Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Στην Θεσσαλονίκη ο Σπαντάτσιο!!

Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου ο Ζουλάνο Σπαντάσιο προκειμένου να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στην ομάδα του ΠΑΟΚ.
Ο Βραζιλιάνος μέσος αφίχθη στην συμπρωτεύουσα συνοδευμένος από τον μάνατζέρ του προκειμένου να κλείσει στον ΠΑΟΚ. Η πλευρά του Ζουλιάνο Σπαντάσιο θα έχει τις τελικές επαφές με την διοίκηση του δικεφάλου του Βορρά με την οποία υπάρχει ήδη προφορική συμφωνία.
Παράλληλα περιμένει από την FIFA την ελευθέρας του παίκτη μετά την προσφυγή που έχει κερδίσει σε βάρος της Ραπίντ Βουκουρεστίου. Ο 30χρονος παίκτης αγωνιζόταν από το 2008 έως το 2011 στην Ραπίντ.

πηγή: gazzetta.gr

«Bράζουν» οι Σκωτσέζοι!!

Ο αρχηγός της Σκωτίας, Ντάρεν Φλέτσερ δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή του για την ισοπαλία με την Τσεχία και τον τρόπο που αυτή προήλθε.
Ο Φλέτσερ είχε δώσει το προβάδισμα με 2-1 στην ομάδα, ωστόσο οι Τσέχοι ισοφάρισαν στον τελευταίο λεπτό του αγώνα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι που κέρδισε ο Ρέζεκ από τον Γουίλσον και προκάλεσε αντιδράσεις στους γηπεδούχους.

Ο αρχηγός της Σκωτίας υποστήριξε: «Είναι πραγματικά απογοητευτικό να κρίνεται το ματς από δύο διαιτητικές αποφάσεις, έπειτα από τόση σκληρή δουλειά».

Ο Φλέτσερ τόνισε ότι ρώτησε τον Γουίλσον για το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε, με τον Σκωτσέζο αμυντικό να του λέει ότι δεν ακούμπησε τον αντίπαλό του, ενώ ήταν κοντά στον Μπέρα, στον συμπαίκτη του που ζήτησε πέναλτι στις καθυστερήσεις, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε παράβαση.

Όσον αφορά το γκολ που σημείωσε, τόνισε: «Το γκολ αυτό δεν σημαίνει τίποτα μετά το αποτέλεσμα. Προηγηθήκαμε δύο φορές και τελικά δεν κερδίσαμε, πρέπει να μάθουμε κάτι από αυτό το ματς».

πηγή: gazzetta.gr

Πάντως, ο Βουκεφάλας δεν έγινε Ζάσταβα...!!

Γράφει ο Μίλτος ο Νταλικέρης.
Ότι η ομάδα, η Εθνική ομάδα μπάσκετ, ήταν άπειρη το ξέραμε. Άπειρη και ...ανάπηρη, εδώ που τα λέμε, με τόσες απουσίες πρωτοκλασάτων παικτών. Δεν αναφέρομαι στο επίπεδο των παικτών που -τιμή τους- μαζεύτηκαν και πήγαν στη Λιθουανία για το Ευρωμπάσκετ, αλλά στο επίπεδο αυτών που λείπουν, οι οποίοι -υπό φυσιολογικές συνθήκες- θα έπαιρναν όλα αυτά τα ματς της πρώτης φάσης ...παραμάζωμα.
Ξέραμε, λοιπόν, πως υπήρχαν ελλείψεις, ξέραμε πως δεν υπήρχε η υψηλή ποιότητα προηγούμενων χρόνων, ξέραμε και πως ...ταλέντο υπάρχει, εμπειρία όχι. Ξέραμε, εν τέλει, πως υπάρχουν δυνατότητες, αλλά και πως αυτές είναι περιορισμένες. Και, πιθανότατα, μέσα μας ήμασταν προετοιμασμένοι και για ήττες. Και για σφαλιάρες.
Μόνο που ...μας ήρθε ξαφνικά ο ουρανός σφοντύλι, όχι επειδή χάσαμε, αλλά επειδή χάσαμε από τους Σκοπιανούς. Δηλαδή, από έναν Αμερικανό και έντεκα Σκοπιανούς. Και, κυρίως, από τους Σκοπιανούς της εξέδρας. Αυτό μας χάλασε. Ότι πανηγύριζαν εκεί στην εξέδρα αυτοί που δεν θέλαμε να γελάσουν σε βάρος μας. Έτσι;
Αυτή, η συγκεκριμένη ήττα μας χάλασε. Γιατί θά ΄ρθουν κι άλλες στη διοργάνωση, υπό φυσιολογικές συνθήκες. Αλλά εκείνες θα θα έρθουν ακριβώς έτσι: υπό φυσιολογικές συνθήκες. Ενώ όταν παίζουμε με τα Σκόπια, επειδή υπάρχει ολόκληρο -ακολουθεί ελληνική λέξη- μπαγκράουντ, οι συνθήκες δεν είναι κατ΄ανάγκην φυσιολογικές.
Τέλος πάντων, χάσαμε. Ένα ματς. Από τα Σκόπια; Ναι, από τα Σκόπια. Αλλά ΕΝΑ ματς. Δεν έχει νόημα να τα ισοπεδώσουμε όλα επειδή συνέβη ό,τι συνέβη και να μας φταίνε όλοι και όλα. Να καταριόμαστε τους «λιποτάκτες» που δεν πήγαν, τους «προδότες» που δεν έκαναν τίποτα να σώσουν την πατρίδα, τους «άχρηστους» που δεν μπορούν και «τι τους θέλει ο Ζούρος;» (μήπως γιατί δεν είχε άλλους;) και τα «Αμερικανάκια» που ξαφνικά δεν είναι Ελληνοαμερικανάκια. Ψυχραιμία. Αθλητισμός είναι. Ούτε λιποτάκτες υπάρχουν, ούτε προδότες. Ούτε, φυσικά, τα Ελληνόπουλα της ομογένειας έχασαν ξαφνικά το ντιενέι τους.
Θα τολμούσα να γράψω πως όλα είναι όπως πριν, αν βέβαια δεν είχαμε χάσει από τα Σκόπια. Ωστόσο, πάλι θα επιμείνω. Ένα ματς χάσαμε σε μια αθλητική διοργάνωση. Όχι τα σύνορά μας. Ούτε φυσικά ο Βουκεφάλας έγινε Ζάσταβα ή το αστέρι της Βεργίνας, μετακόμισε μαζί με ολόκληρη την πόλη της Ημαθίας πάνω από τα σύνορα της πρώην Γιουγκοσλαβίας.
Πού θέλω να καταλήξω; Πως η πίκρα από ένα δυσάρεστο αποτέλεσμα δεν πρέπει να μας φτάσει στα άκρα. Δεν πρέπει να απαξιώσουμε, ούτε την Εθνική ούτε αυτά τα παιδιά που πήγαν να παίξουν, επειδή έχασαν ένα ματς. Έστω, ένα ματς από τους Αμερικανοσκοπιανούς. Αυτή είναι η Εθνική μας ομάδα αυτή την περίοδο. Αυτή είναι η Εθνική μας, σκέτο. Αυτήν έχουμε, αυτήν υποστηρίζουμε.
Σάμπως θα γυρίσουμε το χρόνο πίσω αν της γυρίσουμε την πλάτη ή αν βγάλουμε άχρηστους όλους τους παίκτες; Ή θα γίνουμε πιο Έλληνες αν ξεσπάσουμε σε βάρος της; Αυτό ακριβώς, άλλωστε, δεν θα ήθελαν να συμβεί οι αντίπαλοί μας; Να μας κερδίσουν και να γίνουμε από δυο χωριά.
Ε, ας μην τους κάνουμε και αυτό το χατίρι...
Μέχρι να πάψουμε να μπερδεύουμε τις αθλητικές ήττες με τις εθνικές τραγωδίες και να καταλάβουμε πως αυτή τη στιγμή η Ελλάδα ως χώρα έχει σοβαρότερα προβλήματα να αντιμετωπίσει από μια ήττα -έστω από τους Σκοπιανούς- στο μπάσκετ, εγώ, ο Μίλτος, νά ΄μαι καλά...

πηγή: gazzetta.gr

Η αυτοκριτική του Ζήση!!

Ο Νίκος Ζήσης δεν έψαξε για δικαιολογίες για την ήττα από τα Σκόπια και είπε αυτό που πίστευε. «Παίξαμε άθλια» ήταν η ατάκα του γκαρντ της Σιένα.
Ο 29χρονος γκαρντ αφού πρώτα έδωσε συγχαρητήρια στην ΠΓΔΜ, τόνισε πως «παίξαμε άθλια. Ο κόουτς μάς είπε στη διάρκεια της προετοιμασίας για αυτό το ματς, ότι ο αντίπαλος παίζει με πολύ πάθος. Αυτό κι έγινε, οι Σκοπιανοί εμφανίστηκαν πιο έτοιμοι για μας κι όταν έχεις τόσο κακά ποσοστά όπως εμείς, αυτό δεν βοηθά. Στο παρελθόν κερδίσαμε ματς παρά την αστοχία μας, σήμερα όμως δεν τα καταφέραμε. Έχουμε άλλα δύο ματς. Πιστεύω πως αυτή η ήττα θα μας γίνει μάθημα. Σε ένα μεγάλο τουρνουά πρέπει να ανασυγκροτείσαι, κερδίζεις ή χάνεις».

πηγή: gazzetta.gr

Τα «μάτια» της Άρσεναλ στο Χαλάνδρι!!

«Try-out» για τους μικρούς ποδοσφαιριστές που ονειρεύονται μια μέρα να πατήσουν το χορτάρι του Emirates πραγματοποιήθηκε από τις σχολές ποδοσφαίρου της Άρσεναλ στην Ελλάδα στις αθλητικές εγκαταστάσεις AFC στο Χαλάνδρι με στόχο την στελέχωση της Elite Squad.
Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου αναφέρει:
Το όνειρο πραγματικότητα με τον «Arsenal Way»!
Υπό το έμπειρο βλέμμα των Λάκη Παπαϊωάννου και Στιβ Μόροου οι μικροί ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Athletic Football Center στο Χαλάνδρι για την διοργάνωση των Try-out από τις σχολές ποδοσφαίρου της Άρσεναλ, είχαν την ευκαιρία να μάθουν από κοντά τον ευρέως διαδεδομένο τρόπο παιχνιδιού της λονδρέζικης ομάδας (Arsenal way), ενώ τα καλύτερα εξ αυτών θα επιλεγούν ώστε να συμμετέχουν στην Elite Squad της Άρσεναλ στο Λουτράκι.
Η ανοιχτή προπόνηση για παιδιά μεταξύ 6-16 ετών πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Athletic Football Center (Χαλάνδρι, οδός Εριφύλης 9) και σε αυτήν πήραν μέρος πολλές δεκάδες εκκολαπτόμενοι μάγοι της μπάλας, με στόχο να αναδείξουν το ταλέντο τους. Μάλιστα, τους μικρούς παίκτες επέβλεψαν πέραν από τους ειδικούς προπονητές και οι Λάκης Παπαϊωάννου (τεχνικός διευθυντής των σχολών και σκάουτερ της Νοτιοανατολικής Ευρώπης) και Στιβ Μόροου (Διευθυντής Elite Ακαδημιών της Άρσεναλ και διεθνής σκάουτερ) οι οποίοι κατέγραψαν τα συμπεράσματά τους προσδίδοντας ακόμη μεγαλύτερο κύρος στα δοκιμαστικά.
Προπόνηση σε λονδρέζικα πρότυπα
Η προπόνηση ολοκληρώθηκε το μεσημέρι με απόλυτη επιτυχία με τους γονείς των παιδιών να μένουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την οργάνωση της ποδοσφαιρικής σχολής της Άρσεναλ στην Ελλάδα, ομάδα η οποία φημίζεται για την δέουσα προσοχή που δείχνει στα νέα παιδιά με στόχο να τα οδηγήσει στην καταξίωση ώστε να πατήσουν κι αυτά μια μέρα το χορτάρι των μεγάλων ευρωπαϊκών γηπέδων.
Η φιλοσοφία παιχνιδιού της Άρσεναλ έχει «χτίσει» γενιές μεγάλων ποδοσφαιριστών τους οποίους σήμερα θαυμάζουμε στο Emirates Stadium αλλά και σε άλλα μεγάλα γήπεδα, έχοντας ξεκινήσει από ανάλογη ηλικία κυνηγώντας το όνειρό τους. Σε αυτή τη λογική, τα παιδιά συνέρρευσαν μαζί με τους γονείς τους στο AFC του Χαλανδρίου και πέρασαν αξέχαστες στιγμές, μαθαίνοντας τα μυστικά της μπάλας με τον επαγγελματικό λονδρέζικο τρόπο προπόνησης.
Υποτροφία για τους κορυφαίους
Τα παιδιά έπαιξαν σε πολλές ομάδες δοκιμαστικούς αγώνες επιλογής και στη συνέχεια τους μοιράστηκαν αναμνηστικά διπλώματα ώστε να θυμούνται την μοναδική αυτή εμπειρία που έζησαν. Το καλύτερο όμως έχει να κάνει με την υποτροφία για τους μικρούς άσους της μπάλας που έχουν γεννηθεί μεταξύ 1999 και 2001. Τα ονόματα των παιδιών αυτών που ξεχώρισαν βρίσκονται ήδη καταχωρημένα στο μπλοκάκι του Στιβ Μόροου και αναμένεται να κληθούν να συμμετάσχουν στις κλειστές προπονήσεις της Elite Squad της Άρσεναλ στο Λουτράκι έχοντας τη δυνατότητα να διεκδικήσουν το ονειρικό προνόμιο τετραετούς υποτροφίας από την ομάδα του Λονδίνο! Το ταξίδι προς την ποδοσφαιρική καταξίωση μόλις άρχισε!
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο AFC Arsenal Soccer School στο 2106855006-8 ή afc1@otenet.gr 

πηγή: gazzetta.gr