Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Πήγαν να χαλάσουν τη γιορτή οι «κάφροι»

Πήγαν να χαλάσουν τη γιορτή οι «κάφροι»
Στον «αέρα» βρισκόταν ο φιλικός αγώνας μπάσκετ φιλανθρωπικού χαρακτήρα των παλαιμάχων, που ήταν προγραμματισμένος για το απόγευμα (19:00) της Τετάρτης (28/11).

Περίπου 200 «ανεγκέφαλοι» προκάλεσαν υλικές ζημιές στις κερκίδες του Αλεξάνδρειου, ενώ στη συνέχεια φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά του Άρη, αλλά και των Ιωαννίδη, Γκάλη και Γιαννάκη.

Τελικά, ύστερα από την παρέμβαση της αστυνομίας η αναμέτρηση ξεκίνησε, με μερικά λεπτά καθυστέρηση φυσικά.



πηγή: sport-fm.gr
 

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!

Buona sera, φίλες και φίλοι. Κακή η χθεσινή ημέρα με 2/4 επιλογές με την επιλογή της Σάλκε να «πάει στράφι» χάνοντας στο Αμβούργο με 3-1, με ένα Αμβούργο που την προηγούμενη αγωνιστική στο Ντίσελντορφ ήταν «χώμα» χωρίς να κάνει ευκαιρία(!) και να πετυχαίνει χθες 3 γκολ(!) οπότε μιλάμε για αλλοπρόσαλλες ομάδες. Στο Γαλλικό Λιγκ Καπ η Σεντ Ετιέν με την Παρί πήγαν τελικά στα πέναλτι χωρίς να πετύχουν γκολ, χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες.

Στο σημερινό κουπόνι έχουμε συνέχεια στα κύπελλο Ιταλίας, Γαλλίας, καθώς και πλήρη αγωνιστική δράση σε Γερμανία και Αγγλία. Ξεκινώντας από Bundesliga η Γκλάντμπαχ υποδέχεται τους «λύκους» της Βόλφσμπουργκ, δύσκολα να βγάλεις άκρη σε σημείο, ποντάρω σε εκατέρωθεν γκολ διότι επιθετικά σκοράρουν εύκολα ένω η άμυνα δεν είναι το ατού τους. Στην Γαλλία εξ’αναβολής αγώνας για το πρωτάθλημα μεταξύ Μαρσέϊγ-Λυών, παίζει πολύ το Χ που δεν χαλάει κανέναν, αλλά πιστεύω με εκατέρωθεν γκολ. Τέλος στην Premier Αγγλίας έχουμε το μεγάλο παιχνίδι Έβερτον-Άρσεναλ, θα πήγαινα στον άσο αλλά η άμυνα της Έβερτον δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, πιστεύω ότι θα δούμε ανοιχτό παιχνίδι και το over να επιβεβαιώνεται, ενώ οι «Άγιοι» της Σαουθάμπτον υποδέχονται τα «καναρίνια» της Νόριτς, οι άμυνές τους είναι για «κλάματα» πιστεύω και εδώ να έχουμε αρκετά γκολ και το over να επιβεβαιώνεται.  

Πρόταση (σε ελεύθερη επιλογή):

ΕΒΕΡΤΟΝ-ΑΡΣΕΝΑΛ  OVER(2.5) (1.75)
ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ-ΝΟΡΙΤΣ  OVER(2.5) (1.75)
ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ-ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ   G/G (1.73)
ΜΑΡΣΕΪΓ-ΛΥΩΝ  G/G (1.83)

Οι αποδόσεις είναι της Goalbet.com (στη εικόνα Tatiana Ortiz)

Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!

Καρύδας: «Θα είναι σαν να παίζει εκτός έδρας η Βέροια»

Ο πρώην προπονητής της Βέροιας, Νίκος Καρύδας, μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου αναφέρθηκε στον μεταγραφικό στόχο του ΠΑΟΚ, Μάικλ Ολαϊτάν, αλλά και στο προσεχές παιχνίδι Βέροιας- ΠΑΟΚ, υπογραμμίζοντας πως η Βέροια θα είναι σαν να αγωνίζεται εκτός έδρας.
Αναλυτικά η συνέντευξη:

Για το μεταγραφικό στόχο του ΠΑΟΚ, τον νεαρό Ολαϊτάν:

«Θα μπορούσε να παίξει στον ΠΑΟΚ και άμεσα. Είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής, μπορεί να παίξει σε όλες τις μεσοεπιθετικές θέσεις. Χρησιμοποιεί και τα 2 πόδια με ευκολία, είναι μόνιμη πηγή κινδύνου και παίζει με πάθος. Συγκαταλέγεται στους 5 καλύτερους σε τελικές προσπάθειες στη Σούπερ Λιγκ. Αδυναμία του είναι το αμυντικό κομμάτι αλλά αυτό διορθώνεται. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν είναι ότι δεν θέλει να κάνει άμυνα αλλά τα στοιχεία του τον διαμορφώνουνε σαν επιθετικογενή και λιγότερο αμυντικογενή. Με τις απαιτήσεις του προπονητή του μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Είναι πειθαρχημένος και μπορεί να βελτιωθεί.»

Για το αν υπάρχει ενδιαφέρον άλλης ομάδας για τον Ολαϊτάν:
«Από όσο γνωρίζω υπάρχουν και άλλες ομάδες που ενδιαφέρονται. Όχι μια μόνο. Όσο ήμουν εγώ η Βέροια δέχτηκε κρούσεις για τον ποδοσφαιριστή πιο έντονα από τον ΠΑΟΚ. Υπήρχαν και ελληνικές που ενδιαφέρθηκαν αλλά δεν θέλω να αναφερθώ. Δεν ξέρω για ενδιαφέρον Γκενκ και Κολωνίας.

Για το προσεχές ματς της Βέροιας με τον ΠΑΟΚ:
«Ξέρετε πολύ καλά ότι η Βέροια είναι «παοκοκρατούμενη» πόλη. Μεγάλος πυρήνας των οπαδών του ΠΑΟΚ κατάγεται από τη Βέροια και ξέρω πολύ καλά το ενδιαφέρον του κόσμου. Το γήπεδο θα είναι ασπρόμαυρο αλλά θα υπάρχουν και οπαδοί δικοί μας. Θα είναι σαν να παίζει εκτός η Βέροια.»
για να συμπληρώσει:

«Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από 2 ανεπιτυχή αποτελέσματα. Αυτό είναι και το άσχημο για τη Βέροια. Όποια ομάδα έπαιζε η Βέροια ήταν προηγουμένως αντίπαλος του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Για τον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα παρά μόνο η νίκη. Η Βέροια αδικείται από τη βαθμολογική της θέση. Έχει δυνατότητες να κερδίσει παιχνίδια. Ξεκινάω από την ισοπαλία και δίνω ένα προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.»



πηγή: metrosport.gr
 


Χρηστίδης: «Ούτε τέλος εποχής βλέπω, ούτε νέα εποχή»

Ο βετεράνος τερματοφύλακας του Άρη, Νίκος Χρηστίδης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το άρθρο που δημοσίευσε αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν στον Άρη τώρα, αλλά και γενικότερα τα τελευταία χρόνια.


Για το ότι στον Άρη δε ζουν την αρχή μιας νέας εποχής, απλά γιατί δεν έχουν ζήσει το τέλος μιας άλλης εποχής:

«Δεν έχει αλλάξει καμιά εποχή είναι η ίδια απλά με νέα πρόσωπα».

Γι' αυτό που παραμένει ίδιο στην ομάδα:

«Η νοοτροπία και οι μέθοδοι. Μόνο πρόσωπα άλλαξαν και αυτό γιατί έχουν πέθαναν κάποιοι αλλιώς θα ήταν ίδιοι. Όπως λέω η νοοτροπία έχει δημιουργήσει την κατάσταση και όχι τα πρόσωπα. Κάποιοι μπόρεσαν και πήραν κάποιες θέσεις και συνεχίζουν το έργο της καταστροφής.

Για τη νοοτροπία:

«Η νοοτροπία θυμάμαι από τη δεκαετία του '50 να είναι η ίδια. Εκεί που μαζευόντουσαν όλοι οι Αρειανοί, έβλεπα ορισμένους ανθρώπους να κατηγορούν κάποιους άλλους και όταν αυτοί ξαναβρίσκονταν σε ένα σημείο μετά από ώρα, επαινούσαν αυτόν που κατηγόρησαν πριν λίγη ώρα. Αυτή την απορία μου τη βρήκα μπροστά μου όταν μπήκα και ασχολήθηκα με τον Άρη και ένα θύμα αυτής της νοοτροπίας ήμουν εγώ».

Για την αντίληψη περιπτέρου που γράφει στο άρθρο του:

«Δεν είναι σκληρές οι λέξεις, η πραγματικότητα είναι σκληρή. Αυτό το κοινωνικό μέγεθος που είναι ο Άρης δεν είναι δυνατόν να αντιλαμβάνεται σαν εταιρία που έχει λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο. Θα μπορούσε αυτό το μέγεθος αυτής της εταιρίας να την εκμεταλλευτεί και να προωθήσει πρώτα τα συμφέροντα και τους στόχους του Άρη και όχι να αντιμετωπίζει καταστάσεις με μιζέρια. Αυτό το βλέπεις σαν περίπτερο και όχι σαν μια εταιρία».

Για το τέλος της εποχής:

«Δεν βλέπω κανένα τέλος και τίποτα ώστε να μου δίνει το δικαίωμα να ελπίζω σε μια καλή, σωστή και αποτελεσματική αρχή. Ούτε το ένα βλέπω ούτε το άλλο. Η ιστορία και αυτό που βιώνουμε στον Άρη που είναι η κορύφωση του προβλήματος μοιάζει με τραγωδία. Ο Άρης δεν ανήκει σε κανέναν, εμείς είμαστε αυτοί που ανήκουμε εκεί».

Για τον εμφύλιο αλληλοσπαραγμό:

«Η μια πλευρά θα πει ότι φταίει η άλλη και η άλλη ότι φταίει η προηγούμενη. Αυτή η κατάσταση κάπως γεφυρώθηκε κάπως όταν ο Σούπερ 3 πήρε την εξουσία και απέβαλε τη βούληση του. Εκεί δεν υπήρχε αντιπολίτευση, δεν τολμούσε κανείς να παίξει το ρόλο της αντιπολίτευσης. Αυτό το καθεστώς είναι οι ίδιοι και έχουν κάνει ισχυρή αντιπολίτευση με τον Σκόρδα».

Για το ότι οι ποδοσφαιριστές χρειάζονται έμπνευση και έναν οδηγό, στοιχεία που θα πάρουν από δύο πλευρές. Η μία είναι η καρδιά της ποδοσφαιρικής ομάδας και τη άλλη ένα φυσικό πρόσωπο που θα εκφράζει το “πνεύμα του Θεού του πολέμου”:

«Είναι πάρα πολύ δύσκολα και ίσος να μην υπάρχει αυτό το πρόσωπο. Υπάρχει όμως ένα πρόσωπο το οποίο είναι φοβερά επικίνδυνο. Έχει τις ικανότητες να προσεγγίσει αυτές τις αρετές αλλά είναι φοβερά επικίνδυνος επειδή είναι προϊόν αυτής της νοοτροπίας, αυτός είναι ο κ. Σκόρδας».


Αναλυτικά τα όσα γράφει το άρθρο του στην εφημερίδα «Η εφημερίδα των συντακτών»:

«Στον Άρη δεν ζουν την αρχή μιας νέας εποχής, απλά γιατί δεν έχουν ζήσει το τέλος μιας άλλης εποχής. Το πρόβλημα του Άρη είναι διαχρονικό. Δεν το έχουν αντιληφθεί, ή δεν θέλουν να το διαβάσουν και προσπαθούν να βρουν λύσεις περπατώντας πάνω σε κινούμενη άμμο.

Ποιο είναι λοιπόν το πρόβλημα; Ας το αναλύσουμε:

1) Είναι η νοοτροπία των ανθρώπων του Άρη. Αυτή εκτρέφει την όλη κατάσταση και όχι τα πρόσωπα. Έχουμε μία εταιρία στο κέντρο του επιχειρησιακού ενδιαφέροντος, με συνοικιακή, όμως, αντίληψη και λειτουργία περιπτέρου.

2) Την εταιρία αυτή την έχει αγκαλιάσει ο κόσμος του Άρη, που αποτελεί τεράστιο κοινωνικό μέγεθος. Ο Άρης, όμως, περιστοιχίζεται από “νάνους” που είναι τα αφεντικά, τα στελέχη, οι διαχειριστές. Θυμίζει τον Γκιούλιβερ που αιχμαλωτίστηκε από τους λιλιπούτειους, οι οποίοι, όμως, αντιλήφθηκαν πώς ο Γκιούλιβερ δεν είναι εχθρός τους, αλλά φίλος τους που μπορεί να τους συμβουλεύσει και πήραν λύσεις. Στον Άρη δεν συμβαίνει αυτό.

3) Τι μοντέλο ακολουθεί αυτή η εταιρία; Η κεντρική ιδέα είναι ο νόμος του νικητή και του κυρίαρχου. Μιλάμε για την εξουσία, για το ποιος θα κάνει κουμάντο. Ο νικητής και κυρίαρχος βγαίνει μέσα από μία σύγκρουση, από έναν εμφύλιο αλληλοσπαραγμό, από το “εμείς ή άλλοι”. Όταν εγώ είμαι διοίκηση, εγώ είμαι Αρειανός όλοι άλλοι δεν είναι και όταν αλλάζει η κατάσταση συμβαίνει το αντίστροφο.

4) Πως προσπαθούν να βρουν λύσεις; Ακολουθούν την μέθοδο της Λερναίας Ύδρας. Κόβουν ένα κεφάλι και φυτρώνουν άλλα.
Όλα αυτά εδώ δίνουν την συνταγή της καταστροφής και εξηγούν πως ο Άρης έφτασε εδώ. Τι πρέπει να γίνει; Η εκτίμησή μου είναι η εξής: Ο Άρης βρίσκεται απέναντι σε προβλήματα που είναι μακροπρόθεσμα, πρέπει όμως να βρεθούν βραχυπρόθεσμες λύσεις. Πολύ περισσότερο τώρα που η ομάδα κινδυνεύει να χάσει την κατηγορία ή να υποστεί και κάτι χειρότερο.
Οι ποδοσφαιριστές χρειάζονται έμπνευση και έναν οδηγό, στοιχεία που θα πάρουν από δύο πλευρές. Η μία είναι η καρδιά της ποδοσφαιρικής ομάδας και τη άλλη ένα φυσικό πρόσωπο που θα εκφράζει το “πνεύμα του Θεού του πολέμου”.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος. Το καλύτερο παιχνίδι του Άρη ήταν επί του Ολυμπιακού. Πώς γίνεται με τον Ολυμπιακό να παίζει έτσι και στα υπόλοιπα εντελώς διαφορετικά; Η αξία του Ολυμπιακού και η φήμη δημιούργησαν τον φόβο βαριάς ήττας στους παίκτες του Άρη. Φόβος που αποδείχθηκε ο καλύτερος σύμβουλος, θωράκισε τους παίκτες και τους οδήγησε στην αυτογνωσία. Είπαν: “Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε καλύτερα, θα παίξουμε άμυνα”.

Σ` αυτό το ματς οι παίκτες του Άρη ξεπέρασαν και το φόβο μίας κακής διαιτησίας. Το μεγαλείο που έβγαλαν δεν το διαχειρίστηκε, όμως, σωστά ο προπονητής.
Οι ποδοσφαιριστές, όμως, δεν αλλάζουν, μόνο προσθήκες μπορούν να γίνουν το Γενάρη. Άρα ψάχνουμε το φυσικό πρόσωπο, αυτό που θα εκφράσει το κύρος και την αποστολή του Άρη μακριά από σκοπιμότητες.

Εν κατακλείδι, η νοοτροπία του Άρη είναι το πρόβλημα. Αυτή γεννά τις καταστάσεις που επωφελούνται ορισμένα φυσικά πρόσωπα. Τα έχω ζήσει από τη δεκαετία του '50 και δεν έχει αλλάξει τίποτα παρά μόνο τα πρόσωπα. Νοοτροπία και μέθοδοι παραμένουν ίδια».








πηγή: metrosport.gr

Η μεταγραφική λίστα του ΠΑΟΚ!!

Έξι ονόματα είναι τουλάχιστον στην λίστα των παραγόντων του ΠΑΟΚ για τη μεταγραφική λίστα του Ιανουαρίου. Με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια να αποτελεί έναν μικρό "γόρδιο" δεσμό, δεδομένου πως η υπόθεση του δεν είναι εύκολη. Ο παίκτης μπορεί να είναι εκτός των σχεδιασμών της Βόλσφμπουργκ αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα τον επιστρέψει χωρίς ανταλλάγματα στον ΠΑΟΚ. Ακόμα και στην περίπτωση εξάμηνου δανεισμού. Επίσης είναι άγνωστη η στάση και θέση του πορτογάλου επιθετικού, που με την επιστροφή του θα έκλεινε σύντομα και άδοξα την γερμανική του περιπέτεια και ενώ αυτός είχε βάλει σαν στόχο μετά την μεταγραφή του στην Γερμανία, να φτάσει ακόμα και στην εθνική της πατρίδας του.

Ακολουθεί η περίπτωση του Τζαβέλα, που είναι πιο εφικτή και μάλιστα υπάρχει εδώ και η δεδηλωμένη επιθυμία του ίδιου του ποδοσφαιριστή να επιστρέψει στην Ελλάδα, επιλέγοντας τον ΠΑΟΚ που είναι η ομάδα με την αδιάκοπη ανοδική τάση.

Ο Χολέμπας του Ολυμπιακού και της Εθνικής είναι επίσης μια αξιοπρόσεκτη περίπτωση δεδομένου πως ο ομογενής αμυντικός τελειώνει το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακού και φέρεται ενοχλημένος που ακόμα δεν έχει κληθεί για συζητήσεις επέκτασης του. Τον παίκτη χρειάζεται ο ΠΑΟΚ γιατί παίζει στο αριστερό άκρο της άμυνας εκεί που το ερχόμενο καλοκαίρι θα χρειαστεί άμεση λύση μετά την φυγή του Σταφυλίδη και την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον Λίνο.

Στην λίστα είναι ακόμα και ο Ναπολεόνι του Λεβαδειακού, αλλά και δεκάδες ακόμα παικτών που έχουν προταθεί.

Πάντα στα υπόψη
ο Ολαϊτάν

Ο Ολαϊτάν είναι ένας ικανός και πολύτιμος για την Βέροια παίκτης που όμως το καλοκαίρι έχει πάρει την απόφαση να εγκαταλείψει την ομάδα της Ημαθίας. Αν αυτό ακούγεται ενοχλητικό για την διοίκηση της Βέροιας και τον πρόεδρο της, τότε δεν είναι απίθανο να εξετάσει το ενδεχόμενο παραχώρησης του παίκτη πριν το τέλος της σεζόν και ο επιθετικός της Βέροιας να αλλάξει πόλη και χρώμα φανέλας από τον καινούργιο χρόνο.



πηγή: metrosport.gr