«Try-out» για τους μικρούς ποδοσφαιριστές που ονειρεύονται μια μέρα να πατήσουν το χορτάρι του Emirates πραγματοποιήθηκε από τις σχολές ποδοσφαίρου της Άρσεναλ στην Ελλάδα στις αθλητικές εγκαταστάσεις AFC στο Χαλάνδρι με στόχο την στελέχωση της Elite Squad.
Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου αναφέρει:
Το όνειρο πραγματικότητα με τον «Arsenal Way»!
Υπό το έμπειρο βλέμμα των Λάκη Παπαϊωάννου και Στιβ Μόροου οι μικροί ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Athletic Football Center στο Χαλάνδρι για την διοργάνωση των Try-out από τις σχολές ποδοσφαίρου της Άρσεναλ, είχαν την ευκαιρία να μάθουν από κοντά τον ευρέως διαδεδομένο τρόπο παιχνιδιού της λονδρέζικης ομάδας (Arsenal way), ενώ τα καλύτερα εξ αυτών θα επιλεγούν ώστε να συμμετέχουν στην Elite Squad της Άρσεναλ στο Λουτράκι.
Η ανοιχτή προπόνηση για παιδιά μεταξύ 6-16 ετών πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Athletic Football Center (Χαλάνδρι, οδός Εριφύλης 9) και σε αυτήν πήραν μέρος πολλές δεκάδες εκκολαπτόμενοι μάγοι της μπάλας, με στόχο να αναδείξουν το ταλέντο τους. Μάλιστα, τους μικρούς παίκτες επέβλεψαν πέραν από τους ειδικούς προπονητές και οι Λάκης Παπαϊωάννου (τεχνικός διευθυντής των σχολών και σκάουτερ της Νοτιοανατολικής Ευρώπης) και Στιβ Μόροου (Διευθυντής Elite Ακαδημιών της Άρσεναλ και διεθνής σκάουτερ) οι οποίοι κατέγραψαν τα συμπεράσματά τους προσδίδοντας ακόμη μεγαλύτερο κύρος στα δοκιμαστικά.
Προπόνηση σε λονδρέζικα πρότυπα
Η προπόνηση ολοκληρώθηκε το μεσημέρι με απόλυτη επιτυχία με τους γονείς των παιδιών να μένουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την οργάνωση της ποδοσφαιρικής σχολής της Άρσεναλ στην Ελλάδα, ομάδα η οποία φημίζεται για την δέουσα προσοχή που δείχνει στα νέα παιδιά με στόχο να τα οδηγήσει στην καταξίωση ώστε να πατήσουν κι αυτά μια μέρα το χορτάρι των μεγάλων ευρωπαϊκών γηπέδων.
Η φιλοσοφία παιχνιδιού της Άρσεναλ έχει «χτίσει» γενιές μεγάλων ποδοσφαιριστών τους οποίους σήμερα θαυμάζουμε στο Emirates Stadium αλλά και σε άλλα μεγάλα γήπεδα, έχοντας ξεκινήσει από ανάλογη ηλικία κυνηγώντας το όνειρό τους. Σε αυτή τη λογική, τα παιδιά συνέρρευσαν μαζί με τους γονείς τους στο AFC του Χαλανδρίου και πέρασαν αξέχαστες στιγμές, μαθαίνοντας τα μυστικά της μπάλας με τον επαγγελματικό λονδρέζικο τρόπο προπόνησης.
Υποτροφία για τους κορυφαίους
Τα παιδιά έπαιξαν σε πολλές ομάδες δοκιμαστικούς αγώνες επιλογής και στη συνέχεια τους μοιράστηκαν αναμνηστικά διπλώματα ώστε να θυμούνται την μοναδική αυτή εμπειρία που έζησαν. Το καλύτερο όμως έχει να κάνει με την υποτροφία για τους μικρούς άσους της μπάλας που έχουν γεννηθεί μεταξύ 1999 και 2001. Τα ονόματα των παιδιών αυτών που ξεχώρισαν βρίσκονται ήδη καταχωρημένα στο μπλοκάκι του Στιβ Μόροου και αναμένεται να κληθούν να συμμετάσχουν στις κλειστές προπονήσεις της Elite Squad της Άρσεναλ στο Λουτράκι έχοντας τη δυνατότητα να διεκδικήσουν το ονειρικό προνόμιο τετραετούς υποτροφίας από την ομάδα του Λονδίνο! Το ταξίδι προς την ποδοσφαιρική καταξίωση μόλις άρχισε!
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο AFC Arsenal Soccer School στο 2106855006-8 ή afc1@otenet.gr 

πηγή: gazzetta.gr