Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Του λείπει η ταυτότητα

Οι κίτρινοι είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο και μια ταυτότητα και ενώ κοντεύει να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος.ε τρεις αγωνιστικές ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος, οι ομάδες έχουν δώσει ήδη 12 παιχνίδια στη λίγκα αλλά ο ΑΡΗΣ εξακολουθεί να βαδίζει στα χαμένα και να αναζητά την διέξοδο από την αγωνιστική κρίση. Η βελτίωση της εικόνας με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τους Νίκο Πασσιαλή και Δημήτρη Μπουγιουκλή αποδείχτηκε παροδική αφού με εξαίρεση τα παιχνίδια με Παναθηναικό και Ολυμπιακό ο ΑΡΗΣ κινήθηκε στη μετριότητα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του φετινού ΑΡΗ είναι ξεκάθαρα η απουσία αγωνιστικής ταυτότητας. Οι κίτρινοι είναι ίσως η μοναδική ομάδα στην κατηγορία που δεν έχουν ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό χαρακτηριστικό, μια ταυτότητα που θα αντανακλά σε όλα τα επίπεδα και θα έχει γίνει κτήμα των παικτών. Αυτό έχει ως συνέπεια να έχει γίνει απόλυτα προβλέψιμος, αφού οι αντίπαλοί του έχουν εντοπίσει τα ευάλωτα σημεία του (βαριά στόπερ, χαφ που κυνηγούν παίκτες και όχι την μπάλα, προβληματικά άκρα και) και τον χτυπούν εκεί ακριβώς που πονάει.
Αυτό οφείλεται φυσικά στο γεγονός ότι οι κίτρινοι δεν έχουν δουλέψει καθόλου πάνω στις αδυναμίες τους αλλά ούτε και στις αδυναμίες των αντιπάλων.

Αυτό βαραίνει ξεκάθαρα τους προπονητές που κάθισαν στον πάγκο από την αρχή της σεζόν, αφού η απουσία συγκεκριμένης τακτικής βγάζει μάτια. Ο ΑΡΗΣ δεν είναι δουλεμένη ομάδα, έχει παίκτες που δεν έχουν διδαχθεί τα βασικά σε επίπεδο τακτικής και όπως φάνηκε στην Κομοτηνή, δεν ξέρουν ώρες-ώρες για ποιο λόγο ακριβώς βρίσκονται στο γήπεδο και φυσικά οι όποιες ικανότητες έχουν εξαφανίζονται και μαζί τους οι ελπίδες για ανάκαμψη.

Τα περιθώρια μάλιστα στενεύουν και καθίσταται αναγκαία η έλευση ενός προπονητή που θα βάλει τα πράγματα σε μια σειρά και θα δημιουργήσει ένα σύνολο που τουλάχιστον θα παίζει κάτι συγκεκριμένο…allaboutaris com

Δεν υπάρχουν σχόλια: