Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Η νίκη ήρθε με ...οργανωμένη άμυνα!!

Σοβαρή, πειθαρχημένη, μαχητική, έμπειρη η Εθνική μας, αλλά όλα αυτά ίσως δεν θα ήταν αρκετά αν ο Νίνης δεν έκανε την ατομική προσπάθεια και το άψογο τελείωμα σε μια επίδειξη του μεγάλου του ταλέντου, που δυστυχώς δεν βλέπουμε συχνά όταν παίζει στον Παναθηναϊκό.
Η νίκη ήρθε με ...οργανωμένη άμυνα
Γράφει ο Νίκος Κατσάρος.
Στο 60' λοιπόν ο μικρός έδωσε στην Εθνική μας το περισσότερο που μπορούσε να πάρει από τη δύσκολη αυτή έδρα, όπου πριν από τον αγώνα όλοι δήλωναν ικανοποιημένοι αν φεύγαμε ακόμη και με ένα βαθμό. Με αυτήν τη νίκη αφήνουμε κατά πάσα πιθανότητα το Ισραήλ εκτός της διεκδίκησης μίας από τις δύο πρώτες θέσεις κι έχοντας την Κροατία τον ερχόμενο μήνα στην έδρα μας μπορούμε να στοχεύουμε με μεγάλη αισιοδοξία στην πρώτη θέση.
Σε μια περίοδο όπου το ελληνικό πρωτάθλημα είναι σαν να μην έχει ξεκινήσει, με αρκετές απουσίες παικτών, η Εθνική μας για μια ακόμη φορά έδειξε πως μπορεί να επιβιώνει όταν έρχονται τα δύσκολα.
Ο Σάντος κατάφερε να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους παίκτες που είχε ετοιμοπόλεμους, να τους εμφυσήσει εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του και να τους στείλει στο γήπεδο με σαφείς και ακριβείς οδηγίες. Οι οποίες, όπως αποδείχθηκε, δεν αποσκοπούσαν στην ισοπαλία, αλλά στη νίκη μέσω της... οργανωμένης άμυνας.
Το σχέδιο εφαρμόστηκε σχεδόν άψογα από τους παίκτες και ο σκοπός επιτεύχθηκε. Το Ισραήλ αποδείχθηκε κατώτερης δυναμικότητας από αυτήν που περιμέναμε, ίσως επειδή η Εθνική μας έπαιξε όπως έπρεπε, αλλά κι επειδή του έλειψαν ένας δύο καλοί επιθετικοί. Το μεγάλο όνομα της ομάδας, ο Μπεναγιούν, ούτε που φάνηκε.
Αντίθετα στην Εθνική μας δεν υπάρχει παίκτης που να μην τα έδωσε όλα και να μην έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε. Ακόμη και ο νεοφώτιστος Ζαραδούκας, που έμοιαζε σαν παλιό, δοκιμασμένο στέλεχος της ομάδας.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: