Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

«Μπλόκο» σε Βαλβέρδε! (video)

Η Μπιλμπάο ερχόταν με φόρα από τη νίκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα, αλλά η Σεβίλλη της... έφραξε το δρόμο με το τελικό 1-1 κι ενώ η ομάδα του Βαλβέρδε είχε και χαμένο πέναλτι.

«Μπλόκο» σε Βαλβέρδε (video)
Ισόπαλες στο 1-1 έμειναν στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» οι Σεβίλλη και Μπιλμπάο. Οι Ανδαλουσιάνοι προηγήθηκαν μόλις στο τέταρτο λεπτό με τον Μορένο, ωστόσο δεν το χάρηκαν σχεδόν καθόλου.

Διότι δύο λεπτά αργότερα, ο Τοκέρο επωφελήθηκε τα αμυντικά λάθη των γηπεδούχων, πάσαρε στον Σουσαέτα και ο τελευταίος απλώς έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα στο 6’΄για την ισοφάριση.

Οι Βάσκοι θα μπορούσαν να πάνε στα αποδυτήρια, έχοντας κάνει την ολική ανατροπή, ωστόσο στις καθυστερήσεις ο σκόρερ τους δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπέτο από την άσπρη βούλα και το σκορ δεν άλλαξε. Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Βαλβέρδε το πάλεψε για να πάρει τη νίκη, ήταν καλύτερη, αλλά δεν τα κατάφερε, με το 1-1 να μένει ως το φινάλε.

Ακόμα και έτσι, η Μπιλμπάο παραμένει μόνη στην τέταρτη θέση, ενώ η Σεβίλλη βρίσκεται σε «συγκατοίκηση» με την Χετάφε στην έβδομη.


Goal Moreno - Sevilla 1-0 Athletic  Bilbao - 15... από video4all


Goal Susaeta - Sevilla 1-1 Athletic  Bilbao... από video4all

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:


Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου:

Λεβάντε – Έλτσε 2-1
(41’, 80’ Μπαράλ – 26’ Σαπουνάρου)

Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου

Οσασούνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-2
(16΄, 39' Οριόλ Ριέρα-45' Ισκο, 80' Πέπε)

Ράγιο Βαγιεκάνο – Γρανάδα 0-2
(35' Ρίκο, 89' Ρίκι)

Μπαρτσελόνα – Βιγιαρεάλ 2-1
(28', 68' Νεϊμάρ - 48' Μουσάτσιο)

Μάλαγα – Χετάφε 1-0
(75' Σάντα Κρουζ)

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου

Αλμερία – Εσπανιόλ 0-0

Σοσιεδάδ – Μπέτις 5-1

Σεβίλλη – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-1

Ατλέτικο Μαδρίτης – Βαλένθια (22:00)

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου

Βαγιαδολίδ – Θέλτα (23:00)


Η επόμενη αγωνιστική (20-22/12)

Έλτσε – Μάλαγα
Βιγιαρεάλ – Σεβίλλη
Μπέτις – Αλμερία
Ατλέτικο Μαδρίτης – Λεβάντε
Γρανάδα – Σοσιεδάδ
Εσπανιόλ – Βαγιαδολίδ
Χετάφε – Μπαρτσελόνα
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βαγιεκάνο
Θέλτα – Οσασούνα
Βαλένθια – Ρεάλ ΜαδρίτηςΠηγή: sport-fm.gr

Ο άνθρωπος που άλλαξε το ποδόσφαιρο!!

«Σκυλίσια Μέρα» το 1995, όταν σαν σήμερα άλλαξε οριστικά και δια παντός το ποδόσφαιρο. Διαβάστε γιατί. Ήταν 15 Δεκεμβρίου 1995 όταν η πρωτοβουλία Μπόσμαν (Βέλγος ποδοσφαιριστής) άλλαξε τον χάρτη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου κι όχι μόνο.
Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στο Λουξεμβούργο ήταν σαφής: Από εκείνη την μέρα άρχισε να αντιμετωπίζεται κάθε παίκτης σαν Ευρωπαίος εργαζόμενος κι όχι σαν ιδιοκτησία μιας ομάδας.
Αναμφισβήτητα μιλάμε για μια επανάσταση στον χώρο του ποδοσφαίρου που έφερε τα πάνω – κάτω. Συν τοις άλλοις, καταργήθηκε η διάταξη της ΟΥΕΦΑ, που περιόριζε μια ομάδα να έχει μόνο τρείς ξένους και δυο νατουραλιζέ.
Η ΟΥΕΦΑ αναγκάστηκε να απαλείψει μια σειρά από παραγράφους από τους κανονισμούς της σαν πρώτο βήμα αποδοχής του τελεσίγραφου της Κομισιόν που έληγε τον Μάρτιο του 1997.
Μάλιστα, ο Μανώλης Μαυρομάτης ήταν αυτός που μετέφρασε στα ελληνικά το κείμενο που κυκλοφόρησε με τίτλο «Η Επανάσταση στον Ευρωπαϊκό Αθλητισμό».
Πηγή: sportdog.gr

Τρίο… Τέβες!!

Με τον Κάρλο Τέβες να παίζει και να σκοράρει για… τρεις, η Γιουβέντους μετέτρεψε σε περίπατο το ματς με τη Σασουόλο επικρατώντας με σκορ 4-0, με τον Αργεντινό να κάνει χατ-τρικ.

Τρίο… Τέβες!
Σε προσωπική υπόθεση του Κάρλος Τέβες εξελίχθηκε η αναμέτρηση της Γιουβέντους με τη Σασουόλο για την 16η αγωνιστική της Serie A.

Οι πρωταθλητές Ιταλίας έψαχναν μια πειστική εμφάνιση μετά τον αποκλεισμό-σοκ από τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Champions League και τα κατάφεραν. Ο «Καρλίτο» έδειξε το δρόμο προς την επιτυχία σκοράροντας μετά από μόλις 15 λεπτά παιχνιδιού, ενώ χτύπησε ξανά με τη λήξη του πρώτου μέρους και ολοκλήρωσε τον προσωπικό του θρίαμβο στο 68’.

Στο μεσοδιάστημα είχε προλάβει να σημειώσει το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της «Γηραιάς Κυρίας» ο Πελούζο.

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής της Serie A

Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου

Κατάνια – Βερόνα 0-0

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου

Κιέβο – Σαμπντόρια 0-1
(16’ Έντερ)

Φιορεντίνα – Μπολόνια 3-0
(13’ Ίλιτσιτς, 29’ Βαλέρο, 64’ Ρόσι)

Τζένοα – Αταλάντα 1-1
(72’ Μπερτολάτσι – 90+4 Ντε Λούκα)

Λάτσιο – Λιβόρνο 2-0
(19’, 26’ Κλόζε)

Πάρμα – Κάλιαρι 0-0

Ουντινέζε – Τορίνο 0-2
(48’ Φάρνερουντ, 75’ Ιμόμπιλε)

Γιουβέντους – Σασουόλο 4-0
(15’, 45’, 68’ Τέβες, 28’ Πελούζο)

Νάπολι – Ίντερ (21:45)


Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου

Μίλαν – Ρόμα (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική (17η):

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου

Λιβόρνο – Ουντινέζε (19.00)
Κάλιαρι – Νάπολι (21.45)

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου

Μπολόνια – Τζένοα (13.30)
Αταλάντα – Γιουβέντους (16.00)
Βερόνα – Λάτσιο (16.00)
Ρόμα – Κατάνια (16.00)
Σαμπντόρια – Πάρμα (16.00)
Σασουόλο – Φιορεντίνα (16.00)
Τορίνο – Κιέβο (16.00)
Ίντερ – Μίλαν (21.45)Πηγή: sport-fm.gr

«Θρύλος»… τεσσάρων εποχών!!

Δεν έχει σημασία η εποχή... Σημασία έχει ότι ο Ολυμπιακός δεν σταματά πουθενά! Οι ερυθρόλευκοι καθάρισαν 2-0 τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, έσπασαν άλλο ένα ρεκόρ και στέφθηκαν με άνεση πρωταθλητές χειμώνα.

«Θρύλος»… τεσσάρων εποχών!
Με τη φόρα της πρόκρισης στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε να πάρει άλλη μια νίκη στο ελληνικό πρωτάθλημα και να σφραγίσει από σήμερα τον τίτλο του «πρωταθλητή Χειμώνα» δύο αγωνιστικές… νωρίτερα.

Οι ερυθρόλευκοι δεν χρειάστηκε να ανεβάσουν την απόδοσή τους σε υψηλά επίπεδα αλλά παρόλα αυτά νίκησαν 2-0 τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» διατηρώντας στους οκτώ βαθμούς τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία.

Πρόσωπο του αγώνα ο Βάις. Ο Σλοβάκος έφτιαξε το πρώτο γκολ, με τον Ντομίνγκες να τελειώνει τη φάση και πέτυχε το δεύτερο τέρμα των ερυθρολεύκων.

Με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός ισοφάρισε ένα ρεκόρ από την αγωνιστική σεζόν 1972-1974. Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στα 29 παιχνίδια εκτός έδρας χωρίς να έχει γνωρίσει ήττα! Συγκεκριμένα έχει 25 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες στα παιχνίδια που έχουν δώσει μακριά από το Καραϊσκάκη στο τελευταίο χρονικό διάστημα.

Πως έπαιξαν
Ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς επέλεξε τον Αγάνθο στην κορυφή της επίθεσης του Άρη, μεταθέτοντας τον Μανιά στο άκρο. Ο Σταυρόπουλος ήταν στο άλλο άκρο με τους Νταμαρλή, Οικονομόπουλο και Τάτο στη μεσαία γραμμή. Στην άμυνα ξεκίνησαν οι Καραγκούνης και Μαργαρίτης στα άκρα με τους Κύργια και Έλσνερ στο κέντρο της.

Από την άλλη πλευρά στον Ολυμπιακό ο Ρομπέρτο ήταν για άλλη μια φορά κάτω από την εστία. Οι Χολέμπας και Τόρες στα άκρα της άμυνας. Οι Παπαδόπουλος και Σιόβας στο κέντρο της. Στη μεσαία γραμμή θα βρίσκονται οι Σάμαρης, Μασάντο και Τσόρι. Στα δύο άκρα οι Βάις και Κάμπελ. Στην κορυφή της επίθεσης ο Ολαϊτάν.

Το παιχνίδι
Ούτε ο Μίτσελ δεν ονειρευόταν τόσο καλό ξεκίνημα από τους παίκτες του. Στα πρώτα λεπτά χωρίς να φορτσάρουν κατάφεραν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ και να ανοίξουν το σκορ…

Στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης ο Βάις κινήθηκε διαγώνια, έβγαλε όμορφα στον Τσόρι σε καλή θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή. Αυτός με ένα πλασέ έκανε το 1-0 για τους ερυθρόλευκους.

Το γκολ αυτό δεν ήταν τόσο… ευεργετικό για τους Πειραιώτες. Έριξαν ρυθμούς πριν καν προλάβουν να τους… ανεβάσουν και φρόντισαν απλώς να έχουν την κατοχή της μπάλας.

Από την άλλη πλευρά ο Άρης μη έχοντας να χάσει κάτι προσπάθησε για την ισοφάριση. Οι κίτρινοι απείλησαν τον Ρομπέρτο με αντεπιθέσεις εκμεταλλευόμενοι λάθη των παικτών του Ολυμπιακού στην κυκλοφορία της μπάλας. Στο 17ο λεπτό ο Άρης ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Τάτου από τον Σάμαρη αλλά ο Παπάς έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Την στιγμή εκείνη όμως ο Ολυμπιακός έδειξε και πάλι την κλάση του. Οι παίκτες του Μίτσελ άλλαξαν γρήγορα τη μπάλα. Αυτή έφτασε στον Βάις ο οποίος έκανε την ατομική ενέργεια μπήκε στη μεγάλη περιοχή και μόνος ανάμεσα σε πολλούς παίκτες του Άρη βρήκε πλεκτό, σημαδεύοντας στην κλειστή γωνία του Διούδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Άρη προσπάθησαν να μειώσουν το σκορ! Δεν μπόρεσαν όμως να απειλήσουν τον Ρομπέρτο. Κινητήριος μοχλός της ομάδας του Μιλινκοβιτς ήταν ο Τάτος, ο οποίος όμως ήταν αρκετά... μόνος για να πετύχει κάτι.

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες για να πετύχει και τρίτο τέρμα. Ο Ιμπαγάσα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, πρόλαβε να συνεργαστεί στο διάστημα αυτό καλά με τον Σαβιόλα, με τον τελευταίο όμως να μην νικά τον Διούδη σε ένα τετ-α-τετ που είχαν στο τέλος του αγώνα.

Άρης (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Κύργιας, Καραγκούνης, Οικονομόπουλος (79' Κοτσαρίδης), Αγκάνθο (73' Τσουκάνης), Τάτος, Μαργαρίτης, Σταυρόπουλος (63' Σουνάς), Νταμαρλής, Μανιάς, Έλσνερ.

Στον πάγκο: Μπουζάνης, Γιαννίτσης, Σουνάς, Κοτσαρίδης, Γκόλιας, Τσουκάνης, Καραγιάννης.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Τόρες, Μασάντο, Σάμαρης, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Σιόβας, Κάμπελ (65' Εντινγκά), Ντομίνγκες (84' Ιμπαγάσα), Βάις (77' Σαβιόλα), Ολαϊτάν.

Στον πάγκο: Μέγκιερι, Παπάζογλου, Ιμπαγάσα, Εντινγκά, Σαβιόλα, Μανωλάς, Στσέποβιτς. Πηγή: sport-fm.gr

Είδαν το… φως τους!!

Τη δεύτερη συνεχόμενη της νίκη –και τέταρτη στην Α1 μπάσκετ- πέτυχε η Κηφισιά παίρνοντας μεγάλο διπλό στο Ρέθυμνο κόντρα στον ΑΓΟΡ, 55-54.

Είδαν το… φως τους!
Από το καλό στο… καλύτερο η Νέα Κηφισιά. Μετά τη σημαντική νίκη που πήραν κόντρα στον ΠΑΟΚ, την περασμένη αγωνιστική, οι νεοφώτιστοι έφτασαν σε άλλη μία επιτυχία επικρατώντας του ΑΓΟΡ στο Ρέθυμνο με 55-54 για την 10η στροφή της Α1 μπάσκετ.

Αυτό ήταν το πρώτο διπλό των παικτών του Ηλία Παπαθεοδώρου που απομακρύνθηκαν και άλλο από την ουρά και πλέον δείχνουν ικανοί να φτάσουν γρήγορα στην επίτευξη του στόχου τους που είναι η παραμονή στα μεγάλα σαλόνια.

Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι γνώρισαν τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους μετά από αυτή στη Δράμα από τον ΚΑΟΔ.

Το ματς



Μαζί πορεύονταν οι δύο ομάδες στα πρώτα επτά λεπτά με την αστοχία να έχει τον πρώτο λόγο εκατέρωθεν (8-8). Στη συνέχεια όμως και μέσα σε τρία λεπτά η ΑΕΝΚ έτρεξε σερί 8-0 για να βρεθεί στο 8-16. Μείωσε λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου ο Γκάμπριελ σε 10-16 ενώ η αντεπίθεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο οι οποίοι με πέντε αναπάντητους πόντους μείωσαν σε 15-16. Λίγο αργότερα, δε, πέρασαν μπροστά (20-19), όμως δεν διατήρησαν για πολύ το προβάδισμά τους. Με επιμέρους 11-3 η Κηφισιά πήρε αέρα επτά πόντων (23-30) με τον ΑΓΟΡ να πετυχαίνει τρίποντο με τον Κουμπούρα και να οδηγείται στα αποδυτήρια στο -4 (26-30).

Αμείωτο το ενδιαφέρον και στην τρίτη περίοδο. Οι παίκτες του Θανάση Γιαπλέ εξακολουθούσαν να κυνηγούν στο σκορ, βρέθηκαν και στο -9 (33-42), όμως βελτιώνοντας τα ποσοστά τους στα τρίποντα και με σερί 9-0 κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 42-42 λίγο πριν την ολοκλήρωση των 30’ (42-44). Αντίστοιχη η εξέλιξη και στα τελευταία δέκα λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και πήραν προβάδισμα 8 πόντων (42-50), το Ρέθυμνο όμως αντέδρασε φέρνοντας το ματς στα ίσια (53-53) δύο λεπτά πριν το φινάλε και προσπερνώντας (54-53) ένα λεπτό αργότερα. Ο Τσαλδάρης με βολές ξαναέβαλε μπροστά την ΑΕΝΚ (54-55), ακολούθησαν τα χαμένα τρίποντα των Ράιτ και Γκάμπριελ για τον ΑΓΟΡ, αλλά και τα λάθη και το άστοχο τρίποντο του Βασίλιεβιτς για την Κηφισιά με το ματς να ολοκληρώνεται υπέρ των νεοφώτιστων 55-54.

Τα δεκάλεπτα: 10-16, 26-30, 42-44, 54-55

ΑΓΟΡ (Γιαπλές): Χαρτ 6 (5 ριμπάουντ), Καλλινικίδης 2, Κουμπούρας 7 (1), Αγγελόπουλος 3 (1), Ράιτ 4, Καλαμπόκης 13 (2), Κανονίδης, Σίνης, Λάτοβιτς 9 (1), Αλεξάντερ, Άρμπετ, Γκάμπριελ 10 (10 ριμπάουντ)

ΑΕΝΚ (Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς 2, Λιακόπουλος 9, Κρόκερ 9 (6 ριμπάουντ), Κομποδιέτας 3 (1), Σιούτης, Γκάρετ 9 (8 ριμπάουντ), Πετροδημόπουλος, Γουντς 2 (7 ριμπάουντ), Τσαλδάρης 7 (6 ριμπάουντ), Αντεγκμπόγιε, Κακιούζης 6 (2), Μπάρλος 8Πηγή: sport-fm.gr

Χείμαρ-Ρος παραμονής!!

Την τέταρτη νίκη του στην Α1 μπάσκετ πανηγύρισε ο Πανελευσινιακός, που επικράτησε 72-60 εντός έδρας του Άρη για τη 10η αγωνιστική και έκανε σημαντικό βήμα παραμονής, με κορυφαίοι τον Ράλεϊ-Ρος.

Χείμαρ-Ρος παραμονής
Επιστροφή στις νίκες μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες στην Α1 μπάσκετ για τον Πανελευσινιακό. Η ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα νίκησε 72-60 τον Άρη, έχοντας από την αρχή τα ηνία του αγώνα, με κορυφαίους τους Ράλεϊ-Ρος, Παπαμακάριο και Φαγέ. Εμφανής η απουσία το Βεζένκοφ για τον Άρη, που έχασε πολύ νωρίς στο ματς και τον Γκίκα λόγω τραυματισμού. Για τους «κίτρινους» πάλευε μόνος να αποτρέψει το… μοιραίο ο Πελεκάνος.

Ο αγώνας:

Με τον Παπαμακάριο να ηγείται επιθετικά ο Πανελευσινιακός μπήκε πολύ καλά στο ματς και προηγήθηκε 14-8 στο 5΄. Ο Άρης ήταν άστοχος στα τρίποντα (0/7), με αποτέλεσμα να μείνει έξι πόντους πίσω (19-13) στο τέλος της πρώτης περιόδου. Το ίδιο καλός επιθετικά ήταν ο Πανελευσινιακός και στην αρχή της 2ης περιόδου, όπου προηγήθηκε με 29-16 στο 15΄ έχοντας «οδηγούς» στο σκοράρισμα τους Μελισσαράτο-Φαγέ. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν καλή άμυνα, ήταν πιο δημιουργικοί και εκμεταλλεύονταν τα λάθη των παικτών του Αγγέλου –έχασε νωρίς τον πολύτιμο Γκίκα με τραυματισμό-, που δεν μπορούσαν παράλληλα να αξιοποιήσουν τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που μάζευαν. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου οι θεσσαλονικείς βελτιώθηκαν, έπαιξαν με μεγαλύτερη διάθεση στην άμυνα και μετά από εύστοχες προσπάθειες των Πελεκάνου, Αθηναίου και Τσκαλέρη, μείωσαν σε 37-31 στο ημίχρονο.

Παρά την επιτυχημένη προσπάθεια του Άρη να μειώσει ακόμα περισσότερο στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου (44-42), ο Πανελευσινιακός βρήκε και πάλι λύσεις στην επίθεση με τους Τέρνερ, Τζόουνς, Νίκου, και με σερί 9-0 αύξησε ξανά τη διαφορά στο +11 (53-42 στο 27΄). Οι «κίτρινοι» σκόραραν μόλις μία βολή (!) σε πεντέμισι λεπτά και έτσι το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τη μεγαλύτερη διαφορά (+14) υπέρ των γηπεδούχων 57-43. Η κατάσταση δεν διαφοροποιήθηκε καθόλου και μετά το πέρας του πρώτου τετραλέπτου της 4ης περιόδου (61-47), αφού ο Ρος είχε πάρει τη σκυτάλη από τους συμπαίκτες του στο σκοράρισμα και ο Άρης εξακολουθούσε να είναι απελπιστικά άστοχος στα τρίποντα (19%). Όσο και αν προσπαθούσε ο Πελεκάνος, δεν μπορούσε μόνος του να σταματήσει τον Πανελευσινιακό, ο οποίος πρόσθεσε με το τελικό 72-60, το τέταρτο φετινό ροζ φύλλο αγώνα στη συλλογή του.

Τα δεκάλεπτα: 19-13, 37-31, 57-43, 72-60.

Πανελευσινιακός (Σκαραφίγκας): Νίκου 8, Παπαμακάριος 14 (4), Αράπης, Ράλεϊ-Ρος 17, Τζόουνς 8, Φαγέ 6 (10ριμπ.), Μελισσαράτος 8, Τέρνερ 8, Μάντζαρης 3 (1), Αβραμίδης.
Άρης (Αγγέλου): Μποχωρίδης, Χαντ 3 (1), Πελεκάνος 23 (1), Γκίκας 1, Τσακαρέλης 7, Ασημακόπουλος 2, Χαρίσης, Λαρετζάκης 2, Σαρικόπουλος, Μούρτος 9, Αθηναίου 13 (2).

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Γκούμας, Θεωνάς. Πηγή: sport-fm.gr

Φίτεσε κορυφής!!

Φίτεσε κορυφής!Στην κορυφή του ολλανδικού πρωταθλήματος ανέβηκε η Φίτεσε, η οποία πήρε την εντός έδρας νίκη κόντρα στην Μπρέντα (3-2), η οποία ωστόσο δεν φάνηκε να εγκαταλείπει τα όπλα ακόμη και όταν είχε μείνει πίσω στο σκορ (3-1).

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν νωρίς το σκορ με το πέναλτι του Μπούιζ στο 24’. Ωστόσο, η Φίτεσε απάντησε γρήγορα και με τον ίδιο τρόπο, αφού η ισοφάριση ήρθε από τον Πιαζόν έντεκα λεπτά αργότερα ύστερα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Ο Πιαζόν ήταν ο παίκτης που έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, κάνοντας το 2-1 στο 50’.

Το τρίτο γκολ για τη Φίτεσε πέτυχε στο 84’ ο Λίρνταμ, ωστόσο την τελευταία κουβέντα είπαν οι παίκτες της Μπρέντα, με τον Λούρλινγκ να διαμορφώνει το σκορ της αναμέτρησης (3-2) στο 89’ της αναμέτρησης.

Ακόμη μια γκέλα για την Άλκμααρ…

Δεν λέει να συνέρθει η Άλκμααρ, η οποία στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του ολλανδικού πρωταθλήματος γνώρισε την ήττα στην έδρα της Χερακλές με σκορ 2-0. Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη αγωνιστική που η Άλκμααρ απέχει από τη νίκη και τρίτη συνεχόμενη που χάνει.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι με τον Λίνσεν να ανοίγει το σκορ στο 12’ της αναμέτρησης ενώ στο 95’ έκαναν το 2-0 με τον Τάνανεν.

Με τον συνήθη ύποπτο η Φέγενορντ!

Ο Πέλε ήταν ο μοναδικός πρωταγωνιστής της νίκης της Φέγενορντ επί της Γκρόνιγκεν αφού ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος (1-0) μόλις στο 12΄της αναμέτρησης.

Ο 28χρονος Ιταλός σε 15 αναμετρήσεις στο ολλανδικό πρωτάθλημα έχει πετύχει 13 τέρματα.

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 13/12

Τσβόλε- Χέρενφεν 1-2
(55’ Μπρούσερ - 32' πεν., 69' Φινμπόγκασον)

Σάββατο, 14/12

Ναϊμέγκεν- Ρόντα 4-3
(46’ Βέρμιλ, 61’,67’ Ριέκς, 81’ Κόνμποϊ - 8’ Χάπερτς, 12’ Νέμεθ, 86 Ντεμούτζ)

Ντε Χάαγκ- Βάαλβαϊκ 1-2
(89' Μπέγκελσνταϊκ - 7', 82' Άντερσον)

Τβέντε- Γκόου Αχέντ Ιγκλς 3-1
(21' Γκουτιέρες, 56' Κασταΐνιος, 62' Τάντιτς - 58' πεν. Φαν Ντερ Λίντεν)

Κυριακή, 15/12 (15:30)

Καμπούρ- Άγιαξ 1-2
(82’ Χέμεν-40’ Σένε, 90+2’ Κλάασεν)

Φέγενορντ- Γκρόνιγκεν 1-0
(12’ Πελέ)

Χέρακλες- Άλκμααρ 2-0
(12΄Λίνσεν, 90+5’ Τάνανεν)

Φίτεσε- Μπρέντα 3-2
(35’ πεν.,50’ Πιαζόν, 84’ Λίρνταμ- 24’ πεν. Μπούις, 89’ Λούρλινγκ)

Ουτρέχτη- Αϊντχόφεν(17:30)

Η επόμενη αγωνιστική (18η)

Παρασκευή, 20/12

Βάαλβαϊκ-Τβέντε (21:00)

Σάββατο, 21/12

Άλκμααρ-Χέρενφεν (19:45)
Μπρέντα-Καμπούρ (20:45)
Χέρακλες-Φίτεσε (20:45)
Φέγενορντ-Τσβόλε (21:45)

Κυριακή, 22/12

Ρόντα-Άγιαξ (13:30)
Γκόου Αχέντ Ιγκλς-Ουτρέχτη (15:30)
Γκρόνινγκεν-Ναϊμέγκεν (15:30)
PSV Αϊντχόφεν-Ντεν Χάαγκ (17:30)Πηγή: sport-fm.gr

Σταμάτησε... στα πέντε!! (video)

Ποιος είδε την Σοσιεδάδ και δεν φοβήθηκε! Οι Βάσκοι διέλυσαν την παραπαίουσα και ουραγό Μπέτις με σκορ 5-1 και είναι μόνοι στην έκτη θέση.

Σταμάτησε... στα πέντε! (video)
Πάρτι μέσα στο Ανοέτα για την Σοσιεδάδ. Οι Βάσκοι έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στην τραγική Μπέτις και επικράτησαν 5-1.

Μόλις στο 6’ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Αγκιρίτσε, με τους Ανδαλουσιανούς να απαντούν προσωρινά και να ισοφαρίζουν με τον Μολίνα στο 19’. Και κράτησαν μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο, όμως, ήρθε η «βροχή» γκολ για τους γηπεδούχους! Στο 55’ ο Ανσοτέγκι έβαλε ξανά σε θέση οδηγού την ομάδα του, επτά λεπτά μετά ο Γκριζμάν ανέβασε το δείκτη του σκορ (3-1), στο 68’ ο Αγκιρίτσε βρήκε για δεύτερη φορά δίχτυα, ενώ στο 85’ ο Τσάβι Πριέτο ολοκλήρωσε τον θρίαμβο για τη Σοσιεδάδ με το τελικό 5-1!

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:


Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου:

Λεβάντε – Έλτσε 2-1
(41’, 80’ Μπαράλ – 26’ Σαπουνάρου)

Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου

Οσασούνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-2
(16΄, 39' Οριόλ Ριέρα-45' Ισκο, 80' Πέπε)

Ράγιο Βαγιεκάνο – Γρανάδα 0-2
(35' Ρίκο, 89' Ρίκι)

Μπαρτσελόνα – Βιγιαρεάλ 2-1
(28', 68' Νεϊμάρ - 48' Μουσάτσιο)

Μάλαγα – Χετάφε 1-0
(75' Σάντα Κρουζ)

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου

Αλμερία – Εσπανιόλ 0-0

Σοσιεδάδ – Μπέτις 5-1

Σεβίλλη – Αθλέτικ Μπιλμπάο (20:00)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Βαλένθια (22:00)

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου

Βαγιαδολίδ – Θέλτα (23:00)


Η επόμενη αγωνιστική (20-22/12)

Έλτσε – Μάλαγα
Βιγιαρεάλ – Σεβίλλη
Μπέτις – Αλμερία
Ατλέτικο Μαδρίτης – Λεβάντε
Γρανάδα – Σοσιεδάδ
Εσπανιόλ – Βαγιαδολίδ
Χετάφε – Μπαρτσελόνα
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βαγιεκάνο
Θέλτα – Οσασούνα
Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης Πηγή: sport-fm.gr

Ενός Καλού… Καλού έπεται!!

Με τον Σάλομον Καλού η Λιλ έκανε την ανατροπή κόντρα στην Μπαστιά και πήρε το τρίποντο που την διατήρησε σε απόσταση αναπνοής από τη δεύτερη Μονακό.

Ενός Καλού… Καλού έπεται
Τη νίκη που τη διατηρεί σε απόσταση αναπνοής από τη δεύτερη Μονακό πήρε η Λιλ στην εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Μπαστιά (2-1).

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ της αναμέτρησης της 18ης αγωνιστικής του ολλανδικού πρωταθλήματος μόλις στο τρίτο λεπτό. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν γρήγορα με τον Καλού να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα στο 17’.

O 28χρονος επιθετικός όμως δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα, διπλασιάζοντας τα τέρματα για την Λιλ στο 25΄, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό σκορ της αναμέτρησης (2-1).

Αναλυτικά η 18η αγωνιστική:

Παρασκευή(13/12)

Μονπελιέ- Σεντ Ετιέν 0-1
(75' Γκραντέλ)

Σάββατο(14/12, 21:00)

Ρεν- Παρί Σ. Ζ. 1-3
(67' Αλεσαντρίνι - 19' Μότα, 51' Ιμπραΐμοβιτς, 90' Καβάνι)

Αζαξιό- Λοριάν 1-2
(44' Αράς - 38' Αλαντιέρ, 73' Αμπουμπακάρ)

Εβιάν-Ρεμς 1-1
(73' Μενσά - 90+1' Αγιτέ)

Γκινγκάμπ- Μονακό 0-2
(4' Μαρτιάλ, 42' Καρζούβα)

Ναντ-Τουλούζ 1-2
(82' Τζιλομπόντζι - 55' Ντιντό, 71' Ακπα-'Ακπρο)

Νις-Σοσό 1-0
(24' Μποτέκ)

Κυριακή(15/12)

Μπορντό- Βαλενσιέν 2-1
(58’ πεν. Ζουσιέ, 73’ Μαουρίς Μπελάι – 55. Ντουμπιά)

Λιλ-Μπαστιά 2-1
(3΄Γκενέστ- 17’ , 22’ Καλού)

Λιόν-Μαρσέιγ(22:00)

Επόμενη αγωνιστική(19η)

Παρασκευή(20/12)

Μονακό- Βαλενσιέν(21:30)

Σάββατο(21/12)

Σεντ Ετιέν- Ναντ(18:00)
Μπαστιά-Μονπελιέ(21:00)
Νις-Εβιάν(21:00)
Ρεμς-Αζαξιό(21:00)
Σοσό-Ρεν(21:00)
Τουλούζ-Γκινγκαμπ(21:00)

Κυριακή(22/12)

Μαρσέιγ-Μπορντό(15:00)
Λοριάν-Λιόν(18:00)
Παρί Σεν Ζερμέν-Λιλ(22:00)Πηγή: sport-fm.gr

Η «βασίλισσα» αντεπιτίθεται!!

Δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη για την Βέροια που δείχνει πως... υπάρχει ζωή! Η «βασίλισσα του βορρά» επικράτησε 1-0 του «χλωμού» Παναιτωλικού και πήρε νέα γερή «ανάσα».

Η «βασίλισσα» αντεπιτίθεται!
Δεν τα παρατάει και με τη δύναμη της έδρας της προσπαθεί να αντιστρέψει την κατάσταση!

Η Βέροια επικράτησε με το «φτωχό» πλην... πλούσιο (βαθμολογικά) 1-0 του Παναιτωλικού, ανέβηκε στους 13 βαθμούς και μπορεί να παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού, ωστόσο μίκρυνε την... ψαλίδα από τους υπόλοιπους.

Χρυσός σκόρερ του αγώνα ο Μπεν στο 71’ που χάρισε τη δίκαιη νίκη στην ομάδα του, την ώρα που τα «καναρίνια» δεν βρέθηκαν σε καλό... φεγγάρι, σε ακόμα ένα εκτός έδρας ματς, και έμειναν στους 18 πόντους.

Το ματς:


Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και οι παίκτες του δοκίμαζαν σουτ, τα οποία, όμως, δεν ανησυχούσαν τον Ράφαελ. Ωστόσο, η πρώτη μεγάλη στιγμή στο παιχνίδι άνηκε στην Βέροια, όταν ο Μπεν επιχείρησε το σουτ, αλλά την τελευταία στιγμή η μπάλα κόντραρε κι ενώ είχε πορεία προς τα δίχτυα των Αγρινιωτών! Στη συνέχεια, η «βασίλισσα του βορρά» ισορρόπησε πλήρως το ματς, αλλά ο ρυθμός του έπεσε, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν οι πολλές φάσεις.

Προς το τέλος του πρώτου 45 λεπτού, οι γηπεδούχοι... τράβηξαν γερά τα μαλλιά τους! Κι αυτό διότι έχασαν δύο τεράστιες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ. Αρχικά στο 38’ όταν ξανά ο Μπεν δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ, που απομάκρυνε εντυπωσιακά την προβολή του, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα όταν ο Καλτσάς μόνος του κι από κοντά... κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες στο 0-0, αλλά την Βέροια να δείχνει εμφανώς πως... πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Κι αφού απείλησε με κανά δυο σουτ κι αφού πέρασε ένα τέταρτο χωρίς να υπάρχει κάτι άξιο αναφοράς, ήρθε ο Μπεν στο 71’ να εκμεταλλευτεί το «δώρο» της άμυνας του Παναιτωλικού, να βρεθεί σε ακόμα μια φάση και να σκοράρει, ανοίγοντας το σκορ και δημιουργώντας ενθουσιασμό στους φίλους της Βέροιας!

Το κακό βράδυ για τα «καναρίνια» επιβεβαιώθηκε, καθώς παρά τις αλλαγές του Χάβου, δεν μπορούσαν ούτε φάση να κάνουν. Έτσι, η «βασίλισσα του βορρά» κατάφερε να κρατήσει πολύ εύκολα το υπέρ της 1-0 μέχρι το τέλος και να πανηγυρίσει μια νέα επιτυχία που της δίνει μεγάλη «ανάσα».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Βέροια: Αναστασόπουλος, Σισοκό, Γεωργιάδης, Μπεν, Αμαραντίδης, Μπαργκάν, Τραπ, Ζεζίνιο (74’ Παυλίδης), Καλτσάς, Όστοϊτς, Μπάρμπας

Στον πάγκο: Καντιμοίρης, Αποστολόπουλος, Μάνος, Ντα Κόστα, Σιόντης, Χούλιο

Παναιτωλικός: Ράφαελ, Γκόλιας, Καλί, Κούσας, Μουμίν (78’ Μπόγιοβιτς), Καμαρά, Γοδόι, Γκάλο, Παπουτσογιαννόπουλος, Ιωάννου (74’ Θεοδωρίδης), Μπελόν

Στον πάγκο: Στεφανάκος, Μελισσάς, Μυγάς, Καλογέρης, ΔάρλαςΠηγή: sport-fm.gr

Κόρμπος... ο εξορκιστής!!

Με μπροστάρη τον Κόρμπο (δύο γκολ) ο Απόλλων έσπασε την «κατάρα» της Ριζούπολης, επέστρεψε στις νίκες (3-2 τον Πανθρακικό) και είδε τη δουλειά του Λόρι Σάντσες να βρίσκει... βαθμολογικό αντίκρισμα.

Κόρμπος... ο εξορκιστής
Τέσσερα ματς χωρίς νίκη στην έδρα του ήταν πολλά. Ο Παναγιώτης Κόρμπος ήταν αποφασισμένος να «σπάσει» το αρνητικό σερί απέναντι στον Πανθρακικό, για τη 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, και τα κατάφερε.

Με δύο γκολ του Έλληνα μέσου –το ένα με πέναλτι στο 45+2’ και το άλλο με κεφαλιά στο 58’- και ένα του Αργυρόπουλου λίγο πριν το φινάλε (82') ο Απόλλων «λύγισε», 3-2, στη Ριζούπολη την ομάδα της Κομοτηνής και μετά από αρκετό καιρό άρχισε να «ανασαίνει» βαθμολογικά.

Καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης η ομάδα του Λόρι Σάντσες, που «στρίμωξε» τον Πανθρακικό με σέντρες που προερχόταν από τα άκρα. Καλή μόνο στο πρώτο 20ο λεπτο του ματς η ομάδα του Άκη Μάντζιου, από την οποία ξεχώρισε για ακόμη ένα ματς ο Κάσες. Με δέκα τελείωσαν το ματς οι γηπεδούχοι λόγω αποβολής του Αργυρόπουλου στο 87'. Παραλίγο εφιάλτης στο τέλος για τον Απόλλωνα, που είδε τους φιλοξενούμενους να μειώνουν σε 3-2 στο φινάλε με γκολ των Χασομέρη (90') και Ρομέου (90+2').

Ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας η «Ελαφρά Ταξιαρχία», που έφτασε στους 13 βαθμούς αφήνοντας τελευταίο με δέκα τον Άρη (παίζει στις 19.30 με τον Ολυμπιακό). Στους 18 έμεινε ο Πανθρακικός, που δεν μπόρεσε να συνεχίσει τις καλές του εμφανίσεις.

Το ματς:



Γρήγορο ρυθμό είχε το παιχνίδι από το ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου. Οι παίκτες του Πανθρακικού έμοιαζαν πιο επικίνδυνη στον αγωνιστικό χώρο, λόγω των γρήγορων συνδυασμών που επιχειρούσε ο Κάσες με τους συμπαίκτες του. Αντίθετα, ο Απόλλων προσπαθούσε με μακρινές να μπαλιές να φέρει τη μπάλα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, οι οποίοι δεν απειλήθηκαν αμυντικά.

Όσο κυλούσε ο χρόνος ο ρυθμός στο παιχνίδι έπεσε με την ομάδα της Κομοτηνής να περιορίζεται σε πιο παθητικό ρόλο, θέλοντας να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Αντίθετα, η ομάδα του Λόρι Σάντσες αν και έπαιρνε σταδιακά τον έλεγχο δεν μπορούσε να αναπτυχθεί γρήγορα και να απειλήσει τον Σέρεμετ. Τελικά, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οι ισορροπίες άλλαξαν, αφού ο Πετρόπουλος κέρδισε το πέναλτι σε μονομαχία με τον Έμποου και ο Κόρμπος έδωσε το προβάδισμα (1-0) στον Απόλλωνα.

Η αποφασιστικότητα των παικτών του Σάντσες να φτάσουν στη νίκη έγινε αντιληπτή από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έγινε πιο ουσιαστική στον αγωνιστικό χώρο και με αρκετές σέντρες από τα πλάγια δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα του Πανθρακικού. Σε ένα από τα πολλά «γεμίσματα» στην περιοχή του Σέρεμετ έφερε και το δεύτερο γκολ, με τον Παναγιώτη Κόρμπο να νικά για δεύτερη φορά στο 58’ τον υψηλόσωμο τερματοφύλακα.

Από εκεί και πέρα το ματς πήρε διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι παίκτες του Απόλλωνα έριξαν τον ρυθμό και έλεγξαν το πλήρως το παιχνίδι, ενώ οι φιλοξενούμενοι παρά τις προσπάθειές τους συνέχισαν να μην μπορούν να δημιουργήσουν εστίες κινδύνου στην περιοχή του Τζόρβα. Τελικά, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν και τρίτο τέρμα με τον Αργυρόπουλο στο 82' όμως βρέθηκαν φάτσα με τον εφιάλτη καθώς οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τη χαλαρότητα της αντίπαλης άμυνας και μείωσαν σε 3-2 με γκολ των Χασομέρη (90') και Ρομέου (90+2').

Οι συνθέσεις:



Απόλλων Σμύρνης (Λόρι Σάντσες): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Δεληζήσης, Αλβάρεζ, Κόρμπος (89' Παπαζαχαρίας), Τσοκάνης, Τσιλιγκίρης (73’ Χατζηζήσης), Παντελιάδης, Φαρινόλα, Πετρόπουλος (46’ Μπάρκογλου)

Στον πάγκο: Γουμάγιας, , Τσεμπερίδης, Διαμάντης, Βέρτζος

Πανθρακικός (Άκης Μάτζιος): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Χρήστου (62’ Ζεκίνια), Ζος, Μίκουλιτς, Ρομέου, Εμπόου (75’ Ντιόγκο), Μπαϊκαρά, Τζανής, Κάσες, Ιγκόρ (84' Χασομέρης)

Στον πάγκο: Κουτσόπουλος, Κ. Τριανταφύλλου, Σαρακατσάνος, Λαδάκης

Διαιτητής: Κύζας

Γήπεδο: ΡιζούποληΠηγή: sport-fm.gr

Καλλονός!!

Το γρήγορο γκολ της Καλλονής δεν «θάμπωσε» ούτε θόλωσε τον ΠΑΟΚ που αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, ανέτρεψε σε λίγα λεπτά την κατάσταση και τελικά έφτασε στο εντυπωσιακό 5-2!

Καλλονός!
Η Καλλονή δεν πρόλαβε καν να σκεφτεί πώς θα διαχειριζόταν το τέρμα που πέτυχε ο Περόνε με πέναλτι στο 6’, αφού οι Θεσσαλονικείς χρειάστηκαν λιγότερη από μισή ώρα για να απαντήσουν με τους Ολίσε (14’) και Σαλπιγγίδη (29’) και να ανατρέψουν την κατάσταση.

Καταιγιστικοί στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Στέφενς με κορυφαίο τον "σεληνιασμένο" Λούκας σημείωσαν ακόμη τρία γκολ και τελικά νίκησαν με σκορ 5-2.

Άκρως επιτυχημένο «λίφτινγκ» για τον ΠΑΟΚ, με τον Στέφενς να δίνει χρόνο συμμετοχής στον Σπυρόπουλο και να χρησιμοποιεί τον Τζαβέλλα ως σέντερ μπακ, ενώ οι νεαροί που κλήθηκαν να καλύψουν τις πολλές απουσίες των γηπεδούχων απλά δεν άντεξαν…

Το ματς

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί ο Γιάννης Μαντζουράκης αφού είδε από πολύ νωρίς την ομάδα του να παίρνει κεφάλι στο σκορ. Όμως, αντί το γρήγορο γκολ του Περόνε να δώσει αυτοπεποίθηση στους τυπικά γηπεδούχους και να «κόψει» τα πόδια των αντιπάλων, έγινε το αντίθετο.

Ο τεχνικός της Καλλονής παρέταξε την ομάδα με ενισχυμένο κέντρο και διάταξη 4-1-4-1 η οποία δεν επέτρεπε (θεωρητικά) στους παίκτες του ΠΑΟΚ να παίξουν με κάθετες μπαλιές από τον άξονα, όμως ο Στέφενς και οι παίκτες του βρήκαν τρόπο να αποφύγουν το συνωστισμό μεταφέροντας το παιχνίδι στο αριστερό άκρο της άμυνας της Καλλονής.

Ο Λεάντρο αποδείχθηκε πολύ εύκολος στόχος για τον Λούκας κυρίως αλλά και τους υπόλοιπους Θεσσαλονικείς και «αχίλλειος πτέρνα» της Καλλονής. Χτυπώντας από εκεί ο ΠΑΟΚ -που μετά το γκολ που δέχτηκε, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο- έφτασε εύκολα σε δύο γκολ (Ολίσε, Σαλπιγγίδης) και την ανατροπή.

Με τον Λούκας να συνεχίζει «σεληνιασμένος» και στο δεύτερο ημίχρονο και να έχει συμμετοχή σε κάθε καλή προσπάθεια, ο ΠΑΟΚ έστησε ένα μικρό πάρτι με καλεσμένη και «θύμα» την Καλλονή που για ένα τέταρτο στο δεύτερο μέρος απλά δεχόταν το ένα γκολ πίσω από το άλλο. Καθόλου περίεργο που πριν καν φτάσουμε στο 60’ το σκορ είχε φτάσει στο 5-1.

Από τη μεριά του ο Γιάννης Μαντζουράκης αποφάσισε να παρέμβει πολύ αργά και όταν όλα είχαν ήδη κριθεί, κάνοντας αλλαγές προσώπων και αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2. Πάντως, το γεγονός πως το… κοντέρ σταμάτησε κάπου εκεί οφείλεται πολύ περισσότερο στο γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι έριξαν ταχύτητα σκεπτόμενοι τα ματς που ακολουθούν.

Χάιλαϊτ του ματς από πλευράς Καλλονής στο δεύτερο ημίχρονο το φανταστικό γκολ του Μανούσου, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 5-2.

Το να ψάξει κανείς για διακριθέντες στον ΠΑΟΚ είναι μάλλον αχρείαστο, αφού το σκορ μιλά από μόνο του, όμως δεν είναι δυνατό να μη σταθεί στον Λούκας που έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο και από τα δικά του πόδια προήλθαν τα τέσσερα από τα πέντε γκολ της ομάδας.

Όσο για την Καλλονή… Από ένα τέτοιο αγωνιστικό «ναυάγιο» δύσκολα βρίσκει κανείς επιζώντες. Το θέμα για τους νησιώτες –που σε ακόμη ένα ματς δεν έπαιξαν στη φυσική τους έδρα και αυτό σίγουρα παίζει το ρόλο του- είναι πως μαζεύονται αρκετά "κολλητά" άσχημα αποτελέσματα.

Αυτό, εκτός από αρνητικά αποτελέσματα στην ψυχολογία, ενδέχεται να επηρεάσει και τη… βαθμολογία και η Καλλονή να βρεθεί αναπάντεχα μπλεγμένη, ενώ πριν μερικές εβδομάδες εύκολα μπορούσε να χαρακτηριστεί ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΚΑΛΛΟΝΗ: Χογκ, Αναστασιάδης (64’ Ντος Σάντος), Πίντο, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Γάλας (46’ Κάλφας), Βαλιό, Γιουκαρής, Γιονάν Γκαρσία (64’ Ντάμπος), Μανούσος, Περόνε.

Στον πάγκο: Σιδεράκης, Βλαστέλλης, Γκάσιτς, Καζάκης.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κατσουράνης (67’ Τζιόλης), Λαζάρ, Βούκιτς (67’ Πόζογλου), Ολίσε, Λούκας (72’ Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης.

Στον πάγκο: Γιακουμής, Κατσικάς, Κωνσταντινίδης, Αθανασιάδης.Πηγή: sport-fm.gr

Σκαρφάλωσε με Μπαράλες!!

Νίκη που τον ανέβασε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, συγκατοικώντας με τον Παναθηναϊκό, πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης, επικρατώντας 1-0 του Πανιωνίου για την 15η αγωνιστική. Σκόρερ ο Μπαράλες.

Σκαρφάλωσε με Μπαράλες
Στην πρώτη τετράδα της Superleague επέστρεψε ο Αστέρας Τρίπολης, μετά την ήττα του Παναθηναϊκού χθες(14/12) από τον Ατρόμητο και τη σημερινή του νίκη με 1-0 επί του Πανιωνίου. Σκόρερ ο Μπαράλες με πέναλτι στο 60’. Παρέμεινε αήττητη στο «Θ. Κολοκοτρώνης» η ομάδα του Στάικου Βεργέτη, έχοντας πέντε νίκες σε οκτώ παιχνίδια. Χωρίς γκολ για τέσσερις συνεχόμενους αγώνες οι παίκτες του Νίκου Παντέλη.

Το ματς

Το ματς ήταν ανούσιο μέχρι τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου. Ο Αστέρας Τρίπολης είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός και προσπαθούσε να ανοίξει το σκορ με μακρινά σουτ. Από την άλλη οι «κυανέρυθροι» δοκίμαζαν να βγουν μπροστά με αντεπιθέσεις.

Από το 24ο λεπτό και μετά έγιναν οι αξιοσημείωτες φάσεις του πρώτου μέρους με τον Πανιώνιο να φτάνει ένα βήμα από το γκολ με τον Κολοβό, ύστερα από "πούλημα" της μπάλας από τον Γκοϊάν. Οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, χάνοντας τρεις ευκαιρίες με Εντό, Καράσκο και Ντε Μπλάσις. Η ομάδα του Νίκου Παντέλη αντέδρασε, χάνοντας ευκαιρία με τον Αραβίδη, ο οποίος αστόχησε μέσα(και λίγο πλάγια) από την περιοχή.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε και πάλι πολλές ευκαιρίες, αλλά σίγουρα είχε καλύτερο ρυθμό. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν την κατοχή της μπάλας και αντίπαλοι τους προσπαθούσαν να δημιουργήσουν παίζοντας στην... κόντρα. Στο 59’ ο Αστέρας κέρδισε πέναλτι για χέρι του Κούρου. Το εκτέλεσε ο Μπαράλες, πετυχαίνοντας το τέταρτο του γκολ στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα το ματς ήταν «ραμμένο» στα μέτρα των γηπεδούχων, διατηρώντας την ομάδα της Νέας Σμύρνης μακριά από τα καρέ τους.

Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, αν στο 76’ ο Γιάννου δεν προσπαθούσε να τελειώσει εντυπωσιακά(με τακουνάκι) τη φάση, ύστερα από γύρισμα του Κούρου με τον πρώτο να είναι μπροστά στο τέρμα. Με την είσοδο του Σέτι τρία λεπτά αργότερα το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε. Οι στημένες φάσεις που είχε ο Πανιώνιος προς το τέλος δεν έδωσαν άλλο χρώμα στο ματς.




Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Λούι, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Κοντοές, Εντό, Μουνάφο, Καράσκο(79' Σέτι), Ντε Μπλάσις, Μπακασέτας(57' Γκρατσίνι), Μπαράλες.

Στον πάγκο: Γεωργακόπουλος, Πολ, Ντελγκάδο, Ναβάρο, Ζαραδούκας

Πανιώνιος (Νίκος Παντελής): Ανέστης, Παντίδος(69' Ντούνης), Λαμπρόπουλος, Αυλωνίτης, Κούρος, Μητρόπουλος, Κολοβός(89' Λάζνικ), Ζαχαράκης(83' Παναγιωτούδης), Μενδρινός, Αραβίδης, Γιάννου

Στον πάγκο: Γιαννακόπουλος, Λιόλιος, Παναγιωτούδης, Μπούζας, Ντούνης, Τόσκας, ΛάσνικΠηγή: sport-fm.gr

Το καλό... τρίτωσε!!

Με τον Θανάση Παπάζογλου να βγάζει... τα κάστανα απ’ τη φωτιά, ο ΟΦΗ έφτασε στην νίκη με σκορ 1-0 απέναντι στον Λεβαδειακό παίρνοντας το τρίτο του συνεχόμενο τρίποντο στο «Γεντί Κουλέ».

Το καλό... τρίτωσε
Στην τρίτη του συνεχόμενη νίκη μέσα στο «Γεντί Κουλέ» έφτασε ο ΟΦΗ, που επικράτησε με σκορ 1-0 του Λεβαδειακού, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο Θανάσης Παπάζογλου με κεφαλιά στο 7ο λεπτό έδωσε από πολύ νωρίς το προβάδισμα στην ομάδα του Σα Πίντο, που έχει βρει τον τρόπο να «ξεκλειδώνει» τις αντίπαλες άμυνες στο σπίτι της. Πολύ κακό πρόσωπο για τους Βοιωτούς, που έδειξαν κυρίως στο πρώτο ημίχρονο να μην μπορούν να βρουν λύσεις στην πίεση των γηπεδούχων και να μπερδεύονται από το 3-5-2 του Νίκου Καραγεωργίου.

«Ανάσα» για τον ΟΦΗ, που έφτασε τους 18 βαθμούς και έπιασε την Καλλονή στην 11η θέση. Στον αντίποδα, ο Λεβαδειακός έμεινε στους 17 βαθμούς και τη 13η θέση.

Το ματς:



Πιο δυνατά μπήκαν οι γηπεδούχοι στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου. Η ευκαιρία του Λυκογιάννη στο 3ο λεπτό και οι φωνές του Σα Πίντο από τον πάγκο «ξύπνησαν» τους παίκτες του ΟΦΗ, που πίεσαν από πολύ νωρίς για το πρώτο γκολ. Ο Παπάζογλου εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το κόρνερ του Μιλιάζες και έδωσε στο 7’ το προβάδισμα στους Κρητικούς.

Το 3-5-2, που χρησιμοποίησε ο Νίκος Καραγεωργίου, έδειξε να μην εξυπηρετεί τους Βοιωτούς, που αντιμετώπιζαν προβλήματα στην άμυνα και παράλληλα ήταν ακίνδυνοι επιθετικά. Από το 30’ ο Λεβαδειακός κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, ο ρυθμός του ΟΦΗ –με εξαίρεση το δοκάρι του Όγιος (33’) - έπεσε και το 1-0 παρέμεινε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

Πιο δραστήριοι ήταν οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο ημίχρονο. Η είσοδος των Ροτζέριο και Κάντζι στο ματς έκαναν σαφώς πιο γρήγορη και επικίνδυνη την ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου, που όμως αδυνατούσε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της. Ο ΟΦΗ χάρη στην πολύ καλή ανασταλτική του λειτουργία κρατούσε τον έλεγχο στο κέντρο και κατάφερε να μην απειληθεί.

Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης ο ρυθμός έπεσε, αφού οι παίκτες του Σα Πίντο έκλεισαν τους χώρους προκειμένου να διαφυλάξουν το υπέρ τους σκορ. Από τη μεριά του ο Λεβαδειακός έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει και να πλησιάσει την περιοχή του Φερνάντες, που είχε ένα από τα πιο άνετα απογεύματα της καριέρας του.



Οι συνθέσεις:



ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Κουτσιανικούλης (87' Μπανούσης), Παπάζογλου (79’ Λαμπρόπουλος), Κάλαϊτζιτς, Ζε Εντουάρντο, Μπούρμπος, Μακρής, Μιλιάζες, Όγιος (52’ Μακουκούλα)

Στον πάγκο: Δασκαλάκης, Βερόν, Δαμιανάκης, Στάθης

Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου): Στρατηλάτης, Γεωργίου, Ιωαννίδης, Λυκογιάννης, Μουλόπουλος, Μάντζιος, Μάγκας (46’ Ροτζέριο), Λαμπρόπουλος (46’ Κάντζι), Σανγκουϊνέτι, Κονέ, Ορτέγκα

Στον πάγκο: Τσιντώνας, Νικολακάκης, Μανόλο, Πετράτζι, Καπό

Διαιτητής: Κομίνης

Γήπεδο: «Γεντί Κουλέ» Πηγή: sport-fm.gr

Λύσεις εκ Γαλλίας για Βέροια!

Έντονη φημολογία πως η Βέροια εξετάζει την περίπτωση του Νέναντ Κοβάσεβιτς της Νιμ αναπτύχθηκε χθες το βράδυ, ενώ σύντομα θα δοκιμαστεί Τυνήσιος που αγωνίζονταν στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Λύσεις εκ Γαλλίας για Βέροια
O Ράτκο Ντόστανιτς. (Photo: Action Images)
Δημοσίευμα στη Σερβία υποστήριζε ότι η Βέροια εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του Νέναντ Κοβάσεβιτς. Πρόκειται για τον 33χρονο μέσο της Νιμ, ο οποίος μέχρι το 2008 είχε 26 συμμετοχές με την εθνική Σερβίας.

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες βασίζονταν στο γεγονός ότι ο έμπειρος μέσος είναι συμπατριώτης με τον Ράτκο Ντόστανιτς, ενώ οι δυο τους είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν στον Ερυθρό Αστέρα.

Από την πλευρά τους, οι Ημαθιώτες τονίζουν πως πρόκειται για σενάρια, ενώ ο Κοβάσεβιτς επέστρεψε φέτος στη Γαλλία που είναι η «δεύτερη πατρίδα» του.

Εν τω μεταξύ, στη «βασίλισσα του Βορρά» αναμένεται να δοκιμαστεί ένας Τυνήσιος που αγωνίζονταν στο γαλλικό πρωτάθλημα, ενώ θα υπάρξουν και άλλες δοκιμές που έχουν «τσεκαριστεί» στο πρόσφατο παρελθόν. Πηγή: sport-fm.gr

Προχωράει για δύο, γράφουν για έναν!!

Προσπάθεια να επεκτείνουν τους δανεισμούς του Ρομπέρτο και του Κάμπελ θα επιχειρήσουν στον Ολυμπιακό, την ώρα που στο Μεξικό «στέλνουν» τον Μοντέρο της Μορέλια Μονάρκας.

Προχωράει για δύο, γράφουν για έναν
Ο Τζέφερσον Μοντέρο.
Δεδομένη θεωρείται η επιθυμία της διοίκησης του Ολυμπιακού να κρατήσει τον Ρομπέρτο Χιμένεθ και τον Τζόελ Κάμπελ στο ρόστερ της ομάδας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Για αυτό τον λόγο οι Πειραιώτες σκοπεύουν να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να επεκτείνουν τους δανεισμούς των δύο ποδοσφαιριστών, οι οποίοι έχουν ικανοποιήσει με την μέχρι τώρα παρουσία τους.

Η περίπτωση του Ισπανού τερματοφύλακα είναι ιδιαίτερη, αφού δεν ξέρει ακόμα αν θα επιστρέψει στην Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία επιθυμεί να διατηρήσει στις τάξεις τον Κουρτουά που ανήκει στην Τσέλσι. Μέσα στην εβδομάδα άνθρωποι της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ θα συναντηθούν με τους εκπροσώπους του 26χρονου γκολκίπερ για να δουν μήπως αγοράσουν μέρος των δικαιωμάτων του.

Όσον αφορά τώρα την αντίστοιχη υπόθεση του Κάμπελ, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο ο Ολυμπιακός να καταφέρει να αγοράσει τον Κοσταρικανό φορ, ο οποίος έχει πολύ καλή παρουσία με τους νταμπλούχους Ελλάδας στις εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ίσως και εντός της εβδομάδας υπάρξει επαφή με τον εκπρόσωπό του και τη διοίκηση της Άρσεναλ, στην οποία και ανήκει, για να μείνει και του χρόνου στο Λιμάνι.

Εν τω μεταξύ, στο Μεξικό υποστηρίζουν πως ο Ολυμπιακός μαζί με την Κρουζ Αζούλ και την Λιλ έχουν έρθει σε επαφή με την Μορέλια Μονάρκας για την απόκτηση του ακραίου επιθετικού, Τζέφερσον Μοντέρο.

Ο 24χρονος παίκτης είναι 36 φορές διεθνής με το Εκουαδόρ, ενώ έχει πετύχει και 7 γκολ. Αγωνίζεται ως αριστερός εξτρέμ, όμως παίζει και στα δεξιά και ως δεύτερος επιθετικός.

Παρότι θεωρείται νεαρός ηλικιακά, έχει παίξει στην Ισπανία με τις φανέλες της Βιγιαρεάλ (9 συμμετοχές, 1 γκολ), της Λεβάντε (ως δανεικός 11 εμφανίσεις), της Μπέτις (παλί με τη μορφή δανεισμού 32 συμμετοχές, 1 γκολ) και από το 2012 είναι στον μεξικανικό σύλλογο (41 εμφανίσεις, 9 τέρματα).
Πηγή: sport-fm.gr

Ενδιαφέρον για δύο… Ρώσους!!

Τις περιπτώσεις του Ομπίνα και Θαπατέρ της Λοκομοτίβ Μόσχας έχουν ξεχωρίσει στον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη. Του χρόνου προγραμματίζεται το ραντεβού Γκαρσία-Σαββίδη.

Ενδιαφέρον για δύο… Ρώσους
Δεδομένη θεωρείται τον Γενάρη η επιστροφή του Τόμας Νέτσιντ στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όμως στον ΠΑΟΚ φέρονται να ετοιμάζονται για νέες συνεργασίες με σύλλογο της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Metrosport» αναφέρει πως οι Θεσσαλονικείς έχουν ξεχωρίσει τις περιπτώσεις του Βίκτορ Ομπίνα και του Αλμπέρτο Θαπατέρ της Λοκομοτίβ Μόσχας.

Και οι δύο ποδοσφαιριστές δεν υπολογίζονται στην ομάδα του «σιδηροδρόμου», αφού μετρούν τρεις και μία συμμετοχές τη φετινή σεζόν.

Ο 26χρονος εξτρέμ, Ομπίνα, κατάγεται από τη Νιγηρία και εκτός από τη Ρωσία (45 εμφανίσεις, 3 τέρματα) έχει αγωνιστεί στο ιταλικό πρωτάθλημα με την Κιέβο Βερόνα (82 συμμετοχές, 19 γκολ) και την Ίντερ (9 εμφανίσεις, 1 τέρμα) το ισπανικό πρωτάθλημα με την Μάλαγα (26 συμμετοχές, 4 γκολ), ενώ για μικρό χρονικό διάστημα έπαιξε και στην Γουέστ Χαμ (25 εμφανίσεις, 3 τέρματα). Είναι επίσης 46 φορές διεθνής και έχει σημειώσει 11 γκολ με το εθνόσημο στο στήθος.

Από την πλευρά του, ο 28χρονος χαφ, Θαπατέρ, είναι Ισπανός και ξεκίνησε την καριέρα του από τη Σαραγόσα, στην οποία έμεινε μέχρι και το 2009 (177 συμμετοχές, 5 γκολ). Στη συνέχεια, έπαιξε για δύο χρόνια στην Τζένοα (28 εμφανίσεις, 3 τέρματα), ένα χρόνο στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας (22 συμμετοχές, 2 γκολ) και τον Δεκέμβρη του 2011 ανήκει στον ρωσικό σύλλογο (27 εμφανίσεις, 1 τέρμα). Είναι διεθνής μόνο με τις ελπίδες της πατρίδας του.

Όσον αφορά τώρα την υπόθεση του Γκαρσία, ο Ουρουγουανός προπονήθηκε κανονικά χθες με την υπόλοιπη ομάδα του ΠΑΟΚ, όμως εντός της εβδομάδας ετοιμάζεται να επιστρέψει στην πατρίδα του και - σύμφωνα με τα «Σπορ του Βορρά» - θα μιλήσει με τον Ιβάν Σαββίδη το νέο έτος για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον ίδιο και την ομάδα. Πηγή: sport-fm.gr

Καραγκούνης: «Σοβαροί απέναντι στον Ολυμπιακό»

Τη σημασία που έχει για τον Άρη η σημερινή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό εξήγησε ο Βασίλης Καραγκούνης, μιλώντας στη Nova.

Καραγκούνης: «Σοβαροί απέναντι στον Ολυμπιακό»
Τεράστια πρόκληση αποτελεί για τον Βασίλη Καραγκούνη η σημερινή αναμέτρηση του Άρη με τον Ολυμπιακό μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο νεαρός αμυντικός αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού από τους Πειραιώτες στους Θεσσαλονικείς, όμως το μυαλό του πηγαίνει μόνο στις υποχρεώσεις που έχουν οι «κίτρινοι» και τον στόχο που έχουν θέσει να παραμείνουν στη Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βασίλης Καραγκούνης στο Novasports

Βασίλη, τι σκέφτεσαι για το ματς που έρχεται με τον Ολυμπιακό;

«Για τη διαφορά δυναμικότητας μπορούμε να μιλήσουμε μόνο μέσα από τη βαθμολογία. Εγώ πιστεύω στην ομάδα, έχουμε καλή ομάδα, απλά πολλά αποτελέσματα δεν ήρθαν όπως θα τα θέλαμε. Ο Ολυμπιακός γνωρίζουμε τι ομάδα είναι και τι μπορεί να κάνει και θα το αντιμετωπίσουμε όπως όλα τ΄ άλλα με σοβαρότητα, διότι όλοι μας έχουμε ένα καθήκον εδώ πέρα να σώσουμε την ομάδα και αυτό θα επιδιώξουμε».

Ακόμη κι αν χάσετε κανείς δεν πρόκειται να σας κατηγορήσει. Αυτό σημαίνει πως θα αγωνιστείτε χωρίς πίεση;

«Θα τα δώσουμε όλα, αλλά μία ήττα, είναι πάντα μία ήττα. Είτε χάνεις από τον πρώτο, είτε από κάποια άλλη ομάδα. Η ήττα δεν χωράει σ΄ αυτόν τον σύλλογο και σ΄ αυτή την ομάδα. Δεν μας ταιριάζει αυτή η λέξη, γι αυτό και θα κατέβουμε στο γήπεδο για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Ο τρόπος με τον οποίο χάθηκε η νίκη στη Κρήτη σας έχει πεισμώσει;

«Ο τρόπος με τον οποίο χάθηκε η νίκη στη Κρήτη, ήταν κάτι το παράλογο! Γυρίσαμε ένα παιχνίδι από 2-0 και τελικά το κάναμε δώρο σ΄ αυτούς, καθώς κατάφεραν να πάρουν το 3-3. Ναι, μας έχει πεισμώσει υπό την έννοια, γιατί δεν γίνεται η χάρη και σ΄ εμάς μια φορά; Συνήθως όλα τα στραβά έρχονται σ΄ εμάς. Αλλά είμαστε πεισμωμένοι και θέλουμε να δείξουμε ποιοι είμαστε. Ότι η θέση που έχουμε στη βαθμολογία δεν μας αρμόζει».

Για σένα το ματς με τον Ολυμπιακό είναι ιδιαίτερο, τόσο γιατί προέρχεσαι από εκεί, όσο και γιατί η συγκυρία το φέρνει έτσι, ώστε να επιστρέφεις στην ενδεκάδα..

«Το βλέπω ως ένα ματς όπως όλα τ΄ άλλα, γιατί μπορεί να αγωνίζομαι στην ομάδα του Αρη ως δανεικός, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να δώσω το 100%, ώστε να βοηθήσω στην επίτευξη των στόχων της ομάδας. Δεν νομίζω πως πρέπει να σταθώ σε κάτι ιδιαίτερο, παρά μόνο στο να μπούμε όλοι, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο και να τα δώσουμε όλα».

Ως αμυντικός που είσαι ποιους υπολογίζεις περισσότερο από μια πλειάδα αντίπαλων, πολύ ικανών επιθετικών;

«Εχουν ένα σύνολο που απαρτίζεται από ποδοσφαιριστές μεγάλους και ποιοτικούς, αλλά δεν θέλω να αναφερθώ σε κανένα όνομα, γιατί αναφέροντας έναν μπορεί να ξεχάσω κάποιον άλλον. Σίγουρα όλοι χρειάζονται προσοχή και με την ανάλογη προσήλωση να προσπαθήσουμε να τους περιορίσουμε».

Σαβιόλα: «Ο καλός Ολυμπιακός δεν φοβάται»

Ικανός να προχωρήσει πέρα από τους «16» του Champions League είναι ο Ολυμπιακός, όπως δήλωσε ο Χαβιέρ Σαβιόλα.

Σαβιόλα: «Ο καλός Ολυμπιακός δεν φοβάται»
Η πρόκριση στους «16» του Champions League δεν είναι το ταβάνι του Ολυμπιακού. Ο Χαβιέρ Σαβιόλα εκτιμά πως μπορεί να προχωρήσει περισσότερο στη διοργάνωση, αλλά αποφεύγει να εκφράσει προτιμήσεις για την κλήρωση της Δευτέρας.

«Βλέποντας τις ομάδες που έχουν προκριθεί, καταλαβαίνουμε ότι είναι περίπλοκο. Δεν έχουμε προτιμήσεις. Δεν μπορούμε να πούμε ‘προτιμώ αυτή την ομάδα, είναι πιο εύκολη από την άλλη’», δήλωσε στη Real News και πρόσθεσε: «Εμείς πρέπει να δουλέψουμε για να προσπαθήσουμε να προκριθούμε. Ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μαν. Γιουνάιτεντ είναι πολύ δύσκολες. Για να περάσουμε στην επόμενη φάση θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλά. Όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, θα έχουμε πολύ δύσκολη αποστολή, αλλά ο καλός Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Είναι ικανός να προχωρήσει στη διοργάνωση».

«Βλέμματα» εξ Ιταλίας για Τάτο!!

Ιταλικοί σύλλογοι θα δώσουν το «παρών» στην αποψινή αναμέτρηση του Άρη με τον Ολυμπιακό, με το βλέμμα τους να είναι στραμμένο στον Ανδρέα Τάτο.

«Βλέμματα» εξ Ιταλίας για Τάτο
Στο μεταγραφικό στόχαστρο ιταλικών ομάδων φέρεται να βρίσκεται ο Ανδρέας Τάτος, όπως αναφέρει η SportDay.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σήμερα στις εξέδρες του «Κλεάνθης Βικελίδης» για τον αγώνα του Άρη με τον Ολυμπιακό θα δώσουν το παρών αρκετοί σκάουτερ που θα θελήσουν να «τσεκάρουν» ποδοσφαιριστές.

Μεταξύ αυτών θα βρίσκονται και σκάουτερ ιταλικών ομάδων που θα έχουν τα μάτια τους στραμμένα και στον Τάτο.Πηγή: sport-fm.gr

Τους έκοψε την… όρεξη!!

Έβαλε μπροστά τις μηχανές για ένα ημίχρονο και «έδεσε» τη θέση της στην κορυφή η Σταντάρ Λιέγης, που επικράτησε με 3-1 της… Ευρωπαίας Γκενκ.

Τους έκοψε την… όρεξη
Η εμφάνιση της περασμένης αγωνιστικής κόντρα στη Λέουβεν άνοιξε την… όρεξη σε όσους την καταδιώκουν για τη θέση στην κορυφή.

Στο ματς με την Γκενκ όμως η Σταντάρ Λιέγης θυμήθηκε τον καλό της εαυτό και διατήρησε τα σκήπτρα της βαθμολογίας, επικρατώντας με 3-1.

Οι φιλοξενούμενοι, έδειξαν πως έχουν ακόμα το μυαλό της στην μεγάλη νίκη της Πέμπτης στο Γιουρόπα Λιγκ και την πανηγυρική πρόκριση στην επόμενη φάση και δεν κατάφεραν να κοντράρουν την πρωτοπόρο της βαθμολογίας.

Από την άλλη, η Σταντάρ δεν έπιασε τα κορυφαία στάνταρ της, όμως στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καταιγιστική και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην Γκενκ.

Αναλυτικά η αγωνιστική (19η)

Σάββατο 14/12

Λέουβεν-Οστάνδη 1-2
(28΄αυτ. Λουκάκου, -58΄ Λούισιντ, 83΄ Βιλμέτ)

Λόκερεν-Κόρτραϊκ 0-0

Μαλίν-Βάαλαντ 0-0

Σερκλ Μπριζ-Μονς 2-1
(7΄ Ντε Χένε, 22΄πεν. Σμόλντερς- 90+4΄Μουνούγκα)

Κυριακή 15/12

Σταντάρ Λιέγης-Γκενκ 3-1
(60’ ΕμΠοκού, 61’,76’ Μουζάνγκι – 89’ Ζοσέφ-Μινροσέ)

Γάνδη-Άντερλεχτ (19:00)
Ζoύλτε Βάρεγκεμ-Λιρς (21:30)
Σαρλερουά-Μπριζ (21:30)

Επόμενη αγωνιστική (20η)

Σάββατο 21/12

Σερκλ Μπριζ-Γκενκ (19:00)
Βάαλαντ-Λιρς (21:00)
Ζoύλτε Βάρεγκεμ-Οστάνδη (21:00)
Λόκερεν-Λέουβεν (21:00)
Μαλίν-Κόρτραϊκ (21:00)
Σαρλερουά-Μονς (21:00)

Κυριακή 22/12

Γάνδη-Μπριζ (15:30)
Σταντάρ Λιέγης-Άντερλεχτ (19:00)Πηγή: sport-fm.gr

Δεν… μάσησαν οι Βολιώτες!!

Ο Αχαρναϊκός προηγήθηκε αλλά ο Ολυμπιακός Βόλου δεν προβληματίστηκε! Απάντησε με τρία γκολ (τα δύο μέσα σε 4 λεπτά) και νίκησε 3-1. Νίκη στις καθυστερήσεις για τα Χανιά!

Δεν… μάσησαν οι Βολιώτες
Βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά δεν μάσησε… Ο Ολυμπιακός Βόλου αντέδρασε με τρία γκολ, πήρε τη νίκη απέναντι στον Αχαρναϊκό και διατηρήθηκε στην κορυφή του Νότιου Ομίλου της Football League μετά και την 12η αγωνιστική.

Ο Νεόφυτος άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο παιχνίδι του Βόλου. Οι γηπεδούχοι όμως χρειάστηκαν μόλις τέσσερα λεπτά για να αλλάξουν τα δεδομένα.

Στο 79ο λεπτό ο Πόνσε ισοφάρισε σε 1-1 και στο 83ο ο Πινδόνης έδωσε το προβάδισμα στους Βολιώτες. Ο Μπρέσκα στο 90’ έκανε το 3-1 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Την ίδια στιγμή στη Μαγούλα ο τοπικός Αστέρας δυσκόλεψε τα Χανιά, τα οποία όμως κατάφεραν να πάρουν τη νίκη. Για να το πετύχουν όμως άγχωσαν τους οπαδούς τους καθώς πέτυχαν το γκολ της νίκη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στον Βόρειο όμιλο ξεχωρίζει η νίκη του Ηρακλή με την Αναγέννηση Καρδίτσας. Ο «γηραιός» νίκησε 3-1.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον στον όμιλο πέφτει στο παιχνίδι που ολοκληρώνει το σημερινό πρόγραμμα της Κέρκυρας με τον Εθνικό Γαζώρο, το οποίο θα κρίνει πολλά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής της Football League

Βόρειος Όμιλος
Ηρακλής – Αναγέννηση Καρδίτσας 3-1
(17’ Ζαχόρα, 68’ Τσιλιανίδης, 85’ Πουρτουλούδης – 40’ Μπουντούρης, 78’ κοκκ. Κουκούλης)

Αναγέννηση Γιαννιτσών – Δόξα Δράμας 1-2
(38’ Παλάσκος – 24’ Κυριακίδης, 32’ Στόικος)

Απόλλων Καλαμαριάς – Καβάλα 4-0
(12’ Πασιαλής, 26’ Βλάχος, 59’ Αθανασιάδης)

Κέρκυρα – Εθνικός Γαζώρος (18:00)

Νότιος Όμιλος
Πανηλειακός – Επισκοπή 1-2
(90+1 Κοτσώνης – 66’ Σουμπασάκης, 90+4 Γκονσάλες)

Παναιγιάλειος – Φωστήρας 1-0
(23’ Ακραπίδης)

Αστέρας Μαγούλας – Χανιά 0-1
(74’ Ασλανίδης-κόκκινη – 90+1 Μέλο)

Γλυφάδα – Φωκικός 0-2
(9’, 17’ Τζέκος)

Ολυμπιακός Βόλου – Αχαρναϊκός 3-1
(79’ Πόνσε, 83’ Πινδίνης 90+2 Μπρέσκα - 27’ Νεόφυτος)Πηγή: sport-fm.gr

Καιρός για «δύο» στο 92’!!

Μπορεί ο Άγιαξ να αγχώθηκε κόντρα στην Καμπούρ, ωστόσο στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο (2-1) και να ανακτήσει τη θέση του στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Καιρός για «δύο» στο 92’
Μόνο εύκολο έργο δεν είχε ο Άγιαξ στην εκτός έδρας αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής του ολλανδικού πρωταθλήματος κόντρα στην προτελευταία, Καμπούρ.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 40’ με τον Σένε, ωστόσο η Καμπούρ τους επιφύλασσε δυσάρεστες εκπλήξεις, αφού οχτώ λεπτά πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης (82’) με τον Χέμεν να κάνει το 1-1.

Ωστόσο, ο πρωταθλητής έδειξε χαρακτήρα και στις καθυστερήσεις του αγώνα (90+2’) πήρε τη νίκη με το γκολ του Κλάασεν.

Με το εν λόγω τρίποντο ο Άγιαξ πέρασε στην κορυφή του πρωταθλήματος και πλέον περιμένει το αποτέλεσμα της Φίτεσε με την Μπρέντα για να δει αν θα παραμείνει στην πρώτη θέση. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν έχασε την ευκαιρία η Μπορντό!!

Την ήττα της Ναντ από την Τουλούζ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο –αν και αγχωτικό τρόπο- η Μπορντό, η οποία πήρε τη νίκη (2-1) από τη Βαλενσιέν και ανέβηκε στην τέταρτη θέση.

Δεν έχασε την ευκαιρία η Μπορντό
Την ανατροπή χρειάστηκε να κάνει η Μπορντό για να πανηγυρίσει τη νίκη με σκορ 2-1 κόντρα στη Βαλενσιέν στο εντός έδρας παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν πίσω στο σκορ στο 55’ με τον Ντουμπιά, ωστόσο η ισοφάριση ήρθε τρία λεπτά αργότερα ύστερα από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζουσιέ (58’).

Η... λύτρωση για τη Μπορντό ήρθε στο 73’ όταν ο Μορίς-Μπελαί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Βαλενσιέν και διαμόρφωσε το τελικό σκορ (2-1).

Με την εν λόγω νίκη, τέταρτη συνεχόμενη, η Μπορντό ανέβηκε στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος – εκμεταλλευόμενη την ήττα της Ναντ από την Τουλούζ- και περιμένει το αποτέλεσμα της Μαρσέιγ με τη Λιλ για να δει αν θα έχει συγκάτοικο.

Αναλυτικά η 18η αγωνιστική:

Παρασκευή(13/12)

Μονπελιέ- Σεντ Ετιέν 0-1
(75' Γκραντέλ)

Σάββατο(14/12, 21:00)

Ρεν- Παρί Σ. Ζ. 1-3
(67' Αλεσαντρίνι - 19' Μότα, 51' Ιμπραΐμοβιτς, 90' Καβάνι)

Αζαξιό- Λοριάν 1-2
(44' Αράς - 38' Αλαντιέρ, 73' Αμπουμπακάρ)

Εβιάν-Ρεμς 1-1
(73' Μενσά - 90+1' Αγιτέ)

Γκινγκάμπ- Μονακό 0-2
(4' Μαρτιάλ, 42' Καρζούβα)

Ναντ-Τουλούζ 1-2
(82' Τζιλομπόντζι - 55' Ντιντό, 71' Ακπα-'Ακπρο)

Νις-Σοσό 1-0
(24' Μποτέκ)

Κυριακή(15/12)

Μπορντό- Βαλενσιέν 2-1
(58’ πεν. Ζουσιέ, 73’ Μαουρίς Μπελάι – 55. Ντουμπιά)

Λιλ-Μπαστιά(18:00)
Λιόν-Μαρσέιγ(22:00)

Επόμενη αγωνιστική(19η)

Παρασκευή(20/12)

Μονακό- Βαλενσιέν(21:30)

Σάββατο(21/12)

Σεντ Ετιέν- Ναντ(18:00)
Μπαστιά-Μονπελιέ(21:00)
Νις-Εβιάν(21:00)
Ρεμς-Αζαξιό(21:00)
Σοσό-Ρεν(21:00)
Τουλούζ-Γκινγκαμπ(21:00)

Κυριακή(22/12)

Μαρσέιγ-Μπορντό(15:00)
Λοριάν-Λιόν(18:00)
Παρί Σεν Ζερμέν-Λιλ(22:00)Πηγή: sport-fm.gr

Με την αύρα του Κυριάκου!!

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος επέστρεψε στη δράση μετά από 383 μέρες και η Σάλκε επιβλήθηκε της Φράιμπουργκ με 2-0 για τη 16η αγωνιστική.

Με την αύρα του Κυριάκου
Η μεγάλη επιστροφή του Κυριάκου Παπαδόπουλου είναι γεγονός. Ο νεαρός αμυντικός έπαιξε σε επίσημο ματς για πρώτη φορά μετά τις 27 Νοεμβρίου του 2012 και η Σάλκε επικράτησε 2-0 της Φράιμπουργκ.

Ο 21χρονος άσος, που ταλαιπωρήθηκε πολύ από τραυματισμούς στο αριστερό γόνατο, πέρασε στο 88’ στη θέση του Φαρφάν γνωρίζοντας την αποθέωση.

Στο 44’ ο Χέφλερ στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη σέντρα του Φαρφάν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ενώ ο τελευταίος στο 67’ μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Μάιερ.

Με τη νίκη αυτή οι «βασιλικοί μπλε» έφτασαν τους 27 βαθμούς και είναι στην έκτη θέση, στο -5 από την τέταρτη Γκλάντμπαχ.

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 13/12

Χέρτα Βερολίνου-Βέρντερ Βρέμης 3-2
(17’ πεν., 26’ Ράμος, 48’ Ρόνι - 15’ Πέτερσεν, 32’ Χαντ)

Σάββατο 14/12 (16:30)

Μάιντς-Γκλάντμπαχ 0-0

Χόφενχαϊμ-Ντόρτμουντ 2-2
(17’ Σιπλοκ, 38’ Βόλαντ – 44’ Ομπαμεγιάνγκ, 67’ Πίστσεκ)

Άουγκσμπουργκ-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ 4-1
(23’ πεν. Βερχάεγκ, 30’, 33’ Χαν, 75’ Άλτιντοπ – 47’ Οέρλ)

Ανόβερο-Νυρεμβέργη 3-3
(60’ Μπιτενκούρτ, 87’, 92’ Ντιούφ - 30’ Χλούσεκ, 38’ Ντρμιτς, 41’ Νίλσον)

Μπάγερν Μονάχου-Αμβούργο 3-1
(42’ Μάντζουκιτς, 52’ Γκέτσε, 93’ Σακίρι – 87’ Λασόγκα)

Βόλφσμπουργκ-Στουτγκάρδη 3-1
(38' Ροντρίγκεζ, 53' Ντιέγκο, 78' Πέρισιτς - 57' Βέρνερ)

Κυριακή, 15/12

Σάλκε-Φράιμπουργκ 2-0
(44’ αυτ. Χέφλερ, 67’ πεν. Φαρφάν)

Λεβερκούζεν-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (17η)

Παρασκευή, 20/12

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Άουγκσμπουργκ (21:30)

Σάββατο 21/12 (16:30)

Ντόρτμουντ-Χέρτα Βερολίνου
Βέρντερ Βρέμης-Λεβερκούζεν
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Χόφενχαϊμ
Φράιμπουργκ-Ανόβερο
Αμβούργο-Μάιντς
Νυρεμβέργη-Σάλκε (19:30)

Κυριακή, 22/12

Γκλάντμπαχ-Βόλφσμπουργκ (16:30)
Στουτγκάρδη-Μπάγερν Μονάχου (18:30)Πηγή: sport-fm.gr

Τορίνο για… Ευρώπη!!

Η Τορίνο νίκησε 2-0 την Ουντινέζε στο «Φρίουλι» πετυχαίνοντας την νίκη της ημέρας για την 16η αγωνιστική της Serie A. Νίκες για Φιορεντίνα και Λάτσιο!

Τορίνο για… Ευρώπη
Η Τορίνο πέρασε με 2-0 από το «Φρίουλι» απέναντι στην Ουντινέζε συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις και αποτελέσματα στο πρωτάθλημα.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 48ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Τσέρσι να μην σκοράρει αυτή την φορά, αλλά να τροφοδοτεί τον Φάρνερουντ και εκείνος να χρίζεται σκόρερ.

Στο 75ο λεπτό ο Ιμόμπιλε διπλασίασε τα τέρματα της Τορίνο και υποχρέωσε σε ήττα την Ουντινέζε η οποία ήλπιζε σε κάτι καλύτερο μετά την ισοπαλία με την Ίντερ στο Μιλάνο στην προηγούμενη αγωνιστική.

Η Φιορεντίνα δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στην Μπολόνια. Τη φιλοδώρησε με τρία τέρματα και έτσι παρέμεινε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Στις νίκες επέστρεψε και η Λάτσιο. Μετά από έξι αγωνιστικές οι «λατσιάλι» βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν σε ένα… τρίποντο από την στιγμή που βρήκαν και εύκολα τρόπο να σπάσουν την άμυνα της Λιβόρνο. Ας είναι καλά ο Κλόζε ο οποίος σκόραρε δύο φορές.

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής της Serie A

Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου
Κατάνια – Βερόνα 0-0

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου
Κιέβο – Σαμπντόρια 0-1
(16’ Έντερ)

Φιορεντίνα – Μπολόνια 3-0
(13’ Ίλιτσιτς, 29’ Βαλέρο, 64’ Ρόσι)

Τζένοα – Αταλάντα 1-1
(72’ Μπερτολάτσι – 90+4 Ντε Λούκα)

Λάτσιο – Λιβόρνο 2-0
(19’, 26’ Κλόζε)

Πάρμα – Κάλιαρι 0-0

Ουντινέζε – Τορίνο 0-2
(48’ Φάρνερουντ, 75’ Ιμόμπιλε)

Γιουβέντους – Σασουόλο (19:30)

Νάπολι – Ίντερ (21:45)

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου
Μίλαν – Ρόμα (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική (17η):
Σάββατο 21 Δεκεμβρίου
Λιβόρνο – Ουντινέζε (19.00)
Κάλιαρι – Νάπολι (21.45)

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου
Μπολόνια – Τζένοα (13.30)
Αταλάντα – Γιουβέντους (16.00)
Βερόνα – Λάτσιο (16.00)
Ρόμα – Κατάνια (16.00)
Σαμπντόρια – Πάρμα (16.00)
Σασουόλο – Φιορεντίνα (16.00)
Τορίνο – Κιέβο (16.00)
Ίντερ – Μίλαν (21.45)Πηγή: sport-fm.gr

Πραγματική… Γιουνάιτεντ!!

Μια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που υπενθύμισε ποια είναι -προς το παρόν τουλάχιστον- πρωταθλήτρια εμφανίστηκε στο Μπέρμιγχαμ! Με πρωταγωνιστή τον Γουέλμπεκ, οι «διάβολοι» καθάρισαν 3-0 την Άστον Βίλα!

Πραγματική… Γιουνάιτεντ! (video)
Η διαφορά απ’ την κορυφή παραμένει μεγάλη. Σε επίπεδα που θα μπορούσε ν’ ανατρέψει στο παρελθόν, αλλά προς το παρόν μοιάζει δύσκολο.

Μέχρι το τέλος της χρονιάς όμως, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παραμένει πρωταθλήτρια. Κι αυτό το χαρακτήρα έβγαλε -επιτέλους για τους φίλους της- στο Μπέρμιγχαμ!

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Γουέλμπεκ (που σκόραρε δυο φορές σε τέσσερα λεπτά) οι «κόκκινοι διάβολοι» καθάρισαν πριν καν βγει το εικοσάλεπτο το παιχνίδι με την Άστον Βίλα.

Και το γκολ του Κλέβερλι στο ξεκίνημα του β’ μέρους απλά έδωσε έμφαση στην επιστροφή τους στις νίκες (3-0).

Αυτή που ήρθε έστω και χωρίς τον τραυματία Φαν Πέρσι και της επέτρεψε να μείνει σε απόσταση τέτοια απ’ τις πρώτες θέσεις, ώστε να ελπίζει ότι -με ανάλογες εμφανίσεις- θα επιστρέψει σ’ αυτές.


Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Σάββατο, 14/12 (17:00)

Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ 6-3
(14’ Αγουέρο, 39’ Νεγκρέδο, 50’, 88’ Φερναντίνιο, 66’ Σίλβα, 90’+6’ πεν. Τουρέ - 31’, 63’ Γουόλκοτ, 90’+3’ Μερτεζάκερ)

Κάρντιφ-Γουέστ Μπρομ 1-0
(66’ Γουίτινχαμ)

Τσέλσι-Κρίσταλ Πάλας 2-1
(16’ Τόρες, 35’ Ραμίρες - 29’ Σαμάκ)

Έβερτον-Φούλαμ 4-1
(18’ Όσμαν, 73’ Κόουλμαν, 84’ Μπάρι, 90’+2’ Μιραλάς - 67’ πεν. Μπερμπάτοφ)

Νιούκαστλ-Σαουθάμπτον 1-1
(28’ Γκουφράν - 66’ Ροντρίγκες)

Γουέστ Χαμ-Σάντερλαντ 0-0

Χαλ-Στόουκ 0-0

Κυριακή, 15/12

Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3
(15’, 18’ Γουέλμπεκ, 52’ Κλέβερλι)

Νόριτς-Σουόνσι 1-1
(45'+4' Χούπερ - 12' Ντάιερ)

Τότεναμ-Λίβερπουλ (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (17η)

Σάββατο, 21/12 (17:00)

Λίβερπουλ-Κάρντιφ (14:45)
Κρίσταλ Πάλας-Νιούκαστλ
Φούλαμ-Μάντσεστερ Σίτι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Χαμ
Στόουκ-Άστον Βίλα
Σάντερλαντ-Νόριτς
Γουέστ Μπρομ-Χαλ

Κυριακή, 22/12

Σαουθάμπτον-Τότεναμ (15:30)
Σουόνσι-Έβερτον (18:00)

Δευτέρα, 23/12

Άρσεναλ-Τσέλσι (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Θετικός, αλλά ηττημένος ο μεγάλος Αντετοκούνμπο!!

Αρκετά καλή παρουσία είχε στο NBDL ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, αλλά η ομάδα του ηττήθηκε.

Θετικός, αλλά ηττημένος ο μεγάλος Αντετοκούνμπο
Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είχε 7 πόντους (2/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα σε 29:32.

Η ομάδα του, ωστόσο, Ντέλαγουερ 87ερς, θυγατρική των Σίξερς, ηττήθηκε με 136-113 από την Αϊόβα Ένερτζι.

Οι 87ερς έχουν δύο νίκες σε εννιά αγώνες του NBDL.Πηγή: sport-fm.gr

Λάμψη Κόμπι και… Γιάννη!!

Ο Κόμπι Μπράιαντ θύμισε τον καλό εαυτό του και οδήγησε τους Λέικερς σε νίκη στη Σάρλοτ. Εξαιρετικός και πάλι ο Αντετοκούνμπο, αλλά ήττα για Μπακς.

Λάμψη Κόμπι και… Γιάννη
Η πρώτη νίκη των Λέικερς με τον Κόμπι Μπράιαντ στο ρόστερ τους ήρθε στο τέταρτο φετινό παιχνίδι του. Ο ηγέτης της ομάδας είχε 21 πόντους (8/15 σουτ), 8 ασίστ και 7 ριμπάουντ συμβάλλοντας αποφασιστικά στο 88-85 επί των Μπόμπκατς στη Σάρλοτ.

Οι Μάβερικς επικράτησαν 106-93 των Μπακς παρά την απουσία του προπονητή τους, Ρικ Καρλάιλ, αλλά και του Ντιρκ Νοβίτσκι, αμφότερων λόγω ασθένειας. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν και πάλι εξαιρετικός με 13 πόντους (7/8 βολές, 3/8 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 τάπα και κανένα λάθος, ενώ αγωνίστηκε περισσότερο από κάθε άλλον συμπαίκτη του (34:46).

Ο Λεμπρόν Τζέιμς άγγιξε το τριπλ-νταμπλ με 25 πόντους, 9 ριμπάουντ και 9 ασίστ οδηγώντας το Μαϊάμι στο 114-107 επί της παλιάς του ομάδας, των Καβαλίερς.

Με 35 πόντους του Καρμέλο Άντονι οι Νικς επιβλήθηκαν των Χοκς με 111-106 στη Νέα Υόρκη, ενώ οι Ράπτορς σάρωσαν με 99-77 τους Μπουλς στο Σικάγο.

Ο Κρις Πολ είχε 38 πόντους και 12 ασίστ στη νίκη των Κλίπερς με 113-97 στην Ουάσινγκτον, με την οποία ολοκλήρωσαν με 4-3 ένα σερί επτά αγώνων εκτός έδρας.

Οι Μπλέιζερς διέσυραν με 139-105 τους Σίξερς στη Φιλαδέλφεια έχοντας 21 τρίποντα (επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της ομάδας) σε 37 προσπάθειες και έγιναν μετά τους Πέισερς η δεύτερη ομάδα που φτάνει τις 20 νίκες.

Τέλος, οι Σπερς με 22 πόντους και 12 ριμπάουντ του Τιμ Ντάνκαν δεν είχαν πρόβλημα να φτάσουν στο 100-84 επί των Τζαζ.

Αναλυτικά :

Σάρλοτ Μπόμπκατς-Λος Άντζελες Λέικερς 85-88 Γουόκερ 24, Τζέφερσον 14, Χέντερσον 13, Γκόρντον 10-Μπράιαντ 21, Χιλ 15, Γκασόλ 15, Γιανγκ 13.

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Λος Άντζελες Κλίπερς 97-113 Γουόλ 24 (12 ασίστ), Γουέμπστερ 12, Μπούκερ 12, Αρίζα 11-Πολ 38 (12 ασίστ), Κρόφορντ 17, Γκρίφιν 16, Ντάντλεϊ 16, Τζόρνταν 15 (10 ριμπ.).

Μαϊάμι Χιτ-Κλίβελαντ Καβαλίερς 114-107 Τζέιμς 25, Ουέιντ 24, Μπος 22 (12 ριμπ.), Άλεν 12, Τσάλμερς 11-Ίρβινγκ 19, Γουέιτερς 16, Τόμπσον 16, Τζακ 14, Κλαρκ 12, Γκι 10.

Νιου Γιορκ Νικς-Ατλάντα Χοκς 111-106 Άντονι 35, Μπαρνιάνι 23, Χάρνταγουεϊ 13, Πριγκιόνι 11, Ούντριχ 10-Ουίλιαμς 27, Μίλσαπ 18, Χόρφορντ 17, Κόρβερ 13, Μακ 10.

Σικάγο Μπουλς-Τορόντο Ράπτορς 77-99 Ντενγκ 17, Ντανλίβι 14, Μπάτλερ 11, Νοά 10 (12 ριμπ.)-Λάουρι 16, Βαλαντσιούνας 15 (11 ριμπ.), ΝτεΡόζαν 15, Τζόνσον 14, Πάτερσον 12.

Φιλαδέλφεια 76ερς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 105-139 Ρότεν 18, Τόμπσον 17, Χόους 16, Γιανγκ 15, Άντερσον 14-Όλντριτζ 20 (16 ριμπ.), Μπατούμ 17, Λίλαρντ 16, Ράιτ 15, Μάθιους 14, Ουίλιαμς 14, Λόπεζ 12, Ρόμπινσον 10.

Ντάλας Μάβερικς-Μιλγουόκι Μπακς 106-93 Ράιτ 19, Καλντερόν 18, Κάρτερ 15, Μάριον 13 (12 ριμπ.), Μπλερ 11-Χένσον 18 (13 ριμπ.), Νάιτ 16, Αντετοκούνμπο 13, Ραντούλιτσα 12, Μίντλετον 10.

Γιούτα Τζαζ-Σαν Αντόνιο Σπερς 84-100 Μπερκ 20, Χέιγουορντ 18, Ουίλιαμς 10, Έβανς 4 (11 ριμπ.)-Ντάνκαν 22 (12 ριμπ.), Πάρκερ 15, Λέοναρντ 13, Μπελινέλι 11, Μιλς 11.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Σίδνεϊ FC: Επίδειξη τεχνικής και γκολάρα από Ντελ Πιέρο!! (video)

Η τέχνη του ποδοσφαίρου δεν ξεχνιέται και του λόγου του αληθές αποδεικνύει ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, ο οποίος στα 40 του προκαλεί θαυμασμό στην Αυστραλία με τις ικανότητές του.
Ο Ιταλός «Μεγαλέξανδρος» πέτυχε ένα γκολ εξαιρετικής ομορφιάς στη νίκη της Σίδνεϊ FC επί της Μέλμπουρν Χαρτ με 2-1, καθώς άδειασε δύο αντιπάλους και σκόραρε ξεσηκώνοντας τα πλήθη. Αυτό ήταν το τέταρτο τέρμα του στο πρωτάθλημα Αυστραλίας.
Κι επειδή τα λόγια είναι περιττά, δείτε το βίντεο...




Πηγή: onsports.gr

Μουντιάλ Συλλόγων: Τώρα Γκουαντζού για Μπάγερν!! (videos)

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων εξασφάλισαν οι Γκουαντζού Εβεργκράντε και Ράζα Καζαμπλάνκα, αλλά πλέον προκύπτουν οι Μπάγερν Μονάχου και Ατλέτικο Μινέιρο, αντίστοιχα.
Οι πρωταθλητές Ασίας του Μαρσέλο Λίπι επικράτησαν με 2-0 της Αλ Αχλί στο πρώτο, χρονικά, προημιτελικό της διοργάνωσης. Στο 49ο λεπτό άνοιξε το σκορ ο 24χρονος Βραζιλιάνος Έλκεσον, ενώ στο 67ο ο γυρολόγος Αργεντινός Νταρίο Κόνκα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, αλλά ο κεφάτος Μουρίκι δημιούργησε αμφότερα τα γκολ και έχασε ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.
Στον έτερο προημιτελικό, η «γηπεδούχος» Ράζα Καζαμπλάνκα πέτυχε έκπληξη κερδίζοντας με 2-1 τη Μοντερέι, η οποία ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, αλλά έμεινε πίσω στο σκορ από το 24ο λόγω γκολ του Τσεμσεντίν Τσίτιμπι. Στο 54ο ισοφάρισαν οι Μεξικανοί με τον Χοσέ Μαρία Μπασάντα και ακολούθησε παράταση, στο 5ο λεπτό της οποίας ο 30άχρονος Κούκο Γκοέχι σημείωσε το νικητήριο γκολ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.
Παρακάτω το υπόλοιπο πρόγραμμα του Μουντιάλ Συλλόγων:
Ημιτελικοί
17/12, 21.30: Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)- Γκουαντζού Εβεργκράντε (Κίνα)
18/12, 21.30: Ατλέτικο Μινέιρο (Βραζιλία)- Ράζα Καζαμπλάνκα (Μαρόκο)
Αγώνας για πέμπτη θέση
18/12, 18.30: Αλ Αχλί (Αίγυπτος)- Μοντερέι (Μεξικό)
Αγώνας για τρίτη θέση
21/12, 18.30: Ηττημένοι ημιτελικών
Τελικός
21/12, 21.30: Νικητές ημιτελικών






Πηγή: onsports.gr

«Μόνο για Ευρώπη φεύγω από την Μονάρκας»

Ο Τζέφερσον Μοντέρο έκανε δηλώσεις για την προοπτική του να φύγει από την Μονάρκας Μορέλια, τονίζοντας πως θα αποχωρήσει μόνο για ευρωπαϊκό σύλλογο.
Σύμφωνα με την Nacion Celeste ο άσος από το Εκουαδόρ ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω την Μονάρκας για άλλη ομάδα στο Μεξικό». Από την άλλη όμως τόνισε ό,τι «θα έφευγα από την ομάδα μόνο για κάποια καλή προσφορά από την Ευρώπη. Φυσικά και θα με ενδιέφερε να γυρίσω εκεί και να παίξω ποδόσφαιρο. Όμως δεν θα πάω πουθενά αλλού στο Μεξικό. Είμαι πολύ ευχαριστημένος στην Μονάρκας». Υπενθυμίζεται πως το όνομα του Μοντέρο γράφτηκε στο Μεξικό και για τον Ολυμπιακό.
Πηγή: gazzetta.gr

Ο ΠΑΟ θέλει... Μπεργκ, ο ΠΑΟΚ νοοτροπία!!

Ο Χρήστος Σταθόπουλος γράφει για τον απόντα ΠΑΟΚ σε μεγάλα ματς και για τους... Μπεργκ.
Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία σε καμία περίπτωση. Ούτε, φυσικά, στο ποδόσφαιρο. Παραδείγματα; Πάμπολλα. 
Ένα πρόσφατο, όμως, που μου έχει κάνει εντύπωση είναι ο εφετινός ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς έχουν φτιάξει καλή ομάδα. Αρκετά καλή. Με ταλέντο, δύναμη και εμπειρία. Για την έδρα δεν χρειάζεται να πούμε, διότι η Τούμπα πάντοτε ήταν και θα συνεχίσει να αποτελεί ένα γήπεδο που μπαίνεις με κόμπο στο στομάχι.
Παρόλα αυτά, θα περίμενα καλύτερη εικόνα και βεβαίως καλύτερα αποτελέσματα από ένα σύνολο που δεν του λείπει τίποτα. Ναι, είναι η πρώτη χρονιά του Ιβάν Σαββίδη και των συνεργατών του στους λαβύρινθους της Σούπερ Λίγκας. Σκέφτομαι, όμως, το ελληνικό πρωτάθλημα και την πραγματική του δυναμική, τη ρεαλιστική του ποιότητα και καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία και τα φίδια που έχουν αρχίσει να ζώνουν το ζάμπλουτο αφεντικό του Δικεφάλου (και της βόρειας Ελλάδας οσονούπω).
Διότι δεν γίνεται να ματώνεις κόντρα σε αντιπάλους που θα έπρεπε να σε βλέπουν και να χάνουν το χρώμα της φανέλας τους. Ούτε να σε σώζει ο από μηχανής Θεός Βούκιτς, ούτε να φωνάζεις για πέναλτι που δεν σου έχουν δώσει απέναντι σε τριτοτέταρτους, ούτε να σου κόβει τη φόρα ο Τζόρβας του... Απόλλωνα Αθηνών. Θέλετε κι άλλα; Ο Παναθηναϊκός. Αυτός ο Παναθηναϊκός των χιλίων προβλημάτων και των... επτά πληγών, είναι σχεδόν σε απόσταση βολής. Με μόλις τρία γκολ λιγότερα στην επίθεση και μόλις ένα γκολ περισσότερο στην άμυνα (πριν από το ματς με τον Ατρόμητο).
Επιπλέον, βλέπω τα αποτελέσματα που έχουν πάρει στα "μεγάλα' ματς οι δεύτεροι του βαθμολογικού πίνακα. Με τη Σάλκε; Περισσότερο το έχασε ο ΠΑΟΚ, παρά το κέρδισαν οι Γερμανοί. Στο Europa; Χτυποκάρδια. Στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό; Τέσσερα. Για την πρωτιά με την... φοβερή και τρομερή Άλκμααρ -που κατέβηκε με τους "μπέμπηδες", παραλίγο ήττα.
Όλα αυτά, λοιπόν, δείχνουν ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης απέχει πολύ ακόμα από τους στόχους της, παρά την ευρωστία της. Ενας από τους λόγους είναι η πολλή "φασαρία" που γίνεται γύρω από το τεράστιο όνομα του ΠΑΟΚ (διαιτησία, Γκαρσία και η ψευδαίσθηση ότι όλα κατακτώνται εύκολα και γρήγορα, αλλά και ότι για το αντίθετο αποτέλεσμα φταίνε πάντα εξωγενείς παράγοντες).
Ζητούνται... Μπεργκ
Για τον Παναθηναϊκό τι να πεις; Και μόνο που βρίσκεται πάνω από τη μέση της βαθμολογίας, είναι επιτυχία, χωρίς ίχνος ειρωνείας. Πολλοί από τους παίκτες του, υπό άλλες συνθήκες θα έρχονταν στην Ελλάδα μόνο για ιαματικά λουτρά. Αυτό που λείπει από τον παθιασμένο, πλην αδύναμο Παναθηναϊκό, είναι ένας... Μπεργκ για κάθε του γραμμή. Και στην επίθεση, αν γινόταν, ένας δεύτερος. Ο Καρέλης έχει δείξει καλά σημάδια, όμως χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας κι αυτό φαίνεται από τις προσπάθειες που παίρνει πάνω του, αλλά και στη φάση που δεν έδωσε τη μπάλα στον μοναχικό προ της εστίας Μπεργκ, όταν δεν υπήρχε σκορ.
ΥΓ. Ιγκλέσιας δεν έχει καμιά ομάδα της Σούπερ Λίγκας.  Από εποχές Λάρισας...

Πηγή: gazzetta.gr

Να ξαναστήσει την άμυνα από την αρχή!!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην άμυνα του Παναθηναϊκού, τα λάθη του Αναστασίου και ενώ θεωρεί ότι αυτοί ήταν οι πρώτοι βαθμοί που χάθηκαν λόγω πώλησης Φιγκερόα.  Η πρώτη απώλεια βαθμών λόγω της αποχώρησης του Λουτσιάνο Φιγκερόα είναι γεγονός στον Παναθηναϊκό, όπως είναι και γεγονός ότι με τέτοια άμυνα θα γκρεμίζει ό,τι χτίζει με κόπο ο Γιάννης Αναστασίου.
      Ας πούμε κάποιες αλήθειες που προκύπτουν από το ματς του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο, κι ας γίνουμε λίγο... κακοί!
      Ναι, ήταν άτυχος ο Παναθηναϊκός με την αποχώρηση του σούπερ Μπεργκ στη λήξη του ημιχρόνου, όμως μετά την αποχώρηση του σουηδού ο Παναθηναϊκός δεν είχε άλλον επιθετικό που να είναι ή να πλησιάζει στην κλάση του!
      Ο Γκόρντον Σίλνενφελντ έμοιαζε με σέντερ μπακ παλαιάς κοπής και έκανε ένα από τα χειρότερά του παιχνίδια. Ο Γιάννης Αναστασίου κακώς δεν τον αντικατέστησε, βλέποντας ότι σχεδόν... περπατούσε. «Εγκληματικό» το γύρισμα με κεφαλιά στον Κοτσόλη το οποίο λόγω βιασύνης και επιπολαιότητας του Καραμάνου δεν επέφερε γκολ ( αστόχησε σε κενή εστία). Θα μείνω λίγο περισσότερο στον κροάτη αμυντικό, γιατί  ήρθε στον Παναθηναϊκό για να αποτελέσει τον... δάσκαλο για τους νέους του ΠΑΟ. Για αυτό είναι ανεπίτρεπτο αυτό το γύρισμά του με κεφαλιά σε σλόου μόσιον, όπου όλοι είχαν καταλάβει λίγο-πολύ τι θα έκανε... Και στο δεύτερο γκολ της κεφαλιάς του Ιγκλέσιας αν και έχει παίκτη αντίπαλο μπροστά του, πηδάει ίσα-ίσα μία... εφημερίδα. Τον έχω παρατηρήσει και σε άλλα παιχνίδια, είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο, ενώ κάποιες γκέλες είχε κάνει και με τον ΠΑΟΚ.
   
Το κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού ήταν για γέλια και κάποιες φιλότιμες προσπάθειες του Κουτρουμπή ειδικά στο πρώτο ημίχρονο (γιατί στο πρώτο γκολ έχει ευθύνη), ήταν μόνο για χειροκρότημα. Γενικά στον Παναθηναϊκό έλλειψε η δύναμη, τα γερά κορμιά για αυτό τους κατάπιε ο Αργεντίνος Ιγκλέσιας, που έχει δείξει στην καριέρα του ότι δεν μασάει απέναντι στους μεγάλους (είχε σκοράρει πριν από αυτό το ματς κόντρα σε Ολυμπιακό, ΠΑΟ, ΑΕΚ).
     
Ο Αναστασίου, όπως αποδείχτηκε δεν διάβασε σωστά το ματς με τον Παράσχο να τον κερδίζει κατά κράτος και με τις αλλαγές που έκανε. Ακόμη και όταν έβαλε τον Μαρινάκη του απάντησε με τον ταχύτατο Φάμπιο, που στις αντεπιθέσεις αναγκαζόσουν να κρατάς παίκτες στην άμυνα.
     
Θα γράψω κάτι που ίσως φανεί υπερβολικό, όμως είναι μία λύση που αξίζει να την δοκιμάσει ο Αναστασίου. Ο καλύτερος αμυντικός του ΠΑΟ αυτή τη στιγμή είναι ο Νάνο και μετά ο Τριανταφυλλόπουλος. Καλός ήταν για μεγάλο διάστημα και ο άλλος μικρός ο Ρισβάνης.
     
Ο Νάνο μάλιστα ήταν αυτός που πρόλαβε τον Παπαδόπουλο μόνο απέναντι στον Κοτσόλη και με το μεγάλο διασκελισμό του έσωσε σίγουρο γκολ. Τι κάνεις λοιπόν σε μία τόσο κακή άμυνα; Αλλάζεις!
     
 Ας κάνει μία δοκιμή με τον Νάνο στο κέντρο της άμυνας! Να βάλει αριστερό μπακ το νεαρό Χουχούμη κι ας επαναφέρει τον Τριανταφυλλόπουλο ή τον Ρισβάνη δίπλα του!
     
Ο Κουτρουμπής είναι εξαιρετικός με τη μπάλα στα πόδια, ντριπλέρ (προσπάθησε μάλιστα να βοηθήσει επιθετικά) και θα μπορούσε να βοηθήσει ως αμυντικός χαφ!
       
Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός στην ανάπτυξη για άλλη μία φορά- δεν του δόθηκε και πέναλτι-, όμως ήταν άστοχος- κυρίως λόγω της απώλειας Μπεργκ και της πώληςης Φιγκερόα- στην τελική προσπάθεια. Η άμυνα όμως συνεχίζει να τον πληγώνει και θα τον πληγώνει, αν δεν αλλάξει κάτι. Θα βρίςκονται συνεχώς παίκτες σαν κι αυτό τον δαίμονα τον Ούμπιντες και τον μάγκα Ιγκλέσιας, που έδειξε ότι θέλει να φεύγει νικητής από το γήπεδο.
Ο Ατρόμητος είναι δίκαια τρίτος, καθώς είναι πολύ σκληρή και σφιχτή ομάδα πίσω (εδικά στο ψηλό παιχνίδι), ενώ έχει τη δύναμη, στον άξονα, στα χαφ. Η μεγάλη φετινή μαγκιά είναι ότι έχει παίκτες με ισχυρή αγωνιστική προσωπικότητα, όπως εκτός από τους δύο Αργεντίνους, ο Παπαδόπουλος, ο Λαζαρίδης, ο Γιαννούλης, ο Μπρίτο! Αν μάλιστα έβρισκε τον ΠΑΟ το Σάββατο βράδυ στο Περιστέρι και όχι στη Λεωφόρο, δεν θα σταματούσε στα δύο γκολ!
Πηγή: gazzetta.gr

Ο Σαβιόλα ξανά για Μέσι!!

Ο Χαβιέρ Σαβιόλα άδραξε την ευκαιρία να μιλήσει ξανά για τον Λιονέλ Μέσι και την επιθυμία του να τον δει να παίρνει ακόμα μία Χρυσή Μπάλα. Ο Αργεντινός άσος του Ολυμπιακού μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Cope τόνισε πως «ο Λιονέλ Μέσι είναι για μένα ο καλύτερος παίκτης του κόσμου. Επιθυμώ ξεκάθαρα να πάρει την 5η Χρυσή Μπάλα στην καριέρα του. Η επιστροφή του στην δράση θα είναι απολαυστική όχι μόνο για την Μπαρτσελόνα αλλά για όλους όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο. Την περιμένω πως και πως. Πιστεύω ότι τα πηγαίνει πολύ καλά στην αποθεραπεία του, για να γυρίσει γρήγορα στα γήπεδα από τον τραυματισμό του».Πηγή: gazzetta.gr

Θα... σκότωναν για ένα εισιτήριο!!

Ποιοι και γιατί «παραφράζουν» το γνωστό σύνθημα του ΠΑΟΚ; Για πού ετοιμάζουν βαλίτσες; Διαβάστε το παρασκηνιακό θέμα του sportdog! Πανικός γίνεται εδώ και μέρες, σχετικά με το ποιος θα πάει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Και δεν αναφερόμαστε φυσικά στο ποδοσφαιρικό κομμάτι και στις επιλογές του Φερνάντο Σάντος, αλλά στο... εξωαγωνσιτικό και στους «κουστουμάτους»!
Όπως έμαθε μάλιστα ο Sportdog, μόλις λίγες ώρες μετά την κλήρωση του Μουντιάλ, ξεκίνησαν οι συζητήσεις, οι διαπραγματεύσεις και οι πείσεις για τα... εισιτήρια με προορισμό την Βραζιλία.
Μάλιστα, στους διαδρόμους της ΕΠΟ λέγεται χαρακτηριστικά πως υπάρχουν σύμβουλοι, που έχουν πιο πολύ άγχος για το αν θα πάνε Βραζιλία από το αν θα ανανεώσει ο Σάντος.
Βέβαια, αυτά είναι απλά φήμες και... κακίες, που ο σκύλος δεν πιστεύει!
Πηγή: sportdog.gr