Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

«Θέλει Κάτσε η Άντερλεχτ»

katse
Ο Αλβανός δημοσιογράφος, Ντρίταν Ζακοχότσα, που κάνει τις περιγραφές των αλβανικών ομάδων για το κανάλι Super-Sport Albania μίλησε στον Αρενα 89,4 και αναφέρθηκε στο θέμα του Κάτσε.  Παράλληλα τόνισε ότι η επιθυμία του παίκτη είναι να παίξει στον ΠΑΟΚ,  ενώ παρομοίασε την σχέση του νεαρού ποδοσφαιριστή με τον «δικέφαλο», ως κάποιον που αγαπάει μία κοπέλα από μικρή αλλά αυτή δεν του δίνει σημασία.
Αρχικά ανέφερε για τον Αλβανό ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ που κάνει προπονήσεις με την Εθνική του ομάδα:
«Το παιδί εδώ στην Εθνική είναι όπως κάποιον που όταν τελειώνει το σχολείο πάει στο σπίτι. Με διάθεση. Βλέπω το παιδί να γελάει. Είναι το μικρότερο παιδί και όλοι τον βλέπουν ως τον μικρό αδελφό. Νιώθει πολύ ωραία στην Εθνική. Τον βλέπω δεν είναι κάποιος που τον  ενδιαφέρουν τα λεφτά. Θέλει να παίξει μπάλα. Δεν είναι παίκτης που παίρνει 1,000,000 τον χρόνο. Αυτό που λέει και με αφορμή το πρόστιμο του είναι ότι «εγώ θέλω να πάω με την ομάδα» Δεν βλέπει τα λεφτά. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να του πει δεν θα πάρεις ούτε μισό ευρώ αυτό τον χρόνο απλά το μόνο που θέλει είναι να παίξει με την ομάδα. Είναι 20 χρονών πρέπει να πας 27 για να βλέπεις τα λεφτά. Αυτό το παιδί παλαιότερα πλήρωνε για να παίξει. Τον απασχολεί μόνο να επιστρέψει. Όχι το πρόστιμο» για να συνεχίσει:
«Όπως το βλέπω το παιδί θα γυρίσει πίσω στον ΠΑΟΚ αλλά το βλέπω δύσκολο να μείνει στην Ελλάδα. Θα πάει σε άλλη χώρα. Η σχέση του Κάτσε με τον ΠΑΟΚ είναι σαν να αγαπάς  μία κοπέλα από μικρή αλλά αυτή δεν σε βλέπει ποτέ. Ο Εργκούς Κάτσε αγαπάει τον ΠΑΟΚ αλλά ο ΠΑΟΚ δεν τον αγαπάει. Δεν μπορεί να τον αφήνει εκτός ομάδας μόνο του χωρίς προπονητή. Είναι να τρελαθείς.  Αυτά δεν γίνονται» και μετά μίλησε για τις ομάδες της Ελλάδας , της Αλβανίας αλλά και του Νότου γενικότερα: « Όπως την Μίλαν 50 άτομα κανανε φασαρία με τη Γιουβέντους και η Μίλαν θα πληρώσει 50,000 και μία αγωνιστική κεκλεισμένων . Έτσι γίνεται στην Αλβανία και στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα αν από τους 500,000 φίλαθλους οι 20,000 δεν τον θέλουν η ομάδα δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Είναι μερικές ομάδες που στηρίζονται στον κόσμο»
Όσον αφορά για την μεταγραφολογία γύρω από τον παίκτη:
«Υπάρχουν πολλές ομάδες ενδιαφερόμενες. Ενα παιδί που παίζει 34 αγώνες με τον ΠΑΟΚ έχει πιθανότητες να πάει στην Ευρώπη. Έχω ακούσει για την Άντερλεχτ όπου βοηθός προπονητή είναι ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Αλβανίας, Μπέσνικ Χάσι, και έχει παίξει στην ίδια θέση με τον Κάτσε. Και ο Μουράτι τον παρακολουθεί που είναι στην Γαλλία και έχει παίξει στον Ηρακλή. Είναι μάνατζερ και έχει γραφείο στο Παρίσι. Ενώ είναι και σκαόυτερ της Βέρντερ Βρέμης. Το παιδί θέλει να παίξει μπάλα. Στην Λάτσιο θα τον ήθελαν, εκεί είναι τεχνικός διευθυντής ο επίσης πρώην Αλβανός διεθνής Ίντριγκ Τάρε, αλλά δεν μπορεί να πάει λόγω διαβατηρίου.  Γιατί στην Ιταλία έχουν εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης μόνο δύο θέσεις».
Και κατέληξε:
«Είναι ένα παιδί που θέλει να παίξει μόνο μπάλα. Είναι λογικό να βρει ομάδα. Στην Μάντεστερ και στην Μπάγερν δε θα πάει αλλά δεν θα πάει και πολύ πιο κάτω. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να τον κρατήσει γιατί αγαπάει τον ΠΑΟΚ. Αν φύγει από την Ελλάδα θα φύγει για να παίξει μπάλα αλλού. Αλλά είναι πολλά χρόνια στην Θεσσαλονίκη και αισθάνεται Θεσσαλονικιός. Μιλάει ελληνικά καλύτερα από τα αλβανικά. Ξέρει την ελληνική ιστορία καλύτερα από την αλβανική. Το παιδί είναι 20 ετών. Στην Αλβανία σε όλη την ζωή του έχει ζήσει μάξιμουμ 100 μέρες από τα 20 χρόνια»
Πηγή:arenafm.gr

Ο Λίμπρεχτς στον Arena fm!

limpe
Ο πρώην προπονητής του Άρη, Τάις Λίμπρεχτς, μίλησε από την Ολλανδία στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 και έστειλε τα δικά του μηνύματα στον κόσμο, την διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές. Ακόμη τόνισε ότι οι νέοι ποδοσφαιριστές είναι η μόνη λύση και θα χρειαστούν αγάπη, στήριξη και υπομονή.
Αναλυτικά είπε για την φυσική του κατάσταση η οποία παραμένει σε πολύ καλό επίπεδο:
«Δεν έχω σχέση με το ποδόσφαιρο αλλά η φυσική κατάσταση είναι καλή. Πρέπει να προσέχεις το φαγητό και τα ποτά και τα λοιπά» για να συνεχίσει αναφορικά με την συνάντηση που είχε με τους παλαίμαχους:
«Ήταν ωραία βραδιά και ήταν μεγάλη χαρά να δω τα παιδιά μετά από τόσα πολλά χρόνια. Σίγουρα ο Άρης ήταν η πρώτη μου ομάδα και για μένα στην αρχή ήταν δύσκολα γιατί δεν μιλούσα την γλώσσα και δεν ήξερα την νοοτροπία. Σίγα-σιγά όμως μπήκαμε όχι μόνο στο μυαλό αλλά και στη καρδιά των παικτών. Γι’ αυτό λέω ότι έγινε καλή δουλειά στον Άρη και σε άλλες ομάδες»
Για την πρώτη του αντίδραση όταν από την Φέγενορντ ήρθε στον Άρη:
«Από την πρώτη στιγμή είδα το γήπεδο και λέω που είναι το βοηθητικό. Πήγαμε σε ένα ξερό γήπεδο. Ήταν δύσκολο αλλά δουλέψαμε σκληρά και νομίζω κάναμε καλή δουλειά.  Ήταν πολύ καλά. Αγαπάω τα παιδιά αλλά όταν έχεις καλή συνεργασία και δουλεύεις σωστά με υπομονή και με αγάπη, νομίζω όλα τα ταλέντα όχι μόνο στον Άρη αλλά και στην Ελλάδα, πάνε μπροστά»
Για τον Αλέκο Κατσιαούνη:
«Αυτός δεν έκανε προπόνηση σαν τερματοφύλακας. Ήταν η πρώτη φορά που έκανε προπόνηση τερματοφύλακα. Με σκοτώνεις λέει; Εγώ είχα  καλά πόδια και από τις δύο πλευρές, και του έκανα σουτ  γιατί θέλω να δουλεύω σκληρά. Είμαι λίγο αυστηρός αλλά είναι μέσα στο ποδόσφαιρο»
Και πρόσθεσε:
«Εγώ έχω αγάπη με το ποδόσφαιρο. Βλέπω τα παιδιά όταν πάνε καλύτερα και είναι για μένα μεγάλη χαρά. Τώρα βέβαια δεν ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Είμαι 72 χρονών. Τώρα έχω την οικογένεια με τα κορίτσια που έχω γι ‘αυτό είμαι λίγο μακριά. Αλλά βλέπω όλα τα αποτελέσματα. Μερικές φορές πάω στην Φέγενοορντ και βλέπω τα ματς. Έχω πολλούς φίλους εκεί και βλέπουμε τα παιχνίδια»
Για τον Άρη και τους νεαρούς:
«Δεν υπάρχει άλλη λύση. Από το να ρίχνεις  συνέχεια  λεφτά και να αγοράζεις παίκτες από παντού, είναι καλύτερα να πάρεις τα νέα παιδιά να δουλέψεις σωστά με υπομονή και σιγ-σιγά να πάνε όλα καλά. Δεν γίνεται μία δουλειά από την μία μέρα στην άλλη. Γι ‘αυτό και ο κόσμος και η διοίκηση και οι παίκτες να ξέρουν ότι πρέπει να έχουν υπομονή. Ο Άρης κινδυνεύει. Κρίμα είναι. Πρέπει να κάνει άλλη δουλειά. Χωρίς λεφτά αλλά με αγάπη για το ποδόσφαιρο»
Για τον κόσμο:
«Πολλούς χαιρετισμούς. Και θέλω να δώσω το μήνυμα της υπομονής και της στήριξης στις δύσκολες στιγμές»
Πηγή:arenafm.gr

Άντερλεχτ για Κάτσε!!

katse-610x350
Μπορεί ο Κάτσε να είναι έτοιμος να επιστρέψει στις υποχρεώσεις της ομάδας όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες μέρες, αλλά είναι κοινό μυστικό πως τον Ιανουάριο θα μπει πωλητήριο στον νεαρό διεθνή Αλβανό ή θα παραχωρηθεί δανεικός με ρήτρα αγοράς από την ομάδα που θα τον αποκτήσει.
Οι πληροφορίες του ARENA fm 89,4 οι οποίες προέρχονται από Αλβανικές πηγές, κάνουν λόγο για την ομάδα της Άντερλεχτ, στην οποία βοηθός του προπονητή της Γιον Φαν Ντερ Μπρομ, είναι ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Αλβανίας, Μπέσνικ Χάσι.
Πηγή:arenafm.gr

«Τιμή σε Λίμπρεχτς»

arhs
Ο προπονητής του Αχιλλέα Τριανδρίας και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Κυριάκος Μπιμπισίδης, φιλοξενήθηκε στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 και αναφέρθηκε στην συνάντηση με τον Τάις Λίμπρεχτς αλλά και τα αγωνιστικά του Άρη.
Αναλυτικά είπε για την συνάντηση με τον πρώην προπονητή των «κιτρινόμαυρων»
«Ακόμα και τώρα προσέχει. Είναι εκπληκτικός» είπε όσον αφορά την κατάσταση του  Λίμπρεχτς  και συνέχισε: «Καταρχάς ο Ταις άφησε το στίγμα του στην Ελλάδα και σε πάρα πολλές ομάδες που δούλεψε ήταν ξεχωριστή προσωπικότητα. Πολλοί από εμάς ήμασταν στο ξεκίνημα της καριέρας μας και ήταν ότι καλύτερο να ασχοληθεί ένα τέτοιος  άνθρωπος μαζί μας ξεχωριστά. Δεν μπορεί να το ξεχάσει κάνεις. Για μένα μαζί με τον Κράμερ τον Γερμανό ήταν δεδομένα οι δύο καλύτεροι προπονητές του Άρη. Ήταν οι δύο προπονητές που δούλεψαν ατομικά με τον κάθε παίκτη και με τους τερματοφύλακες. Την δεκαετία του 80’  έκαναν  κάτι που γίνεται τώρα. Αυτοί το έκαναν πράξη τότε»
Για τις εντυπώσεις  του Λίμπρεχτς από το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός:
«Είδε και το ματς του ΠΑΟΚ που δεν το άρεσε καθόλου το θέαμα. Ένιωσε διαφορά παρόλο που έχουν αλλάξει τα δεδομένα, και περίμενε να δει κάτι ποιο ποιοτικό. Δεν έμεινε πολύ ευχαριστημένος» για να συμπληρώσει:
«Ήταν για την εποχή εκείνη που δουλέψαμε η καλύτερη προετοιμασία που έχω κάνει στην καριέρα μου. Για τα τότε δεδομένα τα στάνταρ ήταν απίστευτα. Θυμηθήκαμε παιχνίδια που ήταν σημαντικά και προσπαθήσαμε να βγούμε στο ΟΥΕΦΑ. Όπως ενα παιχνίδι στην Κρήτη με τον ΟΦΗ που χάσαμε 2-1. Αυτό συζητούσαμε»
Μετά διηγήθηκε μία ιστορία από την προετοιμασία:
«Σε ένα φιλικό παιχνίδι στην Ουγγαρία που κάναμε προετοιμασία, μετά το φαγητό πήγαμε με τον Μπάμπη Μουστακίδη για παγωτό. Τρώμε το παγωτό και βγαίνει μπροστά μας. Ο Μπάμπης το πετάει και εμένα με είχε αποκλείσει από δύο φιλικά. Είχε κατακοκκινίσει από τα νεύρα. Ήταν κοντά σου σαν άνθρωπος και προπονητής, αλλά σε θέματα πειθαρχίας και νοοτροπία δεν έπαιζε. Εμείς ήμασταν λίγο χαβαλέδες, είναι ελληνικό στοιχείο, και ήθελε να περάσει την νοοτροπία μέσα μας να σεβόμαστε τα πάντα. Τις συμβουλές του και τον τρόπο που πρέπει να συμπεριφερθούμε. Εμείς αυτή την κίνηση με τα παγωτά την  κάναμε αυθόρμητα»
Αν βρίσκεται ακόμη στην Θεσσαλονίκη ο Τάις:
«Έχει φύγει ήδη. Την Τρίτη έφυγε. Κάναμε την Δευτέρα την συνάντηση και παρόλο που δεν ήρθαν πολλοί, αλλά πραγματικά τον άρεσε  πολύ. Είπαμε κάθε χρόνο να έρχεται και του χρόνου θα προσπαθήσουμε να κάνουμε οι βετεράνοι των ΠΑΟΚ, ΆΡΗ και Ηρακλή ένα μίνι τουρνουά προς τιμήν του γιατί είναι αποδεκτός σε όλους»
Μετά αναφέρθηκε στην τωρινή κατάσταση του Άρη:
«Ο Άρης ίσως για μένα έκανε την αρχή για να περάσει σε ένα άλλο επίπεδο. Έκανε μία μεγάλη νίκη και για τον λόγο του ότι έτσι όπως ήρθε με τις αναποδιές. Για παράδειγμα χάνει  τετ-ατ-τετ με τον Ίμπε δέχεται το γκολ ισοφαρίζει νωρίς και αμέσως δέχεται την κόκκινη. Και στο παιχνίδι με την Ξάνθη έκανε φάσης αλλά με την Πανιώνιο δείξαμε αποφασιστικότητα και η νίκη ήρθε δίκαια. Μιλάμε για καλύτερη ψυχολογία. Ήρθε η ηρεμία και αυτό θα βοηθήσει να έχει καλύτερο πρόσωπο. Η συγκομιδή στα επόμενα πέντε παιχνίδι είναι σημαντική. Πρέπει να κοιτάξει στην ουσία. Ο προπονητής έχει συντελέσει στην αλλαγή εικόνας. Και ίσως ήταν καλύτερο που ήρθε έτσι η νίκη γιατί έχει μεγαλύτερη αξία με δέκα παίκτες και ανατροπή. Και ας μην ξεχνάμε ότι η συμβολή του Αγκάνθο θα είναι σημαντική, παρόλο που έχει προβλήματα με τραυματισμούς. Είναι πολυτέλεια για εμάς. Όπως και πέρσι με τα γκολ που έβαλε πήραμε βαθμούς. Έπαιξε δύο παιχνίδια ενώ δεν είχε στα πόδια του ματς. Στο πρώτο ματς στο Χαριλάου είχε το δοκάρι και στο δεύτερο έβαλε την ομάδα μέσα στο παιχνίδι αμέσως μετά το γκολ του Καμπάνταη. Θα τον βοηθήσουν και οι υπόλοιποι. Ο Τάτος είναι ποιοτικός, ο Ονουάτσι είδαμε τι προσπάθεια έκανε . Τρώγαμε εύκολα τα γκολ από στημένα και ακίνδυνες φάσεις αλλά ο Μιλίκνοβιτς έδεσε με τα δύο αμυντικά χαφ την άμυνα, και προσπάθησε να παίξει με τους ποιοτικούς στην επίθεση»
Για το επόμενο παιχνίδι με την Βέροια:
«Είναι κομβικό παιχνίδι. Είναι από τις ομάδες που θα κινδυνέψουν άμεσα. Άρχισε να αλλάζει προπονητές σαν τα πουκάμισα. Ο κόσμος θα βοηθήσει πάρα πολύ θα είναι σαν να παίζει στην Θεσσαλονίκη. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Η διαφορά του 4ου μέχρι τον τελευταίο είναι πολύ μικρή και με μία νίκη μπορούν να αλλάξουν όλα»
Πηγή:arenafm.gr

«Απαράδεκτη χορηγία στο τμήμα βόλεϊ»

neapoli
Η πρώτη αντίδραση από τους συνδέσμους του ΠΑΟΚ σχετικά με την χορηγία που έλαβε το τμήμα βόλεϊ του «Δικεφάλου» από την Hellas-Gold έρχεται από την ιστορική Νεάπολη.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ Νεάπολης αναφέρει:
“Ο Σύνδεσμος φίλων ΠΑΟΚ Νεάπολης “Μπέλλος” ανακοινώνει την αντίθεση του στην απαράδεκτη χορηγία στο τμήμα βόλεϊ από την άθλια εταιρεία που ονομάζεται “Ελληνικός Χρυσός”.
Συμπαραστεκόμαστε στους κατοίκους της Χαλκιδικής και τους δηλώνουμε ότι είμαστε αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα τους και ευχόμαστε άμεση απελευθέρωση των προφυλακισμένων κατοίκων της περιοχής.
Υ.Γ.1 ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠ’ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ.
Υ.Γ.2 ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ.
Υ.Γ.3 ΘΑΝΑΣΗ ΝΕΚΤΑΡΙΕ ΚΑΙ ΑΚΗ ΓΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ”.

«Έκανα την καλύτερη επιλογή»

gagaloudis
Ο μπασκετμπολίστας του Ικάρου πλέον ,Γιάννης Γκαγκαλούδης φιλοξενήθηκε στον Arena FM 89,4 και μίλησε για την εμπειρία του και το πέρασμα που είχε από την Τυνησία, για την νέα του ομάδα αλλά αναφέρθηκε και στο ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Άρη και για την μεγάλη απουσία του Λάζαρου Παπαδόπουλου.
Για την εμπειρία του και το πέρασμα του από την Τυνησία: «Ήταν πάρα πολύ καλά, τουλάχιστον για τις δικές μας τις Ελληνικές ιδιαιτερότητες, τα λεφτά πάντα στην ώρα τους και όλα ήταν καλά. Και το πέρασμα μου ήταν θετικό αφού κατέκτησα πρωτάθλημα και κύπελλο και γενικά όλα αυτά που έγιναν ήταν για καλό. Κάθε χρόνο ασχολούνται περισσότερο με το μπάσκετ και επενδύουν περισσότερα χρήματα και βελτιώνουν και τις συνθήκες που έχουν οπότε θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι ένας καλός προορισμός για κάποιους που θέλουν να ξεφύγουν. Είναι ευγενικός και φιλόξενος λαός οπότε και η προσαρμογή είναι σχετικά εύκολη θα έλεγα».
Για την επιστροφή του στην Ελλάδα και τον Ίκαρο: «Υπέγραψα χθες και σήμερα προπονήθηκα για πρώτη φορά. Ήθελα να επιστρέψω, είχα κάποιους προσωπικούς λόγους που γενικά τον τελευταίο καιρό «καιγόμουνα» να γυρίσω και θεωρώ ότι έκανα το καλύτερο. Ο Ίκαρος είναι μια ομάδα που όλα αυτά τα χρόνια έχει δείξει ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόσωπο στον χώρο της Α1 και ήταν μια επιλογή, για την οποία δεν σκέφτηκα καθόλου και είπα κατευθείαν ναι».
Για το ΠΑΟΚ-Άρης: « Είχα την τύχη να παίξω το πρώτο μου ΠΑΟΚ-Άρης πριν από 12 χρόνια. Νομίζω ότι για αυτά τα παιχνίδια, ότι και να πεις ότι πρόβλεψη και να κάνεις είναι τέτοια η ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού που κανένας δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα. Όσο χάλια να είναι η μια ομάδα και όσο καλή να είναι η άλλη, το ΠΑΟΚ-Άρης είναι ένα μεγάλο ντέρμπι. Ακόμα περισσότερο τώρα που μιλάμε για ένα παιχνίδι κυπέλλου, στο οποίο οι ομάδες ακόμα είναι ανέτοιμες και ψάχνουν τα πατήματα τους. Άμα πρέπει να χρήσω κάποιον φαβορί θα έδινα την πρώτη τύχη  στους γηπεδούχος για το λόγο ότι παίζουν στην έδρα τους και θα έχουν την βοήθεια του κόσμου».
Για το αν θα στοιχίσει η απουσία του Λάζαρου Παπαδόπουλου τον ΠΑΟΚ: « Σίγουρα ο Λάζαρος θα είναι τεράστια απουσία, ήταν παίκτης δυο θέσεων, ήτανε πλέι μέικερ και πεντάρι μαζί. Έδινε 5-6 ασίστ σε κάθε ματς, μάζευε πολλά ριμπάουντ έβαζε πόσους πόντους και γενικότερα με την εμπειρία του βοηθούσε πολύ τον ΠΑΟΚ. Ο κ.Μαρκόπουλος ο οποίος είναι πολλά χρόνια στην ομάδα σίγουρα έχει προσαρμόσει τα πλάνα του, έχει προσαρμόσει τις ανάγκες της ομάδας με διαφορετικό τρόπο για να καλύψει αυτό το κενό».
Πηγή: arenafm.gr

Οριστικοποιήθηκε το φιλικό με Καστοριά

Οριστικοποιήθηκε η διεξαγωγή του φιλικού αγώνα του Αρη με αντίπαλο τον Α.Γ.Σ. Καστοριά.

Η ομάδα των κίτρινων θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Δυτικής Μακεδονίας την επόμενη Τετάρτη (16/10) στις 17:00 στο ΟΑΚΑ του δήμου Καστοριάς. Πηγή: metrosport.gr

Μπάμπης Αποστολίδης στο Αθλητικό Metropolis: «Αστεία η τιμωρία του Κάτσε»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο νομικός Μπάμπης Αποστολίδης για μια σειρά θεμάτων που αφορούν τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για το ζήτημα των χρεών: «Καμιά διάταξη δεν μπορεί να είναι φωτογραφική μόνο για τον ΠΑΟΚ θα είναι αντισυνταγματική. Πρέπει να υπάρξει μια συνολική ρύθμιση του θέματος και εκτιμώ πως θα είναι θαύμα αν με μια τέτοια ρύθμιση μπορέσει να μαζέψει όλο το πρωτογενές κεφάλαιο αν όλοι κάνουν αυτό που λέει ότι θα κάνει ο ΠΑΟΚ».

Για το θέμα Κάτσε: «Είναι δεδομένο πως είναι Ουτσεκάς. Αυτά που λέει ότι δεν ήξερε είναι ανοησίες για μωρά παιδιά. Είναι αστεία η τιμωρία με πρόστιμο. Εγώ αν ήμουν θα του κάρφωνα το συμβόλαιο για δυο χρόνια. Υπάρχουν εθνικοί λόγοι στην περίπτωσή του. Είναι γνωστό ότι έχουμε πρόβλημα με την δράση του UCK στην Ελλάδα καθώς εγείρουν εδαφικές διεκδικήσεις κατά της χώρας μας. Μην ξεχνάμε πως βοήθησε τους Αλβανούς δραπέτες πριν λίγο διάστημα να διαφύγουν. Πιστεύω ότι ο Κάτσε το έκανε για να γίνει εθνικός ήρωας στην πατρίδα του. Είχε καθοδηγητές για αυτήν του την κίνηση, προκειμένου να φύγει και να πάει στην Ιταλία που παίζουν οι ομοεθνείς του. Όπως ο Κατίδης χαιρέτισε ναζιστικά στην ΑΕΚ και τιμωρήθηκε σκληρά, έτσι να τιμωρηθεί και αυτός. Να πάει στην Αλβανία ή στο Κόσοβο να παραστήσει τον οπαδό του UCK, όχι μέσα στους κόλπους του ΠΑΟΚ».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Πολύ καλά τα πάει μέχρι στιγμής. Είναι έξυπνος επιχειρηματίας και όταν η ομάδα στρώσει περισσότερο αγωνιστικά η ομάδα θα είναι κόμη καλύτερα τα πράγματα. Διαφωνώ με την απόφασή του για Κάτσε και δεν είναι η πρώτη φορά που διαφωνώ με τον Σαββίδη. Δικαιούται να κάνει τις επιλογές του και αυτός έχει το μερίδιο επιτυχίας και της αποτυχίας. Δεν θα του πω εγώ τί θα κάνει. Εγώ μπορώ να πω ότι δεν συμφωνώ αλλά δεν έχω δικαίωμα να αποφασίσω».

Για την χορηγία της «Ελληνικός Χρυσός» στο τμήμα βόλεϊ του ΠΑΟΚ: «Νομίζω ότι έκανε την συγκεκριμένη κίνηση για λόγους αυτοπροβολής. Η ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ πολύ καλά έκανε και την δέχτηκε από την στιγμή που έχει τις οικονομικές της ανάγκες. Αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή την δέχτηκε ανακατεύεται και στις επενδύσεις της «Ελληνικός Χρυσός». Ο Σαββίδης που δεν έχει καμία οικονομική ανάγκη είδατε πως τους είπε "όχι". Αν θέλουν στον ΠΑΟΚ μπορούν να βάλουν ρήτρες και σε περίπτωση περιβαλλοντικής καταστροφής να διακοπεί η διαφήμιση». Πηγή: metrosport.gr

Δριβελέγκας στο Metropolis: «Συζητήσεις με την τρόικα για τα χρέη του ΠΑΟΚ»

Στην αποκάλυψη πως ο Υπουργός Οικονομίας Γιάννης Στουρνάρας κινείται προς την κατεύθυνση επίλυσης του ζητήματος των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προέβη ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Δριβελέγκας μιλώντας στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα».

Σύμφωνα με όσα τόνισε ο κ. Δριβελέγκας, οι διαδικασίες τρέχουν σε συνεννόηση με το γραφείο του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις με εκπροσώπους της τρόικας και του Eurogroup προκειμένου να δοθεί μια συνολική λύση για όλες τις επιχειρήσεις που έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν εφάπαξ το αρχικό κεφάλαιο.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε ο Γιάννης Δριβελέγκας:

«Όπως γνωρίζετε, κατέθεσα προ ημερών την ερώτηση για τα χρέη του ΠΑΟΚ και πριν λίγο ο κ. Στουρνάρας με διαβεβαίωσε πως το θέμα είναι στην κατεύθυνση της επίλυσης, όχι μόνο τον ΠΑΟΚ, αλλά όλους τους επιχειρηματίες που έχουν την διάθεση να δώσουν το αρχικό κεφάλαιο προκειμένου να εισπράξει χρήματα και το κράτος. Ο Υπουργός είναι θετικός χρειάζεται μια διαβούλευση με την τρόικα και το Eurogroup προκειμένου να υπάρξει μια γενικότερη ρύθμιση. Αυτό θα γίνει αφού παρθεί έγκριση της τρόικας. Γι' αυτόν τον λόγο δεν θα συζητηθεί αύριο η ερώτηση γιατί δεν μπορεί ο Υπουργός να δεσμευθεί αν δεν πάρει την έγκριση της τρόικας. Η υπόθεση δρομολογείται σε συνεννόηση και με το γραφείο του πρωθυπουργού και έχουμε επιχειρήματα να διεκδικήσουμε την συγκατάθεση των τροϊκανών». Πηγή: metrosport.gr

Δίνει τα χέρια με ΑΠΟΕΛ ο Δώνης!!

Ο Γιώργος Δώνης θα είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο αντικαταστάτης του Πάουλο Σέρτζιο στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ.

Δίνει τα χέρια με ΑΠΟΕΛ ο Δώνης!
Νέος τεχνικός στον ΑΠΟΕΛ θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο Γιώργος Δώνης. Ο κυπριακός σύλλογος κατέληξε τελικά σε ελληνική λύση για τον αντικαταστάτη του Πάουλο Σέρτζιο.

Ο Έλληνας τεχνικός τα βρήκε σε όλα με τους «γαλαζοκίτρινους» σε επαφή που είχαν οι δύο πλευρές το μεσημέρι της Τετάρτης και αναμένεται να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, που θα τον «δένει» μέχρι το τέλος της σεζόν, την Πέμπτη.

Τις επόμενες ώρες δεν αποκλείεται να επισημοποιηθεί η είδηση και από την πλευρά του ΑΠΟΕΛ. Μαζί με τον Γιώργο Δώνη, αναμένεται να προστεθούν στο τεχνικό επιτελείο ακόμη πέντε συνεργάτες του. Πηγή: sport-fm.gr

Νέο βήμα για το προπονητικό από τον ΠΑΟΚ!

Συνάντηση είχαν την Τετάρτη με τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης άνθρωποι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προκειμένου να «τρέξουν» οι διαδικασίες για τον προπονητικό στη Θέρμη.

Νέο βήμα για το προπονητικό από τον ΠΑΟΚ
Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ συνεχίζουν τις πιέσεις για την επίσπευση των διαδικασιών για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου στην περιοχή της Θέρμης. Μετά τη χθεσινή επαφή με το Δήμο, την Τετάρτη ακολούθησε ραντεβού με τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θανάση Καρούντζο. Παρόν στη συζήτηση ήταν και ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

Η διοίκηση του «Δικεφάλου του Βορρά» είχε διακρίνει πως υπήρξαν συνεχείς καθυστερήσεις και αναβλητικότητα στην υπόθεση του προπονητικού κέντρου, ένα έργο με προϋπολογισμό 25 εκατ. ευρώ, που θα προσφέρει θέσεις εργασίας και θα αναβαθμίσει ολόκληρη την περιοχή.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε ότι τα νομικά τμήματα της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας, του Δήμου, αλλά και του ΠΑΟΚ θα συνεργαστούν προκειμένου συντάξουν ως την επόμενη εβδομάδα τους όρους διακήρυξης του διαγωνισμού μακροχρόνιας μίσθωσης συγκεκριμένης έκτασης, που θα είναι βάσει των προδιαγραφών που υπάρχουν στην κείμενη νομοθεσία.

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα συνεχίσει να πιέζει προς όλες τις κατευθύνσεις μέχρι να ξεπεράσει όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να ξεκινήσει η κατασκευή του νέου σπιτιού της πρώτης ομάδας και όλων των Τμημάτων Υποδομής ελπίζοντας πως ο Δημόσιος Τομέας θα λειτουργήσει αποτελεσματικά», αναφέρει ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.Πηγή: sport-fm.gr

Στις επάλξεις ο Γκαρσία!

Με τον Πάμπλο Γκαρσία να συμμετέχει στο κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης συνεχίστηκε το πρωί η προετοιμασία του ΠΑΟΚ ενόψει του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Στις επάλξεις ο Γκαρσία
Ο Ουρουγουανός μέσος που το τελευταίο διάστημα είχε ενοχλήσεις και δεν συμμετείχε στις προπονήσεις και στους αγώνες, έβγαλε ολόκληρο το πρωινό πρόγραμμα στη Τούμπα και τέθηκε στη διάθεση του Χουμπ Στέφενς ενόψει των επόμενων υποχρεώσουν του δικεφάλου του βορρά. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ επιδόθηκαν σε ασκήσεις τεχνικής για την μεταβίβαση και την υποδοχή της μπάλας και τακτικής για την κυκλοφορία, την κατοχή και το πρέσινγκ στον αντίπαλο.

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης δεν συμμετείχε στην προπόνηση λόγω ίωσης, ενώ από το πρόγραμμα όπως είναι φυσικό έλειψαν οι διεθνείς. Οι παίκτες και ο Ολλανδός τεχνικός ανανέωσαν το ραντεβού τους για το απόγευμα, καθώς το τεχνικό τιμ θέλει να εκμεταλλευτεί το διάστημα της διακοπής με έξτρα προπονήσεις για να παρουσιαστεί η ομάδα ακόμα καλύτερη στη συνέχεια.
Πηγή: sport-fm.gr

Μήτρογλου και Ουντότζι τα βραβεία!

Στον Κώστα Μήτρογλου και τον Σαλόζε Ουντότζι κατέληξαν τα βραβεία του MVP και του καλύτερου γκολ, αντίστοιχα, της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Μήτρογλου και Ουντότζι τα βραβεία
Πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής στην 7η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας αναδείχθηκε ο Κώστας Μήτρογλου για την εμφάνιση που πραγματοποίησε στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Βέροιας.

Από την πλευρά του, ο Σαλόζε Ουντότζι πέτυχε το καλύτερο γκολ, σύμφωνα με την άποψη των φιλάθλων που συμμετείχαν στην ψηφοφορία της διοργανώτριας αρχής, στην πρώτη νίκη του Άρη στο πρωτάθλημα με αντίπαλο τον Πανιώνιο.

Η ανακοίνωση

Η Super League ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) και η NOVA, ανακοινώνουν τα αποτελέσματα των υπηρεσιών MVP και Best Goal για την 7η αγωνιστική της Super League ΟΠΑΠ:

• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP

Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός) 60,01%
Εστέμπαν Σολάρι (Skoda Ξάνθη) 25,80%
Πελέ (Εργοτέλης) 14,19%

• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal

Σαλόζε Ουντότζι (Αρης) 76,06%
Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός) 19,84%
Κάρλος Κάλβο (Skoda Ξάνθη) 04,10% Πηγή: sport-fm.gr

Τέλος ο Δερμιτζάκης απ’ τον ΟΦΗ!!

Στη λύση του «βελούδινου» διαζυγίου κατέληξαν ο ΟΦΗ κι ο Παύλος Δερμιτζάκης. Όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ -έστω και με βαριά καρδιά όπως αναφέρει- λύθηκε η συνεργασία με τον Έλληνα τεχνικό.

Τέλος ο Δερμιτζάκης απ’ τον ΟΦΗ!
Σαν κύριοι αποφάσισαν να χωρίσουν τους δρόμους τους ο ΟΦΗ κι ο Παύλος Δερμιτζάκης.

Μετά τις συζητήσεις των τελευταίων ημερών -και χωρίς να χαλάσουν τις σχέσεις τους- οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους.

Κάτι που έγινε «με βαριά καρδιά» απ’ την πλευρά του ΟΦΗ, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος Μάνθος Πουλινάκης, ο οποίος τόνισε πως για την κακή πορεία της ομάδας δεν φταίει μόνο ο απερχόμενος τεχνικός.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΦΗ

«Η ΠΑΕ ΟΦΗ ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας με τον Παύλο Δερμιτζάκη. Ο πρώην πλέον τεχνικός του ΟΦΗ συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Μάνθο Πουλινάκη και συμφώνησαν από κοινού να λυθεί η συνεργασία τους.

Η ΠΑΕ ΟΦΗ εύχεται κάθε επιτυχία στον Παύλο Δερμιτζάκη στην συνέχιση της προπονητικής του καριέρας και να ξέρει ότι η πόρτα της ομάδας θα είναι πάντα ανοικτές για να επιστρέψει και να δείξει τις αδιαμφισβήτητες ικανότητες του, που για διάφορες συγκυρίες δεν μπόρεσε να δείξει στην πρώτη του συνεργασία με την ομάδα μας.

Για το θέμα της λύσης της συνεργασίας με τον Παύλο Δερμιτζάκη ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ Μάνθος Πουλινάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Πήραμε μια απόφαση με πολύ βαριά καρδιά να τερματίσουμε την συνεργασία με έναν άνθρωπο που ήταν τιμή μου που τον γνώρισα και συνεργάστηκα μαζί του. Είναι δεδομένο ότι για την μέτρια βαθμολογική πορεία της ομάδα δεν ευθύνεται μόνο ο ίδιος, αλλά όπως γίνεται στο ποδόσφαιρο ο προπονητής είναι το εύκολο «θύμα».

Δεν έχω μιλήσει με κανένα προπονητή αλλά πλέον θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα. Να πάρουμε έναν προπονητή που θα είναι κοινά αποδεκτός, να τονώσει την ψυχολογία για να έρθουν άμεσα τα θετικά αποτελέσματα αλλά φυσικά και να είναι στα οικονομικά δεδομένα της ομάδας καθώς όπως έχω επαναλάβει πολλές φορές ο πρώτος και μεγάλος στόχος είναι η οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ μέσα από το 3ετές πρόγραμμα που έχουμε εκπονήσει από την περυσινή περίοδο».

Πανιώνιος ο… δεύτερος!!

Πανιώνιος ο… δεύτεροςΤην πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου πήρε ο Πανιώνιος, νικώντας στη Νέα Σμύρνη τον Κολοσσό με 82-65 σε νοκ άουτ αγώνα για τους «8» της διοργάνωσης. Οι «κυανέρυθροι», που έγιναν η δεύτερη ομάδα μετά τον Παναθηναϊκό που παίρνει το εισιτήριο για την τετράδα, δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα, με εξαίρεση την τρίτη περίοδο.

Κορυφαίος για τους νικητές ο ΜακΚόλουμ. Ο Όσμπι ξεχώρισε για τους φιλοξενούμενους.

Όσο για τον αντίπαλο του Πανιωνίου στην ημιτελική φάση; Όταν γίνουν γνωστές και οι άλλες δύο ομάδες της τετράδας θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για τα ζευγάρια των ημιτελικών, οι οποίοι θα διεξαχθούν τον Δεκέμβριο. Και εκεί οι αγώνες θα είναι νοκ άουτ.

Το ματς



Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι πήραν γρήγορα προβάδισμα στο σκορ και εκμεταλλευόμενοι την… υποτυπώδη άμυνα του Κολοσσού πέτυχαν 27 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο χτίζοντας παράλληλα διψήφια διαφορά (27-17). Και οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν σταμάτησαν με επιμέρους 14-4 (46-26) στην δεύτερη περίοδο και περιορίζοντας τους αντιπάλους τους μόλις στους 11 πόντους κατάφεραν να οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με πλεονέκτημα 17 πόντων (48-31).

Οι «θαλασσί» επέστρεψαν φορτσάτοι στο παρκέ και ροκάνισαν γρήγορα τη διαφορά (52-45) χάρις στον Όσμπι στο μαρκάρισμα του οποίου δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα οι παίκτες του Πανιωνίου. Και η πίεση τους συνεχίστηκε πλησιάζοντας στους έξι (56-50) ενάμισι λεπτό πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Ωστόσο στο χρόνο που υπολειπόταν οι Νεοσμυρνιώτες κατάφεραν να επαναφέρουν το διψήφιο προβάδισμά τους (62-52). Στο δεκάλεπτο που απέμενε οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω μειώνοντας εκ νέου στους έξι (67-61) όμως κάπου εκεί ξέμειναν από δυνάμεις. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου βρήκε ευκαιρία, έτρεξε επιμέρους 15-4 φτάνοντας στη νίκη με 82-65.

Τα δεκάλεπτα: 27-17, 48-31, 62-52, 82-65 Πηγή: sport-fm.gr

«Ξεχωριστή σημασία το ντέρμπι»

sigalas_2007_10_1_15_26_31_b
Ο Γιώργος Σιγάλας  o οποίος αγωνίστηκε στο παρελθόν τόσο στην Άρη όσο και στον ΠΑΟΚ φιλοξενήθηκε στον Arena Fm 89,4 και μίλησε για το μεγάλο σημερινό ντέρμπι αλλά και για το επίπεδο του μπάσκετ στην Ελλάδα.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Μπορεί όντως το συγκεκριμένο παιχνίδι να μην έχει πλέον την αίγλη που είχε στο παρελθόν αλλά θεωρώ ότι και φέτος έχει μια ξεχωριστή σημασία γιατί βρίσκεται στο πλαίσιο μιας αναδιοργάνωσης των τμημάτων των δυο ομάδων, και ο Άρης μετά την δύσκολη περσινή χρονιά με όλα τα προβλήματα που έχει, φέτος έχει γίνει μια καλή προσπάθεια. Αλλά και στον ΠΑΟΚ ο οποίος θέλει να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο από πέρσι. Όλο αυτό, οι στόχοι των δυο ομάδων μας προετοιμάζουν με μεγάλο ενδιαφέρον για το σημερινό παιχνίδι. Πάντα το ΠΑΟΚ-Άρης θα είναι ένα πολύ δυνατό ντέρμπι. Θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι στόχος το κύπελλο και για τις δυο ομάδες, ή έστω η συμμετοχή τους στον τελικό».
Για το επίπεδο του μπάσκετ στην Ελλάδα: «Τα τελευταία χρόνια αρκετά παιδιά έχουν φύγει στο εξωτερικό για να βρουν μια καλύτερη τύχη, η υπόλοιπη πρώτη σειρά μένει στις δυο μεγάλες ομάδες, και δεν έχει αναπτυχθεί μια βάση του μεσαίου παίκτη, που κάποτε ήταν πάρα πολλοί, πολύ χρήσιμοι και αρκετά ταλαντούχοι θα έλεγα. Τα τελευταία χρόνια είναι μετρημένοι στα δάχτυλα οι καλοί παίκτες και δεν υπάρχει μια μεγάλη βάση των νέων παικτών από πίσω. Η οικονομική κατάσταση είναι πολύ δύσκολη με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν πολύ τα πράγματα. Το επίπεδο των ξένων παικτών δεν είναι αυτό που ήταν πριν από μερικά χρόνια παρόλα αυτά πέρσι τουλάχιστον υπήρχε αρκετή ισοδυναμία στις ομάδες και τουλάχιστον υπήρχε ενδιαφέρον στο αποτέλεσμα».
Πηγή: arenafm.gr

“Μετέφερε τις εμπειρίες σου από το γήπεδο”

virtualpaok
Μια πρωτότυπη κίνηση ετοίμασε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ για τους φίλους της ομάδας στα εντός έδρας παιχνίδια του «Δικεφάλου» στο πρωτάθλημα της Α1 στο μπάσκετ.
Πιο συγκεκριμένα, μέσω του ΠΑΟΚ virtual Sports Arena, μπορούν οι φίλαθλοι της ομάδας να δουν μία εντυπωσιακή πανοραμική εικόνα του γηπέδου, την οπτική πλευρά που έχει ο κάθε φίλαθλος ανάλογα με το διάζωμα από το οποίο παρακολουθεί τον αγώνα, ενώ υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής με το ανέβασμα φωτογραφιών και βίντεο.
Η σχετική ενημέρωση:
Μαζί με την επίσημη έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, ξεκινά σήμερα και το PAOK virtual Sports Arena, μία εικονική περιήγηση στο «Παλατάκι», με την πανοραμική όψη του γηπέδου. Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα έχουν την δυνατότητα να μεταφέρουν και να «ποστάρουν» τις δικές τους εμπειρίες από το γήπεδο, με φωτογραφίες και βίντεο, που θα μπορούν να ανεβάσουν, χρησιμοποιώντας το νέο project της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, το οποίο δημιούργησε η εταιρία VILABS και θα τεθεί σε λειτουργία σήμερα και ενόψει του αγώνα Κυπέλλου ΠΑΟΚ – Άρης.
Για πρώτη φορά, όλες οι στιγμές που ζούμε στο «Παλατάκι» μας συγκεντρωμένες στο διαδίκτυο. Στο PAOK virtual Sports Arena, μπορούν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ να δουν μία εντυπωσιακή πανοραμική εικόνα του γηπέδου, την οπτική πλευρά που έχει ο κάθε φίλαθλος ανάλογα με το διάζωμα από το οποίο παρακολουθεί τον αγώνα, ενώ υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής με το ανέβασμα φωτογραφιών και βίντεο.
Σήμερα με αφορμή τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΡΗ και την έναρξη των επίσημων αγώνων της ομάδας, σας παρουσιάζουμε την νέα διαδικτυακή εφαρμογή PAOK Virtual Sports Arena http://paokbc.virta.gr , μια συνεργασία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ  και της εταιρίας VILABS.
Πως μπορείς να συμμετέχεις?
ΤΡΑΒHΞΕ φωτογραφίες και βίντεο από τον σημερινό αγώνα, όπως τις βίωσες στην κερκίδα
ΣΥΝΔΕΣΟΥ στο paokbc.virta.gr
ΑΝΕΒΑΣΕ τις καλύτερες φωτογραφίες και βίντεο
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ και ΣΧΟΛΙΑΣΕ τις εμπειρίες των άλλων
Ξεκίνησε από τώρα να συγκεντρώνεις πόντους για τους διαγωνισμούς που έρχονται και γίνε και εσύ κομμάτι της διαδικτυακής μας κοινότητας.
Παρακολούθησε το σχετικό βίντεο και ανακάλυψε πως λειτουργεί εδώ.
Όλοι σήμερα στο Παλατάκι, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι τα σεζόν, δίπλα στον ΠΑΟΚ για την πρώτη νίκη της σεζόν, αλλά και για να  αποθανατίσουμε το φετινό ξεκίνημα της ομάδας μας με τον δικό μας τρόπο…
Πηγή: arenafm.gr

«Έκανα γνωστό τον Βενιζέλο»

galakt
Ο Νάσος Γαλακτερός που πέρασε και από τον ΠΑΟΚ και τον Άρη, φιλοξενήθηκε στον Arena 89,4 και αναφέρθηκε στο σημερινό (19:00) ντέρμπι των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.
Στην αρχή είπε αναφορικά με το τι κάνει αυτή την στιγμή:
«Είμαι σαν έφορος στην Εθνική Παμπαίδων και αφιλοκερδώς, το τονίζω. Το κάνω γιατί είναι χαρά να βρίσκεσαι με νέα παιδιά και να τους βοηθάς. Είναι το πως το βλέπει ο καθένας. Εγώ νιώθω ότι χρωστάω στο μπάσκετ. Πρέπει να δώσω πίσω μερικά πράγματα. Είναι τόσο μεγάλη η αγάπη από τον κόσμο οπότε το λιγότερο που έχω να κάνω είναι να δώσω κάτι στα παιδιά. Ακόμη και σε 100 παιδιά να μιλήσεις έστω και σε έναν να καταφέρεις να δώσει μερικά πράγματα είναι επιτυχία».
Σχολιάζοντας το συλλαλητήριο που είχε γίνει για να μεταγραφεί απο την ΑΕΚ στον ΠΑΟΚ είπε:

«Λένε πολλοί μας ταλαιπώρησες και μας έβγαλες στους δρόμους. Είναι μία κατάσταση που έγινε και δεν την ήθελα. Είχε πάρει και πολιτικές διαστάσεις. Εγώ ήθελα να παίξω μπάσκετ. Όλα τα άλλα ήταν περιττά. Δεν μου άρεσε καθόλου αυτό. Ήταν άσχετο με αυτό που ήθελα. Ήθελα να διακριθώ να παίξω να πάρω τίτλους. Όλα τα άλλα είναι καταστάσεις που δημιουργήθηκαν από άλλους. Όχι από έμενα. Να φανταστείτε ότι ο δικηγόρος ο δικός μου και του ΠΑΟΚ ήταν ο Βενιζέλος και έτσι έγινε  γνωστός. Είναι μερικά πράγματα που συμβαίνουν ενώ δεν τα θες».
Για τα ΠΑΟΚ-Άρης:«Μίλησα πρόσφατα με έναν φίλο μου και μου λέει κάθε φορά που ακούω εσάς τους μπασκετμπολίστες να μιλάτε για μπάσκετ  μας κάνετε να νιώθουμε 60 χρονών. Το παιχνίδι πριν πολλά χρόνια ήταν τελικός.  Σήμερα είναι καινούργιες ομάδες και δεν γνωρίζουμε την δυναμική τους. Μου κάνει εντύπωση επίσης ότι αυτήν την στιγμή ο μεγαλύτερος σταρ του ΠΑΟΚ είναι ο πρόεδρος του. Και αυτό είναι το πρόβλημα στο μπάσκετ. Δεν βγαίνουν σταρ. Όταν βλέπεις τις ομάδες να αλλάζουν παίκτες κάθε χρόνο δεν μπορείς να ταυτιστείς. Γιατί παλιά μένανε οι Έλληνες αλλά τώρα αλλάζουν και αυτοί. Τώρα γίνεται με τεράστια ευκολία. Ο φίλαθλος ταυτίζεται με σημαίες. Αλλά η σημαία είναι εχθρός του επαγγελματισμού. Έχουμε από την μία τον επαγγελματισμό που φέρνει χρήματα και ενδεχομένως δεν με συμφέρει και εμένα, αλλά από την άλλη ο κόσμος δεν μπορεί να ταυτιστεί» για να προσθέσει:
«Βλέπεις γιατί λέμε ότι ο κόσμος έχει φύγει από τα γήπεδα. Δεν μπορείς να ταυτιστείς με κανέναν. Ήξερες ότι παλιά στον Άρη είναι ο Γκάλης στον ΠΑΟΚ είναι ο Πρέλεβιτς. Τώρα την μία είναι στον Ολυμπιακό την άλλη στον Άρη και μετά στο εξωτερικό».
Ενώ συμπλήρωσε:«Οι ομάδες είναι καινούργιες. Εγώ θέλω να σταθώ σε μία μεταγραφή του Άρη τον Λαρεντζάκη. Θεωρώ ότι έχει να δώσει γιατί τον ξέρω. Το τι θα συμβεί στον αγώνα κανείς δεν το ξέρει. Μετά άλλο ενδιαφέρον είναι το προπονητικό τιμ και των δύο ομάδων. Και ο Σούλης Μαρκόπουλος είναι έμπειρος και ο Αγγέλου που είναι χρόνια έχει μία οντότητα. Και οι δύο είναι έμπειροι και θέλω να δω πως θα το χειριστούν το παιχνίδι».
Για να αναφερθεί μετά στα ντέρμπι της εποχής του:«Το μαγικό στο Αλεξάνδρειο είναι πως από ασπρό-μαυρο  γινόταν μέσα σε μέρες κιτρινό- μαυρο. Αυτό ήταν εντυπωσιακό. Το ίδιο γήπεδο άλλη ατμόσφαιρα. Γιατί όπως και να το κάνουμε ο κόσμος είναι που κάνει την διαφορά».
Για την κατάκτηση του κυπέλλου το 1995 και τα προβλήματα που υπήρξαν είπε :«Σε εκείνο το Κύπελλο είχε φύγει η μισή ομάδα και ήμασταν σε ένα καφέ. Και λέμε έχουμε και έναν τελικό. Πάμε να το πάρουμε, έχουμε να κάνουμε κάτι άλλο; Η απόφαση ήταν στιγμιαία στον καφέ πάνω. Βέβαια όταν μπαίνεις σε ένα γήπεδο που είναι γεμάτο με τον κόσμο σου τι άλλο θες».
Για το κύπελλο Κόρατς πόυ κατέκτησε με τον ΠΑΟΚ τόνισε :«Θυμάμαι επίσης το Κόρατς στην Τεργέστη. Φαινόταν από τα αποδυτήρια ότι θα κερδίζαμε. Για μένα ήταν ο τέλειος τελικός. Δεν υπήρχαν αμυντικά και επιθετικά ριμπάουντ. Καταλάβαινες ότι θα κερδίσουμε από τα αποδυτήρια. Με το που έμπαινε κάποιος στο γήπεδο έλεγε θα νικήσουμε» και συνέχισε: «Έχω βρεθεί σε γήπεδο που βρίζαν όλοι και από αυτό ενέργεια παίρνεις. Όταν μπαίνεις και σε βρίζουν παίρνεις πολλή δύναμη. Μπορεί να ακούγεται περίεργο.  Αυτό που θυμάμαι επίσης για τα Άρης-ΠΑΟΚ είναι ότι παλαιότερα δεν ήταν μόνο το ντέρμπι μέσα στο γήπεδο. Ήταν σε όλη την πόλη. Ήταν η καζούρα μία εβδομάδα πριν και μία εβδομάδα μετά”.
Πού μπορεί να φτάσει το ελληνικό μπάσκετ:«Σφραγίδα του ελληνικού μπάσκετ πάντα θεωρώ ότι για  κάθε χώρα  είναι η Εθνική. Φέτος δεν μπορώ να καταλάβω πως έγινε και αποκλειστήκαμε. Σε υλικό είχαμε την καλύτερη ομάδα και δεν μπορώ να καταλάβω πως βρεθήκαμε εκτός. Πάλι καλά που έχουμε και δύο ομάδες (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός) που πρωταγωνιστούν. Θα μπορούσαμε να μην έχουμε ούτε αυτές».
Πηγή: arenafm.gr

«Κρύβει παγίδες το παιχνίδι»

soumpotis
Ο Λευτέρης Σούμποτις μίλησε στον Arena 89,4 από τον Λίβανο όπου δουλεύει ως προπονητής ,  και αναφέρθηκε στις μνήμες του από τους αγώνες ΠΑΟΚ-Άρης αλλά και την σημερινή αναμέτρηση των δύο ομάδων.
«Δύσκολο παιχνίδι για τον Άρη γιατί από ότι είδα θα είναι πολύ κόσμος του ΠΑΟΚ. Οι παίκτες δεν το έχουν ζήσει αλλά  έχουν ακούσει και πληροφορήθηκαν από γύρω και εύχομαι να κερδίσει το μπάσκετ πρώτα από όλα. Και δεύτερον να κερδίσει η ομάδα μου. Η ομάδα που ίδρωσα σαν παίκτης και σαν προπονητής. Αν ήταν στην έδρα του Άρη με τον κόσμο θα έλεγα ότι μπορώ να το παίξω και στο στοίχημα. Αλλά επειδή παίζεται στην Πυλαία είναι δύσκολο. Ο Άρης έχει δυνατότητες και αν μπουν χωρίς φόβο και χωρίς κόμπλεξ μπορούν να κερδίσουν» για να προσθέσει:
«Και οι δύο ομάδες αλλάξανε πολύ από πέρσι. Ο ΠΑΟΚ με την αποχώρηση του Παπαδόπουλου  δεν είναι όπως ήταν πέρσι και ο Άρης έχει αλλάξει πολλούς παίκτες. Για πρώτο τόσο σημαντικό παιχνίδι κρύβει παγίδες. Εγώ θα έχω προπόνηση και θα παρακολουθήσω το δεύτερο ημίχρονο»
Μετά διηγήθηκε ένα περιστατικό βάση του οποίου κατάλαβε όταν είχε πρωτοέρθει στην Ελλάδα, το πόσο σημαντικό ντέρμπι είναι:
«Εγώ το 86’ που ήρθα, ήμασταν σε ένα τουρνουά και γινόταν στην Ελλάδα η κλήρωση ενώ τότε δεν υπήρχαν κινητά. Εγώ δεν μίλαγα καλά ελληνικά αλλά συζητούσανε όλοι και λέγανε ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ. Και νόμιζα ότι παίζουμε την πρώτη αγωνιστική. Ρωτάω  και μου λένε παίζουμε την τέταρτη. Δεν τους ενδιάφερε τίποτα. Μόνο για τον ΠΑΟΚ . Και εκείνη την στιγμή το κατάλαβα. Και έπειτα  έλεγα ότι για να πάρεις το πρωτάθλημα και να είσαι πρώτος στην πόλη, πρέπει να περάσεις τον ΠΑΟΚ. Και όταν μπει στο μυαλό σου αυτό δεν βγαίνει. Ειλικρινά στο πρώτο παιχνίδι ήμασταν πίσω από τον πάγκο και οι φίλαθλοι πέταγαν κέρματα και διάφορα. Ήταν θερμοί αλλά επειδή είδα άγριες φάτσες τσατίστηκα και νομίζω έβαλα 28 πόντους. Δεν είχα συνηθίσει τέτοια πράγματα και ήταν κάτι πρωτόγνωρο αυτό το μίσος για να μας φοβίσουν. Εγώ ίσα-ίσα πήρα τα πάνω μου»
Αν του λείπουν αυτά τα ντέρμπι:«Πάρα πολύ μου λείπουν. Βέβαια ήρθα και πριν από τρία χρόνια  και παίξαμε στα ημιτελικά. Ήταν δύσκολο για μένα εκείνο το βράδυ του αποκλεισμού γιατί δεν είχα συνηθίσει να χάνω από τον ΠΑΟΚ και το ξεπέρασα πολύ δύσκολα»
Για να συνεχίσει αναφερόμενος στον κόσμο:«Βλέπω καθημερινά την υποστήριξη ειδικά τώρα που έφυγαν αυτοί που ήθελαν να κάνουν μικρό τον Άρη.  Καθημερινά λαμβάνω μηνύματα και η αγάπη δεν έχει σταματήσει ποτέ. Πέρασα σαν προπονητής και σαν παίκτη αλλά την ομάδα που ίδρωσες πρέπει να την αγαπάς. Στον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό δεν  έτρεξα. Ήμουν προπονητής. Δεν κυνηγούσα. Στο Άρη όμως το έκανα. Με δένει κάτι με όλες τις ομάδες που πέρασα αλλά η αγάπη στον Άρη είναι άλλη»
Για την εκδήλωση προς τιμήν του Γκάλη:«Αυτά τα έχω πει και τότε στην εκδήλωση. Εκείνη την μέρα δεν μπορούσα να αφήσω την ομάδα είχαμε ματς. Έβλεπα το βράδυ το παιχνίδι και θυμήθηκα τα παλιά. Το δικαιούται ο Νίκος . Μόνο αυτό δείχνει ότι ο Άρης ξαναγυρνάει στις παλιές εποχές. Εκτιμά την ιστορία του γιατί όποιος δεν εκτιμά το παρελθόν δεν έχει μέλλον, και τώρα βλέπω λαμπερό το μέλλον»
Πηγή: arenafm.gr

Ντίνος Αγγελίδης στο Metropolis: «Καμία σχέση με τα ντέρμπι του παρελθόντος»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής του Άρη και του ΠΑΟΚ, Ντίνος Αγγελίδης ενόψει του σημερινού ντέρμπι Κυπέλλου ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Όπως και να έχει είναι ένα ντέρμπι το οποίο, όμως, δεν θυμίζει σε τίποτα αυτά του παρελθόντος, όπως και γενικότερα το μπάσκετ που αγάπησα και εγώ και όλος ο φίλαθλος κόσμος σε ελάχιστα θυμίζει την τελευταία δεκαετία, αν εξαιρέσει κανείς τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό που διαθέτουν μεγάλα μπάτζετ. Είναι κρίμα για ομάδες κλάσης όπως ο Άρης και ο ΠΑΟΚ να είναι σε αυτό το επίπεδο χωρίς να διεκδικούν διακρίσεις. Παρ' όλα αυτά είναι καλό που υπάρχουν και στις δύο ομάδες άνθρωποι με κέφι, θέληση και διάθεση για προσφορά. Είναι από τα κλασικά ντέρμπι ασχέτως σε τί κατάσταση βρίσκονται οι δύο αντίπαλοι. Είμαστε ακόμη στην αρχή, οι ομάδες δεν είναι έτοιμες και θεωρώ πως ένα τέτοιο ντέρμπι το αποτέλεσμα θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Όπως είναι λογικό, θα ήθελα να επικρατήσει ο Άρης, αφού εκεί έπαιξα περισσότερα χρόνια. Εύχομαι πάντως να γίνει ένα καλό παιχνίδι, να κερδίσει ο καλύτερος και να ευχαριστηθούν μπασκετικό θέαμα όσοι βρεθούν στο γήπεδο». Πηγή: metrosport.gr

Τεκμήρια διαβίωσης μόνο για ελεύθερους επαγγελματίες!

Τίτλοι τέλους για τα τεκμήρια που επιβαρύνουν μισθωτούς-συνταξιούχους - Έρχεται ηλεκτρονικός έλεγχος του «πόθεν έσχες» για κινητή και ακίνητη περιουσία 8,5 εκατ. φορολογουμένων.

Τεκμήρια διαβίωσης μόνο για ελεύθερους επαγγελματίες
Στην κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης από το 2014 προχωρά η κυβέρνηση, καθώς τίθεται σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο.

Ο ηλεκτρονικός έλεγχος του «πόθεν έσχες» για την ακίνητη και κινητή περιουσία των φορολογουμένων αναμένεται να διορθώσει τις «αδικίες που συνέβαιναν με τα τεκμήρια διαβίωσης», όπως εξήγησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Φέτος είναι η τελευταία χρονιά που θα ισχύουν τα τεκμήρια για κατοικίες, ιδιωτικά σχολεία, σκάφη αναψυχής, πισίνες, πολυτελή αυτοκίνητα και οικιακές βοηθούς.

Οπως αναφέρει σήμερα το Εθνος, ο Γιάννης Στουρνάρας δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει πως τα τεκμήρια θεσμοθετήθηκαν σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η φοροδιαφυγή κυρίως από τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Τι είναι το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο

Το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο θα ενεργοποιηθεί εντός του 2014, μέσω του οποίου καθιερώνεται ο ηλεκτρονικός έλεγχος του «πόθεν έσχες» για την ακίνητη και την κινητή περιουσία 8,5 εκατ. φορολογουμένων και θα παρακολουθούνται όλες οι συναλλαγές και η καταναλωτική συμπεριφορά τους.

Με το περιουσιολόγιο η εφορία ανοίγει για κάθε φορολογούμενο ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο που θα περιέχει πλήρη στοιχεία για όλα τα εισοδήματα, κινητά και ακίνητα, τα δάνειά του, οι καταθέσεις του, ακόμη και οι λογαριασμοί του για το φως, το νερό και το τηλέφωνο.

Τα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες, αυτοκίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία θεσπίστηκαν και εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά το 1978 από τον αείμνηστο Αθ. Κανελλόπουλο με στόχο τομν προσδιορισμό με τεκμαρτό τρόπο των εισοδημάτων όλων των φορολογουμένων.

Πηγή: protothema.gr

Πλάνα και αναμονή για Σωκράτη!

Την ενδεκάδα που σκοπεύει να παρατάξει κόντρα στην Σλοβακία δοκίμασε στη πρωινή προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος είδε τον Παπασταθόπουλο να συνεχίζει το ατομικό του πρόγραμμα.

Πλάνα και αναμονή για Σωκράτη
Τα χαρτιά του όσον αφορά την ενδεκάδα που σκοπεύει να παρατάξει στο μεθαυριανό παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας με την Σλοβακία άνοιξε ο Φερνάντο Σάντος.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός σκοπεύει να παρατάξει με 4-3-3 την «γαλανόλευκη», ενώ τα πράγματα δείχνουν να ξεκαθαρίζουν για την άμυνα και φαίνεται πως έχει μόνο ένα δίλημμα για το δεξί άκρο της επίθεσης.

Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος στο οικογενειακό δίτερμα έβαλε κάτω από τα δοκάρια τον Καρνέζη, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – είχε τους Τοροσίδη, Μανωλά, Σιόβα (αυτοί θα παίξουν, εφόσον δεν τα καταφέρει ο Παπασταθόπουλος) και Χολέμπας.

Στη θέση του απόντα – τιμωρημένου Κατσουράνη ως αμυντικό χαφ θα παίξει ο Τζιόλης, ο οποίος θα έχει ως εσωτερικούς χαφ τους Νίνη (αριστερά) και Μανιάτη (δεξιά). Την τριάδα της επίθεσης έπαιξαν ο Σαμαράς, Σαλπιγγίδης και ο Μήτρογλου στην κορυφή.

Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος ο Σάντος έκανε μόλις μία αλλαγή στους «βασικούς», περνώντας στη θέση του «Σάλπι» τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Ο Σάντος δείχνει τις προτιμήσεις του και φαίνεται πως έχει μόνο ένα «δίλημμα» για το δεξί άκρο της επίθεσης, με τον Σαλπιγγίδη θεωρητικά να έχει ένα μικρό προβάδισμα.

Όσον αφορά τον Παπασταθόπουλο, ακολούθησε ξανά το πρωί ατομικό πρόγραμμα και το απόγευμα – σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής – θα δοκιμάσει να προπονηθεί κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα.

Η απογευματινή προπόνηση είναι προγραμματισμένη στις 17:30. Πηγή: sport-fm.gr

Κίνδυνος αναβολής στα εθνικά πρωταθλήματα!

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να αναβληθεί η πρώτη αγωνιστική στα εθνικά πρωταθλήματα μπάσκετ (πλην Α1 Ανδρών) λόγω έλλειψης άδειας λειτουργίας σε πολλά κλειστά γήπεδα.

Κίνδυνος αναβολής στα εθνικά πρωταθλήματα
Προς μαζική αναβολή οδεύουν τα εθνικά πρωταθλήματα μπάσκετ που βάσει προγράμματος ξεκινούν αυτό το Σαββατοκύριακο. Αιτία είναι ότι πολλά κλειστά γυμναστήρια, που φιλοξενούν αγώνες, δεν έχουν εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια λειτουργίας που απαιτείται από την Πολιτεία και η οποία χορηγείται μετά από εξέταση από αρμόδια επιτροπή.

Για να δοθεί περισσότερος χρόνος στα σωματεία να φροντίσουν να εξασφαλίσουν άδεια, είναι ορατό το ενδεχόμενο να αναβληθεί ολόκληρη η πρώτη αγωνιστική που είναι προγραμματισμένη για το διήμερο 12-13 Οκτωβρίου σε Α2, Β’ και Γ’ Εθνική Ανδρών, όπως και σε Α1 κι Α2 Εθνική Γυναικών.

Αντίθετα, δεν υπάρχει πρόβλημα για τη διεξαγωγή των αγώνων της Α1 Ανδρών, που θα γίνουν κανονικά το τριήμερο 12-14 Οκτωβρίου.Πηγή: sport-fm.gr

Προημιτελικά κυπέλλου μέρος δεύτερο!

Με το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης στη Πυλαία και την αναμέτρηση του Πανιωνίου με τον Κολοσσό Ρόδου στη Νέα Σμύρνη, συνεχίζεται η νοκ άουτ φάση των προημιτελικών του κυπέλλου μπάσκετ.

Προημιτελικά κυπέλλου μέρος δεύτερο
Ο Παναθηναϊκός είναι από χθες η πρώτη ομάδα των ημιτελικών του φετινού κυπέλλου Ελλάδας. Ο κάτοχος του περυσινού τροπαίου και πολυνίκης του θεσμού, δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί κόντρα στον ΑΓΟΡ, που εμφανίστηκε ανταγωνιστικός μόνο για ένα ημίχρονο. Οι «πράσινοι» περιμένουν πλέον τους πιθανούς αντιπάλους τους από τους τρεις εναπομείναντες προημιτελικούς, δύο εκ των οποίων διεξάγονται σήμερα (9/10) και χαρακτηρίζονται πιο αμφίρροποι απ’ όλους, μια και εύκολο είναι θεωρητικά και το έργο του Ολυμπιακού στον αυριανό τελευταίο χρονικά αγώνα αυτής της φάσης με τον Ηλυσιακό στα Ιλίσια.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα, στην Πυλαία, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στις 19:00 τον Άρη στο πάλαι πότε μεγάλο ντέρμπι του ελληνικού μπάσκετ. Οι «αιώνιοι» της Θεσσαλονίκης δίνουν το πρώτο τους επίσημο παιχνίδι της σεζόν, έχοντας ολοκληρώσει το ρόστερ τους και τα φιλικά προετοιμασίας. Όπως είναι φυσικό, θα τα δώσουν όλα για τη πρόκριση στα ημιτελικά, αφού πάντα μία νίκη κόντρα στον μεγάλο αντίπαλο δίνει άλλη αίγλη και δυναμώνει ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας. Ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, με τον Σούλη Μαρκόπουλο από πλευράς δικεφάλου να απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο να βοηθήσει μαζικά την ομάδα για τη πρόκριση και τον Βαγγέλη Αγγέλου στην αντίπερα όχθη να προτρέπει τους παίκτες του να εμπνευστούν από το παρελθόν για το «διπλό».

Τρεις ώρες νωρίτερα, στο κλειστό της οδού «Αρτάκης» ο Πανιώνιος που άφησε μέτριες εντυπώσεις στο τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» του Ρεθύμνου, θέλει να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά κόντρα στον Κολοσσό και γιατί όχι, αν η κληρωτίδα δεν τον φέρει αντιμέτωπο με έναν εκ των «αιωνίων» να διεκδικήσει τη πρόκριση στον τελικό μετά από 23 χρόνια και αυτόν του 1991 στο ΣΕΦ όταν και κατέκτησε το τρόπαιο με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Οι ροδίτες έχουν έρθει στην Αθήνα για την έκπληξη, καθώς είναι ακόμα φανερά ανέτοιμοι αγωνιστικά και πήραν τη πρόκριση για την οκτάδα με δυσκολία στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Νέα Κηφισιά την Κυριακή (6/10).

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των προημιτελικών:


Τρίτη 8/10


Ρέθυμνο-Παναθηναϊκός 52-83

Τετάρτη 9/10
Πανιώνιος-Κολοσσός Ρόδου (16:00) ΔΤ
ΠΑΟΚ-Άρης (19:00) ΔΤ

Πέμπτη 10/10

Ηλυσιακός-Ολυμπιακός (19:00) ΔΤ
Πηγή: sport-fm.gr

«Στο δεύτερο ημίχρονο βγήκαν άλλοι διαιτητές»

Συνεχίζεται η δίκη για τα «στημένα» με τον μεγαλομέτοχο του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννη Καϋμενάκη και τον πρώην διαιτητή Δημήτρη Κύρκο να καταθέτουν για το «ντου» του Βαγγέλη Μαρινάκη στις 27 Νοεμβρίου του 2011.  
Τότε διεξήχθη στην Τρίπολη για την 11η αγωνιστικής της Super League το παιχνίδι του Αστέρα με τον Ολυμπιακό (2-0) με τον διαιτητή Κύρκο να σφυρίζει για τελευταία φορά στην καριέρα του.
Αναλυτικά οι διάλογοι της δίκης:
Πρώτος κατέθεσε ο Γιάννης Καϋμενάκης: «Για τα στημένα παιχνίδια ξέρω μόνο αυτά που ακούγονται τον Ψωμιάδη τον έχω δει τρεις φορές. Δεν είχαμε ιδιαίτερες σχέσεις. Στην Ελλάδα είμαι δυο τρεις μήνες τον χρόνο. Εμένα δεν με έχει πλησιάσει ποτέ άνθρωπος για να στηθεί παιχνίδι. Αυτά που ξέρω είναι ό,τι διαβάζω και ό,τι βλέπω σε τηλεοπτικές εκπομπές. Η UEFA έχει στείλει και για δικό μου ματς φάκελο. Για το Αστέρας-Πανθρακικός 3-1. Ήταν ένα φυσιολογικό παιχνίδι. Για τα άλλα ύποπτα ματς δεν ξέρω κάτι.
Εγώ κατήγγειλα έναν πρόεδρο ομάδας που πήγε σε αποδυτήρια διαιτητών. Όταν γνωρίζω κάτι το καταγγέλλω. Τα υπόλοιπα είναι καφενειακού επιπέδου και κουτσομπολιό».
Η εισαγγελέας Βιργινία Σακελλαροπούλου, τον ρώτησεΑυτά που καταγγείλατε στον αθλητικό εισαγγελέα, έχουν κάποια σχέση με την υπόθεση; Τι είχατε καταγγείλει;
«Κατήγγειλα ότι ο πρόεδρος και ο γενικός διευθυντής του Ολυμπιακού πήγαν στα αποδυτήρια των διαιτητών στον τελικό του κυπέλλου χωρίς να έχουμε προσκληθεί εμείς. Δεν ξέρω τι τους είπαν, πάντως στο δεύτερο ημίχρονο βγήκαν άλλοι διαιτητές. Αυτά βέβαια που έγιναν στον τελικό δεν έχουν σχέση με την υπόθεση».
Για τον διαιτητή Κύρκο ποια είναι η άποψή σας;
«Ο Κύρκος το τελευταίο του παιχνίδι ήταν το Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός στο οποίο κερδίσαμε 2-0. Μετά εξαφανίστηκε».
Η εξαφάνισή του έχει σχέση με το ότι είχε χάσει ο Ολυμπιακός;
«Δεν έχω στοιχεία για το αν οφείλεται σε αυτό».
Ποιοι μπορεί να ξέρουν για τα στημένα παιχνίδια;
«Οι παίκτες μπορεί να ξέρουν. Χωρίς ποδοσφαιριστές δεν μπορεί να στηθεί ματς».
Ποια είναι η άποψή σας για τον Γιάννη Παπακώστα;
«Έχω την καλύτερη άποψη. Δεν τον έχω ικανό για τέτοια πράγματα».
Ποια είναι η άποψή σας για τον Γιώργο Χριστοβασίλη;
«Είναι ένας ευγενέστατος άνθρωπος όποτε τον συναντώ. Ξέρω ότι δεν ζει από το ποδόσφαιρο. Μέχρι εκεί».
Ο Δημήτρης Κύρκος, πρώην διαιτητής κατέθεσε: «Δεν γνωρίζω κάτι για στημένους αγώνες».
Τον Μάκη Ψωμιάδη τον γνωρίζετε;
«Έχω σφυρίξει ένα ματς Καβάλα-Άρης. Ήταν κύριος απέναντί μου. Δεν υπέπεσε κάτι στην αντίληψή μου».
Για το Αστέρας-Ολυμπιακό 2-0 το 2012 που ήταν το τελευταίο του παιχνίδι στη διαιτησία, ο Δημήτρης Κύρκος ρωτήθηκε: Γιατί δεν ξαναδιαιτητεύσατε από τότε;
«Ήταν απόφαση της ΚΕΔ. Ίσως επειδή θεώρησαν ότι δεν πήγα καλά. Η ΚΕΔ κάνει ό,τι θέλει. Πιθανόν να με έκρινε ανεπαρκή».
Ο δικηγόρος του Μάκης Ψωμιάδη, Γιάννης Ηρειώτης, τον ρώτησε: Στις 17/04/2012 έχετε καταθέσει κάτι στον εισαγγελέα. Τι ήταν αυτό;
«Ότι μετά το ματς στην Τρίπολη, ήρθε ο κύριος Μαρινάκης στα αποδυτήρια».
Και τις σας είπε στα αποδυτήρια;
«Ό,τι λέει ένας αδικημένος πρόεδρος σε διαιτητές».
Τον αδικήσατε;
«Κατ' αυτόν, ναι».
Εδώ έχετε καταθέσει στον εισαγγελέα ότι σας είπε: «Πρέπει να ντρέπεσαι για τη σημερινή σου διαιτησία. Να προσέχεις από εδώ και πέρα, να παίζεις καλύτερα τον Ολυμπιακό». Το γράψατε στο φύλλο αγώνα αυτό;
«Όχι δεν το κρίναμε σκόπιμο».
Μετά τον αγώνα αυτόν, σας έγινε μια ενέδρα στα Γιάννενα. Ποιος μπορεί να το έκανε; Μπορεί να το έκανε ο Ψωμιάδης;
«Μου έστησαν μια ενέδρα που την απέτρεψε η αστυνομία. Ήταν μετά τον αγώνα Αστέρας-Ολυμπιακός. Ο καθένας θα μπορούσε να το είχε κάνει».
Μπορεί να το έκανε ο Ψωμιάδης;
«Ο Ψωμιάδης όχι. Από την ασφάλεια μου είπαν ότι ήταν φίλαθλοι του Ολυμπιακού».
Η εισαγγελέας ρώτησε: Αυτός ήταν ο λόγος που φύγατε από τη διαιτησία; Μετά την ενέδρα;
«Δεν ήταν αυτός ο λόγος, αλλά με φόβισε το περιστατικό».
Και τώρα ακόμη φοβισμένο σας βλέπουμε;
«Ναι μερικές φορές φοβάμαι».

Πηγή: gazzetta.gr

O... Όμηρος του ΠΑΟΚ και η νέα του καριέρα!!

Η «Μηχανή του Χρόνου» υποδέχεται τον... Όμηρο Ιωσηφίδη, που έγινε Ομάρι Τετράτζε αρκετό καιρό πριν έρθει στον ΠΑΟΚ! Ο «δικέφαλος» του έδωσε την ευκαιρία να «αναστήσει» την καριέρα του και πλέον, ως προπονητής, δεν ξεχνά την Τούμπα! Γράφει ο Θάνος Σαρρής.
Αθλητές που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν αφήσει το στίγμα τους, έχουν κάνει τον κόσμο να ασχοληθεί μαζί τους και να τους αναπολήσει, ακόμα κι αν δεν δικαίωσαν ποτέ τη φήμη τους, επανεμφανίζονται στη «Μηχανή του Χρόνου». Το gazzetta.gr εντοπίζει τα βήματά τους, ακολουθεί την πορεία τους και βρίσκει τις... νέες ασχολίες τους!
Όμηρος Ιωσηφίδης!
Όχι, δεν πρόκειται περί... ελληνοποίησης. Το «Όμηρος Ιωσηφίδης» ήταν το πραγματικό όνομα του πιτσιρικά από τη Γεωργία, ο οποίος, από μικρός, επέλεξε να ακολουθήσει το δρόμο της μπάλας, σε αντίθεση με τη μάνα του που τον έστελνε στο ωδείο για να μάθει ακορντεόν! Ωστόσο, οι γονείς του πείστηκαν, παρότι η ασθενική σωματοδομή του δεν τους γέμιζε το μάτι και τον έγραψαν στις ακαδημίες της Αβάζα, όπου επικεφαλής ήταν ο θρυλικός Μιχαήλ Μέσχι, ο οποίος είχε επονομαστεί ως «Γεωργιανός Γκαρίντσα» και είχε γράψει τη δική του ιστορία στο ποδόσφαιρο της Σοβιετικής Ένωσης τη δεκαετία του 60'. Μάλιστα, έχει δώσει και το γήπεδό του στο μεγαλύτερο στάδιο της Τιφλίδας, εκεί όπου παίζει και η Εθνική ομάδα.
Το 1987, ο... Όμηρος πήρε μεταγραφή για την αγαπημένη του Ντιναμό Τιφλίδας, η οποία ουσιαστικά τον έκανε να αγαπήσει το ποδόσφαιρο. Από μικρό παιδί ο πατέρας του τον έπαιρνε μαζί στο γήπεδο και η μπάλα δεν άργησε να του γίνει εμμονή! Χρειάστηκε μόλις δύο μήνες για να «εντοπιστεί» από την ομάδα Νέων της Σοβιετικής Ένωσης, με την οποία το 1988 κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ευρώπης. Την ίδια χρονιά, καλείται και στον στρατό, ωστόσο η ομάδα φροντίζει να τον κρατά εκτός στρατοπέδου για να αφιερώνεται στο ποδόσφαιρο. Ένα χρόνο μετά, η πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση θα οδηγούταν στο μαρασμό...

Και εγένετο Τετράτζε!
Στα περισσότερα κρατίδια που βρίσκονταν πίσω από το «σιδηρούν παραπέτασμα»,η πτώση του σοσιαλισμού συνέπεσε με μία έξαρση του εθνικισμού. Σε πολλούς τομείς προσπάθησαν να επιστρέψουν στις παραδόσεις που υπήρχαν προ Σοβιετικής Ένωσης και η Γεωργία δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Έτσι, ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Νοντάρια Αχαλκάτσι, κάλεσε τον Ιωσηφίδη και του ζήτησε να αλλάξει όνομα, αλλιώς θα του... έκοβε τη μπάλα! Ο θείος του ήταν εκείνος που τον ώθησε στην απόφαση: «Αν δεν θέλετε το παιδί σας να ζει όπως κι εσείς θα πρέπει να αλλάξει όνομα», είπε στους γονείς του. Το Όμηρος έγινε... Ομάρι και ο πιτσιρικάς πήρε το Τετράτζε από τη γιαγιά του. Με τη διάσπαση, ο Τετράτζε επέλεξε την Εθνική ομάδα της Ρωσίας, η οποία είχε τι δικαίωμα να τον εντάξει στο δυναμικό της, καθώς δεν είδε τη Γεωργία να ενδιαφέρεται. Με την «Αρκούδα» έκανε 37 εμφανίσεις.
Οι αποτυχημένες προσπάθειες
Ο Τετράτζε ήρθε στην Ελλάδα για τον ΠΑΟΚ, ωστόσο είχαν προηγηθεί κι άλλες, ανεπιτυχείς προσπάθειες απόκτησής του. Αρχικά, ο Όλεγκ Μπλαχίν προσπάθησε να τον πάρει στον Ολυμπιακό και στη συνέχεια στον ΠΑΟΚ, ενώ το 1996 είχε μπει στο στόχαστρο και του Ντούσαν Μπάγεβιτς.  Η πρώην σύζυγος του Μπλαχίν είχε πάει μάλιστα αυτοπροσώπως να τον συναντήσει για να τον πείσει να πάει στον Ολυμπιακό, ωστόσο η διοίκηση της Ντιναμό μπλόκαρε τη μεταγραφή, ενώ έκανε το ίδιο και όταν τον προσέγγισε ως τεχνικός του ΠΑΟΚ. Το 1996, με τον Μπόρις Γέλτσιν να σπάει το εμπάργκο της Γιουγκοσλαβίας, ο Ντούσκο παρακολούθησε την αναμέτρηση των πλάβι με τη Ρωσία, στην οποία αγωνίστηκε ο Τετράτζε. Αμέσως τον προσέγγισε, ωστόσο ο τότε τεχνικός του στην Αλάνια Βλαντικαβκάζ, Βαλέρι Γκαζάεφ, του μπλόκαρε τη μεταγραφή, θέλοντας να τον στείλει στο Καμπιονάτο.

Το όνειρο που έγινε εφιάλτης
Ο προπονητής του δικαιώθηκε και το 1997 έκανε το βήμα για τη Ρόμα! Προηγουμένως, είχε περάσει από την Ματσχάλι Οζουργκέτι ή Ιμπέρι Τιφλίδας και στη συνέχεια έκανε το βήμα για τη Ντιναμό Μόσχας. Ως παίκτης της αγωνίστηκε στο Μουντιάλ του 1994 και με προπονητή τον Γκαζάεφ, τον οποίο είχε και στην Ντιναμό, κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ρωσίας με την Αλάνια Βλαντικαβκάζ, ενώ έπαιξε και στο Euro 96.
Πήγε στους Τζιαλορόσι με πολλές ελπίδες, όμως, κατάφερε να κάνει μόλις 15 ματς. Κι αυτό γιατί τον Απρίλιο του 1997 υπέστη ρήξη χιαστών και μηνίσκου στην αναμέτρηση της Ρωσίας με το Λουξεμβούργο. Τα επόμενα χρόνια ήταν μαρτυρικά. Έκανε τρεις επεμβάσεις για να επιστρέψει, ώσπου αναγκάστηκε να ζητήσει ο ίδιος από τον Ζντένεκ Ζέμαν να τον αφήσει να φύγει από τη Ρόμα, προκειμένου να κάνει νέα αρχή. Για τον ίδιο, το πρόβλημα ήταν οι γιατροί και η αποθεραπεία που αναγκαζόταν να ακολουθεί. Βρήκε δικό του γιατρό και με τη διαρκή στήριξη της συζύγου του, κατάφερε να επιστρέψει στα γήπεδα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ!
Το ρίσκο του Μπατατούδη
Στον πάγκο του «δικέφαλου» προπονητής τότε ήταν ο Ολλανδός Άνρι Χάαν, ο οποίος είχε επιστρέψει, αντικαθιστώντας τον Άγγελο Αναστασιάδη. Ωστόσο, τον παίκτη εντόπισε ο Γιώργος Μπατατούδης, κάτι που άλλωστε έχει αναγνωρίσει και ο ίδιος με παλιότερη συνέντευξή του στο «Βήμα». «Όταν κλείναμε τη συμφωνία προερχόμουν από σοβαρό τραυματισμό, όλοι του έλεγαν ότι ακόμη είμαι τραυματίας και άδικα με παίρνει στον ΠΑΟΚ, αλλά εκείνος πήρε το ρίσκο. Νομίζω ότι του έχω ανταποδώσει αυτή την εμπιστοσύνη. Θεωρώ ότι αυτά που πίστευε ότι μπορώ να δώσω τα έχω προσφέρει στην ομάδα». Στον δικέφαλο έπαιξε για δύο σεζόν και... κάτι, έχοντας ξαναβρεί τον καλό του εαυτό  και βγάζοντας πάθος και ποιότητα στο γήπεδο. Έπαιξε 27 φορές στο Πρωτάθλημα το 1999-00, 22 το 2000-01 έχοντας και δύο γκολ, ενώ πρόλαβε να κάνει πέντε ματς την επόμενη, η οποία ήταν και η τελευταία του. Την ίδια περίοδο υπηρέτησε και τρεις μήνες στον ελληνικό στρατό! Υπήρξε η φήμη ότι θέλει να αλλάξει ξανά το επίθετό του, ωστόσο τελικά προτίμησε να κρατήσει το όνομα με το οποίο έκανε καριέρα.
Εκείνη την περίοδο, στους παίκτες οφείλονταν χρήματα, ενώ σύμφωνα με κάποια ρεπορτάζ ο ομογενής άσος είχε επεισόδιο με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς που είχε αναλάβει. Το καλοκαίρι της τελευταίας του χρονιάς, του είχε προταθεί νέο, διετές συμβόλαιο, ωστόσο τελικά αποχώρησε κάνοντας προσφυγή. Έφυγε πάντως έχοντας κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας στη Φιλαδέλφεια, όπου η ομάδα του κέρδισε 4-2 τον Ολυμπιακό! Επέστρεψε στην Αλάνια, έκανε μια γεμάτη χρονιά στην Ανζί το 2003 και την περίοδο 2004-05 έκλεισε την καριέρα του στη ρωσική Κρίλια Σοβέτοβ Σαμάρα.

Προδιαγεγραμμένο το μέλλον του!
Όσο ακόμα έπαιζε στον ΠΑΟΚ, ο Τετράτζε ήξερε τι θα κάνει όταν θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Σπούδαζε δι' αλληλογραφίας σε σχολή προπονητών της Μόσχας, στην οποία πήγαινε για μία βδομάδα δύο φορές το χρόνο. Το έκανε αυτό για τρία χρόνια και πριν ακόμα σταματήσει το ποδόσφαιρο, ξεκίνησε τη δουλειά στους πάγκους, καθώς το 2003 ήταν και βοηθός προπονητή στην Ανζί! Δύο χρόνια μετά το τέλος της καριέρας του, επέστρεψε στην ομάδα του Νταγκεστάν, στην οποία έμεινε για τρία χρόνια. Την οδήγησε στην πρώτη κατηγορία του ρωσικού πρωταθλήματος έπειτα από οκτώ χρόνια, πήρε τον τίτλο του καλύτερου προπονητή της δεύτερης κατηγορίας ωστόσο το Μάρτιο του 2010 θεώρησε ότι ο κύκλος του έκλεισε. Υπέβαλλε την παραίτησή του από την Ανζί αμέσως μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και σύμφωνα με τα όσα τόνισε, το έκανε λόγω της ψυχολογικής κόπωσης. «Είμαι πολύ κουρασμένος ψυχολογικά. Μου λείπει η γυναίκα μου και η κόρη μου», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.
Το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο ΠΑΟΚ κλήθηκε να αντιμετωπίσει σε φιλικό την Ανζί, με την ιστοσελίδα της ομάδας να του κάνει ιδιαίτερη αναφορά! Ο Τετράτζε έκανε ένα πέρασμα από τη Βόλγα, την οποία οδήγησε στη δεύτερη θέση της της Β' κατηγορίας στη Ρωσία και το 2012 ανέλαβε την Χίμκι. Αποτέλεσε αντικαταστάτη του Αλεξάντρ Ταρκάνοφ, ωστόσο δεν κατάφερε να διορθώσει τα κακώς κείμενα και απολύθηκε μετά από μόλις μία νίκη σε 12 παιχνίδια. Τελικά, η ομάδα του υποβιβάστηκε.

Το βήμα για το Καζακστάν
Έπειτα από αρκετά χρόνια στους πάγκους της Ρωσίας,  αποφάσισε να κάνει το βήμα για το Καζακστάν. Ανέλαβε μια ομάδα σε ιδιαίτερη κατάσταση. Η Ζετίσου είχε φτάσει μέχρι τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πριν από δύο χρόνια, ωστόσο ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα και πέρσι έφτασε μια ανάσα από τον υποβιβασμό! Φέτος, τερμάτισε στη 10η θέση της κανονικής περιόδου και δίνει σκληρή μάχη για τη σωτηρία της στα πλέι άουτ του πρωταθλήματος. Έχει ακόμα τρία ματς για να καταφέρει κι αν δεν το κάνει, το μέλλον του Τετράτζε είναι αβέβαιο. Το σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται στους πάγκους με το ίδιο πάθος που το έκανε στα γήπεδα και μένει να δούμε αν θα τον δούμε κάποια στιγμή να το κάνει και στην Ελλάδα!

Οι σχέσεις με ΠΑΟΚ
Ο Τετράτζε καλείται συχνά-πυκνά να καταθέσει την άποψή του πριν από παιχνίδια του ΠΑΟΚ με ομάδες από το πρώην ανατολικό μπλοκ. Φέτος, το έκανε για το ματς με την Σαχτιόρ Καραγκαντί. Σε κάθε ευκαιρία πλέκει το εγκώμιο των οπαδών του ΠΑΟΚ, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για τον Ιβάν Σαββίδη, τον οποίο γνώριζε από τον καιρό που ήταν πρόεδρος στη Ροστόφ. Υποστήριξε μάλιστα ότι ο ιδιοκτήτης του δικέφαλου έχει στόχο να κάνει την ομάδα ένα κορυφαίο κλαμπ!

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν επιστρέφει ο Κάτσε, να τι θα γίνει με τον Αλβανό!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ SPORTDOG! Τη στιγμή που όλα τα Μέσα γράφουν για επιστροφή του Κάτσε στον ΠΑΟΚ, ο σκύλος έχει το αποκλειστικό ρεπορτάζ για τον νεαρό μέσο και το μέλλον του. Κόντρα σε όλα τα ρεπορτάζ που αναφέρουν ότι ο Έργκους Κάτσε επιστρέφει στον ΠΑΟΚ, ο σκύλος θα "γαυγίσει" σήμερα όλη την αλήθεια για τον νεαρό άσο.
Όπως αποκαλύπτει η έγκυρη στήλη, "Sportdog Penalty", με τις δεκάδες αποκαλύψεις, πρόθεση της "ασπρόμαυρης" διοίκησης δεν είναι σε καμία περίπτωση να ενταχθεί κανονικά και πάλι στην ομάδα ο Κάτσε.
Μπορεί, δηλαδή, ο Αλβανός μέσος να επανέλθει προσεχώς στα πλάνα του Χουμπ Στέφενς, αλλά αυτό θα γίνει προσωρινά, αφού υπάρχει ξεκάθαρη εντολή από τα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να πουληθεί ο παίκτης τον Γενάρη!
Οι πληροφορίες του σκύλου, που δεν χωράνε καμία αμφισβήτηση, αναφέρουν ότι ο ΠΑΟΚ έχει αναθέσει ήδη σε δύο γνωστούς μάνατζερ να βρουν ομάδα από το εξωτερικό στον Κάτσε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.
Μάλιστα, οι άνθρωποι του Δικέφαλου έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα δεχθούν ακόμα και πρόταση για τον δανεισμό του Κάτσε με οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι.
Μπορεί, λοιπόν, να γίνονται κάποιες προσπάθειες για την ομαλή επανένταξη του παίκτη στην ομάδα, μετά κι από τις σχετικές πιέσεις του Στέφενς, ο οποίος τον υπολογίζει, αλλά ο παίκτης στην ουσία δεν υπάρχει στο μελλοντικό προγραμματισμό της ομάδας, αφού του έχει μπει πωλητήριο.
Αυτό ενδεχομένως να πει και ο Ιβάν Σαββίδης στους οπαδούς του ΠΑΟΚ στη συνάντηση που θα έχουν για το θέμα. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, δηλαδή, θα αποκαλύψει στους οργανωμένους ότι ναι μεν ο παίκτης επιστρέφει στα πλάνα του Στέφενς, για να έχει ο Ολλανδός μια επιπλέον λύση για τα χαφ, όπου "πονάει" η ομάδα, αλλά στην ουσία δεν υπολογίζεται, αφού τον Γενάρη θα αποχωρήσει. Έτσι ο Ιβάν θα μετριάσει και τις αντιδράσεις του κόσμου που ακόμα "βράζει" με τον νεαρό.
Στο μεταξύ, ο σκύλος έμαθε και κάτι ακόμα για την περίπτωση του Κάτσε. Ο Αλβανός μέσος άλλαξε πρόσφατα μάνατζερ και οι πληροφορίες λένε ότι πήγε σε πολύ δυνατό ατζέντη με καλά κονέ στην ιταλική αγορά. Δεν αποκλείεται, δηλαδή, ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής να προλάβει να κανονίσει τη μεταγραφή του για τον Γενάρη, αφού βλέπει ότι είναι ανεπιθύμητος από τους οπαδούς.Πηγή: sportdog.gr

Γιατί δεν παίζει μπάλα…!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» για ένα πρώτο ταμείο για τον ΠΑΟΚ μετά από τις πρώτες εφτά αγωνιστικές. Μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ τα αποτελέσματα τα παίρνει σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη. Δεν τα έχει πάει άσχημα σ’ αυτόν τον τομέα. Ακόμα και στα προκριματικά τσάμπιονς λιγκ, πάλεψε. Δεν πέταξε λευκή πετσέτα ούτε με την Μέταλιστ, ούτε με την Σάλκε, έστω κι αν στο τέλος αποκλείστηκε.
Ο δικέφαλος, λοιπόν, έχει μαζέψει μέχρι τώρα 16 πόντους. Έχει κάνει τέσσερα στα τέσσερα στην Τούμπα και μια νίκη, μια ισοπαλία, μια ήττα εκτός έδρας. Θα μπορούσε να τα έχει πάει και καλύτερα, ειδικά κόντρα στον ΟΦΗ, όμως τον απολογισμό του δεν τον λες και κακό.
Όσο για το γιουρόπα, κρατάει την τύχη στα χέρια του με τους 4 β. σε δυο ματς. Αήττητος είναι. Μια χαρά, δηλαδή.
Το ποτήρι μισογεμάτο
Μέχρι εδώ όλα καλά, λοιπόν. Ναι, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν παίζει μπάλα. Είναι μια πραγματικότητα αυτή. Ακόμα κι όποιος βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο, δεν μπορεί να μην παραδεχτεί ότι η ομάδα έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και ότι ίσως θα περίμενε καλύτερο θέαμα.
Τι φταίει;
Κι εδώ είναι το ερώτημα. Τι φταίει που ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να παίξει καλύτερα; Είναι θέμα ρόστερ; Είναι θέμα τακτικής; Φταίει η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια; Είναι κάτι άλλο;
Εδώ, δηλαδή, ο ΠΑΟΚ έχει δώσει 14 παιχνίδια. Εφτά στο πρωτάθλημα, έξι στην Ευρώπη κι ένα στο κύπελλο. Δεν είναι λίγα για να βγει ένα συμπέρασμα. Η εικόνα του στα ματς, όμως, είναι πάνω – κάτω ίδια με ελαφρές αποκλίσεις. Και συνήθως κερδίζει δύσκολα στα περισσότερα παιχνίδια. Αγχωτικά.
Με εκρήξεις
Μπορείς να πεις ότι έχει μερικά διαστήματα με εκρήξεις που προσπαθεί να παίξει γρήγορα και να φτιάξει φάσεις, αλλά γενικά ο ρυθμός του ΠΑΟΚ είναι αργός. Και περιμένουν όλοι από μια έμπνευση της στιγμής του Στοχ ή του Λούκας. Που κι αυτοί οι δυο το τελευταίο διάστημα κάνουν κοιλιά.
Στην ανάπτυξη
Για μένα, το κριτήριο είναι στο αμέσως επόμενο διάστημα μετά την διακοπή. Εκεί θα φανεί αν έφταιγε τελικά η κούραση, που ο ΠΑΟΚ δείχνει αργός στην ανάπτυξή του. Αν δεν διορθωθεί κάτι, τότε η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση με πιο ποιοτικούς και γρήγορους παίκτες σε δυο, τρείς θέσεις. Εκτός κι αν ο Στέφενς βρει τις λύσεις εκ των έστω με κάποιους αυτοματισμούς που θα δουλέψει ή με αλλαγές στην ενδεκάδα και την τακτική.
Προς το παρόν, πάντως, ο ΠΑΟΚ ενώ τα πάει καλά στα αποτελέσματα, δεν εντυπωσιάζει με την απόδοσή του και με την ποικιλία του στο παιχνίδι. Κι αυτό σίγουρα είναι ένα θέμα. 
Πηγή: sportdog.gr

Ποιον Έλληνα διεθνή άσο θέλει η Μπαρτσελόνα;

Δεν κάνουμε καθόλου πλάκα, το αναφέρει σε σημερινό της ρεπορτάζ η έγκυρη ισπανική εφημερίδα "MundoDeportivo"! Ποιος είναι; Η απάντηση στο κλικ... Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από Ισπανία, ο Τάτα Μαρτίνο θέλει έναν επιθετικό σαν τον Λάρσον, που αγωνίστηκε στην Μπάρτσα από το 2003 μέχρι το 2006 και μέσα στις επιλογές του είναι και ο Γιώργος Σαμαράς!
Ο Έλληνας φορ έχει μεγάλη θητεία σε ευρωπαϊκές ομάδες (Χερενφέιν, Μάν. Σίτι, Σέλτικ), ενώ οι "μπλαουγκράνα" τον έχουν τσεκάρει δια ζώσης και στα παιχνίδια της Σέλτικ με την ομάδα τους!
Φυσικά, ο Έλληνας φορ δεν "παίζει" μόνος του για αυτή τη θέση. Αν, τελικά, προχωρήσει το σενάριο περί απόκτησης ενός ακόμα φορ από την Μπαρτσελόνα.
Στην ίδια λίστα με το όνομα του Σαμαρά υπάρχουν και των Νέλσον Βαλντές (Αλ Τζαζίρα, 29, 1.78), Μίροσλαβ Κλόζε (Λάτσιο, 35, 1,83), Ρόκε Σάντα Κρους (Μάλαγα, 32, 1.91), Νταβίντ Τρεζεγκέ (Νιούελς Ολντ Μπόις, 35, 1.90), Οσκαρ Καρντόσο (Μπενφίκα 30, 1.93)!
Πηγή: sportdog.gr

Βάις: «Θα αντιμετωπίσουμε τον Μήτρογλου»!

Την άποψη ότι οι αμυντικοί της εθνικής Σλοβακίας μπορούν να… μπλοκάρουν τον Κώστα Μήτρογλου εξέφρασε ο Βλαντιμίρ Βάις εν όψει του μεθαυριανού αγώνα στο «Καραϊσκάκη».

Βάις: «Θα αντιμετωπίσουμε τον Μήτρογλου»
Στο… σπίτι του, το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», θα βρεθεί την Παρασκευή το βράδυ ο Βλαντιμίρ Βάις, ο οποίος τόνισε ότι ο Κώστας Μήτρογλου ξεχωρίζει αυτή τη στιγμή στην Εθνική Ελλάδας.

Ωστόσο, οι Σλοβάκοι θα βρουν τον τρόπο να σταματήσουν τον 25χρονο φορ του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βάις στην πατρίδα του

Για το γεγονός ότι θα αγωνιστεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αυτή τη φορά ως φιλοξενούμενος:

«Είναι ασφαλώς κάτι περίεργο και διαφορετικό για μένα. Η προσοχή μου θα είναι στραμμένη στο παιχνίδι και θα προσπαθήσω να μην σκέφτομαι ότι παίζω στη δική μου έδρα, αυτή που αγωνίζομαι με το σύλλογό μου».

Για την Εθνική Ελλάδας:

«Όλοι οι συμπαίκτες μου στον Ολυμπιακό που είναι διεθνείς με την Ελλάδα, έχουν ποιότητα, αν και οι περισσότεροι τώρα μιλούν για τον Μήτρογλου που έβαλε έξι γκολ στα δύο προηγούμενα ματς. Τρία στο Champions League και τρία στο πρωτάθλημα. Όλοι το γνωρίζουμε αυτό και είμαστε προετοιμασμένοι. Είναι ένας επιθετικός που έχει τον απόλυτο έλεγχο στο σκοράρισμα, αλλά πιστεύω ότι οι στόπερ μας θα είναι δυνατοί, καλά προετοιμασμένοι και θα τον αντιμετωπίσουν».

Για την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στο φαληρικό γήπεδο:

«Στο γήπεδο θα υπάρχει θερμή ατμόσφαιρα, οι Έλληνες πιστεύουν ότι μπορούν να πάνε στο Μουντιάλ με απευθείας πρόκριση και περιμένουν ότι η Βοσνία μπορεί να έχει πρόβλημα με το πλαστικό τερέν στη Λιθουανία, όπου πάντα είναι δύσκολα».

Δυο νίκες για να μην μπλέξουμε!!

Αν η Ελλάδα δεν πάρει τα δύο τελευταία ματς των προκριματικών τότε - κατά πάσα πιθανότητα - θα πέσει στους αδύνατους για την κλήρωση των πλέι όφ...

Δυο νίκες για να μην μπλέξουμε
H ελπίδα για την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ... πεθαίνει τελευταία. Ομως, ας είμαστε ρεαλιστές. Η Ελλάδα ετοιμάζεται για τα πλέι οφ. Εχει εξασφαλίσει και τη δεύτερη θέση στον όμιλό της και την παρουσία της στα μπαράζ ως μία από τις οκτώ καλύτερες δεύτερες. Θα είμαστε στους ισχυρούς ή στους αδύνατους της κλήρωσης;
Η πεποίθηση πως ό,τι κι αν γίνει θα βρεθούμε στους δυνατούς, πρέπει να αναθεωρηθεί πλήρως. Αν δεν νικήσουμε τους Σλοβάκους θα μπλέξουμε σε απίστευτο θρίλερ για το «ισχυρή - αδύνατη» στην κλήρωση της 21ης Οκτωβρίου στη Ζυρίχη. Αν χάσουμε μεθαύριο από τη Σλοβακία (για το Λιχτενστάιν δεν το συζητάμε) τότε κατά πάσα πιθανότητα θα πέσουμε στους αδύνατους! Πώς θα γίνει αυτό;  Με «διπλό» από τους Σλοβάκους και νίκη επί του πριγκιπάτου πάμε στους 866 πόντους στο FIFA Ranking του Οκτώβρη, το οποίο και θα μετρήσει για την κλήρωση (ανακοινώνεται επίσημα από την παγκόσμια ομοσπονδία στις 17 του μήνα). Παίρνουμε ως δεδομένο ότι Κροατία και Πορτογαλία θα είναι δεύτερες (πίσω από Βέλγιο και Ρωσία). Αυτές οι δυο θα είναι στους ισχυρούς. Απομένουν άλλες δύο θέσεις δυνατών. Η Γαλλία παίζει με την Αυστραλία (εντός έδρας φιλικό) και τη Φινλανδία επίσης εντός έδρας. Με δύο νίκες φτάνει τους 870 πόντους και μας προσπερνάει. Το θρίλερ κορυφώνεται αν η Σουηδία νικήσει την Αυστρία. Τότε είναι σίγουρα δεύτερη και με νίκη επί της Γερμανίας στο φινάλε φτάνει τους 973 βαθμούς και μας ρίχνει σε αυτό τον συνδυασμό στους αδύνατους. Το ίδιο θα συμβεί αν φέρει «Χ» με τους Γερμανούς, αφού θα πιάσει έτσι τους 891.


Τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα αν η Αγγλία δεν τερματίσει πρώτη. Εχει Μαυροβούνιο και Πολωνία εντός. Αν φέρει  ισοπαλία με το Μαυροβούνιο και νικήσει τους Πολωνούς, τότε θα την περάσει η Ουκρανία που (αναμένεται να) έχει εύκολο έργο με Πολωνία και Σαν Μαρίνο. Τότε η Αγγλία θα είναι δεύτερη και με 1.008 πόντους μας αφήνει και πάλι πίσω. Σε αυτό το ενδεχόμενο (δύο νίκες Σουηδών, Γάλλων και ισοπαλία-νίκη Αγγλων στο φινάλε) δεν θα μας είναι αρκετή ούτε η ισοπαλία με τους Σλοβάκους. Με «Χ» πάμε στους 905 πόντους, αλλά με το προαναφερθέν σενάριο η βαθμολογία θα πάει Πορτογαλία, Κροατία, Αγγλία, Σουηδία στους δυνατούς και μετά Γαλλία και Ελλάδα στους αδύνατους! Πρόβλημα μπορεί να μας προκαλέσει και η Δανία αν μπει σφήνα (αντί της Βουλγαρίας) με δυο νίκες και τερματίσει ως μια από τις καλύτερες δεύτερες! Το μπέρδεμα, οι υπολογισμοί και οι συνδυασμοί αμέτρητοι. Κατανοητό. Σίγουρα, όλα θα εξαρτηθούν από το ποιοι τελικά θα είναι οι δεύτεροι που θα πάνε στα μπαράζ και ποιος θα είναι ως χειρότερος δεύτερος που θα μείνει έξω. Οπως και να έχει όμως η Ελλάδα πρέπει να νικήσει και τα δύο ματς με Σλοβακία και  Λίχτενσταϊν. Ετσι θα έχει σίγουρη τη θέση της στους ισχυρούς ό,τι κι αν συμβεί στα άλλα παιχνίδια.


Aν τελείωναν τώρα τα προκριματικά με βάση τους 8 καλύτερους δεύτερους και το FIFA Ranking του Σεπτεμβρίου οι ισχυροί θα ήταν Κροατία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Σουηδία και οι αδύνατοι: Γαλλία, Ουκρανία, Ουγγαρία και Ισλανδία με τη Βουλγαρία να μένει έξω ως χειρότερη δεύτερη. Ολα αυτά όμως είναι στον αέρα. Τα αποτελέσματα των δυο τελευταίων αγώνων θα κρίνουν σχεδόν τα πάντα. Ολα τα προαναφερθέντα είναι με βάση τους αριθμούς και τη θεωρία επί συγκεκριμένης βάσης αποτελεσμάτων.


Αν γκελάρουμε, τότε το έργο μας στα πλέι οφ της 15 και 19 Νοεμβρίου θα γίνει ακόμη πιο δύσκολο. Οχι μόνο για την κλήρωση των πλέι οφ του Μουντιάλ, αλλά και για αυτή των προκριματικών του Euro2016. Αυτή θα γίνει τον ερχόμενο Φλεβάρη στη Νίκαια, χωρίς όμως να είναι γνωστό αν θα αλλάξει η διαδικασία της προκριματικής φάσης. Για την ώρα είμαστε στην 8η θέση και στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας με δεδομένο ότι θα υπάρξουν εννιά προκριματικοί όμιλοι κι αντίστοιχοι επικεφαλής. Αν δεν νικήσουμε τη Σλοβακία, θα προκύψει σοβαρός κίνδυνος να πέσουμε στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας με ό,τι αυτό συνεπάγεται...


Η νίκη είναι αυτή που μετράει. Οπως κι αν έρθει. Καλό θα είναι πάντως να μην τρέχουμε πάλι στο δεύτερο ημίχρονο. Εκεί η Ελλάδα σχεδόν πάντα τα καταφέρνει αν κι αγχώνεται πολύ. Είναι μια κλασική ομάδα β' μέρους. Είναι χαρακτηριστικό ότι με τον Σάντος στον πάγκο σε 22 επίσημα ματς (όχι φιλικά) μόλις στα 4 έχουμε σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο! Συνολικά έχουμε βάλει στο α' μέρος 5 από τα 28 γκολ μας. Αντίστοιχα από τα 16 γκολ που έχουμε δεχθεί, τα 10 τα έχουμε δεχθεί στο Α' μέρος (!). Ετσι, τρέχουμε για να προλάβουμε στο β'. Συνήθως προλαβαίνουμε...


Σπάει τα ρεκόρ ο Καραγκούνης

Κόντρα στη Λετονία άφησε πίσω του Μαλντίνι, Θουμπιθαρέτα. Την Παρασκευή, αν ο Φερνάντο Σάντος τον χρησιμοποιήσει απέναντι στη Σλοβακία, ο Γιώργος Καραγκούνης θα συμπληρώσει 128 συμμετοχές  και θα ξεπεράσει και τον Λουίς Φίγκο στον πίνακα των παικτών με τα περισσότερα ματς με τις εθνικές τους ομάδες. Ο «Κάρα» θα φτάσει έτσι τους Τσάβι, Ιμπραΐμ Χασάν (ο Αιγύπτιος παλιός άσος του ΠΑΟΚ), Παλάσιος και τον Αμερικανό Μπαλμπόα. Στη συνέχεια, κόντρα στο Λίχτενσταϊν, πρώτα ο Θεός, πάει για την 129η συμμετοχή, όσες έχουν ο Πίτερ Σμάιχελ και ο Ρόμπι Κιν. Το ρεκόρ μπορεί να διευρυνθεί στα πλέι οφ (αν η Ελλάδα δεν τερματίσει πρώτη) με την 130ή, ισοφαρίζοντας τον Φαν ντερ Σαρ και τον Χόρχε Κάμπος και την 131η συμμετοχή. Καλά να 'ναι ο μεγάλος αρχηγός κι όλα τα ρεκόρ δικά του. Αξιος!
Πηγή: SportDay.gr

Ο Φέτελ ξεπέρασε τον Σουμάχερ!

Μετά τη νίκη του στην Κορέα, ο Σεμπάστιαν Φέτελ έχει υψηλότερο ποσοστό νικών στην καριέρα του από τον Μίχαελ Σουμάχερ.

Ο Φέτελ ξεπέρασε τον Σουμάχερ
Είναι συμπατριώτες, πρωταθλητές και… λογικό να συγκρίνονται, αν και για κάποιους ακόμη… ιερόσυλο.

Όσο όμως ο Σεμπάστιαν Φέτελ οδεύει από τίτλο σε τίτλο, αναπόφευκτα τα κατορθώματά του θα μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά με τον Μίχαελ Σουμάχερ.

Μετά τη νίκη του τρις και προσεχώς τετράκις πρωταθλητή με τη Red Bull στην Κορέα, το ποσοστό νικών του στη Formula 1 ξεπέρασε αυτό του θρύλου του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Φέτελ μετρά 34 νίκες σε 115 αγώνες, ήτοι ποσοστό νικών 29,56%, ενώ ο «Σούμι» στην τεράστια καριέρα του είχε 91 νίκες σε 308 αγώνες, που μεταφράζεται σε ποσοστό 29,55%.Πηγή: sport-fm.gr

Έχει λύσεις για κάθε θέση!

Αποφασισμένοι να καλύψουν όλα τα κενά που υπάρχουν στο υπάρχον ρόστερ του ΠΑΟΚ παρουσιάζονται οι διοικούντες την ομάδα, όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay.

Έχει λύσεις για κάθε θέση
Εμφανή είναι τα κενά που υπάρχουν στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, κάτι που έχει επισημανθεί αρκετές φορές το προηγούμενο διάστημα.

Αυτά τα κενά σκοπεύουν να καλύψουν οι διοικούντες τον «Δικέφαλο του Βορρά», οι οποίοι – σύμφωνα με την στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay - έχουν ξεκινήσει να δουλεύουν στο φουλ για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας εν όψει Γενάρη.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει πως ήδη έχουν εντοπιστεί κάποιοι αξιόλογοι κεντρικοί αμυντικού, αφού δεν μπορεί να βγει η χρονιά μόνο με τον Κατσουράνη και τον Βίτορ.

Επίσης, έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία και για την μεσαία γραμμή της ομάδας, αφού θέλουν να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο στο θέμα του Έργκους Κάτσε.

Παράλληλα, όμως, υπάρχουν λύσεις και για την επίθεση, αφού στον ΠΑΟΚ θέλουν να έχουν το εύκολο γκολ και να μην χάνονται οι πολλές ευκαιρίες που έχουν σε κάθε ματς.
Πηγή: sport-fm.gr