Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Γιατί δεν παίζει μπάλα…!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» για ένα πρώτο ταμείο για τον ΠΑΟΚ μετά από τις πρώτες εφτά αγωνιστικές. Μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ τα αποτελέσματα τα παίρνει σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη. Δεν τα έχει πάει άσχημα σ’ αυτόν τον τομέα. Ακόμα και στα προκριματικά τσάμπιονς λιγκ, πάλεψε. Δεν πέταξε λευκή πετσέτα ούτε με την Μέταλιστ, ούτε με την Σάλκε, έστω κι αν στο τέλος αποκλείστηκε.
Ο δικέφαλος, λοιπόν, έχει μαζέψει μέχρι τώρα 16 πόντους. Έχει κάνει τέσσερα στα τέσσερα στην Τούμπα και μια νίκη, μια ισοπαλία, μια ήττα εκτός έδρας. Θα μπορούσε να τα έχει πάει και καλύτερα, ειδικά κόντρα στον ΟΦΗ, όμως τον απολογισμό του δεν τον λες και κακό.
Όσο για το γιουρόπα, κρατάει την τύχη στα χέρια του με τους 4 β. σε δυο ματς. Αήττητος είναι. Μια χαρά, δηλαδή.
Το ποτήρι μισογεμάτο
Μέχρι εδώ όλα καλά, λοιπόν. Ναι, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν παίζει μπάλα. Είναι μια πραγματικότητα αυτή. Ακόμα κι όποιος βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο, δεν μπορεί να μην παραδεχτεί ότι η ομάδα έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και ότι ίσως θα περίμενε καλύτερο θέαμα.
Τι φταίει;
Κι εδώ είναι το ερώτημα. Τι φταίει που ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να παίξει καλύτερα; Είναι θέμα ρόστερ; Είναι θέμα τακτικής; Φταίει η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια; Είναι κάτι άλλο;
Εδώ, δηλαδή, ο ΠΑΟΚ έχει δώσει 14 παιχνίδια. Εφτά στο πρωτάθλημα, έξι στην Ευρώπη κι ένα στο κύπελλο. Δεν είναι λίγα για να βγει ένα συμπέρασμα. Η εικόνα του στα ματς, όμως, είναι πάνω – κάτω ίδια με ελαφρές αποκλίσεις. Και συνήθως κερδίζει δύσκολα στα περισσότερα παιχνίδια. Αγχωτικά.
Με εκρήξεις
Μπορείς να πεις ότι έχει μερικά διαστήματα με εκρήξεις που προσπαθεί να παίξει γρήγορα και να φτιάξει φάσεις, αλλά γενικά ο ρυθμός του ΠΑΟΚ είναι αργός. Και περιμένουν όλοι από μια έμπνευση της στιγμής του Στοχ ή του Λούκας. Που κι αυτοί οι δυο το τελευταίο διάστημα κάνουν κοιλιά.
Στην ανάπτυξη
Για μένα, το κριτήριο είναι στο αμέσως επόμενο διάστημα μετά την διακοπή. Εκεί θα φανεί αν έφταιγε τελικά η κούραση, που ο ΠΑΟΚ δείχνει αργός στην ανάπτυξή του. Αν δεν διορθωθεί κάτι, τότε η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση με πιο ποιοτικούς και γρήγορους παίκτες σε δυο, τρείς θέσεις. Εκτός κι αν ο Στέφενς βρει τις λύσεις εκ των έστω με κάποιους αυτοματισμούς που θα δουλέψει ή με αλλαγές στην ενδεκάδα και την τακτική.
Προς το παρόν, πάντως, ο ΠΑΟΚ ενώ τα πάει καλά στα αποτελέσματα, δεν εντυπωσιάζει με την απόδοσή του και με την ποικιλία του στο παιχνίδι. Κι αυτό σίγουρα είναι ένα θέμα. 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: