Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Βραβεύτηκαν οι βετεράνοι που θα αγωνιστούν στο σημερινό φιλικό!!

Πραγματοποιήθηκε η βράβευση των βετεράνων καλαθοσφαιριστών που θα αγωνιστούν στο αποψινό φιλικό που διοργανώθηκε στο Αλεξάνδρειο. Παρουσία του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και του Αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, βετεράνοι καλαθοσφαιριστές όπως οι Μπάρλοου, Ρίβερς, Λίβινγκστον, Σιγάλας, Τσέκος, Μπουντούρης και πολλοί άλλοι, βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στο άθλημα.
Οι βετεράνοι Γιώργος Σιγάλας και Χρήστος Τσέκος αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας μίλησαν στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» για την παρουσία τους σε αυτό το μεγάλο φιλικό. Αρχικά ο Γιώργος Σιγάλας μίλησε για το πως αισθάνεται που βρίσκεται ξανά με τους υπόλοιπους βετεράνους:

«Συναντιούνται δυο γενιές παικτών. Κάποιους τους έβλεπα στην τηλεόραση και μετά είχα την τύχη να παίζω μαζί τους είτε ως αντίπαλος είτε ως συμπαίκτης. Είναι πολύ ευχάριστο να συναντιόμαστε όλοι μετά από καιρό, υπάρχει πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.
Είναι μια σημαντική μέρα για τη Θεσσαλονίκη και για το μπάσκετ. Πρέπει η Περιφέρεια και ο Δήμος να εντάξουνε σε κάποιο πρόγραμμα αναγέννησης του μπάσκετ όλα αυτά τα παιδιά ώστε να ξεκινήσει πάλι η αναγέννηση του μπάσκετ από τη Θεσσαλονίκη. Θα ήταν μια μεγάλη πρόκληση από τη διοίκηση του δήμου.»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Χρήστος Τσέκος. Ο «Αληταράς» όπως ήταν το παρατσούκλι του, ανέφερε ότι:

«Είναι μια πολύ ευχάριστη συνάντηση. Καθίσαμε όλοι μαζί και αρχίσαμε να λέμε για τα παλιά. Θυμηθήκαμε όλα αυτά τα περίεργα που μας έλεγε ο Ίβκοβιτς. Μιλούσαμε με θαυμασμό για τον «Ντούντα» που μας έμαθε τόσα πολλά και ακόμα κατακτάει τίτλους. Συνάντησα τους Μπάρλοου, Λέβινγκστον, Μπουντούρη, Σιγάλας, Πρέλεβιτς. Είχαν νοσταλγία να ξανάρθουνε και χαίρονται πάρα πολύ που βρέθηκαν μετά από καιρό.»

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε:

«Θα είμαστε όλοι εκεί να θυμηθούμε τις μεγάλες στιγμές αλλά και να στηρίξουμε την προσπάθεια που γίνεται. Δε μπορώ να σας περιγράψω τη συγκίνησή μου που είδα όλους αυτούς τους θρύλους στο γραφείο μου. Είναι οι ήρωες των παιδικών μου χρόνων. Μπορώ να πω πως από όλους τους υπουργούς και πολιτικούς που πέρασαν από το γραφείο μου, δεν ένιωσα ποτέ πως φιλοξενούσα τόσο σημαντικά πρόσωπα όσο είναι τα σημερινά.»



πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: