Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

«Σφραγίδα»... κορυφής

spanoulis_hellas_croatia.jpgΗ Εθνική Ελλάδα αντιμετωπίζει απόψε (8.15μ.μ, ΕΤ-1) το Ισραήλ σε ένα αγώνα διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς η «επίσημη αγαπημένη» έχει εξασφαλίσει την πρωτιά στον α' όμιλο, αναμένοντας πλέον τους αντιπάλους της, στην β' φάση του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Στον αντίποδα το συγκρότημα του Σβι Σερφ, μετά το χθεσινό «στραπάτσο» από την ΠΓΔΜ, ολοκληρώνει την παρουσία του στα πολωνικά παρκέ.




Η «γαλανόλευκη» μετά την χθεσινή της επικράτηση επί της Κροατίας, πιστοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το ποιος είναι το «αφεντικό» στον όμιλο. Απόψε δίνεται η ευκαιρία στον ομοσπονδιακό τεχνικό, Γιόνας Καζλάουσκας, να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες όπως οι Καϊμακόγλου και Γλυνιαδάκης και παράλληλα να ξεκουράσει κάποιους βασικούς, ενόψει της σαφώς δυσκολότερης συνέχειας στα πολωνικά παρκέ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αναμένει πλέον να μάθει τους αντιπάλους της στην δεύτερη φάση των ομίλων, όπου θα μεταφέρει τις νίκες του επί της Κροατίας και της ΠΓΔΜ, οι οποίες αναμετρώνται σήμερα (5.30μ.μ, ΕΤ-1), στην «μάχη» για την κατάληψη της δεύτερης θέσης του ομίλου.

Στον β' όμιλο, (σ.σ οι τρεις πρώτες ομάδες του οποίου θα διασταυρωθούν με τις τρεις αντίστοιχες του α', σε ένα νέο όμιλο έξι ομάδων), η Γαλλία έχει ήδη προκριθεί στη επόμενη φάση, έχοντας δύο νίκες και απόψε θέλει να τις κάνει τρεις, κόντρα στην Ρωσία, στοχεύοντας στην κορυφή του ομίλου. Το συγκρότημα του Ντέιβιντ Μπλατ, δεν έχει εξασφαλίσει και τυπικά την πρόκριση, ενώ στο έτερο ματς του ομίλου, κοντράρονται Λετονία και Γερμανία, με τον ομάδα του Ντιρκ Μπάουερμαν να έχει το προβάδισμα αναφορικά με την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στον γ' όμιλο θα βρεθούν αντιμέτωπες η Σλοβενία με την Ισπανία στην «μάχη» για την πρώτη θέση του ομίλου, ενώ στο έτερο ματς η Μ. Βρετανία θέλει μόνο νίκη απέναντι στην Σερβία, για να διατηρήσει ακέραιες τις λιγοστές της ελπίδες για πρόκριση. Τέλος στο δ' όμιλο, οι Τούρκοι θα αγωνιστούν απέναντι στους οικοδεσπότες Πολωνούς, με... φόντο την κάτακτηση της κορυφής, ενώ οι... απογοητευτικοί Λιθουανοί θα «παλέψουν» μαζί με τους Βούλγαρους, για την συνέχεια της παρουσίας τους στην διοργάνωση.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα του Ευρωμπάσκετ:

α' όμιλος

ΠΓΔΜ-Κροατία 17:30 (ΕΤ1)
Ελλάδα-Ισραήλ 20:00 (ΕΤ1)

β' όμιλος

Ρωσία-Γαλλία 17:30
Γερμανία-Λετονία 20:15

γ' όμιλος

Ισπανία-Σλοβενία 19:15
Μεγάλη Βρετανία-Σερβία 22:00 (ΕΤ1)

δ' όμιλος

Πολωνία-Τουρκία 19:15
Λιθουανία-Βουλγαρία 22:15 (Sport+)

Δεν υπάρχουν σχόλια: