Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Οικονομικός εφιάλτης 5.000.000 ευρώ στην Τούμπα!

Οι πληγές του ΠΑΟΚ παραμένουν ανοιχτές, λίγες, μόλις, μέρες μετά τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ, αλλά και τα επεισόδια που συνδυάστηκαν. Όσο περνάει ο καιρός η… καταγραφή των ζημιών από την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ δείχνει ότι το βράδυ της Πέμπτης, ο ΠΑΟΚ δεν έχασε απλά ένα παιχνίδι, αλλά πολλά περισσότερα.

Εκτός από την εσωτερική αναταραχή, το κλίμα αμφισβήτησης προς τον Θόδωρο Ζαγοράκη, αλλά και τη δυσαρέσκεια του τελευταίου που τον φέρνουν στα όρια της αποχώρησης (!), ο οικονομικός εφιάλτης είναι απειλητικός πάνω από τον ουρανό της Τούμπας. 

Οι πρώτοι υπολογισμοί από τους παράγοντες του ΠΑΟΚ είχαν να κάνουν με το κλείσιμο μιας «τρύπας» περίπου 3.000.000 ευρώ, ποσό που θα μειωνόταν εφόσον η ομάδα έπαιζε στον τελικό του κυπέλλου. Στα έσοδα που ευελπιστούσε να εισπράξει ο ΠΑΟΚ ήταν το πριμ συμμετοχής στον τελικό ή της κατάκτησης του τροπαίου, αλλά και τα έσοδα που θα έπαιρνε εφόσον κατακτούσε το κύπελλο από το market pool της ΟΥΕΦΑ (πάνω κάτω η κυπελλούχος ομάδα λαμβάνει περίπου το 60% όλων των ομάδων).

Ακόμη, η δεδομένη τιμωρία της έδρας σημαίνει απώλεια σημαντικών εσόδων από τα εισιτήρια και τα μίνι διαρκείας. Η τιμωρία μπορεί να είναι από δύο έως και τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Για την ιστορία να αναφέρουμε εδώ, η κλήση από τον αθλητικό δικαστή θα φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ την προσεχή Δευτέρα  και θα εκδικαστεί την ερχόμενη Πέμπτη. 

Οι πρώτοι υπολογισμοί, λοιπόν, αναφέρονται σε απώλειες περίπου 5.000.000 ευρώ και πλέον από έσοδα που είχε εξασφαλισμένα μέχρι και σήμερα. Ένα ποσό σημαντικό σε καιρούς χαλεπούς που σφίγγει τον οικονομικό κλοιό σε ανησυχητικό επίπεδο. Κορυφαία στελέχη του δικέφαλου σχολίαζαν με φανερό προβληματισμό ότι: «πρέπει να ξεχάσουμε τον ΠΑΟΚ του φετινού μπάτζετ και τα συμβόλαια που είχε. Την Τετάρτη δεν ψαλιδίστηκαν μόνο τα όνειρα, αλλά και μια ομαλή οικονομική μετάβαση στο μέλλον…». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: