Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Σε δημοπρασία τα παπούτσια!

Σε μια ιδιαίτερη κι ωραία κίνηση προχώρησε ο Απόστολος Βέλλιος.

Ο επιθετικός του Ηρακλή βγάζει σε δημοπρασία από αύριο το βράδυ ένα ζευγάρι παπούτσια που φορούσε στους αγώνες που έδωσε στην Αγγλία (κι εμφανώς έχουν ιδιαίτερη αξία και για τον ίδιο) για καλό σκοπό. Για να συγκεντρωθούν χρήματα γιατο Παιδικό Χωριό Φιλύρου Θεσσαλονίκης.
*Πηγή: metrosport.gr*

Στο παγκόσμιο Top 10 o Μπερμπάτοφ!!

Στους κορυφαίους επιθετικούς του κόσμου συγκαταλέγεται ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και αυτό το αποδεικνύουν και οι αριθμοί.

Με αφορμή το πρόσφατο κατόρθωμα του Κριστιάνο Ρονάλντο που ξεπέρασε τα 500 γκολ στην καριέρα του, η χιλιανή ιστοσελίδα «ellibero.cl» έκανε ένα αφιέρωμα στους 11 κορυφαίους, εν ενεργεία, σκόρερ σε όλον τον κόσμο.

Στην 10η θέση φιγουράρει το όνομα του Βούλγαρου επιθετικού του ΠΑΟΚ με 318 γκολ καριέρας, ακριβώς μια θέση πάνω από τον εμβληματικό αρχηγό της Ρόμα, Φραντσέσκο Τότι, που έχει 309.

Δείτε ανάμεσα σε ποιους παίκτες βρίσκεται ο Μπερμπάτοφ

1. Κριστιάνο Ρονάλντο - 501 γκολ
2. Λιονέλ Μέσι - 467 γκολ
3. Ραούλ - 429 γκολ
4. Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς - 403 γκολ
5. Σαμουέλ Ετό - 368 γκολ
6. Νταβίδ Βίγια - 350 γκολ
7. Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο - 343 γκολ
8. Ντιντιέ Ντρογκμπά  - 335 γκολ
9. Κλας-Γιαν Χούντελαρ - 334 γκολ
10. Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ  - 318 γκολ
11. Φραντσέσκο Τότι  - 309 γκολ
*Πηγή: metrosport.gr*

Επαφές με τη γαλλική εταιρία!

Στο χορηγικό κομμάτι οι επαφές του προέδρου και μεγαλομετόχου, Σπύρου Παπαθανασάκη, συνεχίζονται στη Θεσσαλονίκη όπου παρέτεινε την παραμονή του.

Στόχος του αποτελεί να προχωρήσει σε συμφωνία την επικείμενη χορηγική συμφωνία με γαλλική εταιρία που τόνισε πως έχει επαφές. Αντίστοιχα το διπλό χορηγικό «μέτωπο» με εταιρίες που συζητά ο Ηρακλής για να διαφημίσει στις επίσημες εμφανίσεις του συνεχίζονται, δίχως να έχει προκύψει όμως συμφωνία.
*Πηγή: metrosport.gr*

Ζητούμενο η ανταπόκριση στα σερί παιχνίδια!!

Γράφει ο Γιώργος Καστάνης 
Η διακοπή του Πρωταθλήματος δίνει την ευκαιρία στον Τούντορ, τους συνεργάτες του και τους παίκτες του ΠΑΟΚ να πάρουν «ανάσες», να γεμίσουν οι «μπαταρίες» και παράλληλα να αποθεραπευτούν όσοι ταλαιπωρήθηκαν από προβλήματα τραυματισμών.

Μετά από δύο εβδομάδες όμως θα έχουμε πάλι δράση, τα παιχνίδια θα είναι συνεχόμενα και η ομάδα θα πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και στους τρείς θεσμούς που συμμετέχει. Το βασικό είναι να μπορέσει η ομάδα να αντέξει στην πίεση των συνεχόμενων αγώνων, ακόμη κι αν αγωνίζεται αργά το βράδυ της Πέμπτης για το Γιουρόπα Λιγκ και το επόμενο παιχνίδι για το πρωτάθλημα θα γίνει Κυριακή. Εκεί, υποχρεωτικά ο Κροάτης τεχνικός θα χρειαστεί να φρεσκάρει περισσότερο την ομάδα για να ανταποκριθεί με επιτυχίες.

Το ζητούμενο, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι η ανταπόκριση στα σερί παιχνίδια. Και βεβαίως η ιεράρχηση των στόχων. Για παράδειγμα, μετά την πρόσφατη δήλωση Τούντορ, περί διαφοράς ποιότητας με τον Ολυμπιακό, ο συνειρμός που δημιουργείται, είναι πως ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να διεκδικήσει φέτος το πρωτάθλημα.

Προσέξτε όμως, αυτό δεν το είπε ευθέως ο Τούντορ. Το άφησε να εννοηθεί, μιλώντας για την ποιότητα. Το βασικό είναι να ακούσουμε από τον τεχνικό της ομάδας, δημόσια, να μιλά και για τον στόχο στο πρωτάθλημα, αλλά και για την προοπτική διάκρισης της ομάδας, μέσα από τον θεσμό του κυπέλλου και φυσικά την πορεία στην Ευρώπη.

Παρεπιμπτόντως, πρέπει να αναφέρω και εκφράζω προσωπική θέση, πως είναι πολύ νωρίς για να προδικάσουμε το τελικό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα διανύοντας έξι αγωνιστικές. Ναι μεν υπάρχει μια ομάδα που έχει προβάδισμα, δεν σημαίνει όμως πως το έχει «καπαρωμένο».

*Πηγή: metrosport.gr*

27.000 άνθρωποι στην Τούμπα και κανείς να μη «λοξοδρομεί»

Αρθρογραφεί ο Στέλιος Γρηγοριάδης  

Δεν πείθομαι ότι ο ΠΑΟΚ έλυσε το πρόβλημα του κινδύνου που πολύ συχνά αντιμετωπίζει εξ αιτίας ορισμένων θερμόαιμων οπαδών του, επειδή όλα κύλησαν ομαλά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ξέρω πολύ καλά ότι, σε ανύποπτη στιγμή, μπορεί να γίνει το “μπαμ”, ανεξάρτητα από αιτία και αφορμή, εάν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν κατορθώσει να δώσει ριζοσπαστική λύση. Κι αυτό το “μπαμ” μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε ελληνικό γήπεδο από τους λίγους θερμόαιμους οπαδούς οποιασδήποτε ελληνικής ομάδας. Το φαινόμενο δεν είναι ΠΑΟΚτσήδικο “προνόμιο”.

Η δήλωση του Ιβάν Σαββίδη μετά τα γεγονότα του αγώνα με την Ντόρτμουντ δεν ήταν μόνο εύστοχη, ήταν διατυπωμένη και στο ύφος που θα έπρεπε. Πρόδιδε την έντονη δυσφορία του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, αλλά και την πρόθεσή του να προστατέψει τον ΠΑΟΚ και τη δική του επένδυση. Πώς, όμως; Με το να αρχίσει να... καταδιώκει τους ταραξίες; Οι περισσότεροι αυτό πίστεψαν. Σ' αυτή τη σκέψη οδηγούσε το περιεχόμενο και το ύφος της δήλωσης.

Σήμερα, το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της “Μ” βάζει τα πράγματα στη θέση τους και εξηγεί τι ακριβώς θέλει να πετύχει ο Ιβάν Σαββίδης. Επιθυμία του δεν είναι να προχωρήσει σε “προγραφές”, αλλά να βρει τρόπο να συνετίσει τους “άτακτους”. Να τους δώσει να καταλάβουν ότι με τις ακραίες ενέργειές τους αδικούν και βλάπτουν την ιδέα για την οποία αγωνίζονται και παθιάζονται. Εκείνο που θέλει ο Σαββίδης είναι να μείνουν στην Τούμπα, στο πλευρό της ομάδας, όλοι οι φίλοι του ΠΑΟΚ, αλλά με τη συμπεριφορά τους μόνο να υπηρετούν και όχι να ζημιώνουν τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ. Κι όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, όποιος λειτουργεί κόντρα στα συμφέροντα του ΠΑΟΚ, είναι αυτονόητα εχθρός του ΠΑΟΚ, όπως ανέφερε στη δήλωσή του.

Ο Σαββίδης θέλει να ενώσει όλους τους ΠΑΟΚτσήδες και να τους συσπειρώσει γύρω από την ομάδα και όχι να τους χωρίσει σε αμνούς και ερίφια. Δεν θέλει να αποκόψει κανέναν οπαδό από την Τούμπα και τους αγώνες της ομάδας. Θα ήταν εύκολο να απομονώσει 100, 150, 200 άτομα, προτιμά όμως να προσπαθήσει να τους πείσει, αλλάζοντάς τους μυαλά.


Το ερώτημα είναι πώς θα το πετύχει. Τι ακριβώς θα κάνει για να γεμίζει η Τούμπα με 27.000 ανθρώπους και κανείς ποτέ να μη διανοείται ότι θα παρασυρθεί σε επικίνδυνες ενέργειες, ακόμη και αν, δικαιολογημένα ή μη, νιώσει ότι προκαλείται. Είναι όντως δύσκολο να συνετιστούν οι πάντες. Αλλά, όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια. Από τη στιγμή που ο Σαββίδης επέλεξε τον δρόμο της πειθούς, είναι υποχρεωμένος να τον βαδίσει και να βγει γρήγορα στο ξέφωτο.

*Πηγή: metrosport.gr*

Μητιντζής: «Περιμένουμε την τεχνική μελέτη για το δίχτυ»

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Καυτανζογλείου Αλέξανδρος Μητιντζής και αναφέρθηκε στις ενέργειες του Ηρακλή να τοποθετηθεί δίχτυ προστασίας ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση το δίχτυ. Μην ξεχνάτε πως μιλάμε για εθνικό στάδιο και οι προδιαγραφές διαφέρουν. Περιμένουμε την τεχνική μελέτη του Ηρακλή και περιμένουμε να δούμε αν μπορεί να τοποθετηθεί το δίχτυ. Αν είναι έγκυρη η μελέτη μπορεί να τοποθετηθεί. Εμείς από την πλευρά μας συναινούμε εφόσον πληροί τις προδιαγραφές. Θα μπει στη θύρα των οπαδών. Αυτό το αίτημα έχουμε, τουλάχιστον, για την ώρα».

Για το αν είναι υπέρ της παρουσίας οπαδών και των δύο ομάδων: «Εγώ προσωπικά και σαν φίλαθλος θα ήθελα να υπάρχουν φίλοι όλων των ομάδων σε όλα τα παιχνίδια και να παρακολουθούν τους αγώνες σε φιλική ατμόσφαιρα. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν αποφάσεις της αστυνομίας που δεν μου πέφτει κόσμος να τις σχολιάσω».
*Πηγή: metrosport.gr*

Ο Τάσος Δεσύπρης για τις εξελίξεις στον Ερασιτέχνη!!

Με νέα ανάρτησή του στο facebook ο Τάσος Δεσύπρης αναφέρθηκε στις διοικητικές εξελίξεις στον ΑΣ Άρης.

Αναλυτικά:

«Μετά την παρέλευση δύο εβδομάδων, οι προϋποθέσεις δεν πληρούνται. Ως εκ τούτου, η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ πρωτοβουλία, παραμένει οριστικά στο επίπεδο των προθέσεων στην παρούσα χρονική συγκυρία.

Ελπίζω και εύχομαι η όποια άλλη πρωτοβουλία (εάν τελικά υπάρχει) να πάρει σάρκα και οστά, έτσι ώστε την ερχόμενη Δευτέρα να υπάρξει διέξοδος στο μέχρι σήμερα αδιέξοδο. Μετά από αυτά αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση, να ευχαριστήσω από καρδιάς τους παρακάτω, για την αμοιβαία εκτίμηση και εμπιστοσύνη που εισέπραξα όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα :

Αναστασιάδη Τάσο, Ζορπίδη Μίλτο, Καραμανλή Δημήτρη, Βουτσά Βαγγέλη, Κάρλα Γιώργο, Ναούμ Άρη, Χριστοφορίδη Σπύρο, Νικολό Θωμά, Γρόλλιο Χρήστο, Ελεκίδη Λευτέρη, Πάππα Σταμάτη, Ρόζο Χρήστο, Κοκκώνη Χάρη, Αιγίδη Γιώργο, Σιδηροηλία Γιώργο, Κριτσίμη Βαγγέλη, Καραγιάννη Πασχάλη, Χατζή Γιώργο, Μοσχοπούλου Λίτσα, Σιδέρη Ανδρέα και τέλος πρόεδρο Αρβανίτη Λευτέρη και τον ιδιοκτήτη της Κ.Α.Ε ΑΡΗΣ Κο Νίκο Λάσκαρη του οποίου οι πολλαπλές αναφορές στο πρόσωπο μου στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου με τίμησαν ιδιαίτερα.

Να επισημάνω τέλος προς όλους ότι η ακεραιότητα, η μπέσα, η αξιοπρέπεια και η υπευθυνότητα είναι χαρακτηριστικά των ενάρετων ανθρώπων. Η υπομονή δε το μεγαλύτερο.

Με εκτίμηση
Τάσος Δεσύπρης».

Ανακοινώνεται την Πέμπτη ο Κλοπ!!

Σύμφωνα με το BBC η Λίβερπουλ έδωσε τα χέρια με τον Γιούργκεν Κλοπ και θα ανακοινώσει την συνεργασία μαζί του την Πέμπτη.

Ανακοινώνεται την Πέμπτη ο Κλοπ!
Τέλος στο «σήριαλ» της πρόσληψης του Γιούργκεν Κλοπ από την Λίβερπουλ μπαίνει, σύμφωνα με το BBC, την προσεχή Πέμπτη. Κι αυτό γιατί οι «Ρεντς» κατέληξαν σε οριστική συμφωνία με τον πρώην τεχνικό της Ντόρτμουντ.

Το deal των δύο πλευρών εκτιμάται πως θα ανακοινωθεί την Πέμπτη και θα έχει ισχύ για τρία χρόνια. Μαζί του ο 48χρονος θα φέρει και τους βοηθούς του, Ζέλικο Μπούβατς και Πίτερ Κράβιετς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πέτρες στο πούλμαν της Σερβίας στην Αλβανία!!


Επίθεση με πέτρες δέχθηκε στα Τίρανα το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της Σερβίας, παραμονές του ματς με την Αλβανία για τα προκριματικά του Euro. Δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.

Πέτρες στο πούλμαν της Σερβίας στην Αλβανία
Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία της Αλβανίας, το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της Σερβίας δέχθηκε επίθεση με πέτρες από χούλιγκαν, στους δρόμους των Τιράνων, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Ύστερα απ' όσα προηγήθηκαν στο επεισοδιακό πρώτο ματς των δύο ομάδων στο Βελιγράδι, η κατάσταση μύριζε… μπαρούτι. Γι’ αυτό οι παίκτες και το προπονητικό επιτελείο της Σερβίας όταν έφτασαν στα Τίρανα δεν βγήκαν κανονικά από τις αφίξεις, καθώς τους περίμενε πούλμαν μέσα στην πίστα του αεροδρομίου, συνοδευόμενο από ένα άρμα της αστυνομίας.

Μάλιστα, το ματς ανάμεσα στην Αλβανία και τη Σερβία δεν θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της χώρας, αλλά στο Ελμπασάν που είναι μερικά χιλιόμετρα μακριά.

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ποινή τριών μηνών στον Μπλάτερ!!

Παύση δραστηριοτήτων 90 ημερών έχει επιβάλλει στον Σεπ Μπλάτερ η επιτροπή ηθικής όπως αναφέρει το Skysports.

Ποινή τριών μηνών στον Μπλάτερ
Το Skysports αναφέρει ότι Επιτροπή Ηθικής της FIFA επέβαλλε παύση δραστηριοτήτων 90 ημερών στον Σεπ Μπλάτερ.

Το βρετανικό δίκτυο επικαλείται πληροφορίες από στενό φίλο και πρώην συνεργάτη του προέδρου της FIFA.

Τονίζεται επίσης ότι η ποινή επιβάλλεται μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, από την οποία πάντως δεν έχουν προκύψει μέχρι στιγμής νέα στοιχεία.

Όλα αυτά προέρχονται από το περιβάλλον του Σεπ Μπλάτερ, έτσι θα πρέπει να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις για να δούμε τι ακριβώς ισχύει.

Αυτές αναμένονται την Παρασκευή, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει παρθεί καμία απόφαση για τον Μισέλ Πλατινί. *Πηγή: sport-fm.gr*

Άμεσα η απόφαση για Μπλάτερ-Πλατινί!

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να αποφασίσει η Επιτροπή Ηθικής της FIFA για το αν θα επιβληθεί κάποια τιμωρία στους Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατανί.

Άμεσα η απόφαση για Μπλάτερ-Πλατινί
Μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ή τουλάχιστον έως το ξεκίνημα της ερχόμενης αναμένεται να παρθεί η απόφαση της Επιτροπής Ηθικής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για το αν θα τιμωρηθούν οι Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί.

Το αρμόδιο όργανο της Ομοσπονδίας αναμένεται να ρίξει φως στις υποθέσεις που εμπλέκονται οι δύο πρόεδροι με υπόγειες συναλλαγές ύψους 1.8εκατ. ευρώ το 2011.

Σε πρώτη φάση, η ποινή τόσο για τον πρόεδρο της FIFA όσο και για τον ομόλογό του στην UEFA μπορεί να φτάσει να φτάσει μέχρι και τις 90 ημέρες παύσης δραστηριοτήτων. *Πηγή: sport-fm.gr*

Συνάντηση Σαββίδη σε προεκλογικό φόντο!

Συνάντηση με προέδρους και εκπροσώπους πολλών Ενώσεων είχε ο Ιβάν Σαββίδης το μεσημέρι της Κυριακής, σε μια κίνηση που σημαίνει πολλά για την ισχύουσα κατάσταση της ΕΠΟ.

Συνάντηση Σαββίδη σε προεκλογικό φόντο
Μπορεί την Κυριακή να μονοπώλησε το ενδιαφέρον το μεγάλο ντέρμπι του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά πολλά σπουδαία συνέβησαν πριν από την έναρξη του ματς και συγκεκριμένα το μεσημέρι της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, ο Ιβάν Σαββίδης συναντήθηκε με προέδρους και εκπροσώπους ποδοσφαιρικών Ενώσεων σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης και άκουσε τους προβληματισμούς τους για την ισχύουσα κατάσταση και τους παρείχε εγγυήσεις ότι θα σταθεί δίπλα τους στη συνέχεια, και μάλιστα, μεταφέρθηκε ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι μόνος του σε αυτή την προσπάθεια να αλλάξουν τα δεδομένα, αλλά υπάρχει και η υποστήριξη τόσο του Παναθηναϊκού όσο και της ΑΕΚ.

Από την πλευρά του, ο Ιβάν Σαββίδης τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόθεση να συνεχίσουν την υπάρχουσα κατάσταση, αλλά να την αλλάξουν, «χτίζοντάς» την σε υγιείς βάσεις, φτιάχνοντας πλήρως το ελληνικό ποδόσφαιρο και έφερε ως παράδειγμα τα όσα έγιναν και στο πρωτάθλημα της Ρωσίας που κάποτε υπήρχε η μόνιμη κυριαρχία της ΤΣΣΚΑ.

Απ’ όσα έχουν διαρρεύσει, μερικές από τις Ενώσεις που ήταν παρούσες ήταν οι ΕΠΣ Μακεδονίας, Λάρισας, Κιλκίς, Πέλλας, Ηπείρου, Πρέβεζας-Λευκάδας κλπ., αλλά στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθμός αυτών, ώστε να μπορεί να υπάρξει και η ανατροπή της νυν διοίκησης της ΕΠΟ μέσω των εκλογών που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2016, αφού οι ΕΠΣ είναι αυτές που ψηφίζουν για το ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Με αυτόν τον τρόπο αρχίζει άτυπα μια προεκλογική περίοδος με αρκετές ζυμώσεις και παρασκηνιακές συζητήσεις ενώ αναμένεται στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν κι άλλες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.
*Πηγή: sport-fm.gr*

ΠΑΟΚ με το… ζόρι!!

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος δυσκολεύτηκε πολύ από το αξιόμαχο Ρέθυμνο στην Πυλαία, αλλά κατάφερε να επικρατήσει 73-67.

ΠΑΟΚ με το… ζόρι!
Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Βασιλειάδη-Μάρκοβιτς, αλλά και χάρη στην ψυχραιμία των παικτών του στα τελευταία λεπτά, ο ΠΑΟΚ νίκησε δύσκολα το Ρέθυμνο με 73-67 και έτσι κατάφερε να πάρει το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Σέρβος φόργουορντ τελείωσε την αναμέτρηση με 19 πόντους, ενώ ο Έλληνας διεθνής είχε 17. Από τους Κρητικούς πρώτοι σκόρερ ήταν οι Χάροου και Γιαννόπουλος με 15 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς


Πολύ κακό και χωρίς ρυθμό ήταν το ματς στο ξεκίνημά του, καθώς τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και το Ρέθυμνο έδειχναν εκτός… νερών (2-2). Η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε στη συνέχεια, αφού -περίπου στα μισά της περιόδου- ο Κώστας Βασιλειάδης πήρε… φωτιά και με απανωτά τρίποντα, έστειλε το «Δικέφαλο του Βορρά» στο +7 (11-4). Όμως, οι Κρητικοί αντέδρασαν στα τελευταία δύο λεπτά και έτσι κατάφεραν να «ροκανίσουν» τη διαφορά μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (15-13).

Χάρη στον Κώστα Βασιλειάδη ο ΠΑΟΚ ξέφυγε στο +8 (23-15) στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, αλλά το Ρέθυμνο «απάντησε» με ένα σερί 9-0 για το προσπέρασμα (23-26). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου «αφυπνίστηκε», βρίσκοντας λύσεις μέσα στη ρακέτα, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που διατηρούσαν το προβάδισμά τους (27-30). Παρ’ όλα αυτά, δύο καλές άμυνες έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να κρατήσουν χωρίς καλάθι τους Κρητικούς, διαμορφώνοντας το σκορ του πρώτου ημιχρόνου στο 30-30.

Με ένα σερί 5-0 μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ, πηγαίνοντας στο +5 (35-30). Όμως, για άλλη μία φορά το Ρέθυμνο δεν τα παράτησε και με ένα δικό του 6-0, πέρασε ξανά μπροστά (35-36). Στη συνέχεια το ματς έγινε ντέρμπι, με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια και το τέλος της τρίτης περιόδου να βρίσκει την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου να προηγείται 51-50.

Όπως και στα προηγούμενα δεκάλεπτα, έτσι και σε αυτό, ο ΠΑΟΚ μπήκε με ένα σερί 5-0 για το +4 (55-51). Ο Σάφτενααρ προσπαθούσε από το Ρέθυμνο, αλλά ο Μάρκοβιτς ήταν αρκετά αξιόπιστος για τους γηπεδούχους, με αποτέλεσμα να πάνε ακόμη και στο +7 (63-56). Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου διατηρούσαν μία διαφορά «ασφαλείας» (65-59), αλλά ο Γιαννόπουλος –περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος- έβαλε «φωτιά» στο ματς, μειώνοντας στον πόντο (65-64). Όπως είναι φυσικό, το παιχνίδι πήγε στην… κόψη του ξυραφιού στον εναπομείναντα χρόνο (69-66), αλλά εκεί μίλησε η ψυχραιμία των παικτών του Μαρκόπουλου, οι οποίοι πήραν τη νίκη και την πρόκριση με το τελικό 73-67.

Τα δεκάλεπτα: 15-13, 30-30, 50-51, 73-67

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 7, Λιάπης, Βασιλειάδης 17 (2), Κακαρούδης 11 (1), Τσόχλας 7 (1), Δέδας, Μαργαρίτης, Κώττας, Καμάρας, Ντούβνιακ 5 (1), Μάρκοβιτς 19, Μπάλαμπαν 7.

Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος): Κλουφ 9 (1), Σχίζας 10 (1), Ρέλφορντ 4, Σάφτενααρ 9 (1), Γιαννόπουλος 14 (2), Χάροου 15, Κουκ, Καμπερίδης 2, Κορόλεφ 4, Παναρετάκης, Δουλγεράκης, Θεοδωρίδης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει για Ουάλας η Λαμποράλ!

Στο πρόσωπο του Σι Τζέι Ουάλας φέρεται να έχει καταλήξει η Λαμποράλ Κούτσα για τον αντικαταστάτη του τραυματία Τόρνικε Σενγκέλια, ο οποίος θα λείψει για τουλάχιστον έξι εβδομάδες.

Πάει για Ουάλας η Λαμποράλ
Για την απόκτηση του Σι Τζέι Ουάλας φέρεται να κινείται η Λαμποράλ Κούτσα, λόγω του τραυματισμού του Τόρνικε Σενγκέλια. Ο Γεωργιανός διεθνής θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου έξι εβδομάδες και έτσι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα έχει ψηλά στη λίστα της τον πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα, Σι Τζέι Ουάλας.

Την περσινή σεζόν, ο Αμερικανός με το κοινοτικό διαβατήριο αγωνιζόταν στη Γαλλία και στις Σαλόν και Λε Μαν, με την οποίες είχε κατά μέσο όρο 8 πόντους, 4,9 ριμπάουντ και 2,4 ασίστ. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Δεν τηρήθηκαν ίδια μέτρα και σταθμά για το Koriopolis»

Για άνιση μεταχείριση ανάμεσα στους κατηγορούμενους στην υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011, έκανε λόγο ο Κίμων Ευαγγελάτος, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Δεν τηρήθηκαν ίδια μέτρα και σταθμά για το Koriopolis»
Δεν είχαν όλοι οι κατηγορούμενοι την ίδια αντιμετώπιση στην υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κίμων Ευαγγελάτος.

Ο δικηγόρος του αθλητικού και ποινικού Δικαίου, ο οποίος έχει χειριστεί τη συγκεκριμένη δικογραφία καθώς εκπροσωπεί ορισμένους εκ των κατηγορούμενων της γνωστής υπόθεσης τόνισε χαρακτηριστικά πως «δεν έχουν τηρηθεί ίδια μέτρα και σταθμά».

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή «Αποκάλυψη τώρα» ο Κίμων Ευαγγελάτος:

«Δεν θα ήθελα να κάνω σχόλιο για τη συνομιλία Κοτσώνη-Τζιμπλάκη. Σχετικά με το περιεχόμενο οι ακροατές έβγαλαν τα συμπεράσματά τους. Να τονίσω ότι όσον αφορά δικαστή κύριο Τζιμπλάκη. Είναι έμπειρος και δεν έχει αφήσει υπόνοιες μεροληψίας και το τι συμβαίνει στην υπόθεση δεν γνωρίζω και δεν είμαι αρμόδιος να το εξετάσω. Αυτό που θέλω να πω σχετικά με τη συγκεκριμένη δικογραφία και έχω γνώση είναι ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, ίδια μέτρα και σταθμά για όλους τους κατηγορουμένους. Δεν θα πω ότι ο συγκεκριμένος δικαστής είναι υπεύθυνος. Υπήρχε μία εισαγγελική πρόταση που υιοθετήθηκε. Υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων που παραπέμπονται και απαλλάσσονται με το ίδιο πόρισμα.

Στη δικογραφία αυτή υπάρχουν πολλές συνομιλίες τρίτων προσώπων για ποδοσφαιριστές παράγοντες και διαιτητές. Εκπροσωπώ άνθρωπο που τυγχάνει κατηγορούμενος. Μιλάνε δύο άνθρωποι γι’ αυτόν, αναφέρουν κάποια πράγματα και ο συγκεκριμένος άνθρωπος χωρίς να έχει μιλήσει με κανέναν παραπέμπεται με το όποιο κόστος μπορεί να έχει μία παραπομπή στη ζωή του, ενώ το κριτήριο αυτό σε άλλη περίπτωση, χρησιμοποιείται για την απαλλαγή, κάποιων άλλων. Θα έπρεπε να τηρηθούν ίδια μέτρα και σταθμά για όλους. Οι περιπτώσεις αυτές θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν αντίθετα
».

Για το αν μπορεί να ακυρωθεί ή να ανακληθεί το βούλευμα: «Για το βούλευμα έχει περάσει η προθεσμία και είναι αμετάκλητο. Δεν είναι μία περίπτωση που συμβαίνει κάθε μέρα. Αλλά αρκεί να υπάρχουν οψιγενείς λόγοι. Δεν ξέρω αν υπάρχουν, αλλά το ερευνούμε και πιστεύω πως πολύς κόσμος θα ήθελε να εξεταστεί η υπόθεση αυτή ξανά. Έχω γίνει δέκτης πελατών και συναδέλφων που επιθυμούν να το προσβάλλουν, ωστόσο αυτό θα το ερευνήσουμε, έτσι ώστε όλοι να έχουν την ίδια αντιμετώπιση. Όλοι σε αυτοί την υπόθεση να είναι ίσοι απέναντι στον νόμο».

Για το αν έπρεπε να αυτοεξαιρεθεί ο Τζιμπλάκης: «Δεν μπορώ να μπω σ’ αυτό. Είναι δύο αποσπασματικές συνομιλίες. Θεωρώ πως θα έπρεπε να απαλλαγούν οι πελάτες μου για συνομιλίες τρίτων. Θα έπρεπε και σε αυτή και σε κάθε δικογραφία να έχουν όλοι την ίδια αντιμετώπιση».

Βρήκε χορηγό ο Άρης!

Συνεργασία τριετίας με μεγάλη στοιχηματική εταιρία υπέγραψε ο Άρης για τη βασική χορηγία στην φανέλα του.

Βρήκε χορηγό ο Άρης

Η ανακοίνωση:

Το Ποδοσφαιρικό Τμήμα του ΑΡΗ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την εταιρεία Stoiximan, η οποία θα διαφημίζεται στο μπροστινό μέρος της φανέλας της ομάδας μας.

Η συμφωνία με την εταιρεία Stoiximan είναι για τα επόμενα τρία χρόνια.

«Γκρέμισε» την μπάσκετα ο Χάγκινς στο Άρης-ΑΕΚ!! (pic)


«Φουριόζος» ήρθε από τα αποδυτήρια ο Τζαμέλ Χάγκινς, ο οποίος ύστερα από ένα εντυπωσιακό κάρφωμα «γκρέμισε» την μπασκέτα του «Nick Galis Hall» στον προημιτελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στους Άρη και ΑΕΚ!
«Γκρέμισε» την μπάσκετα ο Χάγκινς στο Άρης-ΑΕΚ! (pic) Με λίγη καθυστέρηση παραπάνω θα ολοκληρωθεί ο προημιτελικός του Κυπέλλου ανάμεσα στον Άρη και την ΑΕΚ, στο «Nick Galis Hall»! Κι αυτό γιατί, στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, ο Τζαμέλ Χάγκινς κάρφωσε δυνατά ύστερα από ασίστ του Ντομινίκ Ουότερς και στη συνέχεια κρεμάστηκε από την μπασκέτα, με αποτέλεσμα να την «γκρεμίσει»!

Η μπασκέτα έφυγε από τη βάση της, αφού οι βίδες εκσφενδονίστηκαν από την πίεση, ενώ υπέστη και ζημιά η στεφάνη. Το θετικό της υπόθεσης ήταν πως το ταμπλό δεν επηρεάστηκε.

Το σκορ σε εκείνο το σημείο ήταν στο 40-36 υπέρ της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη.

inner

*Πηγή: sport-fm.gr*

Μόλις 17 ετών, στην εθνική Αγγλίας!!

Μια μοναδική εμπειρία ζωής έχει ο 17χρονος Τομ Ντέιβις που από τα τμήματα υποδομής της Έβερτον βρέθηκε ανάμεσα στα αστέρια της εθνικής Αγγλίας, στις προπονήσεις για τα ματς των προκριματικών του EURO!

Μόλις 17 ετών, στην εθνική Αγγλίας!

Πρόκειται για τον 17χρονο (μόλις τον Ιούνιο τα έκλεισε) Τομ Ντέιβις, που βρέθηκε μέσα σε ένα βράδυ από την U-17, να προπονείται στο πλευρό του Χάρι Κέιν, του Ραχίμ Στέρλινγκ και των υπόλοιπων αστεριών των «τριών λιονταριών».

Οι αρκετοί τραυματισμοί στις τάξεις της εθνικής Αγγλίας που προετοιμάζεται για το ματς των προκριματικών του EURO κόντρα στην Εσθονία, δεν επιτρέπουν στον Ρόι Χότζον να κάνει ούτε ένα δίτερμα της προκοπής, οπότε σκέφτηκε να δώσει μια σπάνια ευκαιρία στον πιτσιρικά που φυσικά δεν δηλώθηκε ως αντικαταστάτης κάποιου τραυματία και δεν πρόκειται να αγωνιστεί.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Κανόνισε ήδη συναντήσεις ο Κλοπ!!


Δεν χάνει καθόλου χρόνο ο Γιούργκεν Κλοπ κι ας μην έχει ανακοινωθεί ακόμα από τη Λίβερπουλ!

Κανόνισε ήδη συναντήσεις ο Κλοπ!

Ο Κλοπ αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα από τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ την Παρασκευή, ενώ θα βρίσκεται στο μεγάλο λιμάνι από την Πέμπτη για να «πέσουν» οι υπογραφές και να οριστικοποιηθεί η συνεργασία των δύο πλευρών.
Η «Daily Mail» αναφέρει ότι παρά το γεγονός πως ακόμα τα πάντα κινούνται σε ... θεωρητικό επίπεδο, ο Κλοπ έχει ήδη προγραμματίσει κάποιες συναντήσεις και κάποιες συζητήσεις τις πρώτες μέρες της επόμενης εβδομάδας, επιδεικνύοντας μέγα ζήλο προτού καλά – καλά αναλάβει και τυπικά! 
Πήγη: england365.gr

ΑΕΚ και Nike κάνουν το όνειρο πραγματικότητα!! (pics/video)

Η ΑΕΚ άνοιξε τις πύλες του προπονητικού της κέντρου, που σε συνεργασία με τη Nike γέμισε νέα παιδιά, που θέλουν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Δέλλας: «Ο ποδοσφαιριστής είναι σαν φλιπεράκι».

ΑΕΚ και Nike κάνουν το όνειρο πραγματικότητα (pics/video)
Event υψηλού επιπέδου και με φόντο… το μέλλον στα Σπάτα. Η Nike μέσω του προγράμματος «Most Wanted» και την φιλοξενία της ΑΕΚ στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων, έδωσε την ευκαιρία σε 33 παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα να παλέψουν για δύο εισιτήρια για την Αγγλία. Εκεί, οι τυχεροί αλλά και… ταλαντούχοι θα έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν στις εγκαταστάσεις της εθνικής.

Την εκδήλωση ουσιαστικά άνοιξε ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων», Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους στο προπονητικό κέντρο παρομοίασε την πορεία ενός ποδοσφαιριστή με… φλιπεράκι. Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με τον καλύτερο επιθετικό που έχει αντιμετωπίσει, η απάντησή του ήταν ο Ραούλ. Τέλος, ερωτηθείς για τον υποβιβασμό των «κιτρινόμαυρων», δήλωσε πως ήταν «μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία», όμως τώρα νιώθει τυχερός που συμμετέχει στο νέο ξεκίνημα.

inner

Εν συνεχεία, τον λόγο πήρε ο Μιχάλης Μητροτάσιος, ο οποίος στάθηκε στην ευκαιρία που δίνεται στα νέα παιδιά –μέσω αυτού του προγράμματος- να αναδείξουν το ταλέντο τους. Παράλληλα, ο τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών «Ένωσης» αναφέρθηκε και στην βάση που δίνουν στην ΑΕΚ στο κομμάτι της εκπαίδευσης των ποδοσφαιριστών μέσα από τα τμήματα υποδομής.

«Και πέρσι είχα δει αυτό το πρόγραμμα που δίνει το κίνητρο σε πολλά παιδιά, τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχει τύχει να γίνουν επαγγελματίες αλλά θεωρούνται ταλέντα. Θεωρώ πως μέσα από αυτό το πρόγραμμα έστω και την τελευταία στιγμή μπορούν να δείξουν το ταλέντο τους. Έτσι τους δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία. Υπάρχουν πολλά παιδιά με καλά χαρακτηριστικά κι αυτά αναδεικνύονται εν μέσω της προβολής της Nike».

Για το πλάνο της ΑΕΚ στις ακαδημίες: «Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε σκεπτόμενους ποδοσφαιριστές. Στην ΑΕΚ, στηριζόμαστε στην καλή εκπαίδευση των προπονητών, οι οποίοι είναι οι καθηγητές των παικτών. Έχουμε ένα μοντέλο εκπαίδευσης το οποίο στηρίζεται στις γνώσεις που πρέπει να παίρνουν τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους».

inner

Από την μεριά του ο Νίκος Γεωργέας αναφέρθηκε στα νέα του καθήκοντα, ως συντονιστής σε θέματα οργάνωσης των Ακαδημιών, αλλά και στην σημασία που έχει η επένδυση στο «μυαλό» των νέων παιδιών. Δείτε το βίντεο 





*Πηγή: sport-fm.gr*

Έρχονται οι γιοι του Σακίλ!! (video)

Το επίθετό τους είναι βαρύ (όπως ο πατέρας τους), όμως οι γιοι του Σακίλ Ο’ Νιλ, Σαρίφ και Σακίρ φαίνεται να… κατέχουν καλά το μπάσκετ, με τον πρώτο να έχει… ελατήρια στα πόδια κι ας είναι μόλις 15!

Έρχονται οι γιοι του Σακίλ! (video)
Έτοιμοι να κάνουν ανάλογη καριέρα όπως ο πατέρας τους, στα παρκέ του NBA, είναι οι γιοι του Σακίλ Ο’ Νιλ!

Ο Σαρίφ και ο Σακίρ, 15 και 12 ετών αντίστοιχα, ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους σε ένα βίντεο που μοιράζεται στα social media ο… περήφανος «χαζομπαμπάς» Σακ, με τον πρώτο να δείχνει ήδη έτοιμος να… αναστενάξει τα καλάθια!


Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης DR. SHAQUILLE O'NEAL Ed.D. (@shaq) στις




*Πηγή: sport-fm.gr*

Σίγουρα δεν θα είναι ο Αντσελότι!!

Την ώρα που όλοι περιμένουν την ανακοίνωση της πρόσληψης του Γιούργκεν Κλοπ από την Λίβερπουλ, ο Κάρλο Αντσελότι έβαλε οριστικά τέλος στις φήμες που συνέδεσαν το όνομά του με τον σύλλογο.

Σίγουρα δεν θα είναι ο Αντσελότι!
Ο Ιταλός κόουτς που απολύθηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξε δυνατά για διάδοχος του Μπρένταν Ρότζερς, αλλά αυτός θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Γερμανός συνάδελφός του.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο ίδιος θα απέχει για λίγο ακόμη από το επάγγελμα. «Απολαμβάνω την στιγμή φυσικά, αλλά θέλω να γυρίσω στην προπονητική γιατί είναι το πάθος μου. Θέλω να ξεκουραστώ, αλλά την επόμενη σεζόν θα είμαι έτοιμος».
Πηγές αναφέρουν πως ο Αντσελότι ενδιαφέρθηκε για την δουλειά στο «Άνφιλντ» αλλά αρνητικό παράγοντα έπαιξε το υπάρχον επιτελείο και το υλικό των παικτών. Αξίζει να σημειωθεί πως όσον αφορά το πρώτο κομμάτι, λέγεται πως ο Κλοπ θα κάνει κάποιες άμεσες αλλά όχι και τόσο ριζοσπαστικές αλλαγές, έχοντας αιτηθεί την πρόσληψη των Ζέλικο Μπούβατς και Πίτερ Κράβιτς
Πηγή: england365.gr

Τα νούμερα στις φανέλες του Παναθηναϊκού!! (pic)

Δείτε τι νούμερα επέλεξαν οι 16 παίκτες του μπασκετικού Παναθηναϊκού για τις φανέλες τους. Απ' το 3 του Πάβλοβιτς ως το 21 του Κούζμιτς. Φυσικά το 13 θα «κοσμεί» τον Διαμαντίδη.

Τα νούμερα στις φανέλες του Παναθηναϊκού (pic)
Επισημοποιήθηκαν τα νούμερα στις φανέλες των παικτών του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν. Αυτά ξεκινούν απ' το 3 του νεοαποκτηθέντα Πάβλοβιτς και σταματούν στο 21 του εξίσου νεοαποκτηθέντα Κούζμιτς.

Το 13 όπως όλα τα χρόνια πήγε στον Διαμαντίδη, ο Καλάθης πήρε το 15 (αυτό είχε και στην πρώτη του θητεία), ενώ ο Ραντούλιτσα το 10.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αγόρασε την… ιστορία του ο Μαλεζάνι!!

Η πτώχευση της Πάρμα την οδήγησε σε εκποίηση κάθε περιουσιακού στοιχείου, ακόμα και των Κυπέλλων της, με τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι να… καβατζώνει την κούπα του UEFA που κατακτήθηκε με εκείνον στον πάγκο.

Αγόρασε την… ιστορία του ο Μαλεζάνι!

Στο άκουσμα της διάλυσης, ουσιαστικά, της Πάρμα ήταν από εκείνους που πικράθηκαν περισσότερο, καθώς επί των ημερών του η ομάδα είχε φτάσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA το 1999, ενός τροπαίου που βγήκε όπως και κάθε άλλο περιουσιακό στοιχείο της ομάδας στο «σφυρί» προκειμένου να πληρωθούν διάφοροι πιστωτές.

Φαίνεται πως ο Μαλεζάνι δεν ήθελε να το δει να καταλήγει στα χέρια κάποιου συλλέκτη που δεν συνδέεται κατά κάποιο τρόπο με εκείνη την πορεία της ομάδας κι έσπευσε να το αγοράσει ώστε να το κρατήσει εκείνος για πάντα.

Αν κι εσείς έχετε τη διάθεση και τα χρήματα να αγοράσετε κάποιο τρόπαιο, μπορείτε να το κάνετε με ένα κλικ εδώ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

"Δουλεύει" εκτός Ολυμπιακού ο Φορτούνης!!

Αποκαλυπτική πληροφορία από τον Αποδυτηριάκια στο sportdog! Τι πρωτοβουλία πήρε ο κορυφαίος άσος των Πειραιωτών, ποιος είναι ο σκοπός του και πώς θα ωφελήσει την ΠΑΕ; Ο Αποδυτηριάκιας το ΄χει γράψει σε ανύποπτο χρόνο. Αν ο Ολυμπιακός θέλει το κάτι περισσότερο στο τσάμπιονς ληγκ θα δουλεύει με τη μεζούρα του Τσόρι. Δεν θα παίρνει παίκτες στις μεταγραφές επιπέδου Ντομίγκες. Θα πρέπει να ψωνίζει παίκτες μεγαλύτερης αξίας του Αργεντινού. Η κουβέντα είναι για τον Φορτούνη, τον 23χρονο που πραγματικά για μια ΠΑΕ είναι ένας ευχάριστος πονοκέφαλος.

Τι κάνουμε με δαύτον; Τον κρατάμε. Μήπως δεν μας συμφέρει. Τον πουλάμε. Μήπως όχι τώρα, καλύτερα να περιμένουμε.

Μιλάμε για τον "στρατηγό" Φορτούνη, που είναι κλάσεως Τσόρι. Ήδη! Μετά από μια-δυο σαιζόν ίσως για να ισορροπήσει η ζυγαριά να χρειάζεται ένα ακόμα σακούλι χρυσό.

Λοιπόν. Τι κάνει ο Ολυμπιακός με το παλληκάρι από τα Τρίκαλα που από τον Αστέρα Τρίπολης βρέθηκε στη Γερμανία για να καταλήξει στον Ολυμπιακό. Ρωτάμε για τον Ολυμπιακό κι όχι τι κάνει, τι σκέπτεται ο ίδιος ο Φορτούνης για πάρτη του.

Οι πληροφορίες μου λένε ότι το παλληκάρι έχει μπει με δική του πρωτοβουλία σε ''Ι.Χ. πρόγραμμα εξέλιξης'' ώστε να ανταποκριθεί στις υψηλώτερες απαιτήσεις ομάδας από το εξωτερικό. "Δουλεύει", δηλαδή, εκτός Ολυμπιακού, μακρυά από τους συμπαίκτες του, κι αυτό είναι εξαιρετικά ευχάριστο για την ΠΑΕ του πρωταθλητή. Όσο περισσότερο ζυγίζει στην πλάστιγγα ο Φορτούνης τόσο το καλύτερο για τον Ολυμπιακό.

Μια δεκαπενταρού έφερε στο ταμείο ο Μήτρογλου και μια δεκαρού ο Σαμαράς. Πόσο να πάει το μαλλί με τον Φορτούνη. Υπεύθυνα σου λέω ότι δεν υπάρχει προς το παρόν τιμή για τον παικταρά! Το νούμερο παίζει. Όπως η βελόνα στο χρηματιστήριο.

Λάθος! Το χρηματιστήριο ανεβοκατεβαίνει. Η τιμή του Φορτούνη συνεχώς ανεβαίνει. Είναι υπό συνεχή παρακολούθηση από τους σκάουτ. Αναπροσαρμογή μήπως θα κάνει στο συμβόλαιό του ο Ολυμπιακός. Μόνον; Επέκταση συμβολαίου ίσως. Εξαρτάται. Σημασία έχει ότι ο Ολυμπιακός και Φορτούνης δεν παίζουν με ανταγωνιστικά συμφέροντα. Πιθανότερο ό, τι οφελεί τον Φορτούνη να συμφέρει και τον εργοδότη του, και το αντίθετο.

ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ να βγάλουν προπονηταρά τον Μάρκο Σίλβα του Ολυμπιακού, γράφει ο apodytiriakias




Να σου πω την αμαρτία μου αυτός ο Μάρκος Σύλβας δεν μου γεμίζει το μάτι. Η εντύπωση που δίνει είναι πως στερείται από προσωπικότητα. Δεν τον βοηθάει η φάτσα του. Άλλο αυτό. Δεν μετράς τον άλλονα από τη δημόσια εικόνα του. Όπως τον κοζάρεις στην τηλεόραση.
Πιθανόν ο Πορτογάλος να είναι προπονηταράς. Να βγει τέτοιος, δηλαδή. Δεν θα τον πεις αστέρι κιόλας, όπως πρόλαβαν κάποιοι μετά το «2» στο Λονδίνο με την Άρσεναλ και στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ.
Ώπα, ρε! Ακόμα είναι ενωρίς να βγει συμπέρασμα για τον Μάρκο Σύλβα. Πολύ ενωρίς. Όπως θα ήταν λάθος να κριθεί ο προπονητής του Ολυμπιακού για το 3-0 της Μπάγερν, που θα μπορούσε να ήταν 5-0.
Όπως δεν είναι σωστό να συγκρίνουν τον Σύλβα με τους άλλους προπονητές του Ολυμπιακού επί Μαρινάκη. Ότι είναι πολύ καλύτερος του προηγούμενου, του συμπατριώτη του, ότι είναι ένας άλλος Βαλβέρδε.
Ο Σύλβας είναι ο Σύλβας. Και θα τον ζυγίσεις σαν τον προπονητή του Ολυμπιακού το 2016. Και, βέβαια, η τελική βαθμολογία του θα βγει από τα ματς στην Ευρώπη, όχι το κωλοπρωτάθλημα, που παρασύρει τον Ολυμπιακό σε παιχνίδια πατσαβούρες.

*Πηγή: sportdog.gr*

«Όχι» αξίας 25 εκατ. ευρώ της Βασιλείας για τον Εμπολό!

Σε μια γενναία αν μη τι άλλο απόφαση προχώρησε η Βασιλεία, καθώς αρνήθηκε τρεις προτάσεις για την πώληση του Μπριλ Εμπολό οι οποίες άγγιξαν τα 25 εκατ. ευρώ για τον 18χρονο άσο.

«Όχι» αξίας 25 εκατ. ευρώ της Βασιλείας για τον Εμπολό

Ο Ελβετός διεθνής άσος που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα της χώρας του τον περασμένο Μάρτιο, τη σεζόν 2014-2015 πέτυχε 16 γκολ σε 39 εμφανίσεις με αποτέλεσμα πολλές ομάδες να τον προσθέσουν στη λίστα τους.

Παρ’ όλα αυτά, η Βόλφσμπουργκ είναι η ομάδα που απλά έκανε την πρώτη κίνηση, προχωρώντας και στην επίσημη πρόταση. Γιουβέντους και Έβερτον σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «goal.com» ενδιαφέρονται επίσης πολύ έντονα για τον νεαρό επιθετικό, προσφέροντας σε ανεπίσημο επίπεδο ανάλογα χρήματα και μέχρι τον Ιανουάριο θα παρακολουθούν πολύ στενά την εξέλιξη του ποδοσφαιριστή.

Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι οι υψηλές απαιτήσεις της Βασιλείας αποτελούν μεγάλο εμπόδιο για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μεταγραφής, καθώς οι Ελβετοί δεν πρόκειται να συζητήσουν πρόταση ανάλογου ύψους όπως αυτή της Βόλφσμπουργκ και των 25 εκατ. ευρώ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακωχή Ράμος-Μπενίτεθ!

Σέρχιο Ράμος και Ράφα Μπενίτεθ... θάβουν το τσεκούρι του πολέμου, μετά την «κόντρα» που ‘δειχνε να «φουντώνει» μεταξύ τους και η οποία θεωρείται πλέον λήξασα.

Ανακωχή Ράμος-Μπενίτεθ

Ωστόσο, σήμερα στην προπόνηση της βασίλισσας, είχαν τετ-α-τετ σε πολύ καλό κλίμα και δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις. Όπως αναφέρει η «Marca» ο αμυντικός των μερένχες και ο προπονητής τους έδωσαν ουσιαστικά τέλος στην παρεξήγηση και ουσιαστικά έθαψαν το «τσεκούρι του πολέμου», συνεχίζοντας δίχως προβλήματα τη συνεργασία τους. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Χρυσώνει» φέτος τις ομάδες η Ευρωλίγκα!

Νέα οικονομική πολιτική με αυξημένες αποδοχές για τις ομάδες που θα συμμετέχουν τη φετινή σεζόν, θα ακολουθήσει η Ευρωλίγκα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Opinion de Malaga».

«Χρυσώνει» φέτος τις ομάδες η Ευρωλίγκα

Συγκεκριμένα, μετά το τέλος του πρώτου γύρου οι 24 ομάδες θα λάβουν από 150.000 ευρώ η καθεμία, δηλαδή 15.000 ευρώ το παιχνίδι (ανεξαρτήτου αποτελέσματος), ενώ την περσινή σεζόν το μόνο που λάμβαναν για τα ματς του πρώτου γύρου ήταν 7.000 μόνο σε περίπτωση νίκης!

Μεγάλη αύξηση θα έχουν τα έσοδα των ομάδων και στις νίκες σε TOP 16 και προημιτελικά, καθώς το ροζ φύλλο θα ανταμείβεται πλέον με 35.000 ευρώ, από τις 7.000 ευρώ που ίσχυε μέχρι πρότινος.

Επίσης, οι συμμετέχοντες θα μοιραστούν και την… πίτα των τηλεοπτικών εσόδων της διοργάνωσης, ωστόσο το συγκεκριμένο ποσό δεν έχει γίνει γνωστό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τελειώνει του Λουκίνα στον Ηρακλή!!!

Όπως ανακοινώθηκε απ’ το γραφείο μάνατζερ που εκπροσωπεί τον Γιάννη Λουκίνα, την Τετάρτη θα τελειώσει και τυπικά το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του στον Ηρακλή.

Τελειώνει του Λουκίνα στον Ηρακλή
Ανακοινώνεται η επέκταση της συνεργασίας του Ηρακλή με τον Γιάννη Λουκίνα. Όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του παίκτη, την Τετάρτη υπάρχει προγραμματισμένο ραντεβού με τη διοίκηση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία και τυπικά και να συνεχίσει ο Έλληνας επιθετικός με τα κυανόλευκα.

Η ανακοίνωση:

Το γραφείο εκπροσώπησης αθλητών Zafi Agent, ανακοινώνει ότι η διαδικασία ανανέωσης του συμβολαίου του αθλητή μας Γιάννη Λουκίνα βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο των διαπραγματεύσεων και μάλιστα αύριο έχει προγραμματιστεί συνάντηση στα γραφεία της ΠΑΕ μεταξύ του προέδρου κ. Σπ. Παπαθανασάκη και του Ν. Ζαφειρόπουλου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Το γραφείο μας έχει προχωρήσει με απόλυτη επιτυχία στην ανανέωση των συμβολαίων 5 αθλητών μας, έχοντας άριστη συνεργασία με την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ και οτιδήποτε ακούγεται στον «αέρα» της πόλης σχετικά με την ανανέωση του Γ. Λουκίνα, σκοπό έχει να πλήξει την ΠΑΕ, την φήμη του γραφείου μας και την μεταξύ μας συνεργασία.

Τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας που χρησημοποιούν κάποιοι για να ανεβάσουν την ακροαματικότητα τους, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και προφανώς δεν περιέχουν ούτε ψίγμα αλήθειας.

Παίκτης του NBA δέχεται τάπα από τη… στεφάνη!! (vid)

Είσαι Αμερικανός, παίκτης του NBΑ, αγωνίζεσαι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος (Σικάγο Μπουλς) και παρ’ όλα αυτά, δέχεσαι τάπα από τη στεφάνη. Κάτι δεν πάει καλά Ετουάν Μουρ…

Παίκτης του NBA δέχεται τάπα από τη… στεφάνη (vid)
Στο πρώτο φιλικό της σεζόν και μάλιστα εντός έδρας θες να εντυπωσιάσεις, αφήνοντας τα καλύτερα δείγματα γραφής τόσο στους φίλους της ομάδας σου, όσο και στον προπονητή σου.

Και είσαι, λοιπόν, ο Ετουάν Μουρ και νιώθεις ότι έφτασε η ώρα σου καρφώνοντας στο αντίπαλο καλάθι των Μιλγουόκι Μπακς.

Τελικά, τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα φανταζόσουν…

 
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Σοκαρισμένος ο Μίλερ για το πρότυπό του!!

Φανερά στεναχωρημένος, ο Τόμας Μίλερ μίλησε για τον Γκερντ Μίλερ και τα δυσάρεστα νέα που αφορούν την κατάσταση της υγείας του πρώην ποδοσφαιριστή που γι’ αυτόν υπήρξε πρότυπο.

Σοκαρισμένος ο Μίλερ για το πρότυπό του

Ο Γκερντ Μίλερ μετά το τέλος της καριέρας του μέσα στα γήπεδα εργάστηκε επί σειρά ετών στην Μπάγερν, δίνοντας συμβουλές σε πολλούς νεαρούς επιθετικούς και μαθαίνοντάς τους τα μυστικά της τέχνης του γκολ, την οποία την κατείχε όσο ελάχιστοι.

Ένας από εκείνους που βελτίωσαν το παιχνίδι τους χάρη σε αυτόν είναι και ο συνεπώνυμός του, Τόμας Μίλερ, ο οποίος εξωτερίκευσε τα συναισθήματά του.

«Για μένα υπήρξε τεράστιο πρότυπο, κάποιος που πάντα θεωρούσα σπουδαίο άνθρωπο», δήλωσε στην «Bild» ο επιθετικός της Μπάγερν και της εθνικής Γερμανίας, που βαδίζει στα βήματα του… προκατόχου πριν σαράντα πέντε χρόνια και στις δύο.

Με 30 γκολ σε 65 διεθνείς συμμετοχές, για την ώρα δεν απειλεί τον χτυπημένο από Αλτσχάιμερ, Γκερντ (68 σε 62), αλλά ξεκαθαρίζει ότι ο «μπομπερ», όπως έμεινε γνωστός, τον βοήθησε πάρα πολύ να εξελιχθεί.

«Από την αρχή βρισκόταν κοντά. Μου έδωσε πολύτιμες συμβουλές, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά μου μέσα στη μεγάλη περιοχή. Του χρωστώ ευγνωμοσύνη», πρόσθεσε ο 26χρονος άσος, ο οποίος ολοκλήρωσε τονίζοντας πως παρά τη δόξα και τα χρήματα που πέρασαν από τα χέρια του ηλικίας 70 ετών πρώην ποδοσφαιριστή, του έκανε εντύπωση το πόσο ταπεινός και μετρημένος παρέμεινε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η…φωτογραφία της 1ης Αυγούστου!!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο sport-fm.gr την...αποκάλυψη που είχε κάνει ο Μάρκο Σίλβα για τον Ολυμπιακό πάρα πολύ έγκαιρα!

Η…φωτογραφία της 1ης Αυγούστου!

•Ο Πορτογάλος είχε ανοίξει τα χαρτιά του την 1η Αυγούστου! Στο φιλικό με τη Φέγενορντ μέσα στο Ρότερνταμ, μπροστά σε 40.000 Ολλανδούς. Μπαίνει ο Ολυμπιακός μέσα κι είναι 3-0 στο ημίχρονο! Με κορυφαίους Φορτούνη και Ντουρμάζ και σκόρερ Χάρα, Πάρντο, Φορτούνη! Εκεί είχε φωτογραφήσει τον νέο Ολυμπιακό ο Μάρκο Σίλβα!

•Τι βλέπουμε τώρα; Πάει ο Ολυμπιακός στην Τούμπα κι είναι 2-0 στο ημίχρονο! Πάει ο Ολυμπιακός στην Άρσεναλ κι είναι 2-1 στο ημίχρονο! Παίζει με τον ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη κι είναι 3-0 στο ημίχρονο…

•Ό,τι είχε κάνει στη Φέγενορντ, μία μόλις εβδομάδα πριν αρχίσει το ολλανδικό πρωτάθλημα κι ενώ το ελληνικό ξεκινούσε σε τρεις εβδομάδες!

•Αλλά τι είχε κάνει τότε ο Μάρκο Σίλβα στα φιλικά της Ολλανδίας: είχε προβάρει τον Ολυμπιακό που είχε στο μυαλό του, φορμαρίζοντας εκείνο το διάστημα την ομάδα του, μοναδικό σε όλη την προετοιμασία (θυμηθείτε ότι και στο αμέσως προηγούμενο φιλικό, ο Ολυμπιακός είχε βγάλει μάτια, κάνοντας 2-0 στο ημίχρονο με την Τβέντε). Όπως φορμαρίστηκε τώρα, στο δεύτερο 15νθήμερο του Σεπτέμβρη, ο Ολυμπιακός από τον προπονητή του...

•Και, προσέξτε, όλα αυτά ανεξαρτήτως παικτών. Μπορεί να μην είχαν γίνει τότε οι μεταγραφές των Ντα Κόστα, Καμπιάσο, Ιντέγε, Σεμπά (ούτε καν των Ερνάνι, Φινμπόγκασον)! Μπορεί να ήταν τραυματίες οι Σιόβας, Μποτία…Μπορεί να μην υπολογίζονταν τότε ο Κασάμι…

•Ο Μάρκο Σίλβα, όμως, είχε βγάλει μέσα από τους παίκτες που είχε, ακριβώς την εντυπωσιακή εικόνα του Ολυμπιακού, που είχε στο μυαλό του. Με 11άδα Ρομπέρτο, Ομάρ, Αυλωνίτη, Βούρο, Σαλίνο, Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκη, Φορτούνη, Πάρντο, Χάρα, Ντουρμάζ! Δηλαδή με τέσσερις παίκτες που τώρα δεν παίζουν. Και χωρίς εφτά άλλους, που τώρα, άλλοι περισσότερο κι άλλοι λιγότερο, παίζουν.

•Έτσι, άλλωστε, εξηγείται γιατί και τώρα όταν λείπουν παίκτες, δεν αλλοιώνεται η εικόνα της ομάδας. Βγαίνει ο ένας, μπαίνει ο άλλος και δεν καταλαβαίνεις την αλλαγή. Γιατί πολύ απλά ο προπονητής έχει «επενδύσει» στον παράγοντα ομάδα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Λιγότεροι ντοπέ αθλητές το 2014!!

Τα αποτελέσματα των δειγμάτων που λήφθηκαν μέσα στο 2014 γνωστοποίησε η WADA, ανακοινώνοντας 3.800 «κρούσματα» ντόπινγκ σε 283.304 ελέγχους. Μειωμένο κατά 10% το ποσοστό συγκριτικά με πέρυσι.

Λιγότεροι ντοπέ αθλητές το 2014
Περισσότερα τεστ, αλλά λιγότερα κρούσματα κατέγραψε για το 2014 η Παγκόσμια Υπηρεσία Αντι-Ντόπινγκ (WADA).

Σε σύνολο 283.304 δειγμάτων, βρέθηκαν θετικά σε απαγορευμένες ουσίες τα 3.800 (1.36%), ποσοστό μικρότερο κατά 10% σε σύγκριση με το 2013.

Οι περισσότεροι έλεγχοι έγιναν σε ποδόσφαιρο, στίβο, ποδηλασία, κολύμβηση και άρση βαρών. Από τα δείγματα που ελήφθησαν μεγάλος αριθμός προέρχεται από Κίνα, Ρωσία, Γερμανία, Γαλλία και ΗΠΑ.

Η απαγορευμένη ουσία που συναντάται πιο συχνά στα δείγματα είναι τα στεροειδή σε ποσοστό 48%.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπλάτερ: «Στο τέλος θα θριαμβεύσει το καλό»

Ο Σεπ Μπλάτερ εξακολουθεί να «αποκρούει» τις σε βάρος του κατηγορίες και σε συνέντευξή του τονίζει χαρακτηριστικά πως στο τέλος θα θριαμβεύσει το καλό.

Μπλάτερ: «Στο τέλος θα θριαμβεύσει το καλό»
Παρά τις σοβαρές αποκαλύψεις για την δράση του ίδιου, καθώς και άλλων μελών της FIFA, ο Σεπ Μπλάτερ επιμένει πως ουδεμία εμπλοκή έχει σε οικονομικά σκάνδαλα στο διάστημα που βρίσκεται στην ηγεσία της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

«Πρόκειται για έρευνα και όχι κατηγορητήριο. Η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη, έχω καταδικαστεί δίχως όμως να υπάρχουν αποδείξεις πως από την πλευρά μου έχω κάνει κάτι το επιλήψιμο.

Αυτό είναι σκανδαλώδες, αλλά είμαι μια χαρά. Παραμένω πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και εξακολουθώ να δουλεύω καλά. Σας διαβεβαιώ πως θα αποσυρθώ στις 26 Φεβρουαρίου του 2016.

Τότε θα τελειώσω τη θητεία μου, ούτε μια μέρα νωρίτερα. Από εκεί και πέρα θα έχουμε έναν εξίσου καλό πρόεδρο. Μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου θα παλέψω για να υπερασπιστώ τα δικαιώματά μου, θα το κάνω για μένα και για το καλό όλου του οργανισμού.

Είμαι πεπεισμένος πως το κακό θα βγει στο φως και ότι στο θα θριαμβεύσει θα είναι το καλό»
, κατέληξε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανικό Μέσο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έτσι παίζει μπιλιάρδο ο Ντέιβιντ Μπέκαμ!! (video)

Τι νομίζατε δηλαδή, ότι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ θα παίζει μπιλιάρδο σαν κοινός θνητός; Όχι βέβαια.

Έτσι παίζει μπιλιάρδο ο Ντέιβιντ Μπέκαμ (video)
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Αηδίασα. Νόμιζαν ότι είμαι τζιχαντιστής»!

Ο Γκαέλ Ζιβέ ανήκει πλέον στην Αρλ, αλλά δεν ξεχνά το μαρτυρικό διάστημα που πέρασε στην Εβιάν όπου νόμιζαν πως είναι τζιχαντιστής!

«Αηδίασα. Νόμιζαν ότι είμαι τζιχαντιστής»
Ταραχώδης ήταν η παραμονή του Γκαέλ Ζιβέ στην Εβιάν. Ο 33χρονος αμυντικός εξιστορεί τις ιστορίες... τρέλας που έζησε στην ομάδα, την παράλογη απαίτηση του προέδρου και τις υπόνοιες ότι ήταν τζιχαντιστής.

«Τρεις μέρες πριν από το πρώτο παιχνίδι, με κάλεσε στο γραφείο του ο πρόεδρος για κάτι που μου φάνηκε τρελό και δεν είχε καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Αηδίασα τελείως. Το πρόβλημα ήταν ότι είχα αφήσει μούσι και ήταν μακρύ!

Ήθελαν να με αναγκάσουν να το ξυρίσω. Ήμουν 33 ετών, δεν γίνεται να μου φέρονται έτσι. Νόμιζαν ότι είμαι τζιχαντιστής, ενώ δεν είμαι καν Μουσουλμάνος»
, ήταν τα λόγια του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Απίστευτο: Επίθεση σε οπαδό με τσεκούρι!! (pic)

Τρομακτικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στο Ισραήλ με χούλιγκανς να επιτίθενται με τσεκούρι και να τραυματίζουν σοβαρά οπαδό της Χάποελ Τελ Αβίβ!

Απίστευτο: Επίθεση σε οπαδό με τσεκούρι! (pic)

Οι αρχές της χώρας προχώρησαν σε συλλήψεις οπαδών της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, οι οποίοι κατηγορούνται πως έστησαν ενέδρα και επιτέθηκαν με τσεκούρι σε οπαδό της Χάποελ Ιερουσαλήμ!

Το θύμα υποβλήθηκε σε επέμβαση για να του αφαιρεθεί το τσεκούρι από το κεφάλι και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αν ο Μέσι και ο Ρονάλντο ήταν φιλαράκια!! (video)


Είναι οι δύο καλύτεροι ποδοσφαιριστές του κόσμου. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τον Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο να περνούν μαζί τον ελεύθερο χρόνο τους ως κολλητοί.

Αν ο Μέσι και ο Ρονάλντο ήταν φιλαράκια (video)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Συνάντηση Σαββίδη-Παπαθανασάκη!!

Συνάντηση γνωριμίας στην οποία τέθηκε και το θέμα της μετακίνησης οπαδών του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο» φέρονται να είχαν Ιβάν Σαββίδης και Σπύρος Παπαθανασάκης.

Συνάντηση Σαββίδη-Παπαθανασάκη
Κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη, ο Ιβάν Σαββίδης είχε την ευκαιρία να γνωριστεί με τον Σπύρο Παπαθανασάκη.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία κοινού γνωστού του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ και του προέδρου του Ηρακλή, που μίλησαν για το θέμα των εισιτηρίων στο επικείμενο ντέρμπι στο «Καυτανζόγλειο».

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει ζητήσει ένα μεγάλο αριθμό εισιτηρίων και είναι θετικός να ανταποδώσει στον αγώνα του δεύτερου γύρου. Κάτι πάντως που θα ξεκαθαρίσει στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ο ΠΑΟΚ έδωσε ζωή στην οικογένεια μου»

Για τις ενέργειες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και προσωπικά του Ιβάν Σαββίδη για την αποκατάσταση της υγείας των δύο παιδιών του μίλησε ο Βασίλης Νικολόπουλος σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

«Ο ΠΑΟΚ έδωσε ζωή στην οικογένεια μου»

Τα λόγια του πατέρα συγκινούν και χαρακτηρίζει «ξεχωριστό» τον ισχυρό άνδρα του συλλόγου και «οικογένειά» του τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Libero»

Για το πώς ήρθε η βοήθεια από τον ΠΑΟΚ: «Σας ευχαριστώ πολύ που μου δίνετε τη δυνατότητα να πω κάποια πράγματα στον αέρα. Τα δύο μικρότερα παιδιά μου είχαν ένα σπάνιο πρόβλημα υγείας που επηρέαζε την ανάπτυξη του εγκεφάλου τους και θα έπρεπε να κάνουν μία εγχείρηση στο εξωτερικό. Χρειαζόμασταν κάποια χρήματα για να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε και να κάνουμε την επέμβαση. Ξεκίνησα από πολλούς φορείς που θέλουν να λέγονται φιλάνθρωποι. Βρήκα κλειστές πόρτες και δεν το περίμενα κιόλας.

Και ειδικά σε περιπτώσεις που υπήρχαν λεφτά και δε μου έδιναν βοήθεια. Ένας φίλος μου, μου είπε έλα να χτυπήσουμε την πόρτα του ΠΑΟΚ. Πήγα και χτύπησα την πόρτα και μίλησα με την κ. Νάντια. Είχα μαζί μου όλα τα χαρτιά στις 17 Σεπτεμβρίου 2013. Μετά από ακριβώς 22 ώρες με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι το 10% από τα εισιτήρια του παιχνιδιού με τον Πλατανιά θα είναι δικό σου. Είχα ανέβει και τότε στο παιχνίδι και ήθελα να δω τον Ιβάν Σαββίδη να του πω ένα ευχαριστώ. Αλλά δεν ήταν εφικτό.

Ο ΠΑΟΚ δεν μου το έκανε μόνο εύκολο, αλλά με βοήθησε με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Σημασία δεν έχει το ποσό, αλλά η κίνηση ενός αγνώστου. Γιατί για την οικογένεια μου ο Σαββίδης ήταν ένας άγνωστος. Χάρη στην κίνηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και την κίνηση ραδιοφωνικών σταθμών κινητοποιήθηκε απλός κόσμος από το υστέρημα του και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για τη βοήθεια που έδωσαν για να μαζευτεί ένα μεγάλο ποσό, να κινητοποιηθεί και η πολιτεία μέσα από αυτές τις προσπάθειες, μέχρι να βρεθεί η λύση και να πάνε τα παιδιά στο εξωτερικό. Σαν σήμερα πετάγαμε πριν 2 χρόνια για Γερμανία. Έγινε η επέμβαση και όλα πηγαίνουν δόξα τον Θεό καλά».

Για τη συνάντηση με τον Σαββίδη: «Προχτές, μετά τη τεράστια βοήθεια του Δημήτρη Τσορμπατζόγλου μπόρεσα να έρθω σε επαφή με τον Σαββίδη. Είχε πάρα πολλές δουλειές ο Σαββίδης, είχε το ποντιακό συνέδριο, δουλειές του, ήταν τα παιχνίδια με Ντόρτμουντ και Ολυμπιακό και έχοντας κανονίσει με φίλους μου να ανέβω για το παιχνίδι.

Βρέθηκα και στα Τέμπη, στο μνημόσυνο των παιδιών που χάθηκαν άδικα. Ήρθε ο άνθρωπος της ΠΑΕ, ήρθε και ο Σαββίδης και πήγαμε για να συναντηθούμε και να μιλήσουμε για λίγο στο περιθώριο του μνημόσυνου. Ήμουν εγώ ο Σαββίδης και ο μεταφραστής του. Ενημέρωσα τον μεταφραστή του για ό,τι έγινε και του μετέφερε όλα όσα ήθελα να του πω. Μου έκανε τρομερή εντύπωση η απάντηση του γιατί δεν έχω συναντήσει ξανά έναν τόσο ισχυρό άνθρωπο. Αυτό που μου είπε είναι ότι το μόνο που έχει σημασία είναι ότι τα παιδιά έγιναν καλά.

Ένιωσα σα να μιλούσα στον πατέρα μου και σε έναν κολλητό μου. Η χαρά του ήταν ειλικρινής. Δεν έγινε καμία δήλωση μπροστά σε κάμερες φωτογραφίες. Ήμασταν εγώ, αυτός και ο μεταφραστής του. Αυθόρμητα και ο γιος μου αγκάλιασε τον Σαββίδη, καταλαβαίνοντας ότι αυτός ήταν αυτός που τον βοήθησε.

Για μένα ο ΠΑΟΚ εκείνη τη στιγμή τα πήρε όλα. Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο οι τίτλοι, δεν είναι κάτι απρόσωπο. Ο ΠΑΟΚ είναι η ζωή μου και τα αδέρφια μου γιατί έδωσε ζωή στην οικογένεια μου. Το σύνθημα «Εμείς μαζί για μια ζωή», ο ΠΑΟΚ μου το έδωσε ως οικογένεια στην οικογένεια μου.

Όλοι οι άνθρωποι της ομάδας που με βοήθησαν. Τα παιδιά μου ήταν τα πρώτα παιδιά που βοήθησε ο ΠΑΟΚ μετά τον μικρό Παντελή. Το πιο σημαντικό και πιο δυνατό και ωραίο είναι ότι ο Σαββίδης βοηθάει χωρίς διαφήμιση. Όταν πετάτε ένα κέρμα και την άλλη Κυριακή δεν πάει ο κόσμος στο γήπεδο να ξέρετε ότι δε θα μπορέσετε να συμβάλλεται στη βοήθεια μίας οικογένειας που έχει ανάγκη. Όταν στο γήπεδο, στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είδα ότι βοηθάνε κι άλλη οικογένεια, δεν μπορείς να φανταστείς πόση ικανοποίηση ένιωσα που βοήθησα κι εγώ με το εισιτήριο μου».