Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Βουλγαρία-Τουρκία 66-94


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε ένα παιχνίδι που τελείωσε πριν καλά-καλά αρχίσει η Τουρκία συνέτριψε την Βουλγαρία με 94-66 και παράλληλα έκανε το «2 στα 2» στο φετινό Ευρωμπάσκετ, δείχνοντας να είναι ικανή για το «κάτι παραπάνω» σε ένα, έτσι κι αλλιώς αμφίρροπο τουρνουά. Η Βουλγαρία έκανε το λάθος να προηγηθεί με 2-0 και στη συνέχεια γνώρισε την τιμωρία! Για την Τουρκία που δεν αντιμετώπισε σε καμία περίπτωση προβλήματα, πέντε παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων.

Το ματς

Με τον Ερνάν Ιλιασόβα να είναι ασταμάτητος πετυχαίνοντας 10 πόντους και «κατεβάζοντας» 6 ριμπάουντ, η Τουρκία πήρε γρήγορα «κεφάλι» στο σκορ και έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενη στο σκορ 24-15. Καθοριστικός παράγοντας τα ριμπάουντ με τους Τούρκους να κυριαρχούν κάτω από τα καλάθια μαζεύοντας σχεδόν τα διπλάσια «σκουπίδια» (16 έναντι 9 της Βουλγαρίας).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ιλιασόβα βρήκε άξιο συμπαραστάτη στο πρόσωπο του Ασλάν και η διαφορά πήρε διαστάσεις. Οι Βούλγαροι έχαναν τα ριμπάουντ και παράλληλα, είχαν ποσοστά ευστοχίας για κλάματα! (31% στα δίποντα με 6/19 και 18% στα τρίποντα με 2/11). Ο Πίνι Γκέρσον φούσκωνε και ξεφούσκωνε στον πάγκο, αλλά τίποτε δεν σταματούσε τους Τούρκους που έκλεισαν το ημίχρονο σχεδόν με νταμπλ σκορ, 53-27.

Από το τρίτο δεκάλεπτο ο τεχνικός των Τούρκων, Μπόγκνταν Τάνιεβιτς, αποφάσισε να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής, δίνοντας ανάσες στους βασικούς, χωρίς αυτό να επηρεάζει την απόδοση της ομάδας, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις, επιτρέποντας στους Βούλγαρους να «συγκρατήσουν» τη διαφορά στους 20 πόντους (52-72) μετά από 30’αγώνα.

Η τελευταία περίοδος δεν αντέχει σε κριτική αφού οι παίκτες αλλά και οι τεχνικοί των δύο ομάδων είχαν ήδη το μυαλό τους στα επόμενα παιχνίδια. Για την ιστορία απλά να αναφέρουμε ότι το τελικό σκορ της αναμέτρησης ήταν 66-94 υπέρ της Τουρκίας που πέτυχε με αυτόν τον τρόπο τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια και πλέον, ετοιμάζεται για τον αγώνα απέναντι στους οικοδεσπότες Πόλωνούς, που θα κρίνει και την πρώτη θέση του ομίλου. Από την πλευρά της η Βουλγαρία αντιμετωπίζει τη Λιθουανία, με το νικητή της αναμέτρησης να παίρνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Δεκάλεπτα: 15-24, 27-53, 52-72, 66-94

Βουλγαρία (Π. Γκέρσον): Ν. Ιβάνοφ, Κ. Ιβάνοφ 4, Κοστόφ 3, Ρόουλαντ 15 (5 ριμπ. 4 ασίστ), Βιντένοφ 14, Σλαβέικοφ, Γκεοργκίεφ 4, Ανγκέλοφ 5, Εφθίμοφ 2, Μλαντένοφ 4, Αβράμοφ, Στόικοφ 12

Τουρκία(Μ. Τάνιεβιτς): Γιαρανγκιούμ 7, Γκιούλερ 14, Ιλιασόβα 16 (7 ριμπ.), Ερντέν 2, Τουντσερί 3 (7 ασίστ), Σαβάς 10 (7 ριμπ.), Ασίκ 10 (7 ριμπ.), Αρσλάν 17, Χερσέκ 7, Τούρκογλου 8.

Δεν υπάρχουν σχόλια: