Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Κριτική μέχρι τα όρια της λογικής!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τα όσα... ακολούθησαν της νίκης του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού την περασμένη Κυριακή στην Τούμπα!  Ο ΠΑΟΚ ήταν νικητής στο πρώτο ντέρμπι που έδωσε στο πρωτάθλημα. Πήρε το τρίποντο και μάλιστα με ανατροπή του σκορ. Αντιμετώπισε ένα εντυπωσιακά αξιόμαχο σύνολο που μόχθησε για το αποτέλεσμα αλλά λύγισε από το… νόμο της Τούμπας.
Το παιχνίδι τελείωσε, η συζήτηση για την απόδοση του ΠΑΟΚ συνεχίζεται. Και θα συνεχιστεί για καιρό. Η απόδοση της ομάδας έχει εξελιχθεί σε αγαπημένο θέμα των ΠΑΟΚτσήδων. Όχι, αδικαιολόγητα με δεδομένο ότι η ομάδα κερδίζει αλλά δεν ικανοποιεί με την απόδοση της. Δεν είναι η πρώτη φορά που θα ασχοληθώ με το θέμα αυτό.
Θα είναι όμως η τελευταία για το επόμενο χρονικό διάστημα.
Έχουμε λοιπόν και λέμε. Δεν είναι εύκολο από τη μια μέρα στην άλλη ο ΠΑΟΚ να παίξει ποδόσφαιρο υψηλών προδιαγραφών. Το γράφω σχεδόν από την έναρξη της περιόδου. Η ομάδα αυτή χρειάζεται χρόνο για να βελτιώσει τον –κάτω από τη βάση σήμερα- βαθμό ομοιογένειας και να αποκτήσει ομαδικό πνεύμα.
Αφενός το γεγονός ότι οι περισσότεροι παίκτες που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι είχαν μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης τον προηγούμενο χρόνο και αφετέρου δεν μπορεί μια ομάδα με νέο προπονητή και μια ντουζίνα νέους παίκτες να αποκτήσει πνεύμα συνόλου σε λίγους μήνες.
Θα επιμείνω ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται το χρόνο του. Και τα πρόσωπα που τον αποτελούν χρειάζονται το χρόνο τους. Δεν έχουμε σοβαρό δείγμα για να κρίνουμε τον Στέφενς διότι πολύ απλά θα τον αδικήσουμε αν δεν είναι 100% έτοιμοι οι παίκτες που έχει στη διάθεση του. Κι αυτοί με τη σειρά τους χρειάζονται χρόνο. Λούκας, Νέτσιντ, Βίτορ, Τζαβέλλας, Νίνης ακόμα και ο Στοχ είχαν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στις ομάδες που αγωνίζονταν πέρσι. Όσοι αγωνίζονταν διότι ορισμένοι είναι ζήτημα αν έκαναν συμμετοχές που μετριόνται στα δάχτυλα τους ενός χεριού.
Όταν αυτοί οι παίκτες αποκτήσουν αγωνιστικό ρυθμό και πάψουν να βασίζουν την απόδοση τους στο ταλέντο τους θα έχουμε την ευκαιρία να τους κρίνουμε και παράλληλα να κρίνουμε την τεχνική ηγεσία. Δεν έχω τη διάθεση να δικαιολογήσω καμία κατάσταση. Έχω επαναλάβει πολλές φορές άλλωστε το τελευταίο διάστημα ότι, το θέαμα που προφέρει ο ΠΑΟΚ σε σχέση με τα χρήματα που δαπανήθηκαν για να δημιουργηθεί αυτή η ομάδα, δεν μου αρέσει.
Δεν δικαιούμαι όμως να προχωρήσω περισσότερο για τους λόγους που προαναφέρω. Δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για παίκτες μέσα σε δυο τρεις μήνες (ο Λόπεθ αποτελεί δυστυχώς εξαίρεση) όπως επίσης δεν μπορούμε για το ίδιο διάστημα να κρίνουμε και τη δουλειά ενός προπονητή.
Δεν είμαι άνθρωπος που φημίζομαι για την υπομονή μου. Ωστόσο χρησιμοποιώντας τη λογική μπορώ να δώσω στον ΠΑΟΚ την πίστωση χρόνου που δικαιούται μέχρι να φθάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Αν μάλιστα συνεχίζει να πορεύεται με νίκες χωρίς να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να γκρινιάζουμε. Ο χρόνος είναι σύμμαχος του.
Υ. Γ. 1 Για τα προσόντα του Χακόμπο δεν αμφέβαλα ποτέ. Τόσο στον αγώνα με την ΄Αλκμααρ όσο και στο παιχνίδι με τον Παναθηναικό έδειξε ότι είναι πορτιέρο υψηλών προδιαγραφών. Ομολογώ επίσης ότι έχει βελτιώσει και την συμπεριφορά του σε σχέση με πέρσι. Ωστόσο η αντίδραση του μετά το χαμένο πέναλτι του Μπέργκ ήταν υπερβολική. Κάποια στιγμή ίσως κοστίσει και στον ίδιο και στην ομάδα. Αντιλαμβάνομαι το πάθος του για νίκη του ΠΑΟΚ και ξέρω ότι όταν ανεβαίνουν οι σφυγμοί το μυαλό δεν λειτουργεί με την απαραίτητη σύνεση. Με την ευκολία που δέχονται κίτρινες κάρτες οι παίκτες του Δικεφάλου καλό θα ήταν να αποφεύγονται οι απερισκεψίες.
Υ. Γ. 2 "Ωραίος" ο Θάνος. Το πέναλτι του Ρισβάνη (ενώ το σκορ ήταν 0-0) δεν το… πρόσεξε. Του Νίνη όμως το είδε… πεντακάθαρα. Καλά λένε –στους διαδρόμους της ΕΠΟ- ότι τον επιλέγουν οι «σοφοί» της ΚΕΔ σε παιχνίδια που θέλουν να τα τινάξουν στον αέρα. Κάτι θα ξέρουν.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: