Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Καλλονός!!

Το γρήγορο γκολ της Καλλονής δεν «θάμπωσε» ούτε θόλωσε τον ΠΑΟΚ που αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, ανέτρεψε σε λίγα λεπτά την κατάσταση και τελικά έφτασε στο εντυπωσιακό 5-2!

Καλλονός!
Η Καλλονή δεν πρόλαβε καν να σκεφτεί πώς θα διαχειριζόταν το τέρμα που πέτυχε ο Περόνε με πέναλτι στο 6’, αφού οι Θεσσαλονικείς χρειάστηκαν λιγότερη από μισή ώρα για να απαντήσουν με τους Ολίσε (14’) και Σαλπιγγίδη (29’) και να ανατρέψουν την κατάσταση.

Καταιγιστικοί στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Στέφενς με κορυφαίο τον "σεληνιασμένο" Λούκας σημείωσαν ακόμη τρία γκολ και τελικά νίκησαν με σκορ 5-2.

Άκρως επιτυχημένο «λίφτινγκ» για τον ΠΑΟΚ, με τον Στέφενς να δίνει χρόνο συμμετοχής στον Σπυρόπουλο και να χρησιμοποιεί τον Τζαβέλλα ως σέντερ μπακ, ενώ οι νεαροί που κλήθηκαν να καλύψουν τις πολλές απουσίες των γηπεδούχων απλά δεν άντεξαν…

Το ματς

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί ο Γιάννης Μαντζουράκης αφού είδε από πολύ νωρίς την ομάδα του να παίρνει κεφάλι στο σκορ. Όμως, αντί το γρήγορο γκολ του Περόνε να δώσει αυτοπεποίθηση στους τυπικά γηπεδούχους και να «κόψει» τα πόδια των αντιπάλων, έγινε το αντίθετο.

Ο τεχνικός της Καλλονής παρέταξε την ομάδα με ενισχυμένο κέντρο και διάταξη 4-1-4-1 η οποία δεν επέτρεπε (θεωρητικά) στους παίκτες του ΠΑΟΚ να παίξουν με κάθετες μπαλιές από τον άξονα, όμως ο Στέφενς και οι παίκτες του βρήκαν τρόπο να αποφύγουν το συνωστισμό μεταφέροντας το παιχνίδι στο αριστερό άκρο της άμυνας της Καλλονής.

Ο Λεάντρο αποδείχθηκε πολύ εύκολος στόχος για τον Λούκας κυρίως αλλά και τους υπόλοιπους Θεσσαλονικείς και «αχίλλειος πτέρνα» της Καλλονής. Χτυπώντας από εκεί ο ΠΑΟΚ -που μετά το γκολ που δέχτηκε, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο- έφτασε εύκολα σε δύο γκολ (Ολίσε, Σαλπιγγίδης) και την ανατροπή.

Με τον Λούκας να συνεχίζει «σεληνιασμένος» και στο δεύτερο ημίχρονο και να έχει συμμετοχή σε κάθε καλή προσπάθεια, ο ΠΑΟΚ έστησε ένα μικρό πάρτι με καλεσμένη και «θύμα» την Καλλονή που για ένα τέταρτο στο δεύτερο μέρος απλά δεχόταν το ένα γκολ πίσω από το άλλο. Καθόλου περίεργο που πριν καν φτάσουμε στο 60’ το σκορ είχε φτάσει στο 5-1.

Από τη μεριά του ο Γιάννης Μαντζουράκης αποφάσισε να παρέμβει πολύ αργά και όταν όλα είχαν ήδη κριθεί, κάνοντας αλλαγές προσώπων και αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2. Πάντως, το γεγονός πως το… κοντέρ σταμάτησε κάπου εκεί οφείλεται πολύ περισσότερο στο γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι έριξαν ταχύτητα σκεπτόμενοι τα ματς που ακολουθούν.

Χάιλαϊτ του ματς από πλευράς Καλλονής στο δεύτερο ημίχρονο το φανταστικό γκολ του Μανούσου, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 5-2.

Το να ψάξει κανείς για διακριθέντες στον ΠΑΟΚ είναι μάλλον αχρείαστο, αφού το σκορ μιλά από μόνο του, όμως δεν είναι δυνατό να μη σταθεί στον Λούκας που έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο και από τα δικά του πόδια προήλθαν τα τέσσερα από τα πέντε γκολ της ομάδας.

Όσο για την Καλλονή… Από ένα τέτοιο αγωνιστικό «ναυάγιο» δύσκολα βρίσκει κανείς επιζώντες. Το θέμα για τους νησιώτες –που σε ακόμη ένα ματς δεν έπαιξαν στη φυσική τους έδρα και αυτό σίγουρα παίζει το ρόλο του- είναι πως μαζεύονται αρκετά "κολλητά" άσχημα αποτελέσματα.

Αυτό, εκτός από αρνητικά αποτελέσματα στην ψυχολογία, ενδέχεται να επηρεάσει και τη… βαθμολογία και η Καλλονή να βρεθεί αναπάντεχα μπλεγμένη, ενώ πριν μερικές εβδομάδες εύκολα μπορούσε να χαρακτηριστεί ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΚΑΛΛΟΝΗ: Χογκ, Αναστασιάδης (64’ Ντος Σάντος), Πίντο, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Γάλας (46’ Κάλφας), Βαλιό, Γιουκαρής, Γιονάν Γκαρσία (64’ Ντάμπος), Μανούσος, Περόνε.

Στον πάγκο: Σιδεράκης, Βλαστέλλης, Γκάσιτς, Καζάκης.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κατσουράνης (67’ Τζιόλης), Λαζάρ, Βούκιτς (67’ Πόζογλου), Ολίσε, Λούκας (72’ Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης.

Στον πάγκο: Γιακουμής, Κατσικάς, Κωνσταντινίδης, Αθανασιάδης.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: