Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Μην τα πειράζετε, γατί «βρυχώνται»

Τίποτα δεν φαίνεται ικανό να σταματήσει τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας από την έξοδο τουλάχιστον στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ…

Μην τα πειράζετε, γατί «βρυχώνται»
Τα «λιοντάρια» επικράτησαν άνετα 3-0 της Μπελενένσες στο «Ζοσέ Αλβαλάδε»,στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Superliga και βρέθηκαν προσωρινά μόνα τους στην κορυφή της βαθμολογία με +5 από τις δεύτερες Πόρτο και Μπενφίκα, έχοντας ένα αγώνα περισσότερο από τους «δράκους» και τους «αετούς», που αντιμετωπίζουν την Κυριακή τη Ρίο Αβε και την Ολιανένσε αντίστοιχα. Έτσι, στους κυπελλούχους Ευρώπης του 1964 περιμένουν ει δυνατόν κάποιες «γκέλες» των αντιπάλων τους για να κρατήσουν μια καλή διαφορά.

Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στο +2 από τις τελευταίες θέσεις και θα προσπαθήσουν στα επόμενα ματς να ξεφύγουν από αυτές.

Οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ ήταν ανώτεροι και επικράτησαν δίκαια, χάρη στα τέρματα των Αντριεν στο 28’ με πέναλτι, Μάρτινς στο 53’ και Εντουάρντο στο 85’.


Η σύνθεση της Σπόρτινγκ: Ρουί Πατρίτσιο, Σέντριτς, Μαουρίτσιο, Ρόχα, Τζέφερσον, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Αντρέ Μάρτινς (87’ Βίτορ Σίλβα), Αντριεν Σίλβα, Καρίγιο, Φρέντι Μοντέρο (87’ Σιλμάνι), Καπέλ (73’ Ουίλσον Εντουάρντο)


Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στη Σετούμπαλ η Μπράγκα, που επικράτησε με 2-0 στην έδρα της τής αντιπάλου της και βρέθηκε προσωρινά στην πέμπτη θέση, που οδηγεί στο Europa League, περιμένοντας και τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στο -2 από τις προνομιούχες θέσεις και θα παλέψουν στα επόμενα ματς για την πρώτη πεντάδα.

Οι φιναλίστ του Europa League του 2011 ήταν σαφώς ανώτεροι και επικράτησαν δίκαια, χάρη στα τέρματα των Ρούμπεν Μίκαελ στο 13’ και το αυτογκόλ του Βέζο στο 89’.


Η σύνθεση της Μπράγκα: Εντουάρντο, Μπαϊάνο, Σάντος, Νούνο Κοέλιο, Ελντερσον, Ρούμπεν Μίκαελ (82’ Πάρδο), Μάουρο, Λουίζ Κάρλος (71’ Κουστόδιο), Αλαν (90’ Αγρα), Εντίνιο, Ράφα Σίλβα



Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:


Παρασκευή, 13/12

Ακαντέμικα - Μαρίτιμο 1-1

Σάββατο, 14/12

Μπράγκα – Βιτόρια Σετουμπάλ 2-0

Σπόρτινγκ Λισ. – Μπελενένσες (3-0

Κυριακή 15/12

Αρούκα – Γκιμαράες (18:15)
Ολιανένσε – Μπενφίκα (20:15)
Ρίο Άβε – Πόρτο (22:15)

Δευτέρα 16/12

Νασιονάλ Μαδέιρα - Πάσος Φερέιρα (21:00)
Εστορίλ - Ζιλ Βιθέντε (22:15)


Η επόμενη (14η) αγωνιστική:

Μαρίτιμο – Μπράγκα
Πόρτο – Ολιανένσε
Βιτόρια Σετούμπαλ – Μπενφίκα
Πάσος Φερέιρα – Ρίο Άβε
Γκιμαράες – Ακαντέμικα
Σπόρτινγκ Λισ. – Νασιονάλ Μαδέιρα
Ζιλ Βιθέντε – Αρούκα
Μπελενένσες – Εστορίλ Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: