Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Να ξαναστήσει την άμυνα από την αρχή!!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην άμυνα του Παναθηναϊκού, τα λάθη του Αναστασίου και ενώ θεωρεί ότι αυτοί ήταν οι πρώτοι βαθμοί που χάθηκαν λόγω πώλησης Φιγκερόα.  Η πρώτη απώλεια βαθμών λόγω της αποχώρησης του Λουτσιάνο Φιγκερόα είναι γεγονός στον Παναθηναϊκό, όπως είναι και γεγονός ότι με τέτοια άμυνα θα γκρεμίζει ό,τι χτίζει με κόπο ο Γιάννης Αναστασίου.
      Ας πούμε κάποιες αλήθειες που προκύπτουν από το ματς του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο, κι ας γίνουμε λίγο... κακοί!
      Ναι, ήταν άτυχος ο Παναθηναϊκός με την αποχώρηση του σούπερ Μπεργκ στη λήξη του ημιχρόνου, όμως μετά την αποχώρηση του σουηδού ο Παναθηναϊκός δεν είχε άλλον επιθετικό που να είναι ή να πλησιάζει στην κλάση του!
      Ο Γκόρντον Σίλνενφελντ έμοιαζε με σέντερ μπακ παλαιάς κοπής και έκανε ένα από τα χειρότερά του παιχνίδια. Ο Γιάννης Αναστασίου κακώς δεν τον αντικατέστησε, βλέποντας ότι σχεδόν... περπατούσε. «Εγκληματικό» το γύρισμα με κεφαλιά στον Κοτσόλη το οποίο λόγω βιασύνης και επιπολαιότητας του Καραμάνου δεν επέφερε γκολ ( αστόχησε σε κενή εστία). Θα μείνω λίγο περισσότερο στον κροάτη αμυντικό, γιατί  ήρθε στον Παναθηναϊκό για να αποτελέσει τον... δάσκαλο για τους νέους του ΠΑΟ. Για αυτό είναι ανεπίτρεπτο αυτό το γύρισμά του με κεφαλιά σε σλόου μόσιον, όπου όλοι είχαν καταλάβει λίγο-πολύ τι θα έκανε... Και στο δεύτερο γκολ της κεφαλιάς του Ιγκλέσιας αν και έχει παίκτη αντίπαλο μπροστά του, πηδάει ίσα-ίσα μία... εφημερίδα. Τον έχω παρατηρήσει και σε άλλα παιχνίδια, είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο, ενώ κάποιες γκέλες είχε κάνει και με τον ΠΑΟΚ.
   
Το κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού ήταν για γέλια και κάποιες φιλότιμες προσπάθειες του Κουτρουμπή ειδικά στο πρώτο ημίχρονο (γιατί στο πρώτο γκολ έχει ευθύνη), ήταν μόνο για χειροκρότημα. Γενικά στον Παναθηναϊκό έλλειψε η δύναμη, τα γερά κορμιά για αυτό τους κατάπιε ο Αργεντίνος Ιγκλέσιας, που έχει δείξει στην καριέρα του ότι δεν μασάει απέναντι στους μεγάλους (είχε σκοράρει πριν από αυτό το ματς κόντρα σε Ολυμπιακό, ΠΑΟ, ΑΕΚ).
     
Ο Αναστασίου, όπως αποδείχτηκε δεν διάβασε σωστά το ματς με τον Παράσχο να τον κερδίζει κατά κράτος και με τις αλλαγές που έκανε. Ακόμη και όταν έβαλε τον Μαρινάκη του απάντησε με τον ταχύτατο Φάμπιο, που στις αντεπιθέσεις αναγκαζόσουν να κρατάς παίκτες στην άμυνα.
     
Θα γράψω κάτι που ίσως φανεί υπερβολικό, όμως είναι μία λύση που αξίζει να την δοκιμάσει ο Αναστασίου. Ο καλύτερος αμυντικός του ΠΑΟ αυτή τη στιγμή είναι ο Νάνο και μετά ο Τριανταφυλλόπουλος. Καλός ήταν για μεγάλο διάστημα και ο άλλος μικρός ο Ρισβάνης.
     
Ο Νάνο μάλιστα ήταν αυτός που πρόλαβε τον Παπαδόπουλο μόνο απέναντι στον Κοτσόλη και με το μεγάλο διασκελισμό του έσωσε σίγουρο γκολ. Τι κάνεις λοιπόν σε μία τόσο κακή άμυνα; Αλλάζεις!
     
 Ας κάνει μία δοκιμή με τον Νάνο στο κέντρο της άμυνας! Να βάλει αριστερό μπακ το νεαρό Χουχούμη κι ας επαναφέρει τον Τριανταφυλλόπουλο ή τον Ρισβάνη δίπλα του!
     
Ο Κουτρουμπής είναι εξαιρετικός με τη μπάλα στα πόδια, ντριπλέρ (προσπάθησε μάλιστα να βοηθήσει επιθετικά) και θα μπορούσε να βοηθήσει ως αμυντικός χαφ!
       
Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός στην ανάπτυξη για άλλη μία φορά- δεν του δόθηκε και πέναλτι-, όμως ήταν άστοχος- κυρίως λόγω της απώλειας Μπεργκ και της πώληςης Φιγκερόα- στην τελική προσπάθεια. Η άμυνα όμως συνεχίζει να τον πληγώνει και θα τον πληγώνει, αν δεν αλλάξει κάτι. Θα βρίςκονται συνεχώς παίκτες σαν κι αυτό τον δαίμονα τον Ούμπιντες και τον μάγκα Ιγκλέσιας, που έδειξε ότι θέλει να φεύγει νικητής από το γήπεδο.
Ο Ατρόμητος είναι δίκαια τρίτος, καθώς είναι πολύ σκληρή και σφιχτή ομάδα πίσω (εδικά στο ψηλό παιχνίδι), ενώ έχει τη δύναμη, στον άξονα, στα χαφ. Η μεγάλη φετινή μαγκιά είναι ότι έχει παίκτες με ισχυρή αγωνιστική προσωπικότητα, όπως εκτός από τους δύο Αργεντίνους, ο Παπαδόπουλος, ο Λαζαρίδης, ο Γιαννούλης, ο Μπρίτο! Αν μάλιστα έβρισκε τον ΠΑΟ το Σάββατο βράδυ στο Περιστέρι και όχι στη Λεωφόρο, δεν θα σταματούσε στα δύο γκολ!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: