Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Αν θες πρωτάθλημα… τη νικάς!!

Πριν λίγες εβδομάδες η Λιόν ηττήθηκε στην έδρα της απ’ τη Νις. Η Παρί Σεν Ζερμέν όμως δεν έπεσε στην… παγίδα, πέρασε με 3-1 απ’ τη Νίκαια και επανήλθε στην κορυφή της βαθμολογίας της Ligue 1.

Αν θες πρωτάθλημα… τη νικάς (video)
Η Λιόν την πάτησε πριν λίγες εβδομάδες απ’ τη Νις, όμως η Παρί Σεν Ζερμέν δεν έπεσε στην… παγίδα και επιβλήθηκε 3-1 στη Νίκαια, για την 33η αγωνιστική της Ligue 1.

Η απουσία του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δεν κόστισε στους Παριζιάνους που πανηγύρισαν το σπουδαίο διπλό και επανήλθαν στην κορυφή της βαθμολογίας, εκτοπίζοντας την ομάδα του Φουρνιέ.

Ο Παστόρε ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 40’ και παρά την ισοφάριση του Μπόντμερ στην εκπνοή του ημιχρόνου, η Παρί απάντησε μέσα σε έξι λεπτά, με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Παστόρε (63’) και εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καβάνι (69’).


Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 17/4

Ναντ-Μαρσέιγ 1-0
(20’ Γκακπέ)

Σάββατο, 18/4 (21:00)

Νις-Παρί Σεν Ζερμέν 1-3
(45’ Μπόντμερ - 40’, 63’ Παστόρε, 69’πεν. Καβάνι)

Μπαστιά-Ρεμς
Γκινγκάμπ-Εβιάν
Λοριάν-Τουλούζ
Μετς-Λανς
Μονακό-Ρεν

Κυριακή, 19/4

Λιλ-Μπορντό (15:00)
Μονπελιέ-Καέν (18:00)
Λιόν-Σεντ Ετιέν (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (34η)

Παρασκευή 24/4

Μαρσέιγ-Λοριάν (21:30)

Σάββατο 25/4 (21:00)

Παρί Σεν Ζερμέν-Λιλ (18:00)
Μπορντό-Μετς
Καέν-Γκινγκάμπ
Εβιάν-Μπαστιά
Ρεν-Νις
Τουλούζ-Ναντ

Κυριακή 26/4

Σεντ Ετιέν-Μονπελιέ (15:00)
Λανς-Μονακό (18:00)
Ρεμς-Λιόν (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Λουτσέσκου και του χρόνου!!

Τον πιστεύει και το δείχνει. Η Skoda Ξάνθη λίγη ώρα μετά την ήττα εντός έδρας από τον Εργοτέλη ανακοίνωσε ότι ο Ράζβαν Λουτσέσκου θα είναι προπονητής της και την επόμενη σεζόν.

Λουτσέσκου και του χρόνου!
Αρκετές φορές ομάδες μετά από ήττες ανακοινώνουν τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή τους. Η Skoda Ξάνθη πρωτοτυπεί και πάλι, πηγαίνοντας κόντρα και στις πρακτικές που και η ίδια συνηθίζει, ανακοινώνοντας λίγη ώρα μετά το 1-0 του Εργοτέλη στα Πηγάδια, ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα συνεχίσει και του χρόνου.

Η ανακοίνωση

Προπονητής της SKODA ΞΑΝΘΗ για την επόμενη ποδοσφαιρική σαιζόν θα είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ντε Χέα συγκεντρώσου! (video)

Η αλήθεια είναι πως η εικόνα σε ξεγελάει, όμως ο Ντε Χέα παρά ήταν αφηρημένος και πανηγύρισε στο σουτ του Ρούνεϊ χωρίς η μπάλα να έχει μπει στα δίχτυα!

Ντε Χέα συγκεντρώσου (video)
Λίγο έλειψε να «παγώσει» το «Στάμφορντ Μπριτζ» η Γιουνάιτεντ, όμως η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Ρούνεϊ μόλις στο 4ο λεπτό. Πράγματι η μπάλα πέρασε με τέτοιο τρόπο δίπλα απ’ το δοκάρι του Κουρτουά και κατέληξε στο πίσω μέρος της εστίας, που σε έκανε να νομίζεις πως το γκολ μπήκε.

Περισσότερο όμως απ’ όλους το πίστεψε ο Νταβίντ Ντε Χέα, που με περίσσια σιγουριά γύρισε την πλάτη του και σφίγγοντας τις γροθιές του πανηγύρισε φωνάζοντας «Vamos» στους οπαδούς της ομάδας του… όμως τελικά το χαμόγελό του «έσβησε» όταν είδε τον διαιτητή να δείχνει άουτ.




*Πηγή: sport-fm.gr*

«Αλμυρές» οι τιμές των εισιτηρίων για την Ξάνθη!

Είτε πριν γίνει πρεμιέρα των πλέι οφ ανόδου, είτε λίγες ημέρες μετά από αυτήν, ο Ηρακλής αυτονόητα θα αντιμετωπίσει με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τον δεύτερο ημιτελικό με την Ξάνθη.

Η πρόκληση της παρουσίας στον τελικό είναι μεγάλη, ο λαός του Ημίθεου ανυπομονεί και είναι έτοιμος να δώσει την ώθησή του για την ανατροπή του 0-1. Εκ των πραγμάτων αναμένεται πλήθος οπαδών του Ηρακλή να κατακλύσουν την Ξάνθη.

Στα μέτρα τάξης που αναμένεται να γίνουν από βδομάδα, οι «κυανόλευκοι» όλα δείχνουν πως θα πάρουν το «πέταλο» των φιλοξενούμενων (1.200 εισιτήρια) αλλά εκτιμάται πως δεν θα μπορέσει να ικανοποιήσει τις ανάγκες του κόσμου και θα αναζητηθεί λύση.

Αυτό πάντως που περιμένουν στη Μίκρα να τηρηθεί είναι η ίση αντιμετώπιση στις τιμές εισιτηρίων. Οι Ξανθιώτες πλήρωσαν 10 ευρώ στο Καυτανζόγλειο, αλλά τις τελευταίες ημέρες φημολογείται πως οι τιμές ίσως οριστούν 15 ευρώ!
*Πηγή: metrosport.gr*

Ιωαννίδης: «Ολα ανοιχτά»

O Γιάννης Ιωαννίδης όσο δεν ξεκαθαρίζει την πιθανότητα εμπλοκής του στην ΚΑΕ, τόσο θα ερωτάται στις συνεντεύξεις που δίνει για αυτό το σενάριο. Οι απαντήσεις του «Ξανθού» σε δηλώσεις που έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

«Θα δούμε τι θα γίνει με τον Αρη. Δε μου αρέσει να μιλώ. Μου αρέσει συγκεκριμένα αυτό που πιστεύω να το λέω. Ο Αρης είναι ένα αυτοκίνητο Ρολς Ρόις. Τον Νίκι Λάουντα , φώναξαν για να το οδηγήσει και είπε ότι δεν μπορεί, γιατί δεν έχει βενζίνη… Άρα, έχει ορισμένα προβλήματα ο Αρης. Χρωστάει, τον έχουν εξαθλιώσει όσοι ήταν προηγουμένως. Γι’ αυτό όταν έχει 200.000-300.000 ευρώ μπάτζετ και χρωστάει 500.000 ευρώ και κάθε χρόνο πρέπει να πληρώνει με το άρθρο 99, είναι μεγάλο πρόβλημα. Δεν μπορεί ο Αρης να δίνει του κόσμου τους παίκτες για να μπορεί να πληρώνει. Το τι λέει ο καθένας για μένα δε με ενδιαφέρει!».

Ερωτηθείς για το αν έχει διάθεση να εμπλακεί διοικητικά με την ΚΑΕ, εξήγησε με έμφαση σχετικά «Οι ομάδες γίνονται από ομάδες ανθρώπων. Δεν είναι ενός ανθρώπου έργο. Θα δούμε».

Τέλος, για το αν έχει βρει στηρίγματα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν οικονομικά στις όποιες σκέψεις έχει για την εταιρεία, τόνισε: «Όποιος το επιθυμεί, λέει ότι μπορεί και θέλει να ασχοληθεί. Εγώ να ψάξω να βρω τι, χρυσάφι; Να πάω στην Αμερική να γίνω χρυσοθήρας;».
*Πηγή: metrosport.gr*

Χωρίς Πουλιανίτη, ενοχλήσεις ο Βεζένκοφ!

Ο Αρης συνέχισε την προετοιμασία του αλλά τα απρόοπτα δεν έλειψαν από την προπόνηση του Σαββάτου (18/04), με τον Αλεξάνδρο Βεζένκοφ να νιώθει ενοχλήσεις και να αποχωρεί.
Ο Βεζένκοφ ένιωσε μία ενόχληση στο ισχίο λίγο πριν από την ολοκλήρωση της προπόνησης και έτσι αποχώρησε από το πρόγραμμα. Απών από την προπόνηση ήταν και ο Στέλιος Πουλιανίτης, ο οποίος ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο γόνατο. Οι παίκτες του Αρη θα ξεκουραστούν την Κυριακή (19/04) και θα επιστέψουν στο παρκέ του Αλεξάνδρειου την Δευτέρα.
*Πηγή: superbasket.gr*

Τα καλύτερα της χρονιάς!! (videos)

Τις πιο εντυπωσιακές στιγμές της κανονικής περιόδου παρουσίασε το ΝΒΑ, με παίκτες όπως ο Στεφ Κάρι ή ο ΛεΜπρον Τζέιμς να… προσφέρουν πλούσιο θέαμα!
Δείτε ΕΔΩ τις κορυφαίες τάπες & ΕΔΩ τα πιο… τρελά σουτ!
Απολαύστε τα videos:











*Πηγή: superbasket.gr*

«Τρένο» παραμονής!!

Δεν είναι… ξεγραμμένη και το έδειξε! Η Λέστερ πανηγύρισε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της, αυτή τη φορά επί της Σουόνσι με σκορ 2-0 και κράτησε ζωντανή την ελπίδα για την παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ!  
Οι «αλεπούδες» έδειξαν σε ακόμη ένα ματς τρομερό πάθος και πίστη για το θετικό αποτέλεσμα και τα κατάφεραν. Χάρη σε τέρμα του Ουγιόα στο 15’ και του Κινγκ στο 89’ έκαμψαν την αντίσταση των θεωρητικά αδιάφορων Ουαλών και- παρόλο που βρίσκονται οριακά στην επικίνδυνη ζώνη- συνεχίζουν να ελπίζουν βάσιμα στη σωτηρία!
Μέτρια εμφάνιση από τους φιλοξενούμενους, φάνηκαν επηρεασμένοι από τις απουσίες και μοιραία γνώρισαν την πρώτη τους ήττα μετά από τρεις αγωνιστικές.
Το ματς:
Δεν είχε χρόνο για χάσιμο και το ήξερε. Η Λέστερ μπήκε φουριόζα στον αγωνιστικό χώρο με την ελπίδα του γρήγορου γκολ, που θα της απέβαλλε το άγχος. Πράγματι, κυριάρχησε στα πρώτα 25 λεπτά και ευτύχισε να προηγηθεί στο 15’ με τον Ουγιόα, προκαλώντας την έκρηξη ενθουσιασμού στην εξέδρα.
Η Σουόνσι συνήλθε και όσο περνούσαν τα λεπτά γινόταν και πιο επιθετική, πιέζοντας με τη σειρά της για την γρήγορη ισοφάριση. Οι «αλεπούδες», ωστόσο, έδειξαν ψυχραιμία και σωστή λειτουργία στα μετόπισθεν, κρατώντας μέχρι το τέλους του ημιχρόνου το… σωτήριο υπέρ τους αποτέλεσμα.
Στο δεύτερο μέρος, το παιχνίδι ισορρόπησε εντελώς. Οι γηπεδούχοι έριξαν το βάρος στα αμυντικά τους καθήκοντα, τη στιγμή που οι Ουαλοί προσπαθούσαν- χωρίς αποτέλεσμα- να προκαλέσου ρωγμές στα μετόπισθεν των αντιπάλων. Το παιχνίδι κύλησε χωρίς κάποια μεγάλη φάση μέχρι το 70’, όταν ο Κάσπερ Σμάιχελ είπε «όχι» στον Ολιβέιρα, κρατώντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ.
Η φάση αυτή παρόλο που… καρδιοχτύπησε τους γηπεδούχους, δεν στάθηκε αρκετή για να τους κάνει να οπισθοχωρήσουν. Συνέχιζαν να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία και τελικά κατάφεραν στο 89’ με τον Κινγκ να σημειώσουν και δεύτερο γκολ, ρίχνοντας τίτλους τέλους στην αναμέτρηση.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Λέστερ: Σμάιχελ, Βασιλέφσκι (46'  Ντε Λε), Χουτ, Μόργκαν, Ολμπράιτον, Κινγκ, Καμπιάσο, Σλουπ, Νάγκεντ, Βαρντί, Ουγιόα (68' Μαχρέζ) Κράμαριτς (74' Ντρίνκγουόυτερ)
Σουόνσι: Φαμπιάνσκι, Ράνχελ, Φερνάντες, Γουίλιαμς, Αματ, Κορκ, Κι (58' Μοντέρο), Σέλβεϊ, Σίγκουρντσον, Ρούτλετζ (70' Ντάιερ), Ολιβέιρα (75' Έμνες)
*Πηγή: England365.gr*

Της έκοψε την… όρεξη!

Αν και αδιάφορη βαθμολογικά, η Στόουκ κατάφερε να φέρει… τούμπα το ματς με τη Σαουθάμπτον και με τον Τσάρλι Άνταμ να διαμορφώνει το τελικό 2-1 στο 84', έβαλε στοπ στις υψηλές βλέψεις των «Αγίων». Η ομάδα του Κούμαν μπορεί να προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με τον Σνεϊντερλίν (22’) αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να κάνουν την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ντιούφ (47') να μην λέει όχι στο «δώρο» του Ντέιβις και τον Άνταμ (ο οποίος είχε περάσει αλλαγή στο ημίχρονο) να «υπογράφει» το τελικό 2-1 στο 84ο λεπτό!
Έτσι η ομάδα του Κούμαν έμεινε στους 56 βαθμούς, έχασε την ευκαιρία να προσπεράσει τη Λίβερπουλ και να βρεθεί στο -2 από το Τσάμπιονς Λιγκ (με ματς περισσότερο από τη Σίτι) και πλέον ξέρει ότι η Τότεναμ μπορεί να την αφήσει 7η αν νικήσει αύριο (19/4) τη Νιούκαστλ.
Η Στόουκ έφτασε τους 46 πόντους και μείωσε στο ελάχιστο την απόσταση από την 8η Σουόνσι.
Τραυματίας με φορείο αποχώρησε ο αμυντικός των φιλοξενούμενων, Τόμπι Άλντερβαεϊρελντ στο φινάλε, με το ματς να ολοκληρώνεται με καθυστέρηση κάποιων λεπτών.
Το ματς:
Χωρίς τη σπουδαία φάση και με τη Σαουθάμπτον να ζητά πέναλτι σε ένα μαρκάρισμα του Άιρλαντ στο Μανέ, ξεκίνησε η αναμέτρηση στο «Μπριτάνια». Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν στη συνέχεια να ανεβάζουν ρυθμό και στο 17’ είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή με τον Πελέ. Τελικά η υπεροχή της ομάδας του Ρόναλντ Κούμαν μετουσιώθηκε σε γκολ στο 22ο λεπτό, με τη μπάλα να φτάνει μετά από εκτέλεση κόρνερ και την πρώτη κεφαλιά του Φοντέ στον Σνεϊντερλίν και αυτός να την στέλνει στα δίχτυα του Μπέγκοβιτς. Μετά το γκολ η εικόνα του ματς άλλαξε για λίγο, με την Στόουκ να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες, και στο φινάλε του πρώτου μέρους να χάνει μια τεράστια ευκαιρία με τον Ενζονζί.
Με γκολ για τους «πότερς» ξεκίνησε το δεύτερο μέρος! Ο Ντιούφ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την εντελώς λανθασμένη εκτίμηση του τερματοφύλακα της Σαουθάμπτον Κέλβιν Ντέιβις (σε σουτ του Ενζονζί που κόντραρε και κατέληξε στο δοκάρι) και με κοντινό σουτ έφερε  το ματς στα ίσα στο 47’. Οι «Άγιοι» προσπάθησαν να απαντήσουν, αλλά ο καλύτερος ίσως παίκτης τους μέχρι εκείνο το σημείο, Μανέ, δεν κατάφερε να κάνει γκολ την ευκαιρία που του δόθηκε λίγο αργότερα. Η ομάδα του Κούμαν έψαχνε  το πολυπόθητο δεύτερο γκολ, όμως όχι απλά δεν τα κατάφερε, αλλά είδε στο 84ο λεπτό τον Τσάρλι Άνταμ, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο ημίχρονο, να κάνει την ανατροπή και να «υπογράφει» το τελικό 2-1 υπέρ της Στόουκ, η οποία είχε στο τέλος ακόμα μία εξαιρετική ευκαιρία με τον Κράουτς.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Στόουκ: Μπέγκοβιτς, Κάμερον, Σόκρος, Βόλσιντ, Πίετερς, Ενζοζί, Γουίλαν (76’ Σίντγουελ), Γουόλτερς, Άιρλαντ (46’ Άνταμ), Αρναούτοβιτς, Ντιούφ (76’ Κράουτς)
Σαουθάμπτον: Κ.Ντέιβις, Κλάιν, Φοντέ, Αλντερβάιρελντ, Γιοσίντα, ,Μπερτράντ (86’ Λονγκ), Σνειντερλίν, Σ. Ντέιβις (86’ Ελία), Μανέ, Τάντις (67’ Γουόρντ-Πρόουζ) Πελέ
*Πηγή: England365.gr*

Όλο και πιο κοντά στον «γκρεμό»

Κατώτερη των περιστάσεων σε ακόμη ένα ματς εμφανίστηκε η Μπέρνλι, η οποία ηττήθηκε στο «Γκούντισον Παρκ» από την Έβερτον με σκορ 1-0 και παρέμεινε σε πολύ δύσκολη θέση όσον αφορά τη σωτηρία!  
Άνευροι, χωρίς ρυθμοί οι φιλοξενούμενοι, συνεχίζουν να μην θυμίζουν ομάδα που πρέπει να τα δίνει όλα για να μείνει στην κατηγορία. Δέχτηκαν το γκολ στο 29’ από τον Κέβιν Μιραλάς, αλλά στα εναπομείναντα λεπτά – όσο και αν το ήθελαν- δεν βρήκαν επιθετικές λύσεις, πετώντας λευκή πετσέτα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με την αποβολή του Μπαρνς.
Αυτό ήταν το τέταρτο σερί αρνητικό τους αποτέλεσμα (3 ήττες και μία ισοπαλία), που τους διατήρησε στον πάτο της βαθμολογίας, δύο βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.
Το ματς:
Δεν είδαμε αυτό που περιμέναμε στο πρώτο ημίχρονο, ειδικά από την Μπέρνλι που καιγόταν για βαθμούς. Μέτρια εικόνα από τις δύο ομάδες, ελαφρώς καλύτερη η Έβερτον και ένα γκολ στο 29’ από τον Κέβιν Μιραλάς.
Κατά τ’ άλλα… λίγα πράγματα. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά, έφεραν στα μέτρα τους το παιχνίδι και πίεζαν για το γρήγορο γκολ. Τελικά, αν και πέρασε η ώρα, ο Βέλγος στράικερ έκανε το 1-0 και… γιγάντωσε το φορτίο των φιλοξενούμενων. Γιατί δεν ήταν μόνο το γκολ που δέχτηκαν, αλλά η γενικότερη εικόνα τους στο ματς που τους είχε ρίξει με την πλάτη στον τοίχο. Με εξαίρεση την τρομερή ευκαιρία του Τζόουνς να ισοφαρίσει, δεν έδειξαν τίποτε άλλο και ήταν πασιφανές ότι δεν μπορούσαν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Τα πράγματα, μάλιστα, έγιναν ακόμη χειρότερα, όταν στις καθυστερήσεις ο Μπαρνς δέχτηκε ανόητη αποβολή αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.
Ουσιαστικά, ήρθε η κατάρρευση της Μπέρνλι! Στο δεύτερο ημίχρονο η Έβερτον εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα και πίεση για το τελειωτικό χτύπημα. Στα πρώτα λεπτά ο Κονέ είδε την προσπάθειά του να χτυπά στο δοκάρι, ενώ λίγο αργότερα ο Λένον από πλεονεκτική θέση αστόχησε.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν παραδοθεί. Αδυνατούσαν να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα, ενώ οι ολιγωρίες τους στα μετόπισθεν έφεραν πολλούς κινδύνους στα καρέ τους. Ο Λένον συνέχιζε να αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνου, ενώ και ο Μιραλάς βρέθηκε κοντά στο δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο ρυθμός έπεφτε, η Έβερτον δεν άφηνε περιθώρια για «κλοπή» της Μπέρνλι και το τελικό 1-0 τη βρήκε άξια νικήτρια.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Έβερτον: Χάουαρντ, Μπέινς, Γιαγκέλκα, Στόουνς, Κόουλμαν, Μπάρι, ΜακΚάρθι (88' Μπέσιτς), Μιραλάς (61' Λουκάκου), Μπάρκλεϊ, Λένον, Κονέ (80' Νέισμιθ)
Μπέρνλι: Χίτον, Άρφιλντ, Σάκελ, Τζόουνς (87' Τέιλορ), Μπαρνς, Μι, Βόουκς (59' Γιούτκεβιτς), Νταφ, Μπόιντ (84' Γουάλας), Τριπιέρ, Ινγκς.
*Πηγή: England365.gr*

Βρήκε την ηρεμία της!!

Μια σπουδαία νίκη πήρε η Γουέστ Μπρομ μέσα στο «Selhurst Park! Η ομάδα του Τόνι Πιούις επικράτησε 2-0 της Κρίσταλ Πάλας, βρέθηκε στο +8 από την ουραγό τριάδα και «ξεμπέρδεψε» μια και καλή με τα σενάρια του υποβιβασμού!
Οι «baggies» … χτύπησαν στην αρχή κάθε ημιχρόνου, με τον Μόρισον να τους δίνει το προβάδισμα μόλις στο 2ο λεπτό και τον Γκάρντνερ να κάνει το 2-0 στο 53’.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, είχαν δοκάρι με τον Γκέιλ, αλλά δεν κατάφεραν να αποφύγουν την πρώτη τους ήττα μετά από τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα!
Έτσι η Μπρομ έφτασε τους 36 βαθμούς σε 33 ματς και βάζοντας από κάτω και τη Νιούκαστλ βρίσκεται στο +8 πλέον από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Η ομάδα του Πάρντιου από την πλευρά της έμεινε στους 42 βαθμούς και την 11η θέση της κατάταξης.
Το ματς:
Με γκολ από τα… αποδυτήρια ξεκίνησε η αναμέτρηση στο Λονδίνο! Η Γουέστ Μπρομ ήταν αυτή που πήρε μόλις στο 2ο λεπτό το προβάδισμα, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Μόρισον βρέθηκε αφύλαχτος και με κεφαλιά νίκησε τον Σπερόνι για το 0-1! Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν, όμως ο ΜακΆρθουρ δεν βρήκε στόχο. Λίγο πριν τα μισά του πρώτου μέρους οι παίκτες των «baggies» ζήτησαν πέναλτι σε τράβηγμα του Γιέντινακ στον Ανιτσέμπε, ωστόσο ο διαιτητής έδειξε απλά να συνεχιστεί το παιχνίδι, ενώ την ίδια απόφαση πήρε όταν οι παίκτες της Πάλας ζήτησαν και αυτοί με τη σειρά τους την εσχάτη των ποινών σε μαρκάρισμα του Γκάρντνερ στον Ζαχά. Οι «αετοί»  προσπάθησαν για την ισοφάριση, είχαν κάποιες καλές στιγμές με τους Μπολάσι και Γιέντινακ, όμως το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου μέρους τους βρήκε πίσω στο σκορ.
Σε δύο αλλαγές αποφάσισε να προχωρήσει με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Άλαν Πάρντιου, αλλά το σενάριο ήταν το ίδιο με την αρχή του ματς. Η Γουέστ Μπρομ κατάφερε γρήγορα-γρήγορα να βρει και δεύτερο γκολ με τον Γκάρντνερ να δίνει «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του στο 53ο λεπτό! Οι γηπεδούχοι έδειξαν λίγο αργότερα σημάδια αντίδρασης, αλλά δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους, καθώς η προσπάθεια του Γκέιλ σταμάτησε στο δοκάρι! Το δεύτερο γκολ έδειξε να αποσυντονίζει πλήρως την Πάλας, με τα λεπτά να περνούν και τη Γουέστ Μπρομ να διατηρεί σχετικά εύκολα το υπέρ της 2-0, που διατηρήθηκε μέχρι τέλους, καθώς το γκολ του Σανογκό στο φινάλε δεν μέτρησε ως οφσάιντ.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Κρίσταλ Πάλας: Σπερόνι, Γουόρντ, Ντιλέινι, Νταν, Λέντλεϊ (46’ Σουαρέ), Γέντινακ (46’ Γκέιλ), ΜακΆρθουρ (80’ Σανογκό), Πάντσεον, Μπολάσι, Ζαχά, Μάρεϊ
Γουέστ Μπρομ: Μίχιλ, Ντόσον (71’ Γουίσντομ), ΜακΌλεϊ, Λέσκοτ, Μπραντ, Γκάρντνερ (81’ Όλσον), Φλέτσερ, Γιάκομπ, Μόρισον, Μπεραχίνο (88’ Μπερντ), Ανιτσέμπε
*Πηγή: England365.gr*

Υποδοχή και αποθέωση στην Κομοτηνή!

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού έδειξαν, για μια ακόμη φορά, την αγάπη τους στην ομάδα, αποθεώνοντας την στην Κομοτηνή, ενόψει του ματς με τον Πανθρακικό.

Υποδοχή και αποθέωση στην Κομοτηνή
Αρχικά, στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης ήταν περίπου 30 οπαδοί από το κλαμπ της πόλης, που με συνθήματα και καπνογόνα υποδέχτηκαν την αποστολή. Ακόμη περισσότερος κόσμος βρέθηκε στο ξενοδοχείο, στην Κομοτηνή, που με συνθήματα και καπνογόνα εκδήλωσαν τη λατρεία τους για το «τριφύλλι».

Για το αυριανό παιχνίδι, οι οπαδοί της ομάδας έχουν πάρει εισιτήρια και περίπου 600 φίλοι του Παναθηναϊκού θα βρεθούν στις κερκίδες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τον… χαβά του ο Χάμιλτον!

Την τέταρτη πολ ποζίσιον πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον στο τέταρτο γκραν πρι της σεζόν της Formula 1.

Τον… χαβά του ο Χάμιλτον
Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο ταχύτερος πιλότος στις κατατακτήριες δοκιμές του τέταρτου γκραν πρι της σεζόν που φιλοξενείται στην πίστα του Μπαχρέιν.

Ο Βρετανός Παγκόσμιος πρωταθλητής της Mercedes έκανε το τέσσερα στα τέσσερα στις πολ ποζίσιον τη φετινή σεζόν, κάνοντας 42 τις φορές που έχει εκκινήσει από την πρώτη θέση στην καριέρα του.

Δίπλα του, από τη δεύτερη θέση θα εκκινήσει ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Νίκο Ρόσμπεργκ, κάνοντας το ένα τρία για τη Mercedes.

Στην τέταρτη θέση των κατατακτήριων δοκιμών πλασαρίστηκε ο Κίμι Ραϊκόνεν, αφήνοντας πίσω του τον Βαλτέρι Μπότας.

Εκτός δεκάδας και διεκδίκησης της πολ ποζίσιον βρέθηκαν οι δύο McLaren με τον Μπάτον να μην χρονομετρείται και τον Αλόνσο να αποκλείεται στη δεύτερη φάση των κατατακτήριων δοκιμών.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ρότζερς: «Να μείνω στην ιστορία με τρόπαια»

Την αρχή στα τρόπαια με τη Λίβερπουλ θέλει να κάνει φέτος ο Μπρένταν Ρότζερς, τονίζοντας στη συνέντευξη Τύπου του Κυριακάτικου ημιτελικού Κυπέλλου με την Άστον Βίλα πως θέλει μετά από χρόνια, όταν θα θυμάται το πέρασμά του από τη Λίβερπουλ, να έχει συνδυάσει τη θητεία του με τίτλους.  
Ο τεχνικός των «κόκκινων» αν και υποστήριξε ότι μέχρι φέτος το πιο σημαντικό παιχνίδι του ήταν ο τελικός των πλέι-οφ ανόδου με τη Σουόνσι, το 2011, τόνισε πως θα είναι ξεχωριστό το τρόπαιο με τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ και ευχήθηκε να είναι απλά το πρώτο, εφόσον κατακτηθεί...
«Ο τελικός των πλέι-οφ ανόδου με τη Σουόνσι θα είναι πάντοτε το πιο σημαντικό παιχνίδι για εμένα και θα το λέω συνέχεια γιατί είναι παιχνίδι που σου αλλάζει και τη ζωή, όχι μόνο την καριέρα» είπε αρχικά ο Ρότζερς και πρόσθεσε:
«Θέλουμε οι οπαδοί μας να επιστρέψουν το βράδυ στο σπίτι τους χαρούμενοι με την ομάδα στον τελικό. Θα είναι πολύ σημαντικό και για εμένα να πάρω τρόπαιο με τη Λίβερπουλ γιατί ανεξάρτητα από την εποχή στην οποία είσαι στο ποδόσφαιρο, πάντα θα κρίνεσαι από τα αποτελέσματα και τους τίτλους. Ευελπιστώ κι εγώ όταν φτάσει η σειρά μου να κριθώ για το συνολικό έργο που επιτέλεσα στην ομάδα, να έχω να παρουσιάσω και τρόπαια». 
*Πηγή: England365.gr

Βαθμός… χρυσάφι για Ίπσουιτς!

Με έναν «πολύτιμο» βαθμό κατάφερε να φύγει η Ίπσουιτς από το «Μολινό» και την αναμέτρηση με τη Γουλβς, με το τελικό 1-1 να την διατηρεί στη ζώνη των πλέι οφ της Τσάμπιονσιπ, την ώρα που οι «λύκοι» έχασαν αποχαιρετούν το… τρένο της ανόδου.
Στο ματς που άνοιξε το σημερινό πρόγραμμα της 44ης αγωνιστικής, η ομάδα του Μικ ΜακΚάρθι ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα στο 22ο λεπτό με το αυτογκόλ του Στίρμαν.
Οι γηπεδούχοι πίεσαν από εκείνο το σημείο και μετά για την ισοφάριση, είχαν δοκάρι στο φινάλε του πρώτου μέρους και βρήκαν νωρίς το γκολ του έψαχναν, με τον Αφόμπε στο 50’.
Παρά την προσπάθειά τους για την ανατροπή, η Ίπσουιτς άντεξε μέχρι το τέλος και κατάφερε να πάρει έναν σημαντικό βαθμό στη μάχη των πλέι οφ, απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε τον ίδιο στόχο.
Με το 1-1, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τους 75 βαθμούς, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε και άφησαν τη Γουλβς στους 72 και το -3 από την εξάδα.
Βέβαια με αυτήν τη ισοπαλία η Ίπσουιτς δίνει τη δυνατότητα στη Μπρέντφορντ να πλησιάσει σε απόσταση… αναπνοής αν καταφέρει αργότερα και πάρει τη νίκη στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Μπόλτον.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 44ης αγωνιστικής:
Νόριτς – Μίντλεσμπρο 0-1
Γουλβς – Ιπσουιτς 1-1
Τσάρλτον – Λιντς
Μπλάκπουλ – Φούλαμ
Μπόρνμουθ – Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Γουότφορντ – Μπέρμιγχαμ
Μπλάκμπερν – Νότιγχαμ Φόρεστ
Μπρέντφορντ – Μπόλτον
Κάρντιφ – Μίλγουολ
Χάντερσφιλντ – Ντέρμπι Κάουντι
Γουίγκαν – Μπράιτον
Ρόδεραμ – Ρέντινγκ (28/4)
*Πηγή: England365.gr

«Επικίνδυνος ο Φελαϊνί, ξέρουμε πως να τον σταματήσουμε»

Ο Μαρουάν Φελαϊνί βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ το τελευταίο διάστημα βρίσκει και τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η Τσέλσι δεν προτίθεται να είναι το επόμενο «θύμα», με τον Τιμπό Κουρτουά να τονίζει πως οι «μπλε» έχουν τα... μάτια τους στον Βέλγο άσο.
Προετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση του κινδύνου που ακούει στο όνομα Μαρουάν Φελαϊνί, είναι στην Τσέλσι.
Ο Τιμπό Κουρτουά, με δηλώσεις του λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση των «μπλε» κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μίλησε για τον συμπαίκτη του στην εθνική Βελγίου, αναφέροντας παράλληλα πως εκτός από αυτόν, υπάρχουν και άλλοι παίκτες των «κόκκινων διαβόλων» που μπορούν να κάνουν τη ζημιά.
«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει πολλούς καλούς παίκτες για να καθορίσουν ένα παιχνίδι, επομένως δεν είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στον Φελαϊνί. Αλλά ξέρουμε ότι όταν μπαίνει στην περιοχή, είναι πολύ επικίνδυνος. Πιθανότατα θα βγαίνει προς τα έξω για να παίρνει σέντρες στην περιοχή. Φυσικά τον ξέρουμε και ελπίζουμε να τον κρατήσουμε μακριά», επεσήμανε σε πρώτο βαθμό.
«Προφανώς και ο ακριβής τρόπος που θα γίνει πρέπει να μείνει κρυφός. Δεν μπορώ να πω πως θα το κάνομε, αλλά φυσικά ξέρουμε πως πρέπει να προσέξουμε τον Φελαϊνί», προσέθεσε.
*Πηγή: England365.gr

Λονδίνο «καλεί» Λαζάαρ!!

Στο μεταγραφικό στόχαστρο των Κρίσταλ Πάλας και Γουέστ Χαμ βρίσκεται ο Ακράφ Λαζάαρ της Παλέρμο.
Οι δύο σύλλογοι του Λονδίνου βρίσκονται σε αναζήτηση ενός παίκτη για το αριστερό άκρο της άμυνάς τους και σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της ιταλικής «Gazzetta», ο 23χρονος Μαροκινός διεθνής είναι ένας παίκτης που αμφότεροι έχουν ξεχωρίσει και αναμένεται να δώσουν... μάχη για την απόκτησή του.
Ο Λαζάαρ, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2017 με τους Σικελούς, μετρά φέτος 22 εμφανίσεις και 2 γκολ στο Καμπιονάτο.
*Πηγή: England365.gr

Ενδιάφεροντα στατιστικά! (Pics)

Διαβάστε έτσι όπως τα παρουσιάζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την επίσημη ιστοσελίδα της, ενδιαφέροντα στατιστικά για τον αποψινό αγώνα με τη Κέρκυρα.
Αναλυτικά:
Το paokfc.gr σας βάζει, όπως και πριν από κάθε αγώνα της ομάδας μας, από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης κόντρα στον ΑΟΚ Κέρκυρας στο Ε.Α.Κ. Κέρκυρας  για την 31η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες και στοιχεία σχετικά με τους δύο μονομάχους και δείτε Infographics με μία στατιστική σύγκριση των πεπραγμένων των δύο ομάδων ως τώρα στη διοργάνωση.
#11 φορές έχουν συναντηθεί μέχρι τώρα για το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ με την Κέρκυρα στις δύο έδρες με τον ΠΑΟΚ να μετρά 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και μια ήττα. Στο νησί του Ιονίου υπάρχουν 5 ματς για το πρωτάθλημα, με τον Δικέφαλο να έχει δύο νίκες – δύο ισοπαλίες και μια ήττα.
#Αυτή τη σεζόν υπάρχει και μια αναμέτρηση για το Κύπελλο Ελλάδος στην Κέρκυρα, όπου τελείωσε με λευκή ισοπαλία. Χωρίς γκολ έληξαν και οι δύο ακόμη που υπάρχουν στο Ιόνιο, ενώ 0-0 είναι και η μοναδική στηνΤούμπα. Μάλιστα ο ΠΑΟΚ στις δύο τελευταίες του επισκέψεις στην Κέρκυρα έχει φύγει με 0-0. Πριν από αυτές τις δύο ισοπαλίες υπάρχει η εντυπωσιακή νίκη του ΠΑΟΚ με 4-0 στην Κέρκυρα με δύο γκολ του Λάζαρ και από ένα των Γκαρσία και Αθανασιάδη.
#Ο Στέφανος Αθανασιάδης είναι ο πρώτος σκόρερ στις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με την Κέρκυρα στις εντός και εκτός έδρας συναντήσεις τους και έχει σημειώσει τα 4 από τα 15 γκολ του Δικεφάλου. Στην δεύτερη θέση είναι οΔημήτρης Σαλπιγγίδης με τρία γκολ που έχει σημειώσει δύο γκολ σε ένα ματς, όπως και ο Λάζαρ. Από την πλευρά της Κέρκυρας έχουν σκοράρει 4 ποδοσφαιριστές, με τους ΙωάννουΣτολτίδηΝαγιάρΓκέσιο να έχουν βρει δίχτυα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Οι δύο τελευταίοι έχουν σκοράρει στην Τούμπα, ενώ οι Ιωάννου και Στολτίδης στη μοναδική νίκη της Κέρκυρας επί του ΠΑΟΚ στις 11 μέχρι τώρα αναμετρήσεις τους.
#Mια ακόμη αναμέτρηση των δύο ομάδων έχει γίνει Απρίλιο, στις 17/4/2011 στην Τούμπα με 2-0 χάρη στα γκολ των Ίβιτς και Αθανασιάδη.
infographics_kerkyra

Τρελαίνει και τους «γιατρούς»!!

Τον έλεγαν ετοιμοθάνατο! Ο Εργοτέλης όμως θα παλέψει μέχρι τέλους για την… ανάστασή του αφού με το μεγάλο «διπλό» στα Πηγάδια (1-0 την Ξάνθη με πέναλτι του Τζίλας) διατήρησε τις ελπίδες για παραμονή.

Τρελαίνει και τους «γιατρούς»!
Δεν καταθέτει τα όπλα με τίποτα ο Εργοτέλης! Με κρητικό «τσαγανό» οι παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη πέρασαν από την Ξάνθη, 1-0, και διατήρησαν τις λιγοστές ελπίδες τους για παραμονή στην Σούπερ Λίγκα.

Έχοντας ως σαφή προτεραιότητα την διαφύλαξη του «μηδέν», οι φιλοξενούμενοι μπλόκαραν τους Ακρίτες στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο έκαναν τη «ζημιά». Ο Παπάζογλου έκανε το λάθος στο 66’, ο Σιδηρόπουλος έδειξε –σωστά- την «άσπρη βούλα» και δεύτερη κίτρινη, με τον Τζίλας να μην χαρίζεται στον Κυριακίδη και να δίνει στην ομάδα του την δεύτερη σερί της νίκη.

Το ματς:



Ελαφρώς καλύτερο ξεκίνημα για την Ξάνθη στο παιχνίδι. Οι Ακρίτες είχαν την μπάλα στα πόδια τους, όμως δεν μπορούσαν να πλησιάσουν με ευκολία την εστία του Σαράνοφ, καθώς τους έλειψε η τελική πάσα. Ο Εργοτέλης από την μεριά του, μπορεί να έκλεισε σωστά τους χώρους όμως ήταν παντελώς ακίνδυνος επιθετικά και το πρώτο 20λεπτο πέρασε χωρίς φάσεις στα Πηγάδια.

inner

Αυτή η εικόνα συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά. Οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην επίθεση, με την διαφορά ότι κατάφεραν να βγάλουν κάποιες τελικές, οι οποίες προήλθαν από στημένες φάσεις. Μπορεί η ομάδα του Λουτσέσκου να έδειχνε πως ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι, όμως οι παίκτες του Ταουσιάνη ήταν αυτή που είχαν την μεγαλύτερη ευκαιρία με τον Καλέ να μην προλαβαίνει να πλασάρει μπροστά από τον Κυριακίδη στο 40’. Το ημίχρονο έληξε με τους Κρητικούς να έχουν παγώσει τον ρυθμό και να κρατούν την Ξάνθη σε ρηχά νερά.

Σαφώς βελτιωμένος παρουσιάστηκε ο Εργοτέλης στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την είσοδο του Κλέιτον αντί του Παπαστεριανού (έκανε πιο ευάλωτη την Ξάνθη ανασταλτικά) και ήταν πιο επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Η ανεβασμένη απόδοση των Κρητικών βρήκε αντίκρισμα έπειτα από μια απερίσκεπτη ενέργεια του Παπάζογλου που τράβηξε μέσα στην περιοχή τον Γκορκς και ο Σιδηρόπουλος έδειξε σωστά την «άσπρη βούλα» και την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον αμυντικό της ακριτικής ομάδας. Ο Τζίλας δεν πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία και άλλαξε στο 66’ τα δεδομένα στο ματς.

inner

Το σκηνικό στο ματς άλλαξε άρδην μετά το γκολ. Ο Εργοτέλης κράτησε –πανέξυπνα- ψηλά τις γραμμές του, μη επιτρέποντας στους γηπεδούχους να πλησιάσουν την εστία του Σαράνοφ. Η είσοδος του Γκέντσογλου στον χώρο του κέντρου βοήθησε σημαντικά την ομάδα του Ταουσιάνη, που «ροκάνισε» τον χρόνο, που πλέον κυλούσε υπέρ της. Η Ξάνθη έχασε την συνοχή της και την ηρεμία στο παιχνίδι της, με αποτέλεσμα να μην απειλήσει καθόλου επιθετικά, δείχνοντας συμβιβασμένη με την ήττα.

Οι συνθέσεις:



Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Λουσέρο, Παπάζογλου, Βάλτερ (71’ Ομπόντο), Βασιλακάκης, Παπαστεριανός (46’ Κλέιτον), Φλίσκας, Καπετάνος (46’ Ράνος), Καρυπίδης

Στον πάγκο: Γκαραβέλης, Γκομσί, Τριάδης, Γούτας,

Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Μπόε-Καν, Καζναφέρης, Τζανακάκης, Καλέ (89’ Χαντί), Μπρούνο, Πίτσος, Γκορκς, Λουβιόν, Τζίλας (76’ Γκέντσογλου), Ολαϊτάν (61’ Ουλά)

Στον πάγκο: Καβουσάκης, Λυκογιάννης, Λεονάρντο, Κοζορώνης

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

Γήπεδο: Πηγάδια
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπάρτσα... από ατσάλι!! (video)

Παρά το... σφυροκόπημα της Βαλένθια, η Μπαρτσελόνα δεν μάσησε! Με τον Σουάρες στην αρχή και τον Μέσι στο τέλος (με το 400ο γκολ), οι Καταλανοί «ξέραναν» τις νυχτερίδες (2-0) και πάνε φουλ για κούπα.

Μπάρτσα... από ατσάλι (video)
Ανθεκτική και σε παιχνίδια που ούτε εντυπωσιάζει, ούτε κάνει αυτή... παιχνίδι έδειξε η Μπαρτσελόνα!

Οι Καταλανοί ναι μεν νίκησαν 2-0 την Βαλένθια για την 32η αγωνιστική, ωστόσο δέχθηκαν στένο «μαρκάρισμα» με τους φίλους της στις εξέδρες του Καμπ Νου να ανακουφίζονται πολλάκις.

Όπως και να 'χει βέβαια, το τρίποντο αυτό έφερε εκ νέου τους μπλαουγκράνα στο +5 απ' τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχει ματς λιγότερο (αγωνίζεται στις 21:00).

Απ' τα... αποδυτήρια, ο Σουάρες χρίστηκε σκόρερ (στο 1') ολοκληρώνοντας εντυπωσιακά την αντεπίθεση της ομάδας του. Και κάπου εκεί ξεκίνησε ο ασύλληπτος μονόλογος των νυχτερίδων. Επιθέσεις κατά κύματα κόντρα σε μια Μπάρτσα -όσο περίεργο κι αν ακούγεται- που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.

Και πάλι καλά ήταν ο Μπράβο να αποκρούσει το πέναλτι του Παρέχο και να μην επιτρέψει την ισοφάριση. Και πάλι καλά -για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε- που οι αντίπαλοί τους σημάδευαν από πλεονεκτική θέση άουτ. Και πάλι καλά που τους βοήθησε και το δοκάρι σε γυριστό σουτ του Ροδρίγο στο 33'. Κάπως έτσι, η Μπαρτσελόνα πήγε στην ανάπαυλα με το υπέρ της σκορ, έχοντας ουσιαστικά... μια φάση και την Βαλένθια να νιώθει πλήρως αδικημένη!

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι βελτιώθηκαν. Επιτέλους έδειξαν αντίδραση και κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα, μην αφήνοντας την φιλοξενούμενη ομάδα να την... παρασύρει -όπως συνέβαινε στα πρώτα 45 λεπτά. Και στο 65' ο Μέσι θα μπορούσε να το τελειώσει μια και καλή, αλλά το χτύπημα φάουλ του βρήκε ελάχιστα στο δοκάρι κι έφυγε έξω. Ο Μπράβο επιβεβαίωσε ξανά γιατί θεωρείται μια χαρά τερματοφύλακας για την Μπαρτσελόνα. Γιατί ξέχωρα από το πέναλτι στην εκκίνηση του ματς, φάνηκε εκ νέου καθοριστικός στο 76' όταν έβγαλε το ευθύβολο και κοντινό σουτ του Ροδρίγο.

«Λέο» είναι αυτός, δεν θα έβαζε την υπογραφή του; Στην απέλπιδα προσπάθεια της Βαλένθια για ισοφάριση, ο Αργεντινός έφυγε τετ-α-τετ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και όχι μόνο διαμόρφωσε το τελικό 2-0, αλλά σημείωσε το 400ο(!) τέρμα του, μολις σε ηλικία 27 ετών. Μύθος...



Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 17 Απριλίου

Λεβάντε-Εσπανιόλ 2-2
(21’ Σιμάο, – 18’ Βάσκεθ, 45+2 Καϊσέδο)

Σάββατο 18 Απριλίου

Μπαρτσελόνα-Βαλένθια 2-0
(1' Σουάρες, 93' Μέσι)

Λα Κορούνια-Ατλέτικο Μαδρίτης (19:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Μάλαγα (21:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Χετάφε (23:00)

Κυριακή 19 Απριλίου

Ράγιο Βαγεκάνο-Αλμερία (13:00)
Γρανάδα-Σεβίλλη (18:00)
Βιγιαρεάλ-Κόρδοβα (20:00)
Εϊμπάρ-Θέλτα (22:00)

Δευτέρα 20 Απριλίου

Έλτσε-Ρεάλ Σοσιεδάδ (21:45)

Η επόμενη (33η) αγωνιστική:

Παρασκευή 24 Απριλίου

Κόρδοβα-Αθλέτικ Μπιλμπάο (21:45)

Σάββατο 25 Απριλίου

Εσπανιόλ-Μπαρτσελόνα (17:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Έλτσε (19:00)
Χετάφε-Λεβάντε (21:00)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Βιγιαρεάλ (23:00)

Κυριακή 26 Απριλίου

Μάλαγα-Λα Κορούνια (13:00)
Αλμερία-Έιμπαρ (18:00)
Σεβίλλη-Ράγιο Βαγεκάνο (20:00)
Θέλτα-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Δευτέρα 27 Απριλίου

Βαλένθια-Γρανάδα (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

«Αυτοκτόνησε» ο Απόλλων!!

Την ήττα γνώρισε ο Απόλλωνας στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ομόνοια (1-0) και πλέον, αν ο ΑΠΟΕΛ νικήσει την Κυριακή, θα του πάρει την πρωτιά. Με 3-0 συνέτριψε η Ανόρθωση την ΑΕΚ Λάρνακας.

«Αυτοκτόνησε» ο Απόλλων
Την ευκαιρία του διατηρηθεί στην πρώτη θέση, ανεξαρτήτως των άλλων αποτελεσμάτων, έχασε ο Απόλλωνας, καθώς ηττήθηκε εκτός έδρας από την Ομόνοια με 1-0, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής του ομίλου πρωταθλητών του κυπριακού πρωταθλήματος. «Καταιγιστική» η Ανόρθωση που επικράτησε 3-0 της ΑΕΚ Λάρνακας.

Δυνατά μπήκε ο Απόλλωνας στο παιχνίδι, όμως δεν κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ τις ευκαιρίες που έκανε στα πρώτα λεπτά, με αποτέλεσμα η Ομόνοια, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, να καταφέρει να βρει πρώτη δίχτυα στο 17', χάρη στο γκολ του Σκέμπρι.

Οι πρωτοπόροι του ομίλου προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλά στημένοι, με αποτέλεσμα το 1-0 να μείνει μέχρι τέλους.

Έτσι, η πρώτη θέση των φιλοξενούμενων είναι πλέον στον «αέρα», καθώς αν ο ΑΠΟΕΛ επικρατήσει του Ερμή (παίζουν την Κυριακή), θα ανέβει εκείνος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Την Ανόρθωση υποδέχθηκε την ΑΕΚ στο άλλο παιχνίδι της ημέρας. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι στο 23', όμως ο Καμίνσκι είπε όχι στην εκτέλεση του Τομάς, για να έρθει στο 31' ο Εντέ και με πλασέ να κάνει το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Με το "πόδι στο γκάζι" μπήκε η «Κυρία» στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να κάνει το 2-0 στο 63', χάρη σε λόμπα του Ίσμα.

Κάπου εκεί, η ΑΕΚ παράτησε το παιχνίδι, με την Ανόρθωση να πετυχαίνει και τρίτο γκολ στο 87' με ωραίο διαγώνιο σουτ του Αβραάμ.


Αναλυτικά, το πρόγραμμα της πέμπτης αγωνιστικής των πλέι οφ:

Όμιλος Τίτλου

Σάββατο 18/4
Ομόνοια-Απόλλων 1-0
(17' Σκέμπρι)

Ανόρθωση-ΑΕΚ Λάρνακας 3-0
(31' Εντέ, 63' ΄Ίσμα, 87' Αβραάμ)

Κυριακή 19/4
ΑΠΟΕΛ - Ερμής (16:00)

Όμιλος υποβιβασμού

Κυριακή 19/4
Νέα Σαλαμίνα-ΑΕΛ (16:00)
Εθνικός Άχνας-Δόξα (16:00)
Οθέλλος-Αγία Νάπα (16:00)

Η βαθμολογία

Όμιλος Τίτλου
1) Απόλλων Λεμεσού 52
2) ΑΠΟΕΛ* 51
3) Ανόρθωση 49
4) ΑΕΚ Λάρνακας 48
5) Ομόνοια 47
6) Ερμής Αραδίππου* 38
*ματς λιγότερο

Όμιλος Υποβιβασμού
1) ΑΕΛ 35
2) Νέα Σαλαμίνα 26
3) Εθνικός Άχνας 26
4) Αγία Νάπα 24
5) Δόξα Κατωκοπιάς 20
6) Οθέλλος 19


Η επόμενη (6η) αγωνιστική:

Όμιλος Τίτλου

Σάββατο 25/4
Απόλλων-Ερμής (16:00)
Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ (16:00)
Ομόνοια-ΑΕΚ Λάρνακας (16:00)

Όμιλος υποβιβασμού

Κυριακή 26/4
ΑΕΛ-Δόξα (16:00)
Οθέλλος-Εθνικός Άχνας (16:00)
Νέα Σαλαμίνα-Αγία Νάπα (16:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Μία ωραία… κιτρινόμαυρη ατμόσφαιρα!!

Την… καμαρώνει κι ο Γιώργος Αμερικάνος! Την ημέρα που η ΑΕΚ απέσυρε τη φανέλα του «Παγκόσμιου», οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα προσέφεραν σκορ και θέαμα στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας 96-73 των Τρικάλων!

Μία ωραία… κιτρινόμαυρη ατμόσφαιρα!
Όλα ήταν ωραία στο ΟΑΚΑ!

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης η ΚΑΕ ΑΕΚ απέσυρε τη φανέλα με το νούμερο «10» του Γιώργου Αμερικάνου, με τους παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα να συνεχίζουν τη «γιορτή» και στο παρκέ, συντρίβοντας τα Τρίκαλα με 96-73!

Πρώτος σκόρερ της «Ένωσης» ήταν ο Μαλίκ Χέρστον με 21 πόντους, με τον Ποπς Μενσά-Μπονσού να κάνει άλλο ένα νταμπλ-νταμπλ με 15 πόντους και 17 ριμπάουντ, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Ντούσαν Σάκοτα με 16 πόντους. Από την ομάδα της Θεσσαλίας κορυφαίος ήταν ο Τσούπκοβιτς με 17 πόντους.

Θαρρείς και… αλλοπαρμένη από το ενθουσιώδες κλίμα για την απόσυρση της φανέλας του μεγάλου Γιώργου Αμερικάνου, η ΑΕΚ μπήκε πολύ χαλαρά στο παιχνίδι. Όχι επιθετικά, γιατί εκεί ως συνήθως πετούσε… φωτιές, αλλά αμυντικά. Έτσι είδε τους φιλοξενούμενους να ξεθαρρεύουν νωρίς και με τον Πάνο να εκθέτει τον νωθρό στα μετόπισθεν Μενσά-Μπονσού με 11 πόντους να προηγούνται (15-17). Η αντίδραση των «κιτρινόμαυρων» ήταν με προσωπικά καλάθια των αστέρων της (22-19) και δεν κράτησε πολύ, αφού τα Τρίκαλα χτυπούσαν τις αμυντικές τους αδυναμίες φτάνοντας στις αρχές της δεύτερης περιόδου ακόμη στο +5 (24-29).

Οι έντονες παρατηρήσεις του Ντράγκαν Σάκοτα, αλλά και η είσοδος των Αθηναίου και Σαρικόπουλου, βελτίωσαν την αμυντική εικόνα της «Ένωσης», ενώ ο… υιός Ντούσαν με επτά σερί πόντους έδωσε στην ομάδα του τον πρώτο… αέρα προβαδίσματος που έφτασε και στους επτά (36-29) με σερί 12-0. Και πάλι όμως επρόκειτο για έκλαμψη, καθώς ο Τρέισι ήρθε καμικάζι από τον πάγκο και με 9 πόντους έβαλε ξανά τους Θεσσαλούς μπροστά (41-42), προτού ένα επί μέρους 9-2 γράψει τον επίλογο του ημιχρόνου (50-44).

Τρέχοντας στο ανοικτό γήπεδο, η ΑΕΚ ξεκίνησε με ένα επιμέρους 7-2 στο δεύτερο ημίχρονο, πηγαίνοντας την υπέρ της διαφορά στο +11 (57-46). Για άλλη μία φορά τα Τρίκαλα δεν τα παράτησαν και εκμεταλλευόμενα την κακή άμυνα της «Ένωσης», μείωσαν στους τέσσερις (60-56) στη συνέχεια. Όμως, με μπροστάρη τον κεφάτο Μαλίκ Χέρστον η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα έκανε ένα εντυπωσιακό 15-0 (!) σε έξι λεπτά, διαμορφώνοντας το 75-56 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Πλέον, η ΑΕΚ είχε βάλει το… νερό στο αυλάκι, καθώς με τη διαφορά που είχε πάρει από το τρίτο δεκάλεπτο «έκοψε» κάθε ελπίδα… αντίστασης των Τρικάλων. Οι «Ενωσίτες» διατηρούσαν ένα +20 (83-62), προσφέροντας παράλληλα και θέαμα, αφού οι φιλοξενούμενοι ήταν αδύνατο να ακολουθήσουν το ρυθμό τους. Έτσι, το μόνο που περίμεναν άπαντες ήταν το τελικό σκορ, το οποίο διαμορφώθηκε στο 96-73.

Δεκάλεπτα: 24-28, 50-44, 75-56, 96-73

ΑΕΚ (Σάκοτα): Ουίλμπεκιν 6(2), Παπαντωνίου, Ντελινινκάιτις 13 (4) , Σάκοτα 13(3), Κασελάκης 2, Πολυτάρχου 2, Χέρστον 21(3) , Σαρικόπουλος 7, Αθηναίου 5, Μιλόσεβιτς 5, Μενσά-Μπονσού 15, Ίνγκλις 7(1).

Τρίκαλα (Παπάζογλου): Ίνγκραμ 2(3), Νικολόπουλος, Τρέισι 11, Χάρις 13, Τσούπκοβιτς 17(2), Πάνος 14, Σπάνος, Ματαλόν , Βαρυτιμιάδης, Αλεξάντερ 6, Λίνγκβιστ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τη βλέπει πάντα από ψηλά…!!


Από το 2013 την προσέχει από ψηλά. Μετά τον ίδιο όμως τον Γιώργο Αμερικάνο, κι η φανέλα του (αν και η βαρύτερη στην ιστορία της μπασκετικής ΑΕΚ) σηκώθηκε σε τεράστια συγκίνηση στον ουρανό του ΟΑΚΑ.

Τη βλέπει πάντα από ψηλά…
Οι «βασίλισσες» έχουν συνηθίσει οι τιμές ν’ αποδίδονται στις ίδιες.

Αυτή του ελληνικού μπάσκετ, ωστόσο, έπρεπε ν’ αντιστρέψει σήμερα τους ρόλους. Και ν’ αποδώσει εκείνη τιμές στον άνθρωπο που οφείλει πολλά γι’ αυτό της τον τίτλο:

Τον Γιώργο Αμερικάνο…

Μέσα σε φορτισμένη ατμόσφαιρα και παρουσία ανθρώπων που λάτρεψε και τον λάτρεψαν (έστω κι αν έμαθαν από διηγήσεις τα κατορθώματά του) η φανέλα του «μύθου» της ΑΕΚ πήρε τη θέση που της αξίζει. Δίπλα στους τίτλους -πολλοί εκ των οποίων είχαν την υπογραφή του.

Γιατί ήταν όλοι εκεί την ώρα που το Νο 10 ανέβαινε στον ουρανό του ΟΑΚΑ. Οι συμπαίκτες του απ’ την ένδοξη ομάδα του 1968. Η συγκινημένη σύζυγός του, Πέπη. Η κόρη του. Τα εγγόνια του. Ο Βασίλης Γεωργίου που -47 χρόνια αφότου περιέγραψε τη στιγμή που σήκωνε το Κύπελλο Κυπελλούχων- σκόρπισε πάλι ανατριχίλα φωνάζοντας δια μικροφώνου «Γιώργο Αμερικάνε, σε αποθεώνει ο λαός της ΑΕΚ».

Αυτός ο κόσμος που βούρκωσε μαζί με την κυρία Πέπη την ώρα που η φανέλα αποσυρόταν για πάντα στον ουρανό. Που διατήρησε το παρατεταμένο standing ovation την ώρα που ο Σταύρος Κοντονής βράβευε την οικογένεια του «Παγκόσμιου». Και φώναξε «ξανά, ξανά, θα γίνεις βασίλισσα», ξέροντας ότι αυτό είναι σίγουρο όταν εκείνος την προσέχει από ψηλά…

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στ’ αστέρια με Κούλη!! (vids)

Με σκόρερ τον Κ. Παπαδόπουλο, η Μπ. Λεβερκούζεν εντείνει την μάχη για τo απευθείας εισιτήριο στους ομίλους του Τσ. Λιγκ. Διπλό για την ελλιπέστατη Μπ. Μονάχου. Δείτε όλα τα γκολ.

Στ’ αστέρια με Κούλη (vids)
Φωτιά παίρνει η μάχη για το τρίτο απευθείας εισιτήριο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπάγερν Λεβερκούζεν εκμεταλλεύτηκε το στραβοπάτημα της Γκλάντμπαχ και επικρατώντας με το εμφατικό 4-0 εκτός έδρας της Χόφενχαϊμ πάτησε στην 3η θέση στη Bundesliga.

Οι «ασπιρίνες» είχαν στη σύνθεσή τους τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, με τον Έλληνα άσο να πετυχαίνει το πρώτο του φετινό γκολ και το πρώτο όσο καιρό παίζει στη Γερμανία με κεφαλιά.



Η πρωτοπόρος, αλλά ελλιπέσταση Μπάγερν Μονάχου παρότι αγωνίστηκε χωρίς τους τραυματίες Ρόμπεν, Ριμπερί, Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ, Μπενατιά και Μαρτίνεθ συνήλθε από το ευρωπαϊκό στραπάτσο με την Πόρτο και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα φεύγοντας με το διπλό (0-2) από την έδρα της Χόφενχαϊμ.



Επιστροφή στις νίκες και για την Ντόρτμουντ. Σ' ένα από τα τελευταία παιχνίδια της με τον Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος αποχωρεί στο τέλος της σεζόν, φόρτσαρε στο δεύτερο ημίχρονο και επικράτησε 3-0 της Πάντερμπον στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ».



Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής

Παρασκευή 17/4 (21:30)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Γκλάντμπαχ 0-0

Σάββατο 18/4 (16:30)

Ντόρτμουντ-Πάντερμπορν 3-0
(48' Μχιταριάν, 55' Ομπαμεγιάνγκ, 80' Καγκάβα)

Λεβερκούζεν-Ανόβερο 4-0
(20' Τόπρακ, 40' Μπραντ, 49' Παπαδόπουλος, 70' Κίσλινγκ)

Χόφενχαϊμ-Μπάγερν Μονάχου 0-2
(38' Ρόντε, 90+3' αυτ. Μπεκ)

Χέρτα Βερολίνου-Κολωνία 0-0

Φράιμπουργκ-Μάιντς 2-3
(83' Μεχμεντί, 90+1' Σμιντ-39', 45+1' Οκαζάκι, 83' Μαγί)

Άουγκσμπουργκ-Στουτγκάρδη (19:30)

Κυριακή 19/4
Βέρντερ Βρέμης-Αμβούργο (16:30)
Βόλφσμπουργκ-Σάλκε (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (30η)

Παρασκευή 24/4 (21:30)
Μάιντς-Σάλκε

Σάββατο 25/4 (16:30)
Ντόρτμουντ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Ανόβερο-Χόφενχαϊμ
Στουτγκάρδη-Φράιμπουργκ
Αμβούργο-Άουγκσμπουργκ
Κολωνία-Λεβερκούζεν
Μπάγερν Μονάχου-Χέρτα Βερολίνου (19:30)

Κυριακή 26/4
Πάντερμπορν-Βέρντερ Βρέμης (16:30)
Γκλάντμπαχ-Βόλφσμπουργκ (18:30)
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Χρυσός» ο Πετρούνιας!


Με το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους θα επιστρέψει στο από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής του Μονπελιέ ο Λευτέρης Περούνιας.

«Χρυσός» ο Πετρούνιας
Ο Έλληνας πρωταθλητής συγκέντρωσε 15,866 βαθμούς και ανέβηκε στην κορυφή του βάθρου της διοργάνωσης, έχοντας ς ως βασικότερο στόχο πλέον το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γλασκώβης τον ερχόμενο χειμώνα, ώστε να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Έτσι, ο Πετρούνιας έφτασε για πρώτη φορά στην κορυφή του αγωνίσματος, μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Βερολίνο το 2011.

Δεύτερος ήταν ο Γάλλος Αλ Ιτ Σαϊντ με 15,566 βαθμούς και τρίτος ήταν ο Ρώσος Ντένις Αμπλιάζιν με 15,566.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Στοπ» στην Εθνική μας!

Την ήττα με 2-0 γνώρισε η Εθνική Ομάδα γυναικών στο τένις από τη Δανία στον αγώνα μπαράζ για το Fed Cup, με αποτέλεσμα να μην κερδίσει την άνοδο της στη δεύτερη κατηγορία της ευρωαφρικανικής ζώνης.

«Στοπ» στην Εθνική μας!
Δεν τα κατάφερε τελικά η Εθνική ομάδα γυναικών στο τένις. Τα κορίτσια του Σταύρου Μιχαλόπουλου προσπάθησαν πάραπολύ, αλλά ηττήθηκαν με 2-0 από την Εθνική Δανίας στο αποφασιστικό αγώνα μπαράζ για την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία της ευρωαφρικανικής ζώνης στο Fed Cup.

Στο πρώτο κομβικό ματς η Δέσποινα Παπαμιχαήλ ήταν αρκετά άτυχη, καθώς ηττήθηκε στο break με 2-1 από την Κάρεν Μπαρμπάτ. Η 22χρονη Ελληνίδα τενίστρια έχασε το πρώτο σετ με 7-5 games, αλλά στη συνέχεια ανασυγκρότησε τις δυνάμεις της και έκανε το break και πήρε το επόμενο σετ με 6-2.

Στο τελευταίο και πιο κρίσιμο σετ, καθώς από αυτό θα κρινόταν ουσιαστικά η άνοδος στη δεύτερη κατηγορία, οι δύο αθλήτριες κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια και πήγαν χέρι-χέρι μέχρι το τέλος. Οι δύο αθλήτριες ήταν ισόπαλες με 6-6, όμως στο break η Μπαρμπάτ ήταν πιο ψύχραιμη και πήρε τη νίκη με 7-6.

Στο επόμενο ματς το έργο της Μαρίας Σάκκαρη ήταν πάρα πολύ δύσκολο, καθώς είχε να αντιμετωπίσει την Καρολίν Βοσνιάκι, Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης. Η 18χρονη Ελληνίδα κατέβαλε συγκινητική προσπάθεια στο πρώτο σετ και κατόρθωσε να πάρει 3 games (6-3) από τη Δανέζα. Η Βοσνιάκι όμως έδειξε τη σπουδαία κλάση της στο δεύτερο σετ και το πήρε εύκολα με 6-1 games. Έτσι, έδωσε ουσιαστικά τη νίκη στη Δανία με 2-0.

Μετά το ματς εξέφρασε την ικανοποίησή της για το θρίαμβο της ομάδας της στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter γράφοντας το μοτό: «απαιτείται παραπάνω από ικανότητα για να παίξεις για τη χώρα σου».

View image on Twitter
Yesssss!! Go Denmark!! Great week, great team spirit! It takes more than skill to play for your country!

*Πηγή: sport-fm.gr*

Ντουρμάζ: «Έτοιμος να επιστρέψω»

Την άμεση επιστροφή του μετά τον τραυματισμό του προανήγγειλε ο Τζίμι Ντουρμάζ, καλώντας παράλληλα τον κόσμο να δώσει δυναμικό παρών για να πανηγυρίσει με τους παίκτες του Ολυμπιακού το πρωτάθλημα.

Ντουρμάζ: «Έτοιμος να επιστρέψω»
Την ικανοποίησή του για την γρήγορη επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους, μετά τον τραυματισμό του στο ματς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ εξέφρασε ο Τζίμι Ντουρμάζ με δηλώσεις του στη Nova.

Ο 26χρονος μέσος του Ολυμπιακού μίλησε για την αποθεραπεία του, τονίζοντας πως νιώθω καλά, ενώ κάλεσε τον κόσμο των «ερυθρόλευκων» να σταθεί στο πλευρό της ομάδας στο ματς με τον Λεβαδειακό, προκειμένου να πανηγυρίσουν από τώρα την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα είπε στη Nova:

Για τον τραυματισμό του: «Κανείς δεν περίμενε πως θα επέστρεφα τόσο σύντομα, όμως νιώθω καλά το γόνατό μου, δεν αισθάνομαι πως έχω κάποιο πρόβλημα. Έχω επιστρέψει από τη δευτέρα στις προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα. Βήμα βήμα προχωράμε για να δούμε πώς θα πάει».

Για το πότε θα επιστρέψει: «Δεν ξέρω ακριβώς. Πάντως, νιώθω πολύ καλά στις προπονήσεις. Ιδιαίτερα σήμερα, ένιωθα πως μπορώ να κάνω οτιδήποτε. Δεν ένιωσα κανένα πρόβλημα. Ανά πάσα στιγμή μπορώ να επιστρέψω.

Για την φετινή πορεία του Ολυμπιακού: «Είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα, όμως από τη στιγμή που είμαστε ακόμα μέσα στους στόχους μας -την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου- είναι μια καλή χρονιά.

Για το ερχόμενο ματς με τον Λεβαδειακό: «Ελπίζω όλοι να είναι κοντά μας, για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα στο γήπεδό μας και να μη περιμένουμε μια βδομάδα ακόμα. Ελπίζουμε να έχουμε τους φιλάθλους μας στο πλευρό μας, να γεμίσουν το γήπεδο και να έχουμε μια ωραία ατμόσφαιρα».

Για τον Λεβαδειακό: «Δεν σκέφτομαι ποτέ ποιος είναι ο αντίπαλος. Σέβομαι οποιονδήποτε, όμως το σημαντικό είναι εμείς να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να πάρουμε τη νίκη που θέλουμε».

Άμα έχει κέφια ο Μιραλάς...! (video)


Κάνοντας ένα εκπληκτικό κοντρόλ στην κίνηση και αφού απέφυγε έναν αμυντικό, ο Κέβιν Μιραλάς άνοιξε το σκορ για την Έβερτον κόντρα στη Μπέρνλι για την 33η αγωνιστική της Premier League.

Άμα έχει κέφια ο Μιραλάς... (video)
Μπορεί να είχε να σκοράρει από τις 28 Δεκεμβρίου, όμως ο Κέβιν Μιραλάς κατάφερε να βρει ξανά δίχτυα με εντυπωσιακό τρόπο.

Ο Βέλγος επιθετικός της Έβερτον, αφού έκανε τρομερό κοντρόλ φεύγοντας με ταχύτητα, απέφυγε έναν αμυντικό και μπαίνοντας στην περιοχή, νίκησε τον τερματοφύλακα της Μπέρνλι, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Δείτε το γκολ του πρώην άσου του Ολυμπιακού:




*Πηγή: sport-fm.gr*

Επιστρέφει ο Μελίσσης!

Με τον Χρήστο Μελίσση να ξεπερνάει το πρόβλημά του και να επιστρέφει στην αποστολή, θα παραταχθεί ο Πανθρακικός στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για την 31η αγωνιστική της Superleague.

Επιστρέφει ο Μελίσσης
Πλήρης θα υποδεχθεί ο Πανθρακικός τον Παναθηναϊκό στον Κυριακάτικο αγώνα για την 31η αγωνιστική της Superleague.

Μοναδικός αμφίβολος για την ομάδα του Μάνουελ Ρόκα ήταν ο Χρήστος Μελίσσης, ο οποίος όμως ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημά του, προπονήθηκε κανονικά και συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή για το παιχνίδι με τους «πράσινους».

Αναλυτικά η αποστολή του Πανθρακικού:
Αθανασιάδης, Πασχαλάκης, Μελίσσης, Χρήστου, Εμπόου, Ποτουρίδης, Μεχία, Βιγιαφάνε, Ροτζέριο, Σέτι, Μπάλντα, Ηλιάδης, Κάσες, Μπαικαρά, Ντιγκινί, Τζάνης, Ιγκόρ, Χασομέρης, Τσουμάνης, Παπαγεωργίου, Ρομέου *Πηγή: sport-fm.gr*

Όσο ζει… ελπίζει!!

Ζωντανός στο κυνήγι για είσοδο στα play-off έμεινε ο Παναιτωλικός επιστρέφοντας στις νίκες μετά από καιρό με το 2-0 επί της Καλλονής, σκοράροντας μετά από δύο μήνες. Καθοριστικός και πάλι ο Μαρτίνες.

Όσο ζει… ελπίζει!
Έξι ματς χωρίς νίκη ήταν πολλά. Ο Παναιτωλικός επικράτησε 2-0 της Καλλονής στο Αγρίνιο της Καλλονής για την 31η αγωνιστική της Super League και επέστρεψε στα επιτυχή αποτέλεσμα μετά από δύο μήνες, καθώς μετά από το 2-0 επί του Αστέρα στις 14 Φλεβάρη. Από εκεί και πέρα μέτρησε τέσσερις ήττες και δύο ισοπαλίες χωρίς να σημειώσει τέρμα.

Τους 46 βαθμούς έφθασε η ομάδα του Αγρίνιου, που πρέπει να ξεπεράσει Skoda Ξάνθη και ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ισοβαθμεί με τον Ατρόμητο που θα πάρει ωστόσο στα χαρτιά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και αύριο αγωνίζεται με τους Ηπειρώτες.

Το σκορ άνοιξε με ωραίο σουτ του Μαρτίνες στο 16’, ενώ ο Μορένο είχε δοκάρι στο 83’. Ο Τσαμπούρης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 90+1’, προσπαθώντας να απομακρύνει την μπάλα προ του Μορένο.


Το ματς

Από τη μία οι γηπεδούχοι που ήθελαν να βάλουν τέλος στα αρνητικά αποτελέσματα και να διατηρηθούν ζωντανοί στο κυνήγι για την είσοδο στα play-off, αν και το έργο τους είναι πολύ δύσκολο πλέον, αν και λίγες αγωνιστικές κρατούσαν την τύχη στα χέρια τους. Από την άλλη οι νησιώτες, οι οποίοι όπως φαίνεται έχουν ως στόχο να κλείσουν καλά τη σεζόν, καθώς ουσιαστικά έχουν εξασφαλίσει την παραμονή.

inner

Αυτά τα στοιχεία είχαν ως αποτέλεσμα να μπει ο Παναιτωλικός πιο… μαγκωμένος στο παιχνίδι και να αργήσει να πάρει μπρος, ενώ οι παίκτες της Καλλονής ξεκίνησαν πιο καλά απελευθερωμένοι και από το άγχος. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν ανοιχτά από την αρχή και λίγο έλειψε να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο τους, έχοντας δύο καλές στιγμές στο πρώτο δεκάλεπτο από στημένες φάσεις. Ωστόσο, στην πρώτη δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει καλά τη φάση ο Αναστασιάδης και στη δεύτερη ο Αντέγιο.

Από εκεί και πέρα η ομάδα του Αγρινίου, που ναι μεν είχε δύο τελικές μέχρι εκείνη τη στιγμή, αλλά δεν στεκόταν καλά στον αγωνιστικό χώρο ανέβασε ρυθμούς και ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος. Αρχικά… προειδοποίησε στο 12’ με τον Βιγιαφάνες να κάνει ωραίο γύρισμα από τα δεξιά και τον Τσαμπούρη να διώχνει σωτήρια σχεδόν πάνω στη γραμμή. Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως ο Μαρτίνες δεν συγχώρεσε για τον χώρο που του δόθηκε και εκτέλεσε με πολύ ωραίο σουτ τον Ράφαελ.

inner

Η υπεροχή του Παναιτωλικού συνεχίστηκε μέχρι την ανάπαυλα, αν και οι τελικές δεν ερχόντουσαν με την ίδια συχνότητα, όπως στο διάστημα 10’-30’.

Ο Βαγγέλης Βλάχος έκανε δύο αλλαγές στο ξεκίνημα του β’ μέρους, βάζοντας Αράς και Μίνγκα στο παιχνίδι αντί των Λεοζίνιο-Ναβάρο. Η εικόνα της Καλλονής βελτιώθηκε συγκριτικά, αλλά ουσιαστικά ήταν η ίδια με τα πρώτα λεπτά του πρώτου μέρους στηριζόμενοι οι φιλοξενούμενοι στον ενθουσιασμό τους, ενώ γενικότερα οι δύο ομάδες έπαιζαν κάπως… άναρχα.

Το ματς έμεινε ανοιχτό σε όλα τα αποτελέσματα μέχρι τέλους και λίγο έλειψε να το κλειδώσει ο Μορένο στο 89', αλλά μετά την κεφαλιά του η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Άλεξιτς. Τελικά συνέβη στο 90+1' όταν ο Τσαμπούρης με το αυτογκόλ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα της ομάδας του για κάτι θετικό.


Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναιτωλικός (Χάβος): Μπρακάλι, Κέβιν, Μπεχαράνο (Μύγας 65’), Άλβες (Μορένο 71’), Κάπελ, Μαλεζάς, Γοδόι, Βιγιαφάνιεζ, Μαρτίνεζ, Ετζενγκέλε, Φωτάκης (Λάζαρ 62’).

Καλλονή (Βλάχος): Άλεξιτς, Αντέγιο, Μανούσος, Λεοζίνιο (Μίνγκας 46’), Αναστασιάδης, Γιορέντε, Κεϊτά, Ναβάρο (Αράς 46’), Καλτσάς, Τσαμπούρης, Πετρόπουλος (Ξύδας 74’).

Διαιτητής: Ιωάννης Δελφάκης, βοηθοί οι Ηλίας Αλεξέας, Γεώργιος Γεωργιάδης. Τέταρτος Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας

Γήπεδο: Αγρινίου *Πηγή: sport-fm.gr*