Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

29η αγ: Ο Τότι "εκτέλεσε" τη Λάτσιο. Γκέλαρε η Μίλαν, συνήλθε η Νάπολι!!



Στο καλάθι των αχρήστων πέταξε η Μίλαν την ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά από την Ίντερ και να πάρει σαφές προβάδισμα για τον τίτλο, μένοντας στο 1-1 με την ουραγό Μπάρι στο "Σαν Σίρο".
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου στο παιχνίδι, με τέρμα του Ρούντολφ (39'), ενώ για τους "ροσονέρι" ισοφάρισε ο Κασάνο στο 82'. Πάντως το αποτέλεσμα διατήρησε την ομάδα του Αλέγκρι στο +5 από τους "νερατζούρι". Την υπογραφή του Φραντσέσκο Τότι έφερε η επικράτηση της Ρόμα επί της Λάτσιο στο ντέρμπι της Ρώμης. Ο "κάπτεν" των "τζιαλορόσι", ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες όπου βρισκόταν και στεκόταν μιλούσε για το μεγάλο παιχνίδι στο "Ολίμπικο", έβγαλε τον εγωισμό του στον αγωνιστικό χώρο και πετυχαίνοντας δύο γκολ διαμόρφωσε το 2-0 επί των συμπολιτών. Για 70 λεπτά το ντέρμπι δεν είχε πολλά να προσφέρει, ωστόσο από τη στιγμή που ο 35χρονος άσος άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ που... εξέθεσε τον Μουσλέρα, πήρε φωτιά. Οι "λατσιάλι" έχασαν τον εαυτοέλεγχό τους και στο φινάλε βρέθηκαν με εννέα παίκτες στο γήπεδο. Ο Ράντου αποβλήθηκε στο 88', ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (92') ήταν η σειρά του Λεντέσμα μετά από ανατροπή του Σιμπλίσιο. Ο Τότι δεν έχασε την ευκαιρία από την άσπρη βούλα και έγραψε το τελικό 2-0, πανηγυρίζοντας μαζί με τους φανατικούς.
Αξια της μοίρας της είναι η Γιουβέντους, η οποία δεν μπόρεσε να κερδίσει ούτε την 17η ομάδα της βαθμολογίας. Στην έδρα της Τσεζένα, η Μεγάλη Κυρία προηγήθηκε 0-2 στο 35' με ισάριθμα τέρματα του Μάτρι, αλλά οι γηπεδούχοι δεν παράτησαν το ματς και πήραν ένα σημαντικό βαθμό στη μάχη που δίνουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Στο 41' ο Χιμένεθ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι μείωσε το σκορ, δύο λεπτά αργότερα η Γιούβε έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Μότα και στο 80ο λεπτό ο Παρόλο διαμόρφωσε το τελικό 2-2.
Η απάντηση της Νάπολι στις δύο σερί γκέλες ήταν το διπλό στο "Ένιο Ταρντίνι". Μπορεί ο Καβάνι να μην σκόραρε και ο Παλαντίνο να έβαλε μπροστά την Πάρμα στο 29', ωστόσο οι Χάμσικ, Λαβέτσι και Μάτζιο έφεραν τα πάνω κάτω στο δεύτερο ημίχρονο. Την αρχή έκανε ο Σλοβάκος, ο οποίος ισοφάρισε στο 52', ενώ ο Αργεντινός έκανε το 1-2 πέντε λεπτά αργότερα. Η αποβολή του Γκαλόπα στο 60' απλούστευσε το έργο των "παρτενοπέι", οι οποίοι κράτησαν όχι μόνο μέχρι τέλους το προβάδισμα και πήραν αυτό που ήθελαν σε μια δύσκολη έδρα, αλλά έφτασαν στο τρίτο γκολ στο 87'.
Εντυπωσίασε για άλλη μια αγωνιστική η Ουντινέζε, η οποία σε μια σκληρή έδρας όπως το "Σαντ Ελία" της Σαρδηνίας, πέτυχε τέσσερα γκολ (0-4)! Οι "μπιανκονέρι" του Φρίουλι καθάρισαν μέσα σε λίγα λεπτά την Κάλιαρι, καθώς ο Μπενατιά άνοιξε το σκορ στο 43', ο Σάντσες χτύπησε ένα λεπτό αργότερα (44'), ενώ στο πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου (48', 54') ο πρώτος σκόρερ του Καμπιονάτο Αντόνιο ντι Νατάλε ήταν εκείνος που έκανε όλη τη δουλειά.
Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε στο "Βία ντελ Μάρε" η Μπολόνια του Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Χάρη στο γκολ του Ραμίρες από το 33' οι "ροσομπλού" απέκτησαν το αβαντάζ έναντι της Λέτσε και το προφύλαξαν μέχρι τέλους κατακτώντας με το 1-0 τους τρεις βαθμούς. Ο Βαγγέλης Μόρας επιστρατεύτηκε από τον προπονητή του στις καθυστερήσεις (αντικατέστησε τον Μάρκο ντι Βάιο) προκειμένου η ενδεκάδα να ενισχυθεί στα μετόπισθεν.
Σε τροχιά Ευρώπης επιχειρεί να επανέλθει η Φιορεντίνα και το διπλό στη Βερόνα με 1-0 επί της Κιέβο τη βοήθησε βαθμολογικά και ψυχολογικά. Ο Βάργκας ήταν εκείνος που πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα. Με αντίστοιχο σκορ νίκησε η Τζένοα την Παλέρμο, καθώς η Κατάνια τη Σαμπντόρια.
Την Παρασκευή, στον αγώνα που άνοιξε την αγωνιστική, η Ιντερ κλήθηκε να δείξει χαρακτήρα στο "Ρικαμόντι" κόντρα στην Μπρέσια και εκ του αποτελέσματος (1-1) μπορεί να πει κανείς ότι απέτυχε. Οι "νερατζούρι" προηγήθηκαν νωρίς, μόλις στο 18' με το τέρμα του Ετό αλλά στη συνέχεια δεν φρόντισαν να διευρύνουν το προβάδισμά τους παίζοντας με τη φωτιά. Εν τέλει, η ομάδα του Λεονάρντο τιμωρήθηκε, αφού ο Καράτσιολο ισοφάρισε στο 85' και χάρισε έναν πολύτιμο βαθμό στην Μπρέσια. Οι γηπεδούχοι μάλιστα έχασαν τεράστια ευκαιρία για να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης, καθώς το πέναλτι (πάλι) του Καράτσιολο στο 90' απέκρουσε έξοχα Σέζαρ (στη φάση της παράβασης αποβλήθηκε ο Κόρντομπα). Για την Μπρέσια αγωνίστηκαν και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης ο Παναγιώτης Κονέ (είχε ένα πολύ καλό σουτ στο 85') και ο Περπαρίμ Χετεμάι, ενώ αποβλήθηκε ο σκόρερ στις καθυστερήσεις.

Tα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής
Μπρέσια-Ιντερ 1-1(85' Καράτσιολο - 18' Ετό)
Τσεζένα-Γιουβέντους 2-2
(41'πεν. Χιμένες, 80' Παρόλο - 19', 35' Μάτρι)
Μίλαν-Μπάρι 1-1
(82' Κασάνο - 39' Ρούντολφ)
Τζένοα-Παλέρμο 1-0
(77' Φλόρο Φλόρες)
Λέτσε-Μπολόνια 0-1 (33' Ραμίρες)
Κάλιαρι-Ουντινέζε 0-4
(43', Μπενατιά, 44' Σάντσες, 48', 54' Ντι Νατάλε)
Κιέβο-Φιορεντίνα 0-1
(48' Βάργκας)
Κατάνια-Σαμπντόρια 1-0
(75' Γιάμα)
Ρόμα-Λάτσιο 2-0(70', 92'πεν. Τότι)
Πάρμα-Νάπολι 1-2
(29' Παλαντίνο - 52' Χάμσικ, 57' Λαβέτσι, 87' Μάτζιο)

Μπρέσια-Ίντερ 1-1

Επίθεση Κούγια στον Αστέρα Τρίπολης!!

Νέες καταγγελίες για τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου έκανε ο Αλέξης Κούγιας. Ο «ισχυρός» άνδρας της Παναχαϊκής αυτή την φορά έστρεψε τα βέλη του στον Αστέρα Τρίπολης και τον πρόεδρο της ομάδας της Αρκαδίας Γιώργο Μποροβήλο.

Παράλληλα αναφέρθηκε και σε όσα είχε τονίσει ο πρώην διαιτητής Σωτήρης Βοργιάς, σύμφωνα με τα οποία, ο αδερφός του προέδρου του Αστέρα, Δημήτρης Μποροβήλος έχει στους τραπεζικούς του λογαριασμούς 13 εκατομμύρια ευρώ.

«Ο Αστέρας Τρίπολης έφτασε με συνοπτικές διαδικασίες χύνοντας το αίμα πολλών ομάδων. Οι αδερφοί Μποροβήλοι ήταν οι πραγματικοί οργανωτές αυτού του σχεδίου. Ο ένας σαν διαιτητής και αργότερα σαν μέλος της ΚΕΔ, ο άλλος που δεν ξέρω τί δουλειά κάνει ήταν ο γενικός διευθυντής. Όταν ο Μποροβήλος όριζε διαιτητές, ο άλλος είπαν ότι παραιτήθηκε.

Η ομάδα αυτή, που είναι από τις πιο βρώμικες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, να ξέρετε ότι σε λίγο θα βρεθεί εκεί που πρέπει. Του χρόνου θα παίζουμε μαζί και μετά εκεί που ανήκει. Απ' ότι πληροφορήθηκα, ο αδερφός του Μποροβήλου, που δεν ξέρω τί μηχανή ανακάλυψε και με ποιό τρόπο. Πληροφορήθηκα, όμως, ότι έχει 13 εκατομμύρια. Και εμείς που είμαστε 35 χρόνια στο τοπ της δικηγορίας δεν είχαμε ποτέ 13 εκατομμύρια. Το μόνο που έχουμε είναι η Παναχαΐκή μας. Αυτά τελειώνουν όμως αφού θα περάσουν όλοι την πόρτα του εισαγγελέα και μετά του τακτικού ανακριτή
», ήταν όσα είπε ο γνωστός ποινικολόγος.

Πηγή: sport-fm.gr

Ντύθηκε… Ντε Γιονγκ ο Ματουζάλεμ! (video)

Σε ντέρμπι μεταξύ της Ρόμα και της Λάτσιο τα σκληρά μαρκαρίσματα, αλλά αυτό που έκανε ο Ματουζάλεμ πάνω στον Φραντσέσκο Τότι μπαίνει σε περίοπτη θέση…

Ο καπιτάνο της Ρόμα ένα περίπου λεπτό νωρίτερα είχε σκοράρει με εκτέλεση φάουλ το 1-0 και είχε δώσει προβάδισμα στους «τζιαλορόσι», και φαίνεται τον Βραζιλιάνο αμυντικό μέσο των «λατσιάλι» τον πείραξε…

Δείτε το:


 

RPL: Με το δεξί η Ζενίτ!!!

Πολύ μεγάλη νίκη μέσα στην έδρα της Τέρεκ Γκρόζνι πέτυχε η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στο παιχνίδι που άνοιξε τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν στη ρώσικη Πρέμιερ Λιγκ. Οι φιλοξενούμενοι πάνε πλέον για το θαύμα της πρόκρισης επί της Τβέντε…

Η Ζενίτ επικράτησε με 1-0 μέσα στην έδρα της Τέρεκ Γκρόζνι, η οποία ενισχύθηκε πολύ κατά τη μεταγραφική περίοδο και άπαντες περιμένουν να κάνει… υψηλές πτήσεις τη φετινή σεζόν. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Ντάνκο Λάζοβιτς και έδωσε νίκη βαθμολογικού αλλά και ψυχολογικού οφέλους.

Άλλωστε, με το 3-0 στην… καμπούρα της από την Τβέντε στους «16» του Europa League, η Ζενίτ χρειάζεται να κάνει την υπέρβαση κόντρα στους Ολλανδούς.

Δεν μπορεί μόνος του ο Ρόσι!!

Με πρωταγωνιστή ακόμα μία φορά τον Τζουζέπε Ρόσι, η Βιγιαρεάλ έδειξε πως θα έπαιρνε ακόμα μία νίκη, όμως στο 92’ δέχθηκε γκολ από τον Κάστρο και αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Σπόρτινγκ Χιχόν.

Ο Ιταλός επιθετικός ήταν και πάλι αυτός που έδωσε τη λύση σκοράροντας με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, όμως, παρά τις δύο αποβολές των φιλοξενούμενων (65’ ο Άνχελ και 90’ Σαστρέ), η Σπόρτινγκ Χιχόν βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και ισοφάρισε στο 2ο από τα 4 λεπτά των καθυστερήσεων με τον Κάστρο, με το βαθμό αυτόν να κρίνεται σωτήριος…

Βαλβέρδε: "Χάσαμε με απίστευτο τρόπο"

Στο γκολ του Κουτσιανικούλη στάθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Ερνέστο Βαλβέρδε θεωρώντας ότι έγιναν πολλά λάθη για να πάει ο Ολυμπιακός χωρίς το προβάδισμα στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Ένας κυρίαρχος Ολυμπιακός στα πρώτα 45 λεπτά έχασε το προβάδισμα στο ημίχρονο με απίστευτο τρόπο σύμφωνα με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός κόουτς αρνήθηκε για άλλη μια φορά να μιλήσει για τη διαιτησία ενώ σχολίασε και το ματς κυπέλλου του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε:

Για το τι του μένει από το παιχνίδι: "Η αίσθηση που έχω είναι ότι σήμερα χάσαμε ένα απίστευτο παιχνίδι. Κυρίως γιατί στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο του αγώνα, ένα γκολ και δύο ξεκάθαρες ευκαιρίες. Το γκολ της ισοφάρισης ήταν αποτέλεσμα πολλών λαθών μας σε μία φάση. Εκείνη τη στιγμή δεν πιστέψαμε τι έγινε.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μας πίεσε πολύ περισσότερο, έγινε η φάση του πέναλτι και εκεί χάθηκε ο έλεγχος. Ήταν ένα παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ είχε το μυαλό του στον αγώνα με την ΑΕΚ. Εμείς έπρεπε να κερδίσουμε ή το πολύ να πάρουμε μία ισοπαλία. Εμείς λυπόμαστε γιατί σήμερα χάσαμε ένα πρωτάθλημα."

Για τη φάση του πέναλτι: "Δεν ξέρω αν είναι πέναλτι. Πάντα με ρωτάτε και σας λέω ότι δεν ξέρω. Οι παίκτες μου λένε ότι δεν ήταν και εγώ σαν προπονητής τους, τους πιστεύω. Ο κόσμος ασχολείται πολύ με τη διαιτησία. Δε θέλω να μιλήσω άλλο για αυτό το θέμα. Για λάθη που κάνουν οι διαιτητές. Μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό μιλάμε πολύ για τους διαιτητές. Το αποτέλεσμα είναι τελικό και δεν μπορεί να αλλάξει."

Για το ότι τα μέτρα ασφαλείας δεν είχαν καμία σχέση με αυτά του Κυπέλλου και την ατμόσφαιρα της Τούμπας: "Εμείς δεν καταλαβαίνουμε αν υπάρχει Αστυνομία έξω από το γήπεδο. Εμένα δε μου αρέσει να παίζω χωρίς κόσμο είτε εντός είτε εκτός έδρας. Τα παιχνίδια που παίξαμε στην Τούμπα φέτος ήταν κλειστά. Το σημερινό παιχνίδι θα μπορούσε να λήξει και με τρία αποτελέσματα. Για την ατμόσφαιρα του γηπέδου; Τι να πω; Υποστηρίζουν την ομάδα τους και κάνουν αυτό που πρέπει."

Για τον αγώνα Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ: "Θα είναι σκληρό το παιχνίδι για την ΑΕΚ, αφού ο κόσμος θα υποστηρίξει τον ΠΑΟΚ. Το 0-0 που πήρε ο ΠΑΟΚ στην Αθήνα είναι ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά η ΑΕΚ έχει τις δυνατότητες να σκοράρει στην Τούμπα. Όπως και να έχει, θα είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι για να το δει κανείς."

Για όσα συμβαίνουν τελευταία στο ελληνικό ποδόσφαιρο: "Δεν μπορώ να σας βοηθήσω με αυτό το θέμα. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο γίνεται πολύ κουβέντα για το τι γίνεται εκτός γηπέδου. Εγώ είμαι μέσα στην ομάδα και με απασχολεί μόνο να κερδίζει η ομάδα μου. Αυτά απασχολούν εσάς, που ευτυχώς δεν αφορούν εμένα, επειδή δε μιλάω ελληνικά."

«Δεν ήταν πέναλτι αυτό!»

Στον Ολυμπιακό δεν έκρυψαν την δυσαρέσκειά τους για το πέναλτι που σφυρίχθηκε σε βάρος τους στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.
Στο λιμάνι στάθηκαν στην φάση του πέναλτι που κέρδισε ο Βιεϊρίνια από τον Α. Παπαδόπουλο.
«Δεν ήταν σε καμία περίπτωση πέναλτι. Μάλιστα η φάση αυτή έκρινε το ματς, αφού διαμόρφωσε το σε βάρος μας αποτέλεσμα», επισήμαιναν από τον Ολυμπιακό.

Εκτός αυτού οι Πειραιώτες αναφέρθηκαν και στα αντικείμενα που δέχθηκε ο Ζαϊρί όταν πήγε να εκτέλεσει ορισμένα κόρνερ. «Αυτά είναι συνηθισμένα στην Τούμπα. Είναι παγιωμένες καταστάσεις. Τα περιμέναμε χειρότερα. Στο ματς Κυπέλλου που ήταν κεκλεισμένων των θυρών, από θαύμα δεν έχασε ο Μιραλάς το μάτι του», τόνιζαν με νόημα.

Χάβος: «Δώσαμε και την ψυχή μας!»

Κατάθεση ψυχής έκαναν στον αγώνα με τον Ολυμπιακό οι παίκτες του ΠΑΟΚ, όπως υποστήριξε ο τεχνικός του δικεφάλου του Βορρά, Μάκης Χάβος.
Αρχικά ο Χάβος τόνισε: «Αν δεν κάνω λάθος το σημερινό παιχνίδι είναι το 10ο που δίνουμε κάθε τρεις ημέρες. Τα παιδιά σήμερα έδωσαν και την ψυχή τους για τη νίκη. Τώρα πρέπει να έχουμε το μυαλό μας στον αγώνα της Τετάρτης. Εκεί, είμαι σίγουρος ότι θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε την πρόκριση».

Εκτός αυτού είπε για:

Το ότι ο 
ΠΑΟΚ είχε δύο διαφορετικά πρόσωπα στο παιχνίδι: Ξεκινήσαμε καλά. Είχαμε ευκαιρίες και πολύ καλό ρυθμό στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά, αλλά μετά ο Ολυμπιακός βγήκε μπροστά και έκανε ευκαιρίες. Ισοφαρίσαμε στο τέλος του ημιχρόνου. Πιστεύω ότι οι οδηγίες που δώσαμε στα παιδιά και το πάθος στο δεύτερο μέρος μας έδωσαν νίκη.

Την κατάσταση του γηπέδου της Τούμπας: Το γήπεδο δεν είναι σε καλή κατάσταση. Αυτή είναι η αλήθεια και μας δυσκολεύει αρκετά κατά τη διάρκεια των αγώνων. Πιστεύω ότι η κατάσταση θα αλλάξει και θα είναι καλύτερη στα επόμενα παιχνίδια.

Το αν βοηθά τον ΠΑΟΚ ο τρόπος που νίκησε τον Ολυμπιακό για τον αγώνα με την ΑΕΚ: Δείξαμε τι ομάδα ακριβώς είμαστε. Θα μας βοηθήσει πολύ αυτή η νίκη.

Την απόδοση του Κουτσιανικούλη: Πιστεύω ότι κερδίσαμε ένα παίκτη. Ήταν πολύ εύκολο για εμένα να του έδινα πιο νωρίς ευκαιρίες. Προσπάθησε, μιλήσαμε, και τώρα δείχνει την πραγματική του εικόνα. Θα είναι πολύ καλύτερος στη συνέχεια. Το πιστεύω αυτό.

Το πέναλτι: Ο Βιτόλο με τον Σαλπιγγίδη είναι οι παίκτες που χτυπάνε τα πέναλτι.  Εκτελεί πολλά στην προπόνηση και το απέδειξε με το θάρρος που έδειξε κατά την εκτέλεση. Το γκολ αυτό θα τον βοηθήσει πολύ να ανακάμψει και να γίνει καλύτερος.

Τις αποκαλύψεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο:
Είναι στενάχωρο. Από την εποχή που έπαιζε ποδόσφαιρο τα ίδια συζητάμε. Έγινα προπονητής και τίποτα δεν άλλαξε.

Το ότι για πρώτη φορά δεν είχε προβλήματα: Είμαι χαρούμενος για αυτό. Αν λείπουν κάποιοι συγκεκριμένοι παίκτες από την ομάδα. Υπάρχει πρόβλημα.

Το ότι ξεκούρασε ορισμένους παίκτες: Αυτό προσπαθώ να κάνω πάντα. Δε θέλω να αλλαχθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της ομάδας. Παιχνίδι με παιχνίδι αλλάζω δύο με τρεις παίκτες.

Την φάση του πέναλτι: Ήμουν μακριά από τη φάση. Ας ανατρέξει όποιος θέλει στη λίστα με τα κερδισμένα πέναλτι και θα δει ότι ο ΠΑΟΚ είναι ο τελευταίος στη λίστα.

«Μόνο νίκη με ΑΕΚ»

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Πάμπλο Γκαρσία τόνισε στις δηλώσεις του ότι η νίκη επί του Ολυμπιακού βάζει τη ομάδα στα πλέι οφ, ενώ ανέφερε ότι η ομάδα θα παίξει μόνο για τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ.
«Αυτή είναι μία νίκη που μας βάζει στα πλέι οφ και έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να νικήσουμε τόσο με κόσμο όσο και χωρίς», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του αρχηγού του ΠΑΟΚ.

Για την εμφάνιση του Βασίλη Κουτσιανικούλη και το γκολ που πέτυχε ο νεαρός μεσοεπιθετικός, ο Πάμπλο Γκαρσία ανέφερε, «είμαι χαρούμενος γι΄αυτόν και για όλους όσους σκοράρουν για τον ΠΑΟΚ και δίνουν χαρά στον κόσμο». Όσο για το παιχνίδι που ακολουθεί με την ΑΕΚ;

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ σχολίασε, «τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε για την Τετάρτη, που είναι άλλος ένας τελικός για εμάς. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να νικήσουμε. Πρέπει να νικήσουμε οπωσδήποτε».

Τέλος, ερωτηθείς για τις περιβόητες κασέτες, δε θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο. «Δεν θέλω να μιλήσω παραπάνω γιατί μπορεί να με τιμωρήσουν και να μην παίξω την Τετάρτη. Ολος ο κόσμος ξέρει τι γίνεται κάθε Κυριακή και βλέπει», ήταν η τοποθέτησή του.

«Ήξερα ότι θα τα καταφέρουμε»

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού, τόνισε ότι ήταν σίγουρος πως οι συμπαίκτες του θα ανέτρεπαν το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο.
«Ήταν ένα δύσκολο ματς, όπως το είδε όλος ο κόσμος. Δόξα τω θεώ, στα τελευταία λεπτά βάλαμε το γκολ και πήραμε τους τρεις βαθμούς», τόνισε αρχικά ο Πορτογάλος άσος.

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ κατάφερει να ανατρέψει την κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο, ανέφερε σχετικά, «ήξερα την αξία των συμπαικτών μου και για αυτό καταφέραμε να ανατρέψουμε το σκορ».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο επερχόμενο παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ, λέγοντας, «ήταν ένα δύσκολο τεστ απέναντι σε μια δύσκολη ομάδα. Το ίδιο θα γίνει και απέναντι στην ΑΕΚ. Παίζουμε στην έδρα μας, με τον κόσμο μας και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την πρόκριση. Πρέπει να έχουμε αυτοσυγκέντρωση και να είμαστε πολύ σοβαροί. Όπως και οι φίλαθλοι, περισσότερο εμείς θέλουμε να φτάσουμε στον τελικό και να το σηκώσουμε. Εμείς το θέλουμε περισσότερο, γιατί το αξίζουμε να φτάσουμε στον τελικό και να πάρουμε το Κύπελλο».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην επιστροφή μετά τον τραυματισμό του. «Ήταν ένα τεστ και για μένα. Τα 30 λεπτά που έπαιξα με βοήθησαν. Θα συνεχίσω να προπονούμαι για να μπορέσω να παίξω και με την ΑΕΚ», σχολίασε.

Ετοιμάζουν... υποδοχή στο κάμπο!

Θερμή υποδοχή ετοιμάζουν οι φίλοι της ΑΕΛ, στην αποστολή της ομάδας που επιστρέφει από την Αθήνα, μετά τη συγκλονιστική προσπάθεια της! Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε να ανατρέψει το αποτέλεσμα και να φτάσει στην ισοφάριση. Ο κόσμος αναμένεται να επιβραβεύσει την ομάδα με μια μεγάλη υποδοχή, στο ξενοδοχείο Imperial, που θα φτάσει η αποστολή σε λίγη ώρα. Εξαλλοι είναι οι «βυσσινί» φίλαθλοι με την αντιμετώπιση από τη διαιτησία, την θεωρούν βασική υπαίτια που η ομάδα του κάμπου δεν έφυγε με το τρίποντο από τη Νέα Σμύρνη!
Πηγή: http://aelole.blogspot.com

Καληνύχτα...!!!

Σήμερα είναι το κρίσιμο παιχνίδι. Το μυαλό μου όλη την εβδομάδα γυροφέρνει γύρω από το ντέρμπι.
Όλα ή τίποτα! Ξυπνάω πρωί,παρόλο που χθες έδινα μάχη στα οπαδικά ραδιόφωνα,για να μην χάσω ολόκληρη την μέρα. Σερφάρω στο διαδίκτυο να δω σχόλια και πρωτοσέλιδα! Όλοι με μια φωνή «Σκίστε τους», «Λιώστε τους στο καμίνι», «Ρίξτε την Χούντα». Όχι δεν ξεκίνησε εμφύλιος πόλεμος, ούτε κάποια κοινωνική επανάσταση..είπαμε σε λίγες ώρες ξεκινάει η μητέρα των μαχών.

Φοράω κασκόλ, και ζακέτα με κουκούλα. Η πορεία θα ξεκινήσει από το σύνδεσμο, λίγα μέτρα παρακάτω. Έχουμε πληροφορίες ότι μπορεί να είναι μαζεμένοι στο πάρκο, συνεπώς θέλει προσοχή και ετοιμότητα. Θα τους πατήσουμε..σήμερα δεν τους σώζει κανένας..εμείς ή κανείς! Πολλοί δεν έχουν εισιτήριο, δεν βαριέσαι θα τα βρούμε έξω από το γήπεδο… ένα ντου και όλα τελείωσαν. Έτσι κι αλλιώς οι άντρες της ασφάλειας του γηπέδου είναι δικοί μας, είναι ένας από εμάς και αδερφός δεν πειράζει αδερφό.

Μα, που πάω; Ξέχασα να παίξω στοίχημα. Έχω σίγουρα σημεία για το βράδυ και φυσικά την ομαδάρα μου! Ο Πρόεδρος είπε, σήμερα το πρωτάθλημα τελειώνει. Σήμερα θα διαλύσουμε τις κότες! Μάλιστα υποσχέθηκε στους παιχταράδες μας 1.000.000 ευρώ πριμ αν καθαρίσουν τις μαϊμούδες. Να είναι καλά η Προεδράρα που δεν κολώνει πουθενά και δεν φοβάται τίποτα. Ήρθε για να μείνει, για να σηκώσουμε το 70ο, το 71ο..όλα θα τα πάρουμε..Ο Θεος να του δίνει δύναμη και καράβια να φέρνει παιχταράδες, να βγαίνουμε champions league, να σηκώνουμε τις κούπες και να στήσουμε την δυναστεία μας!

Το παιχνίδι ξεκινάει! Δυσκολεύομαι να ανασάνω από τα καπνογόνα. Το κοράκι δεν σφυρίζει έδρα, αλλά από το ποτό και την ένταση δεν μπορώ να τον πετύχω ούτε με το μπουκάλι.. Κόρνερ..ευκαιρία να ξεσπάσω στον προδότη που μέχρι πέρυσι δήλωνε παίχτης-οπαδός και το καλοκαίρι πούλησε την ψυχή του στο διάολο! Ξεπουλήθηκε για λίγα ευρώ!

Το παιχνίδι τελείωσε. Τους πηδήξαμε, μπουκάρω στον αγωνιστικό χώρο να αγκαλιάσω τους παιχταράδες μου! Γυρίζω σπίτι να δω τις κυριακάτικες αθλητικές εκπομπές. Δεν ήταν πέναλτυ; Τι λες ρε φίλε; Ούτε κόκκινη, και τι έγινε για τα δύο λανθασμένα οφ σάιντ! Η Ομαδάρα να είναι καλά! Τι σημασία έχουν αυτά! Αήττητοι για 7 συνεχόμενα χρόνια..κάτι μαγικό.. Σου το είπα ο Πρόεδρος δεν αστειεύεται..άσε που φύγανε σαν τα ποντίκια! Ο πελάτης έχει πάντα δίκαιο. Το άλλο σαββατοκύριακο κρίσιμο παιχνίδι στην επαρχία! Θα είμαστε όλοι δίπλα το ζήτησε και ο προπονητής! Άλλωστε και ο επιθετικός μας είπε σε αποκλειστική συνέντευξη ότι θα τους τιμωρήσει μέσα στο σπίτι τους για τον άδικο αποκλεισμό στο κύπελλο!

Ξημερώνει Δευτέρα! Γουστάρω να περνάω από τα περίπτερα! Διαβάζω για
«κλαρίνα», «αποδείξεις» και «πελάτες», σαν αυτούς που έχουν καιρό να μπουν στο μαγαζί μου. Ο πρόεδρος έδωσε τα χρήματα. Έκανε και καζούρα, ότι ο πελάτης έχει πάντα δίκαιο! Έτσι τον θέλω, ΑΦΕΝΤΙΚΟ! Μάλιστα στο ημίχρονο επισκέφτηκε και τον τύπο με την σφυρίχτρα, για να τον συνετίσει.. Εδώ δεν περνούν αυτά!!Κομμένα όσα που ξέρατε.

Τι κι αν πηγαίνω στην δουλειά και έχουν διώξει τους μίσους;
Τι κι αν παίρνω 500 ευρώ,χωρίς ασφάλεια..
Τι κι αν καπνίζουν πούρα και εγώ μόλις μετά βίας αγοράζω ένα πακέτο τσιγάρα..
Τι κι αν κινδυνεύω στο σπίτι μου και αυτοί έχουν 4-5 φουσκωτούς από πίσω;
Τι κι αν δυσκολεύομαι να φροντίσω την οικογένεια μου και αυτοί ρίχνουν εκατομμύρια στο τραπέζι, ως ένδειξη δύναμης.
Τι κι αν μολύνουν,διαλύουν,στήνουν,εκβιάζουν,φοροδιαφεύγουν,απειλούν και καθοδηγούν επεισόδια,επιθέσεις άνανδρες χωρίς ηθικούς φραγμούς .
Ο θεο€ να έχει καλά την προεδραρα να είναι Καλά , η ομάδα να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα της και εσύ καημένε ,ανίδεε φίλαθλε-οπαδέ αγωνίσου αλλά μην ξεχνάς να κοιμάσαι τον ύπνο,τον ύπνο του δικαίου...

Υ.Γ. καληνύχτα ελληνικό ποδόσφαιρο,εμείς θα είμαστε εκεί δίπλα σου να σε νανουρίζουμε..!


Το διαβάσαμε στο: mpalakia.blogspot.com

Super Liga: Ασταμάτητη η Φενέρμπαχτσε!!

Την πολύ καλή της πορεία στο δεύτερο γύρο συνεχίζει η Φενέρμπαχτσε, η οποία πέρασε εκ νέου στην κορυφή, όπου συγκατοικεί με την Τραμπζονσπόρ στους 57 βαθμούς. Ακόμα μια ήττα για Γαλατασαράι, 3-2 από την Ανκαραγκιουτσιού στην Άγκυρα.

Η Φενέρ πέτυχε την 8η σερί νίκη της, αυτή τη φορά με 2-0 επί της Κόνιασπορ, χάρη σε γκολ των Μαμαντού Νιάνγκ στο 16' με το 14ο φετινό γκολ του και τον Σεμίχ Σεντιούρκ στο 77ο λεπτό.

Αναφορικά με την «τσιμπόμ» έχασε με 3-2 στην Άγκυρα από την Ανκαραγκιουτσιού, για την οποία πέτυχε χατ-τρικ ο Στάνισλαβ Σέστακ, κάνοντας μάλιστα την ανατροπή σκοράροντας στο 86' και το 88'.

Πλέον, τα βλέμματα στρέφονται στο μεγάλο ντέρμπι της Πόλης, μεταξύ Φενέρμπαχτσε και Γαλατασαράι, όπου η καλή κατάσταση δεν παίζει μεγάλο ρόλο…

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής:
 
Παρασκευή

Μανίσασπορ - Μπεσικτάς 0-0
 
Σάββατο

Καράμπιουκσπορ - Μπούρσασπορ 1-1 (20' Ιλχάν Παρλάκ / 4' Κένι Μίλερ)
Ιστανμπούλ - Εσκισεχίρσπορ 0-2 (32' Μπουρχάν Εζέρ, 43' πέν. Σεζέρ Εζτιούρκ)
Τράμπζονσπορ - Κασίμπασα 1-0 (22' Ζαζά)
 
Κυριακή

Αντάλιασπορ - Γκεντσλερμπιρλιγί 0-0
Ανκαραγκιουτσιού - Γαλατάσαράι 3-2 (52', 86' και 88' Σέστακ / 32' Αϊντίν Γιλμάζ, 62' Πίνο)
Μπούτσασπορ - Γκαζιάντεπσπορ 2-1 (10' Μπασντάγκ, 39' Αλί / 12' Τοσούν)
Σίβασπορ - Κάισερισπορ 1-0 (3' Πεντριέλ)
Φενέρμπαχτσε - Κόνιασπορ 2-0 (16' Νιανγκ, 77' Σεμίχ Σεντιούρκ)

Κουτσιανικούλης: «Μεγάλη προσπάθεια»

Στην προσπάθεια που έκανε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του και κατάφεραν να γυρίσουν το ματς, στάθηκε ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, Βασίλης Κουτσιανικούλης, αμέσως μετά τη λήξη του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που βρήκε νικητή τον «δικέφαλο», με 2-1.

«Για μας σήμερα μετράει μόνο η νίκη. Έγινε μεγάλη προσπάθεια από όλη την ομάδα, καταφέραμε να πάρουμε τους τρείς βαθμούς και συνεχίζουμε»

Καστίγιο: «Θα... συνεχίσω»!

Το πρώτο γκολ με τη φανέλα του Άρη πανηγύρισε ο Νέρι Καστίγιο γράφοντας το κομβικό. 2-3 για τους κίτρινους. Ο Μεξικάνος επιθετικός του Άρη είπε μετά το τέλος του αγώνα:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι το οποίο κατάκτησε ο Άρης και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Το γεγονός ότι σκόραρα με κάνει χαρούμενο, ήταν καλό για την ομάδα και για εμένα. Είχαμε μια δύσκολη εβδομάδα, αλλάξαμε προπονητή και για αυτόν τον λόγο δεν παίξαμε καλά στην αρχή. Στα επόμενα παιχνίδια θα είμαστε καλύτεροι.

Τα πράγματα από δω και πέρα θα πάνε καλύτερα για τον Άρη. Είχαμε πρόβλημα στο να πετύχουμε γκολ και σήμερα βάλαμε τέσσερα. Κάτι άλλαξε και αυτό είναι καλό. Προσωπικά , δεν έχω την δύναμη που θα ήθελα να έχω και δεν είμαι ακόμα στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Θα συνεχίζω όμως τις προσπάθειες».

Τρίτη σερί και πρώτη μετά από το… 1997!

Ο ΠΑΟΚ έχει να χαίρεται για πολλούς λόγους τη νίκη του επί του Ολυμπιακού!
Τρίτη σερί και πρώτη μετά από το… 1997!
Κατ` αρχάς, ήταν η τρίτη σερί νίκη επί των ερυθρολεύκων σε όλες τις διοργανώσεις μέσα στην Τούμπα.
Ξεκίνησε τον Μαϊο του 2010, όταν νίκησε 1-0 στο πλαίσιο των πλέι οφ, συνεχίστηκε φέτος στο Κύπελλο με το ίδιο σκορ (1-0) και το καλό για τον «Δικέφαλο»… τρίτωσε απόψε με το 2-1.
Τέλος, ήταν η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος (όχι δηλαδή πλέι οφ) μετά τον Οκτώβριο του 1997, όταν ο Δικέφαλος είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ 2-1

Φιέστα στην Τούμπα; Ποτέ!

Ο Ολυμπιακός ήθελε να κάνει γύρο του θριάμβου μέσα στην Τούμπα! Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν δυνατό να το επιτρέψει! Κέρδισε 2-1 και… έδωσε παράταση στην «ερυθρόλευκη» στέψη! Ξανά στην 4άδα ο «δικέφαλος του Βορρά».
“This is Toumba”. Ο Ολυμπιακός δεν έκανε το γύρο του θριάμβου στην Τούμπα για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Ο κόσμος, αλλά και οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν επέτρεψαν στους «ερυθρόλευκους» να στεφθούν από σήμερα Πρωταθλητές. Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται πλέον στην πρώτη πεντάδα για τα πλει οφ και την Τετάρτη η προσοχή όλων στρέφεται στον μεγάλο «τελικό» με την ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο Μάκης Χάβος θέλοντας να ξεκουράσει βασικούς παίκτες ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ προτίμησε να ξεκινήσει με τους Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια. Στην τετράδα της άμυνας ο Έττο στα δεξιά, οι Κοντρέρας και Τσιρίλο στο κέντρο και αριστερά ο Σαβίνι. Γκαρσία και Βιτόλο στα χαφ με ο Κουτσιανικούλης αριστερά και το Φωτάκη δεξιά. Στον άξονα ο Βλάνταν Ίβιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Μουσλίμοβιτς.

4-2-3-1 ο Ολυμπιακός

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξε να ξεκινήσει με τους Πάρντο κάτω από τα δοκάρια. Με αμυντική τετράδα, οι Μανιάτης, Χολέμπας στα άκρα και στο κέντρο της οι Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ. Στα αμυντικά χαφ οι Ντούντου, Μοντέστο και στα άκρα οι Ζαϊρί, Ρόμενταλ. Ο Ιμπαγάσα επιτελικός μέσος πίσω από τον Τζιμπούρ.

Βγήκε αποφασισμένος

Ο Ολυμπιακός βγήκε αποφασισμένος με σκοπό να μην επιτρέψει στον ΠΑΟΚ να κάνει παιχνίδι. Η εντολή του Βαλβέδε ήταν σαφής, πίεση πριν από τη σέντρα, προκειμένου να γίνει το λάθος από τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς δυσκολεύτηκαν αρκετά να ξεμαρκαριστούν  και να μεταφέρουν την μπάλα στα καρέ του Πάρντο. Οι επικίνδυνες μεταβιβάσεις των παικτών του Χάβου δημιούργησαν πολλά ρήγματα  με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν κατεβασιές στα καρέ του Κρέσιτς.

Πλήρωσε τα παιδαριώδη λάθη

Ο Ολυμπιακός μέχρι το πρώτο 20λεπτό πέτυχε ένα γκολ με το Τζιμπούρ, στο 12ο λεπτό, ενώ είχε άλλες δύο ευκαιρίες για γκολ με πιο κλασική αυτή του Ζαϊρί για να τελειώσει το παιχνίδι . Πιο συγκεκριμένα ο δαιμόνιος και πανταχού παρόν Ιμπαγάσα έκλεψε τη μπάλα μετά από το λάθος του Κοντρέρας. Ο Ισπανός πασάρει στον Τζεμπούρ και ο Γαλλοαλγερινός ανοίγει το σκορ.  Στο 16' ο Ρόμενταλ βγάζει τον Ζαϊρί μόνο του σε κενή εστία ωστόσο ο Μαροκινός υπό την πίεση του Γκαρσία δεν μπορεί να σκοράρει.

Δεν υπήρχε στο γήπεδο

Ο ΠΑΟΚ μισή ώρα αγώνα και ακόμα έψαχνε να βρει τα πατήματα του μέσα στο γήπεδο. Δεν είχε κάνει απολύτως τίποτα. Οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου δυσκολεύονται να μεταβιβάσουν σωστά την μπάλα, ενώ λείπουν και οι σωστές τοποθετήσεις στο χώρο του κέντρου. Η μπάλα συνεχώς βρίσκεται στον αέρα. Οι αμυντικοί, κάτι σαν διώξιμο, προσπαθούν να βρουν παίκτες στα άκρα και κυρίως τον Κουτσιανικούλη. Ο Δικέφαλος παίζει ανορθόδοξα και σου δίνεται η εντύπωση πως γίνεται αγγαρεία ή το μυαλό είναι αλλού. Η πρώτη απόπειρα επίθεσης για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 34'. Το σουτ του Ίβιτς θα κοντράρει πάνω στον Μέλμπεργκ και έτσι η μπάλα απομακρύνεται.

1-1 αντί 0-2

Απίστευτη εξέλιξη πήρε το παιχνίδι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Ένα κόρνερ που δεν ήθελε να εκτελέσει ο Ζαιρί.  καθώς οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έριχναν διαρκώς αντικείμενα. Μετά την παρουσία παικτών και της ασφάλειας του γηπέδου τα πράγματα ηρέμησαν και στο 45' το κόρνερ τελικώς γίνεται με τον Τζιμπούρ να χάνει πολύ καλή ευκαιρία να σκοράρει από κοντά και τον Γκαρσία να διώχνει. Στην εξέλιξη της φάσης ο ΠΑΟΚ βγαίνει στην αντεπίθεση. Ο Πάρντο θα διώξει εντελώς λάθος προ του Κουτσιανικούλη που θα του κλέψει και την μπάλα και θα σκοράρει.

Ένα διαφορετικό πρόσωπο έδειξε στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ. Το γκολ του Κουτσιανικούλη τους πώρωσε και βγήκαν στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένοι να πάρουν το παιχνίδι. Δύο φορές, σε διάστημα δύο λεπτών, ο Δικέφαλος έφτασε κοντά στο να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Στο 48' σουτ του Έττο ο Πάρντο την μπάλα με την βοήθεια του δοκαριού. Δύο λεπτά αργότερα ο Γκαρσία βρίσκει τον Μουσλίμοβιτς. Ο Βόσνιος επιθετικός απέναντι από τον Πάρντο θα σουτάρει με τον Ισπανό τερματοφύλακα να διώχνει σε κόρνερ.

Βιερίνια και Φουστερ

Τον χορό των αλλαγών ανοίγει ο ΠΑΟΚ με τον Βιερίνια να μπαίνει στο γήπεδο στην θέση του Φωτάκη. Ο Δικέφαλος με την παρουσία του Πορτογάλου προσδοκά να γίνει πιο κινητικός στην δεξιά πλευρά. Η απάντηση του Ολυμπιακού είναι ο Φουστέρ στην θέση του Ντουντού. Με τον Ιμπαγάσα να γυρίζει πιο πίσω.

Πέναλτι και 2-1
Ολική επαναφορά του ΠΑΟΚ είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Η παρουσία των Βιερίνια και Σαλπιγγίδη έκανε τους Θεσσαλονικείς πιο επιθετικούς και τα αποτελέσματα φάνηκαν αμέσως. Στο 69' ο Δικέφαλος κερδίζει πέναλτι από μαρκάρισμα του Α. Παπαδόπουλου πάνω στον Βιεϊρίνια. Οι παίκτες του Ολυμπιακού πέφτουν πάνω στον ρέφερι του αγώνα όμως ο Κωνσταντινέας πήρε την απόφαση του ότι κι αν του έλεγαν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Στο 71ο λεπτό το πέναλτι εκτελεί ο Βιτόλο και 2-1.

MAN OF THE MATCH: Μπορεί να μην πέτυχε γκολ όμως ο Αντρέ Βιερίνια ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ και αυτός που άλλαξε τα πάντα υπέρ της ομάδας του. Κέρδισε το πέναλτι στο 69’ ενώ άντεξε τα επικίνδυνα μαρκαρίσματα των «ερυθρολεύκων»

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ντουντού στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του. Λες και άφησε το καλό πρόσωπο στα αποδυτήρια στο δεύτερο ημίχρονο. Δικαίως ο Βαλβέρδε τον αντικατέστησε.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Πάλμπο Γκαρσία για ένα ακόμα παιχνίδι έδειξε πόσο μαχητής είναι. Ο Ουρουγουανός στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του όπως και όλου του ΠΑΟΚ.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Πάρντο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έκανε το μοιραίο λάθος  δίνοντας την δυνατότητα στο ΠΑΟΚ και στον Κουτσιανικούλη να ισοφαρίσει

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Κωνσταντινέας τόλμησε και έδωσε το πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού. Ο διαιτητής από την Μεσσηνία όμως επέτρεψε τα σκληρά μαρκαρίσματα από τους παίκτες του Ολυμπιακού και μόνο όταν όλο το γήπεδο φώναζε να δείξει κάρτα τότε μόνο έδειχνε

Λαλίστατος υπέρ Τσιώλη ο Κόκε…!!

Δεν ξέρουμε αν ήταν εξαιτίας του γκολ που πέτυχε, το οποίο ήταν και το πρώτο στη σεζόν, αλλά ο Σέρχιο Κόκε έσταζε μέλι για τον Σάκη Τσιώλη μετά τη νίκη στην Κέρκυρα...
Λαλίστατος υπέρ Τσιώλη ο Κόκε…
«Πρόκειται για έναν πολύ ευγενή άνθρωπο που μου έκανε εξαιρετική εντύπωση. Ήρθε να αλλάξει πράγματα όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και στον ψυχολογικό τομέα. Ο κ. Τσιώλης είναι ένας άνθρωπος σοβαρός και ευγενής που με έβαλε σε θέση όπου μου αρέσει να αγωνίζομαι αλλά το κυριότερο είναι το ότι με έκανε να πιστέψω ξανά στον εαυτό μου», είπε αρχικά ο αρχηγός του Άρη.
Για το ματς, σχολίασε: «Σημειώσαμε μια σημαντική εκτός έδρας νίκη την οποία χρειαζόμασταν πολύ. Η αλήθεια είναι ότι είχα πολύ καιρό να σκοράρω παρά του ότι προσπαθούσα, σημείωνα ευκαιρίες και πετύχαινα δοκάρια. Σήμερα ήρθε αυτή η στιγμή.
Έχουμε αρκετά παιχνίδια μπροστά μας και θα παλέψουμε όσο έχουμε μαθηματικές πιθανότητες για να μπούμε στα playoffs, θα τις κυνηγήσουμε. Στο τέλος της χρονιάς, θα κάνουμε τον απολογισμό μας, θα δούμε που έχει φτάσει η ομάδα και θα αξιολογήσουμε σωστά ώστε να ξεκινήσει με άλλες προδιαγραφές η επόμενη χρονιά».
 

Ενταση στα δημοσιογραφικά στην Κέρκυρα!!

Μια μικρή μερίδα των οπαδών της Κέρκυρας μετά το 2-3 από τον Κόκε κινήθηκε εναντίον των δημοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Άρη προκαλώντας ζημιά στα θεωρεία όπου ήταν τοποθετημένοι.

Ενταση στα δημοσιογραφικά στην Κέρκυρα
Η παρέμβαση της Αστυνομίας ήταν καταλυτική και έτσι αποφεύχθηκε η έκταση των επεισοδίων.
Στο φινάλε του αγώνα υπήρξαν εκ νέου αποδοκιμασίες προς τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους.

Παράταση αγωνίας για Μάγκατ στη Σάλκε!!

Στη σύσκεψη κορυφής της ερχόμενης Τετάρτης θα κριθεί το μέλλον του Φέλιξ Μάγκατ στον πάγκο της Σάλκε. Η συνάντηση του Γερμανού τεχνικού με τη διοίκηση, παρουσία και του προέδρου Κλέμενς Τένις, δεν έβγαλε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα και διήρκεσε μόλις 30 λεπτά.

«Συζητήσαμε για τα προβλήματα που υπάρχουν. Αποφασίσαμε ως διοίκηση να μην πούμε τίποτα. Αν θέλει ο κύριος Μάγκατ, μπορεί ο ίδιος να μιλήσει», δήλωσε ο πρόεδρος των «βασιλικών μπλε».

Νέα συνάντηση, όπου και θα αποφασιστεί αν ο Μάγκατ θα παραμείνει στη θέση του (έχει συμβόλαιο μέχρι το 2013) θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν ο 57χρονος προπονητής θα είναι παρών ή θα ενημερωθεί στη συνέχεια για τις αποφάσεις του συλλόγου.

Και τώρα τα δύο τους…

Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να σπατάλησε 74 αγωνιστικά λεπτά και να χρειάστηκε ένα γκολ του Μίκα Ρίτσαρντς, αλλά τελικά κατάφερε να νικήσει την… εφτάψυχη Ρέντινγκ και να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την μισητή «συμπολίτισσα» Γιουνάιτεντ.

Οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι είχαν την κατοχή, είχαν κάποια καλά σουτ και αρκετές ευκαιρίες αλλά δεν έλεγαν με τίποτα να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Την λύση δεν έδωσαν οι επιθετικοί-φωτιά που διαθέτουν οι «πολίτες» αλλά ο Μίκα Ρίτσαρντς καθώς το δικό του γκολ στο 74ο λεπτό, έκανε το 1-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι, η Σίτι προκρίθηκε στους «4» για πρώτη φορά μετά από το 1981 και θα δώσει το «παρών» στο Γουέμπλεϊ εκεί όπου την περιμένει από το Σάββατο η Γιουνάιτεντ.

Συνθέσεις:

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κομπανί, Κολάροφ, Λέσκοτ, Ράιτ-Φίλιπς, Σίλβα, Βιεϊρά (Μπαλοτέλι 70΄ ), Ντε Γιόνγκ (Μπάρι 83΄ ), Γ. Τουρέ, Τέβες

Ρέντινγκ: ΜακΚάρθι, Κιτσανισβίλι, Χάρτ, Κάρακαν, Γκούναρσον, Ταμπ(Χάουαρντ 86΄ ), Λέιγκερτγουντ, ΜακΆνουφ (Κανού 62΄), Κέμπε, Λονγκ, Χαντ (Τσερτς 76΄ )

«Νίκες και βλέπουμε»

Κάθε άλλο παρά στα σύννεφα πετούσε ο Σάκης Τσιώλης μετά τη νίκη με 4-3 επί της Κέρκυρας.
«Νίκες και βλέπουμε»
Ο τεχνικός του Άρη τόνισε πως «αυτή η νίκη μας δίνει την ώθηση για να ανεβούμε ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία μέσα από τους τέσσερις αγώνες που απομένουν».
Αναλυτικά:
«Θέλω να είμαι δίκαιος και είναι αλήθεια ότι η Κέρκυρα, μέχρι το 60ο λεπτό, ήταν καλύτερη από εμάς και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί με 3-1 και φυσικά να τελειώσει το παιχνίδι.
Εμείς παλεύαμε με την ψυχολογία μας και προς αυτή τη κατεύθυνση, το 2-2 ήταν καταλυτικό για την ψυχολογία μας, γιατί μέχρι τότε παλεύαμε με την ψυχολογία μας. Μετά την ισοφάριση ελέγξαμε το παιχνίδι και πετύχαμε μια σημαντική νίκη, την οποία ήθελε η διοίκηση, ο κόσμος ούτως ώστε να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ηρεμία», είπε αρχικά και ευχήθηκε καλή επιτυχία στη Κέρκυρα, εκτιμώντας ότι «είναι μια ομάδα που εκπέμπει υγεία».
Για την αλλαγή συστήματος στο δεύτερο ημίχρονο (σ. σ. ο Αρης έπαιξε 4-4-2), απάντησε ότι «ήταν απαραίτητο να αλλάξουμε ορισμένα πράγματα, όπως φέραμε τον Καστίγιο κοντά στον Κόκε που ήταν ο καλύτερος παίκτης μας και μας βοήθησε ώστε να γυρίσουμε το ματς».
Τέλος, ρωτήθηκε για το δικό του ντεμπούτο, όπου απάντησε ότι «η βαθμολογική θέση που είμαστε εξοργίζει τους πάντες γιατί δεν αρμόζει σε μια ιστορική ομάδα όπως ο Αρης. Αυτή η νίκη μας δίνει την ώθηση για να ανεβούμε ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία μέσα από τους τέσσερις αγώνες που απομένουν. Η παρουσία στα πλέι οφ δεν εξαρτάται βέβαια από εμάς, αλλά εμείς πρέπει να μπούμε σε κάθε παιχνίδι και να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Ανανέωση για «Σούμι»;

Ο Μίκαελ Σουμάχερ δεν αποκλείεται να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Mercedes αν ο ίδιος το θέλει, όπως αποκάλυψε ο Νόρμπερτ Χογκ, ο οποίος έκανε λόγο για έναν ισχυρό «Σούμι»!

Πέρυσι μπορεί να είχε μια μέτρια χρονιά στην επιστροφή του στις πίστες, όμως στη Mercedes GP πιστεύουν ότι φέτος έχει τη δυνατότητα να θυμηθεί τα… παλιά! Άλλωστε ο Γερμανός είναι ισχυρός, όπως δήλωσε και ο αντιπρόεδρος της Mercedes, Νόρμπερτ Χογκ.

«Ο Μίκαελ φαίνεται πολύ ισχυρός, μπορεί να προκαλέσει έκπληξη σε πολλούς», είπε χαρακτηριστικά, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανανεώσουν τη συνεργασία τους οι δυο πλευρές. «Αν ο Μίκαελ θέλει και τα βρούμε στα οικονομικά, με ευχαρίστηση να ανανεώσουμε το συμβόλαιο», ανέφερε ο Χογκ. Έτσι, αυτό το ενδεχόμενο δεν αποκλείεται παρά το γεγονός ότι έχει τριετές συμβόλαιο.

Ο ευχαριστημένος Χιμένεθ!

Για δεύτερη σερί εβδομάδα ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν απολύτως ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του, ενώ αναφέρθηκε στη ρεβάνς της Τούμπας, τα όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και τον Αμπντούν.
Ακολουθούν αναλυτικά όσα είπε ο Χιμένεθ.

«Θεωρώ ότι πετύχαμε ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα με έναν σοβαρό αντίπαλο. Μία ομάδα καλά φτιαγμένη, που παίζει πολύ παθιασμένα. Δε δίνουν κανένα πλεονέκτημα σε καμία διεκδίκηση της μπάλας κι εμείς με τη σπουδαιότητα του αγώνα της Τετάρτης που είναι μπροστά μας, έπρεπε με κάθε τρόπο να κερδίσουμε σήμερα αλλά να απελευθερώσουμε και τους παίκτες από οποιαδήποτε επιβάρυνση. Για να κερδίσεις την Καβάλα πρέπει να προσπαθήσεις πολύ.

Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλό, λίγες ευκαιρίες. Ηταν ένα παιχνίδι που σεβαστήκαμε πολύ η μία ομάδα την άλλη. Φαινόταν στα πρώτα 15-20 λεπτά ότι είχαμε τον έλεγχο και δε θα τους αφήναμε να κάνουν το παιχνίδι τους αλλά εκεί ήρθε ισορροπία στο παιχνίδι και δεν ξέραμε πώς να το ελέγξουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο επιθετικοί, είχαμε έξι ευκαιρίες για γκολ κόντρα σε ομάδα που δε σου δίνει ευκαιρίες. Δεν είναι το ίδιο να έχεις 5-6 ευκαιρίες με οποιαδήποτε ομάδα και να τις έχεις και με την Καβάλα.

Με παίκτη παραπάνω δε χάσαμε το μυαλό μας όπως έγινε με τον ΠΑΟΚ, όπου δεν παίξαμε αυτό που έπρεπε. Σήμερα δώσαμε πλάτος στο γήπεδο, μερικές φορές κάναμε λάθη αλλά ήταν πολλές οι περιπτώσεις που κυκλοφορήσαμε την μπάλα με σωστές μεταφορές και αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να φτάσουμε στο γκολ.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια όλων των παικτών, ανεξάρτητα από το αν ήμασταν ή όχι αποτελεσματικοί.

Εχω περίπου την 11άδα της Τετάρτης στο μυαλό μου. Τώρα κάποιοι μπορεί να μην είναι 100% έτοιμοι όπως ο Γεωργέας. Ακόμη κι αν ρισκάραμε πολύ θέλαμε να βάλουμε και τον Μανωλά να παίξει, να δω πως θα παίξει στα δεξιά. Ακόμη κι αν χάνω τη φωνή μου για να του δίνω οδηγίες, κερδίζουμε τον Μανωλά στα δεξιά. Ο Γιάχιτς δεν ήταν απολύτως έτοιμος. Σήμερα θέλω να ξεκουραστώ λίγο, από αύριο το πρωί θα προετοιμάσω το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Από σήμερα θα σκέφτομαι αυτό το ματς. Πρέπει να ξεκουραστούμε σήμερα, να βρούμε τον τρόπο να δώσουμε χαρά στον κόσμο.

Δε θα είναι εύκολο, θα έχουμε απέναντι μια ομάδα με πολλή διάθεση αλλά θα προσπαθήσουμε να πάμε στον τελικό. Η πίεση δεν πρόκειται να επηρεάσει κανέναν σε αυτό το ματς, για το καλό του ποδοσφαίρου.

Η αλήθεια είναι ότι απαιτώ πάρα πολλά από τους παίκτες μου. Είναι κάτι που δεν επιθυμώ αλλά ίσως κάποιοι σε αυτή την αίθουσα να μην κατανοούν. Η μία είναι η πραγματική οικογένεια μου και η άλλη οικογένεια μου είναι η ομάδα που έχω, που ανήκω και για μένα είναι η καλύτερη. Πολλοί δεν καταλαβαίνουν τι θέλω να πω. Οταν τα παιδιά μου δεν έχουν καλού βαθμούς εκνευρίζομαι αλλά τα αγαπάω. Το ίδιο και με τους παίκτες μου όταν κάνουν λάθη. Είμαι ευχαριστημένος με όλους και το ποδόσφαιρο θα μας βάλει εκεί που πραγματικά αξίζουμε. Εκεί θα καταλήξουμε. Νομίζω έχουν καταλάβει όλοι ότι μόνο με τη φανέλα δεν κερδίζουμε. Ολοι αυτοί που βραβεύουμε πριν την έναρξη του ματς, είναι αυτοί που έγραψαν ιστορία. Τώρα πρέπει να συνεχίσουμε εμείς. Στα τελευταία ματς δείχνουμε ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.

Είχα πει ότι ήταν θέμα χρόνου για Ματέος-Μίτσελ, ο Μπαχά μπορούσε να βάλει γκολ και κάθε μέρα θα είναι καλύτερος. Παίζει με την πλάτη και σε αυτόν φαίνεται περισσότερο η έλειψη παιχνιδιών. Πιστεύω ότι θα είναι πολύ σημαντικός στα επόμενα ματς. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τη δουλειά και των τριών αλλά και με όλους τους υπόλοιπους.

Από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ έχω πει ότι ευχαριστώ πολύ τον κόσμο που δείχνει τη συμπάθεια του προς το πρόσωπο μου αλλά υπήρχαν πράγματα που με εντυπωσίασαν θετικά και αρνητικά. Δε θέλω να πάρω ένα παθητικό ρόλο. Δεν ήρθα εδώ για να κερδίσω λεφτά, ήρθα εδώ για να ανταγωνιστώ και να μεταφέρω όλα αυτά που έχω μάθει στα χρόνια που είμαι επαγγελματίας. Ημουν πολλά χρόνια ως ποδοσφαιριστής και τώρα ως προπονητής. Οσα μπορώ να προσφέρω για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα το κάνω. Θα έπρεπε, όμως, να αρχίσουμε να μη δίνουμε μεγάλη σημασία σε πράγματα που δεν είναι τόσο σημαντικά. Να μην κάνουμε διαφήμιση, να μιλάμε περισσότερο για ποδόσφαιρο. Εμείς, προπονητές και παίκτες, πρέπει να προσπαθήσουμε για να βελτιώνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εγώ θα κάνω τα πάντα για αυτό από την ΑΕΚ και από οπουδήποτε αλλού μπορώ. Στο ποδόσφαιρο μπορείς να κάνεις πολλά λάθη αλλά όταν τελειώνει το ματς, όπς συνηθίζουμε να λέμε, η μπάλα χαμηλά.

Ο Αμπντούν; Εχω πει ότι μου αρέσει να έχω τους καλύτερους. Οι καλύτεροι, για μένα, είναι οι δικοί μου. Ο Αμπντούν ανήκει στην Καβάλα και δεν έχω να σκεφτώ κάτι άλλο πέραν της ομάδας μου. Εχει μεγάλη αξία πάντως και είναι αξιόλογο ότι όλη η επιθετική λειτουργεία τους στηρίζεται σε αυτόν τον παίκτη».

All Star... Repeat!

Οι Greek Stars επικράτησαν ξανά (141-122), ο Ντρου Νίκολας υπερασπίστηκε τον τίτλο του «μπόμπερ», ενώ ο Λανς Χάρις αυτόν του καλύτερου dunker. Έκανε τη... διαφορά ο MVP Αντώνης Φώτσης!
Μετά το Ηράκλειο πέρυσι, ήταν η σειρά του Πύργου φέτος να διοργανώσει (το 19ο) All Star Game. Το «Γ. Βασιλακόπουλος»... τίγκαρε (σ.σ. 5.200 θεατές) κι ο κόσμος της Ηλείας θαύμασε από κοντά πρόσωπα τα οποία δεν έχει σχεδόν ποτέ την ευκαιρία να δει από κοντά. Ανάμεσά τους κι η παρουσιάστρια της εκδήλωσης Κατερίνα Στικούδη, μαζί με τις Khimki Dancers και τους Dunking Devils, που είχαν αναλάβει να γεμίσουν τα «νεκρά» διαστήματα. Αυτοί όμως που τους αποζημίωσαν και με το παραπάνω ήταν οι παίκτες των δύο ομάδων, οι οποίοι έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να προσφέρουν θέαμα.

Οι Greek Stars επανέλαβαν την περσινή (και προπέρσινη) νίκη τους και με 141-122 επικράτησαν εκ νέου των Rest of the World, που δεν είχαν μυαλό για άμυνα. Κορυφαίος του 40λέπτου ήταν ο Αντώνης Φώτσης του Παναθηναϊκού, διαδεχόμενος τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, που φέτος αγωνίζεται στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, με τον «Batman» να είναι ο μόνος που δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει το repeat. Γιατί εκτός από τη νίκη των Ελλήνων, το έργο επαναλήφθηκε στο διαγωνισμό τριπόντων και καρφωμάτων!

Στη «μάχη» πίσω από τα 6,75μ. ο Ντρου Νίκολας πήρε το... ντέρμπι «αιωνίων» από τον Μίλος Τεόντοσιτς, ενώ στον διαγωνισμό καρφωμάτων ο άκρως εντυπωσιακός Λανς Χάρις επικράτησε του Αλέξη Ράπτη της ΑΕΚ Άργους, με αμφότερους τους νικητές να διατηρούν τα πρωτεία.

Τα δεκάλεπτα: 30-30, 67-56, 100-82, 141-122
Greek Stars (Αλεξανδρής, Σφαιρόπουλος): Βουγιούκας 6, Καλάθης Π. 24 (2), Μαυροκεφαλίδης 22, Διαμαντίδης 13 (3), Σπανούλης 8, Καλάθης Ν. 11 (1), Καϊμακόγλου 4, Φώτσης 18 (2), Νικολαΐδης 11 (3), Χαρίσης 15, Περπέρογλου 4, Μπάρλος 5
Rest of the World (Ομπράντοβιτς, Πρίφτης): Σμιθ 13 (1), Έρτσεγκ 4, Νεστέροβιτς 6, Τεόντοσιτς 7 (1), Νίκολας 10 (2), Χάρις 18, Παλάσιο 3 (1), Μπατίστ 14, Μπάξτερ 20 (1), Σίμονς 4, Μάρσαλ 11 (1), Τόμπσον 12 (1)

Θύματα επίθεσης οπαδοί του Ατρομήτου στο Ηράκλειο!!

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκαν οπαδοί του Ατρομήτου έξω από το Παγκρήτιο Στάδιο την Κυριακή μετά τη λήξη του αγώνα της ομάδας τους με τον Εργοτέλη.
Οι άγνωστοι άρπαξαν από τους φίλους των κυανόλευκων ένα πανό και εν συνεχεία εξαφανίστηκαν καθώς η αστυνομία δεν είχε δυνάμεις στο σημείο. Για το γεγονός διεξάγεται έρευνα.

SPL: «Λύτρωση» για Ρέιντζερς!

Με γκολ στο 88΄οι Ρέιντζερς πήραν ένα σημαντικό «τρίποντο» για την προσπάθεια της για την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα Σκωτίας, καθώς επικράτησαν 2-1 της Κιλμάρνοκ στο «Άιμπροξ».

Με κεκτημένη ταχύτητα από την ισοπαλία στο Αϊντχόφεν, οι «προτεστάντες» ξεκίνησαν δυνατά το ματς και έχασαν κάποιες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Τελικά ο Ελ Χάτζι Ντιούφ, έκανε το 1-0 και έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Οι φιλοξενούμενοι, ισοφάρισαν στο 61΄με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χαμίλ στο 61΄. Το νικητήριο τέρμα οι Ρέιντζερς το πέτυχαν στο 88΄με τον Κλάνσι να σκοράρει άθελα του στην εστία της ομάδας του.

Τα… ελικόπτερα των ΠΑΟΚτσήδων! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα ελικόπτερα έκαναν για ακόμα μία φορά την εμφάνιση τους στην Τούμπα σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, μόνο που αυτή την φορά είναι πιο μικρά και ανήκουν στους φιλάθλους του «Δικεφάλου».
Τα… ελικόπτερα των ΠΑΟΚτσήδων! (ΒΙΝΤΕΟ)
Οι Θεσσαλονικείς έχουν δημιουργήσει ελικόπτερα απο μπαλόνια και φωνάζουν συνθήματα σχετικά με όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση του Κυπέλλου.

Δείτε και το σχετικό βίντεο από την ιστοσελίδα paok24.com:










Με ...υδραυλική υποβοήθηση!

Το γκολ του Σκόκο στο 88΄ λύγισε τους 10 της Καβάλας και η ΑΕΚ δεν επέτρεψε στον Μάκη Ψωμιάδη να πάρει την εκδίκησή του στο ΟΑΚΑ. Εδραιώνεται στην 3η θέση η Ένωση ενόψει πλέι-οφ.
Με ...υδραυλική υποβοήθηση!

Στο πρώτο ημίχρονο ήταν στείρο από φάσεις και ευκαιρίες για γκολ. Η ΑΕΚ είχε στα πρώτα λεπτά την κυριαρχία, με την Καβάλα τον έλεγχο του αγώνα για ένα 10λεπτο, δημιουργώντας κάποιες φάσεις με σουτ. Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κλασσική ευκαιρία για γκολ με αποτέλεσμα αμφότερες να οδηγηθούν στα αποδυτήρια όπως ξεκίνησαν τον αγώνα. Δηλαδή ισόπαλες 0-0…
Η επανάληψη ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού το δοκάρι του Μίτσελ στο 47’ δημιούργησε προσδοκίες για ένα καλύτερο ματς στο δεύτερο μέρος. Καλύτερες προσπάθειες, σίγουρα είδαμε, πολλά γκολ όμως δεν είδαμε… Το ευτυχές για τον Μανόλο Χιμένεθ ήταν ότι η Καβάλα έμεινε με 10, λόγω της αποβολής του Καρντόσο στο 53’, αλλά και πάλι οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα…
Τα λεπτά περνούσαν εις βάρος του «Δικεφάλου», στο 88’ όμως μίλησε ο πιο ποιοτικός παίκτης των «κιτρινόμαυρων». Ο Σκόκο που είχε περάσει αλλαγή πέτυχε με κεφαλιά το 1-0 και έδωσε στην ομάδα του τους τρεις πολύτιμους βαθμούς!

90'+4' Κίτρινη στον Μίτσελ επειδή πέταξε τη μπάλα μακριά...
90'+3' Κίτρινη στον Σκόκο για καθυστέρηση
90'+1' Απίστευτη φάση για την Καβάλα! Ύστερα από σέντρα του Αμπντούν, ο Νικουλάε έκανε σέντρα-σουτ με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σάχα.
90' Τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις!
88' Γκολ για την ΑΕΚ! Ύστερα από σέντρα του Γκερέιρο, ο Σκόκο πήρε την κεφαλιά για το 1-0!
85' Οι Καβαλιώτες διαμαρτύρονται για πέναλτι! Ο Αμπντούν έβγαλε χαμηλή σέντρα από αριστερά, ο Ματέος έκανε τάκλιν και βρήκε τη μπάλα με το χέρι.
84' Αλλαγή για την Καβάλα: Ο Σιόντης παίρνει τη θέση του Πφερτζέλ. Ο μοναδικός Έλληνας στο σχήμα της Καβάλας ο Σιόντης
83' Σουτ του Λαγού εκτός περιοχής η μπάλα έφυγε άουτ.
76' Ωραία σέντρα του Σκόκο από αριστερά η άμυνα της Καβάλας έδιωξε σε κόρνερ.
75' Αλλαγή για την Καβάλα: Ο Ντικρόκ στη θέση του Ρίος
73' Ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Σκόκο, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκαλίνοβιτς και έφυγε άουτ.
70' Η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για πέναλτι, διότι ύστερα από σέντρα του Σκόκο, ο Ριός έκανε τάκλιν και η μπάλα χτύπησε στο απλωμένο χέρι του.
69' Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Σκόκο αντί του Μπαχά, ο οποίος δεν ενθουσίασε με την απόδοσή του.
67' Ωραία κομπίνα της Καβάλας στο φάουλ του Αμπντούν, ο Αλγερινός αντί να γεμίσει τη μπάλα στην περιοχή, την έσπασε χαμηλά στον Ντουγκλάο το σουτ του οποίου κατέληξε ψηλά άουτ.
66' Σουτ του Μίτσελ πάνω στον Χργκόβιτς
64' Κίτρινη κάρτα στον Ντουγκλάο για το δολοφονικό τάκλιν στον Μπαχά.
63' Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Ντιόπ στη θέση του Γκέντσογλου.
62' Ευκαιρία για την Καβάλα: Ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Αμπντούν από δεξιά, ο Σάχα βγήκε και δεν βγήκε, ο Ντουγκλάο πήρε την κεφαλιά η οποία κατέληξε άουτ.
59' Ευκαιρία για την ΑΕΚ: Ύστερα από σέντρα του Λυμπερόπουλου, η μπάλα είχε αποδέκτη τον Γκέντζογλου, ο οποίος με γυριστό σουτ την έστειλε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γκαλίνοβιτς.
56' Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Γκερέιρο στη θέση του Μπερνς. Ο Χιμένεθ έριξε στη μάχη τον Πολωνό προκειμένου να φτιάξει παιχνίδι και άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2
55': Σωτήρια επέμβαση του Γκαλίνοβιτς, ο οποίος απομακρυνει τη μπάλα με τα πόδια στο ύψος της μικρής περιοχής πριν γίνει κάτοχός της ο Λυμπερόπουλος.
53' Κόκκινη στον Καρντόσο: Ο Αργεντινός πήρε δεύτερη κίτρινη για την προβολή πάνω στον Ματέος.
50' Ωραία μπαλιά του Μίτσελ από τα δεξιά με στόχο τον Μπαχά, ο Γκαλίνοβιτς όμως βγήκε έγκυρα και μπλόκαρε τη μπάλα.
47' Δοκάρι ο Μίτσελ! Ο Ισπανός με ένα ασύλληπτο σουτ εκτός περιοχής τράνταξε ο αριστερό δοκάρι του Γκαλίνοβιτς! Η ΑΕΚ έχει μπει δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο...
46' Έναρξη δευτέρου μέρους
Αλλαγή για την Καβάλα: Ο Βουτσίσεβιτς αντί του Περεϊρίνια
45'+1' Ληξη ημιχρόνου
44' Άλλη μία εξαιρετική ατομική ενέργεια από τον Αμπντούν, ο οποίος έκανε κούρσα 40 μέτρων, ωστόσο, κλείστηκε από τον Ματέος και το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν καλό.
40' Σχόλιο: Μετά από ένα 10λεπτο κυριαρχίας της Καβάλας, η ΑΕΚ ξαναπήρε τον έλεγχο και πιέζει ασφυκτικά στα τελευταία λεπτά. Ωστόσο έχει προβλήματα στην τελική προσπάθεια...
32' Καλη στιγμή για την Καβάλα με τον Νικουλάε, ο οποίος πλάσαρε υπό την πίεση του Νταντόμο, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
29' Μετά από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά και κεφαλιά του Ντουγκλάο, ο Νικουλάε επιασε το δεξί σουτ στην κίνηση, με τη μπάλα να φεύγει άουτ χωρίς πολλή δύναμη.
24' Σουτ του Νικουλάε άουτ
22' Κίτρινη κάρτα στον Μανωλά
16' Η ΑΕΚ πέτυχε γκολ, αλλά δεν μέτρησε σωστά ως οφσάιντ: Ύστερα από σέντρα του Λυμπερόπουλου, ο Γκέντσογλου πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Μπαχά που δεν καλύπτεται και καταλήγει στα δίχτυα.
10' Σχόλιο: Καμία αξιόλογη φάση μέχρι στιγμής. Η ΑΕΚ έχει μία ελαφρά πρωτοβουλία στις κινήσεις χωρίς ωστόσο να γίνει απειλητική...
1' Έναρξη αγώνα
Οι ομάδες βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο!
ΑΕΚ (Χιμένεθ): Σάχα, Νασούτι, Ματέος, Μανωλάς, Νταντόμο, Μίτσελ, Γκέντσογλου (63' Ντιόπ), Λαγός, Μπερνς (56' Γκερέιρο), Λυμπερόπουλος, Μπαχά (69' Σκόκο).
Καβάλα (Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Τόμασιτς, Πφέρτζελ (84' Σιόντης), Περεϊρίνια (46' Βουτσίσεβιτς), Ρίος (75' Ντικρόκ), Νικουλάε, Καρντόσο, Χργκόβιτς, Ντουγκλάο, Ντιέ, Αμπντούν

«Ζωντανός» για πεντάδα ο Άρης 4-3 τη Κέρκυρα!!

Ύστερα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, ο Άρης έφυγε με το διπλό από την Κέρκυρα. Οι «κίτρινοι» παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με τη λήξη του πρώτου μέρους (2-1), πέτυχαν τη μεγάλη ανατροπή στην επανάληψη και ανέβηκαν στην 7η θέση. Το ντεμπούτο του πραγματοποίησε ο Σάκης Τσιώλης στον πάγκο των «κιτρίνων», που απέχουν πλέον 5 βαθμούς από την 5η θέση κι ενώ απομένουν 4 αγωνιστικές μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

4΄Εκτέλεση φάουλ του Γραμμόζη, η μπάλα φεύγει λίγο άουτ
5΄Ο Σηφάκης διώχνει σε κόρνερ την κεφαλιά του Μαζνόφ, ύστερα από την σέντρα Γκουστάβο
7΄Ο Στολτίδης έστρωσε τη μπάλα στο Μαζνόφ και ο τελευταίος με δυνατό σουτ ανοίγει το σκορ για την Κέρκυρα
25΄Εκτέλεση φάουλ του Καστίγιο, ο Κωνσταντόπουλος διώχνει σε κόρνερ
26΄Από την εκτέλεση κόρνερ του Καστίγιο, ο Φατί εκμεταλλεύεται το μπέρδεμα στην άμυνα των γηπεδούχων και με προβολή κάνει το 1-1
32΄Ωραία εκτέλεση φάουλ του Γραμμόζη, η μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Σηφάκη
43΄Ο Μακρής εκμεταλλεύεται την αδράνεια στην άμυνα του Άρη και μόνος του από πολύ κοντά στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ
ΗΜΙΧΡΟΝΟ 2-1
54΄Από τη σέντρα του Μαζνόφ, ο Καλαντζής πιάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι
63΄Ο Γραμμόζης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, σούταρε αλλά ο Σηφάκης μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια
66΄Από την εκτέλεση φάουλ του Νέτο, ο Λαζαρίδης πήρε την κεφαλιά κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα
68΄Από την ωραία κάθετη πάσα του Νέτο, ο Καστίγιο πλασάρει τον Κωνσταντόπουλο για το 2-3
76΄Από την ωραία πάσα του Καστίγιο, ο Κόκε περνά τον Κωνσταντόπουλο και κάνει το 2-4
78΄ Ο Γκουστάβο με δυνατό σουτ νικά τον Σηφάκη και μειώνει σε 3-4
82΄Η Κέρκυρα θα συνεχίσει με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Γραμμόζη
90΄Από τη σέντρα του Κόκε, ο Παπαζαχαρίας σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ
ΤΕΛΙΚΟ 3-4
Οι ενδεκάδες:
ΚΕΡΚΥΡΑ: Κωσταντόπουλος, Στολτίδης, Καλαντζής (70΄Γιάντσης), Παρασκευαϊδης (77΄Τσίγκας), Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Μαζνόφ, Γκουστάβο, Επστάιν, Γραμμόζης, Μακρής.
Πάγκος: Αποστολίδης, Ιωάννου Δ., Τσίγκας, Γιάντσης, Λαμπρόπουλος, Χαμπλ, Μονιάκης.
ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Νέτο, Ρονάλντο Γκιάρο, Κόκε, Φατί, Μίσελ, Μενδρινός (46΄Σακάτα), Λαζαρίδης, Ντανίλο Περέιρα (46΄Τόχα), Βανγκέλι, Καστίγιο (84΄Παπαζαχαρίας).
Πάγκος: Χουάνμα, Τόχα, Σακάτα, Παπαζαχαρίας, Κουλουχέρης, Τσεζνάουσκις, Καζναφέρης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος
Κίτρινες: Παρασκευαϊδης, Γκουστάβο, Τόχα, Βανγκέλι, Κοντοδήμος
Κόκκινες: Γραμμόζης

ΑΕ ΑΕΛ: «Στείλτε τον Μπέο στον… αγύριστο»!

Πολύ σκληρή ανακοίνωση, με την οποία κατηγορεί τον Αχιλλέα Μπέο για «εξύβριση επί 90 λεπτά του Νίκου Νταμπίζα, των συμπαικτών του και της πόλης της Λάρισας», στην αναμέτρηση του Πανιωνίου με την ΑΕΛ (3-3), εξέδωσε η θεσσαλική ΠΑΕ και καλεί τις αρμόδιες αρχές «να επιληφθούν άμεσα της κατάστασης και να τον στείλουν στον αγύριστο»!

Για τη διαιτησία του κ. Παππά στον αγώνα της Νέας Σμύρνης, αναφέρεται στην ανακοίνωση: «…παιδαριώδη λάθη, εκατέρωθεν».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ:

«Εξύβριση προς του φιλάθλους» ήταν με βάση το φύλλο αγώνα ο λόγος για τον οποίο ο αρχηγός της ομάδας μας αποβλήθηκε. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να το αποδεχθούμε.

Με τη μόνιμη υποτίμηση της νοημοσύνης των φιλάθλων, τη συνεχή επίδειξη ανηθικότητας και τραμπουκισμού, τι θα γίνει όμως; Να τιμωρηθεί, λοιπόν, αυτός που έβρισε τον κόσμο, αλλά θα μείνει και πάλι στο απυρόβλητο εκείνος που επί 90 λεπτά έβριζε την οικογένεια του Νίκου Νταμπίζα (ευτυχώς που η σύζυγος και τα δυο παιδιά του ήταν αρκετά διαζώματα πιο πάνω για να ακούσουν), τους συμπαίκτες του και την πόλη της Λάρισας; Στη συνείδησή μας, η δικτατορία έπεσε το 1974. Πώς γίνεται να βιώνουμε καθημερινά καταστάσεις χούντας, για τις οποίες κανείς δεν επεμβαίνει, αφού ο παρατηρητής της Superleague δεν κατέγραψε την χυδαία συμπεριφορά του Αχιλλέα Μπέου; Δεν θα αναρωτηθούμε τι δουλειά είχε εκεί. Γνωρίζουμε ότι, ως πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, απαγορεύεται η ενασχόλησή του με οποιαδήποτε άλλη ΠΑΕ και καλούμε τις αρμόδιες αρχές να επιληφθούν άμεσα της κατάστασης και να τον στείλουν στον αγύριστο.

Για τις διαιτητικές αποφάσεις στον συναρπαστικό αγώνα με τον Πανιώνιο, όλοι είδαν ότι υπήρξαν παιδαριώδη λάθη εκατέρωθεν. Θεωρούμε ότι για ακόμα μία φορά μας στέρησαν το δικαίωμα να προηγηθούμε και τοποθετούμε το γκολ του Πανκράτ στη λίστα της ντροπής (Βενετίδης με Καβάλα, Σίμιτς με Πανιώνιο στον α' γύρο, Μετίν με Ολυμπιακό Βόλου).

Όσο για τη σημερινή αγωνιστική παρουσία της ομάδας, ο κόσμος της Λάρισας μόνο υπερήφανος μπορεί να είναι γι' αυτή την ΑΕΛ. Γι' αυτή τη φανέλα που έχει μάθει να επιβιώνει στις πιο δύσκολες, τις πιο τραγικές καταστάσεις. Ποτέ δεν υπέκυψε, όσο κι αν πιέστηκε, ποτέ δεν προσκύνησε και ποτέ δεν θα το κάνει.


ΠΑΕ ΑΕΛ 1964

«Διπλό» με… γκολάρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με ένα υπέροχο γκολ του Ρενάτο Αγκούστο η Μπάγερν Λεβερκούζεν επικράτησε εκτός έδρας της Μάιντζ με 1-0 για την 26η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα.

«Διπλό» με… γκολάρα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Αγκούστο με έναν… κεραυνό έξω από την περιοχή στο 82’, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τιμώρησε την άμυνα των γηπεδούχων, που λίγο νωρίτερα είχε «πουλήσει» τη μπάλα.

Με το σημερινό τρίποντο οι «ασπιρίνες» έφτασαν τους 52 βαθμούς και εδραιώθηκαν στη δεύτερη θέση, που οδηγεί στην έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ταυτόχρονα, βρίσκονται στο -9 από την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ. Αντίθετα, η Μάιντζ έμεινε στην πέμπτη θέση.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:
Παρασκευή (11/03)
Κολωνία - Ανόβερο 4-0
(36' Πετίτ, 60' Ποντόλσκι, 79', 89' Νοβάκοβιτς)
Σάββατο (12/03)
Χοφενχάιμ - Ντόρτμουντ 1-0
(63' Ιμπίσεβιτς)
Μπάγερν - Αμβούργο 6-0
(40', 47', 55' Ρόμπεν, 65' Ριμπερί, 79' Μίλερ, 85' αυτ. Βέστερμαν)
Σάλκε - Φρανκφούρτη 2-1
(45' Χουράδο, 84' Χαριστέας - 70' Τζαβέλας)
Καϊζερσλάουτερν - Φράιμπουργκ 2-1
(34' Νέμετς, 93' Χόφερ - 21' αυτ. Νέμετς)
Βόλφσμπουργκ - Νυρεμβέργη 1-2
(23' Μαντζούκιτς - 45' Βόλσιντ, 93' Νίλσον)
Βέρντερ Βρέμης - Γκλάντμπαχ 1-1
(39' Βάγκνερ/ 92' Ντάντε)

Κυριακή ( 13/3 )

Μάιντζ-Μπαγ. Λεβερκούζεν  0-1
(82΄Ρενάτο Αγκούστο)

Ζανκτ Πάουλι-Στουτγάρδη (18:30)
Η βαθμολογία (26 αγώνες)

1. Ντόρτμουντ   61
2. Λεβερκούζεν   52
3. Ανόβερο  47
4. Μπάγερν   45
5. Μάιντζ   43
6. Νυρεμβέργη  42
7. Αμβούργο   37
8. Φράιμπουργκ   37
9. Χοφενχάιμ  36
10. Σάλκε   33
11. Κολωνία   32*
12. Βέρντερ Βρέμης  29
13. Φρανκφούρτη 28
14. Ζανκτ Πάουλι  28 *
15. Καϊζερσλάουτερν   28
16. Βόλφσμπουργκ  26
17. Στουτγκάρδη   25 *
18. Γκλάντμπαχ   23

* Με παιχνίδι λιγότερο.


Εξάρες!

Γκολ και θέαμα πρόσφερε στον κόσμο της η Ομόνοια. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς επέστρεψε στις νίκες έπειτα από τέσσερις ισοπαλίες και διέσυρε την Δόξα με 6-0. Η φιλοξενούμενη ουσιαστικά υποβιβάστηκαν ενώ στο ντέρμπι της τρίτης θέσης του κυπριακού πρωταθλήματος, η Ανόρθωση πήρε την μεγάλη νίκη (2-1) κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας.

Πρωταγωνιστής της Ομόνοιας, ο Μιχάλης Κωνσταντίνου που σκόραρε δις ενώ σκόρερ χρίστηκαν Λεάντρο, Λούα Λούα, Χριστοφή και Εφραίμ.

Η «Κυρία» του κυπριακού ποδοσφαίρου, Ανόρθωση, χρειάστηκε μόλις ένα ημίχρονο αφού στο πρώτο μέρος πήρε ασφαλές προβάδισμα με τους Καφού και Ράμος μέσα σε δέκα λεπτά με αντίπαλο την ΑΕΚ Λάρνακας.

Η 25η αγωνιστική:
Σάββατο, 12/3


Ολυμπιακός Λευκωσίας-ΑΠΟΕΛ 1-2
(79’ Ζοάο Πάουλο-36’ Μαντούκα, 85’ Σολάρι)

Κυριακή, 13/3

ΑΕ Λεμεσού-ΑΠΟΠ/Κινύρας 2-0
(48’ Βάργκας, 80’ Ρόκε)
Ένωση Παραλιμνίου-Εθνικός Άχνας 1-2
(38’ Ντα Σίλβα-22’ Ιγκνάτοφ, 94’ πεν. Πέτροβιτς)
ΑΕ Πάφου-Απόλλων Λεμεσού 1-0
(14’ Βασκονσέλος)
Ερμής-ΑΛΚΗ 3-1
(56’, 70’ πεν., 77’ πεν. Τζοεάνο-49’ Μπασόφ)
Ομόνοια-Δόξα 6-0
(18’ πεν., 34’ Κωνσταντίνου, 40’ Λεάντρο, 63’ Λούα Λούα, 68’ Χριστοφή, 79’ Εφραίμ)
Ανόρθωση-ΑΕΚ Λάρνακας 2-1
(11’ Καφού, 22’ Ράμος-88’ πεν. Χόφλαντ)

Τριπλέτα έκπληξη από τον Βαλβέρδε!

Με τριπλέτα Μοντέστο, Ντουντού και Ιμπαγάσα στα χαφ, με τους δυο πρώτους στον άξονα και τον Αργεντινό να κινείται μπροστά τους παρατάσσει τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ο Ερνέστο Βαλβέρδε!

Στις υπόλοιπες θέσεις, κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί ο Πάρντο, στην άμυνα -από τα αριστερά προς τα δεξιά- θα ξεκινήσουν οι Χολέμπας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ και Μανιάτης, με τους Ζαϊρί-Ρόμενταλ στα άκρα και τον Τζεμπούρ στην κορυφή της επίθεσης.

Εκτός, ως γνωστόν, βρίσκονται οι τιμωρημένοι Μιραλάς, Ριέρα, Τοροσίδης και ο ανέτοιμος Μπράβο.

Φουλ για ντέρμπι του Μάντσεστερ στα ημιτελικά!!

Περνούσε σαν ενδεχόμενο από τα μυαλά όλων στην Αγγλία… Τώρα είναι και επίσημο. Αν η Σίτι κάνει το χρέος της κόντρα στην Ρέντινγκ και πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, θα βρει στο δρόμο της την «συμπολίτισσα» Γιουνάιτεντ, με έπαθλο μία θέση στον τελικό του θεσμού. Μπόλτον-Στόουκ το άλλο ζευγάρι.

Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον κατάφερε το Σάββατο να ρίξει στο «καναβάτσο» την Άρσεναλ επικρατώντας 2-0 στο «Όλντ Τράφορντ» και εξασφάλισε μία θέση στην τετράδα. Την Κυριακή όμως η κλήρωση δεν την άφησε παραπονεμένη… Έφερε στο δρόμο της και άλλο ντέρμπι καθώς αν οι «πολίτες» επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί κόντρα στη Ρέντινγκ, οι δύο τους θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με φόντο τον μεγάλο τελικό.

Από την άλλη μεριά, μία εκ των Στόουκ και Μπόλτον θα πάρει το εισιτήριο για τον τελικό καθώς η κλήρωση… έβγαλε από τον δρόμο τους τα δύο μεγάλα φαβορί από την πόλη του Μάντσεστερ.

Αναλυτικά η κλήρωση των ημιτελικών του Κυπέλλου Αγγλίας:

Μπόλτον-Στόουκ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι ή Ρέντινγκ


Τα ημιτελικά θα διεξαχθούν στο Γουέμπλεϊ, 16 Απριλίου ο ένας και 17 ο άλλος και θα είναι μονοί αγώνες.

Καραγεωργίου: «Δεν υπήρχε φρεσκάδα!»!!

Ο Νίκος Καραγεωργίου τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ότι ο Εργοτέλης σήμερα δεν είχε φρεσκάδα και γι’ αυτό ήρθε η ισοπαλία με τον Ατρόμητο, ενώ αναφέρθηκε και στα τεκταινόμενα στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο Εργοτέλης ήταν καλός για ένα ημίχρονο και πέτυχε ένα γκολ, όμως δεν ήταν και τόσο στο δεύτερο και δέχτηκε την ισοφάριση επειδή δεν είχε φρεσκάδα, σύμφωνα με τον Νίκο Καραγεωργίου. «Ο Ατρόμητος δεν μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για να πετύχουμε ένα δεύτερο γκολ και όλα αυτά μας ανάγκασαν στο να μην πάρουμε μία νίκη για να επιστρέψουμε στις επιτυχίες.

Οι δημοσιογράφοι όταν κερδίζουμε μου λέτε για την Ευρώπη και όταν χάνουμε ότι κινδυνεύουμε. Ας τα αφήσουμε αυτά. Ο Εργοτέλης δεν θα κινδυνεύσει γιατί είναι καλύτερος από τις άλλες ομάδες. Δεν είναι η παραμονή ο στόχος μας. Κάποιοι παίκτες όπως ο Μπέτο και ο Ολίσε προέρχονται από μεγάλη αποχή και δεν μπορούσαν να κρατήσουν καλό ρυθμό.

Τέσσερις παίκτες έπαιξαν τρία συνεχόμενα παιχνίδια και δεν έχουμε αυτή την δυνατότητα, του να παίζουμε σε τέτοιους ρυθμούς. Δεν υπήρχε η φρεσκάδα και η ζωντάνια για να ολοκληρώσουμε όπως έπρεπε παιχνίδι. Γι' αυτόν τον λόγο ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Υπό άλλες συνθήκες θα παίζαμε καλύτερα. Αυτό μας επηρέασε πάρα πολύ.

Όμως, έγινε μία προσπάθεια κι αυτό δεν είναι αμφισβητήσιμο, αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη», ανέφερε ο τεχνικός των κρητικών στη συνέντευξη Τύπου, όπου ρωτήθηκε και για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο χώρο του ποδοσφαίρου. «Αυτοί που μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, είναι αυτοί που έχουν την δυνατότητα. Οι πρόεδροι των ομάδων και κυρίως των μεγάλων για να πάει καλύτερα το ποδόσφαιρο. Δεν έχω να πω κάτι άλλο».

Μπέος κατά πάντων…!!

Αυτή τη φορά δεν «έπαιξε» σε κασέτα! Η παράστασή του ήταν live! Ο Αχιλλέας Μπέος βρέθηκε στη Νέα Σμύρνη και επιτέθηκε κατά πάντων. Τόνισε στον αντιπρόεδρο της Λάρισας πως με τέτοιες διαμαρτυρίες οι «βυσσινί» δεν θα ανέβουν, ενώ έκανε λόγο και για χυδαία συμπεριφορά του Νταμπίζα. Το «παρών» στην αναμέτρηση του Πανιωνίου με τη Λάρισα έδωσε και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Ο πρώην ισχυρός άνδρας των «κυανέρυθρων» αρχικά περίμενε τον αντιπρόεδρο των «βυσσινί» Κώστα Κωστάντο στη μικτή ζώνη προκειμένου να τα πούνε, καθώς γνωρίζονται εδώ και χρόνια, με τον διάλογο που έγινε απουσία κάμερας να έχει μεγάλο ενδιαφέρον: «Με τέτοιες διαμαρτυρίες δεν ανεβαίνετε στην Α’ Εθνική. Θεωρείς ότι αδικήθηκες σήμερα;» ανέφερε ο Μπέος, με την απάντηση του Κωστάντου να είναι «ναι» και τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου να του λέει «και εγώ μπορώ να σου πω για το πρώτο γκολ της Λάρισας».

«Ντροπή για Νταμπίζα»

Στη συνέχεια μιλώντας μπροστά στις κάμερες, ρωτήθηκε αρχικά για τις κασέτες για να απαντήσει δείχνοντας τη δυσαρέσκειά του: «Δεν πάτε να γυρίσετε καμιά ταινία»!

Ο επόμενος μετά τους δημοσιογράφους που μπήκε στο στόχαστρο του προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου ήταν ο Νίκος Νταμπίζας, για τον οποίο τόνισε: «Είναι ντροπή για παίκτες σαν τον Νταμπίζα με τέτοια προσφορά. Με μεγάλη εμπειρία καθώς έχει αγωνιστεί και στο εξωτερικό, να έχει τόσο χυδαία συμπεριφορά».

Για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Να ρωτήσουμε την ελληνική πολιτεία αν έχει κάποιο σχέδιο και πλάνο να μας το πει».

Για το ματς: «Δεν ήταν ποιοτικό το ματς, αλλά ήταν από αυτά που αξίζεις να τα δεις. Αδικήθηκε ο Πανιώνιος».

Μάρα : «Δεν είχαμε τύχη»

Με βάση την εικόνα της ομάδας του στο α΄ μέρος ο Μπόγκταν Μάρα περίμενε περισσότερα στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, με τον ρουμάνο ποδοσφαιριστή να στέκεται στον παράγοντα τύχη

«Σίγουρα δεν είναι καλό όταν χάνεις, παίζαμε απέναντι σε μια καλή ομάδα, μια μεγάλη ομάδα που είχε χάσει τον προηγούμενο αγώνα, είναι δύσκολο να χάσει δεύτερο ματς σερί. Προηγηθήκαμε, παλέψαμε, ισοφαρίσαμε, δεχτήκαμε όμως το δεύτερο γκολ στην αρχή της επανάληψης και η συνέχεια δεν ήταν καλή.

Η τύχη είναι μεγάλος παράγοντας στο ποδόσφαιρο. Σε κάποια ματς δεν παίζεις καλά και κερδίζεις, ενώ σε άλλα παίζεις καλά και δεν μπαίνει η μπάλα μέσα. Σήμερα προσπαθήσαμε, το παλέψαμε, δεν είναι μόνο η τύχη που έλειπε, είναι και η ικανότητα του Παναθηναϊκού να τελειώνει φάσεις πράγμα το οποίο δεν έχουμε εμείς σε μεγάλο βαθμό».

Όσο για τους στόχους της ομάδας από δω και πέρα ο Ρουμάνος είπε: «Ο στόχος είναι να κερδίσουμε τα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια και να μην έχουμε προβλήματα. Από κει και πέρα δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Μόνο νίκη».

Για το ενδεχόμενο επέκτασης του συμβολαίου του ο Μάρα δεν θέλησε να πει πολλά: «Να τελειώσει το πρωτάθλημα, τα τέσσερα ματς που μένουν, αυτό κοιτάω τώρα. Όσο για το συμβόλαιό μου, θα κάτσω και θα συζητήσω με την ομάδα, να δω αν σέβεται κάποια πράγματα τα οποία θέλω και ζητώ. Να ευχαριστήσω τους οπαδούς που σήμερα ήταν εδώ και όταν έρθει το καλοκαίρι, θα δούμε

Κωστένογλου: «Έπαιξε ρόλο η διαιτησία»

Ο Ανδρέας Παππάς και οι αποφάσεις του ήταν το κυρίαρχο θέμα στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα της ΑΕΛ με τον Πανιώνιο, με τον τεχνικό των «βυσσινί», Νίκο Κωστένογλου να τονίζει πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αναμέτρηση.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για την συγκινητική και μεγάλη προσπάθεια που έκαναν σήμερα, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Είχαν μεγάλο ψυχικό σθένος, αυτοσυγκέντρωση και κατάφεραν να μειώσουν, να ισοφαρίσουν και αντικειμενικά πιστεύω ότι έπρεπε να κερδίσει η Λάρισα. Θεωρώ καθοριστική τη φάση του γκολ που πετύχαμε και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο διαιτητής το ακύρωσε. Θεωρώ ότι έγιναν εκατέρωθεν λάθη από το διαιτητή. Το πρώτο γκολ όμως είναι καθοριστικό. Μας έκοψαν τη δυνατότητα να προηγηθούμε, όπως έγινε και στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου που δε μας δόθηκε πέναλτι».

Ο Νίκος Κωστένογλου ρωτήθηκε για το πέναλτι που κέρδισε η Λάρισα, και απάντησε: «Σας είπα, έγιναν εκατέρωθεν λάθη. Εγώ από τον πάγκο θεωρώ ότι ήταν. Όπως θεωρώ ότι έπρεπε να μετρήσει το δικό μας γκολ. Η μπάλα έφτασε στα δίχτυα όταν ο διαιτητής σφύριξε. Για τα υπόλοιπα λάθη, σας απάντησα. Επίσης, θεωρώ υπερβολή τη φάση της κόκκινης κάρτας στο δικό μας παίκτη. Δεν έγινε τίποτα στον αγωνιστικό χώρο, δεν έβρισε αντίπαλο, δεν απώθησε κάποιο παίκτη, είπε κάτι αόριστα και ούτε καν προς την κερκίδα. Την θεωρώ υπερβολική αντίδραση».

Σχετικά με την αποβολή του Νταμπίζα: «Θεωρώ ότι ο Νταμπίζας είναι ένας ευπρεπέστατος και πολύ σοβαρός ποδοσφαιριστής, έχει δείξει ποιος είναι και ξέρουμε τι έχει προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον κόσμο του Πανιωνίου, το ξαναλέω. Σε κάποιο πρόσωπο που μπορεί να ήταν στην κερκίδα ίσως, στον κόσμο του Πανιωνίου όχι».

Eredivisie: Πρώτη… προσωρινά η Τβέντε

Χάρη σε ένα τέρμα του Όλα Τζον στο 82ο λεπτό, η Τβέντε ξεπέρασε το εμπόδια της Φένλο και κατάφερε να διατηρηθεί στην κορυφή και να περιμένει γκέλα της Αϊντχόφεν. Ακάθεκτος ο Άγιαξ, 1-3 τη Βίλεμ.

Η Τβέντε δεν μπορούσε να σκεφτεί άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης κόντρα στη Φένλο και ακόμα και αν καρδιοχτύπησε, κατάφερε να ανατρέψει το γκολ του Ντε Γκερτ από το 3’ και με τους Μπράμα και τζον πήρε τους πολύτιμους τρεις βαθμούς.

Την ίδια ώρα, ο Άγιαξ ήθελε να ξεπεράσει το σοκ της εντός έδρας ήττα στο Europa League και ξέσπασε πάνω στην Βίλεμ επικρατώντας με 3-1 εκτός έδρας. Ντε Γιονγκ, Φερτόνγκεν και Έρικσεν με γκολ στο β’ μέρος, ανέτρεψαν το 1-0 που είχε διαμορφώσει ο Γιάνγκα στο 19ο λεπτό.

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής

Ουτρέχτη-Γκρόνινγκεν 1-0

Αλμέλο-Εξέλσιορ 4-1

Ρόντα-Αλκμααρ 1-2

Φίτεσε-Χέρενφεν 1-1

Ντε Γκράαφσαπ-Ντεν Χάαγκ 1-0

Τβέντε-Φένλο 2-1

Φέγενορντ-Μπρέντα 2-1

Βίλεμ-Αγιαξ 1-3

Αντονίνι: «Είμαστε ακόμα πρώτοι»

Παρά την καλή απόδοση της, η Μίλαν δεν κατάφερε να επικρατήσει εντός έδρας της Μπάρι (1-1) με τον Λούκα Αντονίνι να δηλώνει προβληματισμένος αλλά σίγουρος για τον τίτλο.

«Παίξαμε καλά, αλλά δεν μας βγήκαν οι φάσεις. Ήταν ένα κακό αποτέλεσμα εκτός προγράμματος και πιστεύαμε πως θα πάρουμε ακόμα δύο πόντους προβάδισμα απ’ την Ίντερ. Δεν πρέπει όμως να απογοητευτούμε, γιατί είμαστε πρώτοι, και με μόλις πέντε βαθμούς διαφορά πρέπει να πάμε καλά ως το τέλος», δήλωσε ο ακραίος οπισθοφύλακας των «ροσονέρι».

Δώνης κατά Superleague!

«Λάβρος» εμφανίστηκε κατά της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα του Ατρομήτου με τον Εργοτέλη έκανε λόγο για ευνοϊκή αντιμετώπιση προς τον Ολυμπιακό Βόλου!

 «Θα ήθελα να πω κάτι και να αναφερθεί από τα Μέσα. Δεν γίνεται από τις τέσσερις ομάδες που διεκδικούν το Κύπελλο να μην υπάρχει ισοτιμία. Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε μία ημέρα παραπάνω να ξεκουραστεί και όλοι ξέρουν πόσο σημαντικό είναι αυτό στις ημέρες μας. Κάναμε αίτημα να αγωνιστούμε Σάββατο αλλά απορρίφθηκε. Την ώρα που άλλες ημέρες ένας αγώνας είχε οριστεί για τις τρεις το μεσημέρι και διεξήχθη τελικά απόγευμα, είναι απαράδεκτο να μην μπορούμε να αλλάξουμε μία ημέρα ενός αγώνα. Η διοργανώτρια αρχή είναι απαράδεκτη».

Σχετικά με το παιχνίδι τόνισε: «Είναι ένας πολύ σημαντικός βαθμός από την άποψη ότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ σε ένα πολύ σημαντικό λεπτό. Από την στιγμή που παλεύουμε για την παραμονή πλέον όλοι οι βαθμοί είναι πολύ σημαντικοί. Τα τέσσερα επόμενα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά και το θετικό είναι ότι έχουμε αρκετά παιχνίδια στο γήπεδό μας, όπου ελπίζουμε να πάρουμε τους βαθμούς που θα μας απομακρύνουν από τις τελευταίες θέσεις».