Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Μια σχέση με μεγάλη προοπτική!!

Τα οφέλη για τον ΠΑΟΚ άρχισαν από τη στιγμή που ο Κόρεϊ Μαγκέτι πήρε το αεροπλάνο για τη Θεσσαλονίκη και θα φανούν είτε άμεσα είτε στο απώτερο μέλλον.

Μια σχέση με μεγάλη προοπτική
Γράφει ο Κώστας Χαλβατσιώτης.
Όταν χθες (2/9) ένα παιδάκι από τα ορφανά των παιδικών χωριών του Φιλύρου και του Πλαγιαρίου, που μετά το τέλος της "ανοικτής" προπόνησης βρέθηκαν γύρω από τον Κόρεϊ Μαγκέτι σε μία μοναδική συνάντηση-διδασκαλία, ρώτησε τον Αμερικανό "τι ομάδα είναι", ο Τέλης Ζουρνατζίδης απάντησε κατηγορηματικά και… βιαστικά: "Στην Ελλάδα, ΠΑΟΚ φυσικά". Και ο Αμερικανός σούπερ σταρ έγνεψε καταφατικά χαμογελώντας!
Γιατί πλέον είναι σίγουρα ένας νέος ΠΑΟΚτσής στην μακρινή δυτική ακτή των ΗΠΑ. Αυτά που έζησε με το που πάτησε στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", αυτά που είδε (άσχετα από το αν όλοι και μεταξύ αυτών και ο ίδιος ο Αμερικανός περίμεναν περισσότερους στο "Παλατάκι") και αυτά που άκουσε, τον έκαναν να "σκιρτήσει" για τον ΠΑΟΚ.
Κι ανεξάρτητα από το αν πει "ναι" ή "όχι" στο συμβόλαιο που του έχει προτείνει η ΚΑΕ, το σίγουρο είναι ότι θα γυρίσει στην πατρίδα του και θα στάζει μέλι για την ομάδα, τους ανθρώπους της, το γήπεδό της, για την Ελλάδα.
Ο "Δικέφαλος" ήταν ο σύγχρονος "Ξένιος Δίας" του ελληνικού μπάσκετ και όχι μόνο. Ήταν η ΙΔΕΑ και “θρησκεία” που έκανε τον Κόρεϊ Μαγκέτι να καταλάβει ότι δεν ήταν λάθος η επιλογή του να έρθει και να την συναντήσει. Ή και να την "ασπαστεί". Ο Αμερικανός θα λέει ΠΑΟΚ και θα προτρέπει και άλλους για τον ΠΑΟΚ.
Κι όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου –μακάρι τώρα λένε όλοι– θα μείνει για πολύ καιρό υπό τις "φτερούγες" του "Δικεφάλου". Η είδηση, άλλωστε, της έλευσής του και της υποδοχής του από τον κόσμο, της καθημερινής σχεδόν αποθέωσής του στην πόλη και της παρουσίας του ως μέγα σταρ του ΝΒΑ σε ένα πρωτάθλημα που έχει την ανάγκη να "τονωθεί", συντάραξε εδώ και μέρες την παγκόσμια μπασκετική κοινή γνώμη.
Τώρα μπαίνουν οι βάσεις για να κερδίσει περισσότερα και ο ΠΑΟΚ. Κι όταν ο Μαγκέτι είπε ότι θα προτείνει και σε άλλους συμπαίκτες του και συμπατριώτες συναδέλφους να έρθουν προσεχώς στην ομάδα, το εννοούσε. Και δεν είναι μόνο το αγωνιστικό. Είναι και οι άλλες προοπτικές μακρόχρονης συνεργασίας του “Δικεφάλου” με τον Μαγκέτι, που έχουν να κάνουν με το μάρκετινγκ και τους χορηγούς. Ο ΠΑΟΚ είναι κι εκεί ήδη κερδισμένος. Και που και να έβγαιναν και φανέλες του Αμερικανού με το “Δικέφαλο”. Δέκα χρόνια θα πουλούνταν!
Μια δύσκολη απόφαση
Επειδή όμως ο κόσμος δεν νοιάζεται όπως είναι φυσικό για το μακρινό μέλλον, αλλά για το σήμερα και το… απλό αύριο, αναρωτιέται τι σκέφτεται ο Αμερικανός μπροστά στο συμβόλαιο που του “έστρωσε” η ΚΑΕ. Να υπογράψει ή όχι; Να φύγει και να ξανάρθει ή θα πει μια και καλή αντίο για να γίνει ο 3ος της ιστορίας που κάνει το ίδιο σαν τον Ράντι Ουάιτ και τον Τέρι Μιλς;
Θα πρέπει ο κόσμος όμως πρώτα να καταλάβει ότι αυτές οι δύο περιπτώσεις ήταν τελείως διαφορετικές. Με την τότε διοίκηση να είναι έτοιμη να τους δώσει από μία βαλίτσα λεφτά στον καθένα. Και πάλι δεν τα κατάφερε γιατί έπαιζαν το παιχνίδι τους για να βρουν συμβόλαια. Ο Μαγκέτι έχει και μάλιστα από τα πιο ακριβά του ΝΒΑ. Και ήρθε στην Θεσσαλονίκη και θα έρθει να παίξει –αν συμφωνήσει- για πενταροδεκάρες ενός ή δύο μηνών.
Για τον Μαγκέτι η δυσκολία έγκειται στο ότι προτεραιότητα είναι η δουλειά του στο ΝΒΑ και όχι η “εμπειρία” της Ευρώπης και της Θεσσαλονίκης. Προέχει να λυθεί το λοκ άουτ και όχι να διατηρηθεί. Προέχει να παίξει στους Μπόμπκατς και όχι στον ΠΑΟΚ, ας μην κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας. Κι ας μην πειράξει κανέναν στην ομάδα το πιθανό “όχι” του.
Τι γίνεται στο ΝΒΑ
Χθεσινές μάλιστα πληροφορίες θέλουν εξάωρες συνομιλίες παικτών και ιδιοκτητών του ΝΒΑ να τους φέρνουν πιο κοντά με προοπτική λύσης του "λοκ άουτ" άμεσα. Τότε δεν θα υπάρχει και δίλημμα για τον σπουδαίο αυτό παίκτη και ακόμη μεγαλύτερο άνθρωπο. Θα έχει όμως ως ΠΑΟΚτσής κι αυτός "ανοίξει μία πόρτα" και γι΄αυτόν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και για τον ΠΑΟΚ στο ΝΒΑ. Μια πόρτα, για να τη διαβεί με την επόμενη ευκαιρία.
Υπάρχει όμως από την άλλη και το αισιόδοξο ενδεχόμενο, να καθυστερήσει το λοκ άουτ. Ή να μην τα βρουν εκεί στο ΝΒΑ. Και από βδομάδα ο Μαγκέτι (ή και νωρίτερα…) να πει "ξανάρχομαι". Ε, τότε όντως η ΚΑΕ θα έχει "πιάσει λαχείο" και ο Σούλης Μαρκόπουλος μπορεί να ανακουφιστεί εν μέρει. Γιατί εδώ και λίγες ημέρες η ομάδα έγινε αναγκαστικά one man show, μπήκαν στην άκρη και οι άλλες προτεραιότητες για το ρόστερ και η ομάδα είναι λειψή.
Πέρα λοιπόν από το μείζον θέμα του τεράστιου αυτού παίκτη, οφείλουν στην ΚΑΕ να "τρέξουν" και για τα υπόλοιπα. Και μέσα στην επόμενη εβδομάδα να υπάρχουν τόσοι βασικοί, ώστε η προετοιμασία να μην είναι κατ΄ ευφημισμόν.
Ήδη χάθηκαν δέκα μέρες και ο αγώνας με την Γαλατασαράϊ πλησιάζει. Και αυτά τα "ανέκδοτα" του τύπου... αν ο Μαγκέτι συμφωνήσει, μπορεί να έρθει την παραμονή από το Λος Άντζελες στο Βίλνιους και να κερδίσει και τα τρία παιχνίδια, εκτός από το ότι είναι φαντασιοπληξία, δεν μπορούν να πείσουν ούτε τους πιο αδαείς.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: