Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

"Στο μπάσκετ όλα γίνονται..."


Ο προπονητής της ισπανικής ομάδας τονίζει ότι το πικ εν ρολ θα αποτελέσει το "κλειδί" της νίκης για τους πρωταθλητές Ελλάδας αν θέλουν να αποδράσουν με το "διπλό" από την Βαρκελώνη, ενώ επιμένει σε κάθε του κουβέντα ότι η Μπαρτσελόνα δεν είναι αήττητη!
"Η Μπαρτσελόνα δεν είναι αήττητη. Αποτελείται από παίκτες, ανθρώπους, όπως όλες οι ομάδες και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε τι κατάσταση θα βρεθεί. Άλλωστε στο μπάσκετ όλα γίνονται".


Ο κόουτς της Φουενλαμπράδα, τον οποίο πετύχαμε να οδηγάει μίλησε αρχικά για τη νίκη της ομάδας του επί των Καταλανών: "Εμείς γνωρίζαμε ότι θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο έργο, όμως αυτό δεν μας επηρέαζε. Ξέραμε ότι οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος μας, αλλά καταφέραμε να πιέσουμε, να μην τους αφήσουμε διαδρόμους και να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι".


"Ναβάρο ο ηγέτης"

Βαρόμετρο και ηγέτης της Μπαρτσελόνα δεν είναι άλλος από τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Ο Μαλντονάδο το ξέρει και τονίζει ότι σε εκείνον θα πρέπει να επικεντρωθούν οι "πράσινοι". "Αν ο Ναβάρο δεν είναι καλά, τότε δεν είναι ολόκληρη η Μπαρτσελόνα! Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την ψυχοσύνθεση της ομάδας αυτός ο μεγάλος παίκτης. Από την στιγμή που και ο Ρούμπιο δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση ο Ναβάρο έχει επωμιστεί μεγάλο βάρος. Αλήθεια, πάντως είναι ότι και ο Σάντα τα καταφέρνει μία χαρά προς το παρόν, αλλά ο Ναβάρο κάνει κατά κύριο λόγο τη διαφορά".


"Ο Ομπράντοβιτς ξέρει καλύτερα"


Ο Μαλντονάδο πιστεύει ότι το πικ εν ρολ θα πρέπει να... μονοπωλήσει τις επιθέσεις του Παναθηναϊκού για να έχει το "τριφύλλι" ελπίδες να πάρει το θετικό αποτέλεσμα: "Πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παίξει με πικ εν ρολ. Έτσι και αλλιώς είναι μία ομάδα που ξέρει να το παίζει όσο λίγες. Δύσκολα θα καταφέρουν να βρουν τρόπο να τους αντιμετωπίσουν. Ο κόουτς Ομπράντοβιτς είναι εξαιρετικός και γνωρίζει βέβαια πολύ καλύτερα από τον καθένα τι πρέπει να κάνει για να κερδίσει. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η συγκεκριμένη σειρά, η Μπαρτσελόνα δεν είναι αήττητη".


"Ευκαιρία το πρώτο ματς"

Ο προπονητής της Φουενλαμπράδα πιστεύει ότι το πρώτο ματς θα είναι εκείνο που θα πρέπει να επικεντρωθούν οι πρωταθλητές Ελλάδας για να κάνουν το μπρέικ. "Το πρώτο παιχνίδι θεωρώ ότι είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού. Η Μπαρτσελόνα ειδικά στην αρχή έχει πολύ μεγάλη νευρικότητα στο παιχνίδι της και πολλές φορές βγάζει άγχος. Φαίνεται αυτό. Εκεί θα πρέπει να "χτυπήσει" λοιπόν ο Παναθηναϊκός για να πάρει τη νίκη που ζητάει".


Τέλος, σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να γυρίσει στην Ελλάδα με το θετικό αποτέλεσμα τόνισε: "Είπαμε στο μπάσκετ όλα γίνονται. Καλή επιτυχία στον Παναθηναϊκό και να παρακολουθήσουμε όμορφα παιχνίδια"...


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος



Δεν υπάρχουν σχόλια: