Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

«Τιμή σε Λίμπρεχτς»

arhs
Ο προπονητής του Αχιλλέα Τριανδρίας και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Κυριάκος Μπιμπισίδης, φιλοξενήθηκε στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 και αναφέρθηκε στην συνάντηση με τον Τάις Λίμπρεχτς αλλά και τα αγωνιστικά του Άρη.
Αναλυτικά είπε για την συνάντηση με τον πρώην προπονητή των «κιτρινόμαυρων»
«Ακόμα και τώρα προσέχει. Είναι εκπληκτικός» είπε όσον αφορά την κατάσταση του  Λίμπρεχτς  και συνέχισε: «Καταρχάς ο Ταις άφησε το στίγμα του στην Ελλάδα και σε πάρα πολλές ομάδες που δούλεψε ήταν ξεχωριστή προσωπικότητα. Πολλοί από εμάς ήμασταν στο ξεκίνημα της καριέρας μας και ήταν ότι καλύτερο να ασχοληθεί ένα τέτοιος  άνθρωπος μαζί μας ξεχωριστά. Δεν μπορεί να το ξεχάσει κάνεις. Για μένα μαζί με τον Κράμερ τον Γερμανό ήταν δεδομένα οι δύο καλύτεροι προπονητές του Άρη. Ήταν οι δύο προπονητές που δούλεψαν ατομικά με τον κάθε παίκτη και με τους τερματοφύλακες. Την δεκαετία του 80’  έκαναν  κάτι που γίνεται τώρα. Αυτοί το έκαναν πράξη τότε»
Για τις εντυπώσεις  του Λίμπρεχτς από το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός:
«Είδε και το ματς του ΠΑΟΚ που δεν το άρεσε καθόλου το θέαμα. Ένιωσε διαφορά παρόλο που έχουν αλλάξει τα δεδομένα, και περίμενε να δει κάτι ποιο ποιοτικό. Δεν έμεινε πολύ ευχαριστημένος» για να συμπληρώσει:
«Ήταν για την εποχή εκείνη που δουλέψαμε η καλύτερη προετοιμασία που έχω κάνει στην καριέρα μου. Για τα τότε δεδομένα τα στάνταρ ήταν απίστευτα. Θυμηθήκαμε παιχνίδια που ήταν σημαντικά και προσπαθήσαμε να βγούμε στο ΟΥΕΦΑ. Όπως ενα παιχνίδι στην Κρήτη με τον ΟΦΗ που χάσαμε 2-1. Αυτό συζητούσαμε»
Μετά διηγήθηκε μία ιστορία από την προετοιμασία:
«Σε ένα φιλικό παιχνίδι στην Ουγγαρία που κάναμε προετοιμασία, μετά το φαγητό πήγαμε με τον Μπάμπη Μουστακίδη για παγωτό. Τρώμε το παγωτό και βγαίνει μπροστά μας. Ο Μπάμπης το πετάει και εμένα με είχε αποκλείσει από δύο φιλικά. Είχε κατακοκκινίσει από τα νεύρα. Ήταν κοντά σου σαν άνθρωπος και προπονητής, αλλά σε θέματα πειθαρχίας και νοοτροπία δεν έπαιζε. Εμείς ήμασταν λίγο χαβαλέδες, είναι ελληνικό στοιχείο, και ήθελε να περάσει την νοοτροπία μέσα μας να σεβόμαστε τα πάντα. Τις συμβουλές του και τον τρόπο που πρέπει να συμπεριφερθούμε. Εμείς αυτή την κίνηση με τα παγωτά την  κάναμε αυθόρμητα»
Αν βρίσκεται ακόμη στην Θεσσαλονίκη ο Τάις:
«Έχει φύγει ήδη. Την Τρίτη έφυγε. Κάναμε την Δευτέρα την συνάντηση και παρόλο που δεν ήρθαν πολλοί, αλλά πραγματικά τον άρεσε  πολύ. Είπαμε κάθε χρόνο να έρχεται και του χρόνου θα προσπαθήσουμε να κάνουμε οι βετεράνοι των ΠΑΟΚ, ΆΡΗ και Ηρακλή ένα μίνι τουρνουά προς τιμήν του γιατί είναι αποδεκτός σε όλους»
Μετά αναφέρθηκε στην τωρινή κατάσταση του Άρη:
«Ο Άρης ίσως για μένα έκανε την αρχή για να περάσει σε ένα άλλο επίπεδο. Έκανε μία μεγάλη νίκη και για τον λόγο του ότι έτσι όπως ήρθε με τις αναποδιές. Για παράδειγμα χάνει  τετ-ατ-τετ με τον Ίμπε δέχεται το γκολ ισοφαρίζει νωρίς και αμέσως δέχεται την κόκκινη. Και στο παιχνίδι με την Ξάνθη έκανε φάσης αλλά με την Πανιώνιο δείξαμε αποφασιστικότητα και η νίκη ήρθε δίκαια. Μιλάμε για καλύτερη ψυχολογία. Ήρθε η ηρεμία και αυτό θα βοηθήσει να έχει καλύτερο πρόσωπο. Η συγκομιδή στα επόμενα πέντε παιχνίδι είναι σημαντική. Πρέπει να κοιτάξει στην ουσία. Ο προπονητής έχει συντελέσει στην αλλαγή εικόνας. Και ίσως ήταν καλύτερο που ήρθε έτσι η νίκη γιατί έχει μεγαλύτερη αξία με δέκα παίκτες και ανατροπή. Και ας μην ξεχνάμε ότι η συμβολή του Αγκάνθο θα είναι σημαντική, παρόλο που έχει προβλήματα με τραυματισμούς. Είναι πολυτέλεια για εμάς. Όπως και πέρσι με τα γκολ που έβαλε πήραμε βαθμούς. Έπαιξε δύο παιχνίδια ενώ δεν είχε στα πόδια του ματς. Στο πρώτο ματς στο Χαριλάου είχε το δοκάρι και στο δεύτερο έβαλε την ομάδα μέσα στο παιχνίδι αμέσως μετά το γκολ του Καμπάνταη. Θα τον βοηθήσουν και οι υπόλοιποι. Ο Τάτος είναι ποιοτικός, ο Ονουάτσι είδαμε τι προσπάθεια έκανε . Τρώγαμε εύκολα τα γκολ από στημένα και ακίνδυνες φάσεις αλλά ο Μιλίκνοβιτς έδεσε με τα δύο αμυντικά χαφ την άμυνα, και προσπάθησε να παίξει με τους ποιοτικούς στην επίθεση»
Για το επόμενο παιχνίδι με την Βέροια:
«Είναι κομβικό παιχνίδι. Είναι από τις ομάδες που θα κινδυνέψουν άμεσα. Άρχισε να αλλάζει προπονητές σαν τα πουκάμισα. Ο κόσμος θα βοηθήσει πάρα πολύ θα είναι σαν να παίζει στην Θεσσαλονίκη. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Η διαφορά του 4ου μέχρι τον τελευταίο είναι πολύ μικρή και με μία νίκη μπορούν να αλλάξουν όλα»
Πηγή:arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: