Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Νο άμυνα, no party!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ατρόμητο.

Νο άμυνα, no party
Το παιχνίδι ήταν δύσκολο. Το ήξεραν όλοι στον Παναθηναϊκό. Ο Ατρόμητος είναι μέγεθος πια στη Σούπερ Λίγκα. Οι «πράσινοι» όμως ήταν σε καλή κατάσταση και είχαν μπει στον σωστό δρόμο. Οσο δυναμικά μπήκαν τόσο φτηνά βγήκαν. Το άξιζε το διπλό η ομάδα του Περιστερίου, αλλά από την άλλη έκανε και δώρο πάλι ο Παναθηναϊκός. Προηγείται με τον Μπεργκ, έχει το ματς στα μέτρα του και δείχνει ανώτερος. Ολα αυτά δίχως να υπολογίζεις την άμυνα.

Το μεγάλο πρόβλημα παραμένει άλυτο. Τρεις κατεβασιές έκαναν οι παίκτες του Παράσχου, δυο γκολ έβαλαν. Ο Σίλντενφελντ ήταν πάλι εκτός τόπου και χρόνου με αποτέλεσμα η νίκη να γίνει ήττα και ο ΠΑΟ να μην ξέρει τι να κάνει. Ενα βήμα εμπρός και δυο πίσω. Λείπει ο ηγέτης και το καθαρό μυαλό όπως είπε ο Αναστασίου μετά το ματς.

Ετσι πρέπει να μάθει να ζει ο Παναθηναϊκός. Είναι όμως και κρίμα για τις προσπάθειες και τη δουλειά που κάνουν όλοι σαν ομάδα πετάνε στα σκουπίδια τον κόπο του με τέτοια παιδικά λάθη. Η άμυνα είναι πάντα η αρχή για κάθε επιτυχία. Χωρίς άμυνα δεν εμπνέεις σεβασμό. Απλά τα πράγματα. Αν πρέπει σε κάθε ματς να βάζεις δυο και τρία γκολ για να νιώθεις ασφαλής τότε δεν γίνεται δουλειά. Ειδικά μάλιστα όταν δεν έχεις ακόμη την ικανότητα να σκοράρεις εύκολα τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα. Δεν βγαίνει εκτός στόχων. Δεν πάει για πρωτάθλημα. Να είναι μέσα στην πεντάδα θέλει ώστε να χτυπήσει κάτι παραπάνω στα πλεϊ οφ. Εκεί θα είναι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Δεν φαίνεται έκτος στον ορίζοντα που να απειλεί. Δεν είναι λογική αυτή. Ο Παναθηναϊκός είναι πάντα Παναθηναϊκός και πρέπει να παίζει πάντα για τη νίκη. Τα προβλήματα είναι πολλά, αλλά για να πάει παρακάτω χρειάζεται σταθερότητα και διάρκεια. Αυτό λένε όλοι από την αρχή της περιόδου.

Κάτι τέτοιο δεν γίνεται και η κατάθλιψη θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί το «τριφύλλι». Για τον Ατρόμητο ήταν ένα μεγάλο αποτέλεσμα που τον κάνει να νιώθει μεγάλος. Το έψαχνε καιρό. Το κατάφερε με ανατροπή μέσα στη Λεωφόρο. Δεν είναι μικρό πράγμα. Υψώνει ανάστημα και βάζει πλώρη για ακόμη πιο ψηλά. Μπορεί αρκεί να το πιστέψει... Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: