Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Δύο χρόνια αποκλεισμός για την Δεβετζή

Σαν βόμβα έσκασε η ιστορία ότι η Χρυσοπηγή Δεβετζή τιμωρήθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία στίβου, με δύο χρόνια αποκλεισμό (η ποινή λήγει το Δεκέμβριο του 2012) από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, λόγω αποτυχίας ελέγχου ντόπινγκ.
Πρόκειται για ένα έλεγχο που  έγινε στις 23 Μαΐου του 2009 στην Γιάλτα της Ουκρανίας, όπου η αθλήτρια είχε πάει για την προετοιμασία της και για να λάβει μέρος σε αγώνες.  Ηταν η εποχή που η άλτρια συνεργαζόταν με έναν προπονητή εκεί.

Το παράδοξο είναι πως η υπόθεση ουσιαστικά δεν πέρασε από τα χέρια του ΣΕΓΑΣ, όπως κανονικά γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις.
Το καλοκαίρι του 2009 ο ΣΕΓΑΣ ενημερώθηκε για το περιστατικό από την ΙΑΑF, η οποία ζητούσε από την ελληνική ομοσπονδία να μεσολαβήσει προκειμένου η αθλήτρια να δώσει εξηγήσεις. Στη συνέχεια όμως η διαδικασία πάγωσε, προφανώς επειδή η Δεβετζή έδειξε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση.
Οταν όμως επανήλθε το περασμένο φθινόπωρο, κοινοποιώντας την πρόθεσή της να επανέλθει, το ίδιο έκανε και η IAAF.
Ο φάκελος άνοιξε και πάλι, αρχικά δόθηκε εντολή στον ΣΕΓΑΣ να κινήσει την πειθαρχική διαδικασία- κάτι που γίνεται πάντα- αλλά στην πορεία η διεθνής ομοσπονδία διεμήνυσε στην ελληνική ότι θα αποφασίσει η ίδια για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: