Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Έρχεται το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο εντός του 2014!!

Καθιερώνεται ο ηλεκτρονικός έλεγχος του «πόθεν έσχες» για την ακίνητη και την κινητή περιουσία 8,5 εκατ. φορολογουμένων.

Έρχεται το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο εντός του 2014
Στην κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης από το 2014 προχωρά η κυβέρνηση, καθώς τίθεται σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο.

Ο ηλεκτρονικός έλεγχος του «πόθεν έσχες» για την ακίνητη και κινητή περιουσία των φορολογουμένων αναμένεται να διορθώσει τις «αδικίες που συνέβαιναν με τα τεκμήρια διαβίωσης», όπως εξήγησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Φέτος είναι η τελευταία χρονιά που θα ισχύουν τα τεκμήρια για κατοικίες, ιδιωτικά σχολεία, σκάφη αναψυχής, πισίνες, πολυτελή αυτοκίνητα και οικιακές βοηθούς.

Οπως αναφέρει σήμερα το Εθνος, ο Γιάννης Στουρνάρας δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει πως τα τεκμήρια θεσμοθετήθηκαν σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η φοροδιαφυγή κυρίως από τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Τι είναι το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο

Το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο θα ενεργοποιηθεί εντός του 2014, μέσω του οποίου καθιερώνεται ο ηλεκτρονικός έλεγχος του «πόθεν έσχες» για την ακίνητη και την κινητή περιουσία 8,5 εκατ. φορολογουμένων και θα παρακολουθούνται όλες οι συναλλαγές και η καταναλωτική συμπεριφορά τους.

Με το περιουσιολόγιο η εφορία ανοίγει για κάθε φορολογούμενο ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο που θα περιέχει πλήρη στοιχεία για όλα τα εισοδήματα.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: