Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Χείμαρ-Ρος παραμονής!!

Την τέταρτη νίκη του στην Α1 μπάσκετ πανηγύρισε ο Πανελευσινιακός, που επικράτησε 72-60 εντός έδρας του Άρη για τη 10η αγωνιστική και έκανε σημαντικό βήμα παραμονής, με κορυφαίοι τον Ράλεϊ-Ρος.

Χείμαρ-Ρος παραμονής
Επιστροφή στις νίκες μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες στην Α1 μπάσκετ για τον Πανελευσινιακό. Η ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα νίκησε 72-60 τον Άρη, έχοντας από την αρχή τα ηνία του αγώνα, με κορυφαίους τους Ράλεϊ-Ρος, Παπαμακάριο και Φαγέ. Εμφανής η απουσία το Βεζένκοφ για τον Άρη, που έχασε πολύ νωρίς στο ματς και τον Γκίκα λόγω τραυματισμού. Για τους «κίτρινους» πάλευε μόνος να αποτρέψει το… μοιραίο ο Πελεκάνος.

Ο αγώνας:

Με τον Παπαμακάριο να ηγείται επιθετικά ο Πανελευσινιακός μπήκε πολύ καλά στο ματς και προηγήθηκε 14-8 στο 5΄. Ο Άρης ήταν άστοχος στα τρίποντα (0/7), με αποτέλεσμα να μείνει έξι πόντους πίσω (19-13) στο τέλος της πρώτης περιόδου. Το ίδιο καλός επιθετικά ήταν ο Πανελευσινιακός και στην αρχή της 2ης περιόδου, όπου προηγήθηκε με 29-16 στο 15΄ έχοντας «οδηγούς» στο σκοράρισμα τους Μελισσαράτο-Φαγέ. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν καλή άμυνα, ήταν πιο δημιουργικοί και εκμεταλλεύονταν τα λάθη των παικτών του Αγγέλου –έχασε νωρίς τον πολύτιμο Γκίκα με τραυματισμό-, που δεν μπορούσαν παράλληλα να αξιοποιήσουν τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που μάζευαν. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου οι θεσσαλονικείς βελτιώθηκαν, έπαιξαν με μεγαλύτερη διάθεση στην άμυνα και μετά από εύστοχες προσπάθειες των Πελεκάνου, Αθηναίου και Τσκαλέρη, μείωσαν σε 37-31 στο ημίχρονο.

Παρά την επιτυχημένη προσπάθεια του Άρη να μειώσει ακόμα περισσότερο στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου (44-42), ο Πανελευσινιακός βρήκε και πάλι λύσεις στην επίθεση με τους Τέρνερ, Τζόουνς, Νίκου, και με σερί 9-0 αύξησε ξανά τη διαφορά στο +11 (53-42 στο 27΄). Οι «κίτρινοι» σκόραραν μόλις μία βολή (!) σε πεντέμισι λεπτά και έτσι το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τη μεγαλύτερη διαφορά (+14) υπέρ των γηπεδούχων 57-43. Η κατάσταση δεν διαφοροποιήθηκε καθόλου και μετά το πέρας του πρώτου τετραλέπτου της 4ης περιόδου (61-47), αφού ο Ρος είχε πάρει τη σκυτάλη από τους συμπαίκτες του στο σκοράρισμα και ο Άρης εξακολουθούσε να είναι απελπιστικά άστοχος στα τρίποντα (19%). Όσο και αν προσπαθούσε ο Πελεκάνος, δεν μπορούσε μόνος του να σταματήσει τον Πανελευσινιακό, ο οποίος πρόσθεσε με το τελικό 72-60, το τέταρτο φετινό ροζ φύλλο αγώνα στη συλλογή του.

Τα δεκάλεπτα: 19-13, 37-31, 57-43, 72-60.

Πανελευσινιακός (Σκαραφίγκας): Νίκου 8, Παπαμακάριος 14 (4), Αράπης, Ράλεϊ-Ρος 17, Τζόουνς 8, Φαγέ 6 (10ριμπ.), Μελισσαράτος 8, Τέρνερ 8, Μάντζαρης 3 (1), Αβραμίδης.
Άρης (Αγγέλου): Μποχωρίδης, Χαντ 3 (1), Πελεκάνος 23 (1), Γκίκας 1, Τσακαρέλης 7, Ασημακόπουλος 2, Χαρίσης, Λαρετζάκης 2, Σαρικόπουλος, Μούρτος 9, Αθηναίου 13 (2).

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Γκούμας, Θεωνάς. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: