Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Δηλώσεις Σχορτσιανίτη και Καλαμπόκη

Απόλυτα ικανοποιημένος τόσο από την εμφάνισή του όσο φυσικά και από τη νίκη της Ελλάδας κόντρα στο Ισραήλ με 106-80, εμφανίστηκε μετά το τέλος του ματς ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ο οποίος και στο σημερινό παιχνίδι ήταν πολύ καλός, ενώ σημείωσε μάλιστα και 16 πόντους.«Μπορούμε να παίζουμε με τους συμπαίκτες και τους φίλους μας. Περνώ πολύ καλά, αυτό είναι που περίμενα και ήθελα. Χαίρομαι που παίζω με αυτά τα παιδιά, μερικοί από αυτούς με έχουν βοηθήσει από μικρό παιδί. Σήμερα έτυχε να είμαι ένας από τους παίκτες που τράβηξαν το σκορ. Η ομάδα έχει πολλούς τέτοιους παίκτες που μπορούν να το κάνουν αυτό. Όλοι έχουν κάποιο ρόλο, ξέρουν πού πρέπει να βρίσκονται στο γήπεδο κι αυτό βοηθά την ομάδα», δήλωσε αρχικά ο «Σόφο» και πρόσθεσε:

«Πηγαίνουμε αρκετά καλά. Σήμερα είχαμε κάποια προβλήματα. Δεν ξεκινήσαμε με την ίδια ενέργεια και συγκέντρωση, αλλά στο τέλος καταφέραμε να νικήσουμε. Η Εθνική συνήθως ξεκινούσε με πιο αργούς ρυθμούς, αλλά τώρα ξεκινάμε πιο δυνατά και αυτό είναι κάτι που ευχαριστεί τους παίκτες και τον κόσμο. Πρέπει να βελτιώσουμε τη συγκέντρωσή μας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να έχουμε αλληλοϋποστήριξη και να το χαιρόμαστε. Χαιρόμαστε το μπάσκετ και ο κόσμος που μας βλέπει. Πρέπει στη δεύτερη φάση να ανεβάσουμε ταχύτητα. Δεν υπάρχει ομάδα που δεν βλέπουμε σοβαρά. Όλες οι ομάδες είναι επικίνδυνες. Έχουμε ψηλούς στόχους, αλλά βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, βήμα-βήμα».

Καλαμπόκης: Η άμυνα για εμάς είναι τρόπος ζωής

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε στο σημερινό παιχνίδι και ο Γιάννης Καλαμπόκης, ο οποίος σημείωσε 14 πόντους. Ο άσος της Εθνικής μετά το τέλος του ματς στάθηκε κυρίως στην βελτίωση που απαιτείται ενόψει της δεύτερης φάσης.

«Είναι πολύ μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που βρίσκομαι εδώ. Κάποτε δεν ήταν καν όνειρο για μένα, αλλά το ζω τώρα. Η ομάδα δείχνει πολύ καλό πρόσωπο και ελπίζουμε σε ανάλογη συνέχεια», ανέφερε αρχικά ο Καλαμπόκης και πρόσθεσε: «Στα επίσημα παίζουμε πολύ καλύτερα από ό,τι στα φιλικά και το ευχάριστο είναι ότι αυτό συμβαίνει σε μικρό χρονικό διάστημα, παρότι είμαστε νέα ομάδα με νέο προπονητή. Το Ευρωμπάσκετ είναι πολύ ανοικτό, υπάρχουν πολλές φιλόδοξες ομάδες, οπότε είναι λίγο ριψοκίνδυνο να κάνουμε προβλέψεις. Το ζητούμενο είναι να είμαστε κάθε αγώνα και καλύτεροι. Για μας δεν υπάρχει αδιάφορο ματς και σήμερα ήμασταν αδικαιολόγητα χαλαροί στην άμυνα. Η άμυνα για μας είναι τρόπος… ζωής. Δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι σε αυτόν τον τομέα και είχαμε κάποια προβλήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: