Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Το αφεντικό της πόλης είναι η Ρόμα!

Μπορεί να διανύει κακή σεζόν, να είναι μόνιμα κάτω από τη «μισητή» Λάτσιο, αλλά η Ρόμα στα ντέρμπι με τη συμπολίτισσα υπενθύμισε στην «αιώνια πόλη» πως ένα είναι το αφεντικό έχοντας το «2 στα 2». Οι «τζιαλορόσι» επικράτησαν των «λατσιάλι» με 2-0, χάρη σε δύο τέρματα του Φραντσέσκο Τότι. Ακόμα μια μεγάλη νίκη για την Ουντινέζε, σε μπελάδες η Σαμπντόρια.

Μπορεί η Μίλαν να αγωνιζόταν νωρίτερα και όλοι περίμεναν να δουν να θα «καθαρίσει» από την Κυριακή το πρωτάθλημα, αλλά το ντέρμπι της Ρώμης ήταν αυτό που περίμεναν οι περισσότεροι. Εκεί, η Ρόμα έκανε περήφανους τους φίλους της επικρατώντας σε ένα κλειστό παιχνίδι με 2-0, χάρη στα γκολ του καπιτάνο της, Φραντσέσκο Τότι στο 70ο και το 93ο (με πέναλτι) λεπτό.

Η νίκη αυτή για τους «τζιαλορόσι» εκτός από οφέλη γοήτρου είχε και βαθμολογικά και πλέον απειλεί τη συμπολίτισσα της αναφορικά με τη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Άξιο αναφοράς είναι πως οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 9 παίκτες λόγω της αποβολής του Ραντού στο 87’ και του Λεντέσμα στο 91’.

Από κει και πέρα, η Ουντινέζε… συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο, καθώς επικράτησε με το εμφατικό 0-4 στην έδρα της Κάλιαρι, με τον Αντόνιο ντι Νατάλε να σκοράρει ακόμα δύο φορές τη φετινή σεζόν, ενώ η Τζένοα πήρε σημαντική νίκη με 1-0 επί της Παλέρμο, με την ομάδα της Σικελίας να δείχνει σημάδια διάλυσης.

Μεγάλης βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασία νίκη πέτυχε η Φιορεντίνα στην έδρα της Κίεβο με 1-0, χάρη σε γκολ του Βάργκας, ενώ η Σαμπντόρια βλέπει την επικίνδυνη ζώνη να πλησιάζει μετά την ήττα 1-0 από την Κατάνια. Τέλος, ακόμα μία νίκη «ψυχής» πήρε η Μπολόνια που «βύθισε» τη Λέτσε με εκτός έδρας νίκη με 1-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια: