Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Μολδαβία-Ελλάδα 1-1


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Καταστροφικό ίσως αποδειχθεί το 1-1 που απέσπασε με την εκπνοή του αγώνα η Μολδαβία κόντρα στην Εθνική Ελλάδος στο "Ζίμπρου Στάντιουμ". Το γκολ για το συγκρότημα του Οτο Ρεχάγκελ σημείωσε ο Γκέκας στο 33' ενώ για τους γηπεδούχους στο 90' ο Αντρόνιτς με σουτ.

Με νέα πρόσωπα... και "Τυπάρα"

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μετά την εικόνα της Εθνικής μας στην Ελβετία προτίμησε να αλλάξει μερικά πρόσωπα στο αρχικό σχήμα της ομάδας, αφού πλέον υπολόγιζε και στις υπηρεσίες του Γιώργου Καραγκούνη που έδειξε ότι ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Ετσι, ο Γερμανός τεχνικός είχε τον Χαλκιά κάτω από την εστία και τους Μόρα, Κυργιάκο στο κέντρο της άμυνας με τον Σπυρόπουλο αριστερά και τον Πατσατζόγλου στα δεξιά, σ' έναν νέο ρόλο.

Στην μεσαία γραμμή, οι Κατσουράνης και Τζιόλης ήταν στο κέντρο με τον Καραγκούνη μπροστά τους και τους Σαμαρά και Χαριστέα στα άκρα με σκοπό ωστόσο να δίνουν βοήθειες στον μοναδικό προωθημένο Φάνη Γκέκα.

Δυναμικό ξεκίνημα από διεθνείς

Με επιθετικό πνεύμα από τα πρώτα λεπτά και πίεση ακόμα και από τους παίκτες της μεσαίας γραμμής ξεκίνησε το παιχνίδι στο "Ζίμπρου Στάντιουμ" από την ελληνική πλευρά. Στο 3' ο Κατσουράνης από το ύψος της μεγάλης περιοχής απείλησε για πρώτη φορά αλλά το σουτ πέρασε μόλις έξω. Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος επιχείρησε και δύο λεπτά αργότερα με σέντρα σουτ να βρει τον Γκέκα αλλά η περίεργη τροχιά της μπάλας λίγο έλειψε να πάει στα δίχτυα του Ναμάσκο.

Οι φιλοξενούμενοι έχοντας από τα πρώτα λεπτά την κατοχή γυρνούσαν την μπάλα με υπομονή αναζητώντας τον τρόπο να μπουν στην περιοχή για να απειλήσουν. Και τα κατάφεραν στο 12' όταν ο Χαριστέας μπήκε στην περιοχή και πραγματοποίησε την σέντρα, όμως η γυριστή κεφαλιά του Γκέκα σταμάτησε στην γωνία του αντίπαλου γκολκίπερ που μπλόκαρε σταθερά.

Το πρώτο 20λεπτο ολοκληρώθηκε με μια ακόμα ευκαιρία από την ελληνική ομάδα με τον Οτο Ρεχάγκελ και τους υπόλοιπους διεθνείς στον πάγκο να μην πιστεύουν σε ότι έβλεπαν. Ο Χαριστέας πέρασε με ωραία ατομική ενέργεια μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε έγινε υπό πίεση και ήταν αδύναμο με συνέπεια και πάλι ο Ναμάσκο να μπλοκάρει σχετικά εύκολα.

Επεσε ο ρυθμός... αλλά εκεί Φάνηκε το γκολ

Για περίπου 10 λεπτά και χωρίς να υπάρχει υποψία απειλής από τους γηπεδούχους οι Ελλήνες έδειχναν να ρίχνουν τους ρυθμούς τοους, κάτι που ανάγκασε τονμ βοηθό του κ. Ρεχάγκελ, Γιάννη Τοπαλίδη να σηκωθεί μετά από υπόδειξη για να δώσει οδηγίες για τον τρόπο ανάπτυξης.

Στο 31' η ελληνική ομάδα "άγγιξε" το γκολ ωστόσο η φάση που κατέληξε στο δοκάρι ήταν ως μη γενόμενη. Ο Γκέκας συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Σαμαρά, αλλά από θέση οφ σάιντ, στο γυριστό πλασέ του η μπάλα κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των Μολδαβών.

Αυτή η φάση φάνηκε να ήταν τα προεόρτια για τους παίκτες του Ρεχάγκελ που έστειλαν το μήνυμα, αφού δύο λεπτά αργότερα τα κατάφεραν και βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Σαμαράς γύρισε μετά από επέλαση μέσα στην περιοχή στον Κατσουράνη, εκείνος έστρωσε στον Σπυρόπουλο που έκανε το σουτ "κεραυνό" και ο Γκέκας στην πορεία της μπάλας την έστειλε στα δίχτυα της Μολδαβίας, πραγματοποιόντας μέσα σε πανηγύρια το 0-1.

