεισε Ντεντέ η Μίλαν»

Στην Ιταλία και τη Μίλαν θα συνεχίσει όπως όλα δείχνουν την καριέρα του ο Ντεντέ, ο οποίος το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από τη Ντόρτμουντ, με τους διοικούντες τη γερμανική ομάδα να μην έχουν κινήσει τις διαδικασίες ανανέωσης του.

Ο 32χρονος αριστερός φουλ μπακ έχει πολύτιμες εμπειρίες και αναμένεται να προσφέρει πολύτιμες λύσεις στους «ροσονέρι», οι οποίοι το καλοκαίρι κατά τα φαινόμενα θα αποχωριστούν τον Γιανκουλόφσκι και θα μείνουν μόνο με τον Αντονίνι και το νεαρό Βίλα. Ο Εμάνουελσον υπολογίζεται για την αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής από τον Αλέγκρι, έτσι, δεν αναμένεται να δώσει λύσεις στην άμυνα τη νέα σεζόν.

Ο διεθνής Βραζιλιάνος αγωνίζεται στους «μπορούσιανς» από το 1998, όταν και μετακόμισε από την Ατλέτικο Μινέιρο και από τότε μετράει πάνω από 350 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την Μπορούσια, της οποίας είναι ο παλαιότερος παίκτης στο φετινό ρόστερ…

Η «O Globo» αναφέρει ως «κλεισμένη» τη μεταγραφή, κάτι που αναμένεται να φανεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Άξιο αναφοράς είναι πως παρότι όλα τα χρόνια αγωνιζόταν ως βασικός, φέτος έχει χάσει τη θέση του από τον Σμέλτζερ, ο οποίος είναι αναντικατάστατος, με αποτέλεσμα ο Λεονάρντο ντε Ντέους Σάντος, όπως είναι το πλήρες όνομα του, να έχει μόλις μία συμμετοχή τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα και δύο στο Κύπελλο.

Γκέλα για Άρσεναλ, «άγιος» και πάλι ο Μπερμπάτοφ!


Χωρίς νίκη συνέχισε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της η Άρσεναλ, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Γουέστ Μπρομ. Νίκη στο τέλος για τη Γιουνάιτεντ κόντρα στη Μπόλτον! Νίκη ελπίδας για Γουίγκαν, μεγάλο «διπλό» για Γουλβς και η μάχη της παραμονής καλά κρατεί.

Έστω και δύσκολα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία της Άρσεναλ και επικράτησε με 1-0 της Μπόλτον, χάρη σε τέρμα του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στο 88ο λεπτό, την ώρα που έπαιζε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Έβανς από το 76ο λεπτό. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έδειξαν σημεία κούρασης και δυσκολεύτηκαν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα, καταφέρνοντας το εν τέλει με αρκετή δόση τύχης. Ο Νάνι δοκίμασε ένα αδύναμο σουτ, με τον Γιασκελάινεν να δείχνει να ελέγχει, αλλά με τον Φινλανδό να χάνει τη μπάλα και τον πρώτο σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ να μη χάνει την ευκαιρία.

Πλέον, η Γιουνάιτεντ αποσπάστηκε πέντε βαθμούς από την Άρσεναλ, καθώς οι «κανονιέρηδες» δεν κατάφεραν να επικρατήσουν της Γουέστ Μπρομ εκτός έδρας, μένοντας στο 2-2. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 χάρη σε τέρματα των Ριντ και Οντεμβιγκί, έχοντας ως βοήθεια τις… ευγενικές χορηγίες του Αλμούνια, αλλά οι παίκτες του Βενγκέρ ισοφάρισαν με γκολ των Αρσάβιν και Φαν Πέρσι σε 70’ και 78’ αντίστοιχα.

Από κει και πέρα το ενδιαφέρον στράφηκε στη μάχη της ουράς, όπου αρκετές είναι οι ομάδες που δεν έχουν σωθεί ακόμα. Η τελευταία της βαθμολογίας Γουίγκαν κατάφερε στο 92ο λεπτό να επικρατήσει της Μπέρμιγχαμ, η οποία μάλιστα προηγήθηκε, ενώ η Γουλβς απέδρασε με 0-1 από την έδρα της Άστον Βίλα. Επιπλέον, η Μπλάκπουλ έχασε νίκη που κρατούσε στα χέρια της στο 93ο λεπτό από τη Μπλάκμπερν, ενώ, τέλος, η Στόουκ Σίτι επικράτησε με το εμφατικό 4-0 της Νιουκάστλ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής :

Σάββατο 19/3/2011

Τότεναμ-Γουέστ Χαμ  0-0

Άστον Βίλα-Γουλβς 0-1
(38΄Τζάρβις)

Μπλάκμπερν-Μπλάκπουλ  2-2
(49΄Σάμπα, 90΄Χόιλετ / 24΄πεν, 29΄ Άνταμ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπόλτον  1-0
(88΄Μπερμπάτοφ)

Στόουκ Σίτι-Νιούκαστλ  4-0
(28΄Γουόλτερς, 47΄Πέναντ, 49΄Χίγκινμπόθαμ, 90΄Φίλερ)

Γουέστ Μπρόμγουιτς-Άρσεναλ  2-2
(4΄Ρέιντ, 57΄Οντεμβίκι / 71΄Αρσάβιν, 78΄Φαν Πέρσι)

Γουίγκαν-Μπέρμιγχαμ  2-1
(25΄Κλέβερλι, 90΄Φιγκερόα / 6΄Ρίντγουελ)

Έβερτον-Φούλαμ  (19.30)


Κυριακή 20/3/2011

Σάντερλαντ-Λίβερπουλ (15:30)
Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι  (18:00)

Η Σύλβια ζητάει 78.000 ευρώ από τον ΠΑΟΚ για τον Μίλιεβιτς

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Folkbladet.de», η σουηδική Σύλβια, αξιώνει από τον ΠΑΟΚ 78.000 ευρώ για την απόκτηση του Κριστιάν Μίλιεβιτς.

 Ο νεαρός Σέρβος, που έχει καταβολές από τη Σουηδία, συνεχίζει τώρα την καριέρα του στη Μπρέσια, αλλά προτού έρθει στον ΠΑΟΚ είχε δοκιμαστεί και στη σουηδική Σύλβια.

Ο πρόεδρος της σουηδικής ομάδας, Πέλε Πίπερ, με δηλώσεις του, αναφέρει ότι ο ΠΑΟΚ χρωστάει στη Σύλβια, 78.000 ευρώ για την απόκτηση του Μίλιεβιτς.

«Ο ΠΑΟΚ μας χρωστάει 700.000 σουηδικές κορόνες (78.000 ευρώ), λεφτά που είναι πάρα πολλά για εμάς. Όταν υπέγραψε το ημιεπαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, εμείς είχαμε επιλεχθεί για να πάρουμε μία «επιδότηση» αλλά δεν έχουμε πάρει ακόμα λεφτά από την ελληνική ομάδα. Τώρα τον πούλησαν στην ιταλική Μπρέσια και η Σύλβια έχει ποσοστό μεταπώλησης. Συνολικά είναι 78.000 ευρώ» δήλωσε ο πρόεδρος της Σύλβια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μίλιεβιτς από τη μέρα που έγινε επαγγελματίας στον ΠΑΟΚ, επικαλέστηκε οικογενειακό πρόβλημα, έμεινε ελεύθερος και τελικά πήγε στη Μπρέσια.

«Εξάσφαιρο» το Αμβούργο, εντυπωσιακός ο Γκέκας

Με πέντε αναμετρήσεις συνεχίστηκε η δράση της 27ης αγωνιστικής της Bundesliga.
Το Αμβούργο μετά τη φυγή του Άρμιν Φε ξέσπασε πάνω στην Κολωνία, την οποία διέσυρε με το εντυπωσιακό 6-2! Σε μεγάλη μέρα βρέθηκε ο Πέτριτς που σκόραρε τα μισά τέρματα της ομάδας του.
Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις ξεχώρισε το δύσκολο διπλό της Μπάγερν Μονάχου επί της Φράιμπουργκ με γκολ του Ριμπερί στο 88΄. Μάλιστα στο 13΄ η γηπεδούχος έχασε πέναλτι με τον Μακιάντι για το 1-1.
Επίσης, η Βέρντερ Βρέμης έβαλε stop στην εντυπωσιακή φέτος Νυρεμβέργης με δυο εύστοχα πέναλτι του Βάγκνερ, ενώ ο Φάνης Γκέκας σκόραρε δις και χάρισε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης που επιβλήθηκε 2-1 της Ζανκτ Πάουλι.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 27ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 18/3
Γκλάντμπαχ-Καϊζερσλάουτερν 0-1
61΄ (πεν.) Μπαϊγί
ΣΗΜΕΡΑ
Αμβούργο-Κολωνία 6-2
12΄, 38΄, 43΄ Πέτριτς, 32΄ Μπεν Χατίρα, 52΄ Κάτσαρ, 58΄ (πεν.) Ζε Ρομπέρτο – 50΄ Γιαγιάλο, 62΄ Ποντόλσκι
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Ζανκτ Πάουλι 2-1
34΄ (πεν.), 77΄ Γκέκας – 42΄ Τακί
Φράιμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 1-2
17΄ Σισέ – 9΄ Γκόμες, 88΄ Ριμπερί
Αννόβερο-Χόφενχαϊμ 2-0
38΄ Για Κόναν, 53΄ Αμπντελαουέ
Νυρεμβέργη-Βέρντερ Βρέμης 1-3
30΄ Γκουντογκάν – 27΄ (πεν.), 89΄ (πεν.) Βάγκνερ, 50΄ Πισάρο
Ντόρτμουντ-Μάιντς 19:30
Κυριακή 13/3
Λεβερκούζεν-Σάλκε 16:30
Στουτγκάρδη-Βόλφσμπουργκ 18:30

Την «πλήρωσε» ο Εθνικός Άχνας

Στα πλέι άουτ θα συμμετέχει ο Εθνικός Άχνας, καθώς με την εντός έδρας ήττα κόντρα στην Ανόρθωση με σκορ 2-0 για την 26η (και τελευταία) αγωνιστική του κυπριακού πρωταθλήματος, παρέμεινε τους 33 βαθμούς. Εκεί θα συναντήσει τις Αλκή, Ερμής και ΑΕ Πάφου.

Η Ανόρθωση πήρε το προβάδισμα στην Άχνα μόλις στο 3ο λεπτό με τον Καφού, για να «κλειδώσει» τη νίκη στο 79’ με τον ίδιο παίκτη. Το τρίποντο με τον Πρίσο (90’) στο τελευταίο λεπτό της αναμετρήσεις πήρε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε εντός έδρας της ΑΕ Πάφου με σκορ 2-1. Η ομάδα της Λάρνακας είχε προηγηθεί στο 52’, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν τέσσερα λεπτά αργότερα.

Με δύο γκολ στο πρώτο 20λεπτο, ο Απόλλων Λεμεσού νίκησε εντός έδρας με σκορ 2-0 την Ομόνοια. Το σκορ άνοιξε ο Μπανγκουρά στο 8ο λεπτό με πέναλτι, για να πετύχει το δεύτερο τέρμα με τον Νούνιεζ στο 19’. Με εύκολες νίκες έκλεισαν την κανονική περίοδο ο ΑΠΟΕΛ με την Ένωση Παραλιμνίου, όπου επικράτησαν με 2-0 και 3-0, των ΑΕ Λεμεσού και ΑΛΚΗ αντίστοιχα.

Το εύστοχο πέναλτι στο 68ο λεπτό από τον Ζοάο Πάουλο ήταν αυτό που έκρινε την αναμέτρηση μεταξύ Δόξας και του Ολυμπιακού, με την ομάδα της Λευκωσίας να επικρατεί με σκορ 2-1. Ο Τσίντι στο 34’ έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, ενώ ο Κόντε έφερε το ματς στα ίσα στο 54’ με πέναλτι του Κόντε.

Σε ένα εντελώς αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, αφού και οι δύο θα συμμετέχουν στα πλέι άουτ, ο Ερμής νίκησε εκτός έδρας τον ΑΠΟΠ με σκορ 3-1. Μόλις στο 9’ ο Ταλ σκόραρε εις βάρος της ομάδας του, ενώ το γκολ του Ρονκάτο δύο λεπτά αργότερα έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενους. Στο 68’ ο Σωτήρογλου μείωσε προσωρινά για τον ΑΠΟΠ, καθώς ο Ρονκάτο με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα από εκτέλεση πέναλτι στο 72’, διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής:

ΑΕΚ Λάρνακας-ΑΕ Πάφου 2-1
(90’ Πρίσο, 52’ Καλούβε- 56’ Γκρούγιτς)
ΑΠΟΕΛ- ΑΕ Λεμεσού 2-0
(59’ Ζόρζε, 82’ Σολάρι)
Απόλλων Λεμεσού- Ομόνοια 2-0
(8’ πεν. Μπανγκουρά, 19’ Νούνιεζ)
ΑΠΟΠ-Ερμής 1-3
(68’ Σωτήρογλου-9’ αυτ. Ταλ, 11’, 72’ πεν. Ρονκάτο)
Εθνικός Άχνας- Ανόρθωση 0-2
(3’, 79’ Καφού)
ΑΛΚΗ- Ένωση Παραλιμνίου 0-3
(26’ Ντζανά, 83’ Κριβοκάπιτς, 84’ Τορνάουτ)
Δόξα- Ολυμπιακός Λευκωσίας 1-2
(54’ πεν. Κόντε-34’ Τσίντι, 68’ πεν. Ζοάο Πάουλο)

Επεισόδια στην Ορεστιάδα

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του μεγάλου τελικού για το Κύπελλο Ελλάδος στο βόλεϊ μεταξύ του Ηρακλή και του Ολυμπιακού στην Ορεστιάδα, οπαδοί των δύο ομάδων συνεπλάκησαν και προκάλεσαν μικρής έκτασης επεισόδια.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 5:00 μ.μ. οι φίλοι των δύο φιναλίστ, συγκρούστηκαν έξω από το γήπεδο της Ορεστιάδας, με την επέμβαση της αστυνομίας να επιβάλλει την τάξη. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και μετά τις 5:00 αλλά η κατάσταση εκτονώθηκε γρήγορα. Έγιναν 7 συλλήψεις, με έξι οπαδούς του Ολυμπιακού και έναν του Ηρακλή.

Η ένταση στην ακριτική πόλη, είχε αρχίσει νωρίτερα, όταν οπαδοί των «κυανόλευκων» βρέθηκαν έξω από σύνδεσμο του Ολυμπιακού και επιτέθηκαν λεκτικά στους φίλους του Ολυμπιακού που βρίσκονταν μέσα.    

Βιτόλο: «Δεν πρέπει να σταματήσουμε»

Το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη για την 26η αγωνιστική παρέλαβε σήμερα ο Βίκτορ Βιτόλο στην νίκη του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και η βράβευση έγινε στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής από τον Κώστα Ιωσηφίδη.
Ο Ισπανός μέσος σίγουρα θα ήθελε να συνδυαστεί αυτό το βραβείο και με την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου και τόνισε με δηλώσεις του: «Σίγουρα, δεν είναι η καλύτερη στιγμή για μας, οι μεγάλες ομάδες είναι αυτές που σηκώνονται έπειτα από ένα μεγάλο χτύπημα και εμείς δεχτήκαμε ένα μεγάλο χτύπημα από την ΑΕΚ».
«Ο ΠΑΟΚ έχει δείξει εδώ και τρία χρόνια, ότι είναι ικανός να σηκώνεται μετά από τέτοιες καταστάσεις. Το χτύπημα που δεχτήκαμε είναι ακόμη νωπό, το πρωτάθλημα όμως συνεχίζεται και εμείς δεν πρέπει να σταματήσουμε. Το σημαντικότερο είναι να κερδίσουμε τα παιχνίδια που έμειναν για το πρωτάθλημα και να μπούμε στα πλέι οφ. Στην ομάδα πιστεύουμε όλοι ότι δεν κάναμε ένα καλό παιχνίδι, τώρα το να καθόμαστε να ψάχνουμε τις αιτίες δεν πιστεύω ότι θα διορθώσει κάτι άμεσα».
Τέλος για το πως έζησε το ματς με τον Ολυμπιακό που συνοδεύτηκε και με το γκολ της νίκης στο πέναλτι που εκτέλεσε ο Βίκτορ Βιτόλο δήλωσε: «Όλο αυτό το διάστημα υπήρχε μεγάλη πίεση μέσα μου, δεν ήταν οι καλύτερες στιγμές που έχω περάσει, δόξα τω Θεώ όλα έχουν περάσει και τώρα είμαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση».

Δεν ήταν καυτά τα... «σπιρούνια»

Τότεναμ και Γουέστ Χαμ ήρθαν ισόπαλες 0-0 στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 30ης αγωνιστικής της Premier League.

Στα… χαμηλά έμειναν τα «σπιρούνια» δέκα ημέρες μετά την θριαμβευτική πρόκρισή τους στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ έναντι της Μίλαν. Η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ έχασε δύο βαθμούς κι έμεινε πίσω στο κυνήγι της τέταρτης προνομιούχου θέσης της βαθμολογίας, η οποία οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Αντίθετα, η Γουέστ Χαμ πήρε έναν πολύτιμο βαθμό κι έμεινε ζωντανή στη μάχη που δίνει για να διατηρηθεί στην πρώτη τη τάξει κατηγορία της Αγγλίας.

Επιστροφή στις νίκες για τον Διαγόρα

Σημαντική νίκη πέτυχε ο Διαγόρας στο δημοτικό στάδιο της Ρόδου επί του Πιερικού με 2-0, ενώ στον Εύοσμο, Αγροτικός Αστέρας και Τρίκαλα «κόλλησαν» στο 0-0 στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής. 

Επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα για τον Διαγόρα, μετά από επτά αρνητικά αποτελέσματα. Οι Ροδίτες χρειάζονταν τη νίκη οπωσδήποτε, προκειμένου να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα για τα Play-off. Έτσι προηγήθηκαν νωρίς, με κεφαλιά του Αγκιρίμπα, μόλις στο 2΄. Το 2-0 διαμόρφωσε, ο Ταραχούλσκι στο 56΄. Στο 86΄, ο Γκούτμαν κέρδισε πέναλτι και στη συνέχεια ευστόχησε από τα έντεκα βήματα. Στην αναμέτρηση δεν άλλαξε κάτι και η ομάδα τους Πέτρου Ρουτζιέρη πήρε τη νίκη.

Στον Εύοσμο, σε ένα ματς που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών ο Αγροτικός Αστέρας δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να αποσπαστεί ακόμα περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη των play-out.

Σε ένα πολύ κακό αγωνιστικά παιχνίδι, χωρίς συγκινήσεις και φάσεις, οι δύο ομάδες έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία και απογοήτευσαν όσους τις θεωρούσαν άκρως επιθετικές ομάδες. 

Αναλυτικά τα δύο ματς της 27ης αγωνιστικής:

ΔΙΑΓΟΡΑΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ 3-0
(2' Aγκιρίμπα κεφ, 56' Ταραχούλσκι σουτ, 86' πεν Γκούτμαν)

Στο 89' δοκάρι ο Ταραχούλσκι

Διαγόρας (Πέτρος Ρουτζιέρης): Ταμπάσης, Χατζόπουλος (87' Καρπαθάκης), Σαλαμαστράκης (69' λ.τ Γκούτμαν), Ρέγες (58' Φράγκος), Σπάρταλης, Ζλάτκοβιτς, Γεωργίου, Αγκιρίμπα, Ταραχούλσκι, Χριστοφιλέας, Πουλόπουλος.

Πιερικός (Σταύρος Διαμαντόπουλος): Γουμάγιας, Παπαγεωργίου, Γιαζιτζόγλου, Τασίδης, Πέτρου, Κοντέων, Πουρτουλίδης, Μιλόσκοβιτς (78' Κ. Λαζαρίδης), Πέντα, Λόπεζ (58' Κολτσίδας), Κωνσταντινίδης (26' λ.τ Σεχολάρι).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μήτση (Πειραιά)
ΒΟΗΘΟΙ: Απτόσογλου, Αθανασόπουλος (Αθηνών)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ταμπάσης - Κοντέων, Παπαγεωργίου
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:



ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-ΤΡΙΚΑΛΑ 0-0

Αγροτικός Αστέρας (Περικλής Αμανατίδης): Γλύκος, Χασιώτης, Ν. Παπαδόπουλος, Σκλιοπίδης, Γόγολος, Κούτσης, Τσούκλης (78' Kωνσταντινίδης), Σαπάνης, Μερεσιώτης (22' λ.τ Τσουκαλίδης), Ναλμπάντης, Στεφανίδης.

Τρίκαλα (Γιώργος Βαζάκας): Πουρής, Μπουκουβάλας, Ριζογιάννης, Κόρμπος, Κοντογουλίδης, Μανουσάκης (83' Στεπάνοβιτς), Μπακομήτρος (86' Γιώτας), Μπριλάκης, Τελκίνσκι, Σαρακατσάνος, Ουέλινγκτον (61' Ένοκ).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βαλιώτης (Λάρισας)
ΒΟΗΘΟΙ: Νατσιούλας, Τσακνάκης (Λάρισας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κούτσης, Ν. Παπαδόπουλος - Σαρακατσάνος, Τελκίνσκι
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

"Στο μπάσκετ όλα γίνονται..."


Ο προπονητής της ισπανικής ομάδας τονίζει ότι το πικ εν ρολ θα αποτελέσει το "κλειδί" της νίκης για τους πρωταθλητές Ελλάδας αν θέλουν να αποδράσουν με το "διπλό" από την Βαρκελώνη, ενώ επιμένει σε κάθε του κουβέντα ότι η Μπαρτσελόνα δεν είναι αήττητη!
"Η Μπαρτσελόνα δεν είναι αήττητη. Αποτελείται από παίκτες, ανθρώπους, όπως όλες οι ομάδες και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε τι κατάσταση θα βρεθεί. Άλλωστε στο μπάσκετ όλα γίνονται".


Ο κόουτς της Φουενλαμπράδα, τον οποίο πετύχαμε να οδηγάει μίλησε αρχικά για τη νίκη της ομάδας του επί των Καταλανών: "Εμείς γνωρίζαμε ότι θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο έργο, όμως αυτό δεν μας επηρέαζε. Ξέραμε ότι οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος μας, αλλά καταφέραμε να πιέσουμε, να μην τους αφήσουμε διαδρόμους και να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι".


"Ναβάρο ο ηγέτης"

Βαρόμετρο και ηγέτης της Μπαρτσελόνα δεν είναι άλλος από τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Ο Μαλντονάδο το ξέρει και τονίζει ότι σε εκείνον θα πρέπει να επικεντρωθούν οι "πράσινοι". "Αν ο Ναβάρο δεν είναι καλά, τότε δεν είναι ολόκληρη η Μπαρτσελόνα! Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την ψυχοσύνθεση της ομάδας αυτός ο μεγάλος παίκτης. Από την στιγμή που και ο Ρούμπιο δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση ο Ναβάρο έχει επωμιστεί μεγάλο βάρος. Αλήθεια, πάντως είναι ότι και ο Σάντα τα καταφέρνει μία χαρά προς το παρόν, αλλά ο Ναβάρο κάνει κατά κύριο λόγο τη διαφορά".


"Ο Ομπράντοβιτς ξέρει καλύτερα"


Ο Μαλντονάδο πιστεύει ότι το πικ εν ρολ θα πρέπει να... μονοπωλήσει τις επιθέσεις του Παναθηναϊκού για να έχει το "τριφύλλι" ελπίδες να πάρει το θετικό αποτέλεσμα: "Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παίξει με πικ εν ρολ. Έτσι και αλλιώς είναι μία ομάδα που ξέρει να το παίζει όσο λίγες. Δύσκολα θα καταφέρουν να βρουν τρόπο να τους αντιμετωπίσουν. Ο κόουτς Ομπράντοβιτς είναι εξαιρετικός και γνωρίζει βέβαια πολύ καλύτερα από τον καθένα τι πρέπει να κάνει για να κερδίσει. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η συγκεκριμένη σειρά, η Μπαρτσελόνα δεν είναι αήττητη".


"Ευκαιρία το πρώτο ματς"

Ο προπονητής της Φουενλαμπράδα πιστεύει ότι το πρώτο ματς θα είναι εκείνο που θα πρέπει να επικεντρωθούν οι πρωταθλητές Ελλάδας για να κάνουν το μπρέικ. "Το πρώτο παιχνίδι θεωρώ ότι είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού. Η Μπαρτσελόνα ειδικά στην αρχή έχει πολύ μεγάλη νευρικότητα στο παιχνίδι της και πολλές φορές βγάζει άγχος. Φαίνεται αυτό. Εκεί θα πρέπει να "χτυπήσει" λοιπόν ο Παναθηναϊκός για να πάρει τη νίκη που ζητάει".


Τέλος, σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να γυρίσει στην Ελλάδα με το θετικό αποτέλεσμα τόνισε: "Είπαμε στο μπάσκετ όλα γίνονται. Καλή επιτυχία στον Παναθηναϊκό και να παρακολουθήσουμε όμορφα παιχνίδια"...


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος



Τζινόμπιλι: "Ακόμα τρία χρόνια"


Ο Μανού Τζινόμπιλι έπειτα από εννέα χρόνια παρουσίας στο ΝΒΑ γνωστοποίησε με δηλώσεις του ότι θα συνεχίσει για τουλάχιστον τρία χρόνια ακόμα να αγωνίζεται.

Ο 34χρονος γκαρντ των Σαν Αντόνιο Σπερς βρίσκεται τα τελευταία εννέα χρόνια στο ανώτατο επίπεδο και φαίνεται αποφασισμένος να δώσει συνέχεια, καθώς η δίψα του για μπάσκετ δεν έχει σβήσει. Ο Μανού Τζινόμπιλι μετρά φέτος 17,9 πόντους, 5 ασίστ και 3,8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι. Για το χρονικό σημείο της απόσυρσης του από το μπάσκετ δήλωσε:

"Η σκέψη μου είναι για να παίξω τρία ακόμη χρόνια, αλλά δεν ξέρω σίγουρα. Είναι μία απόφαση την οποία σκέφτεσαι χρόνο με τον χρόνο".


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Πάει Ρέντη ο Μαρινάκης

Στο Ρέντη θα μεταβεί το απόγευμα του Σαββάτου ο Ευάγγελος Μαρινάκης προκειμένου να "ντοπάρει" ψυχολογικά τους παίκτες του ενόψει της αναμέτρησης με την ΑΕΚ, στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Τη δυνατότητα να πανηγυρίσει τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος μαζί με τον κόσμο του έχει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι της Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ. Άλλωστε παίκτες και τεχνική ηγεσία διακρίνουν την ευκαιρία που τους παρουσιάζεται το ντέρμπι να εξελιχθεί σε... φιέστα. Το ίδιο και η διοίκηση. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Ευάγγελος Μαρινάκης, ενόψει της σημαντικής εντός έδρας αναμέτρησης, αναμένεται να κάνει αυτό που συνηθίζει πριν από όλα σχεδόν τα μεγάλα παιχνίδια. Να επισκεφτεί τους ποδοσφαιριστές και την τεχνική ηγεσία στην τελευταία προπόνηση, προκειμένου να τους ντοπάρει ηθικά για την επίτευξη του στόχου που δεν είναι άλλος από την... φιέστα. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ θα περάσει από το προπονητικό κέντρο (σ.σ. προγραμματισμένη προπόνηση είναι στις 19.00) προκειμένου να μιλήσει με τους... πρωταγωνιστές και να τους ζητήσει τη νίκη κόντρα στην Ένωση. Άλλωστε το δέλεαρ της εξασφάλισης και τυπικά του τίτλου σε ένα ντέρμπι είναι τεράστιο. Και γίνεται ακόμα μεγαλύτερο έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις, με τον μεγαλομέτοχο της ερυθρόλευκης ΠΑΕ να επιθυμεί ενδεχομένως να δοθούν απαντήσεις στον ομόλογό του στην ΑΕΚ και τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της επιστροφής της "κίτρινης" αποστολής από την "Τούμπα". Η νίκη είναι επιτακτική και αυτό θα ζητήσει ο Μαρινάκης. Νίκη... πάση θυσία.


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος






Εκτός «μάχης» Ελευθερόπουλος, Κατσαμπής

Προβλήματα της τελευταίας στιγμής προέκυψαν στην ομάδα του Ηρακλή, με τους Ελευθερόπουλο και Κατσαμπή να τίθενται εκτός αποστολής για τον αγώνα κόντρα στον Πανιώνιο (20/3, 19:00).

Ο Έλληνας τερματοφύλακας ταλαιπωρείται από κάκωση στον αριστερό μηριαίο, καθώς στην προπόνηση της Παρασκευής (18/3) συγκρούστηκε με συμπαίκτη του. Την θέση του στην αποστολή του Γηραιού παίρνει ο Νόρμπερτ Βιτκόφσκι, που για πρώτη φορά φέτος βρίσκεται στη διάθεση του Γιώργου Παράσχου.

Σχετικά με τον Τάσο Κατσαμπή, ο αρχηγός της ομάδας αισθάνθηκε επιβάρυνση στο γόνατο και το ιατρικό τιμ συνέστησε να μην ακολουθήσει την αποστολή, για προληπτικούς λόγους.

Η αποστολή που θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο στο Καυτανζόγλειο, περιλαμβάνει τους: Μπαντή, Βιτκόφσκι, Κυριαζή, Κανακούδη, Αραμπατζή, Χοσέμι, Λίμα, Σζοτ, Ηλιάδη, Μάρα, Καϊτά, Παπαστεριανό, Γκαρσία, Μαχόπ, Ρόμπλες, Ντάνι, Ζερκά, Γιάκομπ, Επαλέ, Σολτάνι.

Δύο χρόνια αποκλεισμός για την Δεβετζή

Σαν βόμβα έσκασε η ιστορία ότι η Χρυσοπηγή Δεβετζή τιμωρήθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία στίβου, με δύο χρόνια αποκλεισμό (η ποινή λήγει το Δεκέμβριο του 2012) από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, λόγω αποτυχίας ελέγχου ντόπινγκ.
Πρόκειται για ένα έλεγχο που  έγινε στις 23 Μαΐου του 2009 στην Γιάλτα της Ουκρανίας, όπου η αθλήτρια είχε πάει για την προετοιμασία της και για να λάβει μέρος σε αγώνες.  Ηταν η εποχή που η άλτρια συνεργαζόταν με έναν προπονητή εκεί.

Το παράδοξο είναι πως η υπόθεση ουσιαστικά δεν πέρασε από τα χέρια του ΣΕΓΑΣ, όπως κανονικά γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις.
Το καλοκαίρι του 2009 ο ΣΕΓΑΣ ενημερώθηκε για το περιστατικό από την ΙΑΑF, η οποία ζητούσε από την ελληνική ομοσπονδία να μεσολαβήσει προκειμένου η αθλήτρια να δώσει εξηγήσεις. Στη συνέχεια όμως η διαδικασία πάγωσε, προφανώς επειδή η Δεβετζή έδειξε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση.
Οταν όμως επανήλθε το περασμένο φθινόπωρο, κοινοποιώντας την πρόθεσή της να επανέλθει, το ίδιο έκανε και η IAAF.
Ο φάκελος άνοιξε και πάλι, αρχικά δόθηκε εντολή στον ΣΕΓΑΣ να κινήσει την πειθαρχική διαδικασία- κάτι που γίνεται πάντα- αλλά στην πορεία η διεθνής ομοσπονδία διεμήνυσε στην ελληνική ότι θα αποφασίσει η ίδια για το θέμα.

Ο δρόμος της επιστροφής!!

Σίγουρος ότι ο συμπατριώτης του Σεσκ Φάμπρεγκας θα ακολουθήσει τα δικά του βήματα και θα επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα εμφανίστηκε ο Ζεράρ Πικέ.

Γέννημα-θρέμμα Καταλανός ο 24χρονος αμυντικός έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις Ακαδημίες των «μπλαουγκράνα» και το 2004 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στους «κόκκινους διαβόλους» έμεινε μέχρι το 2006 για να παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού στην Σαραγόσα και το 2008 να επιστρέψει εκεί από όπου ξεκίνησαν όλα.

 «Για μένα ήταν υπόθεση δύο ή τριών μηνών και η μεταγραφή ολοκληρώθηκε», δήλωσε ο Πικέ στην εφημερίδα «Independent» και πρόσθεσε: «Γνώριζα πολλούς παίκτες από παλαιότερα και αυτό με βοήθησε. Το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν υγιές, από αυτά που θέλεις να είσαι κομμάτι τους».

Σύμφωνα με τον διεθνή Ισπανό αμυντικός των Καταλανών, παρόμοια με την δική του θα είναι και η ιστορία επαναπατρισμού του Σεσκ Φάμπρεγκας, τον οποίο αναμένει σύντομα στην Μπαρτσελόνα.

«Όταν έρθει η ώρα να συμβεί, θα συμβεί», σχολίασε ο Πικέ και συνέχισε: «Θα υπάρξει μία στιγμή που ο Σεσκ θα σκεφτεί ότι έκλεισε ο κύκλος του στην Άρσεναλ και χρειάζεται ένα νέο εργασιακό περιβάλλον ή θα θελήσει να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα. Αυτή είναι μία απόφαση που πρέπει να ληφθεί από εκείνον, την Άρσεναλ και την Μπαρτσελόνα, αν θέλουν ακόμη να συμβεί. Πιστεύω όμως ότι κάποια ημέρα θα επιστρέψει».

Λούκας: «Ιδανικός επιθετικός ο Σουάρεζ»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Λούκας Λέιβα για τον συμπαίκτη του στην Λίβερπουλ ,Λουίς Σουάρεζ.

Ο Βραζιλιάνος μέσος τον χαρακτήρισε ιδανικό επιθετικό για την Premier League στο «liverpoolfc.tv».

«Σκόραρε ένα γκολ και άλλο ένα μισό ,το άλλο μισό ήταν το Κάουτ .Έχει επίσης τρεις ασίστ, και είμαστε όλοι ικανοποιημένοι από αυτόν» ,τόνισε ο Λούκας ενώ κατέληξε,

«Είναι εδώ αρκετό καιρό και ελπίζω να συνεχίσει να πηγαίνει καλά .Είναι πολύ δυνατός και μπορεί να νικήσει πολλούς παίκτες για να σκοράρει ,είναι ο ιδανικός επιθετικός για την Premier League».

Για τον Ουρουγουανό η Λίβερπουλ δαπάνησε 22 εκατ. λίρες και αν και είναι λίγο καιρό στο Μέρσεϊσαϊντ έχει ήδη προσαρμοστεί στην φιλοσοφία και τις απαιτήσεις του προπονητή της ομάδας ,Κένι Νταλγκλίς.

Βενγκέρ: «Δεν έχουμε ηγέτη»!

Δήλωση «βόμβα» του Αρσέν Βενγκέρ ο οποίος εξέφρασε την άποψη του ότι η Άρσεναλ δεν έχει τον ηγέτη που θα πάρει την ομάδα από το χεράκι και θα την οδηγήσει στις επιτυχίες τις δύσκολες στιγμές!

«Είναι αλήθεια πως μας λείπει ένας ηγέτης. Έχουμε πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές, όμως κανείς τους δεν είναι πραγματικός αρχηγός. Ωστόσο, είμαι σίγουρος πως δεν είναι αυτή η αιτία για την έλλειψη τίτλου τα τελευταία έξι χρόνια», ήταν τα λόγια του Αλσατού προπονητή των «Κανονιέρηδων», τα οποία είναι σίγουρο πως δεν θα ηχήσουν και τόσο ευχάριστα στα αυτιά του Σεσκ Φάμπρεγκας…

Να θυμίσουμε ότι ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει και πριν λίγο διάστημα ο νεαρός Βραζιλιάνος μέσος, Ντενίλσον, ο οποίος είχε πει ότι από την Άρσεναλ απουσιάζει ο ηγέτης του στυλ…  Τόνι Άνταμς ή Πατρίκ Βιειρά.

Ο… άτακτος Λένον!

Η αξία του ως ποδοσφαιριστής είναι εγνωσμένη. Ειδικά το τελευταίο διάστημα, οι ποδοσφαιρικές μετοχές του έχουν ανοδική πορεία κι αυτό αποδεικνύεται από τη συνολική βελτίωση της ομάδας. Αυτό όμως, δε σημαίνει ότι επιτρέπεται να… καβαλήσει το καλάμι και να φέρεται με αγενή τρόπο προς τις… κυρίες!

Ο Άαρον Λένον -για τον οποίο ο λόγος- πιάστηκε από… τα μάγουλα, όταν άπλωσε το χέρι του προς το μέρος διερχόμενης δεσποινίδος, προκειμένου να διαπιστώσει… αν το φόρεμά της εφαρμόζει ιδανικά στο σώμα της.

Η αντίδραση της μελαχρινής κοπέλας ήταν άμεση, πιάνοντας τον παίκτη της Τότεναμ, από τα μούτρα… Ισως αν ο 24χρονος -παρά ένα μήνα- συμπεριφερόταν ως τζέντλεμαν, να κέρδιζε την θετική άποψη της… μαυροφορούσας και να μην απαθανατιζόταν η συγκεκριμένη στιγμή αντίδρασής της.

Πάντως, όπως υποστήριξε αυτόπτης μάρτυρας, «η ενέργειά του πιθανόν να έγινε για πλάκα, αλλά μόλις είδε τον… κακό εαυτό της κοπέλας, εκείνος δεν είπε τίποτα»! Άραγε, ο Κάρλτον Κόουλ που ξόδεψε 15.000 λίρες μαζί με τον Λένον, πώς να αντέδρασε εκείνη τη στιγμή και τι να είπε αμέσως μετά στον άτακτο φίλο του;

«Η σελίδα αυτή έχει κλείσει για μένα!»

Ο Αχιλλέας Μπέος διέψευσε για ακόμη μία φορά τις φήμες που τον θέλουν να επιστρέφει στα διοικητικά δρώμενα του Πανιωνίου.
«Η σελίδα αυτή έχει κλείσει για μένα!»
«Το έχω διαψεύσει ήδη τρεις φορές, αλλά δεν έχω πρόβλημα να το κάνω και τέταρτη. Δεν υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής μου στα διοικητικά του Πανιωνίου», τόνισε ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου στην εφημερίδα «Εξέδρα» και πρόσθεσε:
«Αυτή η σελίδα έχει κλείσει για εμένα, αλλά κανείς δεν μπορεί να μου απαγορεύσει να ενδιαφέρομαι για την ομάδα με την οποία έχω συνδέσει τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου και βρίσκεται στην καρδιά μου. Δίνω τον λόγο μου για το ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθώ πάλι με την ΠΑΕ».

Ψάχνεται (και) για Αγκουέρο!

Μετά τα δημοσιεύματα από Αγγλία που στέλνουν τον Μπερμπάτοφ στη Γιουβέντους, ρεπορτάζ ισπανικών ΜΜΕ αποκαλύπτουν ενδιαφέρον και για τον Αγκουέρο.
Ψάχνεται (και) για Αγκουέρο!
Ο Αργεντινός χαφ της Ατλέτικο βρίσκεται στη λίστα ακρετών ευρωπαϊκών συλλόγων, με την τιμή του να βρίσκεται στα 30 εκ. ευρώ.
Αν τα δώσουν οι Ιταλοί μπορούν να τον κάνουν δικό τους.

«Κάποιοι είμαστε κορόιδα…»

Ο πρόεδρος του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Γκολ χωρίς Σύνορα» και άφησε αιχμές για το ελληνικό πρωτάθλημα.
«Κάποιοι είμαστε κορόιδα…»
Ο ισχυρός άνδρας των «κυανόλευκων» αναφέρθηκε και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου έχρισε φαβορί της ΑΕΚ. Παρόλα αυτά, τόνισε πως η ομάδα του θα «παλέψει» με όλες της τις δυνάμεις για να κατακτήσει το τρόπαιο.
Αναλυτικά:
Για τον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ:
«Σίγουρα η ΑΕΚ είναι το φαβορί, όμως εμείς θα πάμε για να παίξουμε την μπάλα μας και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε».
Για την πρόταση της πολιτείας να αναλάβει η ΕΠΟ την διοργάνωση του πρωταθλήματος:
«Δεν έχει καμία διαφορά το ένα από το άλλο, αφού και πάλι τα ίδια πρόσωπα εμπλέκονται. Εμείς αυτό που ζητάμε είναι καλύτερη οργάνωση και ισονομία».
Για τον τρόπο που διεξάγεται το πρωτάθλημα:
«Απ' ότι φαίνεται κάποιοι είμαστε κορόιδα που έχουμε τις ομάδες μας νοικοκυρεμένες, χωρίς να χρωστάμε χρήματα πουθενά και χωρίς να ζητάμε ειδικούς νόμους και άρθρα. Αυτό δεν είναι δίκαιο και ελπίζουμε από τη νέα σεζόν να ισχύσουν οι νόμοι. Όποιες ομάδες χρωστάνε ή να πληρώσουν ή να μην παίξουν στο πρωτάθλημα».

Βαρούχας: «Να σταματήσουν οι αερολογίες»

Ο Παναγιώτης Βαρούχας, με παρέμβαση του στο Δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης «FM100» αναφέρθηκε στα αυθαίρετα λεγόμενα του πρώην προέδρου του Πανιωνίου, Τάσου Ερμείδη, για «στήσιμο στο περσινό Αρης-ΠΑΟΚ» και πέρασε στην αντεπίθεση.  

«Κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να λένε αερολογίες. Εγώ έχω να βρεθώ με τον κ. Γιάννη Σπάθα δύο χρόνια. Δεν είχα τις καλύτερες σχέσεις. Το ίδιο ισχύει και με τα αδέρφια Μητρόπουλου. Εγώ ήμουν αυτός που κόπηκα με εκείνη την ιστορία. Ειλικρινά λυπάμαι που έβαλαν το όνομα μου σε μία τέτοια ιστορία που δεν έχω καμία σχέση» είπε χαρακτηριστικά ενώ υπογράμμισε ακόμη ότι:
 
«Εγώ τις Κυριακές έλεγα τα πράγματα με το όνομά τους στην ΕΡΤ. Πως είναι δυνατόν να λένε τέτοια διάφοροι; Εγώ είμαι ένας άνθρωπος, με την οικογένεια μου. Δε ζω από το ποδόσφαιρο. Κάθε πρωί πάω και ανοίγω το μαγαζί μου. Δεν έχω κάποιες προστριβές με τον Ερμείδη. Είναι καλό παιδί. Εχω αποχωρήσει από τα πάντα, δεν είμαι πουθενά»
 

Φωτο Ημερας


Ομορφια.........................

"Παραμονή μέσω Ηρακλή"

Τους βαθμούς που θα επιτρέψουν στον Πανιωνίο να δει με αισιοδοξία το μέλλον θέλει στη Θεσσαλονίκη ο Λεμονής.
"Παραμονή μέσω Ηρακλή"
Ο Έλληνας τεχνικός ολοκλήρωσε την προετοιμασία της ομάδας του για το συγκεκριμένο παιχνίδι και σχολίασε για το ματς με τον Ηρακλή:
«Σίγουρα και για τις δύο ομάδες είναι ένα πολύ καθοριστικό ματς. Εμείς ανεβαίνουμε στην Θεσσαλονίκη για να πετύχουμε τον στόχο μας, ο οποίος είναι η παραμονή στην κατηγορία. Ξέρουμε ότι με ένα νικηφόρο αποτέλεσμα θα έχουμε κάνει και ένα σημαντικό βήμα για να καταφέρουμε τον σκοπό μας».
Η αποστολή:
Πρελ, Μάχο, Γιόνσον, Λάτκα, Γκαλίτσιος, Σιόβας, Κοντοές, Κβιρκβέλια, Κούκετς, Κολοβός, Ομο, Γουνδουλάκης, Σάμαρης, Αναστασόπουλος, Τσότσαλιτς, Ριέρα, Μπάλαμπαν, Σαλαλί, Μήτρογλου, Σβέρκος.
Εκτός αποστολής έμεινε ο τιμωρημένος Κουμορτζί, ο οποίος είναι ήδη στην πατρίδα του για να ενσωματωθεί στην Εθνική του ομάδα.

Σαν το παλιό καλό κρασί!

Πληροφορίες θέλουν να είναι ξανά ζευγάρι η Σοφία Αλιμπέρτη με τον Παναγιώτη Λιαδέλη (πρώην σύζυγος της Σαμπρίνας και μπασκετμπολίστας)!

Εκτός αποστολής ο Μουσλίμοβιτς

Χωρίς τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς θα ταξιδέψει στην Αθήνα ο ΠΑΟΚ για να αντιμετωπίσει αύριο τον Ατρόμητο. Ο Βόσνιος επιθετικός δεν κατάφερε να συνέλθει πλήρως μετά την ίωση που τον ταλαιπωρούσε τις τελευταίες μέρες και έτσι έμεινε εκτός αποστολής.
Επίσης εκτός αποστολής έμεινε ακόμα ο Μαλεζάς αλλά και ο Φιλομένο που υποβλήθηκε σε εγχείρηση. Συγκεκριμένα η αποστολή αποτελείται από τους: Χαλκιά, Κρέσιτς, Αθανασιάδη, Κουτσιανικούλη, Σαλπιγγίδη, Τσουκαλά, Φωτάκη, Αρίας, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Ελ Ζαρ, Ετό, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Σαβίνι, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια, Βιτόλο
Έρχονται αλλαγές στο αρχικό σχήμα
Στο κέντρο δεν προβλέπονται ουσιαστικές αλλαγές αλλά είναι ενδεχόμενο να ξεκινήσει και ο Τσουκαλάς αντί του Ιβιτς, ενώ θέση ψάχνει και ο Φωτάκης, αλλά και ο Αρίας. Στην άμυνα, ενδεχομένως να επιστρέψει ως βασικός ένας εκ των Σαβίνι ή Μαλεζά, ίσως και ο Έτο στο δεξί άκρο, ίσως και ο Χαλκιάς κάτω από τα δοκάρια, αλλά και στην επίθεση αναμένεται να επιστρέψει ο Αθανασιάδης.
Γεγονός είναι πως το αγωνιστικό σκέλος του ΠΑΟΚ, είναι βαριά τραυματισμένο μετά τον πρόσφατο αποκλεισμό και η ομάδα οφείλει πλέον σε μια δύσκολη έδρα να διεκδικήσει ότι απομένει από την φετινή χρονιά όπου οι χαρές και οι πίκρες διαδέχτηκαν συχνά η μια την άλλη, όπως και τα εξαιρετικά αποτελέσματα με τις αποτυχίες.
Στο αυριανό παιχνίδι ο Ατρόμητος θα παίξει τα ρέστα του για την απομάκρυνση από την επικίνδυνη ζώνη διεκδικώντας το θετικό αποτέλεσμα, και με την πολύ καλή ψυχολογία που έχει θωρακίσει μετά την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου. Κι αυτό αποτελεί ένα δέλεαρ για τους παίκτες του ΠΑΟΚ, που πρέπει να βρουν το κουράγιο και το ανάστημα για ένα νικηφόρο πέρασμα από το Περιστέρι.

"Θα μείνει ο Ρόμπεν"

Ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε παρουσιάστηκε βέβαιος για την παραμονή του Άριεν Ρόμπεν στην Μπάγερν.

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφόρησαν διάφορα σενάρια αποχώρησης του Ολλανδού άσου από την ομάδα του Μονάχου αν αυτή δεν καταφέρει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο επόμενο Champions League. Ο πρόεδρος των Βαυαρών, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι ο Ρόμπεν θα μείνει στην Μπάγερν και αυτό δεν εξαρτάται από τη θέση που θα τερματίσει η ομάδα στην Μπουντεσλίγκα.

"Αυτές οι φήμες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο Άριεν γνωρίζει ακριβώς τι συμβαίνει στο σύλλογό μας. Θυμάμαι ότι ήταν τραυματίας για έξι μήνες και ήταν σε θέση να μετρήσει την αξιοπιστία και την ποιότητα που υπάρχει στην Μπάγερν. Μίλησα μαζί του, αυτή η ιστορία είναι εντελώς γελοία και υπερβολική. Ο Άριεν δεν προτίθεται να αφήσει τη Μπάγερν", ήταν τα λόγια του Ρουμενίγκε.

Τέλος η σεζόν για τον Ιακουίντα

Πρόωρα τελείωσε η σεζόν για τον Βιντσέντζο Ιακουίντα, που αντιμετωπίζει πρόβλημα στον δεξί μηρό.

Ο επιθετικός της Γιουβέντους θα χρειαστεί σχεδόν 3 μήνες για να επιστρέψει στα επιθυμητά επίπεδα, κάτι που σημαίνει ότι θα προσφέρει και πάλι τις υπηρεσίες του στους "μπιανκονέρι" από τη νέα σεζόν. Η απώλεια του Ιακουίντα ήρθε να προστεθεί στα πολυάριθμα προβλήματα τραυματισμών, που έχει αντιμετωπίσει η "Κυρία" κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου.

Μέσι: «Ποτέ στη Ρεάλ»

Να παραμείνει για πάντα στη Μπαρτελόνα θέλει ο Λιονέλ Μέσι. Ο διεθνής Αργεντινός μεσοεπιθετικός τόνισε πως δε θέλει να φορέσει ποτέ τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ υπογράμμισε πως δεν περίμενε να κερδίσει εφέτος τη «χρυσή μπάλα».
Αρχικά, ο Μέσι τόνισε: «Στόχος μου είναι να μείνω για πάντα στην Μπαρτσελόνα. Θα ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου εδώ και ίσως κάποια στιγμή να εκπληρώσω το όνειρο μου που είναι να παίξω και στο πρωτάθλημα της Αργεντινής. Στην Ευρώπη όμως για εμένα υπάρχει μόνο η Μπαρτσελόνα. Ποτέ δεν θα πήγαινα στην Ρεάλ».
Στην συνέχεια τόνισε για τη «χρυσή μπάλα»: «Δεν περίμενα να την κερδίσω εγώ. Όλοι ήταν φαβορί . Τόσο ο Τσάβι όσο και ο Ινιέστα την άξιζαν. Έκαναν μια φανταστική χρονιά, κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο».
Όσον αφορά στην έως τώρα καριέρα του στην καταλανική ομάδα δήλωσε: «Με βοήθησαν αρκετά όλοι τους. Με τον Ροναλντίνιο είχα φανταστική, οι Ντέκο, Σιλβίνιο και Μότα μου έδωσαν χρήσιμες συμβουλές».

Καμαρά: «Χωρίς άγχος στον τελικό»

Η ΑΕΚ θα είναι αυτή που θα έχει το μεγαλύτερο άγχος στον τελικό, σύμφωνα με τον Ανρί Καμαρά. Ο επιθετικός του Ατρόμητου τόνισε πως η ομάδα του θέλει να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου, ενώ συμπλήρωσε πως αρχικός στόχος είναι η παραμονή στην Super League και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Καμαρά μίλησε στην εφημερίδα «Sportday». Αναλυτικά η συνέντευξή του:
Όταν ήρθες στον Ατρόμητο περίμενες ότι τόσο σύντομα θα είχε αυτή τη μεγάλη επιτυχία; «Γνώριζα ότι έρχομαι σε μια ομάδα οργανωμένη, με υψηλούς στόχους. Όταν ήρθα εδώ ενθουσιάστηκα με όσα συνάντησα και με την ποιότητα της ομάδας. Στο πρωτάθλημα είμαστε σε δύσκολη θέση από δικά μας λάθη, αλλά θα τα διορθώσουμε και όλα θα πάνε καλά. Περίμενα ότι θα έχουμε μια όμορφη σεζόν, γιατί αξίζει η ομάδα την επιτυχία αυτή».
Πώς έζησες τις ώρες πριν από το ματς στον Βόλο; «Ρώτα τους υπόλοιπους παίκτες να δεις τι θα σου πουν. Τους το έλεγα ότι θα προκριθούμε. Ήμουν σίγουρος. Όταν τελείωσε 2-1 το πρώτο ματς, είχα στο μυαλό μου ότι όλα τελείωσαν και θα πάμε τελικό. Και γνώριζα και το αποτέλεσμα του ημιτελικού. Πριν ξεκινήσει το ματς είπα στον Σανκαρέ: "Φίλε, το παιχνίδι θα λήξει 0-0. Εχουμε έρθει με άριστη τακτική και δεν θα μας βάλετε το γκολ που θέλετε. Θα το δεις". Μου απάντησε: "Ναι, καλά, θα το δούμε". Πράγματι, είδατε τι έγινε, όμως μετά ο Σανκαρέ ήταν λυπημένος και δεν μπορούσα να του μιλήσω για τη δικαίωσή μου (σ.σ.: γέλια)».
Υπάρχει φαβορί στον τελικό με την ΑΕΚ; «Είναι μεγάλη ομάδα. Όμως νομίζω ότι είναι καλό για εμάς που παίζουμε με μια μεγάλη ομάδα. Θα έχουν το άγχος. Εμείς έχουμε πολύ καλούς παίκτες, έχουμε τρομερή ποιότητα. Το βλέπετε, το ξέρουν όλοι, το ξέρει και ο αντίπαλος, είμαι σίγουρος».
Στους τοίχους έξω από το προπονητήριο έχουν γράψει «Καμαρά, για πάντα στο Περιστέρι». Θα σε βλέπουμε και τη νέα περίοδο εδώ; «Δεν ξέρω. Περνάω πολύ όμορφα και θα το ήθελα. Θέλω να παίξω στην Ευρώπη με τον Ατρόμητο. Όμως προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποια κουβέντα. Θα περιμένω τον πρόεδρο να μου πει ότι θέλει, να του πω κι εγώ και θα δούμε τι θα γίνει. Όμως τώρα δεν με απασχολεί το συμβόλαιό μου. Έχουμε μπροστά μας την παραμονή και την κατάκτηση του Κυπέλλου. Θα τα δούμε μετά τα υπόλοιπα».
Τελευταία βλέπουμε να μοιράζεις συνεχώς ασίστ. «Όλοι ξέρουν τι μπορώ να κάνω μέσα στο γήπεδο. Αν θέλω να παίξω για τον εαυτό μου, μπορώ να το κάνω και θα το δουν όλοι. Όμως μου αρέσει να παίζω για την ομάδα. Αν είμαι καλά, αν δεν έχω τραυματισμούς, μπορώ να κάνω τα πάντα. Να σκοράρω, να πασάρω, να ντριμπλάρω. Τα πάντα. Αρκεί να είμαι υγιής. Περισσότερο απ' όλα με ενδιαφέρει να κερδίζει η ομάδα».

«Έμαθα πολλά από Ρεχάγκελ, αλλά ένας είναι ο Κάιζερ»

Πενήντα χρόνια ζωής συμπληρώνει τη Δευτέρα ο Λόταρ Ματέους και σε συνέντευξή του στην «Bild» μίλησε για τη στενή του σχέση με τον Φραντς Μπεκενμπάουερ.

«Έμαθα πολλά από όλους τους προπονητές που είχα, τον Χάινκες, τον Λάτεκ, τον Τραπατόνι, τον Ντέρβαλ, τον Ρίμπεκ, τον Ρεχάγκελ, τον Φογκτς και τον Χίτσφελντ. Όμως ο Φραντς Μπεκενμπάουερ δεν είναι προπονητής. Ποτέ δεν ήταν. Για μένα είναι το φως, ένας φίλος και πνευματικός μου πατέρας», δήλωσε ο νυν ομοσπονδιακός προπονητής της Βουλγαρίας.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως δεν κρατά κακία στην Μπάγερν, που έφυγε δίχως να τιμηθεί από το σύλλογο, χαρακτήρισε μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του την κατάκτηση του Μουντιάλ το 1990 και μοναδικό τρόπαιο που του λείπει το Champions League, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να εργαστεί στη Γερμανία, ίσως και ως ομοσπονδιακός προπονητής.

Όσο για το μυστικό της νεότητάς του; «Δεν κάνω μπότοξ και δεν βάφω τα μαλλιά μου. Τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα πάω για τρέξιμο και συχνά κάνω ασκήσεις. Έχω πολλούς φίλους, απολαμβάνω τη ζωή μου και τη δουλειά μου. Όλα αυτά με κρατάνε νέο».

«Θέλουμε δρόμο για να γίνουμε σαν τη Γιουνάιτεντ»

Την άποψή του πως η Μάντσεστερ Σίτι είναι σε καλό δρόμο για να δημιουργήσει κάτι καλό, στα πρότυπα της συμπολίτισσας Γιουνάιτεντ, εξέφρασε ο Τζολέον Λέσκοτ. Ο αμυντικός των «πολιτών» τόνισε ωστόσο ότι για να γίνει κάτι τέτοιο θα χρειαστούν αρκετά χρόνια.

«Οι δυνατότητες αυτού του συλλόγου είναι τόσο μεγάλες όσο της Γιουνάιτεντ, αλλά για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο θέλει πολύ χρόνο» δήλωσε στην “Guardian” ο Άγγλος αμυντικός, πριν συμπληρώσει: «Ακόμα κι αν παίρνουμε το πρωτάθλημα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, δεν θα έχουμε φτάσει τη Γιουνάιτεντ. Αυτή έχει γράψει τι δική της ιστορία, έχοντας κερδίσει πολλούς τίτλους. Η δική μας ομάδα έχει ακόμα πολύ δρόμο για να γράψει ανάλογη ιστορία».