Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

«Δεν τηρήθηκαν ίδια μέτρα και σταθμά για το Koriopolis»

Για άνιση μεταχείριση ανάμεσα στους κατηγορούμενους στην υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011, έκανε λόγο ο Κίμων Ευαγγελάτος, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Δεν τηρήθηκαν ίδια μέτρα και σταθμά για το Koriopolis»
Δεν είχαν όλοι οι κατηγορούμενοι την ίδια αντιμετώπιση στην υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κίμων Ευαγγελάτος.

Ο δικηγόρος του αθλητικού και ποινικού Δικαίου, ο οποίος έχει χειριστεί τη συγκεκριμένη δικογραφία καθώς εκπροσωπεί ορισμένους εκ των κατηγορούμενων της γνωστής υπόθεσης τόνισε χαρακτηριστικά πως «δεν έχουν τηρηθεί ίδια μέτρα και σταθμά».

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή «Αποκάλυψη τώρα» ο Κίμων Ευαγγελάτος:

«Δεν θα ήθελα να κάνω σχόλιο για τη συνομιλία Κοτσώνη-Τζιμπλάκη. Σχετικά με το περιεχόμενο οι ακροατές έβγαλαν τα συμπεράσματά τους. Να τονίσω ότι όσον αφορά δικαστή κύριο Τζιμπλάκη. Είναι έμπειρος και δεν έχει αφήσει υπόνοιες μεροληψίας και το τι συμβαίνει στην υπόθεση δεν γνωρίζω και δεν είμαι αρμόδιος να το εξετάσω. Αυτό που θέλω να πω σχετικά με τη συγκεκριμένη δικογραφία και έχω γνώση είναι ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, ίδια μέτρα και σταθμά για όλους τους κατηγορουμένους. Δεν θα πω ότι ο συγκεκριμένος δικαστής είναι υπεύθυνος. Υπήρχε μία εισαγγελική πρόταση που υιοθετήθηκε. Υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων που παραπέμπονται και απαλλάσσονται με το ίδιο πόρισμα.

Στη δικογραφία αυτή υπάρχουν πολλές συνομιλίες τρίτων προσώπων για ποδοσφαιριστές παράγοντες και διαιτητές. Εκπροσωπώ άνθρωπο που τυγχάνει κατηγορούμενος. Μιλάνε δύο άνθρωποι γι’ αυτόν, αναφέρουν κάποια πράγματα και ο συγκεκριμένος άνθρωπος χωρίς να έχει μιλήσει με κανέναν παραπέμπεται με το όποιο κόστος μπορεί να έχει μία παραπομπή στη ζωή του, ενώ το κριτήριο αυτό σε άλλη περίπτωση, χρησιμοποιείται για την απαλλαγή, κάποιων άλλων. Θα έπρεπε να τηρηθούν ίδια μέτρα και σταθμά για όλους. Οι περιπτώσεις αυτές θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν αντίθετα
».

Για το αν μπορεί να ακυρωθεί ή να ανακληθεί το βούλευμα: «Για το βούλευμα έχει περάσει η προθεσμία και είναι αμετάκλητο. Δεν είναι μία περίπτωση που συμβαίνει κάθε μέρα. Αλλά αρκεί να υπάρχουν οψιγενείς λόγοι. Δεν ξέρω αν υπάρχουν, αλλά το ερευνούμε και πιστεύω πως πολύς κόσμος θα ήθελε να εξεταστεί η υπόθεση αυτή ξανά. Έχω γίνει δέκτης πελατών και συναδέλφων που επιθυμούν να το προσβάλλουν, ωστόσο αυτό θα το ερευνήσουμε, έτσι ώστε όλοι να έχουν την ίδια αντιμετώπιση. Όλοι σε αυτοί την υπόθεση να είναι ίσοι απέναντι στον νόμο».

Για το αν έπρεπε να αυτοεξαιρεθεί ο Τζιμπλάκης: «Δεν μπορώ να μπω σ’ αυτό. Είναι δύο αποσπασματικές συνομιλίες. Θεωρώ πως θα έπρεπε να απαλλαγούν οι πελάτες μου για συνομιλίες τρίτων. Θα έπρεπε και σε αυτή και σε κάθε δικογραφία να έχουν όλοι την ίδια αντιμετώπιση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: