Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Όλο και πιο κοντά στον «γκρεμό»

Κατώτερη των περιστάσεων σε ακόμη ένα ματς εμφανίστηκε η Μπέρνλι, η οποία ηττήθηκε στο «Γκούντισον Παρκ» από την Έβερτον με σκορ 1-0 και παρέμεινε σε πολύ δύσκολη θέση όσον αφορά τη σωτηρία!  
Άνευροι, χωρίς ρυθμοί οι φιλοξενούμενοι, συνεχίζουν να μην θυμίζουν ομάδα που πρέπει να τα δίνει όλα για να μείνει στην κατηγορία. Δέχτηκαν το γκολ στο 29’ από τον Κέβιν Μιραλάς, αλλά στα εναπομείναντα λεπτά – όσο και αν το ήθελαν- δεν βρήκαν επιθετικές λύσεις, πετώντας λευκή πετσέτα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με την αποβολή του Μπαρνς.
Αυτό ήταν το τέταρτο σερί αρνητικό τους αποτέλεσμα (3 ήττες και μία ισοπαλία), που τους διατήρησε στον πάτο της βαθμολογίας, δύο βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.
Το ματς:
Δεν είδαμε αυτό που περιμέναμε στο πρώτο ημίχρονο, ειδικά από την Μπέρνλι που καιγόταν για βαθμούς. Μέτρια εικόνα από τις δύο ομάδες, ελαφρώς καλύτερη η Έβερτον και ένα γκολ στο 29’ από τον Κέβιν Μιραλάς.
Κατά τ’ άλλα… λίγα πράγματα. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά, έφεραν στα μέτρα τους το παιχνίδι και πίεζαν για το γρήγορο γκολ. Τελικά, αν και πέρασε η ώρα, ο Βέλγος στράικερ έκανε το 1-0 και… γιγάντωσε το φορτίο των φιλοξενούμενων. Γιατί δεν ήταν μόνο το γκολ που δέχτηκαν, αλλά η γενικότερη εικόνα τους στο ματς που τους είχε ρίξει με την πλάτη στον τοίχο. Με εξαίρεση την τρομερή ευκαιρία του Τζόουνς να ισοφαρίσει, δεν έδειξαν τίποτε άλλο και ήταν πασιφανές ότι δεν μπορούσαν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Τα πράγματα, μάλιστα, έγιναν ακόμη χειρότερα, όταν στις καθυστερήσεις ο Μπαρνς δέχτηκε ανόητη αποβολή αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.
Ουσιαστικά, ήρθε η κατάρρευση της Μπέρνλι! Στο δεύτερο ημίχρονο η Έβερτον εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα και πίεση για το τελειωτικό χτύπημα. Στα πρώτα λεπτά ο Κονέ είδε την προσπάθειά του να χτυπά στο δοκάρι, ενώ λίγο αργότερα ο Λένον από πλεονεκτική θέση αστόχησε.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν παραδοθεί. Αδυνατούσαν να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα, ενώ οι ολιγωρίες τους στα μετόπισθεν έφεραν πολλούς κινδύνους στα καρέ τους. Ο Λένον συνέχιζε να αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνου, ενώ και ο Μιραλάς βρέθηκε κοντά στο δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο ρυθμός έπεφτε, η Έβερτον δεν άφηνε περιθώρια για «κλοπή» της Μπέρνλι και το τελικό 1-0 τη βρήκε άξια νικήτρια.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Έβερτον: Χάουαρντ, Μπέινς, Γιαγκέλκα, Στόουνς, Κόουλμαν, Μπάρι, ΜακΚάρθι (88' Μπέσιτς), Μιραλάς (61' Λουκάκου), Μπάρκλεϊ, Λένον, Κονέ (80' Νέισμιθ)
Μπέρνλι: Χίτον, Άρφιλντ, Σάκελ, Τζόουνς (87' Τέιλορ), Μπαρνς, Μι, Βόουκς (59' Γιούτκεβιτς), Νταφ, Μπόιντ (84' Γουάλας), Τριπιέρ, Ινγκς.
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: