Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

-"Φιέστα στην Τούμπα" -"Ξεχάστε το!"

Ο Ολυμπιακός θέλει να πανηγυρίσει τον τίτλο μέσα στην Τούμπα, αλλά στον ΠΑΟΚ -για προφανείς λόγους- δεν είναι διατιθέμενοι να επιτρέψουν κάτι τέτοιο. Θα παίξει τον ρόλο της η ...ΑΕΚ;
-"Φιέστα στην Τούμπα" -"Ξεχάστε το!"
Η εντολή του Βαγγέλη Μαρινάκη, μέσω των συνεργατών του, αλλά και του Ερνέστο Βαλβέρδε, στους παίκτες του Ολυμπιακού για τη σημερινή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (19:30, Nova1) είναι μία: "Νικήστε στην Τούμπα για να τελειώνουμε με το πρωτάθλημα".
Αυτή είναι η οδηγία στους «ερυθρολεύκους» σήμερα, καθώς με τους τρεις βαθμούς της νίκης η ομάδα του Πειραιά θεωρείται και τυπικά φετινή πρωταθλήτρια. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε, αν εξαιρέσει κανείς αυτούς που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής (βλ. Μιραλάς, Ριέρα) δεν σκοπεύει να κατεβάσει τα ...δεύτερα στην Τούμπα.
Την ίδια ώρα, στον ΠΑΟΚ δεν σκοπεύουν σε καμία περίπτωση να αφήσουν τον Ολυμπιακό να κάνει ...παρέλαση στην Τούμπα. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι δεν έχουν και τις καλύτερες των σχέσεων με τους συναδέρφους τους στην ομάδα του Πειραιά, δεν θέλουν με τίποτα να τους δουν πανηγυρίζουν το πρωτάθλημα μέσα στο σπίτι τους.
Ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό έχει πάντα τη δική του σημασία στη Θεσσαλονίκη ακόμα κι όταν το βαθμολογικό κίνητρο δεν είναι τόσο μεγάλο.
Εξάλλου, η ίδια ψυχολογία υπάρχει και στους οπαδούς, που όπως σας έχουμε ενημερώσει από την Παρασκευή, ετοιμάζουν τις δικές τους εκπλήξεις στην εξέδρα, ενώ κι ο Μάκης Χάβος μπορεί να προτίθεται να ξεκουράσει κάποιους βασικούς παίκτες (Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια), ωστόσο θα ρίξει στη μεσαία γραμμή όλα του τα "όπλα" (Ίβιτς, Γκαρσία, Βιτόλο).
Βεβαίως, δε γίνεται να παραλείψουμε το γεγονός ότι αυτό το παιχνίδι γίνεται στη σκιά του μεσοβδόμαδου δεύτερου ημιτελικού στο Κύπελλο ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ στην Τούμπα. Είναι λογικό ο «Δικέφαλος του Βορρά» να έχει το μυαλό του και σε αυτό το παιχνίδι, που θεωρείται "ματς της χρονιάς".
Την ίδια ώρα, και ο Ολυμπιακός αγωνίζεται την επόμενη αγωνιστική με την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη» και ξέρει ότι αν δεν τα καταφέρει σήμερα στην Τούμπα, θα έχει την ευκαιρία να κάνει κόντρα στην «Ένωση» τη φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου μπροστά στους οπαδούς του.
Είναι μια σημαντική παράμετρος η «ΑΕΚ» και για τις δύο ομάδες και μένει να δούμε αν και κατά πόσο θα επηρεάσει τις δύο ομάδες στον σημερινό αγώνα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: