Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

5ος όμιλος: Η Βοσνία το πάνω χέρι


Σκόραρε ο Χοβσεπιάν Η Τουρκία αν και προηγήθηκε μέσα στη Βοσνία, δεν κατάφερε να κατακτήσει τη νίκη και έτσι οι ελπίδες της για πρόκριση ψαλιδιστήκαν περισσότερο. Οι γηπεδούχοι με την ισοπαλία που κατέκτησαν (1-1) διατήρησαν τους τέσσερις βαθμούς από τη γείτονα χώρα μας και έτσι διατήρησαν τα όνειρα για τη συμμετοχή τους στην τελική φάση. Ο Εμρέ άνοιξε το σκορ στο τέταρτο λεπτό, ωστόσο ο Σαλίχοβιτς στο 25' διαμόρφωσε το τελικό 1-1.Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς του ΠΑΟΚ ξεκίνησε το παιχνίδι και αντικαταστάθηκε στο 68'.

Πρώτη νίκη για την Αρμενία

Η Αρμενία ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι ουραγών του πέμπτου ομίλου, καθώς επικράτησε του Βελγίου με 2-0. Αυτό ήταν το πρώτο τρίποντο των γηπεδούχων στα προκριματικά του παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνει το καλοκαίρι στη Νότια Αφρική. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Βελγίου στην ιστορία του από την Αρμενία εκτός έδρας, καθώς σε πέντε παιχνίδια -επίσημα και φιλικά- μετρούσε ισάριθμες νίκες.

Η Αρμενία στο 23'πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Γκοχάι, ο οποίος εννιά λεπτά αργότερα έδωσε τη θέση του στον Γιαβρουιάν, ενώ το 2-0 έγραψε ο Χοβσεπιάν στο 51'. Το μόνο που κατάφερε να κάνει το Βέλγιο ήταν να μειώσει σε 2-1 στις καθυστερήσεις με τον Βαν Μπούιτεν.

Αρμενία - Βέλγιο 2-1
(23' Γκοχάι, 51' Χοβσεπιάν - 90' Βαν Μπούιτεν)

Βοσνία - Ερζεγοβίνη - Τουρκία 1-1
(25' Σαλίχοβιτς - 4' Εμρέ)

4ος όμιλος: "Σκόνταψε" στο Λιχτενστάιν η Φινλανδία


Τίχινεν και Ριτζμπέργκερ σε φάση από το παιχνίδι Λιχτενσταιν-Φινλανδία Από τη στιγμή που η Φινλανδία δεν μπόρεσε να νικήσει το Λιχτενστάιν (1-1) τότε δεν δικαιούται να κάνει όνειρα για πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Σκανδιναβοί Ισως και σήμερα το βράδυ μετά και τα υπόλοιπα παιχνίδια του ομίλου, να έχασαν και μαθηματικά το τρένο για τη Νότια Αφρική.

Ο Λιτμάνεν με πέναλτι στο 73' έδειξε να σώνει την παρτίδα φια τους φιλοξενούμενους, αλλά το Λιχνενστάιν δύο λεπτά αργότερα με τον Πολβερίνο ισοφάρισαν σε 1-1. Αυτό ήταν και το δεύτερο τέρμα και ο δεύτερος βαθμός του Λιχνενστάιν στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.



Λιχτενστάιν - Φινλανδία 20:30
(73' Πολβερίνο - 75' Λιτμάνεν πεν.)

3ος όμιλος: Η Τσεχία διέλυσε το Σαν Μαρίνο


Ο Μίλαν Μπάρος σκοράρει σε βάρος της Δανίας Η Τσεχία επικράτησε του Σαν Μαρίνο με 7-0 και πλησίασε στους δύο βαθμούς τη Βόρειο Ιρλανδία, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση του ομίλου. Οι νικητές χρειάζονται μία σειρά από ευνοϊκά για εκείνους αποτελέσματα για να συνεχίζει να ελπίζει για την πρόκριση στα τελικά. Για το Σαν Μαρίνο αυτή ήταν η ένατη του ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια στα προκριματικά του παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Γίρανεκ που σύμφωνα με δημοσιεύματα αποτελεί μεταγραφικό στόχο του παναθηναϊκού δεν αγωνίστηκε καθόλου.

Ο Ρουί Μπάρος άνοιξε το σκορ για την Τσεχία στο 28' λεπτό, ενώ ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα, ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τόσο τα τέρματα της ομάδος του, όσο και τα προσωπικά του, "καθαρίζοντας" έτσι από νωρίς τη νίκη για τους γηπεδούχους. Ωστόσο ο άσος της Γαλατασάραι δεν έμεινε εκεί και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ολοκλήρωσε το χατ τρικ ευστοχώντας από την άσπρη βούλα. Αυτό ήταν και το 2000ο τέρμα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Σβέρκος ήταν ο παίκτης που πήρε τη σκυτάλη στο σκοράρισμα από τον Μπάρος ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-0 στο 47', ωστόσο το σόου του Μπάρος συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, όπου στο 66' σημείωσε το τέταρτο του τέρμα. Το 6-0 έγραψε ο Νέσιντ τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης και στις καθυστερήσεις ο Σβέρκος διαμόρφωσε το 7-0.

  • Τσεχία - Σαν Μαρίνο 7-0
    (28', 44' 45' πεν., 66' Μπάρος, 47' 90' Σβέρκος, 86' Νεσίντ)

  • 1ος όμιλος: Νίκη της Σουηδίας με μαλτέζικη βοήθεια


    Μέλμπεργκ και Μαϊστόροβιτς σε φάση από τον αγώνα Μάλτα-Σουηδία Λίγο έλλειψε να γίνει η έκπληξη στην Μάλτα, καθώς οι γηπεδούχοι κράτησαν τη Σουηδία χωρίς γκολ μέχρι το 81'. Η παρέα των Μέλμπεργκ, Μαϊστόροβιτς, οι οποίοι αγωνίστηκαν σε όλο το παιχνίδι, κατέκτησε το τρίποντο (1-0), χάρη στο αυτογκόλ που πέτυχε ο Αζοπάρντι. Ο μαλτέζος αμυντικός προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακα της ομάδος του, αλλά τελικά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανακουφίζοντας τους Σουηδούς, που πέρασαν στη δεύτερη θέση με 16 βαθμούς.

  • Μάλτα - Σουηδία 0-1
    (81' Αζοπάρντι αυτογκόλ)


  • Ελβετία Λετονία 2-2

    Η Ελβετία δεν κατάφερε να αποδράσει με το τρίποντο από την Λετονία, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2, αλλά χάρη στις διαθέσεις... αυτοκτονίας που έδειξε η εθνική μας στην Μολδαβία ουσιαστικά η ομάδα του Χίτζφελντ αγκάλιασε την πρώτη θέση.

    Oι ελβετοί πήραν προβάδισμα στο σκορ λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου χάρη σε γκολ του Φρέϊ. Οι λετονοί εμφανίστηκαν πιο αποφασιστικοί στην επανάληψη και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Κάουνα στο 62'.

    Οι γηπεδούχοι πήγαν να κάνουν την απόλυτη ανατροπή καθώς έκαναν το 2-1 με τον Αστάγιεφς (75'), ενώ ο Ντερντιγιόκ (80') αποκατέστησε την τάξη για τους ελβετούς.

    Μολδαβία-Ελλάδα 1-1


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Καταστροφικό ίσως αποδειχθεί το 1-1 που απέσπασε με την εκπνοή του αγώνα η Μολδαβία κόντρα στην Εθνική Ελλάδος στο "Ζίμπρου Στάντιουμ". Το γκολ για το συγκρότημα του Οτο Ρεχάγκελ σημείωσε ο Γκέκας στο 33' ενώ για τους γηπεδούχους στο 90' ο Αντρόνιτς με σουτ.

    Με νέα πρόσωπα... και "Τυπάρα"

    Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μετά την εικόνα της Εθνικής μας στην Ελβετία προτίμησε να αλλάξει μερικά πρόσωπα στο αρχικό σχήμα της ομάδας, αφού πλέον υπολόγιζε και στις υπηρεσίες του Γιώργου Καραγκούνη που έδειξε ότι ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

    Ετσι, ο Γερμανός τεχνικός είχε τον Χαλκιά κάτω από την εστία και τους Μόρα, Κυργιάκο στο κέντρο της άμυνας με τον Σπυρόπουλο αριστερά και τον Πατσατζόγλου στα δεξιά, σ' έναν νέο ρόλο.

    Στην μεσαία γραμμή, οι Κατσουράνης και Τζιόλης ήταν στο κέντρο με τον Καραγκούνη μπροστά τους και τους Σαμαρά και Χαριστέα στα άκρα με σκοπό ωστόσο να δίνουν βοήθειες στον μοναδικό προωθημένο Φάνη Γκέκα.

    Δυναμικό ξεκίνημα από διεθνείς

    Με επιθετικό πνεύμα από τα πρώτα λεπτά και πίεση ακόμα και από τους παίκτες της μεσαίας γραμμής ξεκίνησε το παιχνίδι στο "Ζίμπρου Στάντιουμ" από την ελληνική πλευρά. Στο 3' ο Κατσουράνης από το ύψος της μεγάλης περιοχής απείλησε για πρώτη φορά αλλά το σουτ πέρασε μόλις έξω. Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος επιχείρησε και δύο λεπτά αργότερα με σέντρα σουτ να βρει τον Γκέκα αλλά η περίεργη τροχιά της μπάλας λίγο έλειψε να πάει στα δίχτυα του Ναμάσκο.

    Οι φιλοξενούμενοι έχοντας από τα πρώτα λεπτά την κατοχή γυρνούσαν την μπάλα με υπομονή αναζητώντας τον τρόπο να μπουν στην περιοχή για να απειλήσουν. Και τα κατάφεραν στο 12' όταν ο Χαριστέας μπήκε στην περιοχή και πραγματοποίησε την σέντρα, όμως η γυριστή κεφαλιά του Γκέκα σταμάτησε στην γωνία του αντίπαλου γκολκίπερ που μπλόκαρε σταθερά.

    Το πρώτο 20λεπτο ολοκληρώθηκε με μια ακόμα ευκαιρία από την ελληνική ομάδα με τον Οτο Ρεχάγκελ και τους υπόλοιπους διεθνείς στον πάγκο να μην πιστεύουν σε ότι έβλεπαν. Ο Χαριστέας πέρασε με ωραία ατομική ενέργεια μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε έγινε υπό πίεση και ήταν αδύναμο με συνέπεια και πάλι ο Ναμάσκο να μπλοκάρει σχετικά εύκολα.

    Επεσε ο ρυθμός... αλλά εκεί Φάνηκε το γκολ

    Για περίπου 10 λεπτά και χωρίς να υπάρχει υποψία απειλής από τους γηπεδούχους οι Ελλήνες έδειχναν να ρίχνουν τους ρυθμούς τοους, κάτι που ανάγκασε τονμ βοηθό του κ. Ρεχάγκελ, Γιάννη Τοπαλίδη να σηκωθεί μετά από υπόδειξη για να δώσει οδηγίες για τον τρόπο ανάπτυξης.

    Στο 31' η ελληνική ομάδα "άγγιξε" το γκολ ωστόσο η φάση που κατέληξε στο δοκάρι ήταν ως μη γενόμενη. Ο Γκέκας συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Σαμαρά, αλλά από θέση οφ σάιντ, στο γυριστό πλασέ του η μπάλα κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των Μολδαβών.

    Αυτή η φάση φάνηκε να ήταν τα προεόρτια για τους παίκτες του Ρεχάγκελ που έστειλαν το μήνυμα, αφού δύο λεπτά αργότερα τα κατάφεραν και βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

    Ο Σαμαράς γύρισε μετά από επέλαση μέσα στην περιοχή στον Κατσουράνη, εκείνος έστρωσε στον Σπυρόπουλο που έκανε το σουτ "κεραυνό" και ο Γκέκας στην πορεία της μπάλας την έστειλε στα δίχτυα της Μολδαβίας, πραγματοποιόντας μέσα σε πανηγύρια το 0-1.

    Το πρώτο σουτ... και η "τσάμπα" κάρτα

    Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου, οι Ελληνες απαλλαγμένοι πλέον από το άγχος και με το σκορ υπέρ τους έπαιζαν με πιο σιγουριά στο παιχνίδι τους. Οι παίκτες του Ιγκόρ Ντομπροβόλσκι που δεν είχαν απειλήσει καθόλου εξαπέλυσαν το πρώτο σουτ προς την εστία του Χαλκιά στο 37' με τον Καλίνκοφ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το τέρμα του πορτιέρο του ΠΑΟΚ.

    Η ελληνική ομάδα που διαμαρτυρήθηκε (πετάχτηκαν και από τον πάγκο) για μια ανατροπή του Σαμαρά μέσα στην περιοχή (δόθηκε φάουλ απ' έξω από τον Στάλχαμαρ) απείλησε στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους με τον Καραγκούνη.

    Το φάουλ του μέσου του Παναθηναϊκού κόντραρε στο "τείχος" και πέρασε κόρνερ με την εξέλιξη της φάσης να βρίσκει τον Κυργιάκο να δέχεται την κίτρινη κάρτα για ένα "ψαλιδάκι" που βρήκε στο κεφάλι έναν αμυντικό της Μολδαβίας.

    Ξεκίνημα με αλλαγές και τραυματισμό

    Η άσχημη εικόνα των γηπεδούχων ανάγκασε τον τεχνικό της Μολδαβίας να κάνει από τα αποδυτήρια την πρώτη διορθωτική κίνησηα με τον Μπουγκάιοφ να αφήνει την θέση του στον Σοφρόνι. Ο Ιγκόρ Ντομπροβόλσκι ωστόσο δεν στάθηκε μόνο εκεί αφού δώδεκα λεπτά αργότερα, αντικατέστησε τον Σ. Ναμάσκο με τον Κόμλιονοτς.

    Από ελληνικής πλευράς ο Οτο Ρεχάγκελ έδειχνε να εμπιστεύεται τις αρχικές επιλογές του ωστόσο ένας απρόοπτος τραυματισμός του Μόρα σε μια ανύποπτη στιγμή, ανάγκασε τον Γερμανό προπονητή να αντικαταστήσει τον αμυντικό της Μπολόνια με τον Αβρααμ Παπαδόπουλο.

    Χαμένη ευκαιρία να "τελειώσει" το ματς

    Δίνοντας χώρο στους γηπεδούχους οι Ελληνες αποσκοπούσαν να βγουν σε μια ξαφνική αντεπίθεση για να "χτυπήσουν" την αντίπαλη άμυνα.

    Ετσι και έγινε πολύ γρήγορα, όταν στο 61' μετά από εκπληκτική πάσα του εξαιρετικού Κατσουράνη από τον άξονα, ο Γκέκας έβαλε πλάτη στον αντίπαλο πήρε τη μπάλα από τα δεξιά της περιοχής το σουτ του κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων προς απογοήτευση όλων.

    Οκτώ λεπτά αργότερα, οι Ελληνες έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ, όταν μετά το γύρισμα του Σπυρόπουλου από τα αριστερά, ο Γκέκας δεν μπόρεσε να πεταχτεί στην πορεία της μπάλας για τη σπρώξει στα δίχτυα του Ναμάσκο.

    Δοκάρι... φωνές και ανατροπή Λετονίας

    Στο τελευταίο 20λεπτο οι γηπεδούχοι και με τις αλλαγές από τον πάγκο ανέβαζαν συνεχώς στροφές. Ετσι στο 71' ο Λασένκοφ με απευθείας εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Χαλκιά να "κόψει" δύσκολα σε κόρνερ.

    Αυτή η φάση ανησύχησε τον πορτιέρο της ελληνικής ομάδας που στάθηκε τυχερός δύο λεπτά αργότερα. Ο Κατίνσους μετά την σέντρα του Σοφρόνι έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά "ψαράκι" αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Χαλκιά, ο οποίος σηκώθηκε έξαλλος και φώναζε στους συμπαίκτες του για την αμυντική τους συμπεριφορά.

    Την ίδια ώρα τα νέα από την Ρίγα ήταν ολοένα και διαφορετικά. Αρχικά οι Ελβετοί ήταν μπροστά στο σκορ, εν συνεχεία έγινε η ανατροπή των γηπεδούχων ωστόσο και πάλι οι Ελβετοι ισοφάρισαν σε 2-2.

    Γήπεδο: "Ζίμπρου Στάντιουμ"
    Διαιτητής: Στάλχαμαρ (Σουηδία)
    Κίτρινες: Γκάτσαν / Τζιόλης, Κυργιάκος, Χαριστέας

    Μολδαβία (Ιγκόρ Ντομπροβόλσκι): Ναμάσκο, Λασένκοφ, Αρμάς, Επουρεάνου, Κατίνσους, Γκάτσαν, Σαβίνοφ, Καλίνκοφ, Ναμάσκο Σ. (57' Κόμλιονοτς), Μπουλάτ, Μπουγκάιοφ (46' Σοφρόνι).

    Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Χαλκιάς, Πατσατζόγλου, Μόρας (58' λ. τρ. Α. Παπαδόπουλος), Κυργιάκος, Σπυρόπουλος, Καραγκούνης (76' Αμανατίδης), Τζιόλης, Κατσουράνης, Χαριστέας, Γκέκας , Σαμαράς.

    Εθνική Ελλάδος γεια σου...

    Ελλάδα Μολδαβία 1-1.

    94' Λήξη της αναμέτρησης. Οδυνηρή ισοπαλία για την Εθνική ομάδα...

    90' Καταστροφή για την Εθνική Ελλάδας! Οι Μολδαβοί ισιοφαρίζουν με κοντινό σουτ του Αντρόνιτς, μετά από ολιγορία της άμυνας!

    83'
    Κεφαλιά του Γκέκα, σε φάουλ του Σπυρόπουλου από δεξιά, ο Ναμάσκο απομακρύνει...

    76' Αλλαγή για την Ελλάδα. Ο Καραγκούνης δίνει την θέση του στον Αμανατίδη.

    73' Δοκάρι για τους γηποεδούχους σε κεφαλιά του Κατίνσους!

    71' Ευκαιρία για την Μολδαβία.
    Εκτέλεση φάουλ του Λαστσένκοφ, η μπάλ περνάει μέσα από το τείχος αλλά ο Χαλκιάς αντιδρά σωστά και παραχωρεί κόρνερ.

    61' Ευκαιρία για την Ελλάδα.
    Ο Κατσουράνης βγάζει ωραία μπαλιά στον Γκέκα που σουτάρει στην εξωτερική πλευρά της εστίας από πλεονεκτικό σημείο.

    58' Αναγκαστική αλλαγή για την Ελλάδα. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος παίρνει την θέση του Βαγγέλη Μόρα.

    56' Αναγκαστική αλλαγή για την Μολδαβία. Ο Σέρζιου Ναμάσκο δίνει την θέση του στον Κομλιόνοτς.

    46' Έναρξη του β΄μέρους. Μία αλλαγή για τους γηπεδούχους με τον Σοφρόνι να παίρνει την θέση του Μπουγκάιοφ.

    45'+1 Λήξη του ημιχρόνου

    45'
    Κεφαλιά του Χαριστέα σε κόρνερ του Καραγκούνη, φοβερή επέμβαση του Ναμάσκο που κρατά το 0-1!

    43'
    Μαρκάρισμα του Λαστσένκοφ στον Σαμαρά μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής δίνει φάουλ λίγο έξω από την περιοχή!

    33' 0-1 η Εθνική! Μετά από ωραία προσπάθεια του Σαμαρά από αριστερά, ο Σπυρόπουλος πιάνει το δυνατό σουτ και ο Γκέκας με προβολή στην πορεία της μπάλας ανοίγει το σκορ!

    19' Μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική.
    Ο Χαριστέας κάνει υπέροχα το 1-2 με τον Γκέκα, βγαίνει τετ α τετ με τον Ναμάσκο, αλλά το αριστερό του πλασέ είναι πολύ κακό και φεύγει πολύ πλάγια, με αποτέλεσμα να απομακρύνουν οι αντίπαλοι αμυντικοί.

    15'
    Κίτρινη κάρτα στον Τζιόλη.

    12' Ωραία προσπάθεια των Ελλήνων διεθνών
    , με τον Χαριστέα να βγάζει τη σέντρα με το αριστερό από δεξιά, ο Γκέκας έπιασε τη γυριστή κεφαλιά, αλλά ο Ναμάσκο δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει την μπάλα.

    11'
    Κίτρινη στον Γκάτσαν.

    10'
    Η Εθνική έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση.

    Έναρξη αγώνα (21.30).

    Οι συνθέσεις:

    Μολδαβία: Ναμάσκο, Αρμάς, Λαστσένκοφ, Κατίνσους, Επουρεάνου, Σέρζιου Ναμάσκο, Γκάτσαν, Μπουγκάιοφ, Μπουλάτ, Καλίνκοφ, Σαβίνοφ.

    Στον πάγκο βρίσκονται οι Οφσεανίκοφ, Αντρόνιτς, Σοφρόνι, Ματιούγκιν, Κομλιόνοτς, Σουβόροφ, Τσεμποτάρου.

    Ελλάδα: Χαλκιάς, Πατσατζόγλου, Μόρας, Σπυρόπουλος, Κυργιάκος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαμαράς, Χαριστέας, Γκέκας.

    Στον πάγκο βρίσκονται οι Σηφάκης, Αβρ. Παπαδόπουλος, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Μάκος, Λυμπερόπουλος, Αμανατίδης.

    ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Δέκα μέρες εκτός ο Καψής


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Τις υπηρεσίες του Μιχάλη Καψή θα στερηθεί για τις επόμενες δέκα ημέρες ο Λεβαδειακός. Οι εξετάσεις που υποβλήθηκε ο έμπειρος αμυντικός για τον τραυματισμό που αποκόμισε στο φιλικό με το Αιγάλεω, έδειξαν πως θα απουσιάσει απ’ τα προσεχή εντός έδρας παιχνίδια των Βοιωτών με Πανιώνιο (13/9) και Εργοτέλη (20/9).

    Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές των «πράσινων» προπονήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στη Χαιρώνεια. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής. Απόντες ήταν οι διεθνείς, Βασιλείου, Στρατηλάτης και Μπλάζιτς.

    ΡΕΑΛ Μ. : «Χάλασε» του Νταβίλα


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Η ανακοίνωση της απόκτησης του διαιτητή Μεγκία Νταβίλα από τη Ρεάλ Μαδρίτης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από μερίδα του ισπανικού Τύπου κι έτσι οι «μερένχες» αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τη μετεγγραφή.

    Οι Μαδριλένοι ανακοίνωσαν την Τρίτη (8/9) τη σύναψη συμφωνίας με τον Ισπανό διαιτητή, ο οποίος θα αναλάμβανε το πόστο του υπεύθυνου υποδοχής των συναδέλφων του στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και θα φρόντιζε για τη φιλοξενία τους στην ισπανική πρωτεύουσα πριν τους εντός έδρας αγώνες της «βασίλισσας».

    Ωστόσο, τα ΜΜΕ της χώρας δεν πήραν με καλό μάτι τη συγκεκριμένη κίνηση, καθώς ο Νταβίλα ήταν ενεργός διαιτητής μέχρι και την περασμένη σεζόν και αποσύρθηκε φέτος επειδή δεν κατάφερε να περάσει τα τεστ φυσικής κατάστασης. Οι... ευνόητοι συνειρμοί που έγιναν και οι αντιδράσεις που προκάλεσαν, ανάγκασαν τη διοίκηση της Ρεάλ να ακυρώσουν τη μετεγγραφή.

    Μπαμπάς ο Λεονάρντο!!!


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Τελικά, η απουσία του Λεονάρντο από την σημερινή (9/9) προπόνηση της ΑΕΚ το πρωί, δεν έκρυβε κάτι το πονηρο... Ο λόγος της απουσία του Βραζιλιάνου επιθετικού, δεν ήταν άλλος από το γεγονός ότι απέκτησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι, το οποίο έφερε στον κόσμο η σύζυγός του το πρωί της Τετάρτης (9/9).

    Μάλιστα, ήδη έχει μετατραπεί σε σωστό... χαζομπαμπά, αν και ο ίδιος μόλις 23 ετών! Χαρακτηριστικό είναι πως εμφανίστηκε με άλλη όψη το απόγευμα στους Θρακομακεδόνες, καθώς δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του για το νέο μέλος που προστέθηκε στην οικογένειά του.

    Πανευτυχής και... τρελαμένος με την κόρη του, ο Λεονάρντο παρά την ιδιαίτερη μέρα ανηφόρισε κανονικά στους Θρακομακεδόνες το απόγευμα της Τετάρτης και έλαβε κανονικά μέρος στην προπόνηση.

    Οσον αφορά τα της προπόνησης, πρόγραμμα αποκατάστασης ακολούθησαν οι Ράφικ Τζιμπούρ και Παναγιώτης Ταχτσίδης, λόγω των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων με τις Εθνικές ομάδες. Ο ποδοσφαιριστής θα ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα στις 17.30. Εκτός προπονήσεων παραμένει ο Νίκος Καράμπελας, του οποίου η μετεγχειριτική πορεία εξελίσσεται ομαλά. Τέλος, ο Λεονάρντο, που το πρωί απουσίασε, το απόγευμα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Απορρίφθηκε η έφεση


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Μετά την μεγάλη επιτυχία του νομικού τμήματος της ΠΑΕ Ηρακλής, που πέτυχε στην πρωτοβάθμια επιτροπή της Σούπερ Λιγκ ποινή «χάδι» σε σχέση με τα όσα έγιναν στο «Καυτανζόγλειο» στον αγώνα με τον Άρη, δεν επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό καθώς η Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. απέρριψε την έφεση που άσκησαν οι «κυανόλευκοι».

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της απόφασης: «Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση της ΠΑΕ Ηρακλής κατά της υπ΄ αριθμ. 223/2009 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής Super League. Υπενθυμίζεται ότι η ΠΕ/Super League επέβαλλε στην ΠΑΕ χρηματική ποινή 60.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής ενός αγώνα χωρίς θεατές (αγώνας με Αρη στις 29/8/2009)».

    Το πρόγραμμα της Εθνικής στη Β’ φάση του Ευρωμπάσκετ

    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Η Γερμανία (Παρασκευή 19:15), η Ρωσία (Κυριακή 19:15) και η Γαλλία (Τρίτη 22:00)θα είναι κατά σειρά οι αντίπαλοι της Εθνικής ομάδας στη δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Το ελληνικό συγκρότημα ξεκινά στον Ε’ Όμιλο επικεφαλής μαζί με τη Γαλλία, ενώ την πρόκριση για τα προημιτελικά παίρνουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες. Αναλυτικά:

    Ε’ Όμιλος (Μπίντγκοζ)

    1. Ελλάδα 4 (+40)
    2. Γαλλία 4 (+10)
    3. Κροατία 3 (+2)
    4. Ρωσία 3 (-8)
    5. Γερμανία 3 (-2)
    6. ΠΓΔΜ 2 (-42)

    Το πρόγραμμα:

    Παρασκευή 11/9

    Ρωσία-Κροατία 16:45
    Ελλάδα-Γερμανία 19:15
    Γαλλία-ΠΓΔΜ 22:00

    Κυριακή 13/9

    ΠΓΔΜ-Γερμανία 16:45
    Ελλάδα-Ρωσία 19:15
    Κροατία-Γαλλία 22:00

    Τρίτη 15/9

    Ρωσία-ΠΓΔΜ 16:45
    Γερμανία-Κροατία 19:15
    Ελλάδα-Γαλλία 22:00

    Δηλώσεις Σχορτσιανίτη και Καλαμπόκη

    Απόλυτα ικανοποιημένος τόσο από την εμφάνισή του όσο φυσικά και από τη νίκη της Ελλάδας κόντρα στο Ισραήλ με 106-80, εμφανίστηκε μετά το τέλος του ματς ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ο οποίος και στο σημερινό παιχνίδι ήταν πολύ καλός, ενώ σημείωσε μάλιστα και 16 πόντους.«Μπορούμε να παίζουμε με τους συμπαίκτες και τους φίλους μας. Περνώ πολύ καλά, αυτό είναι που περίμενα και ήθελα. Χαίρομαι που παίζω με αυτά τα παιδιά, μερικοί από αυτούς με έχουν βοηθήσει από μικρό παιδί. Σήμερα έτυχε να είμαι ένας από τους παίκτες που τράβηξαν το σκορ. Η ομάδα έχει πολλούς τέτοιους παίκτες που μπορούν να το κάνουν αυτό. Όλοι έχουν κάποιο ρόλο, ξέρουν πού πρέπει να βρίσκονται στο γήπεδο κι αυτό βοηθά την ομάδα», δήλωσε αρχικά ο «Σόφο» και πρόσθεσε:

    «Πηγαίνουμε αρκετά καλά. Σήμερα είχαμε κάποια προβλήματα. Δεν ξεκινήσαμε με την ίδια ενέργεια και συγκέντρωση, αλλά στο τέλος καταφέραμε να νικήσουμε. Η Εθνική συνήθως ξεκινούσε με πιο αργούς ρυθμούς, αλλά τώρα ξεκινάμε πιο δυνατά και αυτό είναι κάτι που ευχαριστεί τους παίκτες και τον κόσμο. Πρέπει να βελτιώσουμε τη συγκέντρωσή μας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να έχουμε αλληλοϋποστήριξη και να το χαιρόμαστε. Χαιρόμαστε το μπάσκετ και ο κόσμος που μας βλέπει. Πρέπει στη δεύτερη φάση να ανεβάσουμε ταχύτητα. Δεν υπάρχει ομάδα που δεν βλέπουμε σοβαρά. Όλες οι ομάδες είναι επικίνδυνες. Έχουμε ψηλούς στόχους, αλλά βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, βήμα-βήμα».

    Καλαμπόκης: Η άμυνα για εμάς είναι τρόπος ζωής

    Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε στο σημερινό παιχνίδι και ο Γιάννης Καλαμπόκης, ο οποίος σημείωσε 14 πόντους. Ο άσος της Εθνικής μετά το τέλος του ματς στάθηκε κυρίως στην βελτίωση που απαιτείται ενόψει της δεύτερης φάσης.

    «Είναι πολύ μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που βρίσκομαι εδώ. Κάποτε δεν ήταν καν όνειρο για μένα, αλλά το ζω τώρα. Η ομάδα δείχνει πολύ καλό πρόσωπο και ελπίζουμε σε ανάλογη συνέχεια», ανέφερε αρχικά ο Καλαμπόκης και πρόσθεσε: «Στα επίσημα παίζουμε πολύ καλύτερα από ό,τι στα φιλικά και το ευχάριστο είναι ότι αυτό συμβαίνει σε μικρό χρονικό διάστημα, παρότι είμαστε νέα ομάδα με νέο προπονητή. Το Ευρωμπάσκετ είναι πολύ ανοικτό, υπάρχουν πολλές φιλόδοξες ομάδες, οπότε είναι λίγο ριψοκίνδυνο να κάνουμε προβλέψεις. Το ζητούμενο είναι να είμαστε κάθε αγώνα και καλύτεροι. Για μας δεν υπάρχει αδιάφορο ματς και σήμερα ήμασταν αδικαιολόγητα χαλαροί στην άμυνα. Η άμυνα για μας είναι τρόπος… ζωής. Δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι σε αυτόν τον τομέα και είχαμε κάποια προβλήματα».

    Ανώμαλη προσγείωση

    Πραγματοποιώντας την χειρότερη της εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Τουρκίας, η Εθνική Ελλάδας ηττήθηκε για πρώτη φορά στην διοργάνωση, μετά από τρεις νίκες, από την Γερμανία με 1-3 σετ, στο πλαίσιο της πρεμιέρας της Β` φάσης. Οι παίκτες του Δημήτρη Καζάζη υπέπεσαν σε πολλά λάθη σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, ενώ δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Καθοριστικό σημείο για την εξέλιξη του ματς η απώλεια του δεύτερου σετ. Αγώνας "φωτιά" είναι πλέον το παιχνίδι της Τετάρτης (9/9, 20:00GR) με την Γαλλία, ενώ μεγάλο ρόλο θα παίξουν και τα αποτελέσματα των υπόλοιπων αναμετρήσεων του Ε` ομίλου.

    Aήττητη συνεχίζει η Εθνική μας

    Αήττητη συνέχισε τις υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας η Ελλάδα, καθώς πήρε το ροζ φύλλο αγώνα και στον τρίτο αγώνα της για την πρώτη φάση των ομίλων. Αν και το ματς με το Ισραήλ ήταν αδιάφορο βαθμολογικά οι έλληνες διεθνείς έδειξαν μεγάλη διάθεση και παρουσίασαν για ακόμη μία φορά πολύ καλό θέαμα. Παίζοντας καλή άμυνα και έχοντας ταχύτητα στο παιχνίδι της η Ελλάδα επικράτησε με 106-80 του Ισραήλ, που αποχαιρέτησε πρόωρα την Πολωνία και χωρίς να γευτεί τη χαρά της νίκης.

    Η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας δείχνει έτοιμη για την δεύτερη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει Γαλλία, Ρωσία και μία εκ των Γερμανία - Λετονία στην προσπάθειά της να βρεθεί στα νοκ άουτ παιχνίδια της οκτάδας. Με βάση τους κανονισμούς της FIBA η Ελλάδα μεταφέρει στην Β` φάση τις νίκες της επί ΠΓΔΜ και Κροατίας στην πρώτη φάση.

    Η Ελλάδα ήθελε φυσικά να συνεχίσει το αήττητο σερί της στο Ευρωμπάσκετ, αλλά στο βαθμολογικό αδιάφορο ματς με το Ισραήλ, ο Γιόνας Καζλάουσκας δεν μπορούσε να χάσει την ευκαιρία να δοκιμάσει διαφορετικά σχήματα και να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής. Γι` αυτό και έριξε στο παιχνίδι από την αρχή τον Κώστα Καϊμακόγλου, ο οποίος μάλιστα δεν απογοήτευσε τον λιθουανό τεχνικό.

    Οι ισραηλινοί, με τον Χαλπερίν κεφάτο, ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι (7-3, 2`), αλλά η Ελλάδα μπήκε στο κλίμα του αγώνα γρήγορα. Καϊμακόγλου και Καλαμπόκης βοήθησαν στο σκοράρισμα τους Σπανούλη και Σχορτσανίτη, για να φτάσει η Ελλάδα στο 31-25 της πρώτης περιόδου.

    Η υπεροχή της ελληνικής ομάδας συνεχίστηκε και στην δεύτερη περίοδο. Ο Καϊμακόγλου έφτασε στους 8 πόντους και η Ελλάδα με τον Καλάθη στο... τιμόνι πάτησε γκάζι. Οι ισραηλινοί δεν μπόρεσαν να βάλουν φρένο στην Εθνική μας και η διαφορά ανέβηκε πάνω από τους 10 πόντους, με τη λήξη του ημιχρόνου (56-42).

    Οι έλληνες διεθνείς συνέχισαν με την ίδια διάθεση και στην τρίτη περίοδο, επιβάλλοντας πλήρως το ρυθμό τους στο ματς και αυξάνοντας τη διαφορά, η οποία έφτασε και στους 20 πόντους στο 26` με καλάθι του Πρίντεζη (71-51). Η εμφάνιση της Ελλάδας σε ένα ματς αδιάφορο από βαθμολογικής πλευράς δεν θα μπορούσε παρά να ικανοποιεί τον Γιόνας Καζλάουσκας. Η προσπάθεια των ελλήνων παικτών ήταν μεγάλη τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, έστω κι αν η διαφορά έπεσε με τη λήξη της τρίτης περιόδου στους 14 πόντους (79-65).

    Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου οι ισραηλινοί έπαιξαν το τελευταίο τους χαρτί και αρχικά αιφνιδίασαν τους διεθνείς μας πλησιάζοντας στους 9 (70-79). Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη. Η ελληνική ομάδα βρήκε και πάλι τον ρυθμό της και το Ισραήλ την... έχασε. Ο Φώτσης... ξεμπούκωσε και το 79-70 έγινε μέσα σε λιγότερο από πέντε λεπτά 91-72, με την Ελλάδα να είναι ουσιαστική και παράλληλα να προσφέρει όμορφα θέαμα πετυχαίνοντας καλάθια στον αιφνιδιασμό.

    Επόμενος στόχος ήταν, ασφαλώς, η κατοστάρα, που ήρθε με καλάθι του Ανδρέα Γλυνιαδάκη (σ.σ ο Καζλάουσκας χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες του πλην του Γιάννη Μπουρούση) και το πάρτι από τους "Πελαργούς" στην Poznan Arena καλά κρατούσε... (101-79, 37`). Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα η Ελλάδα έφτασε εύκολα στο εντυπωσιακό 106-80 και πηγαίνει με... φόρα στην Β` φάση των ομίλων που ξεκινάει την Παρασκευή (11/9).

    Σχέση του Μισούνοφ με υπόκοσμο;

    Σχέση του Μιχάλη Μισούνοφ με κορυφαία ονόματα του υποκόσμου, ερευνά η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Η ομολογία του ότι τα δύο ρουκετοβόλα και τα άλλα όπλα ανήκαν σε άνθρωπο της νύχτας, που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία "μπράβου" στη Θεσσαλονίκη οδήγησε την αστυνομία σε υποψίες για τηνεμπλοκή και άλλων ατόμων, που έχουν απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές για συναφή αδικήματα. "Γίνονται έρευνες και για τον Παλαιοκώστα για να διαπιστωθεί, αν παρέλαβε μέρος του οπλισμού του από τον 45χρόνο" ανέφερε χτες ο διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Δημήτρης Παπαδόπουλος. Τ ο ρουκετοβόλο RPG που βρέθηκε στο κρησφύγετο, μετά την απαγωγή του βιομήχανου Γ.Μυλωνά και πιθανά χρησιμοποήηση ο Παλαιοκώστας είναι αλβανικής προέλευσης, ενώ τα άλλα δύο RPG-8, που φέρεται ότι κατείχε ο πρώην καλαθοσφαιριστής, προέρχονται από την πρώην Γιουγκοσλαβία.

    Πωλείται ο Παπανικολάου

    Η σαφέστατη πρόθεση για την πώληση του Κώστα Παπανικολάου εξελίχθηκε σε μονόδρομος. Αποδεικνύεται επίσης ότι αποτελεί τον μοναδικό τρόπο κάλυψης του οικονομικού προϋπολογισμού της ΚΑΕ Αρης για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Οι "κίτρινοι" δημιούργησαν ομάδα με απώτερο σκοπό την πρόκριση της στους ομίλους της Ευρωλίγκα και ο τρόπος να καλυφθεί το κόστος των μεταγραφικών κινήσεων που έγιναν, είναι η παραχώρηση του 19χρονου γκαρντ.

    Αυτό προέκυψε, άλλωστε και από την σύσκεψη των μετόχων της ΚΑΕ, όπου συμφωνήθηκε το οικονομικό πλαίσιο πάνω στο οποίο οφείλει να κινηθεί η διοίκηση στην περίπτωση του παίκτη.

    Σε μια αγοροπωλησία, σημαντικό ρόλο παίζουν οι λόγοι που οδηγούν μια εταιρία σε αυτή την απόφαση. Ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Αρης, Θανάσης Τζεβελέκης, ουσιαστικά δεν θα μπορούσε να γίνει πιο συγκεκριμένος. "Από την ώρα που τα έσοδα δεν μπορούν να καλύψουν τα έσοδα, μια διοίκηση έχει ουσιαστικά δύο επιλογές. Είτε να πουλήσει, είτε να δημιουργήσει χρέη. Είναι λοιπόν στάση ευθύνης η μη δημιουργία προβλημάτων στην ομάδα", είπε για την ακρίβεια και συμπλήρωσε:

    "Με βάση την εμπειρία μου, δεν βγαίνει η χρονιά. Αρα λοιπόν είναι μονόδρομος να γίνει αυτή η πώληση. Καλό θα ήταν να αποφευχθεί. Οι μέτοχοι ενημερώθηκαν περί των οικονομικών δεδομένων της εταιρίας και ουσιαστικά καθόρισαν το πλαίσιο ή αν προτιμάτε το νούμερο που θα πρέπει να προσφερθεί για να παραχωρηθεί ο παίκτης. Δεν βλέπω να υπάρχει άλλη επιλογή. Επαναλαμβάνω όμως ότι για να προχωρήσει η ομάδα στη πώληση του παίκτη, θα πρέπει να καλυφθεί το πλαίσιο που θέσαμε".

    Ο Θανάσης Τζεβελέκης συμπλήρωσε επίσης ότι "δεν υπάρχουν οι αναγκαίοι πόροι στην ομάδα, για να υπάρχει η δυνατότητα απόρριψης του ενδεχομένου πώλησης του παίκτη".

    Επί της ουσίας, οι «κίτρινοι» θα παραχωρήσουν τον Παπανικολάου εφόσον η προσφορά που θα τους κατατεθεί θα υπερβαίνει το ποσό του 1.000.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η τελευταία πρόταση του Ολυμπιακού (800.000 ευρώ) απορρίφθηκε. Αν οι πειραιώτες ανεβάσουν την προσφορά τους και καλύψουν το πλαίσιο που έθεσαν οι μέτοχοι, τότε ο Κώστας Παπανικολάου θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

    Εν κατακλείδι, είναι σαφές ότι οι θεσσαλονικείς προχώρησαν στην ενδυνάμωση του αγωνιστικού τμήματος, επιλέγοντας την αύξηση των πιθανοτήτων τους για πρόκριση στους ομίλους της Ευρωλίγκα. Αυτή είναι η βασική προτεραιότητά τους. Δηλαδή; Μεταξύ του διλήμματος Ευρωλίγκα ή Παπανικολάου, επέλεξαν να θυσιάσουν τον 19χρονο άσο, δεδομένου του ότι τα έσοδα δεν προβλέπονται να καλύψουν τον συνολικό οικονομικό προϋπολογισμό.

    Από εκεί και πέρα, η "θυσία" του Παπανικολάου (σ. σ. αν ασφαλώς ο Ολυμπιακός ανεβάσει την προσφορά του και αποκτήσει τον αθλητή), είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις στη μάζα των φιλάθλων. Αποδεικνύεται όμως ότι πρόκειται για μια κίνηση ανάγκης, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική ζωή της εταιρίας. Ενδεχομένως μάλιστα, να μην είχαν άδικο όσοι έλεγαν στις προσθήκες έμπειρων παικτών που μπορούν να κάνουν την διαφορά, ότι οι κινήσεις έγιναν με το δεδομένο της πώλησης του νεαρού αθλητή.

    Ανανέωσε ο Φελπς με Speedo

    Ο Μάικλ Φελπς είναι η ναυαρχίδα της εταιρείας Speedo. Και θα είναι το μεγαλύτερο "αστέρι" της κολυμβητικής ομάδας της μέχρι το 2013.

    Ο αμερικανός κολυμβητής, ο οποίος έχει 14 χρυσά ολυμπιακά μετάλλια στην κατοχή του, ανανέωσε το συμβόλαιό του με την εταιρεία για ακόμη τέσσερα χρόνια. Οι οικονομικές απολαβές του Μάικλ Φελπς για τη συμφωνία δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο αναμένεται να εισπράττει επταψήφιο ποσό για κάθε έναν χρόνο της συνεργασίας του με τη Speedo.

    "Ο Μάικλ άλλαξε για πάντα το άθλημα της κολύμβησης, προσέδωσε μεγαλύτερο ενδιαφέρον στους φιλάθλους και τους έφερε πιο κοντά από ποτέ", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

    Στη Βαρκελώνη Αρβανίτη/Τσιαρτσιάνη


    Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη Την Τετάρτη το πρωί η Εθνική ομάδα Beach Volley Γυναικών με προορισμό την μαγευτική Βαρκελώνη. Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη θα λάβουν μέρος σε ένα ακόμη Τουρνουά, του FIVB WOMEN�S WORLD TOUR OPEN, που αυτή τη φορά θα φιλοξενηθεί στην Plaza Carles Bulgas, μπροστά στο Μουσείο Εθνικής Τέχνης της Καταλονίας.

    Το FIVB Hyundai Women�s Barcelona Open, θα μοιράσει συνολικά έπαθλα 190.000 δολάρια, ενώ η 1η θέση θα αποφέρει στις νικήτριες το ποσό των 30.000 δολάρια. Στο τουρνουά που ξεκίνησε με αγώνες κατάταξης θα αγωνιστούν 54 ομάδες από 21 χώρες . Η Ελληνική Εθνική Ομάδα θα ξεκινήσει τους αγώνες, την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, με σύστημα διπλού αποκλεισμού και στόχο να παραμείνει μέσα στις 10 πρώτες θέσεις της Παγκόσμιας κατάταξης.

    Την Ελληνική Ομάδα θα συνοδεύει ο βοηθός του Παναγιώτη Ζακυνθινού, Θανάσης Πανούσος.

    Διαψεύδουν για Βούκοτιτς στην Λιβαδειά


    Ο Βούκοτιτς δίνει οδηγίες Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη η διοίκηση του Λεβαδειακού, διαψεύδει τις φήμες που έχουν ακουστεί και θέλουν τον Μόμτσιλο Βούκοτιτς να είναι ένα βήμα πριν από την απόλυσή του. Μάλιστα εκφράζεται και η απόλυτη στήριξή της στον τεχνικό της ομάδας.

    Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: "Η ΠΑΕ Λεβαδειακός διαψεύδει κατηγορηματικά και χαρακτηρίζει κακόβουλα και ανυπόστατα τα σημερινά δημοσιεύματα, ενώ εκφράζει ταυτόχρονα την απόλυτη στήριξή της προς τον προπονητή της ομάδας κ. Μόμτσιλο Βούκοτιτς".

    Μάλιστα ο τελευταίος είχε συνάντηση την Τετάρτη, με τον πρόεδρο, και τον τεχνικό διευθυντή και για περίπου 2 ώρες συζήτησαν τα αγωνιστικά θέματα που αφορούν την ομάδα.

    Τέλος η ΠΑΕ Λεβαδειακός κατέβαλε την Τετάρτη στην πρώην ομάδα του τερματοφύλακα Χάιντουχ το ποσό των 100.000 ευρώ, που αφορά στην εξόφληση της μεταγραφής του παίκτη και παρέλαβε την μπλε κάρτα του.

    Θέλει σπουδαία πράγματα ο Γιαννούλης



    Ο Γιαννούλης κόντρα στον Ντιόγκο "Ο φετινός Ηρακλής έχει προοπτική για σπουδαία πράγματα. Ξεκινήσαμε καλά, όμως θέλω να πάρουμε θετικά αποτελέσματα κι από τα παιχνίδια απέναντι σε δύσκολες ομάδες. Ένας τέτοιος αγώνας είναι κι αυτός της Κυριακής με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό στάδιο", ήταν τα λόγια του Κώστα Γιαννούλη, που μίλησε στο σάιτ της wind.

    Ο Γιαννούλης, για λίγες μέρες δεν μπορεί να πάρει μέρος στα παιχνίδια της Εθνικής ελπίδων, όπου μέχρι πρόσφατα ήταν βασικό στέλεχος, αλλά πιστεύει πως μέσα από τις εμφανίσεις στην χρονιά που ξεκίνησε θα «ανοίξει» την πόρτα της εθνικής ανδρών. Για τον ίδιο υπάρχει προοπτική για επιτυχίες της ομάδα του στην φετινή σεζόν, όμως για να τα καταφέρει θα πρέπει να πάρει αποτελέσματα και μακριά από το Καυτατζόγλειο της Θεσσαλονίκης, ακόμα και απέναντι στις μεγάλες ομάδες του Αττικού λεκανοπεδίου δηλώνοντας ασφαλώς την αισιοδοξία του ενόψει της αναμέτρησης της Κυριακής με την ΑΕΚ.

    Κώστα, μπορούμε να μιλήσουμε για ένα θετικό ξεκίνημα του Ηρακλή έπειτα από τις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος;
    « Ασφαλώς και μπορούμε να το πούμε αυτό.. Πήραμε τη νίκη στην έδρα μιας ομάδας που ειδικά πέρυσι μας έδειξε πως δύσκολη είναι. Κατόπιν ακολούθησε ένα ματς με τον ’ρη στο γήπεδό μας που ήταν ντέρμπι και έγινε καλός αγώνας. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά θα μπορούσαμε να χάσουμε κιόλας καθώς οι αντίπαλοί μας προέβαλλαν μεγάλη αντίσταση. Σε γενικές γραμμές μείναμε ικανοποιημένοι από τις δικές μας αντιδράσεις και βέβαια μείναμε ικανοποιημένοι από την εμφάνισή μας. Ας μην ξεχνάμε πως τέτοιο ξεκίνημα είχαμε να κάνουμε εδώ και τέσσερα χρόνια στο πρωτάθλημα κι αυτό το γεγονός μπορεί να λειτουργήσει μόνον θετικά σε όλη την ομάδα του Ηρακλή..»

    Ποια είναι τα στοιχεία του φετινού Ηρακλή που μπορούν να φέρουν αισιοδοξία στην χρονιά που ξεκίνησε;
    «Έχουμε αντιληφθεί πως η ομάδα φέτος έχει την προοπτική για σπουδαία πράγματα αν και είναι κάπως νωρίς για να βγάλουμε περισσότερα συμπεράσματα για τις πραγματικές δυνατότητές της. Έχουν έρθει αρκετά καλοί και ποιοτικοί παίκτες στον Ηρακλή που μπορούν να βοηθήσουν. Ο κύριος Προτάσοφ έχει δώσει το στίγμα του από την πρώτη στιγμή και αυτό που έχουμε αντιληφθεί είναι πως γίνεται μια σοβαρή δουλειά με μεγάλες προσδοκίες. Θα δούμε στην πορεία τα οφέλη αυτής της προσπάθειας που προς το παρών γίνεται με καλή διάθεση από όλους. Θέλουμε να τα δώσουμε όλα και να φτάσουμε την ομάδα εκεί όπου πραγματικά της αξίζει..»

    Για να πετύχετε πάντως τους στόχους σας θα πρέπει να πάρετε καλά αποτελέσματα και μακριά από το Καυτατζόγλειο. Σε κάποια ματς πέρυσι τα καταφέρατε. Φέτος;
    «Την περασμένη χρονιά δείξαμε στα περισσότερα ματς εκτός έδρας, ειδικά στην Αθήνα, ότι μπορούμε το κάτι παραπάνω. Σίγουρα, για να έχει αξιώσεις μια ομάδα στην βαθμολογία πρέπει να κάνει την υπέρβαση στα παιχνίδια που θεωρητικά είναι πολύ δύσκολα. Οι καλές εμφανίσεις και προπάντων τα αποτελέσματα σε αυτούς τους αγώνες θα φέρουν την βαθμολογική συγκομιδή και κυρίως την καλή ψυχολογία για την συνέχεια. Έχουμε τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε ενώ υπάρχει και το κίνητρο για αναμετρήσεις όπως της ερχόμενης Κυριακής με την ΑΕΚ. ΘΕΛΩ να ψάξουμε για το καλύτερο δυνατό και γιατί όχι, την νίκη έτσι ώστε να συνεχιστεί αυτή η καλή προσπάθεια της ομάδας. Να κοιτάξουμε μόνον τις δικιές μας εμφανίσεις δίχως να μας απασχολεί το μέγεθος δυσκολίας απέναντι σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός ή η ΑΕΚ. Ξέρουμε πως θα μας περιμένει ένα δύσκολο έργο στο Ολυμπιακό στάδιο με αντίπαλο μια πολύ καλή ομάδα που έχει την ποιότητα και τη διάθεση να μας πιέσει. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε σαν στόχο την νίκη και γι� αυτό θα πάμε να παίξουμε..»

    Από τον Κώστα Γιαννούλη τι μπορούμε να περιμένουμε φέτος και προπάντων τι περιμένει ο ίδιος από τον εαυτό του;
    «Θα είναι μια σημαντική σεζόν η φετινή για μένα. Λόγω τυπικών προβλημάτων δεν είμαι μέλος της εθνικής ομάδας των Ελπίδων καθώς για λίγες μέρες είμαι εκτός του ορίου ηλικίας όμως τι να κάνουμε.. Έτσι είναι αυτά τα πράγματα και πλέον τώρα θα πρέπει να αναζητήσω τον αμέσως μεγαλύτερο στόχο που είναι η εθνική ανδρών! Θεωρώ πως ως τώρα έχω δουλέψει αρκετά καλά αλλά ξέρω επίσης πως έχω μπροστά μου ακόμη πιο σκληρή δουλειά για την προοπτική της καταξίωσης. Προπάντων θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ τον Ηρακλή για να πετύχει τους στόχους του που είναι πάντοτε υψηλοί. Να πάει καλά η ομάδα και μαζί να κερδίσουμε σε προσωπικό επίπεδο κι εμείς οι παίκτες του. Η κλήση στην εθνική ανδρών, είναι για εμένα μια πρόκληση όπως ασφαλώς το να ζήσω μεγάλες συγκινήσεις με την ομάδα μου. Καλό είναι πάντως να διεκδικήσουμε ακόμα και έναν τίτλο, με πιο εφικτή περίπτωση το κύπελλο Ελλάδος, αφού η ομάδα έχει τα προσόντα για να το πετύχει..»

    Ότο όπως .... Μαραντόνα

    oto.rexagkel.jpgΟ τεχνικός της Μολδαβίας Ιγκόρ Ντομπροβόλσκι αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον Ότο Ρεχάγκελ χαρακτηρίζοντας τον ως έναν από τους κορυφαίους προπονητές στον κόσμο. Παράλληλα επισήμανε ότι και οι Μολδαβοί έχουν τα δικά τους κίνητρα για το αποψινό ματς (21.30 MEGA).



    Μέλι έσταζε για τον Γερμανό τεχνικό της Εθνικής Ελλάδας Όττο Ρεχάγκελ ο προπονητής της Εθνικής Μολδαβίας σε δηλώσεις του στην εφημερίδα SportDay όπου τόνισε «Η Μολδαβία πάντα δυσκολεύει την Ελλάδα. Στο πρώτο ματς που είχαμε παίξει έδω στα προκριματικά του Euro 2008 ήμουν βοηθός προπονητής. Τότε είχατε νικήσει πάλι με γκολ του Λυμπερόπουλου στο τέλος. Στον επαναληπτικό στην Κρήτη ήμουν προπονητής και νικήσατε πάλι με γκολ του ίδιου παίκτη στο 95΄. Στο ματς του πρώτου γύρου αυτή της προκριματικής φάσης του μουνμτιάλ η Ελλάδα μας έβαλε τρία γκολ αλλά προήλθαν από δικά μας λάθη. Θα είμαστε σκληρός αντίπαλος για την Ελλα΄δα και αυτή την φορά».

    Σε ότι αφορά τον Ότο Ρεχάγκελ επισήμανε «Το να κρίνω εγώ τον προπονητή Ρεχάγκελ είναι σαν να μου ζητάτε να κρίνω τον ποδοσφαιριστή Μαραντόνα. Ο Ότο είναι από τους κορυφαίους προπονητές στον κόσμο. Ένας μεγάλος σταρ. Πήρε δίκαια το Euro 2004. Ότι και αν πω για αυτόν είναι λίγο. Φοβερός κόουτς τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση».

    Για το αποψινό ματς επισήμανε «Δεν έχουμε πετύχει νίκη στον όμιλο και αυτό μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο».

    SUPERLEAGUE-ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

    ΛΑΡΙΣΑ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣΚουκουλάκης Μ.ΕΠΣ Ηρακλείου

    ΒΟΗΘΟΣΣαραιδάρης Δ.ΕΠΣ Μακεδονίας

    ΒΟΗΘΟΣ Δημόπουλος Ν. ΕΠΣ Μακεδονίας

    4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Σπάθας Η. ΕΠΣ Πειραιά

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Παπατριανταφύλλου Ε. ΕΠΣ Κιλκίς

    ΑΡΗΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Παμπορίδης Β. ΕΠΣ Κιλκίς

    ΒΟΗΘΟΣ Τρύφων Π. ΕΠΣ Δράμας

    ΒΟΗΘΟΣ Γκάγκας Δ. ΕΠΣ Λάρισας

    4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Χαραλαμπίδης Ν. ΕΠΣ Καβάλας

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Σκουφίτσας Β.ΕΠΣ Αθηνών

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΚΑΒΑΛΑ

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Λαμπρόπουλος Μ. ΕΠΣ Ηλείας

    ΒΟΗΘΟΣ Ευθυμιάδης Δ. ΕΠΣ Πιερίας

    ΒΟΗΘΟΣ Καρατζίκας Α. ΕΠΣ Αθηνών

    4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Γιαννόπουλος Γ. ΕΠΣ Αθηνών

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Τσίκινης Η. ΕΠΣ Μεσσηνίας

    ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΟΚ

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Σταθόπουλος Γ. ΕΠΣ Αχαΐας

    ΒΟΗΘΟΣ Πάνου Γ. ΕΠΣ Αιτ/νίας

    ΒΟΗΘΟΣ Αργυρός Π. ΕΠΣ Αθηνών

    4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Τσινιάρης Μ. ΕΠΣ Αθηνών

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Κουκούλας Γ. ΕΠΣ Λέσβου

    ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-SKODA ΞΑΝΘΗ

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Δαλούκας Γ. ΕΠΣ Θεσσαλίας

    ΒΟΗΘΟΣ Μποζατζίδης Δ. ΕΠΣ Μακεδονίας

    ΒΟΗΘΟΣ Π’’Χαραλάμπους Κ. ΕΠΣ Αθηνών

    4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Βοσκάκης Μ. ΕΠΣ Ρεθύμνου

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Τσαχειλίδης Ι. ΕΠΣ Πειραιά

    ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Γιάχος Α. ΕΠΣ Χίου

    ΒΟΗΘΟΣ Γενναίος Χ. ΕΠΣ Αθηνών

    ΒΟΗΘΟΣ Ακρίβος Χ. ΕΠΣ Αθηνών

    4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Παππάς Α. ΕΠΣ Αθηνών

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Μπριάκος Α. ΕΠΣ Ηπείρου

    ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Καλόπουλος Δ. ΕΠΣ Μακεδονίας

    ΒΟΗΘΟΣ Παπαδόπουλος Δ. ΕΠΣ Μακεδονίας

    ΒΟΗΘΟΣ Γουργιώτης Σ. ΕΠΣ Φθιώτιδας

    4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Αμπάρκιολης Α. ΕΠΣ Μακεδονίας

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Καλύβας Δ. ΕΠΣ Βοιωτίας

    ΑΕΚ-ΗΡΑΚΛΗΣ

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ντάκος Μ. ΕΠΣ Ξάνθης

    ΒΟΗΘΟΣ Μπιτσίδης Δ. ΕΠΣ Θράκης

    ΒΟΗΘΟΣ Σωτηρόπουλος Χ. ΕΠΣ Αχαίας

    4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Σιδηρόπουλος Α. ΕΠΣ Δωδ/νήσου

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Δούρος Γ. ΕΠΣ Κορίνθου

    Θ. Ζαγοράκης: «Πλέον έχουμε φωνή στα κέντρα αποφάσεων!»


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    «Έλειπε ένας άνθρωπος με την εμπειρία που έχει ο Βασίλης Γκαγκάτσης στα διοικητικά» είπε μεταξύ άλλων ο Θοδωρής Ζαγοράκης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε για να προσθέσει πως «πλέον έχουμε φωνή στα κέντρα αποφάσεων!». Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε και στο θέμα του συμβολαίου του τεχνικού της ομάδας, Φερνάντο Σάντος, τονίζοντας ότι «μας έχει πείσει για τη δουλειά του και τον πιστεύουμε. Απομένουν τα τυπικά για την ανανέωση του συμβολαίου του».

    Αναλυτικά…

    «Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Ούτε στα οικονομικά, ούτε πουθενά» ανέφερε στον πρόλογό του ο Θοδωρής Ζαγοράκης και πρόσθεσε: «Παρατήρησα ότι από την αρχή της σεζόν υπάρχει μια ακατανόητη γκρίνια. Από ποδοσφαιριστής ακόμα ξέρω πως αυτό το κλίμα μεταφέρεται στην ομάδα, χωρίς να αμφισβητεί κανείς ότι ο αποκλεισμός από την Χέρενφεν στο Γιουρόπα Λιγκ είναι ένα ηχηρό χαστούκι» σημείωσε ο πρόεδρος του «Δικεφάλου του Βορρά».

    Πριν την υποβολή των ερωτήσεων προς τον κ.Ζαγοράκη, παρενέβη το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ Μανδρινός Ανδρέας, λέγοντας για τα έσοδα του συλλόγου ότι: «Έχουμε κλείσει την δεύτερη συνεχόμενη κερδοφόρα σεζόν με 410.000 ευρώ. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό, καθώς τα τρία προηγούμενά χρόνια ήμασταν στο μείον. Τα έσοδα μας πέρσι από τα εισιτήρια είναι 8.480.000 εκ. ευρώ. 6.340.000 εκ. ευρώ είναι από την τηλεόραση και χορηγίες. 2.750.000 από πωλήσεις παικτών και 2.234.000 ευρώ από αύξηση. Επίσης 1,140.000 εκ. ευρώ βάλαμε στα ταμεία από τα πλέι οφ.

    Φέτος τα έσοδα μας από τα εισιτήρια ανέρχονται σε 7.400.000 εκ. ευρώ, που θα φτάσουν στα 10.000.000 εκ. ευρώ μαζί με τα απλά εισιτήρια. 8.900.000 εκ. ευρώ είναι τα έσοδα από τηλεόραση και χορηγίες. Τα έξοδα για φέτος ανέρχονται σε 10.310.000 εκ. ευρώ για αγωνιστικά θέματα και 5.500.000 σε λειτουργικά. Τέλος για οφειλές προς τρίτους δώσαμε 140.000 ευρώ».

    Όταν τον λόγο πήρε ξανά ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, η κουβέντα μεταφέρθηκε στα χρέη του συλλόγου: «Παρά το γεγονός ότι η ομάδα είχε χρέη προς το δημόσιο συνέχιζε να λειτουργεί με την ανοχή κάποιων. Με συνέπεια να κουβαλάμε τώρα χρέη τα οποία δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Ποτέ δεν ζητήσαμε χάρη και να σβηστούν τα χρέη μας. Eμείς δεν παρακαλάμε κανέναν. Η ομάδα έχει ακόμα κάποια χρέη και γι' αυτό έχουμε επαφές με την πολιτεία. Τα περισσότερα από αυτά είναι καθαρά προσαυξήσεις».

    Για τους στόχους της ομάδας ανέφερε πως: «Στον προγραμματισμό που κάναμε πριν την έναρξη της σεζόν είχαμε τρεις στόχους: το πρωτάθλημα, το κύπελλο και την Ευρώπη. Ο τελευταίος έφυγε πλέον, αλλά εμείς συνεχίζουμε για να ανταποκριθούμε στους υπόλοιπους δύο. Βασική επιδίωξή μας είναι να κάνουμε και φέτος πρωταθλητισμό. Όλοι θέλουν τίτλο. Κι εμείς. Το κλίμα που υπάρχει τη δεδομένη στιγμή δεν συγκλίνει όμως προς αυτή την κατεύθυνση».

    Ερωτηθείς για τον αν θα ανανεώσει τελικά το συμβόλαιό του ο Φερνάντο Σάντος ήταν κάθετος: «Όσο είμαι εγώ εδώ δημόσιες σχέσεις δεν θα κάνουμε με κανένα. Τον πιστεύω τον Σάντος και μαζί με τον Ζήση τον ζούμε καθημερινά και βλέπουμε τη δουλειά του. Δεν είναι δίκαιο αυτό που γίνεται με τον Σάντος, είναι προπονητής μας και πρέπει να τον στηρίξουμε. Αυτή η χολή και η στεναχώρια είναι φοβερή. Η λύση ποια είναι; να παίρνουμε συνέχεια προπονητές; Η ανανέωση έγινε γιατί πιστεύουμε πως μαζί του μέχρι το τέλος θα δούμε αποτελέσματα.

    Μένουν τα τυπικά για να ανακοινωθεί το συμβόλαιο του. Υπάρχει η διάθεση και από τις δυο πλευρές. Το ανακοινώσαμε νωρίς, γιατί αντιληφθήκαμε μια έντονη μουρμούρα μέσα και έξω από τη ομάδα. Έτσι κρίναμε σωστό να το ανακοινώσουμε για να δείξουμε ποιος κάνει κουμάντο στα αποδυτήρια, γιατί αν όλα είναι στο αέρα τότε μερικοί μπορεί να το εκμεταλλευτούν.

    Με τον Σάντος πέρυσι η ομάδα δέχθηκε 23 τέρματα και τερμάτισε δεύτερη. Αν είναι έτσι να διεκδικεί τίτλους τότε ας τον χαρακτηρίσει ο καθένας όπως θέλει. Είναι κάποια πράγματα που δεν μπορώ να καταλάβω πως λέγονται. Η ομάδα λειτουργεί βάση του τι υλικού έχει και μέχρι στιγμής πάει πολύ καλά και δεν έχουμε σκοπό να την αλλάξουμε. Το πλάνο μας για φέτος το είχαμε αποφασίσει πριν ολοκληρωθεί η περσινή σεζόν. Ξέραμε τι μεταγραφές θα κάνουμε και πως θα κινηθούμε. Οι μεταγραφές ήταν επιλογή του προπονητή σε συνεργασία με το τεχνικό τιμ. Είμαστε μια οικογένεια, κάποιοι στενοχωριούνται με αυτό και το βγάζουν προς τα έξω. Τους αρέσει να πουλάνε μιζέρια στον κόσμο».

    Για την παρουσία του ΠΑΟΚ στα ντέρμπι είπε: «Αν είναι δυνατόν να μην θέλει κάποιος να κερδίζει στα ντέρμπι. Απλά είδαμε ότι κάποια στοιχεία έλειπαν πέρυσι, οπότε κάναμε μεταγραφές για να το αλλάξουμε αυτό. Όμως μόνο με τα ντέρμπι δεν κερδίζεις τίτλους».

    Για την αποχώρηση του Αναστασάκου και την έλευση του Μουν σχολίασε: «Ο Ηλίας στα δυο χρόνια που ήταν στην ομάδα ήταν ένα από τα λίγα καλά παιδιά. Μετά τις μεταγραφές που κάναμε ήρθε και μου μίλησε και μου είπε να βρει μια ομάδα για να φύγει. Δεν το δεχθήκαμε γιατί η ομάδα δεν μπορεί να στηρίζεται σε ένα-δυο παίκτες σε κάθε θέση. Ο Αναστασάκος μετά το Ευρωπαϊκό παιχνίδι έκανε ξανά κουβέντα μαζί μας. Εμείς θεωρήσαμε τότε πως μπορούσαμε να κάνουμε δεκτό το αίτημα του. Αυτά με τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό ξεχάστε το. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι πάνω σε κανένα άρμα. Έτυχε και έγιναν κάποιες πωλήσεις και στο τέλος έγινε αυτή η προσθήκη του Μουν, ήταν απλά μια προσθήκη. Ξέρουμε ότι θα προσφέρει και είναι παίκτης του ΠΑΟΚ τον πληρώσαμε».

    Σχετικά με τον ρόλο του Βασίλη Γκαγκάτση διευκρίνισε ότι: «Ο Βασίλης Γκαγκάτσης έχει επαγγελματική σχέση με την ομάδα. Εγώ μέσα μου δεν αισθάνομαι παράγοντας, γι' αυτό πήραμε τον Γκαγκάτση. Παραδέχομαι πως έχω έλλειψη εμπειρίας σε αυτόν τον τομέα. Δεν έχει σχέση όμως με το αγωνιστικό κομμάτι. Παίρνοντας έναν άνθρωπο που έχει την εμπειρία του, είναι σημαντικό πράγμα. Ο ΠΑΟΚ είχε ανάγκη από μια τέτοια προσθήκη. Δεν είχαμε μια φωνή στα κέντρα αποφάσεων, τώρα όμως έχουμε.

    Η ΚΕΔ έχει αλλάξει, και δεν μπορώ να ακούω τέτοιες ανοησίες. Τι να κάνει δηλαδή ο Γκαγκάτσης; Δεν είναι ο ρόλος του αυτός στην ομάδα έχω πει πολλές φορές. Είναι καθαρά επαγγελματική η συνεργασία μας. Δεν έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ από τη διαιτησία, δεν μπορεί να περιμένει από τέτοιου είδους αποτελέσματα».

    Αναφορικά με τα κρούσματα απειθαρχίας επισήμανε το εξής: «Υπήρξε ανοχή σε κρούσματα απειθαρχίας πέρυσι, όμως φέτος όποιος δημιουργήσει προβλήματα, θα μείνει εκτός ομάδας αμέσως. Το έχουμε πάρει απόφαση και αυτό ισχύει για όλους. Ο Ζήσης το έχει μεταφέρει σε όλους στο ποδοσφαιρικό τμήμα».

    Όσο για την μεταγραφή του Βασίλη Κουτσιανικούλη ανέφερε ότι: «Ο Βασίλης έχει ένα μήνα στην ομάδα και κάτι. Να ξέρετε ότι πριν αποκτηθεί ο Κουτσιανικούλης, ήταν ένα αίτημα του προπονητή και του Βρύζα να τον αγοράσουμε. Εγώ ήρθα σε δύσκολη θέση γιατί τα οικονομικά ξέρετε πως είναι, όμως τελικά τον αγοράσαμε γιατί τον πίστεψαν πολύ Ζήσης και Σάντος. Θα βοηθήσει πολύ την ομάδα είμαι σίγουρος γι΄ αυτό. Πέρυσι ήταν ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος, απλά θέλει χρόνο στην ομάδα».

    Για τις συζητήσεις που γίνονται για το χτίσιμο νέου γηπέδου, είπε ότι: «Γίνονται επαφές για νέο γήπεδο, όμως ακόμα είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για κάτι σίγουρο. Θα πορευτούμε με την Τούμπα τώρα και πρέπει όλοι να το χωνέψουν. Έχουν γίνει κινήσεις για το καινούργιο γήπεδο όμως, θέλω να το ξέρετε. Θα χαρώ πολύ να ξεκινήσουν τα έργα και να πέσουν οι υπογραφές όταν δεν θα είμαι εδώ, γιατί ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται διάφορα. Ακόμα και για τον Γκαγκάτση, ότι μπήκε γιατί θα είναι μέτοχος στο γήπεδο».

    Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στα λάθη που έχει κάνει στη διάρκεια της θητείας του: «Εχουν γίνει λάθη από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα. Ίσως ένα λάθος που έκανα είναι οι δυο εταιρίες ΠΑΟΚ ΕΠΕ και ΠΑΟΚ travel. Αν και είχαμε έσοδα από αυτές τις εταιρίες, κάναμε κάποιους λάθος χειρισμούς που δεν έπρεπε να είχαν συμβεί».

    Για τους νέους παίκτες της ομάδας: «Ο Αθανασιάδης είναι παίκτης του ΠΑΟΚ όχι του Πανσερραϊκού. Έδειξε το παιδί ότι θέλει παιχνίδια στα πόδια του. Θεωρήσαμε πως πιο εύκολα θα παίξει άλλου παρά στην ομάδα τώρα. Θέλουμε να επανδρώνουμε με παίκτες από τα σπλάχνα της ομάδας τον ΠΑΟΚ. Όμως πρέπει να είναι και έτοιμοι για να προσφέρουν. Κάνουμε όμως κινήσεις γενικά και αγοράζουμε ταλέντα 13,14 χρονών, και πιστεύω πως μέσα στα επόμενα δυο χρόνια θα δούμε πολλά παιδιά να προωθούνται στην πρώτη ομάδα».

    ΗΡΑΚΛΗΣ:ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΙΙΚΗΣΗ-ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΜΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΣΤΟ ΟΑΚΑ!


    Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

    Γιαννούλης: «Πρόκληση η κλήση στην εθνική
    ανδρών»
    Συνέντευξη παραχώρησε ο Κώστας Γιαννούλης για το αγωνιστικό πρόσωπο του Ηρακλή τους στόχους και τις προσωπικές του φιλοδοξίες. Αναλυτικά: Για το θετικό ξεκίνημα στις δύο πρώτες αγωνιστικές: «Ασφαλώς και μπορούμε να το πούμε αυτό.. Πήραμε τη νίκη στην έδρα μιας ομάδας που ειδικά πέρυσι μας έδειξε πως δύσκολη είναι. Κατόπιν ακολούθησε ένα ματς με τον Άρη στο γήπεδό μας που ήταν ντέρμπι και έγινε καλός αγώνας. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά θα μπορούσαμε να χάσουμε κιόλας καθώς οι αντίπαλοί μας προέβαλλαν μεγάλη αντίσταση. Σε γενικές γραμμές μείναμε ικανοποιημένοι από τις δικές μας αντιδράσεις και βέβαια μείναμε ικανοποιημένοι από την εμφάνισή μας. Ας μην ξεχνάμε πως τέτοιο ξεκίνημα είχαμε να κάνουμε εδώ και τέσσερα χρόνια στο πρωτάθλημα κι αυτό το γεγονός μπορεί να λειτουργήσει μόνον θετικά σε όλη την ομάδα του Ηρακλή..»Για τα ιδιαίτερα στοιχεία της ομάδας: «Έχουμε αντιληφθεί πως η ομάδα φέτος έχει την προοπτική για σπουδαία πράγματα αν και είναι κάπως νωρίς για να βγάλουμε περισσότερα συμπεράσματα για τις πραγματικές δυνατότητές της. Έχουν έρθει αρκετά καλοί και ποιοτικοί παίκτες στον Ηρακλή που μπορούν να βοηθήσουν. Ο κύριος Προτάσοφ έχει δώσει το στίγμα του από την πρώτη στιγμή και αυτό που έχουμε αντιληφθεί είναι πως γίνεται μια σοβαρή δουλειά με μεγάλες προσδοκίες. Θα δούμε στην πορεία τα οφέλη αυτής της προσπάθειας που προς το παρών γίνεται με καλή διάθεση από όλους. Θέλουμε να τα δώσουμε όλα και να φτάσουμε την ομάδα εκεί όπου πραγματικά της αξίζει..»Για το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας: «Την περασμένη χρονιά δείξαμε στα περισσότερα ματς εκτός έδρας, ειδικά στην Αθήνα, ότι μπορούμε το κάτι παραπάνω. Σίγουρα, για να έχει αξιώσεις μια ομάδα στην βαθμολογία πρέπει να κάνει την υπέρβαση στα παιχνίδια που θεωρητικά είναι πολύ δύσκολα. Οι καλές εμφανίσεις και προπάντων τα αποτελέσματα σε αυτούς τους αγώνες θα φέρουν την βαθμολογική συγκομιδή και κυρίως την καλή ψυχολογία για την συνέχεια. Έχουμε τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε ενώ υπάρχει και το κίνητρο για αναμετρήσεις όπως της ερχόμενης Κυριακής με την ΑΕΚ. Θέλω να ψάξουμε για το καλύτερο δυνατό και γιατί όχι, την νίκη έτσι ώστε να συνεχιστεί αυτή η καλή προσπάθεια της ομάδας. Να κοιτάξουμε μόνον τις δικιές μας εμφανίσεις δίχως να μας απασχολεί το μέγεθος δυσκολίας απέναντι σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός ή η ΑΕΚ. Ξέρουμε πως θα μας περιμένει ένα δύσκολο έργο στο Ολυμπιακό στάδιο με αντίπαλο μια πολύ καλή ομάδα που έχει την ποιότητα και τη διάθεση να μας πιέσει. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε σαν στόχο την νίκη και γι' αυτό θα πάμε να παίξουμε..»Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες: «Θα είναι μια σημαντική σεζόν η φετινή για μένα. Λόγω τυπικών προβλημάτων δεν είμαι μέλος της εθνικής ομάδας των Ελπίδων καθώς για λίγες μέρες είμαι εκτός του ορίου ηλικίας όμως τι να κάνουμε.. Έτσι είναι αυτά τα πράγματα και πλέον τώρα θα πρέπει να αναζητήσω τον αμέσως μεγαλύτερο στόχο που είναι η εθνική ανδρών! Θεωρώ πως ως τώρα έχω δουλέψει αρκετά καλά αλλά ξέρω επίσης πως έχω μπροστά μου ακόμη πιο σκληρή δουλειά για την προοπτική της καταξίωσης. Προπάντων θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ τον Ηρακλή για να πετύχει τους στόχους του που είναι πάντοτε υψηλοί. Να πάει καλά η ομάδα και μαζί να κερδίσουμε σε προσωπικό επίπεδο κι εμείς οι παίκτες του. Η κλήση στην εθνική ανδρών, είναι για εμένα μια πρόκληση όπως ασφαλώς το να ζήσω μεγάλες συγκινήσεις με την ομάδα μου. Καλό είναι πάντως να διεκδικήσουμε ακόμα και έναν τίτλο, με πιο εφικτή περίπτωση το κύπελλο Ελλάδος, αφού η ομάδα έχει τα προσόντα για να το πετύχει».
    Ανοιχτή συνέλευση όλων των συνδέσμων έχει προγραμματιστεί σήμερα στις 21:00 το βράδυ στο Ιβανόφειο. Εκεί θα συζητηθεί η στάση που θα κρατήσουν οι σύνδεσμοι από εδώ και στο εξής με αφορμή το πρόβλημα που έχει προκύψει με την απόφαση της ΠΑΕ Ηρακλής να μην πάρει εισιτήρια για το ματς του ΟΑΚΑ και την ανακοίνωση που εξέδωσε.

    Άπαντες ετοιμοπόλεμοι στον Ηρακλή

    Άπαντες ετοιμοπόλεμοι στον Ηρακλή

    Ο Ηρακλής ξεκίνησε ουσιαστικά από χθες την προετοιμασία του για τον αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Άλλωστε, η προπόνηση της Δευτέρας είχε περισσότερο χαρακτήρα χαλαρώματος. Οι «κυανόλευκοι» θέλουν να συνεχίσουν αήττητοι στο φετινό πρωτάθλημα, όσο και αν η αποστολή τους είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Ανεξάρτητα, αν ο αντίπαλος έχει προβλήματα, αυτό δεν αναιρεί τη σημαντικότητα της αναμέτρησης και τις δυσκολίες, που εγκυμονεί μία τέτοια αναμέτρηση.
    Στην ομάδα, είναι αποφασισμένοι και θέλουν να πάρουν αποτέλεσμα και το σημαντικό είναι πώς το καλό κλίμα αυτή τη στιγμή υπάρχει στις τάξεις της ομάδας. Επίσης, ένα σημαντικό στοιχείο είναι πώς όλοι είναι «οκ». Το ευχάριστο φαινόμενο να έχει όλο το αγωνιστικό υλικό στην διάθεσή του παρατήρησε στη χθεσινή προπόνηση ο Όλεγκ Προτάσοφ. Η χθεσινή προπόνηση ήταν απογευματινή και αφορούσε σε ασκήσεις τακτικής και εκπαιδευτικό διπλό, προκειμένου η ομάδα να προετοιμαστεί κατάλληλα για τον αγώνα με την ΑΕΚ, στο Ολυμπιακό Στάδιο. «Είναι μία καλή ευκαιρία, να συνεχίσουμε καλά, να μείνουμε έτσι…», έλεγαν χθες οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές.

    Ανάλυση αντιπάλου

    Τις επόμενε μέρες η ομάδα θα προετοιμαστεί και μέσω του dvd είτε παρακολουθώντας το παιχνίδι με τον Άρη, όπου θα διαπιστωθούν οι αδυναμίες και θα γίνει συζήτηση με αφορμή τον αγώνα της Κυριακής ή θα υπάρξει κουβέντα και ανάλυση του προσεχούς αντιπάλου, όπως συνηθίζει να κάνει ο Ουκρανός τεχνικός. Ο Επστάιν προπονείται κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες, που χρειάστηκε να αποκτήσουν επιπλέον προπονήσεις στα πόδια τους, όπως οι Ντάλα Μπόνα και Ηλιάδης, αλλά και ο Περπερίδης. Άπαντες, ανεβάζουν ρυθμό και αυτό σίγουρα είναι σημαντικό, γιατί ο Ουκρανός θα έχει περισσότερες επιλογές για να καταρτίσει την καλύτερη δυνατή αποστολή και φυσικά την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Είναι νωρίς ακόμη γι’ αυτούς, που θα επιλεγούν, αφού το χθεσινό διπλό δεν έδειξε κάτι απόλυτα, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές στο βασικό σχήμα. Πάντως, αυτό θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες.

    Αγωνία για Ιωαννίδη

    Κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας αναμένεται η επιστροφή των δύο διεθνών με την Εθνική Ελπίδων, Ιωαννίδη και Γιάντση, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για την κατάσταση στην οποία θα επανέλθει στη Θεσσαλονίκη ο πρώτος, ο οποίος ταλαιπωρείται τις τελευταίες μέρες από ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και θα απαιτηθεί η εξέτασή του από το ιατρικό επιτελείο, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος, που αντιμετωπίζει. Αυτό σημαίνει πώς πολύ δύσκολα θα αγωνιστεί την Κυριακή με την ΑΕΚ ή για να ακριβολογούμε καλύτερα θα είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

    Ξέχωρα οι τερματοφύλακες

    Να σημειωθεί, ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία μόνο προπόνηση και πώς η ομάδα θα προπονηθεί σήμερα το πρωί (10:00) στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στην Μίκρα. Τέλος, θα πρέπει να καταγραφεί ότι οι τερματοφύλακες έκαναν χθες ξεχωριστή προπόνηση. Μάλιστα, ξεκίνησαν νωρίτερα από τους υπόλοιπους. Για την ακρίβεια είκοσι λεπτά πριν από τους υπόλοιπους ο Φώτης Γκιζέλης με τους Κοβαλέφσκι, Μπαντή, Μέλκα και Μακρή έκαναν το δικό τους πρόγραμμα.Πηγη Μετροσπορ

    Ανοίγει τα χαρτιά του ο Ζαγοράκης (13:30)


    Ανοίγει τα χαρτιά του ο Ζαγοράκης (13:30)

    Μετά από έξι μήνες, ο Θοδωρής Ζαγοράκης ανοίγει και πάλι τα «χαρτιά» του, βάζει σε «μεγεθυντικό φακό» τις σκέψεις του και δίνει εξηγήσεις για όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα και την διοίκηση της ΠΑΕ. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ στις 13.30 σήμερα, θα καθίσει απέναντι στους εκπροσώπους του Τύπου και θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα τους, δίνοντας διευκρινίσεις, επεξηγήσεις και φωτίζοντας τα δρώμενα του μεγάλου συλλόγου, τώρα στο ξεκίνημα σχεδόν της καινούργιας αγωνιστικής περιόδου και μετά τα όσα έχουν συμβεί με τον πρόωρο και οικονομικά δυσβάστακτο αποκλεισμό από την συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.
    Θα είναι η 4η συνέντευξη Τύπου που θα δώσει ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ από τότε που παρέλαβε την «καυτή πατάτα» της διοικητικής ευθύνης πριν από δυο χρόνια και δυο μήνες.
    Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ταυτόχρονα θα απαντήσει και σε όλο εκείνο το πλήθος των ερωτήσεων που του τέθηκαν από την προηγούμενη εβδομάδα ηλεκτρονικά και που αφορούν τις επί μέρους απορίες των φιλάθλων της ομάδας, που είχαν για πρώτη φορά ένα τέτοιο περιθώριο, να ρωτήσουν δηλαδή απευθείας τον πρόεδρο της ομάδας για ζητήματα που αφορούν τον ίδιο και τον ΠΑΟΚ.

    Που θα αναφερθεί

    Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ έχει μια σημαντική και ευρείας θεματολογίας ατζέντα, από την οποία θα αντλήσει τα θέματα στα οποία και θα αναφερθεί. Με βάση τις ερωτήσεις που θα του γίνου, θα τοποθετηθεί σε ζητήματα που έχουν να κάνουν, με την προαναγγελθείσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, με τα οικονομικά της ΠΑΕ, με την ανακοινωθείσα προφορικά επέκταση της συνεργασίας με τον προπονητή Φερνάντο Σάντος, με την πρωτοβουλία για την συνεργασία με τον Εκτελεστικό διευθυντή και πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Βασίλη Γκαγκάτση, με τις συνέπειες του αποκλεισμού από το Γιουρόπα Λιγκ, με την πρόοδο των κατασκευών στο αθλητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας, με την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, με τους στόχους της στην καινούργια περίοδο, τις δικές του εκτιμήσεις, τα σχέδια και διάφορα άλλα θέματα. Παρεμβάσεις και διευκρινίσεις θα κάνουν οι άμεσοι συνεργάτες του, στους επί μέρους τομείς της δραστηριότητας τους, όπως συμβαίνει συνήθως και από την συνέντευξη αυτή και τις απαντήσεις αναμένεται να ξεκαθαρίσει το σκηνικό σε πλήθος ζητημάτων που ενδιαφέρουν άμεσα τον κόσμο της ομάδας.
    Η σημερινή συνέντευξη Τύπου του Θοδωρή Ζαγοράκη, αφορά και ενδιαφέρει επίσης και τους ανταγωνιστές του ΠΑΟΚ στην κούρσα του καινούργιου πρωταθλήματος. Υπ’ αυτή την έννοια το ενδιαφέρον της είναι συνολικό και Πανελλαδικό, αφού παρόμοιες συνεντεύξεις δεν είναι συχνό φαινόμενο και τώρα στο ξεκίνημα της περιόδου, αποτελεί την βάση πάνω στην οποία θα κινηθεί ο ιστορικός σύλλογος με την διοίκηση του.Πηγη Μετροσπορ

    Ψιθυροι......................

    • Παρά τις αντιδράσεις και τα διαβήματα διαμαρτυρίας από την ελληνική πλευρά στις τηλεοπτικές μεταδόσεις του Ευρωμπάσκετ η ομάδα της ΠΓΔΜ εξακολουθεί να αναγράφεται ως "MKD". Η ΕΡΤ, πάντως, στη μετάδοση του αγώνα Ισραήλ - ΠΓΔΜ επιμένει στη ίδια λογική και έχει σβήσει το όνομα των σκοπιανών από το πινακάκι στην αριστερή πλευρά της οθόνης. Λύθηκε το πρόβλημα...
    • "Εύχομαι ο ΟΦΗ να είναι του χρόνου ξανά στην Σούπερ Λίγκα" ήταν η ευχή που έδωσε ο Γιάννης Κότσιρας λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας που έκανε στο Ηράκλειο και διοργανώθηκε από τους συνδέσμους οπαδών των κρητικών, με τον γνωστό τραγουδιστή να αφιερώνει την επιτυχία του "κάνε το χειμώνα καλοκαίρι..." στην ομάδα.
    • "Μαύρα" τα έβαψε ο Μάκαρος μόλις έμαθε ότι ο Φάνης Κατεργιαννάκης σκέφτεται να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Ποια ήταν η αντίδραση του "αφεντικού" της Καβάλας; Τράβηξε μια ρουφηξιά από το τεράστιο πούρο του, έριξε και μια στροφή με το κομπολόι του και ξεστόμισε την ατάκα "στα… φρύδια μας"!

    Δύσκολο το έργο της Αργεντινής


    Οι Παραγουανοί πανηγυρίζουν τη μεγάλη νίκη τους στο Σαντιάγκο Το παιχνίδι της Παραγουάη με την Αργεντινή είναι αυτό που έχει τραβήξει πάνω του τα φώτα για την 16η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη ζώνη της Νότιας Αμερικής. Το σύνολο του Μαραντόνα χρειάζεται τη νίκη για να μην μπει σε περιπέτειες για την πρόκριση. Η Κολομβία που ακολουθεί την Αργεντινή φιλοξενείται από την Ουρουγουάη.

    Ουρουγουάη-Κολομβία
    Παραγουάη-Αργεντινή
    Βενεζουέλα-Περού
    Βραζιλία-Χιλή
    Βολιβία-Ισημερινός

    Ξεκαθαρίζει η πρόκριση σε πολλούς ομίλους


    Ο Ζακούμι μασκότ του Μουντιάλ 2010 Τρεις στροφές έχουν μείνει για να ολοκληρωθούν τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και πολλά θα κριθούν για ότι αφορά το θέμα πρόκριση. Στον όμιλο της Εθνικής μας, η Λετονία φιλοξενεί την Ελβετία και με νίκη πιάνει κορυφή, ενώ το Ισραήλ φιλοξενεί το Λουξεμβούργο.

    Από το υπόλοιπο πρόγραμμα, ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις της Ουγγαρίας με την Πορτογαλία, της Αλβανίας με την Δανία, της Μάλτας με την Σουηδία, της Σλοβενίας με την Πολωνία, της Βόρειας Ιρλανδίας με την Σλοβακία, της Βοσνίας με την Τουρκία, της Λευκορωσίας με την Ουκρανία, της Σκωτίας με την Ολλανδία και της Νορβηγίας με την ΠΓΔΜ.

    1ος ΟΜΙΛΟΣ
    Ουγγαρία-Πορτογαλία
    Αλβανία-Δανία
    Μάλτα-Σουηδία

    2ος ΟΜΙΛΟΣ
    Μολδαβία-Ελλάδα
    Λετονία-Ελβετία
    Ισραήλ-Λουξεμβούργο

    3ος ΟΜΙΛΟΣ
    Σλοβενία-Πολωνία
    Βόρεια Ιρλανδία-Σλοβακία
    Τσεχία-Σαν Μαρίνο

    4ος ΟΜΙΛΟΣ
    Γερμανία-Αζερμπαϊτζάν
    Λιχτενστάιν-Φινλανδία
    Ουαλία-Ρωσία

    5ος ΟΜΙΛΟΣ
    Ισπανία-Εσθονία
    Αρμενία-Βέλγιο
    Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Τουρκία

    6ος ΟΜΙΛΟΣ
    Ανδόρα-Καζακστάν
    Λευκορωσία-Ουκρανία
    Αγγλία-Κροατία


    7ος ΟΜΙΛΟΣ
    Ρουμανία-Αυστρία
    Νήσοι Φαρόε-Λιθουανία
    Σερβία-Γαλλία

    8ος ΟΜΙΛΟΣ
    Ιταλία-Βουλγαρία
    Μαυροβούνιο-Κύπρος

    9ος ΟΜΙΛΟΣ
    Νορβηγία-ΠΓΔΜ
    Σκωτία-Ολλανδία

    Προσπάθεια για Σμόλαρεκ

    smolarek2.jpgΤα δίχτυα» τους στον Πολωνό επιθετικό Έμπι Σμόλαρεκ φαίνεται ότι έχουν ρίξει οι άνθρωποι της ΑΕΚ καθώς δεν βρίσκεται η χρυσή τομή με την Γκρέμιο για τον Βραζιλιάνο φορ Ζόνας. Με αγωνία αναμένεται η σημερινή συνέντευξη τύπου του Νίκου Θανόπουλου (13.00) όπου πρόκειται να αποκαλύψει όλα όσα αφορούν το ενδεχόμενο εισόδου των Κύπριων επιχειρηματιών στα διοικητικά της Ένωσης».



    Καθοριστική είναι η σημερινή ημέρα σε ότι αφορά τα μεταγραφικά του «δικέφαλου» καθώς οι «κιτρινόμαυροι» αναμένεται να κάνουν την τελική τους προσπάθεια για την απόκτηση κάποιου ελεύθερου ποδοσφαιριστή. Όπως όλα δείχνουν αυτός ο παίκτης θα είναι ο Πολωνός στράικερ Έμπι Σμόλαρεκ ο οποίος μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει συμφωνήσει με κάποια ομάδα παρά το γεγονός ότι έχει αρκετές προτάσεις από συλλόγους του εξωτερικού.

    Ο 28χρονος επιθετικός για τον οποίο είχε ενδιαφερθεί και ο Άρης το καλοκαίρι φαίνεται ότι αποτελεί τον διακαή πόθο του Ντούσαν Μπάγεβιτς και οι «κιτρινόμαυροι» θα διεκδικήσουν τις ελπίδες που τους αναλογούν για την απόκτηση του. Μάλιστα σήμερα αναμένεται να γίνει και συνάντηση Θανόπουλου-Μπάγεβιτς όπου θα συζητήσουν για μεταγραφικά θέματα.

    Σε ότι αφορά τον Ζόνας οι ιθύνοντες της Ένωσης» δεν φαίνεται να βρίσκουν την χρυσή τομή με τους παράγοντες της Γκρέμιο και πλέον η περίπτωση του δυσκολεύει. Το σίγουρο είναι ότι στην ΑΕΚ ενδεχομένως να ενδιαφερθούν και πάλι για την απόκτηση του παίκτη την ερχόμενη μεταγραφική περίοδο.

    «Σφραγίδα»... κορυφής

    spanoulis_hellas_croatia.jpgΗ Εθνική Ελλάδα αντιμετωπίζει απόψε (8.15μ.μ, ΕΤ-1) το Ισραήλ σε ένα αγώνα διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς η «επίσημη αγαπημένη» έχει εξασφαλίσει την πρωτιά στον α' όμιλο, αναμένοντας πλέον τους αντιπάλους της, στην β' φάση του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Στον αντίποδα το συγκρότημα του Σβι Σερφ, μετά το χθεσινό «στραπάτσο» από την ΠΓΔΜ, ολοκληρώνει την παρουσία του στα πολωνικά παρκέ.




    Η «γαλανόλευκη» μετά την χθεσινή της επικράτηση επί της Κροατίας, πιστοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το ποιος είναι το «αφεντικό» στον όμιλο. Απόψε δίνεται η ευκαιρία στον ομοσπονδιακό τεχνικό, Γιόνας Καζλάουσκας, να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες όπως οι Καϊμακόγλου και Γλυνιαδάκης και παράλληλα να ξεκουράσει κάποιους βασικούς, ενόψει της σαφώς δυσκολότερης συνέχειας στα πολωνικά παρκέ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αναμένει πλέον να μάθει τους αντιπάλους της στην δεύτερη φάση των ομίλων, όπου θα μεταφέρει τις νίκες του επί της Κροατίας και της ΠΓΔΜ, οι οποίες αναμετρώνται σήμερα (5.30μ.μ, ΕΤ-1), στην «μάχη» για την κατάληψη της δεύτερης θέσης του ομίλου.

    Στον β' όμιλο, (σ.σ οι τρεις πρώτες ομάδες του οποίου θα διασταυρωθούν με τις τρεις αντίστοιχες του α', σε ένα νέο όμιλο έξι ομάδων), η Γαλλία έχει ήδη προκριθεί στη επόμενη φάση, έχοντας δύο νίκες και απόψε θέλει να τις κάνει τρεις, κόντρα στην Ρωσία, στοχεύοντας στην κορυφή του ομίλου. Το συγκρότημα του Ντέιβιντ Μπλατ, δεν έχει εξασφαλίσει και τυπικά την πρόκριση, ενώ στο έτερο ματς του ομίλου, κοντράρονται Λετονία και Γερμανία, με τον ομάδα του Ντιρκ Μπάουερμαν να έχει το προβάδισμα αναφορικά με την πρόκριση στην επόμενη φάση.

    Στον γ' όμιλο θα βρεθούν αντιμέτωπες η Σλοβενία με την Ισπανία στην «μάχη» για την πρώτη θέση του ομίλου, ενώ στο έτερο ματς η Μ. Βρετανία θέλει μόνο νίκη απέναντι στην Σερβία, για να διατηρήσει ακέραιες τις λιγοστές της ελπίδες για πρόκριση. Τέλος στο δ' όμιλο, οι Τούρκοι θα αγωνιστούν απέναντι στους οικοδεσπότες Πολωνούς, με... φόντο την κάτακτηση της κορυφής, ενώ οι... απογοητευτικοί Λιθουανοί θα «παλέψουν» μαζί με τους Βούλγαρους, για την συνέχεια της παρουσίας τους στην διοργάνωση.

    Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα του Ευρωμπάσκετ:

    α' όμιλος

    ΠΓΔΜ-Κροατία 17:30 (ΕΤ1)
    Ελλάδα-Ισραήλ 20:00 (ΕΤ1)

    β' όμιλος

    Ρωσία-Γαλλία 17:30
    Γερμανία-Λετονία 20:15

    γ' όμιλος

    Ισπανία-Σλοβενία 19:15
    Μεγάλη Βρετανία-Σερβία 22:00 (ΕΤ1)

    δ' όμιλος

    Πολωνία-Τουρκία 19:15
    Λιθουανία-Βουλγαρία 22:15 (Sport+)

    «Αφήστε έξω την Αργεντινή απ' το μουντιάλ»

    argentina_brazil.jpgΦαίνεται πως δεν ήταν αρκετό στους Βραζιλιάνους η νίκη μέσα στο Ροζάριο επί της Αργεντινής, τώρα θέλουν και τον αποκλεισμό της αιωνίου αντιπάλου από τη τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου. Για το λόγο αυτό προτρέπουν όλες τις ομάδες που θα παίξουν με την αντίστοιχη του Μαραντόνα να τη κερδίσουν και να την αφήσουν εκτός μουντιάλ! Μάλιστα έχουν ξεκινήσει εκστρατεία και μέσω της ιστοσελίδας www.osgeraldinos.wordpress.com προσπαθούν να περάσουν το μήνυμά τους.

    Καμπάνια κατά της Αργεντινής και τον αποκλεισμό της από το μουντιάλ έχει ξεκινήσει στη Βραζιλία. Οπαδοί της «σελεσάο» έχουν δημιουργήσει ιστοσελίδα, με την οποία προτρέπουν τους επερχόμενους αντιπάλους της «αλμπιτσελέστε» να τη κερδίσουν και να την αφήσουν εκτός τελικής φάσης.

    Ο τίτλος της ιστοσελίδας είναι: «Ναι, μπορεί η Αργεντινή να μείνει εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010» και στη συνέχεια μέσα στο κείμενο υπάρχουν δέκα λόγοι με τους οποίους επικροτούν την απουσία της Αργεντινής.

    Αναλυτικά οι δέκα λόγοι


    1. Δείξτε στον Μαραντόνα ότι δεν είναι μόνο οι Βραζιλιάνοι καλύτεροι. Επίσης, Ουρουγουάη, Εκουαδόρ, Χιλή και Παραγουάη είναι καλύτερες ομάδες.

    2. Να αποφύγουμε τι ντροπή που συνήθως προκαλεί η Αργεντινή με τον γρήγορο αποκλεισμό από τη τελική φάση.

    3. Οι πέντε κατακτήσεις (Βραζιλία) είναι καλύτερες από τις δύο (Αργεντινή).

    4. Προκαλέστε περισσότερο πόνο στο τανγκό.

    5. Να καταλάβετε ότι το χέρι του Θεού δε πιάνει πάντοτε.

    6. Δείξτε ότι ο Ντούνγκα είναι καλύτερος του Μαραντόνα.

    7. Όταν δέχεσαι έξι γκολ από τη Βολιβία τότε δεν υπάρχει λόγος συμμετοχής.

    8. Δείξτε ότι η Αργεντινή είναι η χώρα του γυναικείου χόκεϊ επί χόρτου.

    9. Αυξήστε το τουρισμό στη Φλοριανόπολη και Μπούζιος (γνωστά θέρετρα της Βραζιλίας όπου πηγαίνουν αρκετοί Αργεντίνοι).

    10. Είναι απλά Αργεντίνοι.

    Σενάρια για Ντόμπλας στον Άρη

    doblas.jpgΙσπανικά δημοσιεύματα έκαναν λόγο χτες για συμφωνία του Άρη με τον 29χρονο Ισπανό γκολκίπερ Τόνι Ντόμπλας ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Σαραγόσα. Δεν επιβεβαιώνουν από την πλευρά τους οι Θεσσαλονίκεις.



    Κόλπο γκρόσο φέρεται να προσπαθεί να κάνει ο Άρης με την απόκτηση του γκολκίπερ Τόνι Ντόμπλας ο οποίος δεν έχει συμφωνήσει ακόμα με κάποια ομάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες το όνομα του Ντόμπλας είχε ακουστεί για λογαριασμό του Πανιώνιου ωστόσο τελικά οι δύο πλευρές δεν ήρθαν σε συμφωνία.

    Από την πλευρά τους οι ιθύνοντες των «κίτρινων» διαψεύδουν τα συγκεκριμένα σενάρια και επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται να αποκτηθεί ο εν λόγω πορτιέρο.

    Δεν την πατάει ο Καπέλο

    capello.jpgΛίγο πριν από την αναμέτρηση της Αγγλίας με την Κροατία στο «Γουέμπλεϊ» για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2010 στις μνήμες των «λιονταριών ξυπνούν οι εφιάλτες του 2007. Τότε Νοέμβριο μήνα και πάλι, η Αγγλία είχε γνωρίσει την εντός έδρας ήττα από την Κροατία με 3-2 και είχε μείνει εκτός EURO, σε ένα ματς που είχε σημαδευτεί από τη βροχή.

    Ο Φάμπιο Καπέλο πάντως, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι δεν πρόκειται να την πατήσει όπως ο προκάτοχός του Στιβ Μακ Λάρεν. «Τότε έβρεχε, αλλά ο καιρός τώρα θα είναι καλός. Έχουμε κάνει πολλά καλά παιχνίδια. Μετράμε επτά νίκες και σε κάθε ματς βελτιωνόμαστε. Έχουμε σημαντικούς παίκτες, από τους καλύτερους στον κόσμο».

    Στη συνέχεια ο Ιταλός ομοσπονδιακός προπονητής των «λιονταριών» τόνισε: «Έχω εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες μου και νομίζω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Η Κροατία είναι δυνατή και είναι μια καλή εποχή για αυτήν. Αλλά και εμείς είμαστε σε εξαιρετική κατάσταση».

    Έτοιμος για χρήση ένας εκτοξευτής του Μισούνοφ

    Λειτουργικός, σε καλή κατάσταση και έτοιμος για χρήση ήταν ο ένας από τους δύο αντιαρματικούς εκτοξευτές που βρέθηκε στο σπίτι του πρώην καλαθοσφαιριστή του ΑΡΗ Μιχάλη Μισούνοφ. Μάλιστα στον εκτοξευτήρα, τύπου RPG -7, υπήρχε ήδη οπλισμένο το ανάλογο βλήμα που βάλλεται και παραμένει άγνωστο αν, από ποιόν, που και...
    πότε θα χρησιμοποιούνταν. Ο δεύτερος εκτοξευτήρας είναι και αυτός σε καλή κατάσταση, απλά φαίνεται ότι δεν προοριζόταν για χρήση. Οι δύο εκτοξευτήρες φαίνεται ότι έχουν «εισαχθεί» από τα Σκόπια, μέσω των κυκλωμάτων που διακινούν όπλα του πρώην Γιουγκοσλαβικού Στρατού.(http://www.newsblog.gr)

    Βουλγαρία-Τουρκία 66-94


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Σε ένα παιχνίδι που τελείωσε πριν καλά-καλά αρχίσει η Τουρκία συνέτριψε την Βουλγαρία με 94-66 και παράλληλα έκανε το «2 στα 2» στο φετινό Ευρωμπάσκετ, δείχνοντας να είναι ικανή για το «κάτι παραπάνω» σε ένα, έτσι κι αλλιώς αμφίρροπο τουρνουά. Η Βουλγαρία έκανε το λάθος να προηγηθεί με 2-0 και στη συνέχεια γνώρισε την τιμωρία! Για την Τουρκία που δεν αντιμετώπισε σε καμία περίπτωση προβλήματα, πέντε παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων.

    Το ματς

    Με τον Ερνάν Ιλιασόβα να είναι ασταμάτητος πετυχαίνοντας 10 πόντους και «κατεβάζοντας» 6 ριμπάουντ, η Τουρκία πήρε γρήγορα «κεφάλι» στο σκορ και έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενη στο σκορ 24-15. Καθοριστικός παράγοντας τα ριμπάουντ με τους Τούρκους να κυριαρχούν κάτω από τα καλάθια μαζεύοντας σχεδόν τα διπλάσια «σκουπίδια» (16 έναντι 9 της Βουλγαρίας).

    Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ιλιασόβα βρήκε άξιο συμπαραστάτη στο πρόσωπο του Ασλάν και η διαφορά πήρε διαστάσεις. Οι Βούλγαροι έχαναν τα ριμπάουντ και παράλληλα, είχαν ποσοστά ευστοχίας για κλάματα! (31% στα δίποντα με 6/19 και 18% στα τρίποντα με 2/11). Ο Πίνι Γκέρσον φούσκωνε και ξεφούσκωνε στον πάγκο, αλλά τίποτε δεν σταματούσε τους Τούρκους που έκλεισαν το ημίχρονο σχεδόν με νταμπλ σκορ, 53-27.

    Από το τρίτο δεκάλεπτο ο τεχνικός των Τούρκων, Μπόγκνταν Τάνιεβιτς, αποφάσισε να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής, δίνοντας ανάσες στους βασικούς, χωρίς αυτό να επηρεάζει την απόδοση της ομάδας, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις, επιτρέποντας στους Βούλγαρους να «συγκρατήσουν» τη διαφορά στους 20 πόντους (52-72) μετά από 30’αγώνα.

    Η τελευταία περίοδος δεν αντέχει σε κριτική αφού οι παίκτες αλλά και οι τεχνικοί των δύο ομάδων είχαν ήδη το μυαλό τους στα επόμενα παιχνίδια. Για την ιστορία απλά να αναφέρουμε ότι το τελικό σκορ της αναμέτρησης ήταν 66-94 υπέρ της Τουρκίας που πέτυχε με αυτόν τον τρόπο τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια και πλέον, ετοιμάζεται για τον αγώνα απέναντι στους οικοδεσπότες Πόλωνούς, που θα κρίνει και την πρώτη θέση του ομίλου. Από την πλευρά της η Βουλγαρία αντιμετωπίζει τη Λιθουανία, με το νικητή της αναμέτρησης να παίρνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

    Δεκάλεπτα: 15-24, 27-53, 52-72, 66-94

    Βουλγαρία (Π. Γκέρσον): Ν. Ιβάνοφ, Κ. Ιβάνοφ 4, Κοστόφ 3, Ρόουλαντ 15 (5 ριμπ. 4 ασίστ), Βιντένοφ 14, Σλαβέικοφ, Γκεοργκίεφ 4, Ανγκέλοφ 5, Εφθίμοφ 2, Μλαντένοφ 4, Αβράμοφ, Στόικοφ 12

    Τουρκία(Μ. Τάνιεβιτς): Γιαρανγκιούμ 7, Γκιούλερ 14, Ιλιασόβα 16 (7 ριμπ.), Ερντέν 2, Τουντσερί 3 (7 ασίστ), Σαβάς 10 (7 ριμπ.), Ασίκ 10 (7 ριμπ.), Αρσλάν 17, Χερσέκ 7, Τούρκογλου 8.

    Ισπανία-Μεγάλη Βρετανία 84-76

    Επιμέλεια: Δ.Μ.


    Ποιος θα το πίστευε πως η Ισπανία θα έφτανε στο παιχνίδι με την Μεγάλη Βρετανία να παίζει την ύπαρξη της στο τουρνουά. Τελικά, οι Ίβηρες, αν και βρέθηκαν μια ανάσα από τον αποκλεισμό, νίκησαν με 84-76 και έτσι εξασφάλισαν την πρόκριση τους στην επόμενη φάση. «Μίλησε» στο τέλος ο Πάου Γκασόλ και οι Ισπανοί απέφυγαν το μεγαλύτερο κάζο της ιστορίας τους.

    Φε: "Όταν χάνουμε, δεν ανταλλάσσουμε φανέλες"


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Η Βόλφσμπουργκ πραγματοποιεί την ερχόμενη Τετάρτη το ντεμπούτο της στο Τσάμπιονς Λιγκ αντιμετωπίζοντας στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, όμως μην περιμένετε να δείτε τους παίκτες των δύο ομάδων να ανταλλάσουν φανέλες μετά το ματς σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι αρνητικό για τους πρωταθλητές Γερμανίας.

    Η ανταλλαγή φανέλων μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, όμως αυτό το "έθιμο" δεν αρέσει καθόλου στον Άρμιν Φε, ο οποίος απαγόρευσε ρητά στους παίκτες του να ανταλλάξουν φανέλες σε περίπτωση ήττας.

    "Όταν χάνω είμαι θυμωμένος. Εκείνες τις στιγμές δεν σκέφτομαι με ποιον θα ανταλλάξω τη φανέλα μου.

    Στην καριέρα μου έχω δει πάρα πολλούς παίκτες για τους οποίους, ακόμα και μετά από ήττα, το σημαντικότερο πράγμα ήταν να έχουν τη φανέλα των αντιπάλων", τόνισε χαρακτηριστικά ο 48χρονος τεχνικός στο πλαίσιο συνέντευξής του στην τοπική εφημερίδα "Wolfsburger Allgemeine Zeitung".