Το πρώτο σουτ... και η "τσάμπα" κάρτα

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου, οι Ελληνες απαλλαγμένοι πλέον από το άγχος και με το σκορ υπέρ τους έπαιζαν με πιο σιγουριά στο παιχνίδι τους. Οι παίκτες του Ιγκόρ Ντομπροβόλσκι που δεν είχαν απειλήσει καθόλου εξαπέλυσαν το πρώτο σουτ προς την εστία του Χαλκιά στο 37' με τον Καλίνκοφ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το τέρμα του πορτιέρο του ΠΑΟΚ.

Η ελληνική ομάδα που διαμαρτυρήθηκε (πετάχτηκαν και από τον πάγκο) για μια ανατροπή του Σαμαρά μέσα στην περιοχή (δόθηκε φάουλ απ' έξω από τον Στάλχαμαρ) απείλησε στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους με τον Καραγκούνη.

Το φάουλ του μέσου του Παναθηναϊκού κόντραρε στο "τείχος" και πέρασε κόρνερ με την εξέλιξη της φάσης να βρίσκει τον Κυργιάκο να δέχεται την κίτρινη κάρτα για ένα "ψαλιδάκι" που βρήκε στο κεφάλι έναν αμυντικό της Μολδαβίας.

Ξεκίνημα με αλλαγές και τραυματισμό

Η άσχημη εικόνα των γηπεδούχων ανάγκασε τον τεχνικό της Μολδαβίας να κάνει από τα αποδυτήρια την πρώτη διορθωτική κίνησηα με τον Μπουγκάιοφ να αφήνει την θέση του στον Σοφρόνι. Ο Ιγκόρ Ντομπροβόλσκι ωστόσο δεν στάθηκε μόνο εκεί αφού δώδεκα λεπτά αργότερα, αντικατέστησε τον Σ. Ναμάσκο με τον Κόμλιονοτς.

Από ελληνικής πλευράς ο Οτο Ρεχάγκελ έδειχνε να εμπιστεύεται τις αρχικές επιλογές του ωστόσο ένας απρόοπτος τραυματισμός του Μόρα σε μια ανύποπτη στιγμή, ανάγκασε τον Γερμανό προπονητή να αντικαταστήσει τον αμυντικό της Μπολόνια με τον Αβρααμ Παπαδόπουλο.

Χαμένη ευκαιρία να "τελειώσει" το ματς

Δίνοντας χώρο στους γηπεδούχους οι Ελληνες αποσκοπούσαν να βγουν σε μια ξαφνική αντεπίθεση για να "χτυπήσουν" την αντίπαλη άμυνα.

Ετσι και έγινε πολύ γρήγορα, όταν στο 61' μετά από εκπληκτική πάσα του εξαιρετικού Κατσουράνη από τον άξονα, ο Γκέκας έβαλε πλάτη στον αντίπαλο πήρε τη μπάλα από τα δεξιά της περιοχής το σουτ του κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων προς απογοήτευση όλων.

Οκτώ λεπτά αργότερα, οι Ελληνες έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ, όταν μετά το γύρισμα του Σπυρόπουλου από τα αριστερά, ο Γκέκας δεν μπόρεσε να πεταχτεί στην πορεία της μπάλας για τη σπρώξει στα δίχτυα του Ναμάσκο.

Δοκάρι... φωνές και ανατροπή Λετονίας

Στο τελευταίο 20λεπτο οι γηπεδούχοι και με τις αλλαγές από τον πάγκο ανέβαζαν συνεχώς στροφές. Ετσι στο 71' ο Λασένκοφ με απευθείας εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Χαλκιά να "κόψει" δύσκολα σε κόρνερ.

Αυτή η φάση ανησύχησε τον πορτιέρο της ελληνικής ομάδας που στάθηκε τυχερός δύο λεπτά αργότερα. Ο Κατίνσους μετά την σέντρα του Σοφρόνι έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά "ψαράκι" αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Χαλκιά, ο οποίος σηκώθηκε έξαλλος και φώναζε στους συμπαίκτες του για την αμυντική τους συμπεριφορά.

Την ίδια ώρα τα νέα από την Ρίγα ήταν ολοένα και διαφορετικά. Αρχικά οι Ελβετοί ήταν μπροστά στο σκορ, εν συνεχεία έγινε η ανατροπή των γηπεδούχων ωστόσο και πάλι οι Ελβετοι ισοφάρισαν σε 2-2.

Γήπεδο: "Ζίμπρου Στάντιουμ"
Διαιτητής: Στάλχαμαρ (Σουηδία)
Κίτρινες: Γκάτσαν / Τζιόλης, Κυργιάκος, Χαριστέας

Μολδαβία (Ιγκόρ Ντομπροβόλσκι): Ναμάσκο, Λασένκοφ, Αρμάς, Επουρεάνου, Κατίνσους, Γκάτσαν, Σαβίνοφ, Καλίνκοφ, Ναμάσκο Σ. (57' Κόμλιονοτς), Μπουλάτ, Μπουγκάιοφ (46' Σοφρόνι).

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Χαλκιάς, Πατσατζόγλου, Μόρας (58' λ. τρ. Α. Παπαδόπουλος), Κυργιάκος, Σπυρόπουλος, Καραγκούνης (76' Αμανατίδης), Τζιόλης, Κατσουράνης, Χαριστέας, Γκέκας , Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: